![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
A pewnie a to dopieor poczatek jeszcze dojedzie pewnie troszkę kwietniówek ii inne mamusie zanim nas znajda na wizazu to troszkę minie zobaczycie bedzie wesoło
![]()
![]() |
#1083 |
Zadomowienie
|
Hej!
Dobijam się do Was, ale mnie chyba nie chcecie ![]() Dopiszcie mnie do listy Kasia, 25 lat, Nisko, tp.15 kwiecień 2009 Amelia lub Tymon Mam niespełna 17 miesięcznego synka Nikodemka, to moja 4 ciąża. Nie mam jakichś specjalnych zachcianek, ale non stop chodzę głodna. Brzuchol mam jak w 5 miesiącu ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Spokojnie z tym brzuchem....my też nie mamy najmniejszych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
JA mam zamiar stosować kremy typowo ciążowe, choćby kosztowały majątek, ale po prostu wiem, że mam straszne tendencje do powstawania rozstępów (zaburzenia hormonalne i leczenie spowodowały przyrost 20 kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() JUZ JEST NAS 30 ![]() ![]() ![]() ![]() zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ??? memi (Daria,lat 25) Krakow, T.P. 03.03.09r Zosia lub Antoś/ Krzyś spicegirl (Aśka, 26 lat) USA t.p 05.03.09 ??? lub ??? emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.6.03.09r. Lenka lub Filip buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper Anvi (Aneta lat29) UK tp.6.03.09 ??? lub ??? Chmurka27 (Beata 27 lat) ???? tp. 6.03.09 Urszula lub Aleksander mamika6 (Asia lat 39) okolice Bialegostoku tp 7 .03.09 ??? lub Kubuś CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ?? carrot (Kasia, 23 lata) Kraków, tp. 09.03.09r. ??? lub ??? alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ??? e.m.i.l.k.a.(Emila,25lat)ok.Radzynia Pdl. 10.03.09 Nikola lubAdrian,Filip asiulaaa20 (Asia lat 20) Szczecin tp. 10.03.09 ??? lub Filip, Nataniel ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek astrzyk (???, ?? lat ) ??? tp.20.03.09r. ??? lub ??? madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ??? ewccik (Ewa 28 lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ??? Agatha_c (Agnieszka, 32 lata)Gliwice tp. 27.03.09 Madzia,Marta lub ??? agatka20(Agata, lat 24) Knurów tp.28.03.09 Hania lub ??? Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ??? lop (Asia,lat 27) Dublin tp. 04.04.09 ??? lub ??? gosia j.(Gosia,24 lata) Lublintp. 4.04.09 ??? lub ??? anadun (Asia lat 34) okolice Lublina tp. 05.04.09r. ??? lub ??? ancia19 ( Ania 28 lat) Łódź tp. ??.??.?? ??? lub ??? lukola (Ola lat 31) Wrocław tp. 05.04.09r ??? lub ??? inka1980 (Zosia 28 lat) Knurów, tp. 10.04.09, Marysia lub Szymek kasiek146 (Kasia 25 lat ) okolice Rzeszowa tp. pocz. kwietnia ??? lub ??? McKinley (Sylwia 30 lat ) okolice Lublina tp. I-wsza poł. kwietnia Łucja lub ??? lachkasia (Kasia, 25 lat) Nisko, tp.15.04.09r. Amelia lub Tymon ikak (Ika lat 27) Śląsk tp. 17.04.09r ??? lub ??? Kasiu juz cie dopisałam na liste wiec nie mów że cie tu nie chcemy wszytskie mamuski mile widziane nawet z innych watków gdyz sa bardziej doswiadczone prawda Kasiu roxi ![]()
![]() |
#1088 |
Zadomowienie
|
wow, jak nas jeszcze troche dojdzie to marzec kwiecien rodzimy codziennie albo prawie codziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
ojoj...głowa mnie zaczęła boleć....niedobrze.....
madzia znalazłam tylko to : Wzdęcia są spowodowane zwolnioną przez hormony perystaltyką jelit. Jak sobie pomóc? Jedz produkty zawierające bakterie kwasu mlekowego: jogurty, kefiry, ogórki kwaszone. Pij niegazowane napoje i soki. Jedz często, powoli i w małych ilościach, dużo spaceruj. Unikaj potraw ciężkostrawnych, wzdymających, słodyczy i napojów gazowanych. czyli ogólnie to normalne jest w sumie...choć uciążliwe ![]() Jadę zaraz z siostrą do miasta a później wracam po mojego "psa-zabójcę" i jadę do mamy na cały dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
Dzięki ala może troszke jednak powinnam zważać na to co jem bo jem wszytko a tych jogurtów i kefirów parwie wcale bo mnie mdli a kiedys to 2 dziennie to minium było
![]()
![]() |
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
u mnie coś się zachmurzyło i chyba będzie lało
![]() szefowa do mnie dzwoniła, że ma kryzys w firmie, nowa dziewczyna zachorowała i poszła na L4 niby tylko do piątku ale jednak, i pytała czy nie mogłabym wpadać do pracy pomagać, ile mam sił a jakbym źle się czuła to do domku bym szła ![]() ![]()
#1093 |
Zadomowienie
|
no i jak ona Ci za to zaplaci??? ciekawe...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
ja jestem na stażu, póki co na L4 jutro może mi lekarz przedłuży, więc nie powinnam chodzić do pracy, a jak znam życie to ona mi nie zapłaci.
Dziewczyny poradźcie mi bo nie wiem jak zrobić. Staż mam do końca listopada, ale nie chcę pracować, poza tym praca niebezpieczna w pewnym stopniu dla maluszka a nie wiem czy lekarz na słowo mi uwierzy i będzie przedłużal to L4, czy powinnam spróbować na L4 siedzieć do końca czy po ślubie zrezygnować ze stażu? (wcześniej nie mogę bo nie będzie mi mial kto płacić ubezp. zdrowotnego a po ślubie mąż może) i teraz myślę, bo nawet jak na tym L4 będę a ta kobieta będzie wydzwaniać że znowu kryzys i żebym znowu przyszła... no nie wiem co jest lepszym rozwiązaniem pomóżcie ![]()
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo tak napisałas dlatego mnie to ździwiło ze takie duze juz moze byc w 12 tyg bo ze stronki z tygodniami z ktorej ja korzystam jest napisane ze w 12 tyg maluch ma ok 6 cm a 8 cm ma w 14 tyg no ale to pewnie zalezy od malucha jak rosnie. ja korzystam z kalendarza na tej strone. Dlatego pytałam który to tydzien bo myslałam ze juz 14 t http://www.woczekiwaniunadziecko.str...ieg_ciazy.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sobie mialam dziś kupić ten tatar ![]() ![]() ![]() ![]() Co do kremow i rozstepow to czytalam ze jesli ktos mial start w ciaze z nadwaga to ich raczej nie uniknie lub ktos kto ma to genetycznie przekazane... kremy i oliwki mogą tylko te rozstepy złagodzic do tego stopnia ze nie beda takie długie i szerokie tylko małe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Rozeznanie
|
zanka:
ja mysle, ze Ci lekarz da to L4- przedstaw mu jak wyglada sytuacja (z jakich powodow chcesz zwolnienie) i jakie sa warunki pracy. Pewien ginekolog powiedzial ze wiecej panstwo zaoszczedzi na tym jak da mamie zwolnienie, bo sie zle czuje; niz pozniej jak bedzie musialo utrzymywac przez cale zycie chore dziecko. A jesli by Ci nie dal to pracodawca MA OBOWIAZEK zapewnic Ci takie warunki, zeby nie bylo zagrozenia dla ciazy. Jest to w jakiejs ustawie, nie pamietam jakiej. A. I nie wolno pracowac za dlugo, bo ciezarne, ktore pracuja >45h/tydzien maja 3x wieksze ryzyko porodu przedwczesnego niz te , co pracuja <40 h /tydzien. Ja mam na odwrot: wlasnie skonczylam studia, teraz mam 3 miesiace wakacji, w pazdzierniku ide do pracy i tylko sie modle zeby lekarz medycyny pracy mnie doposcil, bo mam juz dosc tego siedzenia. I chce jak najdluzej pracowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zadomowienie
|
buziaczekkk no wlasnie w pierwszym trymestrze wszystkie plody rosna w tym samym tempie niby. A nie wiem zreszta, moze w Ameryce jakos inaczej haha, chemia i hormony w jedzeniu robia swoje
![]() agatka20 ja sie nie dziwilam, ze takie kremy istnieja, bo wiem, ze istnieja i widze w sklepach po $40 sloiczek, ja tylko mowilam, ze wedlug dermatologow i kosmetologow rozstepom sie nie da zapobiec, jezeli ma sie do nich sklonnosci, wiec jak mam nie zapobiec i tak, to wole nie zapobiec oliwka za 1/10 ceny ![]() Oficjalnie wracam do zywych - juz nie jestem az tak spiaca, ide dzisiaj z kolezankami do kina i na drinki. Wreszcie, juz myslalam, ze przespie te 9 miesiecy. Czy macie te ciazowe poduszki do spania? Bo nie wiem, czy kupic, troche mi szkoda kasy. Popatrzcie sobei na zdjecia, niesamowite: http://www.lennartnilsson.com |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A zdjęcia są poprostu zdumiewające.
![]() |
#1100 |
Zadomowienie
|
zdjecia fajne, ciekawe ile one mijaja sie z prawda, oprocz tego ze sa w bajkowy sposob przedstawione
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
BAN stały
|
Ojej ale was duzo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 |
Zadomowienie
|
mialam wkleic zdjecie swojego brzuszka, ale sie wstydze - naprawde wyglada jak walek, poczekam, az sie zaokragli. Sam fakt, ze od gory do pepka jest plasko, a pod pepkiem zaczyna sie gorka. No walek normalnie. Eh.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
A ja dzis cjciałam kupic Perfecta Mama ale tam jest napisane że od 4 miesiąca wiec kupiłam nivea Q10 ujedrniający.
byłam u gina wyniki mam super fasolka rośnie cos tam chwilke widziałam na nagraniu ale mam przyjśc znowu do szpitala na ten super sprzet nowy z fabryki hihi i bedzie mi robił dopochwowo i nagra mi na dvd film i zdjecia ![]() Aha sa jakies przeciwwskazania na gotowaną kolbe kukurydzy , bo własnie dwie juz opedzlowałam
![]() |
#1106 |
Raczkowanie
|
witam was Dziewczynki
![]() ![]() moje dane : gryzaczek( Karolina lat 28) Bristol termin 15 kwietnia ??? lub??? poki co wszystko u mnie ok tylko wygladam jakbym sie najadla ![]() poki co oprocz chetki na spanie nie mam wiekszych dolegliwosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno takie zdjecia bardzo pomagaja zrozumiec co tam sie dzieje, ale to tak rozowo tam w srodku nie wyglada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zaszlam dopiero jak przestalam o tym myslec- nawet nie wiecie ile ja o tym myslalam przez 2 miesiace starania... w koncu poszlam po rozum do glowy, podarlam wszystkie wykresy, termometr schowalam, nawet do konca nie wiedzialam kiedy plodne i... udalo sie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja wlasnie tez mam walek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.