Mamy Październikowe 2019 ❤ - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-21, 14:02   #1021
carmelove_03
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Październikowe 2019 ❤

Cytat:
Napisane przez EwelinciaLipiec Pokaż wiadomość
Dzień dobry ��
Jak się czujecie? Ja bez zmian niestety..
Co raz gorzej
Szybko się męczę - normalna aktywność jak np wyjście po zakupy sprawiają, że jestem taka zmęczona jakbym biegała z godzinę. Szybciej mi serce bije i czuję się słabo.
Brak energii - nic mi się nie chce, naprawdę...
Mdłości - wcześniej wystarczyło, że jadłam co ok 2h, żeby nie dopuszczać do uczucia głodu, bo mdliło mnie jak byłam głodna. Teraz mdli mnie praktycznie cały czas.
Jedzenie - nie wiem co mam robić na obiad, bo praktycznie na nic nie mam ochoty, a już zupełnie odrzuca mnie od kurczaka. Do tego jak otwieram lodówkę to mi śmierdzi, muszę wstrzymywać oddech. Szczerze mówiąc bardziej mam ochotę na niezdrowe rzeczy (chipsy, frytki, ostatnio i na słodkie powróciła ochota i zjadłam krówki) niż na te normalne :/
carmelove_03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 14:23   #1022
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelove_03 Pokaż wiadomość
Co raz gorzej
Szybko się męczę - normalna aktywność jak np wyjście po zakupy sprawiają, że jestem taka zmęczona jakbym biegała z godzinę. Szybciej mi serce bije i czuję się słabo.
Brak energii - nic mi się nie chce, naprawdę...
Mdłości - wcześniej wystarczyło, że jadłam co ok 2h, żeby nie dopuszczać do uczucia głodu, bo mdliło mnie jak byłam głodna. Teraz mdli mnie praktycznie cały czas.
Jedzenie - nie wiem co mam robić na obiad, bo praktycznie na nic nie mam ochoty, a już zupełnie odrzuca mnie od kurczaka. Do tego jak otwieram lodówkę to mi śmierdzi, muszę wstrzymywać oddech. Szczerze mówiąc bardziej mam ochotę na niezdrowe rzeczy (chipsy, frytki, ostatnio i na słodkie powróciła ochota i zjadłam krówki) niż na te normalne :/
Piona! U mnie to samo. Powiedziałam mężowi że nie będę robić mięsa na obiad bo po prostu nie dam rady go zrobić. Lodówka śmierdzi!!! Umyłam. Dalej śmierdzi, więc to nie wina lodówki
Ja podjadam niezdrowe. Mam resto-bar pod mieszkaniem więc co dziennie prawie skoczę po cheesburgera albo pizzę albo fryteczka Przed wczoraj po 21 zebrało mnie na MCwrapa. Mąż nas zabrał do Donalda. Dogadza mi. Nie wiem jak to się skończy. Mam nadzieję że szybko minie i nie zdążę nabrać kilogramów

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Oczywiście jem też zdrowe rzeczy nie żywię się tylko tym Mam duże zapotrzebowanie na mleko, sery, ogólnie nabiał. I watrobka mi się marzy. Chyba zrobię i zjem odrobinę. Przecież mała ilość mi nie zaszkodzi?? Co?

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 14:54   #1023
EwelinciaLipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Piona! U mnie to samo. Powiedziałam mężowi że nie będę robić mięsa na obiad bo po prostu nie dam rady go zrobić. Lodówka śmierdzi!!! Umyłam. Dalej śmierdzi, więc to nie wina lodówki
Ja podjadam niezdrowe. Mam resto-bar pod mieszkaniem więc co dziennie prawie skoczę po cheesburgera albo pizzę albo fryteczka Przed wczoraj po 21 zebrało mnie na MCwrapa. Mąż nas zabrał do Donalda. Dogadza mi. Nie wiem jak to się skończy. Mam nadzieję że szybko minie i nie zdążę nabrać kilogramów

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Oczywiście jem też zdrowe rzeczy nie żywię się tylko tym Mam duże zapotrzebowanie na mleko, sery, ogólnie nabiał. I watrobka mi się marzy. Chyba zrobię i zjem odrobinę. Przecież mała ilość mi nie zaszkodzi?? Co?

I druga piona. Dzisiaj tak nie męczyło że pół godizny się zbierała do zejścia z łóżka a ubranie i pomalowanie rzęs to był wyczyn. Wszystko śmierdzi, perfumy to w ogóle masakra.. ��
ALE co fast foodow to zjadłam dziś 2 hot dogi. Wyhaczylam moment w którym mnie nie mulilo i wmusilam hot doga, wszedł więc na zapas zjadłam drugiego, �� ��

Aaa i zmęczenie. Dysze jakbym właśnie maraton przebiegła a weszłam raptem na klatkę schodowa. ��
EwelinciaLipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 14:58   #1024
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
I druga piona. Dzisiaj tak nie męczyło że pół godizny się zbierała do zejścia z łóżka a ubranie i pomalowanie rzęs to był wyczyn. Wszystko śmierdzi, perfumy to w ogóle masakra.. ��
ALE co fast foodow to zjadłam dziś 2 hot dogi. Wyhaczylam moment w którym mnie nie mulilo i wmusilam hot doga, wszedł więc na zapas zjadłam drugiego, �� ��

Aaa i zmęczenie. Dysze jakbym właśnie maraton przebiegła a weszłam raptem na klatkę schodowa. ��
'Na zapas zjadłam drugiego'

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 15:02   #1025
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to samo. Mieszkam na czwartym piętrze bez windy i wejście z zakupami to męczarnia. A co będzie jak będę miała duży brzuch
A na hot dogi też miałam niedawno ochotę, ale tylko jeden mi wszedł
Stary 2019-02-21, 15:02   #1026
EwelinciaLipiec
Zadomowienie

Cytat:
'Na zapas zjadłam drugiego'

A co jak udało się zjeść jednego to skorzystałam. Heheh
EwelinciaLipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 17:09   #1027
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy Październikowe 2019

Jak już sobie narzekamy to mi się ogólnie nic nie chce wszystko mi śmierdzi, a w głowie mam same śmieciowe jedzenie. Raz mam dzień, że do 22.30 wytrzymam, a raz to i o 20.00 już zaczynam padać

Stary 2019-02-21, 17:11   #1028
Calineczka81
Zadomowienie

Narzekania ciąg dalszy... Mnie cały czas coś kłuje i strasznie ciągną pachwiny. W sobotę zaczynam 9tc. Do wizyty we wtorek zwariuję.

Calineczka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 17:31   #1029
Dzastin08
Wtajemniczenie

To i ja ponarzekam..
Zjadłam zupę kalafiorowa i mi nie dobrze:/
I mam wzdety brzuch

Kto jutro ma wizytę?

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 17:40   #1030
gaiete
Zadomowienie

GG do gaiete

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
To i ja ponarzekam..
Zjadłam zupę kalafiorowa i mi nie dobrze:/
I mam wzdety brzuch

Kto jutro ma wizytę?

Ja! Ja mam jutro! Mam sporo ginowi do przekazania - wczoraj robiłam usg tarczycy i nie jest dobrze, jest za mała, coś tam ze strukturą i generalnie ślady przewlekłego zapalenia, lekarz napisał mi na opisie "Hashimoto?" . W pon robię dodatkowe badania krwi i zaraz potem z wynikami do endo.

Czytam te Wasze objawy i jakbym widziała siebie wszystko śmierdzi, "nie ma nic do jedzenia", spać mogłabym ciągle i łapię zadyszkę po wbiegnięciu po schodach w pracy, jak przychodzi klient. W ogóle marzy mi się l4, ale moja szefowa nadal nie zaczęła szukać nikogo na moje miejsce, więc czekam. Byle do dnia kobiet, podobno po nim ma zacząć szukać...

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Oby
Odkąd jestem w ciąży też strasznie mi się czas wlecze
Do poniedziałku już nie dużo zostało

Totalnie! Nie wiem, jak to możliwe - jestem w ciąży od dwóch lat a to dopiero dziewiąty tydzień

gaiete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 17:44   #1031
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gaiete Pokaż wiadomość
Ja! Ja mam jutro! Mam sporo ginowi do przekazania - wczoraj robiłam usg tarczycy i nie jest dobrze, jest za mała, coś tam ze strukturą i generalnie ślady przewlekłego zapalenia, lekarz napisał mi na opisie "Hashimoto?" . W pon robię dodatkowe badania krwi i zaraz potem z wynikami do endo.

Czytam te Wasze objawy i jakbym widziała siebie wszystko śmierdzi, "nie ma nic do jedzenia", spać mogłabym ciągle i łapię zadyszkę po wbiegnięciu po schodach w pracy, jak przychodzi klient. W ogóle marzy mi się l4, ale moja szefowa nadal nie zaczęła szukać nikogo na moje miejsce, więc czekam. Byle do dnia kobiet, podobno po nim ma zacząć szukać...

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Totalnie! Nie wiem, jak to możliwe - jestem w ciąży od dwóch lat a to dopiero dziewiąty tydzień

Też mam hashimoto, i też dopiero wyszło po usg tarczycy.
Zapewne przypisze Ci jakieś leki, ja biorę Letrox50.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2019-02-21, 17:44   #1032
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja też jutro wizytuję ale u mnie to dopiero 4t4d będzie, więc szału na USG się nie spodziewam jedynie l4 bym chciała

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-21, 17:50   #1033
Margosia__
Zakorzenienie

U mnie Średni ma goraczke;( Ale poza tym zachowuje się normalnie wiec mam nadzieje, ze to niegroźne wirus i niedługo przejdzie

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-22, 06:50   #1034
triss
Wtajemniczenie

Witam z samego rana w drodze do pracy
Udanych wizyt życzę . Ja się mojej nie doczekam chyba jeszcze dwa tygodnie. Gryzelda kciuki za L4 mój lekarz przed serduszkiem nie daje. Nie zakłada karty ciąży. Ale mam nadzieję że u ciebie będzie inaczej skoro ci na l4 zależy.
Ja dziś zaczynam wg aplikacji 8 tydzień (7t0d). Mdłości lekkie są ale głównie to mi doskwiera zmęczenie, zadyszka i ogromny apetyt a limit wagowy mam taki jak w poprzedniej ciąży czyli nie przekroczyć +12kg. I tak dość duży ale może być ciezko

Stary 2019-02-22, 06:55   #1035
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Triss na szczęście mam taką sytuację, że jeśli nie dostanę od gin to mam jeszcze innego lekarza, od którego dostanę na 100% chociaż mam nadzieję, że mój dr nie będzie robił problemu

Wizyta na 9.40, więc długo nie będę czekać.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-22, 07:23   #1036
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez triss Pokaż wiadomość
Witam z samego rana w drodze do pracy
Udanych wizyt życzę . Ja się mojej nie doczekam chyba jeszcze dwa tygodnie. Gryzelda kciuki za L4 mój lekarz przed serduszkiem nie daje. Nie zakłada karty ciąży. Ale mam nadzieję że u ciebie będzie inaczej skoro ci na l4 zależy.
Ja dziś zaczynam wg aplikacji 8 tydzień (7t0d). Mdłości lekkie są ale głównie to mi doskwiera zmęczenie, zadyszka i ogromny apetyt a limit wagowy mam taki jak w poprzedniej ciąży czyli nie przekroczyć +12kg. I tak dość duży ale może być ciezko

Mamy ten sam termin OM a ja 7tc zaczynam jutro wg aplikacji

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;86525241]Triss na szczęście mam taką sytuację, że jeśli nie dostanę od gin to mam jeszcze innego lekarza, od którego dostanę na 100% chociaż mam nadzieję, że mój dr nie będzie robił problemu

Wizyta na 9.40, więc długo nie będę czekać.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Kciuki!

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2019-02-22, 07:53   #1037
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Młody ma gorączkę i został z tatą w domu, ja niestety muszę być dziś w pracy, bo jeszcze mi trochę do planu brakuje a chcę premię w tym miesiącu.
Ja będę chciała iść od 1 kwietnia na L4 i mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu. Co prawda dobrze się czuje i mogłabym pracować, ale w korpo i tak tego nikt nie doceni A po cholerę mam robić co miesiąc 1000 km na dojazdach

Stary 2019-02-22, 07:53   #1038
carmelove_03
Zakorzenienie

Dzień dobry

Kciuki za wizyty!

Wczoraj wieczorem na mdłości pomogły mi... migdały Nie spodziewałam się, ale serio rozgryzłam sobie kilka migdałów i poczułam się lepiej Także polecam spróbować, może i Wam pomogą
Stary 2019-02-22, 07:55   #1039
gaiete
Zadomowienie

GG do gaiete

Dzień dobry
Kciuki za dzisiejsze wizyty - ja też mam, o 12. I zaraz po niej do pracy.

Chudziaszku mi to wszyscy znajomi powtarzają - żebym już szła na l4, bo i tak nikt tego nie doceni. I tak czy siak będą pretensje, że mogłam pracować dłużej...

gaiete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-22, 08:08   #1040
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Kciuki za wizyty!

Wczoraj wieczorem na mdłości pomogły mi... migdały Nie spodziewałam się, ale serio rozgryzłam sobie kilka migdałów i poczułam się lepiej Także polecam spróbować, może i Wam pomogą
Karmelku, a ty kiedy masz teraz wizytę?
Cytat:
Dzień dobry

Chudziaszku mi to wszyscy znajomi powtarzają - żebym już szła na l4, bo i tak nikt tego nie doceni. I tak czy siak będą pretensje, że mogłam pracować dłużej...

Kciuki mocne są!

Dokładnie, nie jesteśmy w stanie wszystkim dogodzić.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2019-02-22, 08:15   #1041
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Karmelku, a ty kiedy masz teraz wizytę?
We wtorek 26.02
Stary 2019-02-22, 08:15   #1042
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Tą ciążę czuje o wiele mocniej niż tamtą z córką. Tamta była taka delikatna. Teraz wszystko jest wyostrzone. Już dopadają mnie różne smaki nie da się tego pokonać. Mam ochotę na prażynki i zaraz zeświruje, myślę tylko o nich.
Czubasek ty masz 28 lat? Myślałam że jesteś starsza. Jesteś młodsza ode mnie i masz już 2 dzieci? Zazdroszczę!!! Ja jednak za późno zdecydowałam się na potomstwo.

Ja wcześnie zaczęłam mam już siedmioletnia corke.

Cytat:
Wg usg 5t1d
Ewelina my to łeb w łeb idziemy. Dwa dni różnicy

Cytat:
Dzień dobry

Za pracę nikt nikomu medalu nie da. Ja głupia cykam się dać zaświadczenie i tyram 12h. Ale jeszcze trzy dni wiec jakoś wytrzymam

Ja w tej ciąży mam największy problem z piersiami. W staniku bolą, bez bolą ale to tak że aż szczypie

Kciuki za wizyty

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-22, 08:16   #1043
Calineczka81
Zadomowienie

Cytat:
We wtorek 26.02
Ja też 26.02, tylko, że o godzinie 21, zwariuję.

Stary 2019-02-22, 08:19   #1044
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Calineczka81 Pokaż wiadomość
Ja też 26.02, tylko, że o godzinie 21, zwariuję.
O matko, to rzeczywiście późno Ja mam o 11:40
Stary 2019-02-22, 08:22   #1045
Calineczka81
Zadomowienie

Cytat:
O matko, to rzeczywiście późno Ja mam o 11:40
To moja pierwsza wizyta u tego lekarza. Chcę go wybrać na prowadzącego. Czekałam ponad tydzień na termin i na "wcisk" mnie zapisał. Muszę jeszcze dojechać 60 km. Nie chcę rodzic w swoim mieście rodzinnym. Mam nadzieję, że później wizyty będą o normalnych godzinach.

Stary 2019-02-22, 08:25   #1046
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja w tej ciąży mam największy problem z piersiami. W staniku bolą, bez bolą ale to tak że aż szczypie
Znam to... Ja mam strasznie drażliwe sutki, nawet jak się ubieram czy nawet nakładam ręcznik po kąpieli i lekko je potrę to już bolą

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
To moja pierwsza wizyta u tego lekarza. Chcę go wybrać na prowadzącego. Czekałam ponad tydzień na termin i na "wcisk" mnie zapisał. Muszę jeszcze dojechać 60 km. Nie chcę rodzic w swoim mieście rodzinnym. Mam nadzieję, że później wizyty będą o normalnych godzinach.
A czemu nie chcesz rodzić w swoim mieście? Kiepski szpital?
Stary 2019-02-22, 08:29   #1047
Calineczka81
Zadomowienie

Cytat:
Znam to... Ja mam strasznie drażliwe sutki, nawet jak się ubieram czy nawet nakładam ręcznik po kąpieli i lekko je potrę to już bolą

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

A czemu nie chcesz rodzić w swoim mieście? Kiepski szpital?
Tak, ma bardzo złą opinię. Jest bardzo zadluzony i nawet nie jest pewne, jak długo będzie funkcjonowal. Teraz nawet nie ma pediatrii.
Wolę być spokojna. 60 km to nie jest dla mnie wielka przeprawa. Od lat jeżdżę na wizyty do endokrynologa i przynajmniej jestem pewna, że jest oki.
Ponoć potem wizyty są co 4 tygodnie, to nie będzie to tak uciążliwe.

Stary 2019-02-22, 08:29   #1048
martus9191
Zakorzenienie

Cześć!
U mnie dzisiaj bez kawy, bo nie wzięłam sobie swojego mleka bez laktozy a czarnej nie wypiję

Mąż mi wczoraj kupił rogala i spodnie w lidlu, świetne są co prawda wziął 36 i na teraz są ok, ale wysłałam go dzisiaj po 38 żeby było też na później

Kciuki za wizytę dzisiaj

Wracam do pracy, a wieczorem 300 km drogi

Trochę Wam zazdroszczę tych objawów, u mnie w sumie nic się nie dzieje szczególnego Padnę ze stresu do tej poniedziałkowej wizyty, strasznie chcę żeby wszystko było dobrze
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-22, 08:31   #1049
Calineczka81
Zadomowienie

Ja kawy nie pije już od miesiąca. Zaraz po owulacji zaczęło mnie od niej odrzucać. A uwielbiam smak, zapach kawy. Nie było dnia bez kawy. Teraz od razu mdłości, nie mogę nawet filiżanki po kawie umyć.

Stary 2019-02-22, 08:40   #1050
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kawy nie pije już od miesiąca. Zaraz po owulacji zaczęło mnie od niej odrzucać. A uwielbiam smak, zapach kawy. Nie było dnia bez kawy. Teraz od razu mdłości, nie mogę nawet filiżanki po kawie umyć.

na szczęście z kawą nie mam problemu w ogóle mdłości raczej słabe, ciekawa jestem czy pomaga mi imbir, który piję rano - ale to moja rutyna w ciągu całej zimy, więc ciężko mi stwierdzić jakby było bez niego

Jedyne co mi dolega to dosyć silne bóle podbrzusza - jak na okres, ale nie plamię więc staram się myśleć że to normalne
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości