|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#482 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam chyba teraz nawał, strasznie obrzmiale piersi, więc w ciągu dnia też trochę odciagam laktatorem. Wczoraj wieczorem za każdym razem przysypiala przy karmieniu i znowu się wybudzala, więc karmienie trwało godzinami... W końcu już mielismy dość i daliśmy mała porcje mm, bo inaczej byśmy nawet godziny nie przespali Dziś na noc odciagne mleko laktatorem zobaczymy czy uda się bez mm. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#485 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio miałam ochotę na cole rano, ogólnie nie pije ale wtedy musiałam a że tz sobie kupuje... i kiedy byłam głodna otworzyłam naszą szafkę z dobrociami a tam zupka chińska wyskoczyła. No nie mogłam się oprzeć chociaż na co dzien jem raczej zdrowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Towarzystwo akurat mam fajne, nawet za fajne, bo bardzo gadatliwe
na calym oddziale tylko nas slychac Jakby to ktoras z Was interesowalo to dowiedzialam sie co znaczy ulozenie miednicowe typ II i znaczy to, ze dziecko maplecy po naszej prawej stronie. I u mnie by sie to zgadzalo, bo maly nawala glownie po lewej stronie. Kurcze, nie sadzilam, ze to powiem, ale fajnie spradzilam dzien w tym szpitalu Jednak towarzystwo to klucz Szkoda tylko, ze dziewczyny beda mialy jutro wywolanie i zaraz odejda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Spać nie mogę
Gdzieś mi posty po uciekły. Mamaszkraba gratki za wizytę. Waga całkiem fajna.. Pewnie dobijecie nieco powyżej 3 kg. Ja się boję że klocka będę musiała rodzic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się jeszcze nawet nie położyłam do spania... jest mi tak cholernie niewygodnie :/ mam dziś dzień narzekania
I jeszcze się obżerałam i teraz mi oczywiście zle :P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Oj zgaga to i mnie męczy. Chyba tez po wsztstkim, nawet na samą myśl o hedzeniu lub piciu sle serio nie wierzę, że Maluszek będzue miał czuprynkę ![]() Tereska - to dobrze, że w szpitalu szybko mija czas, oby tendencja się utrzymała ![]() Jaki długo się czeka na wynik GBS?
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Już po spaniu. Obudził mnie ból brzucha, teraz już niby trochę lepiej, zobaczymy co będzie w ciągu dnia.
Ja wynik GBS miałam chyba w poniedziałek, a oddawałam do badania w piątek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry..
![]() Jakie pysznosci serwujecie! Ja nawet nie wiem jak mi GBS wyszedl. Moze w srode przed ktg odbiore wynik. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#495 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas za 2 tygodnie będziemy we czwórkę kosmos...I jak to żadna w nocy nie urodziła? Chwalić się
Edytowane przez mia128 Czas edycji: 2019-03-26 o 06:54 |
|||||
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Albo i nie
nie mogłam długo zasnąć, co chwile siku. Brzuch twardy, bólach jak.na okres, promieniiolwalo na plecy...A chwaliłam się wam ze dobrze spie. Następnym razem będę siedzieć cicho córa o 5 wyskoczyła z łóżka jak poparzona. Ja nie wiem co z tym dzieckiem. Poszla spać później niż zwykle i krócej spała zapowiada się ciekawy dzień z tego zmęczenia rano mówiłam jej że latem nie będzie ogniska ani grilla wieczorami i w słońcu będzie chodzić spać skoro rano nie nie umie pospać dluzej... Zjadłam śniadanie i znowu leżę w łóżku ale za godzinę tz już leci do pracy... Ja mam oczywiście zgagę , refleks i w ogóle dziecko jakoś wysoko czuje. Do tego gmera coś dołem. Albo główka się wstawia albo rączki coś majstruja bo szyjka boli, kłuje i chodzę jak kaczka. ciągle chce mi się siku a tu nic, zero... Mam nadzieję że jednak szykuje się do startu. Nie chce mi się rodzic ale chcem mieć to za soba. Boje sie że znowu będzie trzeba umawiać się na wywoływanie wczoraj na SR wywiązała się rozmowa na temat oksy i znowu słyszałam że boli mocniej. Położną nie potwierdziła ale wszyscy tak porównują to. Łudze się że przez oksy tak bolało i taka cienka dupa ze mnie była przy porodzie. Moze tym razem uda się bez, a nawet jeśli to podadzą później a nie na samym początku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tym razem chcialabym bez oksy ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu bo jak znow rozwarcie nie bedzie postepowac to juz wole to oksy niz meczarnie pare dodatowych godzin. Ja sie nastawiam, ze u mnie jakos spektakularnie sie nie zacznie, nie odejda wody tylko zaczna sie delikatne skurcze... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#498 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#499 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() W czwartek ide na pierwsze ktg. Strasznie jestem ciekawa co tam wyjdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
Pamiętam że w Ż. Gdzie rodzilam ostatnio to nawet mi mówily polozne że jakby akcja była nagła czy wody odeszly to mogę przyjść bezpośrednio na oddzial do nich Dobrze teraz wiedzieć jak jest w tym szpitalu co by humoru jakiejś położnej nie zepsuć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-03-26 o 08:49 |
||
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie ta ich Izba to mi się źle kojarzy. Jak bylam kiedyś to 2 albo 3godziny siedziałam a przyjęli zaledwie 3 albo 4 osoby. Jak ciężarna weszla ale nie rodzącą, to ponad pol godziny. Babki nieogarniete w komputerach, motaly się w papierologi. Strasznie mozolnie to im szło.
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#504 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi GBS wyszedł ujemny. Pytałam jeszcze gin czy wie gdzie można dostać te papierki do badania ph bo nie mogę znaleźć nigdzie to mi dała kilka sztuk
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry. U mnie dziś porządki dla odmiany, wkręciłam się :P
Ja nie miałam obrzęków po cc ani nic przeciwzakrzepowego. Dawali u nas standardowo zastrzyki ale przyznam że ich odmawiałam, tak jak i przeciwbólowych, bo pierwszy mnie bolał jak cholera Chodziłam dużo i tak zapobiegałam zastojom Ale też w pierwszej ciąży nic nie spuchłam - teraz wręcz przeciwnie więc nastawiam się że może nie być różowo :/Dorka i Fitelina super że już w domku. Fitelina, a nie kładli Małej pod tą lampą dogrzewającą? Pytam bo moja starsza miała identyczną wagę i przez to chcieli ją trochę podgrzać w pierwszej dobie, nie kojarzę w sumie po co ale taka była procedura. Ciekawe czy to tylko mój szpital czy coś się zmieniło ![]() Dorka, miałaś w nocy w szpitalu Małą przy sobie czy zabierali? Od kiedy dawałaś radę do niej wstawać? Zastanawiam się jak to będzie bo na początku ciężko chyba jest z tym podnoszeniem (nie pamiętam już )
|
|
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() cudownie ![]() ![]() ![]() Dzień dobry Ja już naprawdę mam dość najgorsze są wieczory...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#509 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Ale wy wcześnie wstajecie !!!
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie budzeno rownej 6
od kilku dni wiec mam dluuugi dzien.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

26.08.2017

to przez dzień karmisz z piersi a na wieczór odciągasz? Opinia o laktatorze na wagę złota
Jutro zaczynam 36 tydzien i pewnie poleze tu az do porodu, ale mam nadzieje, ze po 37 tygodniu jednak juz ciaze rozwiaza. Maly nadal ulozony posladkowo, dzis sie tak ostro krecil, ze mialam nadzieje na obrot, ale niestety. Czekam dalej kwitnac tu troche bez sensu. 

ja ostatnio miałam ochotę na cole rano, ogólnie nie pije ale wtedy musiałam a że tz sobie kupuje...
i kiedy byłam głodna otworzyłam naszą szafkę z dobrociami a tam zupka chińska wyskoczyła. No nie mogłam się oprzeć chociaż na co dzien jem raczej zdrowo. 

zapowiada się ciekawy dzień
wczoraj na SR wywiązała się rozmowa na temat oksy i znowu słyszałam że boli mocniej. Położną nie potwierdziła ale wszyscy tak porównują to. Łudze się że przez oksy tak bolało i taka cienka dupa ze mnie była przy porodzie. Moze tym razem uda się bez, a nawet jeśli to podadzą później a nie na samym początku.
Chodziłam dużo i tak zapobiegałam zastojom 

Ja już naprawdę mam dość
najgorsze są wieczory...