Mamy marcowe 2019 cz. 6 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-09, 04:10   #421
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha
Dot.: Mamy marcowe 2019 cz. 6

Ehh od 3 nie spie, mloda sie wierci i nie moge sie ulozyc :/ a jutro duzo planow i nie bede miala kiedy odespac :/
Stary 2019-02-09, 05:16   #422
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meesha Pokaż wiadomość
Ehh od 3 nie spie, mloda sie wierci i nie moge sie ulozyc :/ a jutro duzo planow i nie bede miala kiedy odespac :/
U mnie tez slabo ze spaniem. Od 2 do 3 przerwa w spaniu bo mialam lekkie skurcze :/ teraz znow nie śpię. Ehh...
Kalendarz na luty mam przeanalizowany w kazda strone, niech ten czas szybciej mija

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 05:29   #423
Eunice9
Zakorzenienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;86475196]Leżę sobie w łóżeczku i zaczynam panikować. Za jakiś miesiąc już nie będzie tak, że ja sobie leżę bo jestem zmęczona. Będę musiała być w ciągłej gotowości, jak będę spać to i tak czujnie. Nie wiem jak ja to ogarnę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Też mi się to wydawało straszne, ale teraz myślę że jakoś ogarniemy. Taka mała dzidzia po prostu się budzi co 2-3h na żarcie i tyle Co tyle to i tak się budzę w połogu przez dziwne sny, uderzenia gorąca, przepełnione cycki czy porę na tabletki No ale zobaczymy już dziś jak to w praktyce wyjdzie.

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;86475414]a z ciekawości z kim zostawisz dziecko po tym pół roku na te pół etatu?
Pytam bo u mnie nie ma takiej opcji nawet, bo niania na pół etatu to się nie kalkuluje nawet...

Ja rozważam co potem, być może zdecyduje się na jakiś wychowawczy po roku.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]U mnie jest opcja mojej mamy, dla której ta dzidzia jest naprawdę ogromnym pocieszeniem w życiu i z chęcią się nią zajmie Gdybym nie miała takiej opcji to bez wahania bralabym od razu rok.

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Day_dreamer Pokaż wiadomość
Flofferek - biedna, jeszcze trochę i odzyskamy trochę tych sił.

Mnie najbardziej przeraza ta wizja nocnych pobudek, w dzień wiadomo - wszystko się przetrwa, ale człowiek niewyspany to czlowiek zmierzły, bez humoru i ochoty na cokolwiek, bleeee.

Jeździcie jeszcze autem, w sensie kierujecie? Ja właśnie dziś stwierdziłam, ze już mam chyba dość. Ustawienie fotela już mnie zmęczyło, młodej chyba tez się nie podoba, bo cała drogę mnie kopała po szyjce i myślałam, ze się posikam.
Ja do końca jeździłam Ale chyba zależy jak kto ustawia fotel itd., no i ja miałam mały brzuszek. Jedyne co to nie mogłam przez niego przetrzeć szyby jak zaparkowała

Stary 2019-02-09, 05:30   #424
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Też mi się to wydawało straszne, ale teraz myślę że jakoś ogarniemy. Taka mała dzidzia po prostu się budzi co 2-3h na żarcie i tyle Co tyle to i tak się budzę w połogu przez dziwne sny, uderzenia gorąca, przepełnione cycki czy porę na tabletki No ale zobaczymy już dziś jak to w praktyce wyjdzie.

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

U mnie jest opcja mojej mamy, dla której ta dzidzia jest naprawdę ogromnym pocieszeniem w życiu i z chęcią się nią zajmie Gdybym nie miała takiej opcji to bez wahania bralabym od razu rok.

Ogarniecie. Takie maluszki duzo śpią i wbrew pozorom czasu jest duzo wiecej niz bedzie go za pare miesiecy. Najwazniejszy jest spokoj. Zeby dzieci nie wyczuwaly naszego zdenerwowania.

Stary 2019-02-09, 05:49   #425
Eunice9
Zakorzenienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;86475806]Ja jak jadę z mężem to ob kieruje i mam jakieś lęki i cały czas mu mówię, żeby uważał. Jak jadę sama to luzik. Do kierownicy mi daleko, a z tego co pamiętam ma być odstęp conajmniej 25cm kierownicy od brzucha.

Obudziłam się z drzemki i dalej się czuję słabo.

Baja nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała przenosić i urodzić na koniec marca.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Też tak mam, ale dlatego że moj TŻ jest gorszym/mniej doświadczonym kierowcą. Niby juz mu lepiej idzie ale np. parkował ostatnio na 4 razy, aż ostatecznie się zamieniliśmy i mu zaparkowałam No ale i tak sukces, bo nawet już pojedzie ze mną bez lęku nowym autem i w miarę pewnie oboje się czujemy gdy prowadzi Chociaż i tak tylko z jedną osobą w życiu za kierownicą czułam się absolutnie bezpieczna, tak to zawsze mam jakiś lęk i bardziej ufam sobie.

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Cytat:
moja mama jest z tych, co robia wszystko najlepiej a innych sie najlepiej krytykuje ona nawet potrafi krytykowac aktorke joanne liszowska ze jest za brzydka na aktorke
a mi wyciagnela akcje sprzed 15 lat, gdy ja mialam 16 lat i umieral moj tata, a ona teraz zaczela krytykowac ze nie zachowalam sie tego dnia tak jak ona oczekiwala- nie wiem co ona chciala od 16 latki ktora przyszla do domu i zastala umierajacego ojca??? wiec sie wkurzylam i to byl ten jeden raz kiedy potrafilam zareagowac jak trzeba :/ terapia mi baaaaaardzo duzo dala, przerwalam troche za szybko bo wyjezdzalam, ale i tak to co ogarnelysmy z terapeutka bylo mega

tez biore 80% od razu, nawet dzis do kadr pisalam zeby mi wniosek wyslaly
O matko, współczuję ci strasznie Dobrze że wybrałaś się na terapię i że pomogła. A mamy niestety czasem takie są, kazda kocha swoje dziecko ale potrafią też swiadomie lub nie je zranić.

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;86476020]Ale te wszystkie formalności w kadrach to jak już będziemy mieć pesel dziecka?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Świeżo po formalnościach powiem tak - wniosek o macierzyński do 14 dni po porodzie i potrzebny jest akt urodzenia, zgłoszenie do ubezpieczenia w pracy teoretycznie 3 miesiące i potrzebny będzie pesel.

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Cytat:
Napisane przez owocelki Pokaż wiadomość
Ja też nawet nie liczę na państwowy żłobek. Macierzyński będę mieć z umowy zlecenie która rozpoczęłam w ciąży, wiex chyba wybiorę ten stały wariant 80%, dodatkowo i tak muszę kontynuować doktorat więc stypendium też wpadnie.

Leżę pod kroplowka z magnezem, pobrali badania. Dostałam też sterydy na płucka, byłam w nieświadomości i myślałam że to podadzą w kroplowce matko jak tylek teraz boli. Mnie obrzydzają igły więc jeszcze nawet nie spojrzałam na wenflon, muszę do tego dojrzeć

A tu jeszcze druga dawka Ja już po tym szpitalu mogę wszystko zniesc, nadal mam siniaki po wenflonach, jakieś zastrzyki, pompy, cewniki, brrr. A teraz jeszcze miesiąc zastrzyków w brzuch

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Mnie kluja codziennie/co drugi dzien w zaleznosci od tego jak czesyo mi robia badania. Ale szczerze mowiac wole to codzienne klucie na te pol minuty niz chodzenie caly czas z wenflonem. Teraz tylko zaczyna sie problem bo przez pierwsze 4 tygodnie to mialam praltycznie caly czas pobierane z jednej reki ze zgiecia lokcia, bo tam u mnie jest najlatwiej i zawsze ta reke daje do pobrania, a teraz juz nie zawsze chce stamtad leciec i musza kpmbinowac cxmzy to z drugiej reki (poki co wkluly sie dwa razy a i tak krew nie poleciala), czy tez z okoloc nadgarstka. A w tych innych miejscach juz bardziej boli plus takie male siniaczki mi sie robia.

Też wolałam poklute żyły niż wenflon Zawsze mi się luzowal, bolał A miałam z 4 w czasie pobytu w szpitalu.

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
Gofry też za mną chodzą już jakiś czas, Mąż nawet myślał o kupnie gofrownicy chyba się zgodzę

W szpitalu chodziła za mną cola, po wyjściu kupiłam, wypiłam kilka lykow i oddałam TZ bo miałam dosyć

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
W dzień wyjścia ze szpitala z tżem poszliśmy po Pepsi bo mieliśmy ochotę. Skończyło się tak że latałam po sklepie i spełniałam swoje poszpitalne zachcianki, od żelków, przez owoce po rzeczy typu mleko sojowe

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
Do szpitala bierzecie ręcznik kąpielowy czy jakieś mniejsze?

Ja miałam taki ciut mniejszy.

Stary 2019-02-09, 06:13   #426
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owocelki Pokaż wiadomość
Mnie jak najdzie ochota na coś takiego to zadowala mnie nawet taki sok z Lidla Bracia Sadownicy. Są różne smaki, lekko gazowany sok wyciskany, także zdrowy, ale schłodzony jest pyszny, prawie jak jakiś drineczek (albo to moja wyobraźnia)

O zapamiętam, dzięki czyli tylko nie ja mam ochotę na alkohol, uff to dobrze
Wczoraj się dość dużo nachodzilam, i wieczorem zlapaly mnie skurcze w osiedlowym sklepie,co ileś minut trwające 3-4 sekund szłam i tylko "ała,ała" aż chłopaka dłoń uciskalam

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 07:09   #427
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

Dzień dobry

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-02-09, 07:48   #428
aniaaxd2
Zakorzenienie

Dzień dobry
Miłego dnia

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Muszę dzisiaj zadzwonić do urzędu skarbowego w Polsce i zastanawiam się czy się dodzwonię? Bo jest sobota i chyba urzędy w Polsce w soboty są zamknięte?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nie umiem odejść, nie wiem jak ...

http://www.pmiska.pl/ -----> klikam codziennie , ty tez mozesz
aniaaxd2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 07:54   #429
Flofferek
Zakorzenienie

Hej
Ukatrupie mojego męża. Nie mogłam oddychać, otworzył mi wieczorem okno, które miał zamknąć max za godzinę. 7 rano zimno jak diabli, w pokoju 15 stopni. Oczywiście nie zamknął!!!
Mam nadzieję, że się nie przeziębie, bo w ciąży to co chwilę coś łapie.

Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 07:56   #430
baja_86
Zakorzenienie

Eunice dziś ważny dzień,aż zazdroszczę,że mała będzie już z wami w domu. Powodzenia!

Ciekawe co u pozostałych naszych wczesniakow. Odezwijcie się dziewczyny

Aniu dziś do US się nie dodzwonisz

baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 08:34   #431
Minia_00
Zadomowienie

Dzień dobry ciężka nocka, głupie sny, ciągle musiałam zmieniać stronę bo biodra bolą i ręce dretwieja strasznie...

Eunice podoba mi się Twoje podejście 😊 wszystko będzie ok, jesteście przygotowani. Czekamy na relację jak już będziecie w komplecie 😍
Minia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 08:36   #432
Linka25
Zakorzenienie

Wlasnie co u pozostalych wątkowych dzieci?

Dziewczyny, czy Wasze dusznosci polegaja na tym ze jest Wam duszno caly czas czy po prostu co jakis czas dopada Was brak tchu (przy malej albo zadnej aktywnosci typu stanie)?

Stary 2019-02-09, 08:40   #433
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Minia_00 Pokaż wiadomość
O nie, akrylu nie chcę.

Oj jakby było 2900 na tym etapie to by ważył na koniec chyba z 5,5 kg Ja tu ostatnia w kolejce do rodzenia więc wy tu prawie 3 kg macie a ja 2

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

A propos centyli w ciąży to znalazłam u mamyginekolog link do strony do obliczania centyli dla dowolnego pomiaru i dowolnego dnia ciąży http://perinatology.com/calculators/exbiometry.htm

Trzeba wpisać na górze tydzień i dzień ciąży z dnia pomiaru, pod spodem wartość bez jednostki i później kliknąć pod spodem na wartość którą chcemy sprawdzić. Jeśli chcemy sprawdzić wagę to klikamy EFW Mi te 2090 pokazuje się jako 52 centyl dla tego tc.

I w ogóle ona tam pisała że nie powinno się oceniać pomiarów że jest tydzień do przodu czy tydzień do tyłu tylko w centylach i wszystko między 10 a 90 jest ok.
To moja niunia się urodziła będąc w 3 centylu

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;86477531]Można coś brać na sikanie w ciąży? Oczywiście jak byłam dziś na wizycie i lekarka się pytała czy coś jest nie tak przy sikaniu to powiedziałam, że nie. A jakieś 2h temu tak mnie zaczęło nagle mocno szczypać i to nawet nie przy sikaniu, że zwariuję za chwilę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mi zapisywali parę razy antybiotyk Monural. Nie wiem czy cokolwiek innego można, Urosept i sok z żurawiny może trochę pomóc

Stary 2019-02-09, 08:42   #434
owocelki
Zakorzenienie

Dzień dobry ja padlam jak kłoda w nocy, podobno to ta kroplowka z magnezem tak działa + na pewno emocje. Kolejny magnez teraz leci, muszę co chwile skrecac bo poty mnie oblewaja. Czekam z niecierpliwością na echo.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy Wasze dusznosci polegaja na tym ze jest Wam duszno caly czas czy po prostu co jakis czas dopada Was brak tchu (przy malej albo zadnej aktywnosci typu stanie)?

Mi się pojawiają często np jak leżę albo usiądę na kanapie w nieodpowiedni sposób

owocelki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 08:43   #435
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Ogarniecie. Takie maluszki duzo śpią i wbrew pozorom czasu jest duzo wiecej niz bedzie go za pare miesiecy. Najwazniejszy jest spokoj. Zeby dzieci nie wyczuwaly naszego zdenerwowania.

Nasza nie śpi dużo Tzn. potrafi już po 1.5-2h budzić się do jedzenia, a jeść czasami z godzinę z przerwami No i w nocy podobno masakra.

Stary 2019-02-09, 08:45   #436
Minia_00
Zadomowienie

Cytat:

Mnie czasem łapie brak tchu i nie ma to związku z aktywnością, mogę sobie akurat siedzieć i nic nie robić. No i zawsze w czasie skurczu ciężko złapać oddech
Minia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 08:55   #437
Day_dreamer
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Ja dziś noc kiepska, brzuch mnie bolał jak na okres do tego ciagle uczucie kłucia w grazynie. Oczywiście z okazji weekendu synek zarządził pobudkę o 5:20.

Eunice - cudownie! Wszystko będzie dobrze, dacie sobie radę. A jak będą momenty kryzysu z powodu braku sił czy cierpliwości (oby jak najmniej) to po prostu trzeba usiąść i popłakać albo wyżalić się marcowkom

Mój synek praktycznie snu nie potrzebował od urodzenia (i tak ma do dziś) a „przeżyliśmy” i nawet na drugie dzieci się zdecydowaliśmy :cojest

Ja mam duszności praktycznie non stop, nie potrafię znaleźć sobie pozycji w której byłoby mi lepiej. Okna non stop otwieram, mąż ciagle krzyczy ze zimno i przeziębię siebie i synka.
Day_dreamer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 09:10   #438
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

U nas dzis dzien rozpusty, obiad ze znajomymi a wieczorem kolacja wczesniejszo-walentynkowa nie moge drinkow to zamowie najdrozsze dania
Stary 2019-02-09, 09:11   #439
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Ja mam duszności bez żadnego powodu raczej, mogę siedzieć, leżeć, chodzić czy stać, po prostu czuje jakbym miała za mało powietrza.
Ale mi mąż przyfasolił w nos niechcący, aż mi się ciemno zrobiło przed oczami. Jeszcze tego brakuje żebym miała jakiś opuchnięty przynajmniej się odetkał

CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 09:20   #440
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
Ja mam duszności bez żadnego powodu raczej, mogę siedzieć, leżeć, chodzić czy stać, po prostu czuje jakbym miała za mało powietrza.
Ale mi mąż przyfasolił w nos niechcący, aż mi się ciemno zrobiło przed oczami. Jeszcze tego brakuje żebym miała jakiś opuchnięty przynajmniej się odetkał

No to ja tak samo, bez powodu nagle brak powietrza. Koszmarne uczucie:-D

A z nosem współczuję. Ja się kiedyś z psem bawiłam i jak mi głowa przywalił w kinola, coś gruchnęło, aż mi się słabo zrobiło. Ze dwa tygodnie nosa nie mogłam dotknąć za bardzo ani wydmuchać. Ale nie złamał hahaha. Ale ból straszny brrr

Ale może nie spuchnie, u mnie na szczęście nie spuchł. Ale stracha miałam, bo następnego dnia do roboty hahaha

Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 09:26   #441
Marzena00
Rozeznanie

Dzień dobry! w końcu mamy weekend

askawtn- moja na badaniu w styczniu była w 11 centylu ale ja się tym nie przejmuje ważne żeby była zdrowa a ważyć dużo nie musi, pytałaś o wymiary w pasie ja mam 104cm nie wiem czy dużo czy nie ale wszyscy mówią że mam malutki brzuch a Ty ile masz?

owocelki- dobrze że wyniki się poprawiły I trzymam kciuki za echo

Eunice9- fajnie że masz przy sobie mamę na którą zawsze możesz liczyć, na pewno czujesz się spokojniejsza przez to No i powodzenia dzisiaj w końcu będziecie razem z Łucją

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Ja juz po wizycie, mloda ruchliwa, wazy ok 2388 dalej trzyma sie okolic 50 centyla

Mam pic wiecej wody bo troche jej ciasno moze byc, wody sie zmniejszyly od ostatniej wizyty, w normie jeszcze ale mogloby byc wiecej

Szyjka wg lekarza dluga i zamknieta, nie wiem ile ma ale miesiac temu miala ponad 3 cm wiec chyba sie trzyma

Na opryszczke mowil zeby tylko powierzchniowo, skoro to nie jest moja pierwsza w zyciu to nie brac tabletek

No i zwiekszyc magnez bo troche twardnieje brzuch, na szczescie szyjka trzyma wiec chwilowo zadnego ryzyka nie ma

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Ale bym wypila smakowe piwko, nawet wczoraj w lidlu marudzilam mezowi czemu nie robia miodowych 0%
Super że wszystko w porządku
Stary 2019-02-09, 09:34   #442
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Też macie jedną kreskę pod pepkiem prostą a nad w inną stronę ?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 09:39   #443
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marzena00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! w końcu mamy weekend

askawtn- moja na badaniu w styczniu była w 11 centylu ale ja się tym nie przejmuje ważne żeby była zdrowa a ważyć dużo nie musi, pytałaś o wymiary w pasie ja mam 104cm nie wiem czy dużo czy nie ale wszyscy mówią że mam malutki brzuch a Ty ile masz?

owocelki- dobrze że wyniki się poprawiły I trzymam kciuki za echo

Eunice9- fajnie że masz przy sobie mamę na którą zawsze możesz liczyć, na pewno czujesz się spokojniejsza przez to No i powodzenia dzisiaj w końcu będziecie razem z Łucją

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Super że wszystko w porządku
Wczoraj mierzyłam i mam 97cm w pępku. A Ty faktycznie masz malutki brzuch, jeśli sądzić po fotkach!
Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość

Też xD pępek mi psuje symetrię

Oj współczuję walnięcia w nos, kiedyś niechcący dostałam od brata z bańki w nos, krew się lała, nos spuchnięty na równo z resztą twarzy... U lekarza kolejka, pani z recepcji orzekła, że nie był złamany - no to jak tak pani mówi to tak pewnie jest... No ale jednak był złamany, mam krzywulca teraz
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-09, 09:42   #444
Linka25
Zakorzenienie

Owocelki powodzenia kochana!

Ja tez wlasnie leżę a i tak ciezko oddycham. Zabawna rzecz.

Stary 2019-02-09, 10:31   #445
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

Od poniedziałku lżej mi się oddycha bo brzuch trochę opadł,ale wcześniej przy chodzeniu nie było jeszcze źle,ale jak usiadłam na kanapie czy kładłam się spać to masakra, duszności się nasilaly, żadna pozycja nie była dobra. Przy jakimś wysiłku fizycznym to już całkiem się nasilało

Mam w pasie 112 cm!

Owocelki trzymam kciuki !
Stary 2019-02-09, 10:58   #446
Marzena00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość

Mi się w ogóle nie pojawiła ta linia Negra, czy któraś z Was też jej nie ma ?
Stary 2019-02-09, 11:02   #447
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie pojawiła się niedawno,a jeszcze jakiś czas temu tu pisałam,że jej nie mam,a w poprzedniej ciąży była.

Stary 2019-02-09, 11:06   #448
Marzena00
Rozeznanie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86479396]Wczoraj mierzyłam i mam 97cm w pępku. A Ty faktycznie masz malutki brzuch, jeśli sądzić po fotkach! Też xD pępek mi psuje symetrię

Oj współczuję walnięcia w nos, kiedyś niechcący dostałam od brata z bańki w nos, krew się lała, nos spuchnięty na równo z resztą twarzy... U lekarza kolejka, pani z recepcji orzekła, że nie był złamany - no to jak tak pani mówi to tak pewnie jest... No ale jednak był złamany, mam krzywulca teraz [/QUOTE]

No to malutko, ja się właśnie zastanawiam gdzie się mała mieści w tym moim brzuchu

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
U mnie pojawiła się niedawno,a jeszcze jakiś czas temu tu pisałam,że jej nie mam,a w poprzedniej ciąży była.

To może i u mnie się pojawi a u Ciebie który w tc się pojawiła?
Stary 2019-02-09, 11:08   #449
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
No to malutko, ja się właśnie zastanawiam gdzie się mała mieści w tym moim brzuchu

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

To może i u mnie się pojawi a u Ciebie który w tc się pojawiła?
Oj nie pamiętam, ale teraz mam 37+1 i kilka tyg temu ja wypatrzyłam, może 3-4?

Stary 2019-02-09, 11:11   #450
owocelki
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie mam, nawet jasniutkiej

Dziewczyny jestem już po echo i dziwna sprawa - przepływ przez tą tętnicę idealny! Wcześniej dwa razy kiepsko a teraz taki news. Staram się nie wpadać w euforię bo robił to badanie też inny lekarz, ale ogólnie jest możliwość że to tylko okresowe przymykania przewodu tętniczego i raz jest lepiej a raz gorzej. 5 dni temu usłyszałam że jest źle i mam się szykować na CC a dzisiaj już nagle jest miodzio, co za huśtawka emocji do tego wczoraj wody miały AFI 12 a dzisiaj już są ich śladowe ilości? Pewnie więcej dowiem się dopiero w poniedziałek. Nawet jak mnie wypisza i nie będą chcieli kontrolować tego przepływu w szpitalu to będę się co tydzień umawiać prywatnie bo oszaleje.

owocelki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości