Mamy majowe 2019 - część V - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-04-12, 09:18   #451
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe 2019 - część V

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Hormony :/ spoko, ja wczoraj zjechałam tz że za długo w WC siedzi, że mieliśmy wychodzic 10 min temu i że robi mi na złość Pochwaliłas się.... Cholera że tak to działa no ja już nie chwalę idzie dziś do żłobka? Jak idzie to się kładź i odpoczywaj! Mój się cieszy itd ale żeby do brzucha gadać czy coś to nieeeeeeeeee. Na badania itd też sama zazwyczaj ale to kwestia że akurat jak mam badanie to on w pracy.Daj mu kartkę i długopis żeby zaczął spisywać testament! Działa! No i łącze się w bólu nad opieka nad "chorym" chłopem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Fak faktycznie tozto moja wina!!
Poszedł. Sam się obudził o 7...myślałam że nie pójdzie bo albo dalej będzie się źle czuł albo nie wstanie. A ten nas obudził jak zwykle o 7...zadowolony, zjadł i poszedł. Okeeeej niech będzie.
Ja myślałam że obym wytrwala speców od ogrodu 2h i idę spać... Pan przyjechał sam, rovia się 4h...co chwila coś chceee

Po 12 może się położę.. Chciałam dziś długo zabalowac w mieście

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-04-12, 09:19   #452
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1103 Pokaż wiadomość
Hej. Ja dzisiaj mam obserwowac dzidziusia, jednak od rana jest ok, pokopala troszke. Jednak faktycznie, te ruchy juz sa delikatniejsze, takie przeciaganie bardziej.
Dostalam dzisiaj decyzje o macierzyńskim wiec od rana dobre wieści.
Lilly to na bank homony. Wczoraj jak mąż sie zapytał, co się dzieję, w koncu zauważył że coś jest nie tak, to się od razu rozryczalam z bezsilności. Bo nie wiedziałam , czy jechac do szpitala czy czekać na ruchy.
Ogólnie to jestem zła na niego cała ciążę bo jest to nasza 3 ciąża a on tak jakby w ogóle się nia nie interesuje.
Pierwsza ciąża, to gadanie do brzucha, glaskanie itd, druga ciąża juz bez fajerwerkow podotykal by poczuc kopniaki a w tej 3- ciej nic.
Im wieksza ilość ciąż na liczniku tym mniejsze jego zainteresowanie. Dobrze, ze to juz ostatnia
U nas na szczęście pogoda słoneczna, ale mrozno. Teraz 0 st , ale do poludnia dojdzie pewnie do 10.

u nas z kolei jest na odwrót. Z każdą ciążą chłopidło coraz bardziej się angażuje

tzn. fakt faktem,że w pierwszej chodził ze mną na każde usg, ale to dlatego,że po prostu się dało. W następnych ktoś już musi przejąć dzieci, także był ze mną na prenatalnych + 2/3 razy u mojej gin (raz z dziewczynami).

Może nie jest z tych gadających do brzucha, ale tuli, trzyma rękę, pyta, interesuje się. To wystarczy pierwsza ciąża była chyba dla niego abstrakcją tak jak dla mnie, a w następnych już ma jakieś tam wyobrażenie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 09:19   #453
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ale dziś mamy żalowy poranek laski chyba wywołałam wilka z lasu! Ale wiecie co, o ile nie cieszę się z nieszczęścia innych, to jakoś tak lżej wiedząc, że większości z nas już trochę ciężko i ma różne problemy. Człowiek od razu czuje się mniej wyealienowany że świata

Stary 2019-04-12, 09:22   #454
butterfly20
Zakorzenienie

kurczaki nadal mam katar, jak tu wyleżeć na rzęsach?:P na szczęście po południu idę do lekarza po ten steryd...no i do urzędu miasta donieść papiery do budowy...

Stary 2019-04-12, 09:23   #455
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
I dodatkowo nadal nie mamy imienia i nikt nie podejmuje tego tematu Na 4 dni przed donoszoną ciąża

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

A się wyżaliłam, sorki dziewczyny

My podjęliśmy decyzję o imieniu w niedzielę, jak trafiłam na Sor. Jadąc samochodem i nie wiedząc co nas czeka zdecydowaliśmy jak córka będzie miała na imię. Także jeden problem z głowy

sQ, to możesz w sumie zacząć rodzić. Jakieś atrakcje na wątku się zaczną

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 09:25   #456
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
My podjęliśmy decyzję o imieniu w niedzielę, jak trafiłam na Sor. Jadąc samochodem i nie wiedząc co nas czeka zdecydowaliśmy jak córka będzie miała na imię. Także jeden problem z głowy

Nie nie. Musze się wyspać.najpierw...od wtorku mogę... Choć na piątek mam pedi hm.. Ah no i torbę do porodu może bym w końcu spakowala..

Stary 2019-04-12, 09:25   #457
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie, bo nudy trochę jakiś bejbik by się przydał, oczywiście u którejś co ma już donoszone

Stary 2019-04-12, 09:27   #458
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Lilly, u mnie tez humory od rana i fochy. Nie martw sie. Jak komus nie walne to bedzie dobrze. Maz od wczoraj "chory". Boli gardlo i 36,7 stopni. No comment.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
🤣🤣🤣

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 09:27   #459
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj juz to zrobilam ale nie chcial spisac. Chyba jeszcze zamierza pozyc z ta "choroba". A juz mnie tak wku.wia

To zastosuj patent nr 2: daj mu gromnice i każ czekać na śmierć, ale podkreśl że nie bardzo by ci to było na rękę ale jak się uprze to spoko, jakoś sobie poradzisz
Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
Hej.

Sq jak to, kiedy?!?! kurcze, dopiero czytałam kwietniówki, że donoszone. A teraz u nas się zaczyna ☺ Gratulacje!!!

To ja też się pożalę. Od 3 dni mam MEGA doła. Chyba już pod depresję podchodzi. Przyczyną są w dużej mierze moi teście. Kurcze, tacy fałszywi ludzie. Sąsiadom opowiadają takie niestworzone historie. Jakimi to nie są super dziadkami. No szlag mnie trafia. Ani razu nie zabrali młodego na spacer, lody czy coś. Ja spotykam sąsiadkę i opowiada mi co to moi teście z młodym nie robią. No masakra. Co oni myślą, że ja nie rozmawiam z sąsiadami i kiedyś ich kłamstwa wyjdą?? I mam doła, że muszę mieszkać z nimi na jednym placu. Nie rozmawiam z nimi za bardzo. To się wygadałam

Elsabel, wiem, to było wczoraj, ale wszystkiego najlepszego
Monia a jak blisko teściów mieszkacie? Nie dziwię się że cię wkurza. Ale jak wyjdą ich kłamstwa to im będzie głupio a nie tobie
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Fak faktycznie tozto moja wina!!
Poszedł. Sam się obudził o 7...myślałam że nie pójdzie bo albo dalej będzie się źle czuł albo nie wstanie. A ten nas obudził jak zwykle o 7...zadowolony, zjadł i poszedł. Okeeeej niech będzie.
Ja myślałam że obym wytrwala speców od ogrodu 2h i idę spać... Pan przyjechał sam, rovia się 4h...co chwila coś chceee

Po 12 może się położę.. Chciałam dziś długo zabalowac w mieście

Dzieci. Dzieci. Mój dziś stwierdził że nie pójdzie do przedszkola, że mam iść za niego. No to mu mówię że ok, tylko musi pamiętać że trzeba posprzątać i zrobić obiadek... " Ok mamusia, jestem gotowy, idziemy!" także tak... Rany że ty masz jeszcze siły na imprezy!
Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Ale dziś mamy żalowy poranek laski chyba wywołałam wilka z lasu! Ale wiecie co, o ile nie cieszę się z nieszczęścia innych, to jakoś tak lżej wiedząc, że większości z nas już trochę ciężko i ma różne problemy. Człowiek od razu czuje się mniej wyealienowany że świata

Każda z nas musi sobie ponarzekać, także spoooko
Puchne. Palce mam jak kiełbaski, kostki mi znikają. Uf.

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 09:29   #460
Misha_
Wtajemniczenie

Ja na mojego tz moglabym narzekac chyba kazdego dnia, ale musialabym sama byc idealna on teraz jest pozniej w domu nie dziwne ze juz mu sie nie chce sprzatac wieczorem. Ja ostatnio sie zlapalam ze sprzatam wszystko oprocz kuchni i ciagle mam tam cos porozwalane. Chociaz musze sie pozalic ze smieci sa wynoszone juz 3 dzien, musze mu dzis pod nogi postawic chyba jak przyjdzie

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 09:30   #461
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
To zastosuj patent nr 2: daj mu gromnice i każ czekać na śmierć, ale podkreśl że nie bardzo by ci to było na rękę ale jak się uprze to spoko, jakoś sobie poradzisz Monia a jak blisko teściów mieszkacie? Nie dziwię się że cię wkurza. Ale jak wyjdą ich kłamstwa to im będzie głupio a nie tobie Dzieci. Dzieci. Mój dziś stwierdził że nie pójdzie do przedszkola, że mam iść za niego. No to mu mówię że ok, tylko musi pamiętać że trzeba posprzątać i zrobić obiadek... " Ok mamusia, jestem gotowy, idziemy!" także tak... Rany że ty masz jeszcze siły na imprezy!Każda z nas musi sobie ponarzekać, także spoooko

Hahahahaha Ok ale najpierw kupimy wozek

Siedzimy w szpitalu bo tz oddaje krew. Ja w poczekalni. Gościu obok oglada kopulujace sie hipopotamy na youtube. Serio?

30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 09:31   #462
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
I dodatkowo nadal nie mamy imienia i nikt nie podejmuje tego tematu Na 4 dni przed donoszoną ciąża

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Też nie mamy imienia nadal
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 09:32   #463
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Hej! Ale gonicie.
Ja mam ciążę abstrakcyjną.Jakoś to do mnie nie dociera.Spoko, brzuch mi urósł, Lalka się rusza, ( nawet inaczej niż przypuszczalam- kiedyś myślałam że to taki alien w brzuchu, że te ruchy takie "wyobcowane" będą). Ale jakoś spokojnie je przyjmuję. Nie ekscytuje się każdym, nie przeżywam jakoś mocno tej ciąży, do brzucha nie gadam.
Mało tego, jestem zła za pewne ograniczenia ( dietka, nadciśnienie, alko). TŻ też jakoś na spokojnie to przyjmuje. Do niego chyba nie dociera co się dzieje. Dopiero jak na porodówkę trafi i dziecko dostanie to może "zaskoczy".
Dzisiaj się podle czuję, znowu szybko się męczę, jakoś brak mi tchu. A niestety poleżeć nie poleżę. Dalej nic nie spakowane i nie napisane.
A wczoraj zaczęłam 35 tydzień! (Dzisiaj 34+1)
Jak sobie pomyślę ile rzeczy jeszcze przed porodem musimy ogarnąć to mi się płakać chce. I na budowę i dla dziecka...

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 09:32   #464
butterfly20
Zakorzenienie

Sysa czyli albo przyrodnik,albo zoofil

Stary 2019-04-12, 09:34   #465
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
To zastosuj patent nr 2: daj mu gromnice i każ czekać na śmierć, ale podkreśl że nie bardzo by ci to było na rękę ale jak się uprze to spoko, jakoś sobie poradzisz Monia a jak blisko teściów mieszkacie? Nie dziwię się że cię wkurza. Ale jak wyjdą ich kłamstwa to im będzie głupio a nie tobie Dzieci. Dzieci. Mój dziś stwierdził że nie pójdzie do przedszkola, że mam iść za niego. No to mu mówię że ok, tylko musi pamiętać że trzeba posprzątać i zrobić obiadek... " Ok mamusia, jestem gotowy, idziemy!" także tak... Rany że ty masz jeszcze siły na imprezy!Każda z nas musi sobie ponarzekać, także spoooko

Ja mam siłę na wszystko! już mam wizję siedzenia w domu tygodniami więc przed porodem nie zamierzam siedzieć na tyłku i czekać na nudę
Zreszta raczej pub niż dyskoteka. Mąż zmiana pracę, impreza pożegnalna. Sami znajomi będzie super wypije 700 mojito virginnnnnn
Cytat:
Hahahahaha Ok ale najpierw kupimy wozek

Siedzimy w szpitalu bo tz oddaje krew. Ja w poczekalni. Gościu obok oglada kopulujace sie hipopotamy na youtube. Serio?

Ale jak krew? Co już? Taki chory że się bada kompleksowo... Crp nieuc sprawdzi!

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Sysa czyli albo przyrodnik,albo zoofil
Przyrodnik!!!!!!

Stary 2019-04-12, 09:35   #466
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam siłę na wszystko! już mam wizję siedzenia w domu tygodniami więc przed porodem nie zamierzam siedzieć na tyłku i czekać na nudę
Zreszta raczej pub niż dyskoteka. Mąż zmiana pracę, impreza pożegnalna. Sami znajomi będzie super wypije 700 mojito virginnnnnn Ale jak krew? Co już? Taki chory że się bada kompleksowo... Crp nieuc sprawdzi!

Honorowy dawca krwi. Tu badaja wszystko, spokojnie. Zaraz sie dowiemy czy wzywac karawan czy jeszcze pociagnie do maja.

30.06.2018

Edytowane przez sysa09
Czas edycji: 2019-04-12 o 09:36
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 09:36   #467
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
To zastosuj patent nr 2: daj mu gromnice i każ czekać na śmierć, ale podkreśl że nie bardzo by ci to było na rękę ale jak się uprze to spoko, jakoś sobie poradzisz Monia a jak blisko teściów mieszkacie? Nie dziwię się że cię wkurza. Ale jak wyjdą ich kłamstwa to im będzie głupio a nie tobie

Dobrze że mój Tż jest z tych nienarzekajacych i mało choruje z reguły.

Monia, kurła teściowie na medal .
Ehhhh ja generalnie na moich nie mogę narzekać, ale czasem też mam ich dosyć.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 09:38   #468
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość

Fajnie tak w gronie kobiet sobie ponarzekać 😜

Stary 2019-04-12, 09:41   #469
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Honorowy dawca krwi. Tu badaja wszystko, spokojnie. Zaraz sie dowiemy czy wzywac karawan czy jeszcze pociagnie do maja.

O proszę a ja myślałam że masz jakiś ewenement co jak chory to nie dość że do lekarza to i badania szybko szybko...
A tu nie. Normalnie chorujący facet. Dobry. Ale facet

Stary 2019-04-12, 09:46   #470
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Pochwalę się Wam zestawem do wózka z torbą, jest cudny takie moje skromne zdanie IMG_20190412_090452418.jpegIMG_20190412_090351694.jpeg

Stary 2019-04-12, 09:48   #471
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Pochwalę się Wam zestawem do wózka z torbą, jest cudny takie moje skromne zdanie Załącznik 7672248Załącznik 7672249

Piękny, gdzie kupiłaś?
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 09:51   #472
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Piękny, gdzie kupiłaś?
Kuzynka się tym zajmuje. Wrzucałam już kiedyś chyba linka do jej sklepu, wybrałam sobie materiały i uszyła dokładnie na życzenie mam wózek Quinny i nie mam torby fabrycznej, ta jest idealna i do tego można nosić jak zwykła torebkę.

Stary 2019-04-12, 09:52   #473
Monia858585
Rozeznanie

agadzie mamy na jednym placu 2 domki. Niczym nie ogrodzone. Bo za mało miejsca na płot. Także jest ciekawie. Oni mają domek za naszym. My przy ulicy. To wszystko jest mojej teściowej. I kiedyś mi powiedzieli, że to oni są gospodarzami i jestem na ich placu. Także tego...No dobra, koniec narzekania 😀

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Sysa rozbawiłaś mnie tymi hipopotamami 😀😀 No i trzymam kciuki za męża. Co by wygrał walkę z chorobą😀

Motylku zdrówka 😊😊
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 09:52   #474
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Pochwalę się Wam zestawem do wózka z torbą, jest cudny takie moje skromne zdanie Załącznik 7672248Załącznik 7672249

Fakt, jest ślicznie
Stary 2019-04-12, 09:54   #475
Monia858585
Rozeznanie

Patrycja piękny zestaw 🙂 kuzynka ma talent.
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 10:01   #476
smerfetk_a
Żona Gargamel

Lily u mnie jest to samo, TŻ idzie na trening a ja w bek że on sobie żyje swoim życiem a ja tu gnije sama
A ostatnie dni to wybitnie bo mi brzuch twardnieje jak cokolwiek robię więc głównie leżę i prawie nie wychodzę
Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Przy moim puchnieciu 2h roznicy to jak walka o przetrwanie a wiem ze Lilly tez puchnie.
Mysia moj tz nie gada do brzucha, nawet ja nie gadam. Poglaszczw jak sroci z pracy, zapyta jak sie czuje. Z rana go poszturcha zeby kopnal. Ja sama tez nie jestem zafiksowana na punkcie tej ciazy, nie chodze i nie glaszcze brzucha z namaszczeniem. Ostatnio stwierdzilam ze dziecko bedzie lepiej znalo glosy aktorow z Criminal minds niz mojego tz

U nas podobny poziom zaangażowania
Jeszcze TŻ zawsze czyta powiadomienia z aplikacji
Cytat:

Też nie mamy

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 10:01   #477
sQuaara
Zakorzenienie

Patrycja super! Ta torba ma minky na lewą stronę jako kieszonkę? Ciekawa opcja!

Stary 2019-04-12, 10:03   #478
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Patrycja super! Ta torba ma minky na lewą stronę jako kieszonkę? Ciekawa opcja!

To eko skóra 1555056186151.jpeg

Stary 2019-04-12, 10:13   #479
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Lily u mnie jest to samo, TŻ idzie na trening a ja w bek że on sobie żyje swoim życiem a ja tu gnije sama
A ostatnie dni to wybitnie bo mi brzuch twardnieje jak cokolwiek robię więc głównie leżę i prawie nie wychodzę
No to wiesz, co czuję

Cieszę się, że on ma swoje życie bo też nie widzę tego, że miałby ze mną siedzieć w domu całe dnie po pracy, ale dobija mnie moja aktualna nieporadność. Mimo tego, że pracuję w domu już od 1,5 roku, to normalnie prawie codziennie wychodziłam a to do sklepu, a to z koleżanką na obiad czy kawę, a to do kogoś czy ktoś do mnie. A teraz po prostu nawet wyjście sama do sklepu na pół godziny-godzinę jest nieprzyjemne i strasznie mnie to wkurza. Pod tym względem bardzo czekam już na rozwiązanie. Wiem, że na początku za bardzo się nie ruszę z domu bo dziecko będzie wymagać opieki, ale po pierwsze będziemy we dwójkę z tż przez 3 tygodnie więc może jakoś łatwiej to zniosę, a po drugie nie będę już taka spuchnięta i nie będzie problemu, żeby podjechać czy na paznokcie, czy do sklepu, czy po prostu wyjść z domu po coś jak tż wróci z pracy bez obawiania się o to, że padnę gdzieś w Biedronce czy na szmatach :P Ba, ja czekam na kilkukilometrowe spacery z dzieckiem!

No ale u mnie to już bliżej niż dalej.
Co do puchnięcia jeszcze, to ja rano mam w miarę normalne stopy, w ciągu dnia zaczynają puchnąć ale to co bylo wczoraj wieczorem było dla mnie dziwaczne, takie dwie bańki Wiem, że któraś z Was tu pisała, że nie zawsze puchnięcie jest normalne i warto skonsultować z lekarzem, mam w niedzielę lekarza to go zapytam Ale myślę, że tak tuż przed terminem no to tak już bywa.
Stary 2019-04-12, 10:20   #480
Faiza
Rozeznanie

Mysia trzymaj się!!!

Jeśli chodzi o humorki to ja sobie długo ciążę chwaliłam bo mnie wyciszyła jakby teraz już bardziej się męczę fizycznie to i psychika siada na jeszcze hormony:-\ nie wiem kochane co nas pierwsze wykończy nasi tż czy hormony mój się niby interesuje ale 90% to jest tylko gadanie...czego to ja mam już nie robić, odpuścić przecież on zrobi za mnie, a w ogóle to po co tyle zakupów robię? A potem zdziwienie że na śniadanie nic nie ma. Ale najbardziej mi dowalił przy rodzinie jak przyszli na obiad, ciepłe zebrane, wyłożyłam deserowe (skromniej niż zwykle bo jest post, jego rodzina religijna,a i większość się wiecznie odchudza i sam mi doradził żeby dużo nie szykować) a ten przy wszystkich 'jakos pusto na tym stole'

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Sq gratuluję!!!

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka
Faiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości