|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
daj znac jak po wizycie u psychologa.Cytat:
Nasiusialam do pojemnika i muszw go zawiezc rano wypije kawe i jade. U nas juz 8 stopni, ptaszki zaczynaja spiewac. Wiosna idzie!!!! Jeszcze tylko dzieci nam brakuje i mozna ruszac na spacer ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3512 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć wystawcy pewnie pluli sobie w brodę, że mieli za mało towaru ![]() Cytat:
O tak, mam nadzieję, że wiosna już z nami zostanie i będziemy mogły wkrótce śmigać na spacery. Moja mama wczoraj stwierdziła, że trwa prawdziwe babyboom, bo któregoś dnia teraz, jak było tak ciepło, to wyległo tyle kobiet z wózkami, że nie do uwierzenia ![]() Tereska powodzenia! Daj znać jak poszło i czy Szanowny Małżonek się zjawił ![]() NibyNic - fajnie z tym remontem, że się udało zdążyć no i szacun dla Tż, że tyle rzeczy zrobił sam ☺ Kurcze, było słodkopierdząco, ale te ruchy już zaczynają powoli być bardzo bolesne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3513 |
|
Raczkowanie
|
NibyNic gratki - w sam raz na czas Wam to wyszło
![]() Tereska powodzenia! Plany na dziś - jakieś miałam… ale kogo to obchodzi, znowu zostaję w domu z dzieckiem. Mam już tak dość w tym roku, dosłownie z jednego wirusa w drugi, nic sensownego zrobić nie mogę tylko ogarniam po niej pobojowisko! |
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorszy okres przejsciowy na wiosne bo niby juz cieplo ale nie do konca... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry?
Szykuje mi się wycieczka do szpitala zakaźnego wczoraj widziałam się z bratanicą, której wieczorem wylazła ospa. Nie chorowałam, więc mam jechać na podanie immunoglobuliny ![]() Już mi słabo na myśl o bieganiu między szpitalami, czekaniu i użeraniu się z służbą zdrowia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
My dzis z mlodym do fizjoterapeuty idziemy,zeby popatrzyl na jego postawe i potem do laryngologa. Moze jeszcze do decathlonu wpadniemy jakies butki przejsciowe mu kupic bo potem nie wiadomo jaka bedzie ze mna sytuacja, a jak wysle chlopakow samych na zakupy to nie wiem z czym wroca 😏
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry mamy remont klatki i panowie stwierdzili, że kucie kafelek to praca w sam raz na 7 rano ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
Niby nic super że udało się skończyć remont i gratuluję zdolnego męża a te 26 to masakra to ile masz pomieszczeń? Ja mam 10 okien plus 3 dachowe i to mi się wydawało normalnie jak na dom a ty tu z taką liczba wyskakujesz.
My nie robimy sesji ciążowej i noworodkowej myślę o rodzinnej ale to np swiatecznej. Cocolinea współczuję wizyty w szpitalu. Dziś ma być 17 stopni więc jakiś spacer obowiązkowy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3520 | ||||
|
Raczkowanie
|
Heloł
Wszystkiego naj! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wyzwanie jest takie, że muszą być za kostkę i na rzepę, bo wiązanie jeszcze nie wchodzi w grę. Na szczęście obczaiłam na allegro, że gość od którego kupowałam jesienne ma jeszcze większą rozmiarówkę tego modelu. Tylko teraz jaki rozmiar, bo też muszę kupić wkładkę ![]() :roll eyes:Melduję, że spakowałam torbę do szpitala TŻ przeszkolony i przerażony, bo dociera do niego, że to już blisko Muszę jeszcze tylko kupić gumowe klapki i będzie wszystko Karton z rzeczami do doniesienia przygotowany, reklamówka różnymi ciuszkami na wyjście też, bo napakowałam ile wlezie w różnych rozmiarach, bo nie mogłam się zdecydować. Tak więc została mi do ogarnięcia kwestia transportu.
|
||||
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale prawda taka ze duzo rzeczy nie pamiętam. Poród jak przez mgle na jakimś haju albo upojeniu. Ja idę do sr. Potem szybkie zakupy w rossmanie. Obiad, pranie reszty dziecięcych ciuszkow. Tz wkoncu kupił pieluchy. Jedna paczka z biedronki ale fajna do szpitala. I tak trzeba więcej tego kupić. Ale jak to faceci to wziął też dwójki od razu no będą leżeć jakiś czas w kącie a jedynek dalej brakuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-03-04 o 09:36 |
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podeślę Wam wieczorem zniżki z targów na Le pampuch jest -20% Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie wciaz zastanawiam nad tym znieczuleniem ale chyba ostateczna decyzje podejme jak sie zacznie akcja w domu, pojade do szpitala i powiedza mi jakie rozwarcie... Jesli bedzie 2-3 cm i bede miec perspektywe czekania jak poprzednio pare godzin na poszerzenie to sobie wezme,ale jak juz bedzie 5 cm to odpuszcze...
|
|
|
#3524 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nie urok to sra.czka Daj znać potem co i jak. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przysnęło mi się. Śniło mi się, że tż miał jeszcze dwie baby na boku i jedna też była w ciąży. Obudziłam się roztrzęsiona. Już sobie z nim pogadam jak wróci z pracy ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję chorób dzieci.
I ten nieoczekiwany kontakt z ospą też niedobry. Mnie też czekają zakupy dla starszego: wiosenna kurtka w sportowym stylu i buty (ale muszę poszukac tych jesiennych bo może jednak dobre). Pestka ja mam inny ptoblem - mój syn ma małe stopy i często takie buty jakie on chce są od większych rozmiarów ![]() Pomieszczen w sumie nie mam jakoś mega dużo, ale okien już tak Na piętrze 5, na parterze 4 plus korytarz i klatka schodowa. W moich szpitalach jest możliwość znieczulenia (tak piszą na stronach) ale w rzeczywistości chyba jest problem ze skorzystaniem. Poprzednio "znieczulili" mi tylko biodra - dali miejscowe zastrzyki przy kościach biodrowych prawir w ostatniej chwili.
|
|
#3526 |
|
Rozeznanie
|
U mnie chwała się na stronie szpitala że jest możliwe znieczulenie ale chyba decyzję będę podejmować na miejscu wraz z rozwojem akcji.
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o 5:30 odpalił piłe motorowa do drewna... Po czym szła 10 sekund i ja wyłączyl... Bo chcial tylko sprawdzic czy dziala... Polowe sasiadow zbudzil i nas rowniez. ![]() A co do chlopakow... To znajac zycie wrociliby z jakas zabawka i tekstem, ze przeciez nie bylo zadnych butow 😏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3528 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry !
Teresko powodzenia ! przykro czytać że on taki podatny i daje się tak matce manipulować ale chyba sam powinien się ogarnąć i zrozumieć co jest najważniejsze.Niby nic fajnie że remont z głowy mnie czeka wykończenie mieszkania za jakieś 10 miesięcy ![]() Jeśli chodzi o sesję to siostra tż jest fotografem i to chyba dobrym skoro ludzie jej 5 tysi za ślub płacą... Ale ja brzuszkowej nie chce. Zrobimy sobie pewnie jakąś jak już maluch będzie na świecie ![]() Ja właśnie jak wytrzymam jeszcze 2-3 tygodnie to jadę do mojej miejscowości rodzić, tam często proponują znieczulenie i mają troszkę fajniejsze podejście i dobrą opinię. Szczególnie że do szpitala mogłabym iść pieszo, i zawsze ktoś mógłby ze mną iść. Jak nie to nie ryzykuje zdrowia małego i pomęczę się tu wtedy nie wiem czy tż nie będzie w pracy, jak juz do niej pójdzie to puszczą go dopiero jak znajdą zastęstwo. No i dostałam już te sterydy, dziecko jest większe jak na tydzień ciąży z miesiączki więc problemów nie powinno być z oddchaniem.Taka piękna pogoda ! może jakiś spacer , może wyparze w koncu butelki i zabawki i kuchnie ogarnę , ale z tą szyjką to powinnam w sumie leżeć... ale męczy mnie już to bezcznność i monotonia. A i też mam takie bóle miedzy łopatkami ! na szczęście puchnięcia i żylaków brak, tylko drętwienia w nocy Do kogo się odezwać z profilem na fejsa? |
|
|
|
#3529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), zresztą lekarz mówił, że nie musi nosić cały czas tych ortopedycznych, ważne, żeby za kostkę. Na szczęście znalazłam jakieś na allegro. U mnie niby w szpitalu dają zzo. Słyszałam podczas ostatniego pobytu jak zbierali się na akcję porodową, że "idziemy,jest anestezjolog dla pani". Nie mam pojęcia czy brać czy nie. Przy pierwszym porodzie nie miałam jakiś mega skurczy, dopiero po oksy zaczęły się pojawiać. A te najgorsze ból ze skurczami kojarzę jako wielką kupę, która nie chce wyjść. Do tego to było chyba już na samym końcu. Krzyżowych nie miałam. Gaz ponoć też jest. Dodatkowo pamiętam, że było mi cholernie gorąco, a one mi dały jakąś mini rureczkę z powietrzem, żebym sobie wiała po twarzy Tak czytam o tych sesjach i tak ostatnio sobie myślałam nad prezentem dla TŻ. W maju ma 30stkę. Póki co wszelakie najprostsze pomysły są do bani, bo ani imprezy niespodzianki nie ogarnę, ani zegarek, bo i tak nie nosi, zresztą na budowie siedzi po 12h. Na bungee go nie puszczę Idę ogarnąć paznokcie. Muszę wymyślić jakiś porodówkowy mani
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To tak nawiązując do Twoich wspomnień z porodu i wielkiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3531 |
|
Rozeznanie
|
Pestka uważam że bardzo fajny prezent jeśli oczywiście choć trochę lubi zdjęcia bo wiadomo jak to z tymi chłopami jest
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PESTKA fajny pomysl i pamiatka bedzie super ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3533 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki !![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja na wejściu powiem, że chce znieczulenie i niech biorą krew na badanie tej krzepliwości itp, a później zobaczę czy je chcę czy nie. Wydaje mi się że tak, ale może będzie fajnie i nie będę jednak chcieć ![]() Cytat:
My ogólnie kocowo-kokonowo-przykryciowo jesteśmy w du.... Dziś może coś pozamawiamy. Do lullalove był taki tłum, że nie miałam siły i ochoty się pchać właśnie, a w le pampuch nie było mojego koloru. Cytat:
![]() Cytat:
Bungee to wersja lajt, mój chciał ze spadochronu skakać na 30, ale to jak nie byłam w ciąży, teraz powiedział że w tej sytuacji nie będzie skakać uff ...
|
||||||
|
|
|
#3534 |
|
Raczkowanie
|
NibyNic chciałabym zobaczyć Twój dom
Ja mam 17 okien w tym 6 podwójnych i wydawało mi się, że to dużo...Cocci o kurczę, współczuję ![]() Mój mąż w kwietniu, akurat w okolicach tp kończy 40 - w ramach prezentu dostanie noworodka oraz, siłą rzeczy, starszą córkę i dom do ogarnięcia na wyłączność. Pytał mnie, co sądzę o wynajęciu domku w górach na wiosnę i zrobieniu tam imprezy dla kilkunastu / kilkudziesięciu osób, myślę że moja mina wyjaśniła wszystko bo nie kontynuował tematu ![]() Do dziewczyn które kupowały kokony, z jakich firm macie i jak oceniacie jakość? Muszę coś wybrać już a tyle tego… Zależy mi żeby był gruby i dobrze znosił pranie
|
|
|
|
#3535 |
|
Rozeznanie
|
Podpinam się pod pytanie liska o kokon bo chyba większość z was posiada
Ja na szczęście 30stke tz mam za sobą w tym roku moja kolej więc niech on myśli ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mojemu robiłam imprezę niespodziankę u nas w ogrodzie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Lisku - mój dom to takie pudełko po zapałkach z 70 lat.
Nie wiem czy my tak samo liczymy okna bo np w sypialni mam okna na dwóch scianach. Że tak powiem "dziury" mam dwie i w jednej są trzy otwierane szyby w drugiej 2 więc ja to liczę jako 5 okien. Każda z szyb ma 150cm wysokości i srednio 70cm szerokości 20190301_182137.jpeg
|
#3539 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cesarka to nie koniec świata- czasem dochodzi sie do siebie dłużej czasem krócej ale nie ma tragedii. Cytat:
No ale wlasnie to jest to Prawa Kobiet - zawsze na ostatnim miejscu !! ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Ja kiedyś miałam sen ... pol nocy sie stresowałam ze nie wiem kto jest ojcem mojego dziecka hehe ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myjesz recznie? Ja mam karchera przy moich 3 dachowych i 2 podwojnych juz wymiekam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

Czulam ostrego fikolka jednego dnia, a w zasadzie nocy
Dobrze by bylo, bo przeraza mnie mysl o cesarce a zwlaszcz tego co po niej... i tak sie kotluje w lozku od 1 w nocy i z bolu i z mysli, bo probuje sobie ulozyc jakos w glowie co mowic u tego psychologa. Az zrobilam sie glodna
To teraz maly dostal czkawki, wiec znow perspektywa chocby drzemki sie oddala...

o tyle, że wszystkie te firmy mają swoje sklepy internetowe, więc jak coś to sobie zamowisz na necie, a na targach mialas mozliwosc obmacania 
część miała wypatrzone już w domu co chce od konkretnego wystawcy, a jeszcze inni poznawali marki przy stoisku, mieli szansę zobaczyć na żywo i się przekonać do firmy.
Choć wystawcy pewnie pluli sobie w brodę, że mieli za mało towaru
O tak, mam nadzieję, że wiosna już z nami zostanie i będziemy mogły wkrótce śmigać na spacery. Moja mama wczoraj stwierdziła, że trwa prawdziwe babyboom, bo któregoś dnia teraz, jak było tak ciepło, to wyległo tyle kobiet z wózkami, że nie do uwierzenia 

wczoraj widziałam się z bratanicą, której wieczorem wylazła ospa. Nie chorowałam, więc mam jechać na podanie immunoglobuliny 
26 okien? O pani, jakim cudem
Lepiej w jakimś publicznym miejscu jeśli już. Chyba bezpieczniej.Jak to brakowało towaru? 
jakoś mi się przejadły, ale zrobimy jakąś rodzinną lajfstajlową 
teraz kupiłam kurę i zobaczymy, porównam sobie 
mamy remont klatki i panowie stwierdzili, że kucie kafelek to praca w sam raz na 7 rano 
26.08.2017

Wyzwanie jest takie, że muszą być za kostkę i na rzepę, bo wiązanie jeszcze nie wchodzi w grę. Na szczęście obczaiłam na allegro, że gość od którego kupowałam jesienne ma jeszcze większą rozmiarówkę tego modelu. Tylko teraz jaki rozmiar, bo też muszę kupić wkładkę
TŻ przeszkolony i przerażony, bo dociera do niego, że to już blisko
ale prawda taka ze duzo rzeczy nie pamiętam. Poród jak przez mgle na jakimś haju albo upojeniu.
no będą leżeć jakiś czas w kącie a jedynek dalej brakuje 

Do tego to było chyba już na samym końcu. Krzyżowych nie miałam. Gaz ponoć też jest. Dodatkowo pamiętam, że było mi cholernie gorąco, a one mi dały jakąś mini rureczkę z powietrzem, żebym sobie wiała po twarzy
A z butami to masakra. Zaraz pewnie zamówię, chyba nawet 32. Na jesień miałam straaaaaszny problem, żeby znaleźć wysokie adidasy 30 na rzepy (nie za miliony