|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Byłam na poczcie jednak wczoraj wieczorem i odebrałam moje dwa Muschgi
A widzę, że dziś na podaju koleżanka Germini była szybsza ode mnie i sprzątnęła mi J.C. Oates To będę czekać na recenzję ![]() Lilithin, miłego (i przede wszystkim słonecznego, bo u mnie akurat burza) wypoczynku
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze jest szansa, że mi się nie spodoba i puszczę książkę dalej ![]() Mi za to sprzątnięto "Cząstki elementarne" - nawet kliknęłam "Weź książkę", ale się nie załapałam już Kwestia kilku sekund.W ogóle mam trochę uciułanych punktów na Podaju, ale od dłuższego czasu rzadko pojawia się coś, co by mnie zainteresowało. Na początku mojej podajowej "kariery" trafiałam na większą ilość ciekawych tytułów. Mam wrażenie, że użytkownicy tego portalu coraz częściej "bawią się" w transakcje prywatne albo wymieniają poza Podajem. ![]() Pochwalę się więc moimi njusami. Leżące są z Podaja, stojące z KDC. Btw, czekałam tydzień na wysyłkę książek z KDC, mimo że przy każdej pozycji widniało jak byk, że wysyłają w 48h. Już miałam do nich pisać z pytaniem, czy mam sobie zsumować te godziny - po 48h na jedną książkę To był mój pierwszy kontakt z nimi, ale nie popisali się. Pff
|
|
#4293 |
|
Rozeznanie
|
Cudny ten stosik z podaja.
![]() Tylko tydzień? Ee tam, ja złożyłam zamówienie 29.07, a zrealizowali je wczoraj. Mieli problem z książką, która ponoć była dostępna w 24 godziny. A co do podaja mam podobne odczucia. Jak tak dalej pójdzie, sama zacznę wymieniać się na podajowym forum.
Edytowane przez elsha Czas edycji: 2008-08-15 o 23:30 |
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
No ba!
![]() A punktów dorobiłam się dzięki filmom z gazet. Dobrze, że się tutaj dowiedziałam, że je też można wystawiać ![]() Btw, jakby co to "Pracującą dziewczynę" mam zamiar puścić dalej w obieg. Jakby ktoś był chętny, to PW proszę ![]() Cytat:
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
ger, świetne stosiki
ciekawa jestem jak ci się wei ling spodoba, mnie zachwyciła, poluję już na drugi tom.u mnie skromnie, odebrałam trzy czytadełka z empiku i po namyśle zdecydowałam się na "f.m." w "świecie książki". |
|
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na podaju rzeczywiście ostatnio jakoś mało ciekawych tytułów. Też mam trochę uzbieranych punktów ale czekam dzielnie na Pratchetta ![]() A co do njusów Smażone zielone pomidory to jedno z moich ulubionych czytadeł a Córkę grabarza i 13 opowieść chętnie bym i u siebie widziała
|
|
#4297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na początku spieszę pogratulować wszystkim wszystkich książkowych zakupów! Trochę Wam tu przybyło nowości
Odgruzowałam się trochę z rzeczami do moderowania, zatem przystępuję do tego, co najprzyjemniejsze - odpisywania ![]() Cytat:
Cytat:
Czytając odnajduję mnóstwo elementów, które pojawiały się we wcześniejszych powieściach - poznaję ich genezę i znaczenie, często diametralnie różne od tego, jakie sama mogłabym im przypisać Właśnie kończę lekturę 'Stambułu' i jestem nim całkowicie urzeczona.Amber, urocze fotografie! Cieszę się, że jesteś z wyjazdu zadowolona Zaraz zerknę do albumów ![]() Cytat:
Jak znajdziesz chwilkę, napisz co i jak, bo stęskniłam się za nowinami Przez dwa tygodnie nic mi nie przybyło (tylko dlatego, że po francusku ani nie czytam, ani nie mówię , ale zaraz po powrocie nadrobiłam zaległości W załączniku stosik z książkami głównie z Centrum Taniej Książki i z ŚK. Na zdjęciu brakuje otrzymanego od wydawnictwa, a wspomnianego już powyżej, Pamuka. Do końca sierpnia nie planuję zakupów, ale 1 września wypłuczę się na bank - jesienna wyprzedaż w ŚK jest dla mnie baaaardzo atrakcyjna
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój nałóg zaczął się stosunkowo niedawno także dopiero zaczynam;-)
Lecą do mnie te oto pozycję:
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję zakupów i witam w wątku nową książkoholiczkę
![]() Btw Tego nowego wydania 'Miłości Peonii' wcześniej nie widziałam, to też seria kieszonkowa?
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
I see, czyli coś na ten kształt, fajnie
Ciekawe co jeszcze wypuszczą tym sumptem
|
|
|
|
#4302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuje za powitanie;-)
|
|
|
#4303 |
|
Rozeznanie
|
Ależ jestem nieuprzejma, nie przywitałam Kolmanki.
Mam nadzieję, że zagościsz w tym wątku na dłużej i gratuluję nabytków. A tak btw, jak się podoba na medycynie molekularnej i na którym jesteś roku?Twój stosik, Aniu, również niczego sobie. Kiedy dotrą do mnie książki z podaja, również podsumuję swoje wakacyjne zdobycze, a trochę ich było.
|
|
|
|
#4304 | |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
W tym roku moje zakupy (niektóre z tych pozycji mam w domu w Polsce, ale chciałam bardzo mieć je tutaj pod ręką):
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne zakupya mogłabyś napisać kilka słów jak wygląda rynek księgarski w emiratach? mój nałóg książkowy obejmuje również zainteresowanie "czytelnictwem na świecie i chętnie się dowiem co czytają i kupują ludzie w abu dhabi
|
|
|
|
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4307 | |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Emiraty to kraj specyficzny, wielokulturowy. Językiem urzędowym jest język arabski, ale język angielski jest w bardzo powszechnym użyciu, dlatego też w księgarniach mniej więcej po równo rozłożone są ksiązki po arabsku i angielsku. Moda na bestsellery jest także tutaj, obecnie promowane są:
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Elsha, widzę, że jednak pozbyłaś się Schmitta
Czytałam gdzieś, że to ta sama półka co Coelho. Faktycznie taki kiepski?
|
#4309 |
|
Rozeznanie
|
Alvesto, Magrat, Mariah - gratuluję nabytków.
Amber, dla Ciebie też gratulacje; interesuje mnie 'Sto odcieni bieli". Germini, pojawiłaś sie!! Shachownico "F.M" jest świetne!!!gratuluję. Ano, gratulacje Kolmanko, witaj , gratuluję nabytków. Evo, witaj, gratuluję zakupionych książek. U mnie też coś przybyło, ale to już jutro. |
|
|
|
#4310 |
|
Rozeznanie
|
Mariah, toż to inwigilacja!
![]() ![]() Wiesz, ja lubię czasem czytać książki pogodne, ale nie cierpię książek naiwnych, a Schmitt w każdej powieści kreuje jakąś śnieżnobiałą postać, która obdarza bezinteresowną miłością, broni skrzywdzonych, sprawia, że świat staje się lepszy, bla, bla, bla. Wszystko u niego jest do bólu optymistyczne, oczywiście z happy endem i nawet jeśli ktoś przypadkiem zginie, to po śmierci stanie się patronem ważnej ulicy, a na uroczystości z tej okazji wszyscy będą się szampańsko bawić. Jednak Schmitta czyta się przyjemniej niż Coelho, bo przynajmniej nie pretenduje do miana aforysty roku i język jest u niego tak prosty jak moralność. Zresztą mam jeszcze w domu "Oskara..." i "Pana Ibrahima...", mogę się jakoś streścić z czytaniem, zmontować zgrabny pakiecik i sama się przekonasz.![]() A właściwie jaki ty masz nick na podaju? I jak się podobał "Przypadek psa..." , bo kiedyś przymierzałam się do zakupu?Eva ID, gratuluję pięknego zbioru. Kolmanko, dziękuję za odpowiedź.
|
|
|
|
#4311 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkim gratuuje zakupow
![]() Ja sie szykuje do kupna "Przeminelo z wiatrem" i nowej powiesci S. Montefiore a "Spotkamy sie pod drzewem ombu" musze zdobyc bo chce posiadac ta ksiazke![]() A ostatnio cos wiecej mam czasu na czytanie i nadrabiam ![]() Ok ide spac..i musze teraz czesciej zagladac na Wizaz
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Wtam nowe książkomaniaczki i witam gastę
![]() Dziewczyny, gratuluję nowych zakupów. A jaka wyprzedaż się szykuje w ŚK? Czy ta z jakiegoś minikatalogu? Zamówiłam wczoraj u nich dwie książki- lenistwo nie pozwoliło mi pojechać do księgarni.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#4313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Agentka Mariah na tropie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Snowqueen"Dziwny przypadek psa nocną porą" to "historia kryminalna" spisana przez jej narratora czyli 15-letniego Christophera, który cierpi na zespół Aspergera (rodzaj autyzmu). Chłopak jest niesamowity - nie lubi gdy sie go dotyka, nie je nic, co ma kolor żółty lub brązowy, ani tego, co po nałożeniu na talerz się ze sobą zetknęło, lubi liczby pierwsze (tak ponumerowane są też rozdziały), jęczy gdy jest wokół za dużo ludzi i ma piekielny talent do matematyki (uspokaja się potęgując dwójki aż dojdzie do co najmniej 33 554 432 ). Książka jest przekomiczna (te wszystkie dziwactwa Chrisa Gasta, fajnie jest czytać, że idziesz spać a godzina przy poście wskazuje na pół do szóstej rano Dzisiaj jadąc tramwajem zobaczyłam billboard reklamujący film Isabel Coixet "Elegia", nakręcony na podstawie powieści Philipa Rotha "Konające zwierzę". Pogrzebałam trochę w necie i jestem mocno zaintrygowana
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, normalnie lanie mi się należy porządne. Zamówiłam dziś książki przez allegro no i okazało się, że w tym miesiącu wydałam prawie 150 zł na książki. To o ponaad połowę więcej niż planowałam. Mam za swoje. Gdy płacę gotówką, to przynajmniej kontroluję, a przelewem już nie.
Bilans na sierpień: 13 książek, a mam jeszcze na 2 chrapkę No i w Świecie Książki skusiłam się na dwie zamiast na jedną i okazuje się, że będę musiała na tą jedną poczekać, bo jej zabrakło. A już opłacone
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wzbogaciłam się dzięki Podajowi o "Dom na Sekwanie" Whartona (sentyment z lat nastoletnich
) no i "Pracującą dziewczynę", którą Germini puściła w obieg czekam aż dojdą
|
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj wróciłam ze szwedzkich wojaży i juz dzisiaj zdążyłam zakupić 2 książki: 'Nagrody' E .Segal i 'Dawcę' T. Gerritsen
![]() Teraz pora zacząć czytać
|
|
|
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
Mariah "Przeminelo z wiatrem" zamierzam kupic po polsku, bo szybciej przeczytam
kupie w niedziele jak pojade do taty, bo kolo mnie nie ma polskiej ksiegarni. Ogolnie jak patrze na wasze zakupy to mnie zazdrosc zzera wiec czas cos kupic
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej już nie zdążę sięgnąć po tę powieść w trakcie wyzwania, ale postaram się zrobić to niebawem Na razie sięgnęłam po inną powieść z list Miejskiego Czytania - po 'Wenecki anonim' Berto. Trochę jestem rozczarowana, więc tym mocniej chcę wreszcie zatopić się w powieści Dunant. W końcu Wenecja musi miło się kojarzyć, a nie tak... dekadencko ![]() Tak, właśnie tę mam na myśli Skany tego mini katalogu wkleiła swego czasu do klubowego wątku Amber ![]() W ogóle zmogła mnie angina, gratisowo dostałam zapalenie płuc i gorączkę, i tak sobie dogorywam już od tygodnia. Zła jestem niesłychanie, bo ostatni tydzień przeleciał mi jak prze palce, nic nie byłam w stanie zrobić Dopiero dzisiaj tak już jakoś 'po ludzku' I tak sobie przeglądam, co przez ten tydzień się działo i co się zmieniło...Na Merlinie gratka dla miłośniczek kryminałów. Wydawnictwo Red Horse wyprzedaje swoje książki z 50% zniżką. 20% zniżka zaś obejmuje książki Roberta van Gulika o Sędzim Di. Na stronach Empiku za to promocja dla miłośników fantastyki - obniżka m.in. na książki Ziemkiewicza, Dębskiego, Siedlara (łącznie 42 tytuły różnych autorów). A będąc przy temacie fantastyki... Już niedługo nowa powieść Pratchetta
|
|
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na temat Poczty Polskiej się nie będę wypowiadać, bo jak mi się przypomni, że ukradli mi dziady paczkę z 6 DVD to ... ![]() Ana, widzę, że należysz do tych szczęściarzy, co to nie mają kiedy chorować tylko latem
|
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na to wygląda
Ponoć premiera w listopadzie. Jak znajdę gdzieś potwierdzenie tej informacji, dam znać ![]() Cytat:
Cytat:
Ale wiesz, coś w tym szczęściu jest... pierwszy raz od dłuższego czasu nie czekałam kilku godzin w kolejce do lekarki, a zostałam przyjęta od ręki Zawsze jakiś plus
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

To będę czekać na recenzję

Kwestia kilku sekund.
To był mój pierwszy kontakt z nimi, ale nie popisali się. Pff

Mieli problem z książką, która ponoć była dostępna w 24 godziny.
Do wykorzystania mam 50zl na książkowe zakupy. W przechowalni mam 10 książek, więc muszę głęboko się zastanowić 

Maniaaa wizazowaniaaa

I jak się podobał "Przypadek psa..." , bo kiedyś przymierzałam się do zakupu?