|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 - część V
Cytat:
Poszedł. Sam się obudził o 7...myślałam że nie pójdzie bo albo dalej będzie się źle czuł albo nie wstanie. A ten nas obudził jak zwykle o 7...zadowolony, zjadł i poszedł. Okeeeej niech będzie. Ja myślałam że obym wytrwala speców od ogrodu 2h i idę spać... Pan przyjechał sam, rovia się 4h...co chwila coś chceee Po 12 może się położę.. Chciałam dziś długo zabalowac w mieście ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas z kolei jest na odwrót. Z każdą ciążą chłopidło coraz bardziej się angażuje ![]() tzn. fakt faktem,że w pierwszej chodził ze mną na każde usg, ale to dlatego,że po prostu się dało. W następnych ktoś już musi przejąć dzieci, także był ze mną na prenatalnych + 2/3 razy u mojej gin (raz z dziewczynami). Może nie jest z tych gadających do brzucha, ale tuli, trzyma rękę, pyta, interesuje się. To wystarczy pierwsza ciąża była chyba dla niego abstrakcją tak jak dla mnie, a w następnych już ma jakieś tam wyobrażenie
|
|
#453 |
|
Dostojna peema.
|
Ale dziś mamy żalowy poranek laski
chyba wywołałam wilka z lasu! Ale wiecie co, o ile nie cieszę się z nieszczęścia innych, to jakoś tak lżej wiedząc, że większości z nas już trochę ciężko i ma różne problemy. Człowiek od razu czuje się mniej wyealienowany że świata ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
kurczaki nadal mam katar, jak tu wyleżeć na rzęsach?:P na szczęście po południu idę do lekarza po ten steryd...no i do urzędu miasta donieść papiery do budowy...
|
#455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sQ, to możesz w sumie zacząć rodzić. Jakieś atrakcje na wątku się zaczną ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm.. Ah no i torbę do porodu może bym w końcu spakowala.. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
🤣![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#459 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Puchne. Palce mam jak kiełbaski, kostki mi znikają. Uf. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na mojego tz moglabym narzekac chyba kazdego dnia, ale musialabym sama byc idealna
on teraz jest pozniej w domu nie dziwne ze juz mu sie nie chce sprzatac wieczorem. Ja ostatnio sie zlapalam ze sprzatam wszystko oprocz kuchni i ciagle mam tam cos porozwalane. Chociaz musze sie pozalic ze smieci sa wynoszone juz 3 dzien, musze mu dzis pod nogi postawic chyba jak przyjdzieWysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok ale najpierw kupimy wozek ![]() Siedzimy w szpitalu bo tz oddaje krew. Ja w poczekalni. Gościu obok oglada kopulujace sie hipopotamy na youtube. Serio? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#462 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ale gonicie.
Ja mam ciążę abstrakcyjną.Jakoś to do mnie nie dociera.Spoko, brzuch mi urósł, Lalka się rusza, ( nawet inaczej niż przypuszczalam- kiedyś myślałam że to taki alien w brzuchu, że te ruchy takie "wyobcowane" będą). Ale jakoś spokojnie je przyjmuję. Nie ekscytuje się każdym, nie przeżywam jakoś mocno tej ciąży, do brzucha nie gadam. Mało tego, jestem zła za pewne ograniczenia ( dietka, nadciśnienie, alko). TŻ też jakoś na spokojnie to przyjmuje. Do niego chyba nie dociera co się dzieje. Dopiero jak na porodówkę trafi i dziecko dostanie to może "zaskoczy". Dzisiaj się podle czuję, znowu szybko się męczę, jakoś brak mi tchu. A niestety poleżeć nie poleżę. Dalej nic nie spakowane i nie napisane. A wczoraj zaczęłam 35 tydzień! (Dzisiaj 34+1) Jak sobie pomyślę ile rzeczy jeszcze przed porodem musimy ogarnąć to mi się płakać chce. I na budowę i dla dziecka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Sysa czyli albo przyrodnik,albo zoofil
|
#465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już mam wizję siedzenia w domu tygodniami więc przed porodem nie zamierzam siedzieć na tyłku i czekać na nudę ![]() Zreszta raczej pub niż dyskoteka. Mąż zmiana pracę, impreza pożegnalna. Sami znajomi będzie super wypije 700 mojito virginnnnnn Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Przyrodnik!!!!!! ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
08.2016: 63,2kg 04.2018: 55,3kg Biegam bo lubię 30.06.2018 Edytowane przez sysa09 Czas edycji: 2019-04-12 o 09:36 |
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze że mój Tż jest z tych nienarzekajacych i mało choruje z reguły. Monia, kurła teściowie na medal .Ehhhh ja generalnie na moich nie mogę narzekać, ale czasem też mam ich dosyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tu nie. Normalnie chorujący facet. Dobry. Ale facet Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
Pochwalę się Wam zestawem do wózka z torbą, jest cudny
takie moje skromne zdanie IMG_20190412_090452418.jpegIMG_20190412_090351694.jpegWysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#471 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#472 |
|
Rozeznanie
|
Kuzynka się tym zajmuje. Wrzucałam już kiedyś chyba linka do jej sklepu, wybrałam sobie materiały i uszyła dokładnie na życzenie
mam wózek Quinny i nie mam torby fabrycznej, ta jest idealna i do tego można nosić jak zwykła torebkę.Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#473 |
|
Rozeznanie
|
agadzie mamy na jednym placu 2 domki. Niczym nie ogrodzone. Bo za mało miejsca na płot. Także jest ciekawie. Oni mają domek za naszym. My przy ulicy. To wszystko jest mojej teściowej. I kiedyś mi powiedzieli, że to oni są gospodarzami i jestem na ich placu. Także tego...No dobra, koniec narzekania 😀
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Sysa rozbawiłaś mnie tymi hipopotamami 😀😀 No i trzymam kciuki za męża. Co by wygrał walkę z chorobą😀 Motylku zdrówka 😊😊 |
|
|
|
#474 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
Patrycja piękny zestaw 🙂 kuzynka ma talent.
|
|
|
|
#476 | ||
|
Żona Gargamel
|
Lily u mnie jest to samo, TŻ idzie na trening a ja w bek że on sobie żyje swoim życiem a ja tu gnije sama
![]() A ostatnie dni to wybitnie bo mi brzuch twardnieje jak cokolwiek robię więc głównie leżę i prawie nie wychodzę ![]() Cytat:
![]() Jeszcze TŻ zawsze czyta powiadomienia z aplikacji Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja super! Ta torba ma minky na lewą stronę jako kieszonkę? Ciekawa opcja!
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1555056186151.jpegWysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#479 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że on ma swoje życie bo też nie widzę tego, że miałby ze mną siedzieć w domu całe dnie po pracy, ale dobija mnie moja aktualna nieporadność. Mimo tego, że pracuję w domu już od 1,5 roku, to normalnie prawie codziennie wychodziłam a to do sklepu, a to z koleżanką na obiad czy kawę, a to do kogoś czy ktoś do mnie. A teraz po prostu nawet wyjście sama do sklepu na pół godziny-godzinę jest nieprzyjemne i strasznie mnie to wkurza. Pod tym względem bardzo czekam już na rozwiązanie. Wiem, że na początku za bardzo się nie ruszę z domu bo dziecko będzie wymagać opieki, ale po pierwsze będziemy we dwójkę z tż przez 3 tygodnie więc może jakoś łatwiej to zniosę, a po drugie nie będę już taka spuchnięta i nie będzie problemu, żeby podjechać czy na paznokcie, czy do sklepu, czy po prostu wyjść z domu po coś jak tż wróci z pracy bez obawiania się o to, że padnę gdzieś w Biedronce czy na szmatach :P Ba, ja czekam na kilkukilometrowe spacery z dzieckiem! No ale u mnie to już bliżej niż dalej. Co do puchnięcia jeszcze, to ja rano mam w miarę normalne stopy, w ciągu dnia zaczynają puchnąć ale to co bylo wczoraj wieczorem było dla mnie dziwaczne, takie dwie bańki Wiem, że któraś z Was tu pisała, że nie zawsze puchnięcie jest normalne i warto skonsultować z lekarzem, mam w niedzielę lekarza to go zapytam Ale myślę, że tak tuż przed terminem no to tak już bywa.
|
|
#480 |
|
Rozeznanie
|
Mysia trzymaj się!!!
Jeśli chodzi o humorki to ja sobie długo ciążę chwaliłam bo mnie wyciszyła jakby teraz już bardziej się męczę fizycznie to i psychika siada na jeszcze hormony:-\ nie wiem kochane co nas pierwsze wykończy nasi tż czy hormony mój się niby interesuje ale 90% to jest tylko gadanie...czego to ja mam już nie robić, odpuścić przecież on zrobi za mnie, a w ogóle to po co tyle zakupów robię? A potem zdziwienie że na śniadanie nic nie ma. Ale najbardziej mi dowalił przy rodzinie jak przyszli na obiad, ciepłe zebrane, wyłożyłam deserowe (skromniej niż zwykle bo jest post, jego rodzina religijna,a i większość się wiecznie odchudza i sam mi doradził żeby dużo nie szykować) a ten przy wszystkich 'jakos pusto na tym stole' Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Sq gratuluję!!! Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.

Pochwaliłas się.... Cholera że tak to działa no
ja już nie chwalę
idzie dziś do żłobka? Jak idzie to się kładź i odpoczywaj! Mój się cieszy itd ale żeby do brzucha gadać czy coś to nieeeeeeeeee. Na badania itd też sama zazwyczaj ale to kwestia że akurat jak mam badanie to on w pracy.Daj mu kartkę i długopis żeby zaczął spisywać testament! Działa! No i łącze się w bólu nad opieka nad "chorym" chłopem 

Na 4 dni przed donoszoną ciąża 

hm.. Ah no i torbę do porodu może bym w końcu spakowala.. 

🤣

on teraz jest pozniej w domu nie dziwne ze juz mu sie nie chce sprzatac wieczorem. Ja ostatnio sie zlapalam ze sprzatam wszystko oprocz kuchni i ciagle mam tam cos porozwalane. Chociaz musze sie pozalic ze smieci sa wynoszone juz 3 dzien, musze mu dzis pod nogi postawic chyba jak przyjdzie
.