Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-20, 09:36   #1081
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

O matko jak nas już duuuużo!!!!!

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 09:41   #1082
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

A pewnie a to dopieor poczatek jeszcze dojedzie pewnie troszkę kwietniówek ii inne mamusie zanim nas znajda na wizazu to troszkę minie zobaczycie bedzie wesoło

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 09:47   #1083
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia

Hej!

Dobijam się do Was, ale mnie chyba nie chcecie

Dopiszcie mnie do listy Kasia, 25 lat, Nisko, tp.15 kwiecień 2009 Amelia lub Tymon

Mam niespełna 17 miesięcznego synka Nikodemka, to moja 4 ciąża. Nie mam jakichś specjalnych zachcianek, ale non stop chodzę głodna. Brzuchol mam jak w 5 miesiącu Myślę, że uad mi sie wkręcić w Wasz wątek.

Pozdrawiam
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 09:53   #1084
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
madzia a pijesz gazowane napoje??jeżeli tak to spróbuj je może ograniczyć...zamienić na soki itd....bo podobno od tego w ciąży wzdęcia mogą się "bardziej uwydatniać".Ja już teraz nie mam takich wzdęć jak na samym początku ciąży.Bo wcześniej to była wieczorem jakaś masakra aż mnie brzuch bolał!! Achh...ja też się nie mogę wizyty doczekać...oby do piątku
Ala no cos ty ja od wileu lat nie pijam gazowanego nic bo szybko łapie zapalenie gardła i gos mi siadał zawsze a w ciazy to ani razy nie ruszyłam gazowanego , dzis sie dowiem co lekarz na to

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-08-20, 09:53   #1085
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez lachkasia Pokaż wiadomość
Hej!

Dobijam się do Was, ale mnie chyba nie chcecie

Dopiszcie mnie do listy Kasia, 25 lat, Nisko, tp.15 kwiecień 2009 Amelia lub Tymon

Mam niespełna 17 miesięcznego synka Nikodemka, to moja 4 ciąża. Nie mam jakichś specjalnych zachcianek, ale non stop chodzę głodna. Brzuchol mam jak w 5 miesiącu Myślę, że uad mi sie wkręcić w Wasz wątek.

Pozdrawiam
jak to nie chcemy Witamy!

Spokojnie z tym brzuchem....my też nie mamy najmniejszych

Maja
Stary 2008-08-20, 09:53   #1086
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka20 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Któraś z Was się dziwiła że są kremy ujędrniająco - przeciwrozstępowe??
Przecież takich jest pełno - łosz & go
Ale ja mówiłam że takie kremy używałam przed ciążą, a teraz używam specjalny dla kobiet w ciąży
Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
No ponoc rozstepy to jest sprawa genetyczna, wieksze prawdopodobienstwo miec jak mama ma albo siostra... ale ja mysle ze smarowac sie powinno, bo to moze miec zasadniczy wplyw na to jak te rozstepy wygladaja.
A co do skladu kremow, to sie nie interesowalam ale jedno wiem, to nie moga byc kremy ujedrniajace (chyba ze na juz istniejace rozstepy) bo one zwyczajnie naciagaja skore a kremy przeciw rozstepom powinny robic cos dokladnie odwrotnego.
Dokładnie o to chodzi - kremy przeciw rozstępom działają rozluźniająco i uelastyczniająco na włokna kolagenowe skóry, bo przecież ta skóra szczególnie w ciąży musi się dobrze rozciągać. Kremy na istniejące rozstępy są czasem ujędrniające, ale ich zadanie jest dokładnie odwrotne od tych pierwszych - mają powodować, że rozstępy są mniej widoczne, a skóra bardziej jędrna.
JA mam zamiar stosować kremy typowo ciążowe, choćby kosztowały majątek, ale po prostu wiem, że mam straszne tendencje do powstawania rozstępów (zaburzenia hormonalne i leczenie spowodowały przyrost 20 kg i mam całe uda z paski ) i jeśli dzięki tym kremom choć 20% nie pojawi się to i tak będę się cieszyć.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 09:58   #1087
madziwnia
Zakorzenienie

MAMUŚKI MARCOWO-KWIETNIOWE 2009r.

JUZ JEST NAS 30

zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ???
memi (Daria,lat 25) Krakow, T.P. 03.03.09r Zosia lub Antoś/ Krzyś
spicegirl (Aśka, 26 lat) USA t.p 05.03.09 ??? lub ???
emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.6.03.09r. Lenka lub Filip
buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper
Anvi (
Aneta lat29) UK tp.6.03.09 ??? lub ???
Chmurka27 (Beata 27 lat) ???? tp. 6.03.09 Urszula lub Aleksander
mamika6 (Asia lat 39) okolice Bialegostoku tp 7 .03.09 ??? lub Kubuś
CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ??
carrot (Kasia, 23 lata) Kraków, tp. 09.03.09r. ??? lub ???
alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ???
e.m.i.l.k.a.(Emila,25lat)ok.Radzynia Pdl. 10.03.09 Nikola lubAdrian,Filip
asiulaaa20 (Asia lat 20) Szczecin tp. 10.03.09 ??? lub Filip, Nataniel
ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek
astrzyk (???, ?? lat ) ??? tp.20.03.09r. ??? lub ???
madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ???
ewccik (Ewa 28 lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ???
Agatha_c (Agnieszka, 32 lata)Gliwice tp. 27.03.09 Madzia,Marta lub ???
agatka20(Agata, lat 24) Knurów tp.28.03.09 Hania lub ???
Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ???
lop (Asia,lat 27) Dublin tp. 04.04.09 ??? lub ???
gosia j.(Gosia,24 lata) Lublintp. 4.04.09 ??? lub ???
anadun (Asia lat 34) okolice Lublina tp. 05.04.09r. ??? lub ???
ancia19 ( Ania 28 lat) Łódź tp. ??.??.?? ??? lub ???
lukola (Ola lat 31) Wrocław tp. 05.04.09r ??? lub ???
inka1980 (Zosia 28 lat) Knurów, tp. 10.04.09, Marysia lub Szymek
kasiek146 (Kasia 25 lat ) okolice Rzeszowa tp. pocz. kwietnia ??? lub ???
McKinley (Sylwia 30 lat ) okolice Lublina tp. I-wsza poł. kwietnia Łucja lub ???
lachkasia (Kasia, 25 lat) Nisko, tp.15.04.09r. Amelia lub Tymon
ikak (Ika lat 27) Śląsk tp. 17.04.09r ??? lub ???

Kasiu juz cie dopisałam na liste wiec nie mów że cie tu nie chcemy wszytskie mamuski mile widziane nawet z innych watków gdyz sa bardziej doswiadczone prawda Kasiu roxi

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 10:04   #1088
emzeta
Zadomowienie

wow, jak nas jeszcze troche dojdzie to marzec kwiecien rodzimy codziennie albo prawie codziennie

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 10:07   #1089
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

ojoj...głowa mnie zaczęła boleć....niedobrze.....

madzia znalazłam tylko to :
Wzdęcia
są spowodowane zwolnioną przez hormony perystaltyką jelit.
Jak sobie pomóc?
Jedz produkty zawierające bakterie kwasu mlekowego: jogurty, kefiry, ogórki kwaszone. Pij niegazowane napoje i soki. Jedz często, powoli i w małych ilościach, dużo spaceruj. Unikaj potraw ciężkostrawnych, wzdymających, słodyczy i napojów gazowanych.

czyli ogólnie to normalne jest w sumie...choć uciążliwe

Jadę zaraz z siostrą do miasta a później wracam po mojego "psa-zabójcę" i jadę do mamy na cały dzień

Maja
Stary 2008-08-20, 11:54   #1090
madziwnia
Zakorzenienie

Dzięki ala może troszke jednak powinnam zważać na to co jem bo jem wszytko a tych jogurtów i kefirów parwie wcale bo mnie mdli a kiedys to 2 dziennie to minium było

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-08-20, 11:57   #1091
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ikak Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
jestem po pierwszej wizycie u gina, który potwierdził ciążę, około 5 tydzień
Na USG fasolki jeszcze nie widać, był tylko pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte. Za tydzień kolejne USG na którym powinno być widać zarodek i bijące serduszko. Już nie mogę się doczekać.
Dodatkowo gin stwierdził, że zdjęcia zarodków (te z początku ciąży), które można sobie pooglądać na różnych stronach internetowych mają niewiele wspólnego z rzeczywistością i są mocno na wyrost

Proszę o wpisanie mnie na listę:
ikak (Ika lat 27) Śląsk tp. 17.04.2008 ??? lub ???
Ika czekałam na to twoje powierdzenie u gina super że już wiesz który tydzien , ale cos szybko masz kolejne usg dlaczego? mi kazał tez przyjsc jak tylko ciaoko zólte byo widac za 4 tygodnie i dzis ide wiec juz dzidzie bedzie widac. A jak sie czujesz ? Jakies dolegliwości ciązowe? a juz chwialiłas sie w otoczeniu czy czekasz? Jak to u ciebie?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-08-20, 12:18   #1092
zanka205
Zakorzenienie

u mnie coś się zachmurzyło i chyba będzie lało
szefowa do mnie dzwoniła, że ma kryzys w firmie, nowa dziewczyna zachorowała i poszła na L4 niby tylko do piątku ale jednak, i pytała czy nie mogłabym wpadać do pracy pomagać, ile mam sił a jakbym źle się czuła to do domku bym szła nie mogłam odmówić, ale jak ona to sobie wyobraża

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 12:26   #1093
emzeta
Zadomowienie

no i jak ona Ci za to zaplaci??? ciekawe...

Stary 2008-08-20, 12:39   #1094
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
no i jak ona Ci za to zaplaci??? ciekawe...
ja jestem na stażu, póki co na L4 jutro może mi lekarz przedłuży, więc nie powinnam chodzić do pracy, a jak znam życie to ona mi nie zapłaci.
Dziewczyny poradźcie mi bo nie wiem jak zrobić. Staż mam do końca listopada, ale nie chcę pracować, poza tym praca niebezpieczna w pewnym stopniu dla maluszka a nie wiem czy lekarz na słowo mi uwierzy i będzie przedłużal to L4, czy powinnam spróbować na L4 siedzieć do końca czy po ślubie zrezygnować ze stażu? (wcześniej nie mogę bo nie będzie mi mial kto płacić ubezp. zdrowotnego a po ślubie mąż może) i teraz myślę, bo nawet jak na tym L4 będę a ta kobieta będzie wydzwaniać że znowu kryzys i żebym znowu przyszła... no nie wiem co jest lepszym rozwiązaniem pomóżcie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 13:31   #1095
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze tak 2 razy pod rzad, ale zapomnialam powiedziec buziaczekk , skad wniosek ze moje dziecko ma prawie 8 centymetrow:
http://www.babyzone.com/pregnancy/fe...g_is_your_baby

No bo tak napisałas dlatego mnie to ździwiło ze takie duze juz moze byc w 12 tyg bo ze stronki z tygodniami z ktorej ja korzystam jest napisane ze w 12 tyg maluch ma ok 6 cm a 8 cm ma w 14 tyg no ale to pewnie zalezy od malucha jak rosnie. ja korzystam z kalendarza na tej strone. Dlatego pytałam który to tydzien bo myslałam ze juz 14 t
http://www.woczekiwaniunadziecko.str...ieg_ciazy.html
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 14:29   #1096
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
aaaaa, metka tatarska to inna bajka, ale rowniez uwielbiam, czy my musimy o tym rozmawiac? Bo ja slinotoku dostaje... ale tu na obczyznie nie ma szans na dostanie metki...

No doslownie dokladnie tak samo u mnie, jakby ja to napisala

madziwnia, to nie wzdecia, to sie nazywa ciaza, i raczej kochana nie wciagaj bo to chyba nie zdrowo...

No ponoc rozstepy to jest sprawa genetyczna, wieksze prawdopodobienstwo miec jak mama ma albo siostra... ale ja mysle ze smarowac sie powinno, bo to moze miec zasadniczy wplyw na to jak te rozstepy wygladaja.
A co do skladu kremow, to sie nie interesowalam ale jedno wiem, to nie moga byc kremy ujedrniajace (chyba ze na juz istniejace rozstepy) bo one zwyczajnie naciagaja skore a kremy przeciw rozstepom powinny robic cos dokladnie odwrotnego. Ide zaraz pozalatwiac troszki spraw i zajrze do bootsa, zobacze co angole maja w tym temacie do zaoferowania...

Jeszcze chcialam dodac, ze tak jak kilka z was pisalao, mnie tez zupelnie wykrecilo w strone weglowodanow, wczesniej staralam sie nie jesc w ogole ziemniakow i bialego pieczywa, a teraz to sa moje glowne przysmaki - biala bulka z pomidorem albo ziemniaki do jakiegos mieska, a z warzyw, wczesniej zajadalam takie salatki typu grecka, i robilam surowki z roznych warzyw i wcinalam baklazany i cukinie, teraz ograniczam sie do pomidora, ogorka kiszonego i buraczkow, chyba tez jakis powrot do smakow domowych z dziecinstwa, ale mama daleko, musze sama sobie robic...

Jeszcze oczywiscie witam nowe mamuski i pozdrawiam wszystkie i acha spicegirl - czekam na zdjecia

A ja sobie mialam dziś kupić ten tatar i mi moj nie pozwolił !! Bo mu kiedys powiedzialam ze niby surowego miesa nie mozna jesc... ale i tak sobie kupie ktoregos dnia jak bede na targu bo kupuje w takiej jednej budce Ja tez normalnie slinotoku dostałam ale za to zrobilam sobie na obiad moja ulubiona zupe pomidorową cały gar na kilka dni

Co do kremow i rozstepow to czytalam ze jesli ktos mial start w ciaze z nadwaga to ich raczej nie uniknie lub ktos kto ma to genetycznie przekazane... kremy i oliwki mogą tylko te rozstepy złagodzic do tego stopnia ze nie beda takie długie i szerokie tylko małe
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 14:37   #1097
memi
Rozeznanie

zanka:
ja mysle, ze Ci lekarz da to L4- przedstaw mu jak wyglada sytuacja (z jakich powodow chcesz zwolnienie) i jakie sa warunki pracy.
Pewien ginekolog powiedzial ze wiecej panstwo zaoszczedzi na tym jak da mamie zwolnienie, bo sie zle czuje; niz pozniej jak bedzie musialo utrzymywac przez cale zycie chore dziecko.

A jesli by Ci nie dal to pracodawca MA OBOWIAZEK zapewnic Ci takie warunki, zeby nie bylo zagrozenia dla ciazy. Jest to w jakiejs ustawie, nie pamietam jakiej.

A. I nie wolno pracowac za dlugo, bo ciezarne, ktore pracuja >45h/tydzien maja 3x wieksze ryzyko porodu przedwczesnego niz te , co pracuja <40 h /tydzien.

Ja mam na odwrot: wlasnie skonczylam studia, teraz mam 3 miesiace wakacji, w pazdzierniku ide do pracy i tylko sie modle zeby lekarz medycyny pracy mnie doposcil, bo mam juz dosc tego siedzenia. I chce jak najdluzej pracowac
memi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 14:46   #1098
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

buziaczekkk no wlasnie w pierwszym trymestrze wszystkie plody rosna w tym samym tempie niby. A nie wiem zreszta, moze w Ameryce jakos inaczej haha, chemia i hormony w jedzeniu robia swoje
agatka20 ja sie nie dziwilam, ze takie kremy istnieja, bo wiem, ze istnieja i widze w sklepach po $40 sloiczek, ja tylko mowilam, ze wedlug dermatologow i kosmetologow rozstepom sie nie da zapobiec, jezeli ma sie do nich sklonnosci, wiec jak mam nie zapobiec i tak, to wole nie zapobiec oliwka za 1/10 ceny

Oficjalnie wracam do zywych - juz nie jestem az tak spiaca, ide dzisiaj z kolezankami do kina i na drinki. Wreszcie, juz myslalam, ze przespie te 9 miesiecy.
Czy macie te ciazowe poduszki do spania? Bo nie wiem, czy kupic, troche mi szkoda kasy.
Popatrzcie sobei na zdjecia, niesamowite: http://www.lennartnilsson.com

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 15:08   #1099
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
buziaczekkk no wlasnie w pierwszym trymestrze wszystkie plody rosna w tym samym tempie niby. A nie wiem zreszta, moze w Ameryce jakos inaczej haha, chemia i hormony w jedzeniu robia swoje
agatka20 ja sie nie dziwilam, ze takie kremy istnieja, bo wiem, ze istnieja i widze w sklepach po $40 sloiczek, ja tylko mowilam, ze wedlug dermatologow i kosmetologow rozstepom sie nie da zapobiec, jezeli ma sie do nich sklonnosci, wiec jak mam nie zapobiec i tak, to wole nie zapobiec oliwka za 1/10 ceny

Oficjalnie wracam do zywych - juz nie jestem az tak spiaca, ide dzisiaj z kolezankami do kina i na drinki. Wreszcie, juz myslalam, ze przespie te 9 miesiecy.
Czy macie te ciazowe poduszki do spania? Bo nie wiem, czy kupic, troche mi szkoda kasy.
Popatrzcie sobei na zdjecia, niesamowite: http://www.lennartnilsson.com
Hmm. na drinki mowisz . Oczywiscie bezalkoholowe, hmm...
A zdjęcia są poprostu zdumiewające.

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 15:13   #1100
emzeta
Zadomowienie

zdjecia fajne, ciekawe ile one mijaja sie z prawda, oprocz tego ze sa w bajkowy sposob przedstawione

Stary 2008-08-20, 17:35   #1101
Anvi
Raczkowanie

Cytat:
zdjecia fajne, ciekawe ile one mijaja sie z prawda, oprocz tego ze sa w bajkowy sposob przedstawione
Z tego co doczytałam to one się nie mijają z prawdą, bo facet dokumentuje rozwój człowieka od poczęcia za pomocą specjalnego mikrosprzętu! No jak tak to ja jestem w szoku I ta czerwona poświata jaką dziecko tam ma-odjazd
Anvi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 18:06   #1102
Zuziunia
BAN stały

Ojej ale was duzo sporo czasu juz nie zaglądałam do wątku...hmm ciekawe kiedy ja w końcu zajdę w ciążę za pół roku...rok...fajnie bo juz widać brzuszki
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 19:05   #1103
anadun
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja jestem na stażu, póki co na L4 jutro może mi lekarz przedłuży, więc nie powinnam chodzić do pracy, a jak znam życie to ona mi nie zapłaci.
Dziewczyny poradźcie mi bo nie wiem jak zrobić. Staż mam do końca listopada, ale nie chcę pracować, poza tym praca niebezpieczna w pewnym stopniu dla maluszka a nie wiem czy lekarz na słowo mi uwierzy i będzie przedłużal to L4, czy powinnam spróbować na L4 siedzieć do końca czy po ślubie zrezygnować ze stażu? (wcześniej nie mogę bo nie będzie mi mial kto płacić ubezp. zdrowotnego a po ślubie mąż może) i teraz myślę, bo nawet jak na tym L4 będę a ta kobieta będzie wydzwaniać że znowu kryzys i żebym znowu przyszła... no nie wiem co jest lepszym rozwiązaniem pomóżcie
Kiedyś ZUS sprawdzał, co kto robi na zwolnieniu i nawet w domu odwiedzali, czy ktoś naprawdę tam jest. Gdyby Cię zastali w pracy na zwolnieniu, to mogłabyś mieć problemy, zresztą nie wiem czy pracodawca tez nie miałby kłopotów, że pozwala Ci pracować na zwolnieniu. Nie wiem czy kobiet w ciązy tez się czepiali, ale możesz się tłumaczyć, że nie chcesz ryzykować O ile to już ZUS Ci płaci, bo ja nie wiem jak to dokładnie jest.
Stary 2008-08-20, 19:19   #1104
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

mialam wkleic zdjecie swojego brzuszka, ale sie wstydze - naprawde wyglada jak walek, poczekam, az sie zaokragli. Sam fakt, ze od gory do pepka jest plasko, a pod pepkiem zaczyna sie gorka. No walek normalnie. Eh.

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 19:20   #1105
madziwnia
Zakorzenienie

A ja dzis cjciałam kupic Perfecta Mama ale tam jest napisane że od 4 miesiąca wiec kupiłam nivea Q10 ujedrniający.

byłam u gina wyniki mam super fasolka rośnie cos tam chwilke widziałam na nagraniu ale mam przyjśc znowu do szpitala na ten super sprzet nowy z fabryki hihi i bedzie mi robił dopochwowo i nagra mi na dvd film i zdjecia

Aha sa jakies przeciwwskazania na gotowaną kolbe kukurydzy , bo własnie dwie juz opedzlowałam

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-08-20, 19:28   #1106
gryzaczek
Raczkowanie

witam was Dziewczynki wiem,ze Was duzo ale jeszcze i ja sie dolacze jak widac wakacje sprzyjaja brzuszkom
moje dane :
gryzaczek( Karolina lat 28) Bristol termin 15 kwietnia ??? lub???

poki co wszystko u mnie ok tylko wygladam jakbym sie najadla
poki co oprocz chetki na spanie nie mam wiekszych dolegliwosci odpukac.....
gryzaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 19:40   #1107
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość
Z tego co doczytałam to one się nie mijają z prawdą, bo facet dokumentuje rozwój człowieka od poczęcia za pomocą specjalnego mikrosprzętu! No jak tak to ja jestem w szoku I ta czerwona poświata jaką dziecko tam ma-odjazd
No nie do konca, bo sprzet ktorego uzywa robi zdjecia czarno biale, one sa potem kolorowane, zreszta po tych zdjeciach widac, jak bardzo byly dopracowane juz po ich zrobieniu, wiec o ile jeszcze kolory dziecka moze oddaja realia, to swiatlo wydaje mi sie ze niekoniecznie.... zobacz jak ciemno jest jak przyslonisz oczy powiekami, to jakim cudem dziecko moze miec taka poswiate jak jest pod gruba skora i w lozysku....
Na pewno takie zdjecia bardzo pomagaja zrozumiec co tam sie dzieje, ale to tak rozowo tam w srodku nie wyglada.

Stary 2008-08-20, 19:45   #1108
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A ja dzis cjciałam kupic Perfecta Mama ale tam jest napisane że od 4 miesiąca wiec kupiłam nivea Q10 ujedrniający.
ale chyba nie chcesz tego balsamu teraz, znaczy w ciazy uzywac???

Stary 2008-08-20, 19:58   #1109
memi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Ojej ale was duzo sporo czasu juz nie zaglądałam do wątku...hmm ciekawe kiedy ja w końcu zajdę w ciążę za pół roku...rok...fajnie bo juz widać brzuszki

ja zaszlam dopiero jak przestalam o tym myslec- nawet nie wiecie ile ja o tym myslalam przez 2 miesiace starania... w koncu poszlam po rozum do glowy, podarlam wszystkie wykresy, termometr schowalam, nawet do konca nie wiedzialam kiedy plodne i... udalo sie Zuziunia cierpliwosci.. Trzymam kciuki
Stary 2008-08-20, 20:02   #1110
memi
Rozeznanie

Cytat:
mialam wkleic zdjecie swojego brzuszka, ale sie wstydze - naprawde wyglada jak walek, poczekam, az sie zaokragli. Sam fakt, ze od gory do pepka jest plasko, a pod pepkiem zaczyna sie gorka. No walek normalnie. Eh.

ja wlasnie tez mam walek pojawil sie nagle 3 tygodnie temu (wczesniej nie przytylam ani grama) i myslalam , ze to dlatego ze zrezygnowalam z aerobiku i przerzucilam sie na kuchnie tesciowej (hihi)- troche tez pewnie. ale zawsze jak tyje to tyje na twarzy przede wszystkim, a teraz tylko waleczek. Powiem szczerze, ze to forum mnie troche pocieszylo, bo myslalam, ze brzuszek zaczyna byc widac od 5 mca..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości