![]() |
#1171 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Staraczki 2019- część 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1173 |
Raczkowanie
|
Hej, jestem Patrycja i w tym roku skończę 31 lat. Staramy się od września 2018. Mojego narzeczonego brat w październiku ogłosił, ze spodziewają się dziecka po 4 miesięcznym związku (planowanego)! Mi jest tak ciężko na to wszystko patrzeć, gdyż w okresie dojrzewania narzeczony miał swinkowe zapalenie jąder. Ginekolog stwierdził, ze mamy się rok starać i dopiero wtedy badania, a ja ciagle o tym myśle ☹️ Pozdrawiam wszystkich!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój brat tez miał zapalenie jader w dzieciństwie a właśnie spodziewają się z żoną trzeciego dziecka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1175 |
Raczkowanie
|
Tyle, ze mój narzeczony miał w okresie dojrzewania, a mówią, ze im później tym gorzej 😧 ale mega mnie podnosi na duchu jak słyszę o takich przypadkach i pozytywnym zakonczeniu. 🤗
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja czasami mysle, ze nasyzm (moim i mojego meza) najgorszym problemem jest/bedzie to ze, ze choc kocham mojemo meza to po prostu za rzadko uprawiamy seks :P to juz nie ten etap zwiazku (niestety) ale prawda jest taka ze czasami wolimy sie po prostu do sieie prztulic. I jeszcze jak trzeba trafiac w dni plodne a tu np pozno sie wraca albo czlowieka nie ma caly dzien, albo zmeczony
![]() ![]() Nastepnym razem chyba musimy wziac urlop bo ja nie wiem jak inaczej sobie tutaj sytuacje poprawic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1178 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za rady, wybaczcie, że późno odpisuję, śluz ostatnio po wiesiołku był bardzo mocno widoczny, więc chyba zrobię tak jak radzicie. Kupiłam te 50 testow na allegro ovu to będę testować, obserwować i może tym razem się uda. Mam jeszcze hashimoto co pewnie też nie pomoże
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My też musieliśmy zwiększyć częstotliwość przytulania, bo w tygodniu to u nas rzadko cokolwiek było. Człowiek zbytnio zmęczony. Teraz trzymamy się zasady "co drugi dzień", ale nie przez cały cykl, tylko przez jakieś dwa tyg od skończenia @. Cykle mam regularne (poza ostatnim dziwnym wyjątkiem), więc na tydzień przed @ możemy sobie już odpuścić te żelazne zasady. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam te testy z allegro i cały czas miałam negatywne. Kupiłam na następny miesiąc normalne z apteki i robiłam te z allegro i z apteki. Allegrowiczom były negatywne z apteki wyraźnie kreska się zmieniała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
U mnie wyraźny spadek temperatury, nigdy nie przypuszczałam, że będę się ze zbliżającej @ tak cieszyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1185 |
Raczkowanie
|
Ja już zaczęłam zastanawiać się nad poprawnością tych testów. Kupiłam wiesiłka i teraz widzę po śluzie kiedy jest owulacja. Ile dni macie pozytywne testy owulacyjne?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 |
Moderator
|
Dzień dobry
![]()
#1187 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() My kochamy się w sumie często. Nie tylko dlatego, że staramy się o dziecko, po prostu lubimy i o odziwo, nawet jak jestem zmęczona albo zestresowana, to seks super mnie relaksuje ![]() Do @ jakies 5 dni, ale o dziwo plecy i piersi mnie jeszce nie bolą, w ogóle nie czuję się jak przed okresem 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ja powinnam dostać dzisiaj @ i w ogóle nie czuje się jak na @. Zawsze dwa tygodnie przed @ bolały mnie piersi, a teraz zero! Jak za tydzień nie dostanę @ to zrobię test. |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() czy mogę do Was dołączyć? ![]() To był nasz 4 cykl starań. Znowu nieudany. Wiem, że to niedługo i inny starają się dłużej, ale ja jestem podłamana... Mam synka, który skończył 13 miesięcy. Udało się nam w 2cs. W listopadzie skończyłam karmić piersią i od razu zaczęliśmy starania. Myślałam, że tym razem uda nam się równie szybko... Okres po porodzie dostałam po pół roku. Na początku mój cykl miał 34 dni, potem z każdym miesiącem skracał się o 1/2 dni, aż doszłam do pułapu książkowych 28 dni. W 2 pierwszych cyklach najprawdopodobniej nie trafiliśmy w owulację, bo wtedy jeszcze był etap skracania cyklu. W poprzednim zrobiłam wszystko co jest możliwe: piłam zioła, brałam witaminy, mąż przyjmował cynk, współżycie co 2 dni, testy owulacyjne, mierzenie temperatury. Nie dało się zrobić nic więcej. Więc jakie było moje zaskoczenie, kiedy okazało się, że się nie udało... Zrzuciłam winę na przeprowadzkę i stres przy tym. Ten cykl miał być inny, bardziej na luzie. I taki był. Było zdecydowanie mniej stresu i luzu. Ale fizycznie też był inny. Testy owulacyjne pokazały ledwo pozytyw tylko w jednym dniu (w poprzednim cyklu aż w 3 dniach!). Brak bólu owulacyjnego, którego wcześniej wyraźnie odczuwałam. I temperatura skoczyła na owulację, ale bardzo słabo, do tego stopnia, że aplikacja nawet owulacji mi nie zaznaczyła. Coś też dziwnego było ze śluzem - niby był, ale jakoś mniej niż wcześniej (nie zalewał mnie, gdzie ja mam tendencję o tego). Nie doszukiwałam się w tym cyklu objawów, ale same się nawijały - mega silny ból w zeszły piątek w okolicy jednego jajnika - podobny ból miałam jak zaszłam w ciążę z synem. Kilkudniowe zmęczenie po owulacji do tego stopnia, że nie byłam w stanie wstać z łóżka. Do tego ból piersi, ale inny niż zwykle i smyranie "w środku" pod pępkiem. Nie nakręcałam się zbytnio, ale gdzieś tam iskierka się zapaliła. Okres powinnam dostać w sobotę/niedzielę. Wczoraj dostałam bóli okresowych, które zawsze mam w pierwszy dzień okresu, nigdy wcześniej. I to chyba już "dało mi pewność", że jestem w ciąży. I co? Okres dostałam dzisiaj. Jestem zła, wściekła i rozczarowana. Nie chce mi się już myśleć o tej ciąży. Ale nie rezygnuje. Idę zrobić jutro badania hormonalne i idę do lekarki, która jako jedyna zainteresowała się moją sprawą ![]() Dlatego przyszłam do Was. Może będzie mi trochę raźniej z tym, że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji. Uffff, lżej mi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witaj Poziomka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
A mnie znowu zaczal boleć jajnik z ta torbielą... Już był spokój i znowu jazda.
Cześć Poziomka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Raczkowanie
|
Ja tez tak zawsze robiłam, a w tym miesiącu jakoś sama nie mam ochoty na testowanie. W sumie nie wiem dlaczego... może tyle razy już zobaczyłam jedna kreskę, ze średnio wierze w szanse na 2 + miałam robione prześwietlenie płuc 2-3 dni po owulacji i jakoś chyba wolałabym, żeby jednak pojawiła się jedna kreska. W sumie ten miesiąc przytulalismy się tylko raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poziomka cześć ![]() To dopiero poczatek starań, na pewno niedługo zobaczysz II kreski ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wiem, że to początek, ale mój mózg chyba nie przyswaja tego, że jeśli nic nie stoi na przeszkodzie to nie można zajść w ciążę. I tutaj jest chyba mój problem ![]() Idę sprawdzić hormony, ale mając idealne książkowe cykle pewnie jest wszystko w porządku. Ale jeśli nie zrobię to nie będę miała czarno na białym, że wszystko jest ze mną ok ![]() Już nawet męża zaczęłam podejrzewać... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Raczkowanie
|
Po jakim czasie zaczęłyście się badać? Mi ginekolog powiedział, ze mamy rok się starać. Jakie badania robilłyście i czy trzeba mieć na nie skierowania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2 miesiące temu byłam na wizycie prywatnej u innej lekarki, która też mnie zbadala i powiedziała, że tutaj jest wszystko super ale jeśli nie zajde w ciążę w ciągu następnych 2 cykli to żeby zrobić progesteron. Jeśli to wyjdzie ok to będziemy myśleć dalej. Ja idę zrobić progesteron, prolaktyne i chyba fsh. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 |
Raczkowanie
|
a trzeba mieć na to skierowanie czy mogę pójść prywatnie do laboratorium?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć Poziomka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Raczkowanie
|
Jutro mam odczulanie 🤦☠♀️ Czyli test muszę zrobić najpóźniej jutro rano. Dam znać co i jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.