![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki 2019- część 2
No właśnie ja obecnie korzystam z tamponów, ale myślę o czymś "zero waste"
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Stotek ciekawa jestem jak się sprawdzi ten kubeczek. Przyznam, że jak kiedyś pierwszy raz o tym przeczytałam to wydawało mi się to jakieś takie hmm dziwne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Pink właśnie u mnie po pierwszym # też się wszystko pokręciło ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Sprawdziłam mój stary kalendarzyk z tamtego okresu. Dwa pierwsze cykle po # to było po 50 dni... Przy czym w 29-31 miałam jakieś plamienia, które zaznaczyłam jako ewentualny skapy okres ale chyba to nie było to, nawet jak dziś pamiętam tamte wątpliwości. Trzeci cykl 40dni. Kurde, no nie mam czasu na takie długie cykle ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1594 |
Zadomowienie
|
Niestety nie mogę nic dodać a czasami chciałabym wam cos pokazać :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Rozeznanie
|
Wróciłam właśnie z podwójnych urodzin w bawialni. 4 h wrzaski piski i harmidru. Głowa mi pęka.
Dobrze ze teraz trochę spokoju. Pogoda u nas piękna więc może jakiś spacer uskutecznimy. Miłej niedzieli
#1597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Rozeznanie
|
Doczlapalam do domu. Chera muszę schudnąć. Parę kilo ale muszę tylko chyba redukcja i starania niezbyt idą w parze hmmm
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Doczlapalam do domu. Cholera muszę schudnąć. Parę kilo ale muszę tylko chyba redukcja i starania niezbyt idą w parze hmmm ![]() ![]() ![]()
#1600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1601 |
Zadomowienie
|
Udało się na bromku !!!?????
![]() ![]() Po dwoch miesiącach miałam zrobić badanie prolaktyny i przyjść jeśli nie uda się zajść w ciążę. Wyliczyłam , że tabletek starczy tylko do 27dc . Teoretycznie nie będzie jeszcze okresu , więc nie będę wiedziała czy jestem w ciąży . Badanie muszę zrobić po @. Czy to dobry pomysł , żeby przerwać branie leku na ok 5 dni przed badaniem?? * Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez gr8ania Czas edycji: 2019-03-26 o 06:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1602 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mi się na bromku nie udało, bo się okazało, że nie prolaktyna jest przyczyną ( była nieznacznie podwyższona, a kazali brać jak się okazało niepotrzebnie ![]() ![]() Trzymam kciuki mocno mocno za Ciebie i za wszystkie tutaj ![]() Nie wiem czy dobrym pomysłem będzie przerywać bromka hmm Buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Zakorzenienie
|
Laparoskopia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A objawy? Bardzo bardzo bolesne miesiączki (bo przedewszystkim bólem się objawia), nie dało się wytrzymać na zwykłych przeciwbólowych, pomagały tylko leki na recepte (ale żaden ginekolog tego nie powiązał że to mogłabybyć endometrioza) no i bardzo obwite krwawienia. Po zabiegu, bóle zdecydowanie mniej intensywne ![]() Edytowane przez capricornia Czas edycji: 2019-03-24 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Zakorzenienie
|
Bo laparoskopia ogląda wnętrze brzucha, a histeroskopia niestety widzi tylko fragment.
Capricornia, cieszę się, że w końcu udało się znaleźć przyczynę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak czy siak skupiła się na odchudzaniu, kilka kg poleciało w dół i gdzieś w połowie osiągniętego wagowego celu pojawiła się fasolka. Więc może to nie taki najgorszy pomysł? ![]() Ja osobiście uwielbiam sport, teraz jakieś delikatne treningi z ytb bo to początek i boję się zaszkodzić.. Przy małym dziecku to super odskocznia. Ale ja z TŻ zawsze tak mieliśmy że wysiłek fizyczny bardzo ważny ![]() Uff.. Jeszcze tylko 6dni i upragnione USG i mam nadzieję usłyszeć serduszko. Później będę musiała się zmierzyć z tematem powiedzenia w pracy.. Sobota, niech już będzie sobota! ![]() Udanego poniedziałku i całego tygodnia! ![]() Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1609 |
Wtajemniczenie
|
Ska pierwsze USG jaki to bedzie wiek ciąży? Planujesz L4 od razu czy będziesz pracować? Trzymam kciuki żeby było wszytko ok
![]() Ja w drodze do pracy. Mam nadzieję że bez nadmiaru roboty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Co do sportu my też zawsze dużo się ruszaliśmy. Rowery, wspólne bieganie, siłownia. Przy dziecku nie mogę się zebrać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1610 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry, zapowiada się piękny poniedziałej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aż chce się ż..... Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś byłam u jednej ginekolog ( ok 6 lat temu ) i po usg powiedziała , że możliwe jest , że przypaletala się endometrioza. Dała mi leki na 3 miesiace. Po tym czasie bóle okresowe przestały być dokuczliwe. Teraz czuję skurcze tydzień przed @ i w pierwszy dzień @...ale nie zawsze jest to taki ból, że biorę tabletki. Od tamtej pory ból ( nawet nie ból bo to raczej skurcze) są tak samo odczuwalne. Byłam u dwóch ginekologów i nikt nie wspomniał o endometriozie. Swojego czasu tak się o niej nasłuchałam i naczytałam , że wciąż ją w sobie wypatruje ...no i teraz Ty o niej wspomniałaś. Albo lepiej już przestanę , bo jestem.mistrzem w panikowaniu i wkręcaniu sobie pewnych rzeczy ![]() Tak to będzie piękny dzień dziewczyny ![]() Triss miłego dnia w pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Miłego dnia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lubię swoją pracę i teraz też bym chciała tak do trzeciego trymestru wytrzymać. Poza tym w perspektywie że dwie z działu odejdziemy to jednak ręce do pracy się przydadzą jak najdłużej. Wiem że to nie mój problem, ale jakoś tak jestem emocjonalnie związana z miejscem i ludźmi w pracy.. Chcę być w porządku. Tak, wiek ciąży powinna poznać bo ten z ostatniej @ 29.01 jest niewiarygodny - cykle zwariowane i zresztą już jedno USG miałam i był tylko zarodek i ocena ciąży na 5+1. Wiem że ciężko się zmobilizować do sportu po przerwie, ale jak już wpadniesz w ten rytm to będziesz zadowolona ![]() Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1615 |
Zakorzenienie
|
Ja to się w ogole nie umiem zmobilizwać do sportu, wcale, nigdy
![]() Co prawda jestem szczupła i mam dobrą figurę, ale wiem, że ten stan nie będzie wiecznie trwał i chciałabym to jakoś wzocnić/ujędrnić... zwłaszcza przed weselem. Tylko, że tak o tym myślę od grudnia i nadal kończy się na myśleniu ![]()
![]() |
#1616 |
Wtajemniczenie
|
Synek ma 1,5 roku
![]() ![]() Co do endometriozy też ja swego czasu u siebie podejrzewalam. Po porodzie okresy bezbolesne więc przestałam się tym martwić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Wit D i kwas foliowy można zbadać popołudniu? Nie musi być na czczo? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1617 |
Raczkowanie
|
Hej, czy badała któraś z Was poziom hormonu AMH?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie dziś się nad tym zastanawiałam. Widziałam cenę z diagnostyki 150zl i rozważam. Ale może za jakiś czas
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1619 |
Zakorzenienie
|
Z ciekawości bym też zrobila
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Raczkowanie
|
Ja u siebie mam pakiet płodności dla kobiet za 287 złotych (FSH, LH, prolaktyna, estradiol, progesteron, testosteron, DHEA-S, TSH, AMH). W uwagach napisali żeby badać się w 2 fazie cyklu, a ja wcześniej czytałam, ze FSH, LH i estradiol należy zrobić w pierwszych 4 dniach. Już sama nie wiem... doradzacie coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.