|
|
#1171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cytat:
![]() U mnie to nie były aż takie bóle, ale bardzo, bardzo silne miesiączkowe, jak łapie skurcz to nie można mówić, najpierw niezbyt regularne, potem coraz silniejsze. W pierwszej ciąży trwało to ok 6 godzin od momentu pierwszych skurczy, do regularnych co 3-4-5 minut, kiedy pojechaliśmy do szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1172 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż liczymy z TŻ na to że Mały będzie łaskawy, bo jesteśmy w trakcie przeprowadzki z mieszkania do domku. Jak poczeka jeszcze tydzień to się wyrobimy. Stolarz przychodzi montować mebelki w pt. Ale już się na nic nie nastawiam - co ma być to będzie
|
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Pola ma 3120g i nie chce jeszcze wychodzić do nas
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak łożysko i przepływy, szyjka Pajeczko? |
|
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kill meWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaangażuj TŻ-ta w wywoływanie :P |
|
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Ja dzisiaj już miałam kryzys i wrzasnęłam na córkę. Jak wstałam mniejsza nieodkladalna. Przebrałam ja, starsza pomogła no super. Ale raz, drugi, trzeci kp i dalej płacz. Zasnęła więc odłożyłam. Zrobiłam tylko siku. Starsza wyjęła patyczki do uszu i ona chce się tym bawić. Wrzask pisk, tłumaczenie nic nie pomaga i młodsze zaczęło płakać.. A starsza leży na ziemi i histeryzuje. Brakowało żebym tylko ja się jeszcze rozplakala. A ja głos podniosłam na starsza bo gdzieś mi nerwy puściły. tu chce sie sikac, podpache trzeba zmienić a nie mam jak się wyrwać na 3 minuty. W końcu mała znowu do cyca i zasnęła nareszcie głęboko ale starsza się denerwowala. Jest zazdrosna i widze ze mnie potrzebuje. Dzisiaj albo jutro pójdziemy do ogrodka i mam nadzieję że mała polubi się z wózkiem. Będę mogła że starsza chcoiaz w tej piaskownicy czy na huśtawce spędzić czas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię te fotograficzne konkursy, ale jak mam szanse i ilość nagród nie jest śmieszna Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz coś Ci sugerował, jak się nie zacznie to co dalej? Bo ja przyszły tydzień szpital 😭 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
Boziu dziewczyny, trochę Was podczytuję ale zupełnie nie mam czasu na nic
![]() W szpitalu lezalam 8dni po porodzie ze względu na wysokie ciśnienie, ładowali we mnie mega dawki leków przez co chodziłam jak zamroczona. W domu dobrze że pomaga tż bo nie wiem jak dałabym radę, dopiero od dwóch dni ciśnienie wróciło do normy, odstawilam leki i zaczynam wracać do żywych. Wiem jak bardzo czekacie na swoje maleństwa moja jest przesłodka, ale dziś porządnie daje się we znaki, od 5 nie śpi i interesuje ją tylko cyc ja w piżamie, ledwie co się umylam i skorzystałam z toalety tż zrobił kanapki do łóżkaNa szczęście Maja budzi się w nocy tylko 2razy to można pospać. Wczoraj byłyśmy na pierwszym 15minutowym spacerku, chyba jej się podobało bo po zetknięciu ze świeżym powietrzem zapadła w głęboki sen ![]() Wczoraj też zaliczylysmy pierwszą wizytę patronażową położnej, jak to mówi mój tż wizyta szpiega nie miała zastrzeżeń. Namieszała w głowach jedynie co do kąpieli, my kapiemy co 3dni, ona kazała codziennie....hmm ile ludzi tyle teorii. Chyba pozostaniemy narazie przy naszym, a jak będzie gorąco, upały to będziemy kąpać codziennie.Pępuszek nam odpadł 10dnia, jest już pięknie wygojony. Ja mam szwy zdjete i rana wygląda bardzo ładnie. Jeszcze trochę plamię ale zauważyłam że tylko podczas karmienia. Kibicuję Wam wszystkim dziewczyny, zdrowych maluszków i bezbolesnych porodów. ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że już wszystko dobrze! Zazdroszczę, że masz małą już przy sobie z tym kapaniem to nam położna na SR też mówiła, że codziennie to nie za dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Lovelly, róbcie jak Wam wygodnie. Dzidziuś i tak jest myty przy każdej kupie, na mokro przemywa się szyjkę i buzię, więc nie widzę sensu codziennej kąpieli (poza ewentualnym wprowadzaniem rytuałów, jeżeli ktoś lubi), to czy wykąpiecie codziennie, czy co 2-3 dni serio nic nie zmieni
teraz nawet chyba nie zaleca się takich częstych kąpieli, ja już nawet nie pamiętam co nam położna zalecała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tż również chętny. |
|
|
|
|
|
#1189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
osoatnio przeczytalam, że ból porodowy jest tak silny, że porownywalny ze zlamaniem 20 kosci na raz![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale taki masaż przyjemny dla mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1193 |
|
Raczkowanie
|
Z kąpaniem mieliśmy dylemat przy pierwszym (czy trzymać się rytuałów czy co 2 dni), ale nie dość że urodził się w środku upalnego lata, to uwielbiał kąpiele. Więc skoro lubi kąpaliśmy
też wydaje mi się, że twarde zasady nie mają sensu. Dziecko się nie brudzi więc trzeba robić tak żeby jemu i wam było dobrze ![]() A w ogóle to dzień dobry ![]() Mały nam rano przygorączkował więc jednak mamy NOP po szczepionce. Siedzimy razem w domu chociaż rano się popłakał jak mu nie chciałam ubrać bucików do żłobka. Pralka już skończyła pranie, zmywarka zmywanie i ciasto wyjęte z piekarnika tak to jest jak trzeba wymyślać zajęcie młodemu człowiekowi, to chociaż niech będzie przydatne. Chociaż to już nie moje tempo ;P Widzę że na wątku coraz bardziej dzieciowo. Super dajecie radę dziewczyny! Muszę się nastawić bojowo bo mega szybko się zapomina o trudach początków. W pierwszej ciąży jakoś bardziej byłam w temacie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myslę, że każde dziecko jest inne i tez pod wzgledem potrzeby kąpieli. Bo jak np ma bujną czuprynkę i czesto mu gorąco to powinno byc wedlug mnie częsciej kąpane.
Albo jak widać że bardzo lubi kąpiel to czemu mu jej odmawiać. Znowu jak cała kapiel to płacz i spinanie się dziecka to bez sensu codziennue narażac go na taki stres
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, smoczek do szpitala. Pakować czy nie?
|
|
#1196 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
((( serce pęka bo nic nie można zrobić ![]() Cytat:
![]() Co do starszej to macie teraz trudną sytuację i wszyscy potrzebujecie czasu ... najgorsze jest to że kobieta która nie ma chwili dla siebie na podstatwowe czynności i jest świeżo po porodzie niestety jest zmęczona i brak jej cierpliwości której teraz tak dużo potrzeba przytulam mocno. Nim się obejrzysz ten gorszy czas minie i bedzie lepiej
|
|
|
|
#1197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po prostu cieszę się z obalania mitu pod tytułem "koniecznie TRZEBA codziennie"...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam raczej przeciwko smoczkom, w rezultacie podaliśmy bo mały ciągle chciał ssać, karmiłam go ponad rok i smoka odstawiliśmy bez wielkich dramatów koło 1,5 roku. Chociaż doradcy laktacyjni nie polecają więc mówię tylko o moim doświadczeniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1199 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sytuacji to mysle, ze normalnie zareagowalas bo dla Was wszystkich to nowa sytuacja, a dla takiego 2,5 rocznego dziecka to w ogole jest kosmos i nie potrafi sie odnalezc. Mam nadzieje, ze szybko przyzwyczaicie sie do nowego czlonka rodziny ![]() Cytat:
Najwazniejsze, ze malutka rosnie zdrowo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale jak widac efektu zero.Cytat:
No to paznokcie na porodowke mam, brwi wyskubane wiec moge jechac ale Leo sie nie kwapi ![]() Zjaflam grochowke i kupilam sobie malinowa chmurke i sernik czekoladowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

aż się chciało złapać za nią.

Godzine przed wyjazdem do szpitala jej odeszly
Dzisiaj rano na siłę trzymałam żeby do badania pobrać to myślałam że eksploduję 
Łatwiej mi się buty zakłada wieczorem niż rano - paradoks
Opis bólu bardzo zachęcający
26.08.2017
kill me
?
tu chce sie sikac, podpache trzeba zmienić a nie mam jak się wyrwać na 3 minuty. W końcu mała znowu do cyca i zasnęła nareszcie głęboko ale starsza się denerwowala. Jest zazdrosna i widze ze mnie potrzebuje. Dzisiaj albo jutro pójdziemy do ogrodka i mam nadzieję że mała polubi się z wózkiem. Będę mogła że starsza chcoiaz w tej piaskownicy czy na huśtawce spędzić czas.

ja w piżamie, ledwie co się umylam i skorzystałam z toalety
nie miała zastrzeżeń. Namieszała w głowach jedynie co do kąpieli, my kapiemy co 3dni, ona kazała codziennie....hmm ile ludzi tyle teorii. Chyba pozostaniemy narazie przy naszym, a jak będzie gorąco, upały to będziemy kąpać codziennie.
z tym kapaniem to nam położna na SR też mówiła, że codziennie to nie za dobrze.
Dzięki, tego właśnie pragnęłam, żeby przeczytać " jakby ktoś kosci lamał" 3 dni przed tp
Nie mów hop 

((( serce pęka bo nic nie można zrobić