|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część X
Cytat:
Muszę wszystko ograniczyć, nie ma rady
|
|
|
|
|
#2492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze mam zawsze wode w samochodzie wodę w sypialni, w kuchni, przy TV. Wszędzie mam zapewniony wodopoj . Mąz mowi na mnie wielbladzie i ze latwiej mnie ubrać jak napoić![]() Cytat:
Właśnie Dori dobrze mówi..sprobuj robić sobie dzbanek wody z wkrojoną pomarańczą i cytryną. Ja uwielbiam
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale taki dzbanek z pomarańczką i cytrynką brzmi smakowicie |
|
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jak Was czytam...
Ciągle sobie obiecuje, że od poniedziałku się odchudzam i... mój Tż się śmieje, że "jasne, ale od którego?" ![]() W nic się już nie mieszczę, nie chodzę tylko poruszam się autem, nie jem "normalnych" rzeczy tylko kebab, pizza, słodycze. Soki uwielbiam, szczególnie cappy, a teraz pomarańczowy mały w plastiku jest z tymi fusami, więc ma się wrażenie, że świeżo wyciskany. Naprawdę soki takie tuczące? ![]() Akurat wodę niegazowaną pijam, ale nie litr dziennie... Ze trzy litry to pjam i owszem, ale herbate czarną i musi być mooooocna. Wodę nauczyłam się pić u Bojarskiej - Ferenc, kiedyś w liceum występowałam w jej programie, był codziennie rano, w dwójce, takie ćwiczenia (to było za czasów kiedy miałam niedowagę, byłam cholernie szczupła i zgrabna - oh, jaka ja skromna ). Byłam gościem specjalnym jednego odcinka, jako najmłodsza instruktorka fitness. Teraz to już nawet nogi do góry nie podniosę, chlip!!!!Matko, jak to piszę to czuję jak strasznie się zaniedbałam ![]() Jutro w aptece kupuje chrom.
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: czytając o piciu zdałam sobie sprawę, że też za mało piję, więc staram się wmusić w siebie więcej wody |
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że temat diet się rozkręcił
![]() Ja też jestem na diecie, z tym, że zdrowotnej, nie odchudzającej. Może zacznę chudnąć, jak się wyleczę. Nie czuje się za dobrze sama ze sobą, chciałabym schudnąć zdecydowanie, ale to nie jest dla mnie teraz priorytetem ![]() asiuk, jak czytam czym Ty się żywisz, to ja bym chyba po tym padła trupem
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I do tego piję jeszcze sporo zielonej herbaty, więc może i ja wypijam jakieś 3 litry ??? Normalnie szok jak to brzmi 3 litry dziennie ![]() Haniu masz swoją ulubioną wodę, ciekawa jestem jaką ? ![]() Ja mam, teraz tak się wyćwiczyłam w ppiciu wody, że odróżniam jej smak, nie cierpie Żywca Zdrój a uwielbiam Nałęczowiankę Edit Diana a co się stało, że przytyłaś ? Złe nawyki ? U instruktorki fitness ? Diana soki są bardzo tuczące, jestem pewna że po nich przytyłaś skoro pijesz nałogowo ...Na początek rzuć soki ... P.s Zrobiłam się głodna od tych diet , idę zjeść kalafiora w wczorajszego obiadu, mam w poejmniczku
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
ahaś
Przecież to sam cukier. Wystarczy skald przeczytać i kaloryczność. Standardowo 100ml soku ma 50 kalori. Czyli w szklance jest 250. To ja wolę zjeść kanapkę z pomidorem chociazby i popić ją wodą ![]() Cytat:
.Uwielbiam pizzę, ciasta, makarony, sery..ale staram się wybierac mniejsze zło jak już mnie najdzie na coś kalorycznego. Pizzę tylko na cienkim cieście nie wsuwam koncowek z samym ciastem. Zazwyczaj jem wegetarianską jakąś, bez salami, boczkow itp. Sosy do makaronu tez mozna zrobic zdrowe niskokalorycznie i pyszne Jak ciasto to szarlotka, sernik na zimno z owocami. Jak lody to sorbety albo jogurtowe .Moją największa zmora jest piwo. Nie dośc ze samo w sobie kaloryczne to jeszcze do piwa lubię pochrupać . I tego oduczyć się nie nie mogę i już sie z tym pogodzilam.Taki grzeszek moje ciało wybacza
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Aja chcę zdrowo przytyć:d
Nie napiszę wam ile ważę. Dajcie tylko jakis pomysł...
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiło się niczym wątek "wspólna dieta"
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Aczkolwiek ostatnio najczęściej mam Cisowiankę i Nestle Aquarel. Mąż pije Nałęczowiankę delikatnie gazowaną
|
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przytyłam prawie 18 kg A on dupek schudł 7 kg!!! Jak oni to robią!!!
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie urodziłam o 4 w nocy i mam datę urodzin tego dnia po północy a nie poprzedniego, no nie kumam ![]() Też nigdy w to nie grałam, nawet nie wiem jak wygląda ta gra. To jakaś rzeczywistość wirtualna? polecam półsłodkie |
|
|
|
|
#2504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jem za dużo tak naprawdę, na słodyczę się skuszę, ale czasami w ogóle nie jem nic słodkiego przez kilka dni.Wiadomo, mama gotuje tradycyjnie (choć wczoraj była lasania ), ale nie szczególnie tłusto - uświadomiła mi to ostatnio. Staram się jeść więcej pieczywa pełnoziarnistego, choć nie każde mi smakuje.Cytat:
Mój TŻ ostatnio często pije wode, ma w pokoju zgrzewkę. On za sokami nie przepada. Właśnie lubi Nałęczowiankę, Cisowiankę i wodę Nestle ![]() Nie cierpię innej herbaty, niż czarna, choć i tej nie pijam, jak nie "muszę" Raz współlokatorce przywiozłam herbatę czerwoną i od razu pożalowałam Kumpelka się zakochała w jej smaku, piła kilka dużych kubków dziennie. A mi ona strasznie śmierdzi trawskiem
|
||
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz pewnie też jesz nieregularnie z Twoim trybem pracy
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeny ja rozumiem, że jestes dobrą żoną ale chyba ptrzesadziłaś, obiady o 2 nad ranem A teraz też tak wciąż Nie wierzę, że on po takej dawce żarcia nad ranem schudł ? Ćwiczy coś ?![]() Asiuk ale czarna herbata zatrzymuje wodę w organiźmie, nawet na dietach trzeba ją odrzucić, puchnie się po niej ![]() Co do soków jednodniowych są chyba o.K , nie mają konserwantów przynajmniej, ale cukier chyba mają w składzie ? Ja na w razie czego ich nie piję, odzwyczaiłam się zupełnie od soków, chyba że w drinku
|
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To że ja i moi przyjaciele się trzymaliśmy to zasługa częstych treningów w czasach ogólniaka . Wpadł na chwilę kolega z LO (miał własną grupę AA w tamtych czasach) i mówił kto z naszych znajomych już nie żyje .O właśnie, ja gram w simsy jak jadę gdzieś gdzie potencjalnie będę się nudzić, a nie ma tam internetu. Biorę firmowy laptop mamy i działam .Muszę się odchudzić, przyjaciel nic nie zauważył, gadaliśmy o tym, że kobiety bardzo marudzą na swój wygląd, że są grube i czegoś im brakuje... Ja na to, że uważam, że niczego mi nie brakuje a przyjaciel "kobiety dzielą się na takie które są grube i na takie którym czegoś brakuje"... Ps. TŻ wczoraj był słoooodki z tym bukietem . Kolesie z budowy na przeciwko na jego widok z kwiatkami (tzn. bukietem, TŻ strzela focha gdy mówię na ten piękny bukiet "kwiatki" ) zrobili "wow" i "oświadczy się zaraz"
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) więc TŻ dzwoniąc o 13:00 spóźnił się o 12 godzin .
|
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W pracy żyję na lodach, chipsach, ciastach i ciasteczkach. A że pracuje także w nocy to kilka lodów i paczek delicji to norma. Jak wracam do domu to nie chce mi się gotować, chyba, że dla Tż, ale on je potrway, których ja z kolei nie lubię, więc jemu pichce, a sama sobie zamawiam pizze lub kebab. I tak prawie codziennie ![]() Po czym dupsko w samochód... Zero ruchu, zero zdrowj żywności. Nie lubię warzyw, więc większość diet odpada. Teraz to użalam się sama nad sobą. Wiem, że powinnam sie wziąść za siebie, powiedzieć sobie dość z takim zyciem i zacząć coś robić, ale... sama nie potrafię, a grupy wsparcia w pobliżu brak.
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubię takich tekstów, nawet nie biorąc tego personalnie.Mój kumpel ze studiów długo dokuczał mi, że jestem malutka i nie za chuda. Dziwiło mnie to strasznie, bo pomimo wzrostu i wagi uważam siebie za atrakcyjną dziewczynę (wiadomo, że każdy ma swój gust, ale nie musi tego oświadczać wszem i wobec). Niestety, jego teksty sprawiły, że nieco śmiałam się z jego narzeczonej, teraz już żony - bo poza wzrostem i szczupłością urodą nie grzeszyła (a ja naprawdę nie lubię tak oceniać ludzi ).
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ćwiczył przed ślubem, boks, siłownia, teraz już nie. Ale w pracy ma taki wycisk, że siłownia się chowa. Dlatego kurka schudł pomimo takiej ilości żarcia, a ja w tym czasie przez 1,5 roku nie pracowałam, więc siedziałam w domu i żarłam. Jedyną rozrywką siłową było zmywanie, pranie i prasowanie. Aha, no i nie strasz z tą czarną herbatą, bo ja bez niej żyć nie mogę
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak przez pewien czas tak jem (np. wczoraj: kawałek tortu, kilka cukierków i 2 kawałki pizzy), a potem wracam na moją normalną dietę to czuję się tak świetnie, że mogłabym góry przenosić
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Dorinko, ja własnie czarnej herbaty też za bardzo nie pijam. Do śniadania i kolacji jedynie, bo przeważnie nie mam innego pomysłu na napój. Dziś nawet sniadanie było bez niej.
Czerwona jest podobno bardzo zdrowa i dietetyczna, ale dla mnie strasznie śmierdzi. Nigdy się do niej nie przekonam |
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie, nie mogę.
Chociaż kiedyś nie wyobrażałam sobie życia bez żółtego sera czy serka wiejskiego na śniadanie i kilku innych nabiałowych rzeczy ![]() Dlatego, przepraszam jeśli kogoś urażę, ale nie rozumiem stwierdzenia, że bez jakiegośtam produktu się nie da żyć, albo wytrzymać. To tylko i wyłącznie kwestia silnej woli i chęci. Reszta przychodzi sama... Do wszystkiego się można przyzwyczaić. Mi na pewno jest o tyle łatwiej, że faktycznie jestem chora i jak zjem coś niedozwolonego, to czuję się bardzo źle (a oprócz wypisanych rzeczy, nie jem jeszcze wielu innych produktów ), ale motywacja to motywacja. I chodzi tylko o to, co kogo motywuje |
|
|
|
#2518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Na urodzinach jego byłej było takie zdarzenie:chłopak siostry TŻ-a: zdrowię pięknych kobiet ja: [patrzę na przyjaciela] zamknij się! To funkcjonuje jako podsumowanie chamstwa mojego przyjaciela .Cytat:
|
||
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Diana musisz zmienić nawyki żywieniowe KONIECZNIE.
To nawet nie chodzi o wagę ale zdrowie i samopoczucie. Zapewnie czujesz sie wiecznie spiąca, ociężała i bez wigoru. Jedzenie samych węglowodanow strasznie otępia ciało i umysł. Moze Cię doprowadzić do nadcisnienia, podwyzszonego cholesterolu, cukrzycy, i bog wie czego jeszcze
|
#2520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do czerwonej to piłam ją litrami i nie czułam się najlepiej, teraz piję raczej zieloną a czerwoną od czasu do czasu. Ponoć czerwona w dużych dawkach wypłukuje magnez z organizmu, nie wiem nie sprawdziłam ale czułam sie po niej tragicznie (zawroty głowy, osłabienie )Cytat:
ButterBear podziwiam A czy jest szansa, że kiedyś będziesz mogła niektóre z tych produktów jeść? Czy nigdy ?![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

Jedzenie to jedna z większych przyjemności w życiu
Wszystko jest dla ludzi 
a kalorii mają więcej niż jedzenie, często nie zdajemy sobie z tego sprawy 

). Byłam gościem specjalnym jednego odcinka, jako najmłodsza instruktorka fitness. Teraz to już nawet nogi do góry nie podniosę, chlip!!!!