|
|
#3601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
od kilku dni noszę już przejściową parkę, ale się w niej, w odróżnieniu do puchówki, nie dopinam ![]() W uggach chodzę non stop, bo łatwo je założyć i są takie wygodne ale chyba powoli faktycznie umyje buty, zaniosę kurtkę do czyszczenia i pochowam do szafy. Nadal nie wiem jakie buty kupić sobie na wiosnę... Chciałabym coś, czego nie trzeba wiązać, tak żeby pasowały i do spodni i do sukienki i nie były typowymi baletkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, donoszona to 37+1 czyli rozpoczęty 38 tydzień, a ja jutro mam 36+1, czyli zacznę 37 tydzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3603 |
|
Rozeznanie
|
A myślałam że jutro już masz 37+0 więc jeszcze tydzień.
Agassek no ja też za dużo nie mam ale schowalam buty kurtkę czapke i szalik oraz dwa cieplejsze swetry tz ma właściwie podobny zestaw Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Pestko ty bynajmiej masz ulubione legginsy bo ja moje ciuchy z teraz mam ochotę spalic
Ważyłam się. Właśnie dobiłam do wagi końcowej z pierwszej ciąży, ba nawet pół kg więcej waze. Czyli mam wagę z 41 tc. Także przede mna jeszcze 4 tygodnie tycia albo nabierania wody. Muszę dzisiaj znowu sobie ciśnienie sprawdzić bo strasznie spuchłam i ta waga mnie przeraża. To już 18 na plusie ![]() A wiatr straszny. Byłam 40 minut z mała w ogródku ale mimo 8 na plusie zimno mi było. W legginsach u stopkach jednak zmarzłam. No i leżę bo znowu fatalnie się czuje. Nogi bolą. Trochę odpocznę i biorę się za obiad. A dzisiaj jeszcze zakupy. Boshe jak mała mi się wypina, jakie to nieprzyjemne, brzuch koslawy, czuje jak wciska mi wątrobę w płuca. Mogłaby zejść niżej w końcu. Jakoś na poród szybszy się nie zapowiada Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrówki ze szpitala przeciwciał brak, więc zamówili pode mnie z apteki, czekam aż to przywiozą i zaczną podawać później krótka obserwacja po podaniu i do domu, czyli wieczorem wyjdę. Chyba będziemy z malutką bezpieczne bo doktorka mówiła, że te przeciwciała podane działają krotkotrwale - przez pół rokuWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to raczej wiem ze w jeansy po porodzie nie wejdę ale ale samo to ze brzucha nie będzie i będą mogła chociaż część bluzek, bluz, swetrów nosić. Ja oogolnieialam w miarę już płaski brzuch Po porodzie ale gabarytowo ogólnie byłam większa. Po 3 miesiącach miałam fajna figurę i wagę, nawet szkoda mi było ze dalej chudnę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3607 |
|
Raczkowanie
|
Mi ostatnio położna tłumaczyła że donoszona to skończony 37 tydzień czyli 38+0 ale widzę każdy to inaczej interpretuje xd że dwa tygodnia szybciej lub później można urodzić tak samo jak dziecko może mieć te parametry o 2 tygodnie wyższe lub niższe i wtedy też uznaje się to za normę.
Ja jeszxze chodzę w zimówce, chyba się nie zapne w przejściowa zresztą u nas dziś 8 stopni wiatr i deszcz. Ja dziś byłam w zusie popytać o macierzyński, chcieliśmy uznać ojcostwo Tż ale musimy poczekać aż przesla mój akt urodzenia do urzędu i chciałam odebrać wypis ale jeszcze nie było. Trochę odpocznę i obiad trzeba zacząć ogarniać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo jak ty jutro zaczynam 36+1. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Dziołchy, wybrałam te 7 zdjec, wysłałam fotografce i czekam na efekty
jak już będą to się pochwalę U mnie też dziś tak pizga złem, jak stalam na światłach to myślałam że ktoś mi w tylek wjechał tak samochodem bujalo Spać mi się chce niemiłosiernie przez to poranne wstanie powiem Wam, że mam przeczucie, że urodze wcześniej. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Pajeczko ja tez cały czas myśle ze będzie wcześniej niż 2.04.
Dla mnie najważniejsze by wrócić z Austrii z brzuchem a później niech się dzieje co ma dziać Ja się nie mogę zdecydować na żadne zdjęcia a jakie miałaś ? Studio czy plener ubrana rozebrana? Która ma doświadczenie z pływaniem dla niemowląt/dzieci? Ja niestety dostałam się na kurs który zaczyna się dopiero we wrześniu.. nie jest to za późno? Nie lepiej wcześniej? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3611 | |
|
Raczkowanie
|
U mnie też piździ niewyobrażalnie, właśnie zwiało mi sprzed domu kubeł na śmieci, goniłam go przez pół ulicy…
Ja też nie zamierzam prasować, tylko wysuszę w suszarce i poskładam na gorąco, tak jak robię ze wszystkim. To załatwia kwestię gładkości :P a co do higieny to myślę że te płyny teraz wybijają wszystko co trzeba. Zresztą 90% tych pierwszych ubranek to używki po starszej - nic gorszego od naszych własnych oswojonych bakterii na nich nie ma ![]() I też mnie nogi zaczęły boleć, nieprzyzwyczajone do takiego obciążenia… no cóż, jakby nie patrzeć, jestem już o 1/4 cięższa niż zwykle ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
Zresztą chodzi mocno nieregularnie, od jesieni do zimy to więcej jej nie ma niż jest bo ciągłe katary… z tego chociażby względu lepiej zacząć latem, ale wrzesień to wciąż odpowiednio szybko
|
|
|
|
|
#3612 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dotrwalam do skonczonego 35 tygodnia wiec w sumie to sie juz mniej martwie. Lepiej byloby gdyby te 1,5 tygodnia Leo jeszcze wytrzymal ale juz nie ma takiego niebezpieczenstwa
Zastanawiam sie jak sie zacznie porod... Wolalabym, zeby mi po prostu wody puscily bo wtedy wiadomo, ze to juz. Bo skurcze to takie niepewne na poczatku. Nic nie jest jak w pierwszej ciazy :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
Ja też myślałam, że urodzę wcześniej, ale teraz mam bardziej czarny scenariusz, że przenoszę. I też jestem ciekawa jak się zacznie, bo ja nawet nie ogarniam tych skurczy przepowiadających. Owszem czasami napina mi się brzuch, ale mam wrażenie że mały się napina. Wieczorami boli mnie brzuch jakbym miała okres, ale to taki ciągły z 1 lub 2 godziny. Wolałabym zacząć rodzić wieczorem albo w nocy, bo w dzień jestem sama.Ale to pobożne życzenia, nie wiem czy ktoś tam na górze mnie wysłucha
![]() Porobiłam trochę w kuchni i mi nogi odpadają, a brzuch jak kamień. Mam wrażenie że co niektórzy przybrali przez noc z pół kilo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-03-05 o 16:06 |
|
|
|
#3616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chcę dalej wchodzić w szczegóły, bo szczepienia lubią być drażliwym tematem. Nie mówię też czy za jestem, czy przeciw. Wiem, że niby teraz takie są wskazania, ale na żywo 3 lekarzy widziałam, że jest nieprzekonanych, biorąc pod uwagę wywiad ze mną. Stwierdziłam, że ich posłucham i nie będę się bardziej mądrzyć. |
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak szybciej urodze to chyba z nerwów
no dzisiaj tak mi ciśnienie podnosi coreczka ze z meliska siedzę. Brzuch mnie nawet boli. Jeszcze bunty jak bunty ale jak zaczyna piszczec, krzyczeć i płakać to lecę jak na złamanie karku a tu się okazuje ze ona nie może zabawek włożyć do kosmetyczki. A ja zawal ze cos sie jej dzieje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sie na nic w ciazy szczepic nie zamierzam chyba, ze gin sam zaproponuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Kwietniówki 2019 - cz. 3
Lisek dziekuje za odpowiedz co do pływania maluchów. Mały we wrześniu będzie 5 miesięcy miał skończone wiec może pójdę na to pływanie. Muszę się jakoś do końca tygodnia zdecydować na ten kurs... najgorsze ze będziemy tam śpiewać
a wszyscy wiemy ze jezyk niemiecki ładnym nie jest :p Ja mam „bóle brzucha” w nocy ani na lewej stronie nie mogę się położyć bo ciągnie i boli, ani na prawej... na plecach okropnie niewygodnie i bolą plecy. Najlepiej jakbym siedziała :/ albo po południu moge wygodniej leżeć.. nie rozumiem tego :/ Jestem ładnie napuchnięta, twarz jak balon Nie chce narzekać ale mam powoli dosc :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez bejata440 Czas edycji: 2019-03-05 o 16:48 |
|
|
|
#3620 |
|
Rozeznanie
|
Hmm ja to chyba jeszcze żadnych skurczy nie mam albo o nich nie wiem twardnienie brzucha mam 1 może 2 dziennie owszem jak młoda się wypina to brzuch jest w tym miejscu twardy i mam wrażenie że pęknie ale poza tym cisza i spokój
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zostały 2 tygodnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam zgage! To wszystko przez te nimm2, którymi się naćpałam w szpitalu. Jeszcze gdzieś godzinka, później obserwacja i do domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3623 |
|
Wtajemniczenie
|
Nastawiłam pierwsze pranie ciuszków.... najpierw musiałam troche posegregować na powiedzmy jasne i białe / pośrednie / ciemne i matko jak się zmęczyłam to niepojęte
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3626 |
|
Rozeznanie
|
Hejka,
Wracam do Was! musiałam się odciąć od internetow przed egzaminem. Dziś 4h pisania, ale czuję że nie zdałam, ah ten kalafior ciążowy trudno, teraz mogę się chociaż skupić na przygotowaniach do porodu Rano jeszcze byłam u gina i powiedziała, że szyjka około 2 cm, czyli chyba coś się skrocila. Muszę się wziąć za pakowanie torby i pranie, bo zaraz zaczynam 37tc a ja w lesie ![]() Pajka, spóźnione życzenia urodzinowe! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Troche slabo wierze w ten ich gaz i troche sie boje czy ten gaz nie szkodzi dziecku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3628 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
O tak, dzien tesciowej, moje ulubione swieto
Moja tesciowa jest jak skarb, chetnie bym.ją zakopala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Ja generalnie do dzikow nic nie mialam nigdy, ale... pracuje w firmie szyjacej odziez historyczna, w duzej mierze na zamowienie, a ze ja sie zajmuje tam zamowieniami polproduktow na produkcje i klient zamowil sobie plaszcz z dzika to wynalazlam mu skore z dzika, przyszla, otworzylam karton i myslalam, ze padne Smrod na cale biuro Szybko poprosilam chlopakow zeby zaniesli na szwalnie tam chyba tez sie aromacik nie spodobal ogolnie na zywo by sie na pewno corce dzikus nie spodobal, jest szorstki i nieprzyjemny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

od kilku dni noszę już przejściową parkę, ale się w niej, w odróżnieniu do puchówki, nie dopinam 
ale chyba powoli faktycznie umyje buty, zaniosę kurtkę do czyszczenia i pochowam do szafy.

przeciwciał brak, więc zamówili pode mnie z apteki, czekam aż to przywiozą i zaczną podawać
później krótka obserwacja po podaniu i do domu, czyli wieczorem wyjdę. Chyba będziemy z malutką bezpieczne bo doktorka mówiła, że te przeciwciała podane działają krotkotrwale - przez pół roku
jeszcze mi tylko prasowania brakuje 

zresztą u nas dziś 8 stopni wiatr i deszcz. Ja dziś byłam w zusie popytać o macierzyński, chcieliśmy uznać ojcostwo Tż ale musimy poczekać aż przesla mój akt urodzenia do urzędu i chciałam odebrać wypis ale jeszcze nie było. Trochę odpocznę i obiad trzeba zacząć ogarniać
Ja tak samo jak ty jutro zaczynam 36+1.
jak już będą to się pochwalę
26.08.2017
a jakie miałaś ? Studio czy plener ubrana rozebrana? 

A zostały 2 tygodnie 

Zaczęło się od dzików w 3 części Pucia a potem już poszłoooo. Bez pluszowego dzika nigdzie się nie rusza, jak chcę ją mieć z głowy to puszczam jej dziki na youtube, itd itp, oczywiście na niedzielę zamówiłam już tort z dzikiem