Mamusie majowe 2019, część 3 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-03-04, 17:12   #4501
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3

Te mineralne lepsze dla dzieciaków,ale o matko! Upierdliwe do rozsmarowania

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Sysa ja mam w domu ręczny a medela mini electric odnowił posłuszeństwa także pewnie będę kupować elektryczny jak już zajdzie potrzeba,a póki co ten ręczny wystarczy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-04, 17:18   #4502
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
U mnie tez w gemini wyszlo duzo, prawie 300zl. Wzielismy Katarka i termometr. To robi polowe kwoty. Juz kujecie laktatory? Kurcze. Ja chyba poczekam do rozwiazania. Zobacze czy faktycznie wyjdzie z karmieniem, bo zdaje sobie sprawe, ze moze byc roznie i wtedy zamowie.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
mi koleżanka powiedziała żeby się wstrzymać i jak po porodzie będą problemy to elektryczny kupić a jak nie to ręczny wystarczy
zgłupiałam i nie wiem czy kupować

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-04, 17:21   #4503
blekitna laguna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiadomo,ze najlepiej po prostu unikać ostrego słońca,także spacery rano lub po południu wtedy będzie ok
ja czasami mam wrazenie, ze moze za malo sie przejmuje :p
- filtrów nie kupuje - dziecko bedzie zacienione wozku, tak jak motylek pisze bede spacerowac rano/popoludniu i nie w najwieksze upaly
- ubranka juz dawno wyprane i pochowane, jakby sie mialy zakurzyc no to coz, swojej szafy nie odpieram calej co miesiac
- maz malowal pokoj dzieciecy, nie patrzylam na farby czy sa super hiper antyalergiczne czy cus, wzielismy sprawdzony dulux
- nowy bedzie tylko fotelik i laktator, reszte (kosz mojzesza, lozeczko, wozek, ciuchy) kupilam uzywane. Wszystko w super stanie, a za 1/3 ceny. Nie to, ze nie mamy kasy - wole to przeznaczyc na podroze z dzieckiem po porodzie. Teraz jestem uwiazana w domu przez skracajaca sie szyjke, chce troche odżyć po porodzie
- na szkole rodzenia sie nie wybieram. Mam kilka ksiazek, szkole rodzenia online, internet... Ide tylko na bezpiecznego malucha
- w ogole chce wyprawke ograniczyc do minimum sluchajac bardziej doswiadczonych mam
- byloby super, jakby dziecko spalo u siebie w pokoiku w swoim lozeczku. Mamy kamerke, kupimy monitor oddechu... bedzie bezpieczne zobaczymy czy mala bedzie wspoplpracowac
blekitna laguna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-04, 17:27   #4504
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tez w gemini wyszlo duzo, prawie 300zl. Wzielismy Katarka i termometr. To robi polowe kwoty. Juz kujecie laktatory? Kurcze. Ja chyba poczekam do rozwiazania. Zobacze czy faktycznie wyjdzie z karmieniem, bo zdaje sobie sprawe, ze moze byc roznie i wtedy zamowie.

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
mi koleżanka powiedziała żeby się wstrzymać i jak po porodzie będą problemy to elektryczny kupić a jak nie to ręczny wystarczy
Ja kupiłam od razu elektryczny. Wiem, że może nie być konieczny, bo np. nie będę mogła karmić piersią, ale położna na szkole rodzenia mówiła, że nawet w takich przypadkach warto właśnie laktatorem spróbować pobudzić te cycki do produkcji
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-04, 17:29   #4505
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez blekitna laguna Pokaż wiadomość
- filtrów nie kupuje - dziecko bedzie zacienione wozku, tak jak motylek pisze bede spacerowac rano/popoludniu i nie w najwieksze upaly
- ubranka juz dawno wyprane i pochowane, jakby sie mialy zakurzyc no to coz, swojej szafy nie odpieram calej co miesiac
- maz malowal pokoj dzieciecy, nie patrzylam na farby czy sa super hiper antyalergiczne czy cus, wzielismy sprawdzony dulux
- nowy bedzie tylko fotelik i laktator, reszte (kosz mojzesza, lozeczko, wozek, ciuchy) kupilam uzywane. Wszystko w super stanie, a za 1/3 ceny. Nie to, ze nie mamy kasy - wole to przeznaczyc na podroze z dzieckiem po porodzie. Teraz jestem uwiazana w domu przez skracajaca sie szyjke, chce troche odżyć po porodzie
- na szkole rodzenia sie nie wybieram. Mam kilka ksiazek, szkole rodzenia online, internet... Ide tylko na bezpiecznego malucha
- w ogole chce wyprawke ograniczyc do minimum sluchajac bardziej doswiadczonych mam
- byloby super, jakby dziecko spalo u siebie w pokoiku w swoim lozeczku. Mamy kamerke, kupimy monitor oddechu... bedzie bezpieczne zobaczymy czy mala bedzie wspoplpracowac
siostro
ja też z tych mniej przeżywających chyba

Stary 2019-03-04, 17:32   #4506
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Chryste co wy tam kupujecie, mi wszystkie zakupy wyprawkowe chyba jeszcze tyle nie wyszły
Ręcznik, smoczki do ciumkania, butelka avent natural, dwa razy pampki pampersa, po dwa razy moje podpaski i majtki (podkłady, nocne i zwykle duże), dwa razy sól fizjo i gaziki jałowe, mały sudocrem i octenisept, linomag, olej ze słodkich migdałów, witamina D w kroplach, pieluchy tetrowe i żel nawilżający dla nas, bo akurat wyszedł

Zostaje mi kupić podkłady do przewijania w Rossie, bo tanie. I topy dla mnie do karmienia.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-04, 17:33   #4507
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez blekitna laguna Pokaż wiadomość
Siostro... bardzo bliskie jest mi Twoje podejście :P

Super, to już sobie kupiłam suszarkę. :P
Tż poszedł do sklepu z wymiarami naszej pralki itp. i nie da się postawić suszarki na pralkę. Wymiary się nie zgadzają i nie ma takiej opcji, mamy pralkę slim czy coś takiego. Grrrrrrrrrrrr. Chyba że jakiś specjalny stelaż będziemy robić, nie wiem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-03-04, 17:34   #4508
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ręcznik, smoczki do ciumkania, butelka avent natural, dwa razy pampki pampersa, po dwa razy moje podpaski i majtki (podkłady, nocne i zwykle duże), dwa razy sól fizjo i gaziki jałowe, mały sudocrem i octenisept, linomag, olej ze słodkich migdałów, witamina D w kroplach, pieluchy tetrowe i żel nawilżający dla nas, bo akurat wyszedł

Zostaje mi kupić podkłady do przewijania w Rossie, bo tanie. I topy dla mnie do karmienia.

to mi przypomniało

co z gazikami - kupować? jakie? dokładnie w jakim celu i czy są niezbędne?

Stary 2019-03-04, 17:35   #4509
blekitna laguna
Rozeznanie

Cytat:
siostro
ja też z tych mniej przeżywających chyba
Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
piona dziewczyny
blekitna laguna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-04, 17:36   #4510
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Młodemu ropiały oczka więc przemywaliśmy gazikiem z solą, dodatkowo osuszałam nimi pępuszek. Zmoczonym gazikiem jałowym przemywa się też dziąsła jako szczoteczka do zębów

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-04, 17:48   #4511
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam elektryczny
Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Ja kupiłam od razu elektryczny. Wiem, że może nie być konieczny, bo np. nie będę mogła karmić piersią, ale położna na szkole rodzenia mówiła, że nawet w takich przypadkach warto właśnie laktatorem spróbować pobudzić te cycki do produkcji
Również. Choć położna trochę średnio mądrze gada bo najlepiej na laktacje działa dziecko. Głupota jest ściągać laktatorem mając obok dziecko. Polecam słuchać raczej cdl nie położonych czy pediatry
Cytat:
to mi przypomniało

co z gazikami - kupować? jakie? dokładnie w jakim celu i czy są niezbędne?
Nie. Do oczu kupiłam a robiłam wacikami bo bardziej mięciutkie więc teraz nie biore

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Dziąseł nie przemywalam bo było tylko kp

Stary 2019-03-04, 17:49   #4512
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:

Super, to już sobie kupiłam suszarkę. :P
Tż poszedł do sklepu z wymiarami naszej pralki itp. i nie da się postawić suszarki na pralkę. Wymiary się nie zgadzają i nie ma takiej opcji, mamy pralkę slim czy coś takiego. Grrrrrrrrrrrr. Chyba że jakiś specjalny stelaż będziemy robić, nie wiem.
Zazwyczaj żeby postawić tak bezpośrednio suszarkę na pralkę, to muszą być one tej samej firmy i najlepiej z tej samej serii. Inaczej trzeba kombinować z jakąś zabudową, półką albo czymś w tym stylu. Zgłębiłam temat dosyć dokładnie, bo zależało mi na tej suszarce, ale niestety nie zmieści się taka konstrukcja w mojej łazience i też jestem na to wściekła
Stary 2019-03-04, 17:50   #4513
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Nie. Do oczu kupiłam a robiłam wacikami bo bardziej mięciutkie więc teraz nie biore
no i git, dzięki
a pępek mogę osuszać patyczkami do uszu nie?

Stary 2019-03-04, 17:51   #4514
Misha_
Wtajemniczenie

Blekitna laguna mam takie podejscie jak ty, ale ja juz sporo drozszych rzeczy kupilam wczesniej np laktator medeli, monitor oddechu. Lozeczko, ubranka, wozek mamy uzywany bo uwazam ze to jest wywalanie kasy w bloto.
Lilly mozecie nawet jakas deske pomalowac na bialo i przytwierdzic do pralki
Elsebel nie musi byc takiej samej firmy, wystarczy taka sama wielkosc, plus normalnie wymontowuje sie nozki z suszarki, a ona ma stac stabilnie, wiec kupuje sie takie rusztowanie zakladane na pralke. Ja bym bez tego dookola nigdy nie postawila suszarki

Edytowane przez Misha_
Czas edycji: 2019-03-04 o 17:54
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-04, 17:56   #4515
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia, czekamy na info co i jak. Kciuki !
Babka w okienku pytala, ktory tydzien ciąży. Mowie jej, ze 29+1. Ona pyta, który to. Mowie, ze zaczal sie 30 ale dla ginekologa to 29 wiec nie wiem jak laboratorium to interpretuje Wyszlam chyba na glupka. Wpisala 30 bo sama nie wiedziala jak to rozgryzc

ale co tu ona miała rogryzać ?? jesteś w 30 tygodniU, dwudziestydziewiąty ukończony....

Cytat:
Oj tak, ja już niecierpliwie czekam na poprawę pogody, jestem spragniona słońca i do tego przestaję się mieścić w zimową kurtkę Moja mała musi leżeć jakoś w poprzek, bo czuję uderzenia po jednej i drugiej stronie brzucha, ale za nic nie potrafię zidentyfikować gdzie są nóżki

ja jedną kurtkę zimową to już dawno odesłałam w czeluść szafy,
na szczęście kupiłam w ciuchu super lekką puchówkę z metkami, taką lżejszą i na teraz jest idealna

coś Wam miałam napisać i nie pamiętam co kalafior.....
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-03-04, 17:58   #4516
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Zazwyczaj żeby postawić tak bezpośrednio suszarkę na pralkę, to muszą być one tej samej firmy i najlepiej z tej samej serii. Inaczej trzeba kombinować z jakąś zabudową, półką albo czymś w tym stylu. Zgłębiłam temat dosyć dokładnie, bo zależało mi na tej suszarce, ale niestety nie zmieści się taka konstrukcja w mojej łazience i też jestem na to wściekła
Jeszcze kombinujemy żeby robić stelaż albo ustawić tę suszarkę w kuchni, bo mamy tam trochę wolnej przestrzeni. Jak się nie uda, to nie. Ale dziś ciążowe hormony mi dają znać cały dzień i prawie się rozpłakałam, haha
Stary 2019-03-04, 18:05   #4517
sQuaara
Zakorzenienie

Jedynie z laktatorem to jak dziecko ma medyczne problemy typu wczesniak, wedzidelko, brak sił z powodu zoltaczki. To wtedy a tak to nie ma co raczej laktator lepiej nie zadziała niż dziecko

Stary 2019-03-04, 18:15   #4518
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Blekitna laguna mam takie podejscie jak ty, ale ja juz sporo drozszych rzeczy kupilam wczesniej np laktator medeli, monitor oddechu. Lozeczko, ubranka, wozek mamy uzywany bo uwazam ze to jest wywalanie kasy w bloto.
Lilly mozecie nawet jakas deske pomalowac na bialo i przytwierdzic do pralki
Elsebel nie musi byc takiej samej firmy, wystarczy taka sama wielkosc, plus normalnie wymontowuje sie nozki z suszarki, a ona ma stac stabilnie, wiec kupuje sie takie rusztowanie zakladane na pralke. Ja bym bez tego dookola nigdy nie postawila suszarki
Ja miałam na myśli stawianie suszarki bezpośrednio na pralce właśnie bez żadnego rusztowania i wtedy najlepiej żeby były tej samej firmy. Tak przynajmniej doradzał konsultant w sklepie
Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
ale co tu ona miała rogryzać ?? jesteś w 30 tygodniU, dwudziestydziewiąty ukończony....

ja jedną kurtkę zimową to już dawno odesłałam w czeluść szafy,
na szczęście kupiłam w ciuchu super lekką puchówkę z metkami, taką lżejszą i na teraz jest idealna

coś Wam miałam napisać i nie pamiętam co kalafior.....
Ja niedługo będę musiała odwiesić kurtkę, bo przestanę się w niej dopinać
Cytat:
Jeszcze kombinujemy żeby robić stelaż albo ustawić tę suszarkę w kuchni, bo mamy tam trochę wolnej przestrzeni. Jak się nie uda, to nie. Ale dziś ciążowe hormony mi dają znać cały dzień i prawie się rozpłakałam, haha
Też jeszcze rozważam stelaż, ewentualnie wstawienie tej suszarki do pomieszczenia przeznaczonego na dodatkową toaletę, ale TŻ nie chce się zgodzić, bo mieszkając z dwiema babami on potrzebuje drugiego kibelka

Stary 2019-03-04, 18:22   #4519
Misha_
Wtajemniczenie

Ja moge polecic ustawienie ze stelazem, w porownaniu do ceny suszarki kosztuja tyle co nic, a macie pewnosc ze wam suszarka sie nie osunie

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-04, 18:22   #4520
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Szkoły są czesto w zamian za deklaracje wybory położnej która zajęcia prowadzi i wtedy ona dostaje za nas ryczałt za każdy miesiąc warto o tym pamiętać bo wybór położnej po porodzie to będzie pierwsza zmiana a one są ograniczone

U mnie właśnie tak jest ze szkołą rodzenia ja oczywiście chcę aby one do mnie po porodzie przyjeżdżały

Cytat:
Ja właśnie podeszłam do tematu laktatora w ten sposób, mam ręczny, gdyby jednak była potrzeba to mąż poleci do sklepu i kupi elektryczny po porodzie
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-04, 18:30   #4521
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Już wiem co miałam napisać. Kupiłam dzisiaj herbatę z morwy białej, bo ona jest dobra na regulowanie cukrów. I bałwan nie poczytałam dokładnie co na opakowaniu, a tam że nie wskazana dla kobiet w ciąży i karmiących
Co do laktatora to na razie też chyba kupię ten ręczny.

Stary 2019-03-04, 18:47   #4522
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam na myśli stawianie suszarki bezpośrednio na pralce właśnie bez żadnego rusztowania i wtedy najlepiej żeby były tej samej firmy. Tak przynajmniej doradzał konsultant w sklepie Ja niedługo będę musiała odwiesić kurtkę, bo przestanę się w niej dopinać Też jeszcze rozważam stelaż, ewentualnie wstawienie tej suszarki do pomieszczenia przeznaczonego na dodatkową toaletę, ale TŻ nie chce się zgodzić, bo mieszkając z dwiema babami on potrzebuje drugiego kibelka

Hahaha u nas tez tatus ma swoj kibelek

Stary 2019-03-04, 18:49   #4523
butterfly20
Zakorzenienie

Lilly oaz kurczę,wy chcieliście dawać jedno ba drugie?to podobno wtedy pralka z suszarka muszą pasować nawet nie tyle wymiarami,ale tam jest coś do ich połączenia ze sobą i to tez ma być kompatybilne.ja mam pralkę w górnej łazience,a suszarkę w dolnej i będę biegać,no ale cóż

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-03-04, 18:52   #4524
xxKasiax
Wtajemniczenie

Dzisiaj bylismy na basenie ze starszym. Malutkiemu w brzuszku sie chyba bardzo podobalo bo przez prawie caly czas podskakiwal delikatnie.

Jak stalismy w kolecje to mi sie bardzo slabo zrobilo, uszy sie zatkaly i oblal mnie zimny pot w sklepie pozniej mialam tak samo. Nie moge chodzic tam gdzie duzo ludzi bo mi sie slabo robi.

Stary 2019-03-04, 19:02   #4525
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

O. A propos sklepów i kolejek to w sobotę w stokrotce podeszłam do kasy i patrzę że będzie zamknięta, bo była tabliczka że zapraszają do innej. Podeszłam do innej, ale że dobrze się czułam, byłam 2 czy 3 a przede mną mieli mało rzeczy to się nie pchałam do przodu... No i wyobraźcie sobie miejsce zdziwienie jak pani z tej zamykanej kasy zawołała mnie na poczatek kolejki. Stal tylko jeden facet, z 3 rzeczami, ja też mialam aż 3. Ale nic nie protestował, ja podziękowałam a pani klw kasie, mega sympatyczna ale jeszcze prawie do mnie oburzona że zawsze mamy podchodzą bez kolejki i bez proszenia na początek. Niby tak, ale jakoś tak... dziwnie.

Stary 2019-03-04, 19:10   #4526
xxKasiax
Wtajemniczenie

No to milo. Mi jak narazie sie nie zdazylo zeby mnie ktos przepuscil bo jestem z brzuszkiem. Moze jak sie zrobi cieplej i juz kurtki nie bede nosila to bedzie bardziej brzuszek zauwazalny

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Co do laktatora to ja mialam reczny i mi calkowicie wystarzczyl

Stary 2019-03-04, 19:22   #4527
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Byłam w rossmannie: kupiłam te chusteczki nasączone wodą co kiedyś ktoś tu pisał i tego hippa do kąpieli. No i były moje ulubione staniki sportowe to sobie kupiłam większe, ło matko ja ja je kocham, taka wygoda
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-04, 19:29   #4528
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Mnie ostatnio pani w biedronce przepuściła do kasy i jeszcze chciała pomóc mi zakupy z wózka wyciągać

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86564089]Byłam w rossmannie: kupiłam te chusteczki nasączone wodą co kiedyś ktoś tu pisał i tego hippa do kąpieli. No i były moje ulubione staniki sportowe to sobie kupiłam większe, ło matko ja ja je kocham, taka wygoda [/QUOTE]
Pokaż jakie, są jakieś duże rozmiary?
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-04, 19:37   #4529
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio pani w biedronce przepuściła do kasy i jeszcze chciała pomóc mi zakupy z wózka wyciągać

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Pokaż jakie, są jakieś duże rozmiary?

https://www.ros.net.pl/GalleryImages..._350_60452.png

Taki, XL było największe, ja wzięłam L.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-04, 19:39   #4530
xxKasiax
Wtajemniczenie

Macie juz biustonosze do karmienia kupione? Ja nie i nie wiem jaki rozmiar wziasc. Tak jak teraz czy rozmiar wieksze? 6 lat temu to mialam takie materialowe co sie jeszcze rozciagaly

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości