|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Październikowe 2019
Ultra chyba mogę się dopisać; )
30 lat, 4 ciaza, syn2013, syn2016, Aniołek (8tc), TP. 1.10.2019 ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- To był bardzo długi dzień, bo ze stresu nie śpię od 2 nad ranem ![]() Ale jest dobrze;-D Tak więc Dobrej Mamusie i Fasolki ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
#962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ewelina, kciuki za wizytę! O kt masz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Październikowe 2019 ❤
Jutro na 14. Jak dużo pacjentek nie przyjdzie to położna będzie dzwonić żebym była wcześniej.
Jutro muszę jeszcze jechać do Urzędu Skarbowego wyjaśnić jakieś niejasności 😡😡 i do starostwa Auto zarejestrować. Szykuje się kupa czasu w kolejkach..., 🤐 |
|
|
|
#964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ci z Lux Med potrafią ciśnienie podnieść. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pasozyt wzięło mi się z książki R. MROZA, główna bohaterka taka trochę wariatka, Pani mecenas bardzo szanowna jak przypadkiem zaszła w ciążę to mówiła właśnie : mój pasozyt chce zjeść mięso itp. 😁 W sumie to jest trochę pasożyt 😍 |
|
|
|
|
#966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nigdy w życiu nie badałam tarczycy. Za to mam zdiagnozowaną tężyczkę i wyczytałam przed chwilą, że to może być powiązane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dostaniesz euthyrox i szybko spadnie. W mojej poprzedniej ciąży TSH skoczyło do 18... Nie jeden lekarz by się za głowę łapał że nic z ciąży nie będzie. Urodziłam zdrowego synka. TSH już po 10dniach spadło i cała ciążę było w normie. Ale przyjmowałam wysokie dawki. Teraz powtórka. TSH 11 w dniu pozytywnej bety. Tydzień później w normie także pędź do lekarza ale bez stresu to normalne że TSH skacze w górę w ciąży. Dziewczyny gratuluję serduszek i cudnych zdjęć maluszkow jakoś mam wyjątkowo mało czasu i zaglądam tylko rano. Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#968 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny gratuluję wizyt
![]() ![]() cudowne widoki ![]() My jesteśmy w spa w Karpaczu, wczoraj pół dnia spacerów, wieczorem poszłam sobie z mężem do jacuzzi, dzisiaj od 9 do 12 zabiegi, z których będzie korzystać mój mąż z mamą ![]() ![]() bo mi nie wolno ![]() ![]() a żeby było wesoło to jak rezerwowałam wyjazd to mówiłam, że tak właśnie będzie, bo zajdę w ciążę i do spa pojadę pilnować synka ![]() Młody tak się wiercił w nocy, że ledwo spaliśmy Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam problem. Jestem w trakcie wyboru lekarza prowadzącego. Mój obecny gin nie zajmuje się prowadzeniem ciąż. I tak, jestem umówiona na wizyty. 26.02, 28.02 i 5.03 .
Czy częste USG szkodzi maluszkowi? To 8 tc. Do mojego obecnego gina umowilam się na 28.02, ten, prowadzacy, na którym mi zależy, wyznaczył mi wizytę na 26.02. Kolejki są kosmiczne, więc nie mogę prosić o zmianę terminu. I jeszcze jeden, ten z 5.03. Z chęcią porownalabym sobie tych 2,ale boje się o zbyt czeste USG. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedyne, czym może skutkować to leworęcznosc u chłopaków Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
To ja też doczytałam na jej blogu.
Raczej zdecyduje się na tego lekarza z 26.02. I obowiązkowo muszę mieć 28.02 wizytę. 5.03 odwołam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry. Nie śpię od 4.45 czyli od kiedy wstałam na siusiu. Kurna w poprzedniej ciąży to dopiero w 7 miesiącu zaczęłam w nocy sikać a teraz już na początku 2 miesiąca
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;86517737]Dziewczyny gratuluję wizyt ![]() ![]() cudowne widoki ![]() My jesteśmy w spa w Karpaczu, wczoraj pół dnia spacerów, wieczorem poszłam sobie z mężem do jacuzzi, dzisiaj od 9 do 12 zabiegi, z których będzie korzystać mój mąż z mamą ![]() ![]() bo mi nie wolno ![]() ![]() a żeby było wesoło to jak rezerwowałam wyjazd to mówiłam, że tak właśnie będzie, bo zajdę w ciążę i do spa pojadę pilnować synka ![]() Młody tak się wiercił w nocy, że ledwo spaliśmy Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Gryzelda to zrobiłaś podwójną niespodziankę mamie nie dość że drugie wnuczątko to jeszcze zabiegiCytat:
|
|
#973 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja będę prowadzić ciążę u jednego, tego samego co poprzednio. Wizyty co 3 tyg z USG. Mi to wystarczy
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
Ja już pewnie po wizycie 26.02 zdecyduję, czy temu lekarzowi można ufać.
Też nie mogłam dziś wstać. Zresztą od jakiś 2 tygodni standardowo wstaje w nocy na sikanie. Dziś pobudka o 4.30 i koniec spania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
ja dalej siedzę cichutko i tylko podczytuję, ale walczę jeszcze z sesją i nawałem obowiązków w pracy. Mam nadzieję, że od przyszłego tygodnia już troszkę się uspokoi, no i odliczam dni do poniedziałku Gratuluję wszystkich udanych wizyt |
|
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Ruszam do pracy, trzymajcie kciuki za wizytę 👍😁
|
|
|
|
#977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymamy!
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Dziewczyny, jak to jest z tymi produktami, których nie powinno się jeść w ciąży? Czytałam, że nie powinno się jeść serów pleśniowych, surowego mięsa to i tak nie jem, ale zastanawia mnie kwestia ryb. Teoretycznie powinno się jeść ich dużo, bo są zdrowe, ale nie mogą to być ryby wędzone, więc odpada łosoś, makrela, śledzie są przecież surowe... To co, można jeść tylko smażone albo pieczone ryby? |
|
|
|
|
#979 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#981 |
|
Rozeznanie
|
A znów według dr Jaśkowskiego zabija komórki w mózgu. Im więcej USG, tym mniej komórek. Czyli mniej inteligentne dziecko.
Poza tym na tak wczesnym etapie można coś głowicą naruszyć. W poprzedniej ciąży miałam ogromne bóle po lewej stronie brzucha po każdym USG w I trymestrze. Docent, który to USG robił powiedział, że niektóre kobiety odczuwają takie bóle, inne nie. Może prowadzić to nawet do krwawienia, dlatego jak najrzadziej zaleca się usg w początkach ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Z serów pleśniowych to jem tylko brie i camembert, ale na czas ciąży zrezygnuję
![]() Tylko tych ryb mi szkoda - łososia wędzonego (na zimno właśnie), śledzików A odżywiacie się zdrowo czy pozwalacie sobie czasem na niezdrowe przekąski |
|
|
|
#983 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj jestem w domu i właśnie budze się z drzemki jak dobrze pójdzie i dobrze się zorganizuje i świat będzie mi sprzyjał to będę miała jutro wizytę, a nie w piątek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
poczekaj czy Ci lekarz włączy leki czy jeszcze skontroluje czy rośnie. Cytat:
Cytat:
pleśniowe sery to z kolei nie wolno tych z mleka niepasteryzowanego. W ogóle nam nie wolno produktów niepasteryzowanych. No i wiadomo - alkohol, papierosy, narkotyki.Moje dziecko ma jutro bal karnawałowy i będzie Masza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raczej nie wprowadziłam żadnych zmian żywieniowych. Ja dzisiaj czuję się jak snieta ryba.. Słoneczka nie ma więc może dlatego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
Jest ładny pęcherzyk. Pojawia się ciałko żółte czyli zaraz powinien być zarodek. I zas tydzień stresu.
Wizyta 27.02 |
|
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
Ja też raczej nie uważam specjalnie na dietę, raczej jem to, na co mam ochotę, bo czasem nie smakuje mi zupełnie nic.
Uwielbiam luxmed. Dostałam termin u endo już dzisiaj, jak powiedziałam, że złe wyniki i w ciąży. Dała mi skierowania na dodatkowe badania, w tym usg tarczycy, na które udało mi się zapisać dziś na 16! Kazała się nie martwić. Zamierzam jej posłuchać, chociaż wiecie jak to bywa... Dzięki wszystkim za podniesienie na duchu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
️A coś wiadomo który to Tc? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratki! To teraz czekamy na piękne serduszko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

Nigdy wcześniej nie badalam tarczycy, więc to dla mnie trochę szok... Wyszło mi 4,64.
Ci z Lux Med potrafią ciśnienie podnieść. 

i nigdy w życiu nie badałam tarczycy. Za to mam zdiagnozowaną tężyczkę i wyczytałam przed chwilą, że to może być powiązane 
dostaniesz euthyrox i szybko spadnie. W mojej poprzedniej ciąży TSH skoczyło do 18... Nie jeden lekarz by się za głowę łapał że nic z ciąży nie będzie. Urodziłam zdrowego synka. TSH już po 10dniach spadło i cała ciążę było w normie. Ale przyjmowałam wysokie dawki. Teraz powtórka. TSH 11 w dniu pozytywnej bety. Tydzień później w normie 

Raczej zdecyduje się na tego lekarza z 26.02. I obowiązkowo muszę mieć 28.02 wizytę. 5.03 odwołam. 

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;86517737]Dziewczyny gratuluję wizyt
nie dość że drugie wnuczątko to jeszcze zabiegi

poczekaj czy Ci lekarz włączy leki czy jeszcze skontroluje czy rośnie.