Mamusie majowe 2019, część 3 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-16, 17:11   #2671
AgataAgata9090
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Lilly ja nigdy do tego nie dojdę, bo po prostu żydze na takie rzeczy
Ja też nigdy jeansow nie miałam za więcej niż 150 zł a co dopiero kupić pizame czy koszule do spania czy szpitala za tyle. No ale trzeba przyznać że są ładne. Nie takie tandetne jak te niektóre na allegro

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Motylku a z tej strony szykowna mama jak z długoscia tych koszul? Mam dosyć długie nogi i Niechce żeby mi tyłek było widać

Edytowane przez AgataAgata9090
Czas edycji: 2019-02-16 o 17:12
AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-16, 17:11   #2672
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
ja też, dla mnie to jest rzecz na której na pewno chcę zaoszczędzić

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-16, 17:13   #2673
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Aktualny?

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Ja wszystko mam w swoim aktualnym. Noszę ML i takie kupuje ciążowe

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Jak nosilas xs s to się nie dziwię że duża to ja chyba wezmę xl w takim razie

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Kurczę te granatovo są ładne ale cena przerażająca. 180 zł za jedną koszulę boję się brać ten sam rozmiar co mam teraz bo znając życie jeszcze urosnę

No ja w niej przechodzę 3 pologi, w szpitalu była najlepsza, żałowałam że nie miałam drugiej. Daleko jej do zwykłej koszuli. Zupełnie inny materiał (coś jak next a. Smyk), magnesy przy karmieniu plus rozpiecie na tyle jest petarda do zzo bo dupa świecić nie trzeba
Co kto lubi. Dla mnie to element wyprawki. Prędzej to sobie kupie,. W sumie. Mąż mi kupił na święta czy jakaś inna okazję, niż body w regularnej cenie w hm czy next
Miałam ogromny komfort w tej koszuli. I poluje na drugą, czekam na jakieś promki na dzień kobiet może

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupuję któraś z Was dostawkę Chicco Next2Me? Planowałam zwykłe łóżeczko 140x70, ale położna polecała mi właśnie dostawę, że niby jest wygodniejsza na początek.

Ja uważam że to gadżet i to jak dziecko ma potrzebę spać z rodzicami to można kupić. Jak nie to bez sensu. Plus za drogie. Ja planuje zwykle łóżeczko dostawne niż takie fensi

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-02-16, 17:33   #2674
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
To pewnie jak i ja
Lubię mieć dobre buty czy torebkę i na to jestem w stanie wydać od czasu do czasu kilka stówek, ale piżama to piżama. Podobnie jak majtki. Lubię fajną bieliznę, ale poluję raczej na promocje w tej kwestii - ostatnio jak w Esotiq kupiłam 9 par bawełnianych ładnych majtek za 75 zł to byłam zachwycona
Stary 2019-02-16, 18:03   #2675
butterfly20
Zakorzenienie

Ja mam 176 i obie m były trochę przed kolano ale to pisza prZy każdym fasonie jaka jest długość.u mnie 95-100 cm jest ok

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Sq no na pewno jest świetna jakościowo i za to się właśnie płaci. Te moje za 50-70 z pewnością są gorsze,ale i tak są ok,nie narzekałam i do karmienia tak na kopertowo tez sa ok,chociaż zależy, co się lubi.ja do cc to i tak mam szpitalne koszule

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-16, 18:07   #2676
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo, nie wiem czy jest taki poziom zarobków, przy którym pozwoliłabym sobie na piżamę za prawie dwie stówy
Co do tych dostawek, to najbardziej obawiam się o materac, że będzie kiepski. Do zwykłego łóżeczka mam wybór, a ten w dostawcę to pewnie jakieś badziewie...

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-16, 18:14   #2677
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam 176 i obie m były trochę przed kolano ale to pisza prZy każdym fasonie jaka jest długość.u mnie 95-100 cm jest ok

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Sq no na pewno jest świetna jakościowo i za to się właśnie płaci. Te moje za 50-70 z pewnością są gorsze,ale i tak są ok,nie narzekałam i do karmienia tak na kopertowo tez sa ok,chociaż zależy, co się lubi.ja do cc to i tak mam szpitalne koszule
Ja mam 170 a zależy mi żeby była taka do kolan lub troszkę przed więc będzie ok

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-02-16, 19:24   #2678
Lilly Greace
Dostojna peema.

Co do ciuchów, to patrzcie, jaką bluzę dziś kupiłam dla potomka na szmatach.

Już kupuję raczej takie większe, bo małych wydaje mi się, że mam w opór. Miałam sporo rzeczy dla niego w koszyku, ale wzięłam mało bo siebie wolałam dziś obkupić, a co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bluza.jpg (73,8 KB, 56 załadowań)
Stary 2019-02-16, 19:32   #2679
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość

Już kupuję raczej takie większe, bo małych wydaje mi się, że mam w opór. Miałam sporo rzeczy dla niego w koszyku, ale wzięłam mało bo siebie wolałam dziś obkupić, a co
Śliczna

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-16, 19:55   #2680
agadzie
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, rany ale miałam dzień aktywny...no ok, pół dnia ..a w zasadzie popołudnie koło 15 zapowiedzieli mi się znajomi że jeśli nie mam nic przeciwko to wpadną. No to raz dwa ukrecilam biszkopt, galaretkę zrobiłam, i truskawki, akurat zdążyło sie zastygnąć zanim przyszli. Oni mają core w wieku mojego Dominika, więc się dzieciaki bawiły a my siedzieliśmy. No i przekazali radosne wieści ze są w ciąży, teraz chłopaka będą miec. Także nasze dzieciaki będą w tym samym wieku, nawet niewielka różnica w miesiącach, między moim małym a ich cora jest ,2,5 tygodnia różnicy, teraz będzie jakoś 1,5 miesiąca, więc różnica niewielka. No i fajnie mała od nich też 2-jezyczna, jej mama to Rosjanka, ale dzieci ze sobą po hiszpańsku rozmawialy. Mnie to zadziwia jak płynnie przechodzą między językami, naprawdę...
Miałam dziś wyszywać ale chyba pójdę do łóżka, jestem padnięta (znowu). Za tydzień o tej porze będę lecieć do Polski

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-16, 20:00   #2681
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, rany ale miałam dzień aktywny...no ok, pół dnia ..a w zasadzie popołudnie koło 15 zapowiedzieli mi się znajomi że jeśli nie mam nic przeciwko to wpadną. No to raz dwa ukrecilam biszkopt, galaretkę zrobiłam, i truskawki, akurat zdążyło sie zastygnąć zanim przyszli. Oni mają core w wieku mojego Dominika, więc się dzieciaki bawiły a my siedzieliśmy. No i przekazali radosne wieści ze są w ciąży, teraz chłopaka będą miec. Także nasze dzieciaki będą w tym samym wieku, nawet niewielka różnica w miesiącach, między moim małym a ich cora jest ,2,5 tygodnia różnicy, teraz będzie jakoś 1,5 miesiąca, więc różnica niewielka. No i fajnie mała od nich też 2-jezyczna, jej mama to Rosjanka, ale dzieci ze sobą po hiszpańsku rozmawialy. Mnie to zadziwia jak płynnie przechodzą między językami, naprawdę...
Miałam dziś wyszywać ale chyba pójdę do łóżka, jestem padnięta (znowu). Za tydzień o tej porze będę lecieć do Polski

Fajnie, że dzieciaki mają rowniesnikow wśród znajomych. U nas też gorący rok na dzieci, kuzynka rodzi około 2 tygodnie przede mną. Siostra 12 tygodni po mnie. Wiec naprawdę baby boom

patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-16, 20:04   #2682
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Fajnie, że dzieciaki mają rowniesnikow wśród znajomych. U nas też gorący rok na dzieci, kuzynka rodzi około 2 tygodnie przede mną. Siostra 12 tygodni po mnie. Wiec naprawdę baby boom

To jest super sprawa. W Polsce moje kuzynostwo ma dzieci w wieku mojego małego, zawsze jak przyjeżdżam to się spotykamy i się dzieci naprawdę fajnie bawią ze sobą im starsze tym lepiej

Stary 2019-02-16, 20:25   #2683
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Wiadomo że jakość też pewnie okejka ja dostałam pierwsza. Kupie druga. To dla mnie kwestia psychicznego komfortu trochę.
Te zwykle oddałam. Kopertowe było dla mnie bardzo ale to bardzo niewygodne. Ale to kwestia piersi dziecka wprawy otp itd
Ja liczę że na 2 granatovo załatwię cały szpital i polog więc wolę 2 takie niż 6 innych plus jedna moja przyjaciółka już w niej też rodziła i ogarniała dziecko więc ma branie i nie leży
Uznałam że 9mcy omijalam sklepy, wyprzedaże itp to chociaż do porodu coś sobie kupię za te wszzytie oszczedzone pieniądze
Za to taka kasa na torebkę to by było duuuuzo myślenia. Noszę zwykle jedna. Kupuje inna i ta pierwsza idzie w odstawke...
Cytat:

Piękne! Może być z AliExpress bo miałam rampers dla małego dokładnie z takim kółkiem i napisem i szary albo ali się na tej marce wzorowalo

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Ja dziś po pociągu i noszeniu małego mam mega klucie w grazce..masakea.leze większość popołudnia a on się ładnie bawi ale kłuję równo... Mała za to daje tak czadu że szok!

Stary 2019-02-16, 20:49   #2684
Lilly Greace
Dostojna peema.

Sq, możliwe, że to jakieś Ali, bo firma chyba niezbyt znana (nie mam teraz jak sprawdzić), więc wszystko jest możliwe co do torebek to ja niestety lubię, myślę co by tu na lato sobie sprezentować i chyba stanie na drugim MK tylko w jasnym kolorze. Zwykle mam w użyciu dwie torebki - mniejszą i większą po prostu. W ogóle mam na liście życzeń na Ali kilka fajnych rzeczy ale nie kupuję na razie, za to po wypłacie hamulce puszczą XD teraz był drogi miesiąc bo tż poszedł poleczyc zęby a wiadomo ile kosztuje dentysta. No i tego kindla dostałam jako, powiedzmy, prezent na walentynki

Stary 2019-02-16, 20:55   #2685
agadzie
Zakorzenienie

Lilly i jak ci się na Kindle czyta? Ja uwielbiam.
Też mam kilka rzeczy w koszyku z Ali ale jakoś nie mogę kliknąć ubranek nie kupuje bo poszalalam ostatnio i już stwierdzam że dosc. Jak cos to na bieżąco będę dokupować. Ale i tak jak znam siebie to pewnie coś mi wpadnie w rece. Oczywiście niechcacy . Jestem mega zadowolona z płaszczyka który kupiłam malej pod blokiem u siebie. Dałam 2 euro, wygląda prawie jak nowy, a normalnie kosztuje ok. 50€ - mayoral oni maja mega drogie ubrania dla dzieci, nawet jak są przeceny to mi szkoda po prostu.

Stary 2019-02-16, 21:06   #2686
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Lilly i jak ci się na Kindle czyta? Ja uwielbiam.
Też mam kilka rzeczy w koszyku z Ali ale jakoś nie mogę kliknąć ubranek nie kupuje bo poszalalam ostatnio i już stwierdzam że dosc. Jak cos to na bieżąco będę dokupować. Ale i tak jak znam siebie to pewnie coś mi wpadnie w rece. Oczywiście niechcacy . Jestem mega zadowolona z płaszczyka który kupiłam malej pod blokiem u siebie. Dałam 2 euro, wygląda prawie jak nowy, a normalnie kosztuje ok. 50€ - mayoral oni maja mega drogie ubrania dla dzieci, nawet jak są przeceny to mi szkoda po prostu.

Mega mi się czyta! Od nowego roku czytam w sumie prawie tylko na Kindle (w kwietniu miałam pożyczone od szwagierki) i do tej pory przeczytałam już z 7 książek. A u mnie bardzo słabo było z czytaniem przez ostatni rok, może po 1-2 książki na miesiąc czytałam, gdzie ja naprawdę lubię czytać. Jak dla mnie Kindle jest świetne, leciutkie, zawsze pod ręką, podoba mi się też to, że pokazuje ile % przeczytałam. Dzięki temu ustalam sobie, że np. 10% dziennie czytam minimum i tak leci. No najlepszy sprzęt jaki mam oprócz aparatu ale aparat bardziej pójdzie w ruch jak się mały urodzi,juz widzę te szaleństwo

Stary 2019-02-16, 21:14   #2687
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Mega mi się czyta! Od nowego roku czytam w sumie prawie tylko na Kindle (w kwietniu miałam pożyczone od szwagierki) i do tej pory przeczytałam już z 7 książek. A u mnie bardzo słabo było z czytaniem przez ostatni rok, może po 1-2 książki na miesiąc czytałam, gdzie ja naprawdę lubię czytać. Jak dla mnie Kindle jest świetne, leciutkie, zawsze pod ręką, podoba mi się też to, że pokazuje ile % przeczytałam. Dzięki temu ustalam sobie, że np. 10% dziennie czytam minimum i tak leci. No najlepszy sprzęt jaki mam oprócz aparatu ale aparat bardziej pójdzie w ruch jak się mały urodzi,juz widzę te szaleństwo

Ja mam Kindle od dobrych kilku lat, o ile na początku ciężko było mi się przekonać, tak teraz 90% książek kupuje na Kindle. Też fakt że jeśli chce mieć książkę w dniu premiery to na Kindle najszybciej. No i zdecydowanie wolę zabrać w podróż jeden mały czytnik pełen książek niż kilka książek które jednak swoje ważą.
Właśnie, apropo zdjęć, zbieram się za uporządkowanie tego co mam i wywołanie co bardziej udanych, żeby wreszcie powkładać do albumów. Tylko że ja się już tak ze 2 lata zbieram 🤪

Stary 2019-02-16, 21:23   #2688
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Sq, możliwe, że to jakieś Ali, bo firma chyba niezbyt znana (nie mam teraz jak sprawdzić), więc wszystko jest możliwe co do torebek to ja niestety lubię, myślę co by tu na lato sobie sprezentować i chyba stanie na drugim MK tylko w jasnym kolorze. Zwykle mam w użyciu dwie torebki - mniejszą i większą po prostu. W ogóle mam na liście życzeń na Ali kilka fajnych rzeczy ale nie kupuję na razie, za to po wypłacie hamulce puszczą XD teraz był drogi miesiąc bo tż poszedł poleczyc zęby a wiadomo ile kosztuje dentysta. No i tego kindla dostałam jako, powiedzmy, prezent na walentynki

No to ja Mk tylko w tkmaxx poluje... Nie ma opcji w cenie..
Raz kupiłam dkny jako prezent dla siebie samej i wystarczy
Też za mało szanuje takie rzeczy żeby na 2 lata torebkę kupić za kilkaset/tysiąc

Matko znów mam zgage...
U synka miałam kilka razy. Urodził się z włosami. Jeśli wierzyć zabobonom to porównując zgagi jak będę rodzic Nołnejmke to jak wyjdzie głową to włosy będą do moich kolan. Serio.. Umrę...

Stary 2019-02-16, 21:25   #2689
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja też mam bardzo często zgagę, ciekawe czy urodzi się chłopiec z dużą ilością włosów

Stary 2019-02-16, 21:44   #2690
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Ja zawsze zgagę miałam, dzieci rodziły się z czarnymi włosami, które zaraz im się wycierały do praktycznie łysych pałek, a teraz oboje to ciemne blondyny
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-16, 21:50   #2691
agadzie
Zakorzenienie

Ja miałam zgagę poprzednio, młody się urodził z włosami ale tak jasnymi że wyglądał jak bez natomiast teraz ma mega mocne i grube włosy, a blondynem jest dalej

Stary 2019-02-16, 22:42   #2692
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Ja zawsze zgagę miałam, dzieci rodziły się z czarnymi włosami, które zaraz im się wycierały do praktycznie łysych pałek, a teraz oboje to ciemne blondyny
Zawdze się wycieraja
Jak Pani powiedziała "przy już widać główkę już są włoski" to okrzykbelam na całą porodowke "on ma włoski?!!! 3"
Ja mam cienkie blond. Mąż już zakola. Jakos nie spodziewałam się dziecka z włosami. A miał serio z 1.5cm dłuższe niż meszek, no łysy nie był

Stary 2019-02-17, 02:08   #2693
sysa09
Zakorzenienie

Dobry wieczór, my już w domku Dolecieliśmy szczęśliwie. W samolocie spuchly mi stopy i dlonie ale przespalam. Mala aktywna przez caly tydzien. Dzieki Bogu, ze mimo tych wszystkich kilometrow, schodow i emocji nie urodzilam Bede was nadrabiac !

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-17, 07:03   #2694
butterfly20
Zakorzenienie

To ja z kolei uznałam, ze poszaleje sobie z torba do wózka i kupię jakaś fajna )) bardzo podobają mi się joissy,oglądałam w czwartek w sklepie,tylko nie wiem która wybrać

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Co do zwykłych torebek to ja mam trochę, nosze w podstawowych dla mnie kolorach i fasonach.musze mieć zarówno sportowe jak i eleganckie.z tym,ze ja lubię najbardziej z Monnari bo podobają mi się i maja w środku jasna podszewkę,lepiej wszystko widać chociaż ostatnio kupiłam czarna elegancka w Puccini i tez jestem zadowolona

Sq ja w pierwszej ciąży nie miałam zgagi i Tusia miała bujne włosy, w drugiej ciąży miałam trochę pod koniec i Zosia miała trochę więcej, to ciekawe jak będzie teraz jak mnie tak meczy od dawna

Stary 2019-02-17, 07:07   #2695
butterfly20
Zakorzenienie

Z kolei koleżanka miała obie ciąże mocne zgagi i tez się śmiała,ze jej się dzieci z afro urodzą, a tu oba razy lysolki

Wiadomo,ze z ta zgaga to kolejne bajeczki

Moje dziewczyny na szczęście maja mocne włosy po mężu.owszem,wycierały im się trochę z tylu,ale nie wypadały i te wytarte szybko odrosły.obie na półtorej roku miały włosy do ramionna dwa latka za łopatki przycinane,ale zawsze końcówki do wyrównania

Stary 2019-02-17, 07:14   #2696
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Sysa super, że wszystko się udało! Miłego nadrabiania

Co do włosów to ja zawsze byłam pewna, że tż będzie miał komplet na głowie, bo jego ojciec i dziadek mają do teraz porządne czupryny. A tu w ostatnich latach te zakola tak mu się wyrobiły, że wychodzi na to, że poszedł w stronę rodziny teściowej i łysych glacy no cóż zrobić, będę miała kiedyś łysola

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:

Moje dziewczyny na szczęście maja mocne włosy po mężu.owszem,wycierały im się trochę z tylu,ale nie wypadały i te wytarte szybko odrosły.obie na półtorej roku miały włosy do ramionna dwa latka za łopatki przycinane,ale zawsze końcówki do wyrównania
To ja czekałam i czekałam. Martwiłam się czy ta moja córka będzie miała w końcu porządny włos i długo to trwało. A teraz, weź to ogarnij czasem rano mam wrażenie, że to lew z klatki wychodzi
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-17, 07:35   #2697
butterfly20
Zakorzenienie

Nooo ciezko to ogarnąć,zreszta moje obie maja włosy do pasa tylko Tuska ma blond i proste,a Zosi nie zajaśniały od urodzenia i w dodatku się kręcą

Stary 2019-02-17, 07:36   #2698
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Nooo ciezko to ogarnąć,zreszta moje obie maja włosy do pasa tylko Tuska ma blond i proste,a Zosi nie zajaśniały od urodzenia i w dodatku się kręcą
O kurcze, to musicie mieć roboty przy tym żeby dbać o takie długie włoski? Mycie, szczotkowanie itp to już nie takie proste przy takich długich włosach

Stary 2019-02-17, 07:44   #2699
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Na zgage polecam syrop Gaviscon
Stary 2019-02-17, 08:00   #2700
Monia858585
Rozeznanie

A ja zamówiłam sobie wreszcie szlafrok

https://carry.pl/pl/ona/14508-szlafr...or-szary_jasny

Kumpela taki ma i bardzo mi się spodobał. A że jest w promocji i że nie mam wogole szlafroka to zakupiłam 😀

A co do zgagi to ja narazie nie mam. W poprzedniej ciąży też nie miałam. Synek urodził się z meszkiem na główce 😀
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości