![]() |
#2311 | |
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zadomowienie
|
Co do wyników żelaza. Mi wyszła hemoglobina 10,8 i nie zalecił mi lekarz suplemantacji. Spojrzał na te wyniki pod spodem (te, co duzymi literami sa napisane) i powiedział, że one są najwazniejsze. Jesli byłyby za niskie, to by mi przepisał żelazo, a u mnie były w normie (wszystkie 3 sa związane z czerwonymi krwinkami). Dostałam za to zalecenie łykania magnezu. Oczywiście nie biorę zalecanej dawki, bo jestem przeciwniczką przesadzania jesli chodzi o faarmaceutyki i z zaleconej dawki 3x2 biorę tylko 2x1. Inne wyniki wszystki8e mam w normie, dzidek ładnie rośnie, jest ruchliwy i wyszłam z ałozenia, że do 17 tc nawet witaminami nie bede sie faszeować. I nie biorę, choc Feminatal N juz czeka.
O żelazie troszke poczytalam i rowiewam mity. Najwięcej żelaza jest w cielęcinie, wołowinie, wątróbce i rybach, a nie w żadnym zielsku typu szpinak ( w którym jest tylko 1%, podczas gdy w mięsie od 12 do 22%). Poza tym żelazo odzwierzęce jest znacznie łatwiej przyswajalne niz te z roślin. Mi też lekarz zalecił 2,5-3 litry dziennie, ale w moim przypadku to ierealne! Zawsze mało piłam i nie wyobrażam sobie wlewac tyle płynów w siebie. Staram sie popijac po trochę, ale wychodzi i tak ok 1.5 litra dziennie... Ja od dwóch dni nauczyłam sie rozpoznawać, gdzie się znajduje maluszek. Jak sie rano obudzę i położę na plecach, to potrafie wyczuć pod dłonią, w jakim jest położeniu i w którym miejscu brzucha. Sprawia mi to niezła frajdę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Rozeznanie
|
Pochwale sie troche zdjęciami z mojego wyjątkowego dnia
![]()
![]() |
#2314 |
Rozeznanie
|
Śliczne zdjęcia Glizduś!!! Gratuluję!!!
Bardzo ładnie wyglądałaś! I w ogóle nie widać, że jesteś w ciąży! Ależ się uśmiałam jak sobie wyobraziłam siebie teraz w takiej sukience - wyglądałabym chyba na 30 tydzień, a mam dopiero 18 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Raczkowanie
|
Glizda, wyglądaliście po prostu PRZEŚLICZNIE a Ty bajecznie!!! Moje najserdecznie gratulacje i właśnie bajkowego życia dla Was
![]()
#2316 |
Zadomowienie
|
glizda
![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze cos - jestes podobna jak siostra blizniaczka do corki mojego brata ![]() ![]()
#2317 |
Zadomowienie
|
Glizda , ale z Ciebie laska! A sukienka superancka , niezłą kieckę dorwałaś na ostatnią chwilę.No ale jak się ma taką figurę , to wszystko pasuje
![]() Kurcze , ja nie czuję ruchów dzidzi...Chyba jestem za bardzo obtłuszczona ![]() ![]()
#2318 |
Zadomowienie
|
Nooo, zdjęcia extra
![]() A mi sie wydaje, że mnie własnie smyra cos tam delikatnie...mam nadzieje, że to nie jelitka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
Glizda, wyglądasz po prostu przecudnie! Gratulacje dla Was obojga
![]() Mój brzuszek coraz bardziej widoczny. Na razie tylko dla mnie i męża ale chyba kwestia kilku tygodni jak wszyscy zauważą. Chyba dziś pstryknę fotkę to Wam pokaże ![]()
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
A mnie wczoraj sąsiadka pytała "czy dobrze jej się wydaje...? bo brzuszek taki ciążowy mam"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O 12 mam wizytę... i wiecie co? czas leci, a ja nadal mam stresa przedwizytowego ![]() I jeszcze jedno - zamówiłam sobie stetoskop lekarski i mam zamiar podsłuchiwać moje dziecko... takie lekkie naruszanie prywatności, ale cóż... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2322 |
Zadomowienie
|
Glizda Wyglądałaś przecudnie!!! biło od Ciebie taaakie szczęście że hej!!
Co do zaangażowania mój tż generalnie jest przejęty, ale .....jak kupuje jakieś ubranko to słyszę "znowu coś kupiłaś?" a jest tego naprawdę niewiele, jak mierzę coś aby sprawdzić czy łóżeczko się zmieści, to też się podśmiewa ze kombinuje. Ostatnio też denerwują mnie wygłaszane przez parę osób zabobony ![]() Dlaczego mamy sobie odbierać taką przyjemność z kupowania rzeczy dla maleństw są takie cudne, a ja czuje sie już wtedy jak prawdziwa mama ![]() i kupiłam wczoraj żeby nie było polarkowy pajacyk w beżowo-białe paski i na kapturku są łuski jakby to była główka dinozaura....hihihihi ale to już ostatni ciuszek unisex teraz czekam na wieść o płci i zanurzę się w błękitne bądź różowe szaleństwo zakupowe
#2323 |
Zadomowienie
|
Jestem juz spowrotem po weselichu
![]() Bylo wspaniale. Cala rodzinka mnie wysciskala i mowili, ze nic sie nie zmienilam, wiec bedzie chlopak ![]() Bylam dumna i blada ![]() Lot byl spokojny, tylko przed zchodzeniem do ladowania dziecko tak mi wywijalo w brzuchu, ze szok ![]() ![]() Nadrobilam co napislaysci i Glizdunia - Gratulacje!!!! Slicznie wygladalas! Chyle czola ![]() A jeszcze, przywiozlam ze soba 2 reklamówki ciuszków dla dzidzi. Dostalismy od tesciowej ![]() ![]() Edytowane przez siobhan1 Czas edycji: 2008-08-19 o 10:10 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zadomowienie
|
GLIZDA! Wyglądałaś przecudnie! Laseczka z Ciebie że HEJ!
Dziewczyny - czekam na dober wiesci od waszych lekarzy bo coś znów szykuje się wysyp. Dziś zrobiłam EKG - wygląda na wszystko w normie. Jutro wizyta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Raczkowanie
|
Glizda87 - kurcze, czy Ty aby na pewno jesteś w ciąży??? ja bym na Twoim miejscu zrobiła test ciążowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A mój mąż pojechał właśnie do sklepu kibica zamówić dla dzidziusia body i poduszeczkę z logo klubu ![]() ![]() ![]() Nic nie mówię, niech się chłopak cieszy ![]() Ogólnie pod względem zakupów nie mam na co narzekać na mojego męża. Akceptuje wszystko bez słowa, choć muszę przyznać, że może dlatego, że na razie niewiele tych zakupów. Czekam na kasę (ZUS się spóźnia z wypłatą... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki dla Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zadomowienie
|
Glizdus slicznosci TY moje jeszcze raz wszystkiego och i ach
sukienka suuuuuuper ja o rozmowie z TZ, wraca w ndz, i obiecal wybrac sie na zakupy, musze delikatnie spytac ta znajoma co mi obiecala ciuszki i inne gadzety co dokladnie mi podaruje bo nie chce nakupowac podwojnie a potem sie okaze ze brakuje mi czegos zupelnie innego Kasiu Roxi jestes straszna tak trzymac!! ![]()
#2328 |
Raczkowanie
|
No, będzie wysyp
![]() Właśnie wróciłam po wizycie i jestem MEGA SZCZĘŚLIWA!!! Maleństwo jest zdrowe i śliczne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Choć mam mały brzuchol, ginka mi poleciła pas ciążowy na pobolewanie bo podnosi wszystko do góry i podobno wszystkie Hiszpanki go używają - zobaczymy czy pomożę. Powiedziała, że ona głosuje na dziewczynkę bo w pierwszym trymestrze wypadały mi włosy (chodzi o hormonki). Wszystkie piszecie o badaniach krwi a ja miałam jedno w 10-tym tygodniu a następne dopiero ok. 26-tego.... Trochę tu jest dziwacznie, że mam na każdej wizycie USG (ok. raz na miesiąc) a badanie krwi 3 razy w ciągu ciąży... Super szczęśliwa Iwonka ![]() ![]() ![]()
#2329 |
Zadomowienie
|
Wiec ja tez jestem po szpitalnym USG.
Tak jak dziewczyny, wiadomosci mam wspaniale! wszysko OK, serduszko ok, tak jak u Kasi 4 komory widoczne i pracuja poprawnie. Wszystkie kosci policzone i narzady sprawdzone. Moja szpitalna polozna zadowolona z tego co widziala, wiec i ja jestem. Nie mogla mi powiedziec plci, bo dziecie sie pozawijalo w pepowine i skrywalo co ma miedzy nózkami. Najwazniejsze, ze zdrowe!!! Gratuluje wszystkim mamusiom i ich pociechom!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zadomowienie
|
Ja też już jestem po wizycie.
Znam płeć - będzie córeczka ![]() Dzidzia sobie spała, od niechcenia pomachała nóżkami. Wszelkie wielkości narządów wskazują na 18 tydzień ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty Lobuzie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
DZIEWCZYNKI GRATULACJE DLA ZDROWYCH MAM I DZIDZIOLI a mnie caly czas i jajnik i brzuch na dole boli ![]()
![]() |
#2332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sandrunia, dziękujemy ślicznie ![]() Ja dziś pytałam ginkę o bóle bo mnie też pobolewa brzucholek i jajniki. Powiedziała, że to naciski narządów bo macica się powiększa - Maleństwo musi rosnąć ![]() ![]()
![]() |
#2333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jak nam sie lista zarózowi czy zablekici, hihihihihih |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zadomowienie
|
No dziewczynki super wieści! Widzę , że jak na razie wszystkie zadowolone i tak trzymać!
#2336 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkim mamusiom, które były już u lekarza
![]() ![]()
![]() |
#2337 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszcze dziewczynek Kurcze jeszcze zeby tylko wytrzymac do 15wrzesnia i poznam czy siedzie we mnie Moniczka ![]() Dziewczynki moze jestescie w temacie Szukam dobrej pralki.Znacie moze jakies promocje? Wkladana normalnie nie z gory i niezaduza,bo lazienki nie mam za wielkiej
![]() |
#2338 |
Rozeznanie
|
Ale wam zazdroszcze ja mam wizyte dopiero 5 wrzesnia... I wszystkim mamusia gratuluje zdrowych dzidziusi:!!!
![]() |
#2339 |
Raczkowanie
|
Sandrunia, to elastyczny pas, taki jak uciskowa opaska ale rozpinany i duży. Jest szerszy na plecach (więc, jak ktoś ma bóle krzyża to napewno pomoże) i węższy od strony brzuszka. Z tyłu opina plecy i tak nie bolą a z przodu zapina się go pod brzuszkiem (który ja mam malutki
![]() ![]() Ja mam cosik w podobie http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/sklep3.0/pas-ciazo...lacare-materna
#2340 |
Raczkowanie
|
Ja dziś tylko na krótko, jutro nadrobię czytanie.
Glizda pięknie wyglądałaś na ślubie. Dziewczyny, chyba sie doczekałam córy ![]() Boże ja nawet nie myślałam o imieniu dla dziewczynki, tak bardzo byłam przekonana, że to będzie kolejny chłopak ![]() Tak bardzo jej chciałam, a teraz się boję, że nie będę umiała wychować dziewczynki Jestem nieziemsko szczęśliwa i podekscytowana jak diabli. Buziaki dla Was wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.