A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-15, 18:43   #4291
Mariah
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Byłam na poczcie jednak wczoraj wieczorem i odebrałam moje dwa Muschgi

A widzę, że dziś na podaju koleżanka Germini była szybsza ode mnie i sprzątnęła mi J.C. Oates To będę czekać na recenzję

Lilithin, miłego (i przede wszystkim słonecznego, bo u mnie akurat burza) wypoczynku
Stary 2008-08-15, 21:43   #4292
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
A widzę, że dziś na podaju koleżanka Germini była szybsza ode mnie i sprzątnęła mi J.C. Oates To będę czekać na recenzję
Ojej
Zawsze jest szansa, że mi się nie spodoba i puszczę książkę dalej
Mi za to sprzątnięto "Cząstki elementarne" - nawet kliknęłam "Weź książkę", ale się nie załapałam już Kwestia kilku sekund.

W ogóle mam trochę uciułanych punktów na Podaju, ale od dłuższego czasu rzadko pojawia się coś, co by mnie zainteresowało. Na początku mojej podajowej "kariery" trafiałam na większą ilość ciekawych tytułów. Mam wrażenie, że użytkownicy tego portalu coraz częściej "bawią się" w transakcje prywatne albo wymieniają poza Podajem.

Pochwalę się więc moimi njusami. Leżące są z Podaja, stojące z KDC.
Btw, czekałam tydzień na wysyłkę książek z KDC, mimo że przy każdej pozycji widniało jak byk, że wysyłają w 48h. Już miałam do nich pisać z pytaniem, czy mam sobie zsumować te godziny - po 48h na jedną książkę To był mój pierwszy kontakt z nimi, ale nie popisali się. Pff
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.08 005.jpg (96,2 KB, 81 załadowań)
Stary 2008-08-15, 21:55   #4293
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Cudny ten stosik z podaja.
Tylko tydzień? Ee tam, ja złożyłam zamówienie 29.07, a zrealizowali je wczoraj. Mieli problem z książką, która ponoć była dostępna w 24 godziny. A co do podaja mam podobne odczucia. Jak tak dalej pójdzie, sama zacznę wymieniać się na podajowym forum.

Edytowane przez elsha
Czas edycji: 2008-08-15 o 23:30
elsha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 00:13   #4294
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elsha Pokaż wiadomość
Cudny ten stosik z podaja.
No ba! Ale co się napolowałam, to moje
A punktów dorobiłam się dzięki filmom z gazet. Dobrze, że się tutaj dowiedziałam, że je też można wystawiać

Btw, jakby co to "Pracującą dziewczynę" mam zamiar puścić dalej w obieg. Jakby ktoś był chętny, to PW proszę

Cytat:
Tylko tydzień? Ee tam, ja złożyłam zamówienie 29.07, a zrealizowali je wczoraj. Mieli problem z książką, która ponoć była dostępna w 24 godziny.
Łomatko...
Stary 2008-08-16, 09:52   #4295
shachownica
Zakorzenienie

ger, świetne stosiki ciekawa jestem jak ci się wei ling spodoba, mnie zachwyciła, poluję już na drugi tom.
u mnie skromnie, odebrałam trzy czytadełka z empiku i po namyśle zdecydowałam się na "f.m." w "świecie książki".

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 10:52   #4296
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Ojej
Zawsze jest szansa, że mi się nie spodoba i puszczę książkę dalej
Mi za to sprzątnięto "Cząstki elementarne" - nawet kliknęłam "Weź książkę", ale się nie załapałam już Kwestia kilku sekund.

W ogóle mam trochę uciułanych punktów na Podaju, ale od dłuższego czasu rzadko pojawia się coś, co by mnie zainteresowało. Na początku mojej podajowej "kariery" trafiałam na większą ilość ciekawych tytułów. Mam wrażenie, że użytkownicy tego portalu coraz częściej "bawią się" w transakcje prywatne albo wymieniają poza Podajem.

Pochwalę się więc moimi njusami. Leżące są z Podaja, stojące z KDC.
Btw, czekałam tydzień na wysyłkę książek z KDC, mimo że przy każdej pozycji widniało jak byk, że wysyłają w 48h. Już miałam do nich pisać z pytaniem, czy mam sobie zsumować te godziny - po 48h na jedną książkę To był mój pierwszy kontakt z nimi, ale nie popisali się. Pff
Oates jakoś przeboleję, ale pamiętam jak mi niedawno jeden koleś wziął od pewnej użytkowniczki prawie wszystkie powieści Heinricha Bölla, które miała (i na które mozolnie zbierałam punkty) i to w jednym pięciopaku!!!. Do tej pory żyła mi chodzi na jak o tym pomyślę
Na podaju rzeczywiście ostatnio jakoś mało ciekawych tytułów. Też mam trochę uzbieranych punktów ale czekam dzielnie na Pratchetta

A co do njusów Smażone zielone pomidory to jedno z moich ulubionych czytadeł a Córkę grabarza i 13 opowieść chętnie bym i u siebie widziała
Stary 2008-08-17, 20:06   #4297
Anahstasia
Zakorzenienie

Na początku spieszę pogratulować wszystkim wszystkich książkowych zakupów! Trochę Wam tu przybyło nowości Odgruzowałam się trochę z rzeczami do moderowania, zatem przystępuję do tego, co najprzyjemniejsze - odpisywania

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
muszę się czymś Wam pochwalić Otóż moja recenzja "Trzynastej opowieści" wygrała konkurs na najciekawszą recenzję miesiąca w księgarni internetowej Konkurencja wprawdzie duża nie była, ale cieszę się jak głupia Do wykorzystania mam 50zl na książkowe zakupy. W przechowalni mam 10 książek, więc muszę głęboko się zastanowić Na pewno wezmę "Nazywam się czerwień" Pamuka
Trochę poniewczasie, ale... najserdeczniejsze gratulacje Lilithin!

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Lilithin tylko ostrzegam, iż "Stambuł" jest diametralnie różny od wsześniejszych książek Pamuka, żebyś się nie zniechęciła na poczatek. To raczej przewodnik, wspomnienia. Nie jest powieścią, od której nie można się oderwać...
Foxina trochę ma rację, ale... Ja od niego absolutnie oderwać się nie mogę Czytając odnajduję mnóstwo elementów, które pojawiały się we wcześniejszych powieściach - poznaję ich genezę i znaczenie, często diametralnie różne od tego, jakie sama mogłabym im przypisać Właśnie kończę lekturę 'Stambułu' i jestem nim całkowicie urzeczona.

Amber, urocze fotografie! Cieszę się, że jesteś z wyjazdu zadowolona Zaraz zerknę do albumów

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Aniuuuuuu ale się cieszę, że juz wróciłaś! Tęskniłam bardzo!
Jak widzisz oszczędzałam się bardzo ostatnio, żebyś nie miała zbyt wiele tych zaległości czytelniczych.
I dziękuję kochana za śliczną kartkę! Oniemiałam z wrażenia kiedy dotarła!
Bardzo miło mi słyszeć, że przypadła Ci do gustu A jak tam szał przygotowań? To już przecież tuż, tuż! Jak znajdziesz chwilkę, napisz co i jak, bo stęskniłam się za nowinami Moc całusów!

Przez dwa tygodnie nic mi nie przybyło (tylko dlatego, że po francusku ani nie czytam, ani nie mówię , ale zaraz po powrocie nadrobiłam zaległości
W załączniku stosik z książkami głównie z Centrum Taniej Książki i z ŚK. Na zdjęciu brakuje otrzymanego od wydawnictwa, a wspomnianego już powyżej, Pamuka. Do końca sierpnia nie planuję zakupów, ale 1 września wypłuczę się na bank - jesienna wyprzedaż w ŚK jest dla mnie baaaardzo atrakcyjna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ssa56759.jpg (47,2 KB, 68 załadowań)
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 09:27   #4298
kolmanka
Wtajemniczenie

Mój nałóg zaczął się stosunkowo niedawno także dopiero zaczynam;-)
Lecą do mnie te oto pozycję:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 170367.jpg (19,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 331131.jpg (15,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 331136.jpg (16,4 KB, 5 załadowań)

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
kolmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 10:07   #4299
Anahstasia
Zakorzenienie

Gratuluję zakupów i witam w wątku nową książkoholiczkę

Btw Tego nowego wydania 'Miłości Peonii' wcześniej nie widziałam, to też seria kieszonkowa?
Stary 2008-08-19, 10:15   #4300
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Coś w tym stylu, ale zdaje się, że jest trochę droższa-widziałam takie wydanie po 11,90.
Stary 2008-08-19, 10:21   #4301
Anahstasia
Zakorzenienie

I see, czyli coś na ten kształt, fajnie Ciekawe co jeszcze wypuszczą tym sumptem
Stary 2008-08-19, 10:21   #4302
kolmanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
Gratuluję zakupów i witam w wątku nową książkoholiczkę

Btw Tego nowego wydania 'Miłości Peonii' wcześniej nie widziałam, to też seria kieszonkowa?
wymiary ma 11,5x17,5 i kosztowała 11zł. Wszystkie z KDC;-)
dziękuje za powitanie;-)

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
Stary 2008-08-19, 10:30   #4303
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Ależ jestem nieuprzejma, nie przywitałam Kolmanki. Mam nadzieję, że zagościsz w tym wątku na dłużej i gratuluję nabytków. A tak btw, jak się podoba na medycynie molekularnej i na którym jesteś roku?

Twój stosik, Aniu, również niczego sobie.

Kiedy dotrą do mnie książki z podaja, również podsumuję swoje wakacyjne zdobycze, a trochę ich było.
Stary 2008-08-19, 11:10   #4304
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Nie chcę, żeby ten wątek spotkał się z nieprzyjemnym odbiorem - nie ma celu chwalenia się, a jedynie dzielenia informacjami. Dla mnie niezwykle cenną jest wiedza, jakie książki kupujemy dla siebie. Wypożyczyć można każdą, kupuje się - szczególną.
Inna rzecz, że każda z nas ma jakiś nałóg Moim są książki i kosmetyki, i nic na to nie poradzę
Moim nałogiem są książki, a ponieważ przebywam za granicą, to stworzyłam sobie tutaj małą biblioteczke.
W tym roku moje zakupy (niektóre z tych pozycji mam w domu w Polsce, ale chciałam bardzo mieć je tutaj pod ręką):
Wydałam na książki w tym roku ok 3.000 zł, wszystkie kupiłam w Merlinie.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 11:36   #4305
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Moim nałogiem są książki, a ponieważ przebywam za granicą, to stworzyłam sobie tutaj małą biblioteczke.
W tym roku moje zakupy (niektóre z tych pozycji mam w domu w Polsce, ale chciałam bardzo mieć je tutaj pod ręką):...
witaj evo piękne zakupy
a mogłabyś napisać kilka słów jak wygląda rynek księgarski w emiratach? mój nałóg książkowy obejmuje również zainteresowanie "czytelnictwem na świecie i chętnie się dowiem co czytają i kupują ludzie w abu dhabi

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 11:41   #4306
kolmanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ależ jestem nieuprzejma, nie przywitałam Kolmanki. Mam nadzieję, że zagościsz w tym wątku na dłużej i gratuluję nabytków. A tak btw, jak się podoba na medycynie molekularnej i na którym jesteś roku?

Kiedy dotrą do mnie książki z podaja, również podsumuję swoje wakacyjne zdobycze, a trochę ich było.
Też mam nadzieję , że zagoszczę na dłużej;-) Nie mam póki co stałego dostępu do netu- to jedyna przeszkoda. A na studiach jest bardzo ciężko ale za to niezwykle ciekawie. Jestem na 2 roku( jeżeli odrobię wf:P dlugo chorowałam i nikt mi nie chce póki co zaliczyć :/)

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
Stary 2008-08-19, 12:30   #4307
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
witaj evo piękne zakupy
a mogłabyś napisać kilka słów jak wygląda rynek księgarski w emiratach? mój nałóg książkowy obejmuje również zainteresowanie "czytelnictwem na świecie i chętnie się dowiem co czytają i kupują ludzie w abu dhabi
Dziekuje

Emiraty to kraj specyficzny, wielokulturowy.
Językiem urzędowym jest język arabski, ale język angielski jest w bardzo powszechnym użyciu, dlatego też w księgarniach mniej więcej po równo rozłożone są ksiązki po arabsku i angielsku.

Moda na bestsellery jest także tutaj, obecnie promowane są:
  • The Secret, Rhonda Byrne
  • Princess Sultana's Daughters,Jean P. Sasson
Również ostatni Harry Potter był księgarskim wydarzeniem.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 15:06   #4308
Mariah
Zakorzenienie

Elsha, widzę, że jednak pozbyłaś się Schmitta Czytałam gdzieś, że to ta sama półka co Coelho. Faktycznie taki kiepski?
Stary 2008-08-19, 19:41   #4309
Ondine
Rozeznanie

Alvesto, Magrat, Mariah - gratuluję nabytków.
Amber, dla Ciebie też gratulacje; interesuje mnie 'Sto odcieni bieli".
Germini, pojawiłaś sie!!Gratuluje nabytków, no i życzę przyjemności z czytania. Widze ,ze "Spotkamy sie pod drzewem ombu" stało sie bardzo popularne. Czytałam kilka lat temu. Ciekawa jestem,co napiszesz o tej ksiażce.A i "Oko jadeitu"!
Shachownico "F.M" jest świetne!!!gratuluję.
Ano, gratulacje Wielu niezwykłych chwil przy lekturze życzę. Mam "Przedostatnie marzenie "( do wyzwania), zapowiada się ciekawie. "Błękitnych" czytałam wieki temu , podobnie "Kochanka lady Chatterley".
Kolmanko, witaj , gratuluję nabytków.
Evo, witaj, gratuluję zakupionych książek.
U mnie też coś przybyło, ale to już jutro.
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 19:51   #4310
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Mariah, toż to inwigilacja!
Wiesz, ja lubię czasem czytać książki pogodne, ale nie cierpię książek naiwnych, a Schmitt w każdej powieści kreuje jakąś śnieżnobiałą postać, która obdarza bezinteresowną miłością, broni skrzywdzonych, sprawia, że świat staje się lepszy, bla, bla, bla. Wszystko u niego jest do bólu optymistyczne, oczywiście z happy endem i nawet jeśli ktoś przypadkiem zginie, to po śmierci stanie się patronem ważnej ulicy, a na uroczystości z tej okazji wszyscy będą się szampańsko bawić. Jednak Schmitta czyta się przyjemniej niż Coelho, bo przynajmniej nie pretenduje do miana aforysty roku i język jest u niego tak prosty jak moralność. Zresztą mam jeszcze w domu "Oskara..." i "Pana Ibrahima...", mogę się jakoś streścić z czytaniem, zmontować zgrabny pakiecik i sama się przekonasz.
A właściwie jaki ty masz nick na podaju? I jak się podobał "Przypadek psa..." , bo kiedyś przymierzałam się do zakupu?

Eva ID, gratuluję pięknego zbioru.
Kolmanko, dziękuję za odpowiedź.
Stary 2008-08-20, 05:26   #4311
gasta18
Wtajemniczenie

Wszystkim gratuuje zakupow

Ja sie szykuje do kupna "Przeminelo z wiatrem" i nowej powiesci S. Montefiore a "Spotkamy sie pod drzewem ombu" musze zdobyc bo chce posiadac ta ksiazke

A ostatnio cos wiecej mam czasu na czytanie i nadrabiam

Ok ide spac..i musze teraz czesciej zagladac na Wizaz
Stary 2008-08-20, 15:47   #4312
magrat16
Zakorzenienie

Wtam nowe książkomaniaczki i witam gastę
Dziewczyny, gratuluję nowych zakupów. A jaka wyprzedaż się szykuje w ŚK? Czy ta z jakiegoś minikatalogu? Zamówiłam wczoraj u nich dwie książki- lenistwo nie pozwoliło mi pojechać do księgarni.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 18:17   #4313
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Mariah, toż to inwigilacja!
Agentka Mariah na tropie Przede mną nic się nie ukryje

Cytat:
Wiesz, ja lubię czasem czytać książki pogodne, ale nie cierpię książek naiwnych, a Schmitt w każdej powieści kreuje jakąś śnieżnobiałą postać, która obdarza bezinteresowną miłością, broni skrzywdzonych, sprawia, że świat staje się lepszy, bla, bla, bla. Wszystko u niego jest do bólu optymistyczne, oczywiście z happy endem i nawet jeśli ktoś przypadkiem zginie, to po śmierci stanie się patronem ważnej ulicy, a na uroczystości z tej okazji wszyscy będą się szampańsko bawić. Jednak Schmitta czyta się przyjemniej niż Coelho, bo przynajmniej nie pretenduje do miana aforysty roku i język jest u niego tak prosty jak moralność. Zresztą mam jeszcze w domu "Oskara..." i "Pana Ibrahima...", mogę się jakoś streścić z czytaniem, zmontować zgrabny pakiecik i sama się przekonasz.
Łooooo, aż mi się odechciało w ogóle sięgać po Schmitta

Cytat:
A właściwie jaki ty masz nick na podaju? I jak się podobał "Przypadek psa..." , bo kiedyś przymierzałam się do zakupu?
Hehe, teraz ja będę inwigilowana, tak? Snowqueen

"Dziwny przypadek psa nocną porą" to "historia kryminalna" spisana przez jej narratora czyli 15-letniego Christophera, który cierpi na zespół Aspergera (rodzaj autyzmu). Chłopak jest niesamowity - nie lubi gdy sie go dotyka, nie je nic, co ma kolor żółty lub brązowy, ani tego, co po nałożeniu na talerz się ze sobą zetknęło, lubi liczby pierwsze (tak ponumerowane są też rozdziały), jęczy gdy jest wokół za dużo ludzi i ma piekielny talent do matematyki (uspokaja się potęgując dwójki aż dojdzie do co najmniej 33 554 432 ). Książka jest przekomiczna (te wszystkie dziwactwa Chrisa ) ale z drugiej strony człowiek uświadamia sobie jak trudne jest życie z dzieckem cierpiącym na tę chorobę. Mnie się podobało, choć nie jest to książka, którą koniecznie chciałabym mieć na półce.

Gasta, fajnie jest czytać, że idziesz spać a godzina przy poście wskazuje na pół do szóstej rano (Wiem wiem, u Ciebie jest inna godzina...). Mitchell kupujesz po polsku czy po angielsku? Ja do tej pory nie mogę odżałować, że jak byłam kilka lat temu na Litwie to nie kupiłam w jednym z wileńskich antykwariatów "Przeminęło ..." w oryginale. A było w naprawdę korzystnej cenie.

Dzisiaj jadąc tramwajem zobaczyłam billboard reklamujący film Isabel Coixet "Elegia", nakręcony na podstawie powieści Philipa Rotha "Konające zwierzę". Pogrzebałam trochę w necie i jestem mocno zaintrygowana Czy któraś z Was czytała może tę powieść i może powiedzieć o niej parę słów?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg elegia.jpg (21,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg konające zwierze.jpg (14,4 KB, 3 załadowań)
Stary 2008-08-21, 15:32   #4314
magrat16
Zakorzenienie

Ech, normalnie lanie mi się należy porządne. Zamówiłam dziś książki przez allegro no i okazało się, że w tym miesiącu wydałam prawie 150 zł na książki. To o ponaad połowę więcej niż planowałam. Mam za swoje. Gdy płacę gotówką, to przynajmniej kontroluję, a przelewem już nie.
Bilans na sierpień:
13 książek, a mam jeszcze na 2 chrapkę
No i w Świecie Książki skusiłam się na dwie zamiast na jedną i okazuje się, że będę musiała na tą jedną poczekać, bo jej zabrakło. A już opłacone
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 17:56   #4315
Alvesta
Zakorzenienie

a ja wzbogaciłam się dzięki Podajowi o "Dom na Sekwanie" Whartona (sentyment z lat nastoletnich ) no i "Pracującą dziewczynę", którą Germini puściła w obieg czekam aż dojdą
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 21:43   #4316
witch_18
Zakorzenienie

Ja wczoraj wróciłam ze szwedzkich wojaży i juz dzisiaj zdążyłam zakupić 2 książki: 'Nagrody' E .Segal i 'Dawcę' T. Gerritsen

Teraz pora zacząć czytać
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 23:47   #4317
gasta18
Wtajemniczenie

Mariah "Przeminelo z wiatrem" zamierzam kupic po polsku, bo szybciej przeczytam kupie w niedziele jak pojade do taty, bo kolo mnie nie ma polskiej ksiegarni. Ogolnie jak patrze na wasze zakupy to mnie zazdrosc zzera wiec czas cos kupic
Stary 2008-08-25, 12:07   #4318
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Ano, gratulacje Wielu niezwykłych chwil przy lekturze życzę. Mam "Przedostatnie marzenie "( do wyzwania), zapowiada się ciekawie. "Błękitnych" czytałam wieki temu , podobnie "Kochanka lady Chatterley".
Dziękuję "Przedostatnie marzenie" tak zauroczyło mnie opowiadaną w nim, bardzo romantyczną historią, że na miasto w nim opisywane nawet nie zwróciłam uwagi. Dopiero teraz zorientowałam się, że to Barcelona Raczej już nie zdążę sięgnąć po tę powieść w trakcie wyzwania, ale postaram się zrobić to niebawem Na razie sięgnęłam po inną powieść z list Miejskiego Czytania - po 'Wenecki anonim' Berto. Trochę jestem rozczarowana, więc tym mocniej chcę wreszcie zatopić się w powieści Dunant. W końcu Wenecja musi miło się kojarzyć, a nie tak... dekadencko

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
A jaka wyprzedaż się szykuje w ŚK? Czy ta z jakiegoś minikatalogu?
Tak, właśnie tę mam na myśli Skany tego mini katalogu wkleiła swego czasu do klubowego wątku Amber

W ogóle zmogła mnie angina, gratisowo dostałam zapalenie płuc i gorączkę, i tak sobie dogorywam już od tygodnia. Zła jestem niesłychanie, bo ostatni tydzień przeleciał mi jak prze palce, nic nie byłam w stanie zrobić Dopiero dzisiaj tak już jakoś 'po ludzku' I tak sobie przeglądam, co przez ten tydzień się działo i co się zmieniło...

Na Merlinie gratka dla miłośniczek kryminałów. Wydawnictwo Red Horse wyprzedaje swoje książki z 50% zniżką. 20% zniżka zaś obejmuje książki Roberta van Gulika o Sędzim Di. Na stronach Empiku za to promocja dla miłośników fantastyki - obniżka m.in. na książki Ziemkiewicza, Dębskiego, Siedlara (łącznie 42 tytuły różnych autorów).

A będąc przy temacie fantastyki... Już niedługo nowa powieść Pratchetta pt. 'Piekło pocztowe'. Czyżby pisarz miał przyjemność korzystać z usług Poczty Polskiej?
Stary 2008-08-25, 14:00   #4319
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
A będąc przy temacie fantastyki... Już niedługo nowa powieść Pratchetta pt. 'Piekło pocztowe'. Czyżby pisarz miał przyjemność korzystać z usług Poczty Polskiej?
Oooo, to rozumiem, że wreszcie poznamy cykl o Moist von Lipwigu?

A na temat Poczty Polskiej się nie będę wypowiadać, bo jak mi się przypomni, że ukradli mi dziady paczkę z 6 DVD to ...

Ana, widzę, że należysz do tych szczęściarzy, co to nie mają kiedy chorować tylko latem
Stary 2008-08-25, 14:07   #4320
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo, to rozumiem, że wreszcie poznamy cykl o Moist von Lipwigu?
Na to wygląda Ponoć premiera w listopadzie. Jak znajdę gdzieś potwierdzenie tej informacji, dam znać

Cytat:
A na temat Poczty Polskiej się nie będę wypowiadać, bo jak mi się przypomni, że ukradli mi dziady paczkę z 6 DVD to ...
Ehh, przy PP to ręce opadają Ale u mnie w związku z pocztą jest teraz inny problem. W związku z nowymi przepisami spółdzielnie zostały zobowiązane do wymiany skrzynek pocztowych, aby PP nie monopolizowała rynku i udostępniła skrzynki innym doręczycielom. Więc zamontowano u mnie w blogu cudne, beżowe, nowiutkie, ze szparkami na wrzucanie listów. Tylko tak po prawdzie te szparki to szpary, rękę spokojnie można włożyć i wyciągnąć ze skrzynki co się chce. Żartownisie już wyciągają listy z kilku skrzynek, mieszają i wykładają je na ich górę. I teraz nie wiadomo na ile zniknęcie przesyłki będzie winą doręczyciela, a na ile kogoś postronnego, komu się nasza przesyłka spodobała. Nie pozostaje mi więc nic innego jak wysyłać poleconym, ale niestety będzie się to wiązało z tym, że każdy list będę musiała odbierać sama z poczty. Mojego listonosza kręgosłup od paru lat już boli i nie jest w stanie dostarczyć mi żadnego listu poleconego, nawet zwrotu świadectwa z Uniwerku (na avizo zastałam adnotację, że to przesyłka DUŻA

Cytat:
Ana, widzę, że należysz do tych szczęściarzy, co to nie mają kiedy chorować tylko latem
A jak Ale wiesz, coś w tym szczęściu jest... pierwszy raz od dłuższego czasu nie czekałam kilku godzin w kolejce do lekarki, a zostałam przyjęta od ręki Zawsze jakiś plus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości