|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Październikowe 2019
A pewnie zapraszam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Jest mała kropcia z serduchem jak dzwon
Ciąża niby młodsza o 5 dni(?!) Eh te aparaty usg, jakby tak było naprawdę to plemniki mojego męża chyba musiałyby być nieśmiertelne żeby tyle wytrwać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, bardzo się ciesze ️ kiedy następna wizyta? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#724 |
|
Konto usunięte
|
Ultra super wieści
![]() ![]() gratulacje!Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Idę w przyszłym tygodniu do niego zrobić kartę ciąży i mam mieć wyniki różnych badań. Dostałam sporą listę. Coś się w tym temacie zmieniło. Nie miałam aż tyle w pierwszej ciąży.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co z krwiakiem? Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() Bo to od podejścia lekarza w sumie zależy jak badania wypisze ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak robiłam badania w listopadzie to miałam coś oo 20 pozycji. Dobrze że na NFZ bo pewnie majątek bym wydała... |
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Co do badań to ja mam zrobić jeśli na następnej wizycie (26 lutego) wszystko będzie ok. I dopiero wtedy dostanę listę tych badań |
|
|
|
|
#730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ruchu lepiej to wyglądało. Ten lekarz nie umie robić dobrych zdjęć, nawet kropce. Córka nie ma ani jednego fajnego zdjęcia z usg. (prowadził też moją poprzednią ciążę)Cytat:
Tego samego lekarza miałam w poprzedniej ciąży. Kurczę bije się z myślami czy zmienić lekarza czy zostać przy tym. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście zapomniałam załączyć zdjęcie
20190215_220824.jpegWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie, głównie do Sylwii i Triss ale reszty dziewczyn też: jak usypiacie swoje maluchy? Weźcie powiedzcie mi jak to u was wygląda.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to za badania masz zrobić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój niby starszy bo 2.5 roku ma ale usypia my się tak od kiedy przestał zasypiać na piersi czyli ponad 1.5 roku ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#736 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, że krwiak postanowił się ulotnićCytat:
Cytat:
od tego czasu on leży a ja lub tż siedzimy koło niego i czekamy jak odpłynie. Myślę, że jak już będę na L4 to coś przeczytam w tym temacie i postaram się go nauczyć samemu znowu zasypać. Tylko nie bardzo wiem jakWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Ja wczoraj poszłam spać razem z dzieckiem. Dziś mam urodziny przyjaciółki, a że nie mówimy jeszcze nikomu (jej oczywiście tak, tylko reszcie znajomych nie) to będę musiała jakoś wytrzymać i jeszcze w wino bezalkoholowe zainwestować, co by od razu wszyscy mi nie gratulowali ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#737 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Doberek
![]() Piękna pogodę dziś mamy. Jakie plany? Ja trochę porządki a później wybywamy do Ikea, zakupy, MC Donald, S i basen z mlodym ![]() Miłego Dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#738 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Październikowe 2019 ❤
Dzień dobry. 😘
My dziś w planie wizyta u teściowej( obiadu nie będę dziś musiała robić 😝 , sprzątanie naszej kuchni 😡😡 coś po drodze jeszcze wpadnie pewnie..
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Jejku wczoraj miałam jakiś spadek formy, te plamienia, na trochę przestałam się czuć ciążowo. Ale małej włączyłam bajki, ja sobie zaparzyłam dzbanek pokrzywy i położyłam się z książką. Plamienia ustały, a wieczorem wróciły mdłości. Dzisiaj odrzuciło mnie na sam kubek po kawie, piersi mrowią. |
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Musze się zmotywować i wyjść, szkoda marnować takie cudne sloneczko
![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
#741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
ale cudna pogoda no i muszę do galerii wpaść coś na ten chrzest kupić bo w nic się nie mieszczę ![]() Objawy też słabiutkie - senność totalna - po 18 odpływam no i wrażliwe piersi a tak to super się czuję ![]() Ultra - piękne groszek na zdjęciu U mnie jeszcze tydzień i też może coś zobaczę
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po spacerze z córką
Bardzo przyjemnie na zewnątrz.Teraz będę robiła obiad! Kupiłam wczoraj kawałek mięsa ale rezygnuję, zamroziłam, bo nie obrobię go - odrzuca mnie!🤢 Będzie makaron z musem jabłkowym Usypianie. My to nigdy jakoś stałych metod nie miałyśmy. Były różne etapy. Gdy była mała to przy piersi, choć czasem trzebabylo lulać na rękach lub kolanach. Jak przestałam kp dawałem butlę i kładłam do łóżeczka - ten cudowny czas trwał niestety bardzo krótko, bo szybko stało się tak że zjadła kaszke i krzyk! Ostatnio wyciszam ja i odlatuje na wpół leżąco w takim jeżdżącym autku. Ale powoli robi się za duża i niewygoda nie pozwala jej zasnąć. O wspólnym leżeniu w łóżku mogę pomarzyć bo ten mały pieron ucieka do światła jak ćma (czyt. do kuchni gdzie mąż czeka aż Alicja uśnie i będzie można coś robić). A wczoraj był duży problem z zaśnięciem, płakała.. i nosiłam ja z godzinę! W koncu usnela, odłożyłam ją i za chwilę, nie wiem jak, wyszła z łóżeczka!! Nie jestem zwolennikiem zostawiania dziecka samego sobie żeby się wypłakało aż uśnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#744 |
|
Konto usunięte
|
Mam wynik bety - 152.4
![]() ![]() prawie 250% przez nieco ponad 72h, więc pięknie ![]() ![]() spodziewałam się coś ok. 100 ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam spadek mocy po południu więc staram się jak najwięcej zrobić do tej 15-16.
Dzis posprzątałam w lodówce, bo za tydzien pewnie już nie dam rady i przy okazji ogarnęłam cała kuchnie. Na dwór nie wyjdziemy bo mlodego gorączką męczy ale słoneczko pięknie zza okna daje
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;86505414]Mam wynik bety - 152.4
![]() ![]() prawie 250% przez nieco ponad 72h, więc pięknie ![]() ![]() spodziewałam się coś ok. 100 ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Super!!! ![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym puściłam odkurzacz, nastawiłam pranie - tyle mojego sprzątania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez UltraMarryna Czas edycji: 2019-02-16 o 12:47 |
|
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#749 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim!
Wszystko wskazuje na to, że mogę do Was dołączyć. W zeszłym tygodniu zaskoczył mnie pozytywny test, wczoraj byłam na becie i nie ulega wątpliwości, że to ciąża. Nie mam pojęcia jaki to dokładnie tydzień, bo... ostatnią miesiączkę miałam 2 lata temu. Stąd mega niespodzianka z pozytywnego testu. Mam synka z października 2017, udzielałam się na listopadówkach 2017. Umówiłam się do lekarza dopiero na 6 marca, choć będę polować na jakiś wcześniejszy termin. Jestem mega ciekawa jaki to etap, po wyniku bety obstawiam ok. 5-6 tydzień.
|
|
|
|
#750 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

Ciąża niby młodsza o 5 dni(?!) Eh te aparaty usg, jakby tak było naprawdę to plemniki mojego męża chyba musiałyby być nieśmiertelne żeby tyle wytrwać 

. Idę w przyszłym tygodniu do niego zrobić kartę ciąży i mam mieć wyniki różnych badań. Dostałam sporą listę. Coś się w tym temacie zmieniło. Nie miałam aż tyle w pierwszej ciąży.

W ruchu lepiej to wyglądało. Ten lekarz nie umie robić dobrych zdjęć, nawet kropce. Córka nie ma ani jednego fajnego zdjęcia z usg. (prowadził też moją poprzednią ciążę)

super, że krwiak postanowił się ulotnić
od tego czasu on leży a ja lub tż siedzimy koło niego i czekamy jak odpłynie. Myślę, że jak już będę na L4 to coś przeczytam w tym temacie i postaram się go nauczyć samemu znowu zasypać. Tylko nie bardzo wiem jak
no i muszę do galerii wpaść coś na ten chrzest kupić bo w nic się nie mieszczę 
no i wrażliwe piersi a tak to super się czuję
Bardzo przyjemnie na zewnątrz.
W koncu usnela, odłożyłam ją i za chwilę, nie wiem jak, wyszła z łóżeczka!!
Nie jestem zwolennikiem zostawiania dziecka samego sobie żeby się wypłakało aż uśnie