Co sądzicie o Roksie? - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-03-05, 21:16   #271
MATRIX266
BAN stały

Dot.: Co sądzicie o Roksie?

A wy dalej toniecie w bezsensownych rozważaniach i porównaniach prostytucji do innych zawodów.

1 kwiecień nie dziś.
MATRIX266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 21:20   #272
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Ja bym cudzych dzieci nie uczyła nawet jak mi zapłacą. Dużo.

Nie, nie gardzę nauczycielami i nie uważam, że to obrzydliwy zawód.

Ale pani ze żłobka to już obrzydliwy zawód, trzeba zmieniać pieluchy i inne niefajne rzeczy. Ugh.

I żadnym z nich nie gardzę, nie uważam za gorszy. Po prostu go nie wykonuję, bo nie chcę.
Może po prostu nie jesteś większością ludzi.

Ale ja ci powiem tak.
Odnosząc się do waszego -szanujecie, nic nie macie - no ale taki facet to frajer.
No właśnie to się wyklucza.
Jesli kobieta uprawiająca seks za kasę jest w porządku, to facet korzystający z takiej usługi również jest w porządku jak najbardziej.
Można obwiniać klienta jak to zrobiliście o stworzenie popytu ale równie dobrze można obwinić oferującego usługę że wykorzystał zainteresowanie.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napij się melisy. Bo ja się odniosłem do Twojej wypowiedzi a Ty atakujesz bez sensu personalnie.
Nie atakuję cię personalnie, ale zapomniałam że brak dystansu to nie ty; tylko ironicznie stwierdzam że tak jak oferująca usługę ma prawo czerpać zadowolenie z własnej profesji tak ktoś inny niekoniecznie ma obowiązek uważać jej postępowanie za powód do dumy. To się nazywa subiektywizm i poniekąd wynika z prawa do wyboru.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 21:20   #273
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

[QUOTE=Caudofemoralis;8656 8658]To w końcu szkodliwość jest subiektywna, czy poparta badaniami? Bo podejrzewam, że znajdziesz badania na temat negatywnych skutków prostytucji dla psychiki prostytutek, ale o czym nam to mówi? Że w prostytucji istnieje pewne ryzyko zawodowe. Nie jest to żaden dowód na to, że prostytucja jest szkodliwa/zła/niewłaściwa/niemoralna, a to o tym była cała dyskusja.

Jedno nie wyklucza drugiego W odniesieniu do konkretnych jednostek to co jednym służy drugim może szkodzić. Ponownie wrócę do przykładu orzechów - pomimo udowodnionych walorów zdrowotnych orzechów alergików mogą po prostu zabić.

Odnosząc się do pozostałej treści, jeżeli rozpatrujemy szkodliwość prostytucji i z jednej strony mamy badania na temat jej negatywnego wpływu na psychikę a z drugiej prywatną opinie że ten argument jest bezsensu no to jednak będę się skłaniać w stronę faktów czyli badań

Edytowane przez f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Czas edycji: 2019-03-05 o 21:21
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 21:29   #274
keiton
Przyczajenie

Ale natworzyłyście.

A co sądzicie o masażach erotycznych? Małe szanse na wyrwanie masażytki w klubie.
keiton jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 21:31   #275
kwiat_pustyni92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Może po prostu nie jesteś większością ludzi.

Ale ja ci powiem tak.
Odnosząc się do waszego -szanujecie, nic nie macie - no ale taki facet to frajer.
No właśnie to się wyklucza.
Jesli kobieta uprawiająca seks za kasę jest w porządku, to facet korzystający z takiej usługi również jest w porządku jak najbardziej.
Można obwiniać klienta jak to zrobiliście o stworzenie popytu ale równie dobrze można obwinić oferującego usługę że wykorzystał zainteresowanie.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Nie atakuję cię personalnie, ale zapomniałam że brak dystansu to nie ty; tylko ironicznie stwierdzam że tak jak oferująca usługę ma prawo czerpać zadowolenie z własnej profesji tak ktoś inny niekoniecznie ma obowiązek uważać jej postępowanie za powód do dumy. To się nazywa subiektywizm i poniekąd wynika z prawa do wyboru.
Według mnie tez się wyklucza i nie nie trafiają do mnie argumenty żadne, moim zdaniem albo się cały system prostytucji neguje albo cały akceptuje.
kwiat_pustyni92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 21:38   #276
Caudofemoralis
Tęczowa Jaszczurka

Cytat:
Po prostu w przeciwieństwie do ciebie nie dziwię się, że ludzie klasyfikując seks z przypadkowymi ludźmi z którymi by się nie przespali inaczej jak za kasę za obrzydliwy - nie szanują tym samym tej profesji.
No i sobie nie szanuj, ja ci tego nie zamierzam zabraniać. Tylko przestań próbować udowodnić, że każdy normalny człowiek powinien czuć tak samo.

Cytat:
trollingiem nazywam twoją zajawkę i fiksację na punkcie twojej świetności rozumowania. a ona jest w twojej głowie tudzież w głowach twoich wielbicieli oczywiście , bo mnie np. twoje widzimisię kompletnie nie przekonuje o czym ci powiedziałam a ty i tak dalej dyskutujesz chwaląc samą siebie za własną mądrość.
Nie wiem, o czym ty mówisz. Już któryś raz coś wspominasz o mojej domniemanej wyjątkowości. Używam argumentów, staram się pisać spójnie, trzymać tematu, unikać błędów logicznych, bo tylko w ten sposób można w dyskusji coś osiągnąć. Nie wiem, jak inaczej miałabym rozmawiać według ciebie, żeby nie wyglądało to na "chwalenie się własną wyjątkowością".

Cytat:
Napisane przez MATRIX266 Pokaż wiadomość
A wy dalej toniecie w bezsensownych rozważaniach i porównaniach prostytucji do innych zawodów.

1 kwiecień nie dziś.
A ty nadal nie podałeś powodu, dla którego prostytucja jest od innych zawodów tak diametralnie różna. Hultaj przynajmniej próbuje.

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;86569158]
Jedno nie wyklucza drugiego W odniesieniu do konkretnych jednostek to co jednym służy drugim może szkodzić. Ponownie wrócę do przykładu orzechów - pomimo udowodnionych walorów zdrowotnych orzechów alergików mogą po prostu zabić.

Odnosząc się do pozostałej treści, jeżeli rozpatrujemy szkodliwość prostytucji i z jednej strony mamy badania na temat jej negatywnego wpływu na psychikę a z drugiej prywatną opinie że ten argument jest bezsensu no to jednak będę się skłaniać w stronę faktów czyli badań [/QUOTE]

No dobrze, powiedzmy, że masz przed sobą badanie na temat negatywnego wpływu prostytucji na psychikę kobiet. No i? Co nam to mówi? W jaki sposób użyjesz tego jako argumentu?
Caudofemoralis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-05, 21:58   #277
Hultaj
BAN stały

Cytat:
No i sobie nie szanuj, ja ci tego nie zamierzam zabraniać. Tylko przestań próbować udowodnić, że każdy normalny człowiek powinien czuć tak samo.
Nie powiedziałam nigdzie co szanuję a czego nie, już o tym zresztą wspominałam (ale rzeczywiście btw moja opinia jest dość jednoznaczna mimo możliwości niejednoznaczności) ani nawet nie robię tego co mi zarzucasz. Jeśli stwierdzę że większość lubi zupę pomidorową to nijak to nie świadczy o moich kulinarnych preferencjach. Dla czemuś jednak ta zupa (którą oczywiście uwielbiam ) wiedzie prym i zaprzeczanie temu czy inne tam ''gimby nie znajo'' to radosna twórczość.

Cytat:
Nie wiem, o czym ty mówisz. Już któryś raz coś wspominasz o mojej domniemanej wyjątkowości. Używam argumentów, staram się pisać spójnie, trzymać tematu, unikać błędów logicznych, bo tylko w ten sposób można w dyskusji coś osiągnąć. Nie wiem, jak inaczej miałabym rozmawiać według ciebie, żeby nie wyglądało to na "chwalenie się własną wyjątkowością".
Nie posługujesz się argumentami ale ich osobistą interpretacją. Usiłuję ci tylko uzmysłowić że w mojej ocenie z czymś takim nie da się polemizować.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Hultaj przynajmniej próbuje.
No właśnie o ten protekcjonalizm tu chodzi. Ty nie probujesz, ty głosisz, wytykasz, punktujesz, ach mędrzec. Reszta co najwyżej coś tam piszczy pod kapciem. Nie jestem w stanie nadmiernie długo tuczyć tego twojego ego wielkości kupy słonia, bez urazy, sorry ; i tyle.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-03-05, 22:11   #278
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Caudofemoralis Pokaż wiadomość

A ty nadal nie podałeś powodu, dla którego prostytucja jest od innych zawodów tak diametralnie różna. Hultaj przynajmniej próbuje.

No dobrze, powiedzmy, że masz przed sobą badanie na temat negatywnego wpływu prostytucji na psychikę kobiet. No i? Co nam to mówi? W jaki sposób użyjesz tego jako argumentu?
Poprosilas o argument który potwierdzi szkodliwość prostytucji? To jest właśnie mój argument: skoro prostytucja doprowadza do uszczerbku na zdrowiu psychicznym to jest szkodliwa dla jednostki, która ją uprawia.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 00:16   #279
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu w przeciwieństwie do ciebie nie dziwię się, że ludzie klasyfikując seks z przypadkowymi ludźmi z którymi by się nie przespali inaczej jak za kasę za obrzydliwy - nie szanują tym samym tej profesji.
Ja nienawidzę zapachu śmieci (zwłaszcza w lecie - uuu), mycia naczyń, ludzkich wydzielin, pieluch, stóp i wielu innych rzeczy. A szanuję śmieciarzy, osoby pracujące "na zmywaku", salowe, pielęgniarki, niańki, panie od pedicure i lekarzy podiatrów. Mimo że ich profesje to dla mnie fujka.

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;86569321]Poprosilas o argument który potwierdzi szkodliwość prostytucji? To jest właśnie mój argument: skoro prostytucja doprowadza do uszczerbku na zdrowiu psychicznym to jest szkodliwa dla jednostki, która ją uprawia.
[/QUOTE]

Praca lekarza, terapeuty, pracownika socjalnego, prawnika, pielęgniarki, opiekunki nad starszymi ludźmi, weterynarza w schronisku dla zwierząt może doprowadzić - i doprowadza - do uszczerbku na zdrowiu psychicznym.

Lekarze dwa razy częściej niż reszta populacji popełniają samobójstwo. Co dziesiąty ma problemy psychiczne. Czy ich zawód jest szkodliwy? Bo uszczerbek widać.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 06:37   #280
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Ja nienawidzę zapachu śmieci (zwłaszcza w lecie - uuu), mycia naczyń, ludzkich wydzielin, pieluch, stóp i wielu innych rzeczy. A szanuję śmieciarzy, osoby pracujące "na zmywaku", salowe, pielęgniarki, niańki, panie od pedicure i lekarzy podiatrów. Mimo że ich profesje to dla mnie fujka.

Praca lekarza, terapeuty, pracownika socjalnego, prawnika, pielęgniarki, opiekunki nad starszymi ludźmi, weterynarza w schronisku dla zwierząt może doprowadzić - i doprowadza - do uszczerbku na zdrowiu psychicznym.

Lekarze dwa razy częściej niż reszta populacji popełniają samobójstwo. Co dziesiąty ma problemy psychiczne. Czy ich zawód jest szkodliwy? Bo uszczerbek widać.
Tak ruda w innych zawodach również występują czynniki szkodliwe. Z tego tytułu do pensji dopłacane są nawet dodatki. Natomiast fakt że np w pracy górnika występuje pewna szkodliwość w żadne sposób nie sprawia że w prostutcji w cudowny sposób ona zanika. Zostałam wywołana do tablicy aby podać sensowny argument dlaczego prostytucja jest szkodliwa to podałam. Jak już wcześniej pisałam prostytucja jest szkodliwa dla jednostki. Jeżeli ktoś życzy sobie argument z zakresu szkodliwości społecznej (bo rozumiem że o to Ci chodzi) to warto to doprecyzować.
Co do Twojego przykładu uważam że jest nietrafiony. Palenie papierosów również jest szkodliwe i teraz pytanie. Dlaczego prowadzone są kampanie na rzecz rzucenia nałogu tytoniowego ale na rzecz nie bycia lekarzem już nie? I tu i tu przecież występują czynniki szkodliwe więc powinniśmy traktować je na równi?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Czas edycji: 2019-03-06 o 08:44
Stary 2019-03-06, 10:23   #281
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Ja nie rozumiem tej calej dyskusji. Prostytucja polega na udostepnianiu swojego ciala kazdemu kto zaplaci. Nie mozna porownywac jej szkodliwosci psychicznej z zawodem lekarza, ktory bada niedomytego pacjenta czy pani zmieniajacej dziecku pieluche. Przeciez to dwa zupelnie inne poziomy. Prostytucja to pelne upokorzenie, zaden inny zawod sie nie umywa, ani gotowanie komus obiadu, ani masowanie plecow, ani sprzatanie, no ludzie

Prostytucja to jest pojscie na latwizne, nie wymaga zadnych umiejetnosci, zadnej wlozonej pracy. Jedynie udostepnienia swoich narzadow rozrodczych, sprzedania swojej prywatnosci. Upodlenie w najczystszej postaci, nie ma nic wspolnego z innymi zawodami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-03-06, 10:37   #282
GK1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjapatib Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem tej calej dyskusji. Prostytucja polega na udostepnianiu swojego ciala kazdemu kto zaplaci. Nie mozna porownywac jej szkodliwosci psychicznej z zawodem lekarza, ktory bada niedomytego pacjenta czy pani zmieniajacej dziecku pieluche. Przeciez to dwa zupelnie inne poziomy. Prostytucja to pelne upokorzenie, zaden inny zawod sie nie umywa, ani gotowanie komus obiadu, ani masowanie plecow, ani sprzatanie, no ludzie

Prostytucja to jest pojscie na latwizne, nie wymaga zadnych umiejetnosci, zadnej wlozonej pracy. Jedynie udostepnienia swoich narzadow rozrodczych, sprzedania swojej prywatnosci. Upodlenie w najczystszej postaci, nie ma nic wspolnego z innymi zawodami.
Ale kobiety/faceci swiadomie sie jednak na to decydują.
Upokorzyc to mozna kogos wytykając mu swoje wizje. Podejmując świadoma decyzję o sposobie zarobku nie musi byc upokarzające. Profesja jak każda inna. W Lidlu zarobisz 3100, ale mało kto sie na to zdecyduje, bo upokarzające jest pracowac na kasie. Używane sa te same przymiotniki.

Prostytutki maja swoje zasady w profesji, nie zrobisz z nimi wszystkiego, nieraz mądre kobiety mające rodziny, świadomie odkładające dla siebie na lepszą przyszłość.

Zabronisz komuś tego?

A szkodliwość psychiczna? Przesadzone argumenty. Znałem kobiety z poza omawianej profesji o gorszym stanie psychicznym przez presję społeczną niz prostytutki ktore nic sobie z tego nie robiły. Jakies wyjątki od reguły.

Edytowane przez GK1991
Czas edycji: 2019-03-06 o 10:43
GK1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 11:12   #283
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GK1991 Pokaż wiadomość
Upokorzyc to mozna kogos wytykając mu swoje wizje. Podejmując świadoma decyzję o sposobie zarobku nie musi byc upokarzające. Profesja jak każda inna. W Lidlu zarobisz 3100, ale mało kto sie na to zdecyduje, bo upokarzające jest pracowac na kasie. Używane sa te same przymiotniki.

Prostytutki maja swoje zasady w profesji, nie zrobisz z nimi wszystkiego, nieraz mądre kobiety mające rodziny, świadomie odkładające dla siebie na lepszą przyszłość.

Zabronisz komuś tego?

A szkodliwość psychiczna? Przesadzone argumenty. Znałem kobiety z poza omawianej profesji o gorszym stanie psychicznym przez presję społeczną niz prostytutki ktore nic sobie z tego nie robiły. Jakies wyjątki od reguły.
Skoro to taki normalny zawód, to nie miałbyś problemu z jego zaakceptowaniem u swojej partnerki? U córki? Jeśli nie, to dlaczego? Jeśli tak, to byś się nie obawiał, że jakiś zwyrodnialec mógłby mieć wywalone na ich zasady i mógłby zrobić im krzywdę? Byś się nie wstydził takiej profesji przed znajomymi/rodziną?
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 11:28   #284
edan84
BAN stały

Co sądzicie o Roksie?

Cytat:
Napisane przez wlosomaniaczkaaa Pokaż wiadomość
Skoro to taki normalny zawód, to nie miałbyś problemu z jego zaakceptowaniem u swojej partnerki? U córki? Jeśli nie, to dlaczego? Jeśli tak, to byś się nie obawiał, że jakiś zwyrodnialec mógłby mieć wywalone na ich zasady i mógłby zrobić im krzywdę? Byś się nie wstydził takiej profesji przed znajomymi/rodziną?
1. Ja bym problemu z zaakceptowaniem tego, ze dziewczyna MIAŁA taka profesje, bym nie miał. Jako partnerki z OBECNĄ taka profesja bym nie wybrał, bo już wiele razy pisałem, ze chce aby moja partnerka wykonywała określony, w mojej ocenie ambitny i dobrze płatny zawod.
2. Wstydliwą profesja nie jest tylko prostytucja ale tez np bycie śmieciarzem, babcia klozetowa, szambonurkiem, itp. I takich profesji tez pewnie nikt by swoim dzieciom nie życzył. A jednak ktoś te zawody wykonuje.

Kompetnie nie rozumiem najazdu na ten zawod. Zawod jak każdy inny. Ma wady, ma zalety, jak wiele prac fizycznych.
edan84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 11:29   #285
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Cytat:

To ze ty myslisz ze to upokorzenie nie znaczy ze kazdy inny człowiek (szczegolnie wykonujacy ten zawód)tak myśli
Moim zdaniem ta praca wymaga umiejętności i specjalnych predyspozycji i nie ma nic wspólnego ze sprzedawaniem prywatnosci
Prywatność prostytutki a jej praca to dwa różne światy .moja kolezanka prostytutka jest wzorowa matka i studentka .uprawianie seksu za pieniądze nie ma wpływu na jej życie prywatne bo nie przynosi pracy do domu ;-)
I nie, nie chciałabym wykonywać takiej pracy, Ale nie chciałabym też myć tylkow starszych ludzi wycierac sliniacych się uposledzonych dzieci, być dentysta i grzebać w zepsutych zębach jest cala masa innych prac których nie chciałabym robić
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 12:05   #286
GK1991
Raczkowanie

Cytat:
Oceniłabys swoja córke czy partnerke pod kątem wykonywanego zawodu? Jeśli moja córka by sie tego dopuściła to zastanowiłbym sie nad moimi metodami wychowawczymi.

Nie związałbym sie z prostytutka ale z kobieta która ma taka przeszłośc juz tak. Ma to za soba, wie z czym to sie je i nie chce do tego wracac. Proste.

Po co misłbym otwarcie o tym mowić to rodziny czy znajomych? Ludzie potrafia udawac z głupich powodów że nie pracuja tam gdzie pracuja. To kwesita tylko miedzy mna i partnerka.

Umiejetnosc pokochania kogos takim jakim jest, z całym jakże cennym bagażem doświadczeń z przeszłości. Umiejętność rozmawiania o problemie, szukania kompromisów. AKCEPTACJA! Jeśli ludzie nie potrafia budować prawdziwych relacji bez względu na niedoskonałości drugiego człowieka, bez względu na jego przeszłość to wiecznie będą szukac ideału albo będą ciągle okłamywani.

Dlaczego bym zaakceptował? Bo to wybór człowieka.

Jest taka zasada w życiu, że czasem trzeba stać się najgorszym sobą żeby wiedzieć ze sie takim nie chce być. (to tak zwane "ucz sie na błędach")

Czesto popelnia sie bledy z roznych powodow. A demonizowanie osoby za to co robi jest chyba gorsze od wykonywania tego zawodu.

Po głębszym zastanowieniu śmiem nawet twierdzić że te problemy psychiczne u prostytutek nie wynikaja z faktu że musza to robić tylko że są odrzucone przez społeczeństwo za to co robią.
Także to że ja płacę i mam uczciwy układ z prostytutką może mieć mniej szkodliwy wpływ niż wasze publiczne demonizowanie profesji.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86570522]To ze ty myslisz ze to upokorzenie nie znaczy ze kazdy inny człowiek (szczegolnie wykonujacy ten zawód)tak myśli
Moim zdaniem ta praca wymaga umiejętności i specjalnych predyspozycji i nie ma nic wspólnego ze sprzedawaniem prywatnosci
Prywatność prostytutki a jej praca to dwa różne światy .moja kolezanka prostytutka jest wzorowa matka i studentka .uprawianie seksu za pieniądze nie ma wpływu na jej życie prywatne bo nie przynosi pracy do domu ;-)
I nie, nie chciałabym wykonywać takiej pracy, Ale nie chciałabym też myć tylkow starszych ludzi wycierac sliniacych się uposledzonych dzieci, być dentysta i grzebać w zepsutych zębach jest cala masa innych prac których nie chciałabym robić[/QUOTE]

Bardzo wartościowy wpis bo możesz wypowiedziec sie widząc jak takie osoby funkcjonuja prywatnie. Powinno być więcej wyjaśniających postów i naświetlających fakty niż prywatnych opinii demonizujących takie osoby.

Edytowane przez GK1991
Czas edycji: 2019-03-06 o 12:14
Stary 2019-03-06, 12:11   #287
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
No i co z tego? Ludzie swiadomie robia mase paskudnych i niebezpiecznych rzeczy.

Dziwi mnie, ze dla kogos kasowanie produktow jest bardziej upokarzajace niz robienie loda facetom, na co w ogole nie ma sie ochoty. Na pewno zdarzaja sie klienci niedomyci, paskudni, bezczelni, z ktorymi zadna dziewczyna nie ma ochoty uprawiac seksu, a jednak to robi. Ale kazdy ma swoja opinie. I na pewno nie jest to profesja jak kazda inna, na zadnym poziomie.

Cytat:

Zabronisz komuś tego?
Z tego co wiem, to bardzo czesto zdarzaja sie naduzycia, zarowno ze strony klientow jak i alfonsow. Moim zdaniem podjecie decyzji o takiej pracy (a juz szczegolnie majac rodzine) jest lekkomyslne. Jest masa innych mozliwosci zarobku, ktora nie polega na zdejmowaniu majtek.

Cytat:
Skad wiesz jak to faktycznie wplynelo na ich psychike? Nie wierze, ze istnieje jakas prostytutka, ktora nie ma przez to problemow postrzegania pewnych spraw czy z poczuciem wlasnej wartosci.

Cytat:
Tez mnie to zawsze dziwi. Praca jak kazda inna, a jakos nie slyszalam, zeby ktos sie tym chwalil. Ja wiem, ze byciem smieciarzem tez raczej nikt sie nie chwali, ale nadal wydaje mi sie, ze przed przyznaniem sie do prostytucji kazdy mialby duzo wiekszy problem.

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86570522]To ze ty myslisz ze to upokorzenie nie znaczy ze kazdy inny człowiek (szczegolnie wykonujacy ten zawód)tak myśli
I nie, nie chciałabym wykonywać takiej pracy, Ale nie chciałabym też myć tylkow starszych ludzi wycierac sliniacych się uposledzonych dzieci, być dentysta i grzebać w zepsutych zębach jest cala masa innych prac których nie chciałabym robić[/QUOTE]

Nie, no, jasne, forum sluzy do wyrazania tylko faktow potwierdzonych naukowo. Tak, to jest moja opinia, uwazam, ze udostepnianie narzadow rozrodczych odpychajacym facetom wbrew sobie jest upodlajace, bez porownania z kazda inna praca (ktora nie wiaze sie z lamaniem prawa).

Z calym szacunkiem, ale jakich umiejetnosci i jakiego wysilku wymaga ta praca?

Mowiac 'prywatnosc' chodzilo mi bardziej o intymnosc, a nie o zycie prywatne.
Stary 2019-03-06, 12:13   #288
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Oceniłabys swoja córke czy partnerke pod kątem wykonywanego zawodu? Jeśli moja córka by sie tego dopuściła to zastanowiłbym sie nad moimi metodami wychowawczymi.
A ja nie. Miała bym nadzieję, że dobrze nauczyłam ja zabezpieczać się i że ma głowę na karku.

Jednym z najważniejszych aspektow bycia rodzicem jest zrozumienie, że to drugi człowiek, możesz się starać jak szalony, ale on i tak w końcu dorosnie i będzie podejmował swoje decyzje. Czasem bardzo odbiegające od twoich.

Gdybym miała stwierdzić, jakie dziecko by mnie "zawiodło" (jeśli w ogóle możemy tak to określić), to byłoby to dziecko wierzace w boga lub bogów szczerze mówiąc, czy rasista, seksista itd., ktoś kto przedstawia nieracjonalne lub szkodliwe poglądy (na przykład dziecko myślące, że prostytucja jest zła i niemoralna bardziej by mnie ubodło niż gdyby z tych usług korzystało lub je wykonywało). Prostytucja mi powiewa, ja nie chcę tego robić, ale jak ktoś inny chce, to nie mogę mu zabronić.

Z byłą prostytutką bym się pewnie związała. Z obecną nie, bo wyznaje skrajną monogamię i jestem hipochondryczką, nie chcę tracić zmysłów, że coś złapała i teraz ja to mam.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 12:13   #289
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesto popelnia sie bledy z roznych powodow. A demonizowanie osoby za to co robi jest chyba gorsze od wykonywania tego zawodu.
Ale jakie demonizowanie? Wlosomaniaczka pisala o braku akceptacji tego zawodu u bliskiej osoby. Chyba jak wszyscy tutaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-03-06, 12:28   #290
GK1991
Raczkowanie

Cytat:
Ale jakie demonizowanie? Wlosomaniaczka pisala o braku akceptacji tego zawodu u bliskiej osoby. Chyba jak wszyscy tutaj
Czyli jeśli okazałoby sie że Twoj partner dopuszczał sie sponsoringu to bys go zostawiła? Nie zaakceptujesz juz tego ze to jego przeszłość, nie chce do tego wracać, i nie obchodzi Cie juz co do niego czujesz tylko liczy sie dla Ciebie fakt ze wykonywał ta profesje i Twoje własne odczucia na ten temat.
Taki egocentryzm w związku, moge popełniac błędy ale czyjeś mnie odpychają i skreślają człowieka.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
No i co z tego? Ludzie swiadomie robia mase paskudnych i niebezpiecznych rzeczy.

Dziwi mnie, ze dla kogos kasowanie produktow jest bardziej upokarzajace niz robienie loda facetom, na co w ogole nie ma sie ochoty. Na pewno zdarzaja sie klienci niedomyci, paskudni, bezczelni, z ktorymi zadna dziewczyna nie ma ochoty uprawiac seksu, a jednak to robi. Ale kazdy ma swoja opinie. I na pewno nie jest to profesja jak kazda inna, na zadnym poziomie.

Z tego co wiem, to bardzo czesto zdarzaja sie naduzycia, zarowno ze strony klientow jak i alfonsow. Moim zdaniem podjecie decyzji o takiej pracy (a juz szczegolnie majac rodzine) jest lekkomyslne. Jest masa innych mozliwosci zarobku, ktora nie polega na zdejmowaniu majtek.

Skad wiesz jak to faktycznie wplynelo na ich psychike? Nie wierze, ze istnieje jakas prostytutka, ktora nie ma przez to problemow postrzegania pewnych spraw czy z poczuciem wlasnej wartosci.

Tez mnie to zawsze dziwi. Praca jak kazda inna, a jakos nie slyszalam, zeby ktos sie tym chwalil. Ja wiem, ze byciem smieciarzem tez raczej nikt sie nie chwali, ale nadal wydaje mi sie, ze przed przyznaniem sie do prostytucji kazdy mialby duzo wiekszy problem.

Nie, no, jasne, forum sluzy do wyrazania tylko faktow potwierdzonych naukowo. Tak, to jest moja opinia, uwazam, ze udostepnianie narzadow rozrodczych odpychajacym facetom wbrew sobie jest upodlajace, bez porownania z kazda inna praca (ktora nie wiaze sie z lamaniem prawa).

Z calym szacunkiem, ale jakich umiejetnosci i jakiego wysilku wymaga ta praca?

Mowiac 'prywatnosc' chodzilo mi bardziej o intymnosc, a nie o zycie prywatne.

Dziwi mnie to ze komuś to przeszkadza choc sam sie tym nie zajmuje. Proponuje pogadać z prostytutkami a nie szukać odpowiedzi na forach czy snuć własne domysły.

Mowisz ze z tego co wiesz to czesto sie naduzycia zdazaja. Skad to wiesz? Ja Ci powiem ze idziesz do prostytutki do agencji, to jak wywiniesz jakiegos wała to w morde od bouncera dostaniesz i wiecej nie ma wejscia do lokalu. Prywatnie idac kobieta Cie obczai przez okno czy judasza i do domu nie wpusci. Zazwyczaj prywatne biznesy robia dziewczyny parami, jedna zaprasza klienta druga siedzi w pokoju obok. Zabezpieczaja sie. Nikt nie jest głupi. Kazdy jest nieufny.

Jak to ktos powiedział tutaj jednych bedzie brzydziło wycieranie tyłka niepełnosprawnemu a inny zrobi to bez westchnienia.

Intymność jest w miłosci, to jest transakcja. Za pieniadze. Za obustronna zgoda.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
A ja nie. Miała bym nadzieję, że dobrze nauczyłam ja zabezpieczać się i że ma głowę na karku.

Jednym z najważniejszych aspektow bycia rodzicem jest zrozumienie, że to drugi człowiek, możesz się starać jak szalony, ale on i tak w końcu dorosnie i będzie podejmował swoje decyzje. Czasem bardzo odbiegające od twoich.
.
Adoptuj mnie prosze!!

Edytowane przez GK1991
Czas edycji: 2019-03-06 o 12:36
Stary 2019-03-06, 12:58   #291
ruda_beksa
Zakorzenienie

Ciężko mi cytować z telefonu, ale zadziwiło mnie kilka rzeczy:

1. Pogląd że prostytutki nie mają żadnych umiejętności. To, że każdy potrafi uprawiać seks nie oznacza, że każdy ma te same umiejętności w tej dziedzinie i potrafiłby osiągnąć też same rezultaty w tym samym przedziale czasowym. Do tego dochodzi aspekt udawania - potrafiłybyście przekonująco symulować zainteresowanie, podniecenie i orgazm z kimś obcym? Wątpię. To też umiejetność, nawet jeśli komuś się to nie podoba.

2. Stwierdzanie że prostytutka to najbardziej upodlający zawód na świecie. A to tylko subiektywna opinia, nie żaden fakt. Co nas upodla jest ściśle połączone z naszym poczuciem moralności. Ja mam poważne, ba, sztywne nawet podejście do seksu, jestem cholernie wybredna, lubię seks tylko z kimś kogo kocham. Ale zapewniam was, że tysiąc razy wolałabym bzyknąć jakiegoś typa niż spędzić dzień zdzierając skóry z norek na futro, lub okłamywać emerytów wciskając im jakieś badziewne produkty. Seks z obcym typem byłby ohydny, ale te dwa inne zawody byłyby skrajnie upodlające i nie byłabym w stanie spojrzeć w lustro po zrobieniu czegoś tak obrzydliwego. Dochodzi dla mnie tutaj aspekt duchowy - ten seks za kasę nie zrobiłby nikomu krzywdy. Pozostałe dwa zawody POLEGAJĄ na wyrządzaniu krzywdy dla pieniędzy.

3. Podejście że NIE MA na świecie prostytutki która nie cierpi uszczerbku psychicznego, serio? Na świecie są przeróżni ludzie, jedni odczuwają pociąg seksualny do wieży Eiffela, drudzy wierzą w to że ufoludki zbudowały piramidy, trzeci myślą że w środku są kosmatymi lisem, a wy jesteście PEWNE że wszyscy odczuwają tak jak wy?

4. Pomysł że prostytutki nie mają nic do powiedzenia w kwestii selekcji klientów. Nie każda prostytutka pracuje w burdelu, nie każda obsługuje 10 chłopa dziennie. Część prostytutek to kobiety robiące to z doskoku, żeby dorobić, i bynajmniej nie muszą zgodzić się na każdego klienta.

Edytowane przez ruda_beksa
Czas edycji: 2019-03-06 o 13:01
Stary 2019-03-06, 13:02   #292
GK1991
Raczkowanie

Cytat:
Ciężko mi cytować z telefonu, ale zadziwiło mnie kilka rzeczy: (...)
Brawo! Racjonalne podejscie do tematu i tego każdej z osobna zyczę.

Edytowane przez GK1991
Czas edycji: 2019-03-06 o 13:03
Stary 2019-03-06, 14:21   #293
kwiat_pustyni92
Raczkowanie

Cytat:

Ja też tego nie rozumiem a przede wszystkim tych porównań ale pewni są dziewczyny co nie czują sie upokorzone z tego tytułu co robią.

Nie było cię w dyskusji w temacie "seks kamerki" tam też dyskusja zeszła na temat prostytucji i jej inności od innych zawodów albo jej braku.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Jakie wszyscy większość, to chyba zaakceptowało, to u bliskiej osoby.
kwiat_pustyni92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 14:58   #294
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

nie kazdy uwaza ze uprawianie seksu to cos specjalnego wyjatkowego i tylko z ukochana osoba
takie osoby nie czuja ze sprzedaja cos wyjatkowego im to zwisa,to usluga jak kazda inna ,nie maja traumy
pytasz co bym zrobila gdyby corka chciala zostac prostytutka,nic jak chce to niech zostaje tylko najlepiej jakas eksluzywna i droga zeby sie szybko dorobila ;-)
nie dowartosciowuje sie opowiadajac ludziom gdzie moje dzieci pracuja a to czy ona by chciala mowic zostawilabym jej do zadecydowania(sama radzilabym zachowac ta wiadomosc dla siebie glownie z powodu negatywnego odbioru tej profesji przez kobiety ktore moglby skutecznie utrudnic jej zycie poza praca)
mowiac szczerze to nie jest tak ze prostytutka nie ma zadnego wyboru,moja kolezanka ma wybor,moze odmowic uslugi, niektorych rzeczy nie robi bo nie lubi,nie widze u niej kompleksow traumy czy upokorzenia wrecz przeciwnie lubi ten zawod i kase ktora jej przynosi i jak widzisz nawet nie ukrywa sie z tym co robi (twierdzi ze to pomaga jej zweryfikowac kto jest jej prawdziwym przyjacielem )
mi jej praca nie przeszkadza nie ma zadnego wplywu na nasze relacje lubie sluchac jej ciekawych opowiadan o klientach ktorzy wydaja kase na 30 sekundowy seks i zapewnienia ze sa swietni w lozku ;-)
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 15:17   #295
Caudofemoralis
Tęczowa Jaszczurka

Cytat:
Nie powiedziałam nigdzie co szanuję a czego nie, już o tym zresztą wspominałam (ale rzeczywiście btw moja opinia jest dość jednoznaczna mimo możliwości niejednoznaczności) ani nawet nie robię tego co mi zarzucasz. Jeśli stwierdzę że większość lubi zupę pomidorową to nijak to nie świadczy o moich kulinarnych preferencjach. Dla czemuś jednak ta zupa (którą oczywiście uwielbiam ) wiedzie prym i zaprzeczanie temu czy inne tam ''gimby nie znajo'' to radosna twórczość.
Powtórzę któryś raz z kolei. Dyskusja była cały czas na ten temat: nie, czy prostytucja jest traktowana podrzędnie w naszym społeczeństwie, tylko czy powinna być źle traktowana/czy są (jakie?) racjonalne powody, by była tak traktowana. Skoro zgadzasz sie, że to jest tylko kwestia opinii, to wszystkie twoje argumenty sprowadzają się do jednego: "prostytucja powinna być traktowana gorzej niż inne zawody, bo mi i większości społeczeństwa prostytucja się nie podoba". To jest według ciebie dobry argument? To porównaj to sobie do: "Murzyni powinni być traktowani gorzej niż biali, bo ja i większość społeczeństwa tak uważa". Możesz sobie mówić, że tu nie chodzi o szacunek czy jego brak, ale w praktyce to się właśnie do tego sprowadza.

Cytat:
Nie posługujesz się argumentami ale ich osobistą interpretacją. Usiłuję ci tylko uzmysłowić że w mojej ocenie z czymś takim nie da się polemizować.
Czy uważasz, że "kobiety powinny być traktowane inaczej, niż mężczyźni" to opinia, z którą nie da się polemizować? Albo "biali powinni być traktowani lepiej, niż czarni"?

Cytat:
No właśnie o ten protekcjonalizm tu chodzi. Ty nie probujesz, ty głosisz, wytykasz, punktujesz, ach mędrzec. Reszta co najwyżej coś tam piszczy pod kapciem. Nie jestem w stanie nadmiernie długo tuczyć tego twojego ego wielkości kupy słonia, bez urazy, sorry ; i tyle.
Próbujesz, bo podajesz argumenty, ale są to argumenty słabe. Jak np argument, że przez prostytucję ludzie tracą motywację, żeby tworzyć związki... i jednocześnie, że prostytucja nigdy nie zastąpi związku. Dwa argumenty przeciwko prostytucji, które się wzajemnie wykluczają. O tym mówię.

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;86569321]Poprosilas o argument który potwierdzi szkodliwość prostytucji? To jest właśnie mój argument: skoro prostytucja doprowadza do uszczerbku na zdrowiu psychicznym to jest szkodliwa dla jednostki, która ją uprawia.
[/QUOTE]

No jest, a raczej może być. No i? Pytanie odnosiło się do szkodliwości społecznej, a nie jakiejś szkodliwej strony zawodu. Bycie kelnerem też jest bardzo szkodliwe dla psychiki według badań, ale nie jest to zawód szkodliwy i zasługujący na pogardę.

Cytat:

Upodlić się znaczy poniżyć, upokorzyć, zasłużyć na pogardę. Potrafisz wyjaśnić, dlaczego prostytucja zasługuje na pogardę, bez używania synonimów tego słowa? Chyba że upodleniem nazywasz zarabianie w łatwy sposób.
Caudofemoralis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 16:10   #296
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego? Przecież sam napisałeś, że to praca jak każda inna. W dodatku wykonują je mądre kobiety, posiadające rodzinę i można sobie trochę kaski uzbierać.

Mnie prostytucja nie oburza, ale w moim mniemaniu daleko jej do normalnej pracy. Jest to praca mocno specyficzna
ani emerytury z tego,
ciężko takim kobietom znaleźć partnera,
dziewczyny są narażone na gwałty, ostracyzm społeczny, agresję słowną i fizyczną ze strony klientów, choroby
ich kariera szybko się kończy i ciężko im się później odnaleźć na rynku pracy.

I to się raczej za naszego żywota nie zmieni. Nie chciałabym takiego życia dla kogoś bliskiego.

Cytat:
Nie związałbym sie z prostytutka ale z kobieta która ma taka przeszłośc juz tak. Ma to za soba, wie z czym to sie je i nie chce do tego wracac. Proste.

Po co misłbym otwarcie o tym mowić to rodziny czy znajomych? Ludzie potrafia udawac z głupich powodów że nie pracuja tam gdzie pracuja. To kwesita tylko miedzy mna i partnerka.
Nie musiałbyś mówić, bo byś się nie związał z prostytutką. Nie mówię, żeby się tym chwalić na prawo i lewo, ale pytanie o wykonywaną pracę, to najnormalniejsze pytanie pod słońcem. To ogromna część życia, o której się po prostu czasami dyskutuje.

I jeszcze w kontekście frajerstwa. Ktoś tu wspominał o koleżance prostytutce. Czy w normalnej pracy człowiek nazywa swojego klienta frajerem? Śmieje się z niego za plecami? Jak można takiemu frajerowi za przeproszeniem loda robić? Kto tu bardziej na frajera wychodzi?

Edytowane przez wlosomaniaczkaaa
Czas edycji: 2019-03-06 o 16:16
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-06, 16:17   #297
GK1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiat_pustyni92 Pokaż wiadomość
Jakie wszyscy większość, to chyba zaakceptowało, to u bliskiej osoby.
Czyli w końcu wychodzi na to że większość tutaj zaakceptowałaby fakt że partner/ partnerka ma jakąś przeszłość seksualna, tak? rozumiem że na starcie to przekreśla człowieka, ale powiedzmy że kogos kochacie i wychodzi w trakcie na jaw ta informacja (czysto hipiotetycznie), potraficie to zrozumieć? Jesteście w stanie to przepracować?
Czy miłość do partnera może przezwyciężyć fakt jakichs jego/jej błędów z przeszłości?

Jeśli przeszłośc kształtuje człowieka, uczymy sie na błędach, chcemy o tym zapomnieć i być lepszymi ludzmi to czy powinniśmy być oceniani w perspektywie naszej przeszłosci przez ukochana osobę?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-03-06, 16:20   #298
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli jeśli okazałoby sie że Twoj partner dopuszczał sie sponsoringu to bys go zostawiła? Nie zaakceptujesz juz tego ze to jego przeszłość, nie chce do tego wracać, i nie obchodzi Cie juz co do niego czujesz tylko liczy sie dla Ciebie fakt ze wykonywał ta profesje i Twoje własne odczucia na ten temat.
Taki egocentryzm w związku, moge popełniac błędy ale czyjeś mnie odpychają i skreślają człowieka.
Jezeli mialoby to miejsce w trakcie naszego zwiazku, to tak. Jezeli traktowalby to jako blad i teraz tego nie popieral, to mysle, ze nie. Nigdzie nie pisalam nic co swiadczyloby o moim egocentryzmie, nie wiem czemu tak napisalas. Zreszta nic zlego by w tym nie bylo jakbym po prostu kogos takiego nie chciala, tak samo jak ktos moze nie chciec mnie, bo jestem niewierzaca

Cytat:
Dziwi mnie to ze komuś to przeszkadza choc sam sie tym nie zajmuje. Proponuje pogadać z prostytutkami a nie szukać odpowiedzi na forach czy snuć własne domysły.
Ale ludzie, to jest forum, myslalam, ze to oczywiste, ze wyrazam tu swoja opinie. Widzialam kilka wywiadow z prostytutkami w sieci, np. ten z 7 metrow, nie mam pojecia czy jakas inna prostytutka ma inne zdanie, no, nigdy nie gadalam z zadna o tym, jesli o to Ci chodzi.

Cytat:
Mowisz ze z tego co wiesz to czesto sie naduzycia zdazaja. Skad to wiesz? Ja Ci powiem ze idziesz do prostytutki do agencji, to jak wywiniesz jakiegos wała to w morde od bouncera dostaniesz i wiecej nie ma wejscia do lokalu. Prywatnie idac kobieta Cie obczai przez okno czy judasza i do domu nie wpusci. Zazwyczaj prywatne biznesy robia dziewczyny parami, jedna zaprasza klienta druga siedzi w pokoju obok. Zabezpieczaja sie. Nikt nie jest głupi. Kazdy jest nieufny.
Dlatego nie napisalam, ze to jest fakt, ze kazda prostytutka doswiadczyla przemocy. Dalej nie zmienia to faktu, ze mysle, ze naduzycia sie zdazaja, moze nawet w wiekszosci ze strony alfonsow. Wiec potencjalnie jest to niebezpieczny zawod. Czyli nieodpowiedzialny.

Cytat:
Jak to ktos powiedział tutaj jednych bedzie brzydziło wycieranie tyłka niepełnosprawnemu a inny zrobi to bez westchnienia.
No, wlasnie, mnie najbardziej brzydzilby seks z kims, z kim tego seksu nie chce. Mocz, kal i inne wydzieliny ludzkie mnie nie brzydza, bo mialam na studiach praktyki w szpitalu. Zreszta od zawsze uwazalam to za cos naturalnego, nic jakos przyjemnego, ale no oczywistego. Tak samo mam z zepsutymi zebami. Dla mnie nic gorszego niz prostytuowanie sie nie ma jesli chodzi o zawod (nie liczac oczywiscie jakichs przestepczych).

Cytat:
Intymność jest w miłosci, to jest transakcja. Za pieniadze. Za obustronna zgoda.
No, ok, ja nie przemoglabym sie do seksu z kims, kto mnie nie podnieca czy obrzydza. Rozumiem, ze dla Ciebie gorsze jest podcieranie starszych osob, ok.

Cytat:
1. Pogląd że prostytutki nie mają żadnych umiejętności. To, że każdy potrafi uprawiać seks nie oznacza, że każdy ma te same umiejętności w tej dziedzinie i potrafiłby osiągnąć też same rezultaty w tym samym przedziale czasowym. Do tego dochodzi aspekt udawania - potrafiłybyście przekonująco symulować zainteresowanie, podniecenie i orgazm z kimś obcym? Wątpię. To też umiejetność, nawet jeśli komuś się to nie podoba.
No, ok, jakies tam ma. Ale dalej - znowu podkresle, ze to nie jest naukowo potwierdzone - z wywiadow jakie widzialam, to takie spotkanie z klientem, to zazwyczaj kilkuminutowy seks, zadne wielkie przezycie, wiec tez nie wymaga to jakiegos planu, finezji, a jedynie ogranicza sie do prostych czynnosci. W tym do samego stosunku. Umowmy sie, ze nie jest to skomplikowane. Tez nie widze tu jakichs wyjatkowych umiejetnosci aktorskich na taki skecz. Wiec nie przypomina to zwyklego stosunku miedzy 2 ludzi z ich checi, facet jest skupiony na sobie, na szybkim seksie, prostytutka sluzy glownie jako przedmiot.

Cytat:
2. Stwierdzanie że prostytutka to najbardziej upodlający zawód na świecie. A to tylko subiektywna opinia, nie żaden fakt. Co nas upodla jest ściśle połączone z naszym poczuciem moralności. Ja mam poważne, ba, sztywne nawet podejście do seksu, jestem cholernie wybredna, lubię seks tylko z kimś kogo kocham. Ale zapewniam was, że tysiąc razy wolałabym bzyknąć jakiegoś typa niż spędzić dzień zdzierając skóry z norek na futro, lub okłamywać emerytów wciskając im jakieś badziewne produkty. Seks z obcym typem byłby ohydny, ale te dwa inne zawody byłyby skrajnie upodlające i nie byłabym w stanie spojrzeć w lustro po zrobieniu czegoś tak obrzydliwego. Dochodzi dla mnie tutaj aspekt duchowy - ten seks za kasę nie zrobiłby nikomu krzywdy. Pozostałe dwa zawody POLEGAJĄ na wyrządzaniu krzywdy dla pieniędzy.
No, oczywiscie, ze to moja subiektywna opinia, dlatego nie napisalam, ze to fakt. Ten seks mi wyrzadzilby krzywde. Nie na poziomie duchowym, bo wydaje mi sie, ze mam luzne podejscie do seksu, ale emocjonalnym. Nie zgadzasz sie z tym, ale dalej mozemy sie lubic

Cytat:
3. Podejście że NIE MA na świecie prostytutki która nie cierpi uszczerbku psychicznego, serio? Na świecie są przeróżni ludzie, jedni odczuwają pociąg seksualny do wieży Eiffela, drudzy wierzą w to że ufoludki zbudowały piramidy, trzeci myślą że w środku są kosmatymi lisem, a wy jesteście PEWNE że wszyscy odczuwają tak jak wy?
To znowu byla moja opinia. I nigdzie nie sugerowalam inaczej. Dla mnie takie uprzedmiotowywanie sie byloby szkodliwe. Ja wiem, ze nie kazdy tak ma, dlatego tez nie napisalam w ten sposob.

Cytat:
4. Pomysł że prostytutki nie mają nic do powiedzenia w kwestii selekcji klientów. Nie każda prostytutka pracuje w burdelu, nie każda obsługuje 10 chłopa dziennie. Część prostytutek to kobiety robiące to z doskoku, żeby dorobić, i bynajmniej nie muszą zgodzić się na każdego klienta.
Ok, ale tez nie sadze, zeby kazdy klient ich pociagal.

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86571253]nie kazdy uwaza ze uprawianie seksu to cos specjalnego wyjatkowego i tylko z ukochana osoba
takie osoby nie czuja ze sprzedaja cos wyjatkowego im to zwisa,to usluga jak kazda inna ,nie maja traumy
pytasz co bym zrobila gdyby corka chciala zostac prostytutka,nic jak chce to niech zostaje tylko najlepiej jakas eksluzywna i droga zeby sie szybko dorobila ;-)
nie dowartosciowuje sie opowiadajac ludziom gdzie moje dzieci pracuja a to czy ona by chciala mowic zostawilabym jej do zadecydowania(sama radzilabym zachowac ta wiadomosc dla siebie glownie z powodu negatywnego odbioru tej profesji przez kobiety ktore moglby skutecznie utrudnic jej zycie poza praca)
mowiac szczerze to nie jest tak ze prostytutka nie ma zadnego wyboru,moja kolezanka ma wybor,moze odmowic uslugi, niektorych rzeczy nie robi bo nie lubi,nie widze u niej kompleksow traumy czy upokorzenia wrecz przeciwnie lubi ten zawod i kase ktora jej przynosi i jak widzisz nawet nie ukrywa sie z tym co robi (twierdzi ze to pomaga jej zweryfikowac kto jest jej prawdziwym przyjacielem )
mi jej praca nie przeszkadza nie ma zadnego wplywu na nasze relacje lubie sluchac jej ciekawych opowiadan o klientach ktorzy wydaja kase na 30 sekundowy seks i zapewnienia ze sa swietni w lozku ;-)[/QUOTE]

Ja w ogole nie mowie tutaj o seksie jako o jakims duchowym przezyciu. Ale no nie jest to, podkresle: dla mnie tez czynnosc taka sama jak robienie masazu jak ktos tutaj mowil.

Nie pytalam o to, co bys zrobila gdyby Twoja corka byla, tylko zastanawiam sie, czemu jednak dalej malo ktora prostytutka przyznaje sie do swojego zawodu. Czemu malo kto z jej bliskich o tym wie, czemu zaslaniaja twarze w wywiadach. Pewnie po czesci przez to jak ten awod jest postrzegany. Ale dalej mam wrazenie, ze same nie traktuja tego jako cos godnego uznania. Czysto fizjologiczna czynnosc, niezwiazana z umiejetnosciami czy aktywnoscia. Robiona niejako wbrew sobie.

Nigdzie nie pisalam o moim negatywnym stosunku do takich osob, a jedynie do tych czynnosci. Ok, Twojej kolezance sie to podoba, ale na pewno czesci prostytutek nie.

Nawet Ty piszesz, ze u niej tez to nie sa jakies wielkie akcje, a doslownie 5 minut.

Cytat:
Napisane przez Caudofemoralis Pokaż wiadomość
Upodlić się znaczy poniżyć, upokorzyć, zasłużyć na pogardę. Potrafisz wyjaśnić, dlaczego prostytucja zasługuje na pogardę, bez używania synonimów tego słowa? Chyba że upodleniem nazywasz zarabianie w łatwy sposób.
Udostepnienie swoich czesci ciala w zestawieniu z brakiem zaoferowania nic wiecej tak naprawde + sprzedanie swojej intymnosci wbrew sobie dla pieniedzy. Dla mnie jest to naruszenie godnosci, bo uprzedmiatawia czlowieka, postepuje wbrew sobie.

Chcialabym tu jednak odroznic prostytucje od przygodnego seksu, bo to absolutnie 2 rozne rzeczy. W drugiej nie wiedze nic zlego, pierwsza to dla mnie byloby ponizenie z powyzszych powodow. Od razu tez zaznacze, bo chyba nie jest to jednak oczywiste, ze rozumiem, ze Ty mozesz miec inne poglady, rozumiem to i akceptuje, dalej mozemy sie lubic
Stary 2019-03-06, 16:24   #299
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze w kontekście frajerstwa. Ktoś tu wspominał o koleżance prostytutce. Czy w normalnej pracy człowiek nazywa swojego klienta frajerem? Śmieje się z niego za plecami? Jak można takiemu frajerowi za przeproszeniem loda robić? Kto tu bardziej na frajera wychodzi?
Yyyy.... ten kto płaci.

Nie wiem, co to jest "normalna" praca, ale w moim środowisku mam akurat dużo osób pracujących w agencjach reklamowych i PR. Sama pracuję w tej branży. Obrabianie dupy klientom i podśmiechiwanie się np. z głupich komentarzy jest na porządku dziennym. Ba, memów w internecie o tematyce "projektant vs klient" są setki tysięcy. Co to za postawa, że w "normalnej" pracy mówi się o kliencie słodko i służalczo nawet poza biurem?

Edytowane przez ruda_beksa
Czas edycji: 2019-03-06 o 16:25
Stary 2019-03-06, 16:26   #300
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli w końcu wychodzi na to że większość tutaj zaakceptowałaby fakt że partner/ partnerka ma jakąś przeszłość seksualna, tak? rozumiem że na starcie to przekreśla człowieka, ale powiedzmy że kogos kochacie i wychodzi w trakcie na jaw ta informacja (czysto hipiotetycznie), potraficie to zrozumieć? Jesteście w stanie to przepracować?
Czy miłość do partnera może przezwyciężyć fakt jakichs jego/jej błędów z przeszłości?
Ale wiesz, ze posiadanie jakiejs przeszlosci seksualnej nie oznacza od razu kontaktow z prostytutkami?

Cytat:
Jeśli przeszłośc kształtuje człowieka, uczymy sie na błędach, chcemy o tym zapomnieć i być lepszymi ludzmi to czy powinniśmy być oceniani w perspektywie naszej przeszłosci przez ukochana osobę?
Dlatego wyraznie napisalam, ze zalezy to od tego jakie teraz ma do tego podejscie, nie wiem z jakiego powodu zalozylas inaczej

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości