Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-03-01, 04:26   #3301
coco00
Wtajemniczenie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Ja patrzę że coś bym sobie kupiła i za chwilę patrzę w dół na brzuch. Taa, to żem sobie w to wlazła

Gorzej jak wszystko jest urzekające

Zabrałam się dzisiaj za te pączki. Ciasta na wszelki wypadek zrobiłam z 2 porcji. I co? Wywaliłam tylko 4 pierwsze pączki A myślałam, że połowa pójdzie do kosza... To wina męża, dał mi swój multimetr do mierzenia temperatury bo te pierwsze spaliłam a w środku były surowe I teraz mam tyle pączków że nie wiem co z nimi zrobić
Jak wróciłam z warsztatów to je ponadziewałam. Jest malina, truskawka i do nich mam cukier puder a te w czekoladzie są polane polewą z gorzkiej a w środku nutella ( dziwne połączenie )
Nufcia ile pączków! Zwariowałas smacznego!
Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
No i jesteśmy w szpitalu. Mam nadzieję, że tylko na ip. Ale totalna masakra. Z jednego szpitala nas odesłali informując że łaskawie nie musimy czekać na skierowanie do innego szpitala 5h, w drugim remont i nikt nic nie wie... Burdel na kółkach. Pacjenci zakaźni obok zwykłych. Żeby tylko mnie nie próbowali tu zostawić, ale i tak raczej nie mają gdzie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A co się stało? Kciuki!

Ej laski w przyszłym miesiącu rodzimy! Przynajmniej w teorii

Edytowane przez coco00
Czas edycji: 2019-03-01 o 04:38
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 04:46   #3302
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cytat:
No i jesteśmy w szpitalu. Mam nadzieję, że tylko na ip. Ale totalna masakra. Z jednego szpitala nas odesłali informując że łaskawie nie musimy czekać na skierowanie do innego szpitala 5h, w drugim remont i nikt nic nie wie... Burdel na kółkach. Pacjenci zakaźni obok zwykłych. Żeby tylko mnie nie próbowali tu zostawić, ale i tak raczej nie mają gdzie

Ojej - co się stało?? Trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze

---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ----------

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość

Ja az nie mogę w to uwierzyć!

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 06:01   #3303
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Nufciaaaaaa ale wspaniale pączki !!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Listopadowa u mnie tez teraz woda się zbiera. Pierścionki musiałam zdjąć w dresach chodzę
Stopy wieczorem jak napompowane powietrzem i ryj jak pełnia księżyca.

Ojjj tak zaraz ryj, buzia ☺ moze dlatego tak kiepsko wyglądam. jak na sobie patrzę to na buzi jestem taka inna i nie podobam sie sobie

Nufcia jadłabym!!!!

Fajna noc, zero pobudek u córki. Ja byłam tylko dwa razy siku ale 5.30 i pobudka... Ja myslalam ze to środek nocy i trzeba usypiać młoda a tu tatuś wstał. Jak zobaczyła mnie ze krocze do toalety to tekst " Nie chce spać, już się obusziłam" ja się położyłam jeszcze ale zasnąć juz nie mogę

---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ----------

Mia co się dzieje? Kciuki!

---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

Cytat:
Nufcia ile pączków! Zwariowałas smacznego!A co się stało? Kciuki!

Patrząc na marcowki to już za 2 tygodnie może zaczac sie i u nas

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 06:47   #3304
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Tylko na Blog Ojca. Zapisałam siebie i tz, co oznacza ze będzie z nami tez córka - mam nadzieje ze nas stamtąd nie wywala Poznasz mnie po największym brzuchu w całym Expo i małej gadule u boku :P
Cytat:
Też się wybieramy na targi, zapisałam się na chustę i pierwszą pomoc czy coś takiego. Mam nadzieję, że wstaniemy bo 10 to dla nas zbrodnicza godzina... A z kupowaniem to zobaczymy, jak będzie coś z brakujących rzezy w spoko cenie to kupię, ale nic na siłę - tż będzie głosem rozsądku
To mogę Was obie spotkać

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Wpadam z wynikiem 4 pączków na koncie aż mi młoda ześwirowała w brzuchu, co z resztą Widzialyscie na fb

Co do kocykow to ja mam jeden z minky, jedną kolderke z minky i to planuje do wózka na chłodniejsze dni, plus mam kocyk bambus-bawelna, 2 bawełniane, kilka takich zwyklych ale one raczej nie do przykrycia bo bym zapociła dziecko. I nie planuje raczej kupna kolejnych, chyba że jakaś super hiper oferta wyskoczy. I zastanawiam się po ki grzyb mi ten rożek

Ej, zwiedzaliśmy dziś trakt porodowy

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Ten w rwmoncie ;-)?
Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Mały już nie taki mały, tym razem doktorek powiedział że jest duży (to tak dla odmiany). Ma 2600 na chwilę obecną. Tam gdzie obstawiałam pupę ma głowę. Pupa pod prawym żebrem. Po badaniu na fotelu stwierdził, że jeszcze trochę pochodzę Pobrał mi gbs i muszę jutro zawieźć do labka.
Przede mną była parka, już też chyba na końcówce i słyszałam jak mówił im, że mały ma pępowinę wokół szyi owiniętą. Podobno to często się zdarza, natomiast lekarze o tym nie mówią. Ja już bym panikowała, więc lepiej niech mi nic nie mówi na ten temat

A na moją informację, że mnie brzuch pobolewa wieczorami jak na okres odpowiedział, że to dobrze, może coś z tego wyniknie
Super, że mały nie taki mały ☺

To gdzie ma główkę?

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Cytat:
Ja patrzę że coś bym sobie kupiła i za chwilę patrzę w dół na brzuch. Taa, to żem sobie w to wlazła

Zabrałam się dzisiaj za te pączki. Ciasta na wszelki wypadek zrobiłam z 2 porcji. I co? Wywaliłam tylko 4 pierwsze pączki A myślałam, że połowa pójdzie do kosza... To wina męża, dał mi swój multimetr do mierzenia temperatury bo te pierwsze spaliłam a w środku były surowe I teraz mam tyle pączków że nie wiem co z nimi zrobić
Jak wróciłam z warsztatów to je ponadziewałam. Jest malina, truskawka i do nich mam cukier puder a te w czekoladzie są polane polewą z gorzkiej a w środku nutella ( dziwne połączenie )
Nufcia, ale poszalałaś piękna robota!
Cytat:

Ojej dawaj znać co z Wami. Zdrówka
Cytat:

A weź! Aż mi się słabo zrobiło jak zmieniałam kalendarz wczoraj

Dzień dobry☺

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 06:54   #3305
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:

Trzymamy kciuki i czekamy na wieści
Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
To mogę Was obie spotkać

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Ten w rwmoncie ;-)?Super, że mały nie taki mały ☺

To gdzie ma główkę?

Głowa na dole, plecy wygięte w łuk, pupa pod prawym zebrem, a po lewej nogi. Więc kłębek, chyba jakoś bokiem leżał

Oj, myślę, że porody to już tak za 2 tygodnie się zaczną ☺ Doktorek wróży, że 14 marca na wizytę jeszcze przyjdę, ale kazał tż już nie pić wieczorem drinków

Dołączam do Klubu Zdrętwiałej Ręki i Skurczów w Łydkach.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 07:00   #3306
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:

😱 ile paczkow bosko wygladaja

W razie czego przerobisz na bajaderki.
Cytat:

Co sie stalo? Daj znac!!!

Ja bym chciala donosic jeszcze 2 tygodnie i rodzic mnie to cieszy bo w koncu bede mogla spac w ulubionej pozycji na brzuchu, nie bede chodzic siku co 10 minut, skonczy sie refluks i zgaga ja tam widze same plusy hahaha

Potem bede marudzic z innych powodow 😁

Dzien dobry!
Ide na kawe.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 07:01   #3307
fitelina
Rozeznanie

Ja wczoraj 3 paczki i Prince polo
Miałam ochotę na budyń i czekoladę, ale znalazłam tylko marmolade, czarny bez i słony karmel

Cytat:

A co się stało, że w szpitalu?

Cytat:

Aaa szaleństwo! Jakie piekne
I ile wciagnelas?

Cytat:

W praktyce już pewnie część z nas w tym miesiącu!
Ciekawe która pójdzie na pierwszy ogień

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 07:22   #3308
maltaa7
Raczkowanie

Nufcia, mmm... ale bym zjadla a dodam ze zjadłam za mało na śniadanie bo sie spiesze na wizytę do gin

Ja tą ciążę też gorzej znoszę. W poprzedniej dopiero na tym etapie poszkam na l4. A teraz babcia emerytka od miesiecy:P ale już niedlugo i bedziemy tulić maluszki

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 07:30   #3309
bejata440
Zakorzenienie

Na również mam wrażenie ze będzie szybciej niż 02.04...
jadę na weekend teraz do Austrii. Fajnie by było wrócić bez małego Austriaka

Stary 2019-03-01, 07:51   #3310
ofelka 123
Rozeznanie

Witam się z 1 dnia l4. Mia dlaczego szpital czekamy na wieści? No następny miesiąc jest nasz a obstawiam że Jeszce 2 tygodnie i się zacznie. Choć my i tak późno bo jak zerknelam na marcowki tojuz w styczniu się u nich zaczęło. Też już bym chciała coś sobie kupić z ciuchów ale jak to przymierzyć więc czekam z nadzieją że brzuch szybko zniknie.
Nufcia wszystkie byśmy mogły do ciebie przyjechać na paczki. Michacha waga zacna a to chyba ty mówiłaś że glodzisz dziecko?

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 08:39   #3311
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Cześć w marcu, robi się poważnie

Mia co tam? Wirus dał w kość czy ciążowo coś się dzieje?

Michacha no proszę, 2600 to bez groszy tyle co moja starsza przy porodzie

Nufcia uważaj z takimi zdjęciami, wiesz, że parę osób tutaj ma do Ciebie blisko

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Pierwsza ciąża w porównaniu do drugiej to był luksus...możesz posprzątać lub ugotować ale nie musisz, spacer to spacer itd. Teraz mam codziennie pobudki o 6 bo córka tak się budzi, zakupy, obiad, sprzątanie konieczne- nie wspomnę o zabawach :/ dobrze, że już jest duża i sama sobie ubiera buty a nawet mi moje odpina
Coś w tym jest, wypada, żeby dziecko zjadło w domu obiad, nie żyło w totalnym syfie itp. no i jak wstaje o 5 to też nie powiem “to idź i zrób śniadanie, a ja jeszcze pośpię” Teraz myślę że gdyby to była 1 ciąża to bym leżała z książką do wypęku bez wyrzutów sumienia. W końcu po coś to zwolnienie dają. A teraz jak ginka przebąkuje żeby więcej leżeć to tylko myślę “kuźwa jak???"
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 08:39   #3312
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Mia, kciuki, żeby wszystko było ok!
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 09:01   #3313
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Witam się z 1 dnia l4. Mia dlaczego szpital czekamy na wieści? No następny miesiąc jest nasz a obstawiam że Jeszce 2 tygodnie i się zacznie. Choć my i tak późno bo jak zerknelam na marcowki tojuz w styczniu się u nich zaczęło. Też już bym chciała coś sobie kupić z ciuchów ale jak to przymierzyć więc czekam z nadzieją że brzuch szybko zniknie.
Nufcia wszystkie byśmy mogły do ciebie przyjechać na paczki. Michacha waga zacna a to chyba ty mówiłaś że glodzisz dziecko?

Haha, tak. Ale to wina doktorka. Bo w połowie stycznia było 1600 gram i twierdził "o jaki duży", a w połowie lutego wyszło mu 1800 gram i stwierdził, że coś nie tak i kontrola za 2 tygodnie, bo mało przybrał w miesiąc. A wczoraj znowu "o jaki duży". Uważam, że się ostatnio pomylił w pomiarach i mi przez to napędził strachu. Jeżeli wczoraj słyszałyście huk, to to kamień z serca mi spadł ☺

Jadę oddać ten gbs do badania. Ciekawe ile hajsu znowu taka przyjemność

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 09:14   #3314
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Witamy marzec!
Szczerze mówiąc już wczoraj przekręciłam kalendarz na nowy miesiąc, bo wpisywałam sobie wizytę i ten marzec wydaje mi się jakiś taaaaaki długi. Chyba jeśli faktycznie przekoczuję bez oznak cały miesiąc, to w ostrą panikę wpadnę 1 kwietnia. Chociaż czuję, że wewnętrzny stan alarmowy u mnie zacznie się za jakieś 2 tygodnie i dlatego mówiłam ginowi, żebyśmy pobrali gbs 11, a nie 18 marca. Torbę najchętniej w tym momencie już bym spakowała, ale jednak muszę poczekać na TŻ, aż wróci z delegacji, żeby wiedział co gdzie jak. Robi się poważnie

Cytat:
Właśnie robiłam generalny remanent szaf ubraniowych i 2 postulaty:
1) chcę już lato
2) nie chce już być w ciąży
Ostatnio robiłam porządki, bo babcia mi wciskała pranie do szafy byle gdzie i pochowałam do tyłu sweterki, w których brzuszek się już nie mieści. Najbardziej tęsknię za spodniami z wysokim stanem, bo te ciążowe jeansy jednak mi zjeżdzają z tyłka i mnie trafia zwłaszcza, że robię zastrzyki wewnątrz ud, czasem mi puchną i jak spodnie zjadą, to mi się tu uda bardziej ocierają :/ Dlatego jeansy ubieram od wielkiego dzwonu, kochamy się z leginsami. A na lato jeśli nie zmniejszy się ten żylak na łydce to nie ubiorę nic krótkiego i będę musiała się zaopatrzyć w sukienki maxi (oferto lidla przybywaj). Wygląda to fatalnie, a do naczyniowca mogę się udać dopiero po zakończeniu kp, żeby cokolwiek móc z tymi żylakami zrobić.

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Oooo mam to samo! Ja na wiosnę czekam chce ubrać stare jeansy. Normalne ciuchy. Chce czuć się lekko, moc poruszac się jak młody czlowiek. Siąść na luzie na ziemi, np. Na kocu albo w piaskownicy z córka, schylić się i bawić. Żeby sięgnięcie po kolejnego klocka na ziemi nie rownowalo się z niemożliwym
Mam ochotę spalić stare powyciagane koszulki i legginsy które nosze po domu albo do spania.

Mam nadzieję, że znasz ten trick, żeby to, co leży na podłodze chwytać stopami i podawać sobie mniej więcej na wysokość kolan? Już od jakiegoś czasu jestem typowym małpiszonem i nawet w skarpetach ładnie chwytam i podaję sobie stopą, żeby się nie schylać Leniwiec poziom hard.

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Ja chcę wiosne i lato ale nie będąc w ciąży.... pogoda u nas taka piękna, że w ciepłej kurtce idzie się ugotować a w softshell nie dopinam się :/ masakra. W ogóle ostatnio ciągle mi rośnie brzuch i mam już chyba większy niż w poprzedniej ciąży przed porodem a gdzie tu jeszcze miesiąc
Ja w ogóle mam już totalnie dość tego stanu- dziś wytarłam kurze, odkurzyłam i umyłam podłogę w mieszkaniu metrów 50 i prawie umarłam z wycieńczenia...dosłownie masakra jakaś. Rano mąż chciał mnie pozaczepiać w łóżku ale w każdej mozliwej pozycji coś mnie bolało albo oddychać nie mogłam aż się w końcu popłakałam z tego wszystkiego
Biedna Dla mnie ta ciąża to też katastrofa w porównaniu do poprzedniej. Powiedziałam TŻ, że jeśli kiedyś przyjdzie nam do głowy pomysł na kolejne dziecko, to tylko wtedy, gdy to brzuchowe będzie przynajmniej przedszkolu. Już niedługo. Dasz radę żołnierzu

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Gdyby taksówkarz wiózł mnie do porodu z moimi wodami to by mnie przeklinał do końca życia !!! Nie wiem czy kiedykolwiek kanapa by mu doschła
Właśnie, to jest to o czym myślę. Muszę dopaść tego sąsiada, a jak nie to mam w sumie gdzieś na fejsie znajomego też taxiarza i wypytam co i jak z tym tematem, ale mam cichą nadzieję, że z którymś uda mi się dogadać na telefon w stanie alarmowym. Mam jeszcze sąsiada taxiarza u siebie w klatce, ale to jest taki dziwny typ, że jestem pewna, że akurat by "nie mógł" w tym momencie podjechać. Zresztą po pracy lubi sobie pyknąć piwko, więc wolałabym mieć pewność, że ktoś będzie w stanie mnie zawieźć

Cytat:

O mamoooooo, podziwiam

Mia, dawaj znać!
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 09:22   #3315
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:

To się nazywa wypadek przy pracy nie mam termometru cukierniczego więc obstawiałam że zanim trafię z temperaturą to połowa wyląduje w koszu. Ale mąż mi dał ten multimetr i jak widać dobrze zastąpił termometr

Cytat:
To mogę Was obie spotkać

Ten w rwmoncie ;-)?Super, że mały nie taki mały 

To gdzie ma główkę?

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Nufcia, ale poszalałaś piękna robota!Ojej dawaj znać co z Wami. Zdrówka A weź! Aż mi się słabo zrobiło jak zmieniałam kalendarz wczoraj

Dzień dobry

I - uwaga - podobno są smaczne
Kazałam mężowi zanieść wczoraj na portiernię cały talerz to jak wracaliśmy wieczorem ze spaceru z psami to babeczka wybiegła do nas z talerzem i mówi że przepyszne i się rozeszły błyskawicznie. Co ktoś przechodził to pytał co tak pachnie i parę osób sobie wzięło. Podobno lepsze niż z pączkarni na Starowiślnej Umylam ten talerz, zapakowałam nowe i mąż zaniósł kolejną porcję. A i tak zostało jeszcze z 30

Cytat:
Trzymamy kciuki i czekamy na wieści Głowa na dole, plecy wygięte w łuk, pupa pod prawym zebrem, a po lewej nogi. Więc kłębek, chyba jakoś bokiem leżał

Oj, myślę, że porody to już tak za 2 tygodnie się zaczną  Doktorek wróży, że 14 marca na wizytę jeszcze przyjdę, ale kazał tż już nie pić wieczorem drinków

Dołączam do Klubu Zdrętwiałej Ręki i Skurczów w Łydkach.

Mój leżał ostatnio tak samo

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Ja wczoraj 3 paczki i Prince polo
Miałam ochotę na budyń i czekoladę, ale znalazłam tylko marmolade, czarny bez i słony karmel

A co się stało, że w szpitalu?

Aaa szaleństwo! Jakie piekne
I ile wciagnelas?

W praktyce już pewnie część z nas w tym miesiącu!
Ciekawe która pójdzie na pierwszy ogień

3 gotowe i jak smażyłam to 2 suche z wyrywkowej kontroli dopieczenia w środku

malta, ofelka, lisek - jeszcze zrobię kawę do nich byle ktoś to zjadł

Cytat:
Haha, tak. Ale to wina doktorka. Bo w połowie stycznia było 1600 gram i twierdził "o jaki duży", a w połowie lutego wyszło mu 1800 gram i stwierdził, że coś nie tak i kontrola za 2 tygodnie, bo mało przybrał w miesiąc. A wczoraj znowu "o jaki duży". Uważam, że się ostatnio pomylił w pomiarach i mi przez to napędził strachu. Jeżeli wczoraj słyszałyście huk, to to kamień z serca mi spadł 

Mi pobrała gin w poniedziałek na wizycie i zapłaciłam 40 zł. Oni to dają do laboratorium, wyniki będę miała na następnej wizycie
Stary 2019-03-01, 09:22   #3316
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, tak. Ale to wina doktorka. Bo w połowie stycznia było 1600 gram i twierdził "o jaki duży", a w połowie lutego wyszło mu 1800 gram i stwierdził, że coś nie tak i kontrola za 2 tygodnie, bo mało przybrał w miesiąc. A wczoraj znowu "o jaki duży". Uważam, że się ostatnio pomylił w pomiarach i mi przez to napędził strachu. Jeżeli wczoraj słyszałyście huk, to to kamień z serca mi spadł ☺

U mnie 40 zl gbs

Ja pojde na wszelki wypadek w przyszlym tygodniu czyli jak bedzie 35 skonczone bo wczoraj mialam wrazenie, ze glowe Leo mam miedzy nogami i obija mi sie o kosci :/ niech sobie jeszcze posiedzi te 2 tygodnie, a potem bede chodzic w rozkroku

Musze zrobic malinowa chmurke bo mam 5L malin w zamrazarce i 8 bialek po paczkach moze lody maliniwe jeszcze zrobie...

Stary 2019-03-01, 09:23   #3317
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
😱 ile paczkow bosko wygladaja

W razie czego przerobisz na bajaderki.Co sie stalo? Daj znac!!!

Ja bym chciala donosic jeszcze 2 tygodnie i rodzic mnie to cieszy bo w koncu bede mogla spac w ulubionej pozycji na brzuchu, nie bede chodzic siku co 10 minut, skonczy sie refluks i zgaga ja tam widze same plusy hahaha

Potem bede marudzic z innych powodow 😁

Dzien dobry!
Ide na kawe.

A co to jest?
Też mi brakuje usypiania na brzuchu
Stary 2019-03-01, 09:25   #3318
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
A co to jest?
Też mi brakuje usypiania na brzuchu
Takie cuda
https://www.mojewypieki.com/przepis/bajaderki

Stary 2019-03-01, 09:39   #3319
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Huk

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 09:45   #3320
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
I jak i jak?
Zrobiło mi się niedobrze i miałam ciarki na plecach. To jest dawny oiom przystosowany jako porodowka. Szczerze? Włos się jeży na sam widok, nie tak wyobrażałam sobie miejsce, w którym wydam na świat córkę. Wiem, że nie ja jestem tu najważniejsza tylko żeby ona przyszła na świat bezpiecznie cała i zdrowa i mam nadzieję, że przy tych bólach nie będę zwracała uwagi na otoczenie. Laski ze SR też miny miały nietegie...
Cytat:

Ale jak to nie dociera do mnie to.
Cytat:
To mogę Was obie spotkać

Ten w rwmoncie ;-)?Super, że mały nie taki mały

To gdzie ma główkę?

Nufcia, ale poszalałaś piękna robota!Ojej dawaj znać co z Wami. Zdrówka A weź! Aż mi się słabo zrobiło jak zmieniałam kalendarz wczoraj

Dzień dobry

Porodowka jest w remoncie więc przenieśli ją na dawny oiom

Dzień dobry, z dnia na dzień mam wrażenie, że moje dłonie są z drewna. Rano mam problem z zacisnieciem palców, bolą, są mega opuchnięte... czy to przez tą wodę czy jaka cholera

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 09:47   #3321
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
U mnie 40 zl gbs

Ja pojde na wszelki wypadek w przyszlym tygodniu czyli jak bedzie 35 skonczone bo wczoraj mialam wrazenie, ze glowe Leo mam miedzy nogami i obija mi sie o kosci :/ niech sobie jeszcze posiedzi te 2 tygodnie, a potem bede chodzic w rozkroku

Musze zrobic malinowa chmurke bo mam 5L malin w zamrazarce i 8 bialek po paczkach moze lody maliniwe jeszcze zrobie...

Też się zastanawiam co z tymi białkami zrobić. Myślałam żeby to ugotować i dać psom ale jedna źle reaguje na drób i jaja, a głupio dać jednej a drugiej nie
Może bezy zrobię bo to chyba można potem trochę przechowywać?

Cytat:
Ziemniaczki koło moich rodziców w cukierni takie coś można było kupić.
Wcisnę dzisiaj trochę tych pączków mężowi jak będzie szedł na siłownię żeby trenerzy też się upaśli
Stary 2019-03-01, 09:50   #3322
ofelka 123
Rozeznanie

Michacha czyli czasem to podawanie wagi jest bardzo mylne bo znów ciężko uwierzyć by przykoksil aż 800g w ciągu 2 tygodniu.

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 10:03   #3323
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Zrobiło mi się niedobrze i miałam ciarki na plecach. To jest dawny oiom przystosowany jako porodowka. Szczerze? Włos się jeży na sam widok, nie tak wyobrażałam sobie miejsce, w którym wydam na świat córkę. Wiem, że nie ja jestem tu najważniejsza tylko żeby ona przyszła na świat bezpiecznie cała i zdrowa i mam nadzieję, że przy tych bólach nie będę zwracała uwagi na otoczenie. Laski ze SR też miny miały nietegie...Ale jak to nie dociera do mnie to. Porodowka jest w remoncie więc przenieśli ją na dawny oiom

Dzień dobry, z dnia na dzień mam wrażenie, że moje dłonie są z drewna. Rano mam problem z zacisnieciem palców, bolą, są mega opuchnięte... czy to przez tą wodę czy jaka cholera

Oj.... nie bierzesz pod uwagę gdzie indziej rodzić?
Stary 2019-03-01, 10:08   #3324
bejata440
Zakorzenienie

Pajeczko jak uważam ze jest to ważne żeby matka czuła się dobrze na sali gdzie rodzi. Ja co prawda mam cc ale jakbym miała SN to bym chciała aby to było przyjemne miejsce a nie jak ubojnia, zero prywatności itd

Wiem ze temat już był, pompka do cycka mechaniczna czy elektroniczna ? Co macie ? ja prze ceny wezmę „raczej” mechaniczna philipsa..

Stary 2019-03-01, 10:10   #3325
mia128
Raczkowanie

Uff... Zyje i to we własnym łóżku. Wczoraj pojechałam na jakąś szybką wizytę czy te skurcze wywołane wymiotami jakiś szkód nie wyrządziły. I kobitka w medicover tak trochę 'na wszelki wypadek' dała skierowanie na ip bo cośtam jej się z szyjką nie podobało. Zadzwoniłam jeszcze do mojego gin i mówił żeby olać jak już przeszło wziąć magnez i się położyć. Ale niestety nie przeszło i wieczorem znowu była masakra. To szybka decyzja jedziemy, niech po pierwsze drugi lekarz spojrzy na szyjkę, a po drugie po dobie to by się już jakieś nawodnienie przydało. Pojechaliśmy do szpitala gdzie od ręki babka powiedziała że obsługują panie z południa (była chyba 22) więc mogę czekać 5h i dostać skierowanie do innego szpitala bo oni nie mają oddziału zakaźnego. I rozumiem że mnie nie chcieli wziąć ale nie wiem co jakbym tak normalnie tam pojechała z jakimś problemem. No ile można czekać. Tel do gin i jedziemy do innego szpitala z osobną ip na zakaźny to szybciej pójdzie. Okazało się że oddział zakaźny mają w remoncie i jest pełne 8 łóżek. Na patologii pokoje 6 os. Na patologie mnie nie poloza bo moge zarazac a na zakaźny mnie nie położą bo mogę się zarazić. W międzyczasie zeszliśmy szpital dwa razy wysyłani od drzwi do drzwi ze skierowaniami na patologię, sor i do zakaźnika niezależnie. Tzw. trudny przypadek. W końcu gin mnie zbadała, nie miała zastrzeżeń, zbadali krew i podpięli kroplówke. Spoko bo już na dole normy były sód i potas. No i ja nie chciałam żeby mnie zostawiali. Tylko jeśli rzeczywiście by była potrzeba hospitalizacji to nie wiem co by niby zrobili. Nie mówiąc o tym, że pani mnie z tym wirusem prowadziła przez oddział noworodkowy i normalnie siedziałam w poczekalni na sorze. A teoretycznie miała być osobna izba przyjęć pod choroby zakaźne... Masakra...

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 10:16   #3326
NuFCia
Zadomowienie

Wczoraj babeczka na warsztatach mówiła że miała pacjentkę w lato, której w 3 szpitalach nie przyjęli bo nie było akurat miejsc
Odesłali ją z Ujastka, Siemiradzkiego i Rydygiera, chyba dopiero w Żeromskim było miejsce (możliwe że coś pomyliłam ale chyba 2 z tych szpitali miały wtedy jakieś remonty). I kobitka podobno z akcją porodową. Pytam czy można do szpitala zadzwonić się dowiedzieć czy przyjmą i mówi ta położna że tak, ale mało kto myśli o tym bo wszyscy w pędzie gnają do szpitala
Jeszcze było pytanie od czego to zależy że nie przyjmują i to podobno kwestia braku miejsca na salach poporodowych Niby oczywiste, ale ja o tym np. nie wiedziałam
Stary 2019-03-01, 10:19   #3327
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Oj.... nie bierzesz pod uwagę gdzie indziej rodzić?
Na początku jak wpadłam w panikę to chciałam, ale tu pracują na oddziale noworodkowym moja teściowa i ciocia, one mogą być przy porodzie oprócz mojego męża, znają większość położnych i lekarzy i wiem, że krzywdy mi nie dadzą zrobić, idąc do innego szpitala idę "w ciemno". Druga sprawa, to że lekarz, który prowadzi moja ciążę pracuje w tym szpitalu, więc jakby się coś działo, to myślę, że mogę na niego liczyć. Za dużo jednak przeważa na rzecz tego szpitala... No i ostatnia rzecz to oddział neonatologiczny. W żadnym innym szpitalu u nas go nie ma, tu jest i to naprawdę świetnie wyposażony więc to chyba najwiekszy argument, który przechyla szale...
Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Pajeczko jak uważam ze jest to ważne żeby matka czuła się dobrze na sali gdzie rodzi. Ja co prawda mam cc ale jakbym miała SN to bym chciała aby to było przyjemne miejsce a nie jak ubojnia, zero prywatności itd

Wiem ze temat już był, pompka do cycka mechaniczna czy elektroniczna ? Co macie ? ja prze ceny wezmę „raczej” mechaniczna philipsa..

Wiem kochana, dla mnie komfort to jest naprawdę ważna sprawa, ale jednak chyba zdecyduję się na ten szpital z tych względów co wyżej

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Wczoraj babeczka na warsztatach mówiła że miała pacjentkę w lato, której w 3 szpitalach nie przyjęli bo nie było akurat miejsc

Odesłali ją z Ujastka, Siemiradzkiego i Rydygiera, chyba dopiero w Żeromskim było miejsce (możliwe że coś pomyliłam ale chyba 2 z tych szpitali miały wtedy jakieś remonty). I kobitka podobno z akcją porodową. Pytam czy można do szpitala zadzwonić się dowiedzieć czy przyjmą i mówi ta położna że tak, ale mało kto myśli o tym bo wszyscy w pędzie gnają do szpitala

Jeszcze było pytanie od czego to zależy że nie przyjmują i to podobno kwestia braku miejsca na salach poporodowych Niby oczywiste, ale ja o tym np. nie wiedziałam
U nas są tylko 4 miejsca dla rodzących, marzy mi się, żeby żadna nie rodziła wtedy co ja i będę miała salę dla siebie

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 10:23   #3328
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie przy tych remontowanych szpitalach to jest takie zamieszanie, że i gorszy komfort rodzenia i częściej odsyłają.. Teraz właśnie podobno częściej z Żeromskiego odsyałają przez remont.

A z tym dzwonieniem to powiem Ci, że jak moja siostra niedawno potrzebowała się dowiedzieć gdzie ją przyjmą, bo na Kopernika nie chcieli to w większosci szpitali nie odebrali telefonu... Dodzwoniła się do Narutowicza. Także pomysł może i zacny, ale z realizacją może być problem

Pajka dużo argumentów za tym szpitalem... rozumiem twoją decyzję, szkoda że tak wyszło, ale w sumie przynajmniej już tak zaskoczona nie będziesz.

Edytowane przez coco00
Czas edycji: 2019-03-01 o 10:25
Stary 2019-03-01, 10:29   #3329
mia128
Raczkowanie

Cytat:
Na początku jak wpadłam w panikę to chciałam, ale tu pracują na oddziale noworodkowym moja teściowa i ciocia, one mogą być przy porodzie oprócz mojego męża, znają większość położnych i lekarzy i wiem, że krzywdy mi nie dadzą zrobić, idąc do innego szpitala idę "w ciemno". Druga sprawa, to że lekarz, który prowadzi moja ciążę pracuje w tym szpitalu, więc jakby się coś działo, to myślę, że mogę na niego liczyć. Za dużo jednak przeważa na rzecz tego szpitala... No i ostatnia rzecz to oddział neonatologiczny. W żadnym innym szpitalu u nas go nie ma, tu jest i to naprawdę świetnie wyposażony więc to chyba najwiekszy argument, który przechyla szale... Wiem kochana, dla mnie komfort to jest naprawdę ważna sprawa, ale jednak chyba zdecyduję się na ten szpital z tych względów co wyżej

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

U nas są tylko 4 miejsca dla rodzących, marzy mi się, żeby żadna nie rodziła wtedy co ja i będę miała salę dla siebie

No tak, komfort komfortem, ale bezpieczeństwo jest najważniejsze. Z Twojego opisu wynika że pewnie nikt tam nie będzie chciał rodzić i Twój scenariusz jest całkiem prawdopodobny
Cytat:
Tylko żeby przy tym dzwonieniu akcja za szybko nie poszła do przodu

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 10:29   #3330
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Też się zastanawiam co z tymi białkami zrobić. Myślałam żeby to ugotować i dać psom ale jedna źle reaguje na drób i jaja, a głupio dać jednej a drugiej nie
Może bezy zrobię bo to chyba można potem trochę przechowywać?

Ziemniaczki koło moich rodziców w cukierni takie coś można było kupić.
Wcisnę dzisiaj trochę tych pączków mężowi jak będzie szedł na siłownię żeby trenerzy też się upaśli
Ja robilam bezy ostatnio i moga potem stac dlugo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości