|
|
#781 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cytat:
Cytat:
Wogóle strasznie się w nocy pocę ostatnio, a przecież mamy ustawione na 19 stopni temperaturę. W każdym razie jak się obudziłam taka zlana potem to myślałam, że wody odeszły. Po czym okazało się, że dekolt, cycki wszystko mam mokre 😂 Więc wykluczyłam te wody. Ale mam jedną refleksję: chyba na razie wszystkim dziewczyną przydał się laktator jak do tej pory? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Michacha ja dzisiaj taka mokra się obudziłam. To raczej był czop bo potem takie nitki sluzu z krwią miałam. Teraz mam skurcze. Tak, prawdziwe skurcze i zaczynam panikować bo ten bol znam i wiem ze to kropla w tym co mnie czeka
no ale są nieregularne. Czekam. Mama wzięła córkę więc teraz odpoczywam i będę z apka sprawdzać jak częste są te skurcze. Zrobiłam już i nawet zjadłam obiad. Głodna nie pojade. może coś z tego się urodzi w najbliższym czasie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-03-28 o 14:14 |
|
|
|
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam wieczorem wizytę, ale raczej nie spodziewam się niczego po niej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa !!!! Boże, jak mam coś robić w domu (ambitny plan ze zrobie obiad) jak tu co kulka godzin któraś rodzi !
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki i czekamy na wiesci! Oby poszlo szybko ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia i daj znać co i jak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo czyżby kolejne dzieciątko pchało się na świat ?
![]() A nasze mamuśki tak cichutko siedzą, dzieciaczki je zupełnie pochłonęły W ramach sił i "wolnego czasu" dajcie znać jak sobie radzicie, jakieś przemyślenia, wnioski, rady
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Skurcze mam co około 15 minut ale są takie co 25 i co 7
więc czekam na tz, kończy pracę za pół godziny. Wskocze spod prysznic jak przyjedzie i zobaczymy. Rano już brałam prysznic ale skurcze i tak się pojawiły. Ale dziady bolą i czuje jak dzieciątko jest nisko i uciska. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
Ohoho, dzieje się! Kciuki Listopadowa
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#795 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanie organizacyjne: smoczki, butelki, grzebyczki, szczotki no nie wiem wszystko co trzeba wyparzać/wygotować przed 1 użyciem to robicie to wcześniej zanim maluch się pojawi czy dopiero później na bieżąco w ramach potrzeb?
Fajnie byłoby więcej mieć z głowy, ale pootwieram to wszystko, poogarniam i będzie tak leżeć niby wyparzone, a i tak trzeba by później pewnie jeszcze raz... Was też tak bolą/bolały pachwiny/wewnętrzna część ud? Mam tak od kilku dni, myślałam że może od chodzenia, ale chyba jednak nie. |
|
|
|
|
#796 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
W pracy siedzę wchodzę sprawdzić co i jak a tu takie newsy !! Moon Gratulacje Listopadowa - powodzenia oby szybko poszło !! Cytat:
Grzebyka i szczotki nigdy nie wyparzalam |
|
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wysterilzowalam dwa smoczki. I one maja zamknięcie, wrzucę fotkę. I tyle. Resztę racEj jak będę coś potrzebować, będę robić na bieżąco.IMG_1633.jpg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#798 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
Pozdrawiam przy karmieniu. Julianka dziś kończy tydzień i jest absorbujaca bardzo ![]() Jak nie śpi to caly czas wisi na cycu. Dziś byla u nas pierwszy raz położna. Powiedziała, żeby trzymać mała max 15 min na jednej piersi i później zmieniac na drugą. Ciężko to zrealizować, bo ten ssak jak się przysssie to nie idzie jej oderwać od cyca. Powiedziała tez, żebysmy już dziś poszli na pierwszy godzinny spacer! Tz pojechał załatwiać trochę spraw na mieście, więc już wyjdziemy jutro na trochę. W poniedziałek idziemy na wizytę do pediatry, wtedy ja zwaza. Jestem bardzo ciekawa ile przybrała. Cytat:
Raz dziennie coś odciagam. Dziś na jedno odciaganie po 7 minut na każdej piersi udało się odciągnąć ok 90ml. Zostawiamy ten pokarm na wieczór. TZ jej da wieczorem to będę chociaż mogla zrobić coś wokół siebie. mamy totalnego cycoholika w domu, jak nie ma cycka w pobliżu to zaczyna się awantura ![]() Cytat:
kciuki!Ale się dzieje! Cytat:
Cytat:
U nas też ciężko ze snem, staram się w miarę możliwości ucinac krótkie drzemki w ciągu dnia razem z Mała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawić na chwilę kwiwtniówki i takie akcje
![]() Listopadowa - chyba z tego ktoś będzie. Trzymam kciuki.
|
|
#800 |
|
Rozeznanie
|
Doszedł mi wczoraj otulacz bambusowy który zamówiłam na próbę z Ali expres. I jest fajny , mięciutki , 100% bambus , ładny wzór i jest ogromny 120x120 cm. Jak za €8 to było warto . Ciekawe czy inne rzeczy które zamówiłam te bedą fajne ?!
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wyparzylam tylko smoczka do szpitala i ma taka nakladke jak BEJATA wrzucila. Reszte bede wyparzac po powrocie do domu. Ale szczotki i grzebyka nie wyparzalam nigdy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie. Też muszę wyparzyć smoczek który zabiorę do szpitala (tez ma taką nakładkę).
Odebrałam wyniki GBS - nic nie wyhodowano (ujemny). Uff. Jakoś byłsm przekonana ze będzie dodatni.
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2019-03-28 o 17:38 |
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Póki co siedzimy w domu. Skurcze miałam nawet co 10 minut, po prysznicu jeden, 40 minut przestoju. Coś czuje ze to będzie długa druga
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- No i przez cały czas bóle brzucha jak na okres i nacisk tam na dole na wszystko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo cos sie zaczelo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#805 |
|
stary jednooki dachowiec
|
MoonInTheSky - gratulacje!
Listopadowa - trzymam kciuki
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#806 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jaki przerażony i zaraz wykład, że żadnych seksów, bo infekcja i w ogóle. Cytat:
Cytat:
Wczoraj jak wegetowałam podczytywałam marcówki i tam to się można dopiero oczytać żalpostów rozpakowanych mam i ich pierwszych kryzysów. Zaczynam się bardziej bać życia z dzidziusiem niż porodu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I te 120cm są faktycznie duże. Kupowałam w sumie w Smyku na jakiejś promocji i byłam zdziwiona jakie to ogromne. Jak zwykle wyszłam dziś na wizytę za późno i szłam marszobiegiem. Lało się ze mnie ciurkiem, więc cieszyłam się, że jest mała obsuwa. U mnie na ktg nic szczególnego. Najpierw nic nie wychodziło, ale na drugim boku zaczęły się pisać skurcze nawet takie po 80, mała buszowała konkretnie. Poza tym rozwarcie na luźny palec, szyjka trzyma jeszcze, główka nawet nisko, widzimy się za tydzień na ktg. Skurcze mnie dalej trzymają, zjadłam już nawet nospę, a pachwiny bolą tak, że szłam jak kaczka do przedszkola. Brzuch jak kamień się zrobił i młoda wali po pęcherzu. Uroczooooo
|
||||||||
|
|
|
|
#807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poszłam dziś na kawę do mamy, to jest jakieś 7 minut drogi i powiem Wam, że nie dość, że szłam jak stara babcia, to ledwo wlazlam na te 1 piętro. Młoda tak mi się wbija w Bozene że to jest niepojęte, czuje jakby cała tam siedziała! Teraz jakieś fikolki robi,jakby po prostu nie mogła wyjść i cały czas mam parcie na pęcherz, aż mnie piecze czasem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Pestka - też podczytywałam marcówki i się przeraziłam delikatnie mówiąc.
Te różne niewiadome, wątpliwości, nieprzespane noce, bóle blizn, krocza, piersi. Zachowania maluszków. Kurcze niech jeszcze siedzi w brzuchu malec.
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie wiem o jakich dolegliwościach piszecie
![]() Właśnie wsadziłam w piekarnik mufinki ![]() I ten tego...może podczytam marcówki, od kiedy zacząć ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#810 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj wieczorem tż mówił, że wg niego głowa jest u góry, a ja potencjał na matkę roku w ogóle nie mam pojęcia gdzie co jest Wczoraj uwierzyłam mojemu tż, że głową jest u góry, teraz trochę zgłupiałam. Ale nie wiem czy mu mogę wierzyć, bo na początku mówił, że będzie dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Też podczytuję marcówki, faktycznie nie wygląda to tak beztrosko jak myślałam |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

Bejata Twój dzień 0 zbliża się nieubłaganie

no ale są nieregularne. Czekam. Mama wzięła córkę więc teraz odpoczywam i będę z apka sprawdzać jak częste są te skurcze. Zrobiłam już i nawet zjadłam obiad. Głodna nie pojade.
może coś z tego się urodzi w najbliższym czasie 

powodzenia i daj znać co i jak 

więc czekam na tz, kończy pracę za pół godziny. Wskocze spod prysznic jak przyjedzie i zobaczymy. Rano już brałam prysznic ale skurcze i tak się pojawiły. Ale dziady bolą i czuje jak dzieciątko jest nisko i uciska. 

bo cos sie zaczelo. 

Jaki przerażony i zaraz wykład, że żadnych seksów, bo infekcja i w ogóle.
Ale próba zakończona niepowodzeniem bo uciskał mi brzuch
Wyglądam już strasznie, +17kg, opuchnięcia nawet na twarzy i jeszcze te namioty zamiast ubrań bo już nawet legginsy mnie cisną
, rzucam okiem na lustro w przejściu i myślę - ale porażka, oby chociaż sąsiadki żadnej nie spotkać… oczywiście spotkałam trzy!

i cały czas mam parcie na pęcherz, aż mnie piecze czasem.
26.08.2017