Kwietniówki 2019 - cz.4 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-03-25, 22:02   #481
pajka03
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Ja na szczęście nigdy w życiu zgagi nie miałam - tylko refluks i to odbijanie . A teraz jem ser żółty i on na pewno mi nie pomoże ...:mur

Hehe włoski bedzie mieć do pasa
Ja przed ciążą nie miałam pojęcia na czym w ogóle polega zgaga, teraz wiem aż za dobrze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-25, 22:11   #482
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Cudnie, że jesteście w domku to przez dzień karmisz z piersi a na wieczór odciągasz? Opinia o laktatorze na wagę złota

Laktator się super spisuje
Mam chyba teraz nawał, strasznie obrzmiale piersi, więc w ciągu dnia też trochę odciagam laktatorem.
Wczoraj wieczorem za każdym razem przysypiala przy karmieniu i znowu się wybudzala, więc karmienie trwało godzinami... W końcu już mielismy dość i daliśmy mała porcje mm, bo inaczej byśmy nawet godziny nie przespali
Dziś na noc odciagne mleko laktatorem zobaczymy czy uda się bez mm.

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Super dziewczyny, ze Was wypuscili, cieszcie sie maluszkami juz w domkach

Ja sie witam ze szpitala Jutro zaczynam 36 tydzien i pewnie poleze tu az do porodu, ale mam nadzieje, ze po 37 tygodniu jednak juz ciaze rozwiaza. Maly nadal ulozony posladkowo, dzis sie tak ostro krecil, ze mialam nadzieje na obrot, ale niestety. Czekam dalej kwitnac tu troche bez sensu.

Życzę dużo siły w szpitalu, już niedługo będziesz tulic swojego malucha

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-25, 22:27   #483
bejata440
Zakorzenienie

Jem naczosy i pije radlerka bezalkoholowego.
Jestem świnka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2019-03-25, 22:39   #484
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
To moze jednak działają ... a wkurzałam sie ze muszę je nosić

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Tak wlasnie mnie je ubrali zaraz po na sali pooperacyjnej ... ja jeszcze czucia w nogach nie miałam a ta biedna pielęgniarka musiała mi je naciągnąć . I ja mowię do niej : przepraszam ze nie moge pomoc jej jakos a ona do mnie ze ze na takie szczupłe nóżki to nie problem ... kochana

Tez bym wszystko zjadła a refluks taki ze aż w gardle
Ja mam nawet po wodzie więc nie patrzę co jem. Rennie moja przyjaciółką

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-25, 22:43   #485
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie musisz iść do szpitala

Mi rośnie z pobrania na pobranie a nic specjalnego nie robiłam

Fajnie, że dobrze Wam idzie

Martwiłyśmy się że się nie odzywasz. Dacie radę

Mówiła mi gin żebym się nie wystraszyła jak po porodzie bardziej spuchnę. Po kilku dniach powinno zejść

My dzisiaj byliśmy na wizycie z KTG. Niestety nie wyszło książkowe (ale nie jest złe więc mam się nie martwić) więc będziemy w tym tygodniu powtarzać jeszcze raz w szpitalu bo tak to moglibyśmy zrobić dopiero za 2 tygodnie a to już będzie praktycznie data porodu.
Poza tym wszystko ok, Mały waży około 32oog, szyjka zmiękła i się trochę skróciła, rozwarcia i skurczy brak. Więc mogę urodzić w nocy, a równie dobrze przenosić
A co z tym Ktg wyszło?
Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą nie miałam pojęcia na czym w ogóle polega zgaga, teraz wiem aż za dobrze

Ja to samo. Właśnie mnie męczy i robię rachunek sumienia, co tu mi zaszkodziło...
Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Jestem świnka

Nie kuś tymi naczosami

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-25, 22:43   #486
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem świnka

Smacznego ja ostatnio miałam ochotę na cole rano, ogólnie nie pije ale wtedy musiałam a że tz sobie kupuje... i kiedy byłam głodna otworzyłam naszą szafkę z dobrociami a tam zupka chińska wyskoczyła. No nie mogłam się oprzeć chociaż na co dzien jem raczej zdrowo.

Stary 2019-03-25, 22:45   #487
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Będzie dobrze, obyś miała fajne towarzystwo.
Towarzystwo akurat mam fajne, nawet za fajne, bo bardzo gadatliwe na calym oddziale tylko nas slychac

Jakby to ktoras z Was interesowalo to dowiedzialam sie co znaczy ulozenie miednicowe typ II i znaczy to, ze dziecko maplecy po naszej prawej stronie. I u mnie by sie to zgadzalo, bo maly nawala glownie po lewej stronie.

Kurcze, nie sadzilam, ze to powiem, ale fajnie spradzilam dzien w tym szpitalu Jednak towarzystwo to klucz Szkoda tylko, ze dziewczyny beda mialy jutro wywolanie i zaraz odejda

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-25, 23:25   #488
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
A co z tym Ktg wyszło?Ja to samo. Właśnie mnie męczy i robię rachunek sumienia, co tu mi zaszkodziło...Nie kuś tymi naczosami

Z tego co mi pokazywała to chyba za duże te skoki wyszły, Mały dosyć szalał tam, potem poszedł spać - położna Go obudziła i znowu zaczął się wiercić. Chociaż pokrywały się z tym co naciskałam guziczek że czuję ruchy. Powiedziała mi tylko że ogólnie nie jest złe więc do szpitala mnie nie wysyła, ale musimy w tym tygodniu powtórzyć
Stary 2019-03-25, 23:36   #489
Listopadowaa
Zakorzenienie

Spać nie mogę

Gdzieś mi posty po uciekły. Mamaszkraba gratki za wizytę. Waga całkiem fajna.. Pewnie dobijecie nieco powyżej 3 kg. Ja się boję że klocka będę musiała rodzic

Stary 2019-03-26, 00:10   #490
bejata440
Zakorzenienie

Ja się jeszcze nawet nie położyłam do spania... jest mi tak cholernie niewygodnie :/ mam dziś dzień narzekania
I jeszcze się obżerałam i teraz mi oczywiście zle :P

Stary 2019-03-26, 05:00   #491
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry
Oj zgaga to i mnie męczy. Chyba tez po wsztstkim, nawet na samą myśl o hedzeniu lub piciu sle serio nie wierzę, że Maluszek będzue miał czuprynkę

Tereska - to dobrze, że w szpitalu szybko mija czas, oby tendencja się utrzymała

Jaki długo się czeka na wynik GBS?

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 05:33   #492
Michacha1234
Zadomowienie

Już po spaniu. Obudził mnie ból brzucha, teraz już niby trochę lepiej, zobaczymy co będzie w ciągu dnia.
Ja wynik GBS miałam chyba w poniedziałek, a oddawałam do badania w piątek.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 06:14   #493
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dzien dobry..

Jakie pysznosci serwujecie!

Ja nawet nie wiem jak mi GBS wyszedl. Moze w srode przed ktg odbiore wynik.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 06:22   #494
bejata440
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja po śniadaniu, ale wróciłam do łóżka.
Dokładnie tydzien przede mną ! I jesteśmy we trójkę

Stary 2019-03-26, 06:53   #495
mia128
Raczkowanie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Towarzystwo akurat mam fajne, nawet za fajne, bo bardzo gadatliwe na calym oddziale tylko nas slychac

Jakby to ktoras z Was interesowalo to dowiedzialam sie co znaczy ulozenie miednicowe typ II i znaczy to, ze dziecko maplecy po naszej prawej stronie. I u mnie by sie to zgadzalo, bo maly nawala glownie po lewej stronie.

Kurcze, nie sadzilam, ze to powiem, ale fajnie spradzilam dzien w tym szpitalu Jednak towarzystwo to klucz Szkoda tylko, ze dziewczyny beda mialy jutro wywolanie i zaraz odejda

To super. Oby tendencja się utrzymała
Cytat:
Z tego co mi pokazywała to chyba za duże te skoki wyszły, Mały dosyć szalał tam, potem poszedł spać - położna Go obudziła i znowu zaczął się wiercić. Chociaż pokrywały się z tym co naciskałam guziczek że czuję ruchy. Powiedziała mi tylko że ogólnie nie jest złe więc do szpitala mnie nie wysyła, ale musimy w tym tygodniu powtórzyć
Brzmi jakby w gruncie rzeczy nie było złe tylko mały szalał. W zeszłej ciąży mnie tak nastraszyli bo lekarka dała skierowanie na IP po ktg w Medicover bo jakiś skok jej się nie podobał. Tylko w tym momencie co jej się nie podobał położna coś kręciła przy aparacie ale gin stwierdziła że nie weźmie odpowiedzialności przy takim zapisie. Olaliśmy i wszystkie kolejne ktg były książkowe a mały zdrowy. pewnie u Ciebie też ktg nie wyszło książkowo bo maluszek pokazywał humory i tyle
Cytat:
Ja się jeszcze nawet nie położyłam do spania... jest mi tak cholernie niewygodnie :/ mam dziś dzień narzekania
I jeszcze się obżerałam i teraz mi oczywiście zle

Oj tak. Po kolacji jest masakra.
Cytat:
Dzień dobry
Oj zgaga to i mnie męczy. Chyba tez po wsztstkim, nawet na samą myśl o hedzeniu lub piciu sle serio nie wierzę, że Maluszek będzue miał czuprynkę

Tereska - to dobrze, że w szpitalu szybko mija czas, oby tendencja się utrzymała

Ja czekałam chyba niecały tydzień. Ale nie wiem jak szybko z Medicover wysyłają dalej.
Cytat:
Dzień dobry

Niesamowita perspektywa u nas za 2 tygodnie będziemy we czwórkę kosmos...

I jak to żadna w nocy nie urodziła? Chwalić się

Edytowane przez mia128
Czas edycji: 2019-03-26 o 06:54
mia128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 06:55   #496
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dobry. Albo i nie nie mogłam długo zasnąć, co chwile siku. Brzuch twardy, bólach jak.na okres, promieniiolwalo na plecy...A chwaliłam się wam ze dobrze spie. Następnym razem będę siedzieć cicho córa o 5 wyskoczyła z łóżka jak poparzona. Ja nie wiem co z tym dzieckiem. Poszla spać później niż zwykle i krócej spała zapowiada się ciekawy dzień z tego zmęczenia rano mówiłam jej że latem nie będzie ogniska ani grilla wieczorami i w słońcu będzie chodzić spać skoro rano nie nie umie pospać dluzej...
Zjadłam śniadanie i znowu leżę w łóżku ale za godzinę tz już leci do pracy... Ja mam oczywiście zgagę , refleks i w ogóle dziecko jakoś wysoko czuje. Do tego gmera coś dołem. Albo główka się wstawia albo rączki coś majstruja bo szyjka boli, kłuje i chodzę jak kaczka. ciągle chce mi się siku a tu nic, zero... Mam nadzieję że jednak szykuje się do startu. Nie chce mi się rodzic ale chcem mieć to za soba. Boje sie że znowu będzie trzeba umawiać się na wywoływanie wczoraj na SR wywiązała się rozmowa na temat oksy i znowu słyszałam że boli mocniej. Położną nie potwierdziła ale wszyscy tak porównują to. Łudze się że przez oksy tak bolało i taka cienka dupa ze mnie była przy porodzie. Moze tym razem uda się bez, a nawet jeśli to podadzą później a nie na samym początku.

Stary 2019-03-26, 07:30   #497
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dobry. Albo i nie nie mogłam długo zasnąć, co chwile siku. Brzuch twardy, bólach jak.na okres, promieniiolwalo na plecy...A chwaliłam się wam ze dobrze spie. Następnym razem będę siedzieć cicho córa o 5 wyskoczyła z łóżka jak poparzona. Ja nie wiem co z tym dzieckiem. Poszla spać później niż zwykle i krócej spała zapowiada się ciekawy dzień z tego zmęczenia rano mówiłam jej że latem nie będzie ogniska ani grilla wieczorami i w słońcu będzie chodzić spać skoro rano nie nie umie pospać dluzej...
Zjadłam śniadanie i znowu leżę w łóżku ale za godzinę tz już leci do pracy... Ja mam oczywiście zgagę , refleks i w ogóle dziecko jakoś wysoko czuje. Do tego gmera coś dołem. Albo główka się wstawia albo rączki coś majstruja bo szyjka boli, kłuje i chodzę jak kaczka. ciągle chce mi się siku a tu nic, zero... Mam nadzieję że jednak szykuje się do startu. Nie chce mi się rodzic ale chcem mieć to za soba. Boje sie że znowu będzie trzeba umawiać się na wywoływanie wczoraj na SR wywiązała się rozmowa na temat oksy i znowu słyszałam że boli mocniej. Położną nie potwierdziła ale wszyscy tak porównują to. Łudze się że przez oksy tak bolało i taka cienka dupa ze mnie była przy porodzie. Moze tym razem uda się bez, a nawet jeśli to podadzą później a nie na samym początku.

Wspolczuje nocki. Ja wyjatkowo sie dzis wyspalam.

Tez tym razem chcialabym bez oksy ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu bo jak znow rozwarcie nie bedzie postepowac to juz wole to oksy niz meczarnie pare dodatowych godzin. Ja sie nastawiam, ze u mnie jakos spektakularnie sie nie zacznie, nie odejda wody tylko zaczna sie delikatne skurcze...

Stary 2019-03-26, 08:23   #498
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
Tak sobie dziś pomyślałam, że nasz wątek taki jeszcze narzekający na duże brzuchy i trudy ciąży, a za miesiąc już będziemy rozmawiać o zupełnie czym innym. Jak w innym świecie

Dorka ekspresem was wypuścili. U nas w standardzie trzymają po CC dobę dłużej. I my wychodziliśmy w niedzielę to się o wypis nie szło doprosić do wieczora bo mniej lekarzy na dyżurze. Więc super że wam tak sprawnie poszło. Dobrze czytać że u was bez kryzysów i innych takich taki fajny spokój w tym wszystkim od Ciebie bije

Ja podczytuję na bieżąco ale nie mam czasu pisać. Mały siedzi w domu bo jutro go chcemy zaszczepić w końcu. Do tego jak się uda to na mmr więc zobaczymy jak zareaguje. A ja się już do niczego nie nadaję. Jak ma jedyną w ciągu dnia drzemkę to śpię z nim. na podłodze ciągle mi coś cierpnie i ciężko się zwlec. Szacun dla mamuś będących z dzieckiem w domu na tym etapie. Nic, trzeba przeżyć.

Ja też pierwszy raz usłyszałam ze po cc można wyjść po 2 dobach. Co do kryzysów to jednak nie tak, bo juz ze 3 razy beczalam od soboty także hormony buzuja.
Cytat:
A dają w Pl po cesarce takie sexi antyzakrzepowe podkolanówki ? Bo ja w takich chodziłam i nie miałam nic a nic spuchnięte .
Chyba ze te skarpety nie działają na opuchnięcia nie znam sie w sumie ...

Dziewczyny super ze tak sobie radzicie z noworodkami !!! Dorka i ze Nina taka zachwycona.

Moja córka tez cały czas całuje brzuch i mowi ze to jej dzidziuś ... zobaczymy potem!
Mi zaczynaja hormony wariować z jednej strony nie moge sie doczekać a z drugiej nie wyobrażam sobie znowu takiego malucha w domu !!! Aż mam sobie ochotę popłakać hehe
Nic nie dają... 4 lata to fajny wiek bo dzieci wszystko rozumieja wiec trzeba tylko albo i aż zadbać o ich emocje
Cytat:
O matko mało tych lekarzy :/
Pamiętasz po nazwiskach kto to?

Kciuki za laktacje, szybkiego powrotu do formy i z chęcią zobaczę zdjęcia twoich dziewczyn

Kobulecki i Jurke (kobieta). Pamietaj tylko zebys wchodziła przez Izbe przyjęć a nie bezpośrednio na oddział bo polozne wkurzają sie bardzo, przynajmniej w nocy.
Cytat:
Dzień dobry

Ok 5 dni u nas

że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 08:33   #499
maltaa7
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

Ja czekalam 3 dni

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Tez chcialabym znać datę. Nie lubie tej niewiedzy. U mnie to moze byc zarowno dzis jak i za 3-4 tygodnie. Jak by bylo tak jak poprzednim razem to bym rodzila w czwartek, akurat maz ma urodziny :P. Coś czuję jednak że tym razem poczuje trudy końcówki ciąży i jeszcze troche poczekam sobie. W tym tygodniu u mnie totalny spadek formy. Mała ma bardzo mało miejsca i czuje ja dosłownie wszędzie. Ciagle chce mi sie siku i tak latam po pare kropel. Biodro boli przy chodzeniu i jeszcze bol gardla sie przyczepil <sciana>. Soryy za żal post

W czwartek ide na pierwsze ktg. Strasznie jestem ciekawa co tam wyjdzie

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 08:45   #500
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Wspolczuje nocki. Ja wyjatkowo sie dzis wyspalam.

Tez tym razem chcialabym bez oksy ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu bo jak znow rozwarcie nie bedzie postepowac to juz wole to oksy niz meczarnie pare dodatowych godzin. Ja sie nastawiam, ze u mnie jakos spektakularnie sie nie zacznie, nie odejda wody tylko zaczna sie delikatne skurcze...

Rozumiem bo tak samo myślę i czuje

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Ja też pierwszy raz usłyszałam ze po cc można wyjść po 2 dobach. Co do kryzysów to jednak nie tak, bo juz ze 3 razy beczalam od soboty także hormony buzuja.
Nic nie dają... 4 lata to fajny wiek bo dzieci wszystko rozumieja wiec trzeba tylko albo i aż zadbać o ich emocje Kobulecki i Jurke (kobieta). Pamietaj tylko zebys wchodziła przez Izbe przyjęć a nie bezpośrednio na oddział bo polozne wkurzają sie bardzo, przynajmniej w nocy. Ok 5 dni u nas

Dzięki, nie znam tych lekarzy w ogóle.
Pamiętam że w Ż. Gdzie rodzilam ostatnio to nawet mi mówily polozne że jakby akcja była nagła czy wody odeszly to mogę przyjść bezpośrednio na oddzial do nich Dobrze teraz wiedzieć jak jest w tym szpitalu co by humoru jakiejś położnej nie zepsuć

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2019-03-26 o 08:49
Stary 2019-03-26, 08:48   #501
Listopadowaa
Zakorzenienie

Generalnie ta ich Izba to mi się źle kojarzy. Jak bylam kiedyś to 2 albo 3godziny siedziałam a przyjęli zaledwie 3 albo 4 osoby. Jak ciężarna weszla ale nie rodzącą, to ponad pol godziny. Babki nieogarniete w komputerach, motaly się w papierologi. Strasznie mozolnie to im szło.

Stary 2019-03-26, 08:58   #502
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie ta ich Izba to mi się źle kojarzy. Jak bylam kiedyś to 2 albo 3godziny siedziałam a przyjęli zaledwie 3 albo 4 osoby. Jak ciężarna weszla ale nie rodzącą, to ponad pol godziny. Babki nieogarniete w komputerach, motaly się w papierologi. Strasznie mozolnie to im szło.

Chyba w wiekszosci IP tak jest :/ niby komputeryzacja i ma byc prosciej, a mam wrazenie, ze te kobiety w ogole nic nie ogarniaja. Kupe papierkow drukuja i trwa to w nieskonczonosc. W slaskim mamy karty magnetyczne wiec idac do przychodni czy na ip dajemy karte i one wszystko z niej zczytuja ale rodze w malopolskim wiec tam to inaczej wyglada ;/

Stary 2019-03-26, 09:05   #503
mia128
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Nic nie dają... 4 lata to fajny wiek bo dzieci wszystko rozumieja wiec trzeba tylko albo i aż zadbać o ich emocje Kobulecki i Jurke (kobieta). Pamietaj tylko zebys wchodziła przez Izbe przyjęć a nie bezpośrednio na oddział bo polozne wkurzają sie bardzo, przynajmniej w nocy. Ok 5 dni u nas

Na szczęście to tylko albo aż hormony. Pamiętam jak w szpitalu miałam momenty gdzie łzy po prostu leciały. I takie górki i dolinki na przemian. Dziwne to było. Najważniejsze że przejdzie...

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 09:15   #504
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
Dzień dobry To super. Oby tendencja się utrzymała Brzmi jakby w gruncie rzeczy nie było złe tylko mały szalał. W zeszłej ciąży mnie tak nastraszyli bo lekarka dała skierowanie na IP po ktg w Medicover bo jakiś skok jej się nie podobał. Tylko w tym momencie co jej się nie podobał położna coś kręciła przy aparacie ale gin stwierdziła że nie weźmie odpowiedzialności przy takim zapisie. Olaliśmy i wszystkie kolejne ktg były książkowe a mały zdrowy. pewnie u Ciebie też ktg nie wyszło książkowo bo maluszek pokazywał humory i tyle Oj tak. Po kolacji jest masakra. Ja czekałam chyba niecały tydzień. Ale nie wiem jak szybko z Medicover wysyłają dalej.Niesamowita perspektywa u nas za 2 tygodnie będziemy we czwórkę kosmos...

I jak to żadna w nocy nie urodziła? Chwalić się
Mam taką nadzieję że po prostu sobie szalał tam. Ale dobrze, że gin chce to jeszcze raz sprawdzić. Lepiej tak niż olać gdyby faktycznie coś miało być nie tak

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Chyba w wiekszosci IP tak jest :/ niby komputeryzacja i ma byc prosciej, a mam wrazenie, ze te kobiety w ogole nic nie ogarniaja. Kupe papierkow drukuja i trwa to w nieskonczonosc. W slaskim mamy karty magnetyczne wiec idac do przychodni czy na ip dajemy karte i one wszystko z niej zczytuja ale rodze w malopolskim wiec tam to inaczej wyglada ;/

A to te karty jeszcze funkcjonują? Wypadłam z obiegu, moja gdzieś mi dawno zaginęła w którejś z kilku przeprowadzek na studiach

Mi GBS wyszedł ujemny. Pytałam jeszcze gin czy wie gdzie można dostać te papierki do badania ph bo nie mogę znaleźć nigdzie to mi dała kilka sztuk
Stary 2019-03-26, 09:24   #505
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taką nadzieję że po prostu sobie szalał tam. Ale dobrze, że gin chce to jeszcze raz sprawdzić. Lepiej tak niż olać gdyby faktycznie coś miało być nie tak

A to te karty jeszcze funkcjonują? Wypadłam z obiegu, moja gdzieś mi dawno zaginęła w którejś z kilku przeprowadzek na studiach

Mi GBS wyszedł ujemny. Pytałam jeszcze gin czy wie gdzie można dostać te papierki do badania ph bo nie mogę znaleźć nigdzie to mi dała kilka sztuk
Karty sa caly czas, a nie miej jej to Cie zjedza rejestratorki haha

Stary 2019-03-26, 09:37   #506
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Dzień dobry. U mnie dziś porządki dla odmiany, wkręciłam się :P

Ja nie miałam obrzęków po cc ani nic przeciwzakrzepowego. Dawali u nas standardowo zastrzyki ale przyznam że ich odmawiałam, tak jak i przeciwbólowych, bo pierwszy mnie bolał jak cholera Chodziłam dużo i tak zapobiegałam zastojom Ale też w pierwszej ciąży nic nie spuchłam - teraz wręcz przeciwnie więc nastawiam się że może nie być różowo :/

Dorka i Fitelina super że już w domku. Fitelina, a nie kładli Małej pod tą lampą dogrzewającą? Pytam bo moja starsza miała identyczną wagę i przez to chcieli ją trochę podgrzać w pierwszej dobie, nie kojarzę w sumie po co ale taka była procedura. Ciekawe czy to tylko mój szpital czy coś się zmieniło

Dorka, miałaś w nocy w szpitalu Małą przy sobie czy zabierali? Od kiedy dawałaś radę do niej wstawać? Zastanawiam się jak to będzie bo na początku ciężko chyba jest z tym podnoszeniem (nie pamiętam już )
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 09:38   #507
MoonInTheSky
Raczkowanie

Dzień dobry

MoonInTheSky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 09:50   #508
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

cudownie

Dzień dobry Ja już naprawdę mam dość najgorsze są wieczory...

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 09:51   #509
mzgz
Rozeznanie

Dzien dobry

Ale wy wcześnie wstajecie !!!
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 09:59   #510
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Ja sie budzeno rownej 6 od kilku dni wiec mam dluuugi dzien.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości