|
|
#481 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 - część V
Cytat:
![]() Ja za to wkurzam się na wszystkich nauczycieli za ten cały protest (mimo że ich rozumiem itd.), ale kurde nie wiem już jak mam córce czas zorganizować! Wkurza mnie, bo ciągle coś chcę! Nudzi jej się, a ja dostaje szału, bo chce spokoju. Później mam wyrzuty sumienia, że dziecko cały dzień bez organizacji, ale naprawdę nie mam siły na pół dnia grania w Zgadnij kto to i do tego na dworze zimno, tragedia. Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja cudne
Faiza chyba bym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#483 |
|
Dostojna peema.
|
Na poprawę humorku zamówiłam sobie sushi na obiad - oczywiście pieczone i gotowane, żeby nie było. Także do 13.00 popracuję a potem totalny relaksik, należy się przy piątku! A stary niech se idzie na tę siłownię
|
#484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lilly jak chcesz rozmawiac z lekarzem o puchnieciu to musialabys wiedziec ile kg wody nagromadzilas tak jak ja teraz. Zwazyc sie rano i wieczorem gdy juz spuchniesz, ineczej ci lekarz powie ze to normalne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Faiza Matko cooo za mąż!!!
Ja czekam żeby z tego ogrodu poszli i idę spać. Wstanę jak chłopcy wrócą. Ot a miałam zupę krem robić , sałatkę... Sałatkę muszę. Tesciostwo wpada to będą mieć na śniadanko coś innego niż kanapeczkk... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Sq ja zawsze mówiłam do dzieci: jesteś moim najukochańszym synkiem, najukochańszą córką. No ale teraz musiałam już zrezygnować z tej opcji. U Ciebie jeszcze póki co by się sprawdziło
![]() Byłam u położnej. Oczywiście kalafior sprawił, że zadzwoniłam nie do tej co trzeba, ale spoko bo ten ich podział rejonowy do niczego nie zobowiązuje więc już się do niej zapisałam, bo taka zabawna babeczka. Przepytała mnie pod kątem depresji, dała plan porodu do uzupełnienia, kazała liczyć i zapisywać ruchy, obmacała piersi, posłuchała młodzieży i tyle. Umówiłyśmy się na jeszcze jedną wizytę przed porodem. |
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszna jest ta ociężałość i ograniczenia. Ja niby czuję się dobrze, mogę znaleźć sobie zajęcie, ale po chwili mam zadyszke, twardy brzuch i czuję się jakby mnie walec przejechał. Zazdroszczę TŻ, że on zostanie rodzicem, nie musząc przechodzić tych wszystkich niekorzystnych zmian w ciele i w organizmie. On właściwie nic w życiu nie zmienił, nadal ma swoją pracę, spotkania z kumplami, siłownię, inne sporty... Mi właściwie tylko te spotkania towarzyskie zostały. A po urodzeniu dziecka pewnie i to się ograniczy ![]() Dziękuję bardzo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja gdzie kupiłaś torbę?
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na plac zabaw sama nie pójdzie, bo to księżniczka jest a jest za zimno dla niej (u nas od wtorku 2-3 stopnie)... Nie mogli zrobić protestu nauczycieli w ładna pogodęWysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- https://m.facebook.com/byzulka/?locale2=pl_PL Kuzynka moja ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#493 |
|
Dostojna peema.
|
Elsabel, ale fajnie to ujęłaś
Dokładnie, nasi partnerzy zostaną rodzicami bez tych wszystkich zmian w organiźmie itp. Jednak i dodatkowe kilogramy, i jakieś zgagi, puchnięcie, strach przed porodem, potem laktacja itp. to wszystko spada na kobietę. Wiecie co, tak sobie myślę, że i tak żyjemy w dobrych czasach, gdzie jest normalne, że facet angażuje się w pomoc przy dziecku itp. Pomyślcie o pokoleniu naszych babć czy prababek, gdzie chłop nawet pieluchy w większości przypadków nie zmienił:P MA SA KRA.
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Melduję się z Warszawy, szpital św. Zofii. Chyba będę pierwsza, za 1,5 tygodnia wywołują poród.
|
|
|
|
#495 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ci cały czas zazdroszczę że wiesz kiedy ![]() Cytat:
Cytat:
️ ️ ️Mi się marzą pomidory, po ciąży kupię sobie i będę jeść, na śniadanie, obiad i kolację. I na deser też. Cytat:
a po porodzie spoko, zobaczysz ile poznasz nowych osób na spacerach z dzieckiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja to prawda,ciezko zorganizować czas jak już ledwo chodzisz. W poniedziałek i wtorek jeszcze miałam na to sile,ale minęła.
Z zaproszeniem koleżanek to tez było tak,ze ktoś po nie musiał pojechać i odwieźć-czyli ja. A w dodatku u nas właśnie pada śnieg,na zeenayr tez nie pójdę
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Melduję się z Warszawy, szpital św. Zofii. Chyba będę pierwsza, za 1,5 tygodnia wywołują poród
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Paula ojeju a dlaczego tak wcześnie? Z tego co widze to masz tp blisko mojego,a nie kojarzę twoich postów,cos się dzieje?
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Patrycja aaaa czyli torebki tez szyje popatrzę sobie potem
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
Mój Maluszek nie rośnie, podejrzenie hipotrofii. Przepływy są w porządku, z łożyskiem też jest ok, a On ciągle waży 2 kg. Dotrzymają do 37tyg i będą wywoływać
|
|
|
|
#500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka Edytowane przez patrycjakarabasz Czas edycji: 2019-04-12 o 10:56 |
|
|
|
|
#501 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Moja mama to przeżyła z braćmi, tata zero pomocy bo wtedy chłopy się nie wtrącały a ona z dwójką małych dzieci zakopana w pieluchach. Teraz jest zachwycona jak to faceci się angażują, pomagają, chodzą na usg. To że TŻ ze mną sprząta też jest cudowne dla niej No ale tata to ledwo szklankę do zlewu odniósł więc... Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja no niestety tak jest...także te wizyty koleżanek to mnie jeszcze bardziej męczą
|
#503 |
|
Żona Gargamel
|
Paula, mam nadzieję że wszystko będzie ok...
Aż się zmartwiłam czy ta moja kruszyna rośnie, oby przybrała do następnej wizyty... Bo niby rośnie ale coś zwolniła i jest malutka Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
Paula, trzymaj się
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Uff no, ja wczoraj miałam koleżankę Dominika, ale z mamą była więc spoko, dzieciaki i tak się bawiły a potem jak mała szła do domu to byk ryk obustronny że oni się jeszcze chcą bawić. Soczki, jakieś jedzenie, przekąski miałam na stole więc sobie brały kiedy chciały ale i tak gofry były
Mój ma cały Wielki tydzień wolny, dobrze że tz w domu to coś mu tam razem wymyślimy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, Was też tak boli kość łonowa przy chodzeniu? Nie wiem czy to normalne, czy ja coś robię nie tak? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Elsabel Czas edycji: 2019-04-12 o 11:22 |
|
|
|
|
#507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
mnie... przod krocza tam gdzie jeszcze wlosy ak jakbym dostala kijem
|
#509 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tylko wzgórek, jakby jeszcze ogonowa doszła to chyba bym zwariowała
![]() Paula, u mnie było to samo, też miałam poród wywołany bo mały nie rósł prawidłowo, nie martw się, wszystko będzie ok, po prostu malutkie dziecko urodzisz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

teraz już bardziej się męczę fizycznie to i psychika siada na jeszcze hormony:-\ nie wiem kochane co nas pierwsze wykończy nasi tż czy hormony
mój się niby interesuje ale 90% to jest tylko gadanie...czego to ja mam już nie robić, odpuścić przecież on zrobi za mnie, a w ogóle to po co tyle zakupów robię? A potem zdziwienie że na śniadanie nic nie ma. Ale najbardziej mi dowalił przy rodzinie jak przyszli na obiad, ciepłe zebrane, wyłożyłam deserowe (skromniej niż zwykle bo jest post, jego rodzina religijna,a i większość się wiecznie odchudza i sam mi doradził żeby dużo nie szykować) a ten przy wszystkich 'jakos pusto na tym stole' 
i do tego na dworze zimno, tragedia. 

a możecie mi wierzyć, że ja naprawdę raz na ruski rok się obrażam, raczej nie jestem humorzasta. Wszystko te durne hormony, dziś od rana w ogóle nie czuję się sobą. A może to efekt ciąży podczas której jak nie rzygam pół dnia to nie dam rady się ruszyć. Za długo ona już trwa 

takie moje skromne zdanie

️
Moja mama to przeżyła z braćmi, tata zero pomocy bo wtedy chłopy się nie wtrącały a ona z dwójką małych dzieci zakopana w pieluchach.
No ale tata to ledwo szklankę do zlewu odniósł więc...