Chcę być mamą - ploteczek część II :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-04-10, 12:16   #181
Rarita
Wtajemniczenie

Dot.: Chcę być mamą - ploteczek część II :)

Cytat:
Napisane przez Dzasta11 Pokaż wiadomość
Rarita kiedy masz wizytę u lekarza? Aniu mimo wszystko wierzę, że Wam się uda bez in vitro. Naturalnie lub przez inseminację. Po laparoskopii naprawdę zwiększają się szanse na zajście w ciążę, a leczenie farmakologiczne ma sprawić, że te mniejsze polipy się wchłoną dobrze rozumiem? Ooo Malta super super i jeszcze raz superNie będziemy się konsultować z innym lekarzem. Mam naprawdę świetnego specjalistę znanego na całą Polskę. Jeżdżą do niego dziewczyny nawet z północy kraju. Mam do niego zaufanie choć w piątek muszę przyznać zwątpiłam, ale po wczorajszym monitoringu tylko się utwierdziłam, że z całego serca chce nam pomóc.
Wizytę mam jutro, z tego co wyczytałam do tej pory to DHEA jest hormonem podawanym kobietom przed in vitro bo ma pozytywny wpływ na zapłodnienie/implementację (różne źródła różnie podają), ale zbyt wysoki poziom powoduje poronienia na bardzo wczesnym etapie... Dam znać jutro jak czegoś się dowiem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 12:33   #182
Dzasta11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
Wizytę mam jutro, z tego co wyczytałam do tej pory to DHEA jest hormonem podawanym kobietom przed in vitro bo ma pozytywny wpływ na zapłodnienie/implementację (różne źródła różnie podają), ale zbyt wysoki poziom powoduje poronienia na bardzo wczesnym etapie... Dam znać jutro jak czegoś się dowiem

Będziemy czekać na wiadomości Staracie się o pierwszego dzidziolka?
Dzasta11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 12:57   #183
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:
Będziemy czekać na wiadomości Staracie się o pierwszego dzidziolka?
Tak, od pół roku i w sumie tż i ginekolog twierdzą, że jeszcze się absolutnie nie ma czym przejmować no ale jakoś mam złe przeczucia...

Stary 2019-04-10, 13:10   #184
Beellina
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, od pół roku i w sumie tż i ginekolog twierdzą, że jeszcze się absolutnie nie ma czym przejmować no ale jakoś mam złe przeczucia...

Powodzenia na badaniu. Trzeba być dobrej myśli. Powodzenia
Ania...Malta 🤩 zazdrooooo.. to kiedy wypoczywacie?
Jak tam wasze plany na święta? Gdzies wyjeżdżacie?

Beellina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 15:22   #185
Annia26
Zadomowienie

Cytat:
Rarita kiedy masz wizytę u lekarza? Aniu mimo wszystko wierzę, że Wam się uda bez in vitro. Naturalnie lub przez inseminację. Po laparoskopii naprawdę zwiększają się szanse na zajście w ciążę, a leczenie farmakologiczne ma sprawić, że te mniejsze polipy się wchłoną dobrze rozumiem? Ooo Malta super super i jeszcze raz superNie będziemy się konsultować z innym lekarzem. Mam naprawdę świetnego specjalistę znanego na całą Polskę. Jeżdżą do niego dziewczyny nawet z północy kraju. Mam do niego zaufanie choć w piątek muszę przyznać zwątpiłam, ale po wczorajszym monitoringu tylko się utwierdziłam, że z całego serca chce nam pomóc.
Tak powinny się wchłonąć. To dobrze, że ufasz lekarzowi, to widać komu zależy, a kto pracuje aby zarabiać.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Beellina Pokaż wiadomość
Powodzenia na badaniu. Trzeba być dobrej myśli. Powodzenia
Ania...Malta 🤩 zazdrooooo.. to kiedy wypoczywacie?
Jak tam wasze plany na święta? Gdzies wyjeżdżacie?

Jedziemy 14 maja
Co do wielkanocy to będziemy całe święta u moich rodziców Pewnie znów przytyję..... jak ja na tej Malcie będę się prezentować w kusych strojach

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:

Zaciekawiłaś mnie tym hormonem, nie miałam go badanego, ale skoro inne masz w normach to duża szansa, ze to nic złego nie znaczy. Kciuki za wizytę
Annia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 17:16   #186
KarolaKG
Zakorzenienie

Hejo, zimno u mnie ostatnio.

Ania tak dzisiaj mam, dziękuję za życzenia

Rarita ja też nigdy nie miałam tego badania zrobionego.

Dzasta ja ciągle mam nadzieję, ze was in vitro ominie, uda się innym sposobem

Malutka odpoczywaj ile potrzeba, kropek tego potrzebuje

Początkująca scraperka
Zapraszam
https://www.instagram.com/w_chwili_luzu/
https://www.facebook.com/W-Chwili-Luzu-122769098281801/
KarolaKG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 19:43   #187
marcja7777
Zadomowienie

Cytat:
Uuu Marcja współczuję. Po pracy spróbuj odpocząć, może nawet się zdrzemnąć to zregenerujesz siły
Dziś wróciłam z pracy z bólem głowy ale na szczęście przeszło. Oby do piątku.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Karola wszystkiego dobrego 😀

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Swego czasu pisałyście o snach... ja mam takie coś, że rzadko, ale we snach przychodzą do mnie mój zmarli dziadkowie, że strony mamy, czasami druga babcia. To są niesamowite emocje, ciężko mi je opisać. Jak śni mi się babcia to coś dobrego mnie spotka, a jak dziadek to muszę na coś uważać, a jak śnią mi się oboje to, że coś kiepsko się zacznie ale dobrze skończy. Ja w to wierzę, lata praktyki 😀
marcja7777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 20:41   #188
tinulinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarolaKG Pokaż wiadomość
Ale wszytko poza tym w porządku? Może w kolejnym miesiącu bardzo mało przytyjesz i się wyrówna
Tak, poza tym to wszystko ok. Trochę się martwię bo już mam kolejny kilogram na plusie...

Cytat:
Napisane przez KarolaKG Pokaż wiadomość
Ania tak dzisiaj mam, dziękuję za życzenia
Sto lat, sto lat upragnionych dwóch kreseczek jak najszybciej!

Malutka ile tygodni ma ciąża, licząc od ostatniej miesiączki? Bo coś mi sie wydaje że za wczęśnie żeby coś na usg było widać, ale oby już jakaś plameczka sie pojawiła
tinulinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 20:47   #189
malutka89
Zakorzenienie

Karola wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń!

Ania zazdroszczę Malty
Co Do Świąt to my spędzimy je u rodzinki

Tinulinka wg aplikacji mam 5 tydz 6 dzień. Ostatnia miesiączke miałam 1 marca A skończyła się 6 marca. Lekarka mówiła mi że będzie już widać kropka, nie wiem teraz sama co myśleć. Za wcześnie myślicie?

malutka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 20:51   #190
Dzasta11
Wtajemniczenie

Karolka wszystkiego dobrego i oby to największe marzenie się szybko spełniło 🌷 Malutka myślę, że pęcherzyk będzie już na pewno, a na kolejnej wizycie usłyszycie już serduszko 😊
Dzasta11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 20:56   #191
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez tinulinka Pokaż wiadomość
Tak, poza tym to wszystko ok. Trochę się martwię bo już mam kolejny kilogram na plusie...

Sto lat, sto lat upragnionych dwóch kreseczek jak najszybciej!

Malutka ile tygodni ma ciąża, licząc od ostatniej miesiączki? Bo coś mi sie wydaje że za wczęśnie żeby coś na usg było widać, ale oby już jakaś plameczka sie pojawiła
Obstawiam, że mam więcej kg na plusie niż Ty, więc nie martw się, może nawet mnie nie dogonisz
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 21:02   #192
tinulinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malutka89 Pokaż wiadomość
Karola wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń!

Ania zazdroszczę Malty
Co Do Świąt to my spędzimy je u rodzinki

Tinulinka wg aplikacji mam 5 tydz 6 dzień. Ostatnia miesiączke miałam 1 marca A skończyła się 6 marca. Lekarka mówiła mi że będzie już widać kropka, nie wiem teraz sama co myśleć. Za wcześnie myślicie?

Aaa czyli jak w piatek bedziesz u lekarza to juz bedzie 6 tydz to moze faktycznie bedzie cos widać Sorki, że postraszyłam jakoś mi się wydawało że jesteś trochę wcześniej ja tak miałam że za wcześnie byłam u lekarza chyba dwa razy, nic nie było widać i sie stresowałam później że to ciąża pozamaciczna, na szczęście wszystko okazało się ok. Trzymam kciuki za ciebie i daj znać jak bedziesz po wizycie

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Obstawiam, że mam więcej kg na plusie niż Ty, więc nie martw się, może nawet mnie nie dogonisz
mi nie chodzi o sam fakt kilogramów i nie boję się tego żebym miała po ciąży przytyć czy coś, tylko nie chce żeby dzidziusiowi coś się stało bo za duża masa urodzeniowa to też nie dobrze lilianna a ty jak się czujesz?
tinulinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-10, 21:07   #193
malutka89
Zakorzenienie

Cytat:
Karolka wszystkiego dobrego i oby to największe marzenie się szybko spełniło Malutka myślę, że pęcherzyk będzie już na pewno, a na kolejnej wizycie usłyszycie już serduszko
Narazie jestem na etapie strachu czy wszystko jest ok...
Oby tak było, dziękuję
Cytat:
Aaa czyli jak w piatek bedziesz u lekarza to juz bedzie 6 tydz to moze faktycznie bedzie cos widać Sorki, że postraszyłam jakoś mi się wydawało że jesteś trochę wcześniej ja tak miałam że za wcześnie byłam u lekarza chyba dwa razy, nic nie było widać i sie stresowałam później że to ciąża pozamaciczna, na szczęście wszystko okazało się ok. Trzymam kciuki za ciebie i daj znać jak bedziesz po wizycie
Ten czas tak zasuwa że szok, już prawie 2 tyg jak zobaczyłam bladziocha na tescie
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Nie ukrywam że już odliczam do piątku, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Jak nic nie będzie widać, to trzeba będzie czekać dalej.
Trzymajcie kciuki w piątek o 7 rano

Stary 2019-04-10, 21:37   #194
lilianna90

Cytat:

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

mi nie chodzi o sam fakt kilogramów i nie boję się tego żebym miała po ciąży przytyć czy coś, tylko nie chce żeby dzidziusiowi coś się stało bo za duża masa urodzeniowa to też nie dobrze lilianna a ty jak się czujesz?
W miarę dobrze. Dzieciak mnie od wczoraj poddusza chyba, ciężko mi oddech złapać
Stary 2019-04-11, 09:46   #195
malutka89
Zakorzenienie

Cześć w czwartek prawie weekend tylko pogoda do kitu, czuć zimę w powietrzu brrr

Witam się z inką
Niedobrze mi od rana, wmusiłam bułkę na sniadanie. Do tej pory miałam apetyt że hej wg apki zaczynam 7 tydzień, ciekawe jak jej naprawde

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-04-11, 10:17   #196
lisiencja
Raczkowanie

Weekend juz wisi w powietrzu, fajnie by było żeby pogoda dopisała. Niby zapowiadają jakiś śnieg, więc nie wynoszę jeszcze zimowych butów, bo wtedy to na pewno nas tu zasypie - mieszkam na polskim biegunie Jeszcze tydzień na zwolnieniu, ja nie wiem jak będzie w pracy po takiej długiej przerwie.
Niech to będzie miły czwartek

lisiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-11, 11:52   #197
Dzasta11
Wtajemniczenie

Hej wszystkim
U mnie dziś też zimno bardzo Już po badaniach, ponad 2 tysiące nie nasze Wyniki za dwa tygodnie. Jedynie na trombofilię czeka się od 4 do 8 tygodni. Miałam mieć dziś wolne, ale wróciłam do pracy bo taka pogoda, że szkoda mi tego jednego dnia wolnego Lisiencja jeszcze nie myśl o powrocie do pracy. Jeden dzień i wbijesz się w rytm spokojnie
Stary 2019-04-11, 12:26   #198
Annia26
Zadomowienie

Cytat:
Narazie jestem na etapie strachu czy wszystko jest ok...
Oby tak było, dziękujęTen czas tak zasuwa że szok, już prawie 2 tyg jak zobaczyłam bladziocha na tescie
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Nie ukrywam że już odliczam do piątku, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Jak nic nie będzie widać, to trzeba będzie czekać dalej.
Trzymajcie kciuki w piątek o 7 rano

2 tyg...faktycznie ten czas leci jak oszalały

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez lisiencja Pokaż wiadomość
Weekend juz wisi w powietrzu, fajnie by było żeby pogoda dopisała. Niby zapowiadają jakiś śnieg, więc nie wynoszę jeszcze zimowych butów, bo wtedy to na pewno nas tu zasypie - mieszkam na polskim biegunie Jeszcze tydzień na zwolnieniu, ja nie wiem jak będzie w pracy po takiej długiej przerwie.
Niech to będzie miły czwartek

Pierwszy dzień będzie straszny

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Hej wszystkim
U mnie dziś też zimno bardzo Już po badaniach, ponad 2 tysiące nie nasze Wyniki za dwa tygodnie. Jedynie na trombofilię czeka się od 4 do 8 tygodni. Miałam mieć dziś wolne, ale wróciłam do pracy bo taka pogoda, że szkoda mi tego jednego dnia wolnego Lisiencja jeszcze nie myśl o powrocie do pracy. Jeden dzień i wbijesz się w rytm spokojnie
Strasznie drogie te badania. Zauważyłam czytając różne fora, że dziewczyny prawie wszystkie badania robią prywatnie. Nic z tego Dzasta co dostałaś nie jest na nfz? No bo jak kogoś nie stać no to co nie może mieć dziecka...
Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie dobrze u Was
Stary 2019-04-11, 18:41   #199
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Annia26 Pokaż wiadomość
2 tyg...faktycznie ten czas leci jak oszalały

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Pierwszy dzień będzie straszny

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Strasznie drogie te badania. Zauważyłam czytając różne fora, że dziewczyny prawie wszystkie badania robią prywatnie. Nic z tego Dzasta co dostałaś nie jest na nfz? No bo jak kogoś nie stać no to co nie może mieć dziecka...
Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie dobrze u Was
Annia ja akurat robię wszystko na Medicover i sądzę, że nawet jeśli nie masz możliwości załatwienia pakietu w pracy to warto wykupić taki pakiet prywatnie na czas starań.
Ja w ciągu 7 dni zrobiłam badania hormonów, z wynikami byłam u ginekologa, endokrynologa, zrobiłam USG tarczycy i dostałam skierowanie na kolejne, bardzo szczegółowe badania hormonów (tylko że muszę odczekać do początku kolejnego cyklu, w innym wypadku zrobiłabym je już dzisiaj). Na NFZ zapewne czekałabym z każdym etapem po kilka miesięcy, a całkiem prywatnie to pewnie z tysiaczek byłby już nie mój...

A propos wysokiego poziomu DHEA - mam podejrzenie PCOS, mam brać na razie Ovarin i Cyclodynon (do czasu kolejnych wyników i diagnozy) - czy któraś z Was stosowała? Jakie macie opinie? Bo z tego to czytam to nawet nie leki tylko suplementy...
Stary 2019-04-11, 18:47   #200
Dzasta11
Wtajemniczenie

Ja Ovarin łykałam około 1,5 roku jeszcze zanim zdecydowałam się na wizytę u specjalisty od niepłodności. Rarita tak jak piszesz to witaminy. Mi po zOvarinie skróci się okres. Teraz już go nie biorę, a krótkie miesiączki pozostały 😊 Co do tego drugiego suplementu to nie pomogę bo pierwszy raz słyszę tą nazwę ☺️
Stary 2019-04-11, 19:15   #201
Annia26
Zadomowienie

Rarita brałam ovarin, ale potem zamieniłam na inofem, co do tego drugiego to nie wiem. Jeśli chodzi o badania to mam pakiet pzu, ale gin kompetentnego nie znalazłam w pzu ,wiec wszystkie badania robię prywatnie, u nas łącznie z wizytami to już kilka tys wyszło, ale to nie wazne, ważne żeby się w końcu udało.
Stary 2019-04-11, 20:21   #202
Beellina
Zakorzenienie

Hej wam. Zimnica straszna. Dziś wróciłam do pracy po 3 dniach opieki,.o mater ile mialam pracy,.zaiwaniałam jak motorek. A jeszcze znajoma mnie namówiła na siłownię. Kur.....ledwo żyje! Wszystko mnie boli Łącznie z oczami! Do wanny chyba sie doczołgam..
Dzasta, trzymam kciuki żeby się udało. Jejku ile kasy idzie na takowe specjalistyczne badania.

Stary 2019-04-12, 06:50   #203
Beellina
Zakorzenienie

Dzień dobry w piateczek. kawusia, 8 godz pracy i weekend. Gdzie to ciepło ja sie pytam..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-04-12, 08:57   #204
malutka89
Zakorzenienie

Cześć Kobietki
Ja już po lekarzu, wszystko jest ok, jest pęcherzyk i zarodek. Na serduszko jeszcze za wcześnie bo wyszło że to ok 5 tydzień 5 dzień. Nie wiem tylko jak obliczyć termin porodu...
Ogólnie dalej mam mieszane uczucia co do tej lekarki. Tak jakoś nic mi nie dorwdzila zbytnio, zleciła tylko kilka badań i kazala brać dupka teraz 2 x dziennie i założyła kartę ciąży, kolejną wizyta za miesiąc. Ciągle jeszcze myślę czy nie rozejrzeć się za kim innym ale nie mam nikogo z polecenia
A wam jak mija piątek?

Stary 2019-04-12, 09:04   #205
Dzasta11
Wtajemniczenie

Malutka bardzo się cieszę To dobry pomysł - rozejrzyj się za kimś innym. Dopiero za miesiąc? Według mnie późno ta wizyta. Ja to bym biegła na USG za jakiś tydzień żeby serduszka posłuchać Dbaj teraz Kochana o siebie i proszę się nie przemęczać
Stary 2019-04-12, 09:09   #206
malutka89
Zakorzenienie

Cytat:
Malutka bardzo się cieszę To dobry pomysł - rozejrzyj się za kimś innym. Dopiero za miesiąc? Według mnie późno ta wizyta. Ja to bym biegła na USG za jakiś tydzień żeby serduszka posłuchać Dbaj teraz Kochana o siebie i proszę się nie przemęczać
Dziękuję Kochana! powiem Ci ze nie dowierzam ciągle ze sie udało Ciągle mam jakiegoś stracha. Jak zobaczyłam kropka na usg to prawie się poplakalam...

Chyba tak zrobię Rozmiawialam z nią też na temat zwolnienia lekarskiego, bo nie ukrywam że za jakiś miesiąc, czy 2 będę chciała iść na nie, bo mam taką pracę że dziwgam ciężkie rzeczy czasem 20 kg, mam nocki itp i nie widzę się w tej pracy w późniejszym czasie A ona że jak nie ma podstaw do zwolnienia to nie wypisuje. Zdziwilam się troche, muszę poczytać o tym

Stary 2019-04-12, 09:10   #207
lisiencja
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Kobietki
Ja już po lekarzu, wszystko jest ok, jest pęcherzyk i zarodek. Na serduszko jeszcze za wcześnie bo wyszło że to ok 5 tydzień 5 dzień. Nie wiem tylko jak obliczyć termin porodu...
Ogólnie dalej mam mieszane uczucia co do tej lekarki. Tak jakoś nic mi nie dorwdzila zbytnio, zleciła tylko kilka badań i kazala brać dupka teraz 2 x dziennie i założyła kartę ciąży, kolejną wizyta za miesiąc. Ciągle jeszcze myślę czy nie rozejrzeć się za kim innym ale nie mam nikogo z polecenia
A wam jak mija piątek?

Ale cudne wieści!

Może poszukaj innego lekarza, który choć trochę się zaangażuje. Skoro obecna wie o Twoich staraniach i tak na zimno podchodzi, to trochę przykro. Chyba, że po prostu sceptycznie podchodzi, choć to może żadne wytłumaczenie.

Weekend na horyzoncie Kobietki!

lisiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-12, 09:13   #208
Dzasta11
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Kochana! powiem Ci ze nie dowierzam ciągle ze sie udało Ciągle mam jakiegoś stracha. Jak zobaczyłam kropka na usg to prawie się poplakalam...

Chyba tak zrobię Rozmiawialam z nią też na temat zwolnienia lekarskiego, bo nie ukrywam że za jakiś miesiąc, czy 2 będę chciała iść na nie, bo mam taką pracę że dziwgam ciężkie rzeczy czasem 20 kg, mam nocki itp i nie widzę się w tej pracy w późniejszym czasie A ona że jak nie ma podstaw do zwolnienia to nie wypisuje. Zdziwilam się troche, muszę poczytać o tym

Koniecznie poszukaj innego lekarza. Nie ma przeciwwskazań? To masz dźwigać ciężary i pracować w nocy? Wątpię, że pracodawca pójdzie na jakieś ustępstwa. Chyba, że masz fajnego szefa
Stary 2019-04-12, 09:24   #209
lilianna90

Cytat:

No akurat w tym ma rację, jak nie ma postaw do zwolnienia to nie wypisuje. To pracodawca powinien znaleźć taką pracę dla ciężarnej aby mogła ją wykonywać. Ale wielu lekarzy wypisuje zwolnienia na prośbę ciężarnej właśnie z powodu pracy. Ja z tym nie miałam problemu, też miałam pracę fizyczną i dźwigającą i od początku jestem na zwolnieniu.
Na jakie badania dała Ci skierowanie? Chyba bym się rozejrzała za innym lekarzem jednak, dla mnie wizyta za miesiąc to zdecydowanie za długo, za tydzień, dwa powinnaś mieć aby zobaczyć serduszko.
Stary 2019-04-12, 09:39   #210
Annia26
Zadomowienie

Dzień dobry 😊

Ja dzisiaj od 14 mam weekend i co piątek tak będziemy mieć, ale jeden dzień w tygodniu zostaję dłużej. Czekam na kuriera z paczką z apteki, mam nadzieję że do 14 dojedzie.

Malutka bardzo się cieszę 😊 Tak jak dziewczyny piszą szła bym za tydzień lub dwa podejrzeć serduszko. Skoro pracujesz w nocy i dźwigasz , a szefowie nie mają możliwości zapewnić innego stanowiska to po serduszku szła bym na l4 na Twoim miejscu 😊
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości