|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019 | cz. 12
Cytat:
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Dlatego plany z dzieckiem drugim poszły w niepamięć. Teraz mogę sobie pozwolić w końcu, tylko oby się udało! Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma sytuacji bez wyjścia. No może tylko terminala choroba. Resztę rzeczy jesteśmy w stanie ogarnąć, trzeba tylko odblokować umysł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Twój tata może kiedyś zmadrzeje... oby nie za późno. My też mieszkamy z tesciami. Wolałabym sama ale na postawienie domu nas nie stać, a kredytu tez nie chcemy brać. Wiadomo że sami to sami, jacy rodzice czy teściowie by nie byli ☺ ale mamy swoją kuchnie, łazienkę i pokój. Drugi pokój "dostaniemy" w październiku jak szwagierka wyjdzie za mąż - bo póki co mieszka tu w weekendy ☺ na szczęście tylko w weekendy bo normalnie mieszka w Warszawie. Ale dziś u nas zimno! Tzn 0 stopni ale zimno ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było minęło, tak na to patrzę. Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
Madz88 wieczorem włączę kompa to znajdę i wrzucę link.
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam z teściami. Bywa różnie, ale raczej bardzo narzekać nie mogę. Tym bardziej, że wiem, że to stan przejściowy, więc zaciskam po prostu zęby.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2890 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem dziś po wizycie u gin, ogólnie ok, miałam dużo dziwnych pytań
Szyjkę mam długaśną i pozamykaną i totalnie nic się nie dzieje. Czas jeszcze mam, ale po historii u mojej siostry (2 tyg przenoszenia i 0 reakcji na wywołanie porodu, finalnie cc) coraz bardziej obawiam się i u mnie tego scenariusza
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieszkaliśmy 5 lat z treściami i było ciężko. Humory teściowej. Nie odzywanie się bez powodu. Narzucanie wielu rzeczy. Terror religijny. Ale zaciskalam zęby i jakoś przetrwałam zostawiając dobre wrażenie i zyskałam na tym. Teraz jak jesteśmy na swoim to nasze relacje są super. Teście idealni. A czego oczy nie widzą tego sercu nie żal Szwagierce która została tylko współczuję.
|
|
|
|
|
#2893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
ładnie rośnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
kończę porządki i odpoczynek.My mieszkaliśmy rok z teściem. I o zmarłych źle się nie mówi. Ale jego partnerka byla istnym diabłem. Tak atmosferę psula i nastawiala teścia przeciwko nam że po miesiacu mieliśmy już swoją kuchnie i zaraz potem osobne wejście. Ale mimo wszystko wlazila jak nas nie było i grzebala. A mieliśmy swoje osobne piętro. I z perspektywy czasu szkoda mi mojego męża jak ta kobieta postrafila tak strasznie zniszczyc relacje ojca z synem. I w sumie dzień po śmieci teścia wyniosła się do swojego mieszkania zabierając z domu wszystko co miało jakąkolwiek wartość. A teraz sami mieszkamy. I dom dla nas dużo za duży niestety jest. Więc czekam na swoją gromadke dzieci żeby go zapełnić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
My mieszkaliśmy najpierw u mnie w domu z rodzicami, później mama się wyprowadziła, na temat mieszkania z ojcem to bym mogła książkę napisać. W końcu się wyprowadziliśmy do męża bo z nim się nie dało, mega toksyczny człowiek, któraś tu pisała że ojciec w sklepie jej nie poznaje, mój mnie też nie poznaje na mieście
teraz mieszkamy z teściami, oni na dole a my na górze, mamy osobne wejścia. Nie jest idealnie no ale cóż, życie. Super byłoby mieszkać samemu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2895 |
|
Wtajemniczenie
|
Sporo z was pisze o złych relacjach z ojcami.. qrde myslalam, ze mój jest dziwak.. ale widze ze jest takich egzemplarzy więcej
mój to ma taki charakter, ze jak sie na kogos uweźmie to do śmierci.. rok temu sie obraził na nas tzn mnie i tzta poszło o bzdure .. do mnie zaczął sie odzywać po kilku tygodniach a do tżta niestety nadal nie. I od roku do nas nie przyjezdza tylko ja musze... ciekawe co będzie jak sie drugie dziecię urodzi. Mam nadzieje, ze sie sytuacja jakoś wyprostuje, bo przez jego fochy tylko ja tracę na tym w oczach teściów no i córka..
|
|
|
|
#2896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze swoim ojcem dopiero zaczęłam się dogadywać jak wprowadziłam się na studia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
leci ten czas, turbo ciąża vol 527349 ;pWysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2899 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
coś ostatnio mi tu nie po drodze było w ogóle znowu w jakimś niedoczasie żyje a już tak ładnie miałam wszystko poukładane... [1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;86547787]Hey wczoraj o 19.10 Przyszla na swiat Michalina duza dziewczynka 4600 I 62 cm sn Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Moto gratuluję córeczki! Szacun za sn imię cudne moja siostrzenica też jest Michalina niezła rozrabiaka z niej także miej się na baczności ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() gratki ![]() Ja wczoraj byłam ze znajomymi na takim Ala balu karnawałowym ale się wytanczylam wszystko mnie dziś boli w dodatku kac doskwiera ale warto było super imprezka. Jutro niestety do pracy idę i po weekendzie ![]() Ahh no i Nurek gratulacje super bety ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, niee wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami lub tesciami..
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzisiaj słaby wieczór. Jeszcze znalazlam taki artykuł https://plodnosc.pl/trudne-starania-...-mezow-do-zon/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Link do filmiku o którym rano pisałam
https://www.youtube.com/watch?v=7-sMf8taEgM |
|
|
|
#2904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Parole, wierzę, że kiedyś wam się uda. Wcześniej, czy później, ale się uda. A wtedy ta mała istotka zostanie zalana przez was tą miłością, skumulowaną przez cały ten czas. |
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami czuję taki żal do męża, że niby mu zależy ale nie stara się tak mocno jak ja. A przecież jak ja chcę cokolwiek w tym temacie (i nie tylko) to mówię i on to robi (z niczym nie robi problemu). Tylko ja bym chciała, żeby on sam powiedział dobra robimy tak i tak, masz zrobić to i to. A nie czekał aż ja coś wymyślę... Chciałabym żeby lekarz przez te 2 lata, w których zwróciliśmy się o pomoc do specjalisty powiedział, że coś tam nie tak itp. Żeby było cokolwiek. Coś w kierunku czego moglibyśmy walczyć. A nie słyszeć jest ok, trzeba czekać. Tylko na co?! Dosłownie za chwilę obudzę się i będzie 3 lata starania. Ogrom czasu, w którym przeszliśmy masę badań, wydawaliśmy kasę bez zastanawiania na wszystko co podobno miało pomóc. I nic zero. Jesteśmy w tym samym miejscu co na początku, nie mamy nic. Chwilami przestaję już wierzyć, że kiedykolwiek zobaczę te dwie kreski. I nie wiem totalnie co mam dalej ze sobą zrobić. Koniec gorzkich żali. Już mi się urlop na szczęście kończy, więc zajmę głowę pracą i przestanę smęcić.
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Melduję że bielszej bieli nie będzie ale do @ jeszcze 3 dni więc wszystko się może zdarzyć. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby u ciebie jednak te 3 dni zmieniły wynik testu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To rzeczywiście dla sportu sikalas Pamiętaj ze trzymam dla Ciebie miejsce na listopadowkach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,można dołączyć?
To nasz pierwszy cykl starań, dopiero co odstawiłam anty, więc tak w ciemno przewidywana @ za 7 dni. Mamy już 3letnie dziecko, wtedy udało się nam w drugim cyklu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2910 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do męża, to myślę, że musisz go bardziej docenić. Przecież sama piszesz, że godzi się na wszystko i z niczym nie ma problemu. Na pewno bardzo mu zależy na dziecku, tylko oni chyba inaczej podchodzą do starań, są bardziej zadaniowi. Po prostu trzeba działać i co więcej? Mój mąż jest kompletnie zielony w tych sprawach i też mnie to czasem wkurza, bo chyba nawet nie do końca wie czym jest owulacja. Wie jedynie, że wtedy trzeba działać. I dzięki temu jest im łatwiej bo nie dobierają sobie do głowy tak jak my, badania, suplementy, liczenie dni do testowania. To wszystko wpływa na naszą psychikę. A oni są inaczej skonstruowani, więc chyba nie ma co od nich wymagać Hanaczka odczekaj cierpliwie do dnia @ i wtedy testuj Wierzę, że to będzie dobry tydzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
opowiedz coś o Was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

Nie ma sytuacji bez wyjścia. No może tylko terminala choroba. Resztę rzeczy jesteśmy w stanie ogarnąć, trzeba tylko odblokować umysł 
a Twój tata może kiedyś zmadrzeje... oby nie za późno.
bo normalnie mieszka w Warszawie. 

ale mamy swoją kuchnie, łazienkę i pokój. Drugi pokój "dostaniemy" w październiku jak szwagierka wyjdzie za mąż - bo póki co mieszka tu w weekendy 

Szwagierce która została tylko współczuję.

teraz mieszkamy z teściami, oni na dole a my na górze, mamy osobne wejścia. Nie jest idealnie no ale cóż, życie. Super byłoby mieszkać samemu. 
ale tak żeby dzielić te pomieszczenia z nimi to nie nie nie
coś ostatnio mi tu nie po drodze było w ogóle znowu w jakimś niedoczasie żyje a już tak ładnie miałam wszystko poukładane... [1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;86547787]Hey wczoraj o 19.10 Przyszla na swiat Michalina duza dziewczynka 4600 I 62 cm sn
i po weekendzie