![]() |
#2341 |
Raczkowanie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Freshona i Jemiołka gratulki dziewczynek
![]() ![]() Jemiołka, nic się nie bój bo będziesz umiała wychować swoją małą Księżniczkę i dać jej wszystko, czego od Ciebie potrzebuje ![]()
#2342 |
Rozeznanie
|
czy mi sie wydaje czy narazie same dziewczynki sa na naszym watku??
![]()
![]() |
#2343 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Hmmmm. Straciłam rachubę. Bożenka by musiała podopisywać do listy potwierdzoną płeć, to wtedy zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | ||
Raczkowanie
|
dziekuję za info. Kupiłam przy okazji i testuję. Skład mają ziołowy i raczej przyjazny. Przyjemnie smakują, miła alternatywa dla wody
Cytat:
Cytat:
Dzięki. tak niesamowicie się cieszę, że fruwam. TZ sie lekarza ze 3 razy pytał czy aby jest on pewny, ze to nie chłopak. Tekst "Bo wie pan doktor, że ja dziurawców nie robię" spowodowałby że bym padła gdybym nie leżała. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Raczkowanie
|
Wczoraj byłam u ginia. Małe rośnie pięknie, rusza się jak szalone (a ja wciąż nic nie czuję
![]() Jest tylko jeden mały kłopot.........nie wiadomo co to!!!!!!! Na poprzednim USG wyglądało jak chłopiec a teraz jak dziewczynka, poza tym tak się wierciło, że nie dało się dokładnie obejrzeć ![]() A my już się chwalimy, że będzie syn. Coś czuję, że trzeba bedzie wszystko odkręcać ![]() Ale co tam, Ewunię też będę kochać strasznie ![]()
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zadomowienie
|
zeby tylko te nasze córy nie pozamianiały sie w synów!bo wtedy juz tak rózowo nie bedzie!
czytałam mamusie listopadowo-grudniowe i wiecie ze tam było troche przypadków kiedy dziewczyna zamieniła sie w chłopca. ![]() i tak do 30 tyg trzeba trzymac kciuki zeby nic sie nie zmieniło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zadomowienie
|
Jest tylko jeden mały kłopot.........nie wiadomo co to!!!!!!! Na poprzednim USG wyglądało jak chłopiec a teraz jak dziewczynka, poza tym tak się wierciło, że nie dało się dokładnie obejrzeć
![]() u mnie było podobnie na wczesnym usg syn a teraz córka,licze na to ze jednak to usg dokladniejsze,dziecko wieksze,lepiej widac itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie to pierwsza przymiarka do płci na USG w tej ciąży, bo za pierwszym razem stwierdziłam, żeby nie ganiali mi dzidzi bez potrzeby, bo z tych wcześniejszych badań to są zmyłki. Robiłam USG u bardzo doświadczonego lekarza i on mi powiedział, że "da sobie rękę uciąć razem z głowicą, że to dziewczyna". Do teraz nie miałam wątpliwości, że będą chłopaki. Widać było od razu i bez żadnych wątpliwości. Przy Krzyśku (najmłodszy) w ogóle pierwszą rzeczą którą zobaczyliśmy na monitorze był wielki fiut. Teraz Dzidzia wiodła się skromnie, nóżek nie chciała rozłożyć ![]() Fajne są te zaawansowane techniki USG. Teraz miałam robione 3D, normalnie odlot. Widać pyszczek dzidzi, oczka kości policzkowe, usteczka. Będzie miała śliczne usteczka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój, jak tylko wsiedliśmy po wizycie do auta, stwierdził, że trzeba już zbierać na wesele ![]() A dziś jak wychodził do pracy, pożegnał sie słowami "Cześć baby", no i non stop zastanawia się, jak wytrzyma z dwoma "dziurawcami". No ale mój już taki jest, że sobie musi pogadać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
Zadomowienie
|
dziurawce - no nie moge haha
juz liste zmienilam, dawajcie znac jesli cos nadal nie tak gratuluje dziewuszek i buziaki w brzuchy
#2353 |
Zakorzenienie
|
A ja z dumą przedstawiam wczorajszy zakup mojego męża i tym samym pierwszy jego samodzielny zakup dla dzidziusia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cieszył się jak dziecko jak mi opowiadał, że są też mini-szaliczki zimowe z logo klubu i koszulki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to się też wydaje, że to jest też zależne od lekarza czy będzie właśnie chciał coś wcześniej wspomnieć o płci czy nie bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jak bedzie córka to jak ją w takie czapy ustroimy? ![]() Roxi nie chcę Cię martwić ale narządy to dopiero są w pełni ukrztałtowane ok 15 tygodnia, a na genetyczne idziesz chyba wcześniej Byłam wczoraj u lekarza i choć nie na usg, ale słyszałam serdudzko dzidzi ![]()
![]() |
#2359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do usg - kończę właśnie 18 tc, więc narządy są już jak najbardziej wykształcone ![]() " Badanie 18-23 tyg. inaczej zwanym badaniem genetycznym USG ma na celu szczegółową ocenę narządową płodu. Ocenia się twarzoczaszkę płodu (rozstawienie gałek ocznych, ciągłość górnej wargi i podniebienia pierwotnego), profil twarzy płodu wysklepienie czoła, potylicy, kość nosową, ruchy mlaskania, ziewanie płodu, otwieranie ust ,płodu Kolejnym etapem jest ocena szyi płodu, ciągłości kręgosłupa, krzywizn kręgosłupa. Następnie ocenia się układ kostny żebra, kończyny górne, dolne, ilość palców we wszystkich kończynach. Ważnym etapem jest ocena struktur klatki piersiowej płuc i serca. W badaniu położniczym każdy położnik zobligowany jest do uwidocznienia obrazu 4-jam serca, rytmu serca i jego położenia Celowane badanie USG pozwalające na szczegółową diagnostykę układu krążenia jego budowy, wydolności i funkcji nazywa się badaniem echokardiograficznym serca płodu. Kolejną częścią badania jest ocena płuc, ciągłości przepony oraz badanie narządów jamy brzusznej i miednicy płodu. Powinno się uwidocznić wypełniony żołądek płodu, pęcherzyk żółciowy, nerki i wypełniony podczas badania. W badaniu tym oceniamy prawidłowość budowy pępowiny (ilość naczyń, przyczep brzuszny i łożyskowy), położenie łożyska, biometrię płodu (zgodność rozwoju z wiekiem ustalonym wg daty ostatniej miesiączki), ilość wód płodowych oraz przepływy obwodowe i dobrostan płodu. Ważna jest ocena ruchliwości płodu która zależy od fazy aktywnej lub snu płodu." Takie właśnie badanie włącznie z echokardiografią serca płodu będę robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zadomowienie
|
#2363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
(również oceniające markery genetyczne oczywiście) jak zwał tak zwał .....no to oby dzidzia się ładnie ułożyła
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 |
Raczkowanie
|
Mumi24, a do kogo chodzisz jeśli można wiedzieć??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zadomowienie
|
Prywatnie do dr. Millera
a Ty kochana też z Łodzi?
#2366 |
Raczkowanie
|
Można tak powiedzieć
![]() ![]() A w ogóle to strasznie Wam zazdroszczę, że znacie płeć. Jestem w 20 tc, ale USG myślę będzie za około 3tyg....no cóż....ale śni mi się, że będzie synek, zresztą wszyscy tak mówią hihi. Co będzie to będzie, oby było zdrowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zadomowienie
|
arletap110 a zdecydowałaś już gdzie będziesz rodzić?
u mnie tez 20 tydz ![]() ![]()
#2368 |
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki!
Wszystkim Wam gatuluje zdrowych dzieciaczków. A córek to juz wogóle zazdroszczę. Dzis ide na lekarza i tak bardzo bym chciała by maleństwo znów miało dobre wyniki i pokazało co kryje miedzy nózkami - i oby okazało sie że mój mąz jest na tyle zdolny że zrobił dziurę w dziurze! Ale jak bedzie chłopiec- też Go będę kochać. Co prawda w nocy ciągle mi sie śni że kupuje różowe ciuszki, lub że bedzie dziewczynka - oby sie sprawdziło! |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam Whirlpool'a i generalnie jestem zadowolona. Moja mama tez, choc musze przyznac, ze nie pierze tak dokladnie jak bym sobie tego zyczyla. Przy doroslych brudach (malo zabrudzone ubrania) pralka jest OK ale przy dzieciach to juz nie jestem pewna czy da sobie rade. Po przeprowadzce zamierzam kupic sobie bosha i mam nadzieje, ze bedzie sie sprawdzac. Kupuje duza, do 7kg prana, ale z mozliwoscia wazenia wsadu i odmierzania odpowiedniej ilosci wody. Tobie równiez polecam. A |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i fajne jest wirowanie 1500 obrotów na minutę. Pranie wychodiz z niej praktycznie suche ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.