Mamy majowe 2019 - część V - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-04-12, 21:59   #631
smerfetk_a
Żona Gargamel

Dot.: Mamy majowe 2019 - część V

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
To dlaczego go za przeproszeniem nie zje.....? Ja rozumiem że nie chcesz się pewnie kłócić ale no ludzie złoci. Jesteś w ciąży i on MUSI ci pomagać! Łachy nie robi! Znając mój charakterek nawtykałabym mu nieźle mój święty nie jest i nie raz jak widzę jak się do czegoś zabiera ospale to mnie trzepie, ale wtedy od razu pytam czy moglby łaskawie zaczac dzialac bo mamy malo czasu i jakos to na niego dziala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

O to to. Mam tak samo. Ciągle mi duszno jest i takie podduszenie. A mierzysz ciśnienie na co dzień?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak, gin się uparł bo mam dość wysokie ciśnienie jak mi położna mierzy.
A ja mam po prostu syndrom białego fartucha od dziecka i wszyscy lekarze się dopi...

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 22:03   #632
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Tak, gin się uparł bo mam dość wysokie ciśnienie jak mi położna mierzy.
A ja mam po prostu syndrom białego fartucha od dziecka i wszyscy lekarze się dopi...

Ja u gin puls 103, 109 w domu 80-88

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
Eceea mam nadzieję, że jak się dzidziuś urodzi to Twój mąż się ogarnie i bardziej zaangażuje w prace domowe itp.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

A mam pytanie. Te nakładki silikonowe do karmienia są w różnych rozmiarach. Jaki wziąć? Jak to się dobiera? Bo nie bardzo wiem M czy L. A chce kupić, żeby było jakby były potrzebne.
Położna mówiła ze najlepsze z mam baby. Są dwa rozmiary. Mówiła, że większość kobiet nr1. Jak duże brodawki to nr2

Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 22:08   #633
mysia1103
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
W punkt. Jeśli będę miała syna to nauczę go sprzątać

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Wiem, że dziecku niepotrzebne, ale wstawienie kołyski w istatniej chwili to też slabo dlamnie. Dobija mnie to nieprzygotowanie. Chcialabym po szpitalu wrócić do czystego mieszkania ;(

Ja właśnie uczę sprzątania mojego syna. Ma 13 lat i sam sprzata swoj3 pokój, odkurza, sciera kurze, sam odkłada ciuchy do komody.
Bo mojego męża mamusia tego nie nauczyła, i ze sprzątania ogarnia tylko odkurzanie .

Tez trzeba palcem pokazac, co ma zrobic, czym i jak. Cale szczescie sam z siebie wyrzuci smieci , rozpakuje zmywarke, ale za to nic nie ugotuje.
Remont pokoju syna tez sama robiłam ze 3- 4 tyg temu. Wytapetowalam, wymienilam komody, wylizalam podłogę na kolanach.
A pozniej zamieniłam naszą sypialnię z córki. Łącznie z przeniesieniem łóżek, komod, szaf... zrobilam to wszystko sama, bo stary wracał do domu z pracy o 20, w weekendy tez pracował. A , ze ja jak sobie cos wymyślę, to muszę to od razu ogarnąć. Chociaż wszystko zrobilam jak chcialam i nie bylo kłótni . Oczywiscie, pozniej darl się , ze jestem w ciazy i nie moge dźwigać.. ale jak bym miala czekac na niego to bym byla po porodzie.

mysia1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 22:09   #634
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Ja nie prasuję ciuszków, wyprasowałam tylko pieluchy.
#wyrodnamadka
Ja nawet pieluch nie
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 22:14   #635
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Ja nawet pieluch nie
Ach, nie jestem więc sama wśród tych wyrodnych

Stary 2019-04-12, 22:17   #636
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

To ja się spięłam przez te dwa tygodnie mega Wyprane, wyprasowane, magisterka napisana, pół szafek w kuchni umyte w tym tygodniu reszta kuchni, potem po kolei pokoje. Ale będę miała więcej czasu to raz dwa pójdzie. I spakuje torbę może Aż mi głupio Wam pisać

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 22:20   #637
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Wiem, że dziecku niepotrzebne, ale wstawienie kołyski w istatniej chwili to też slabo dlamnie. Dobija mnie to nieprzygotowanie. Chcialabym po szpitalu wrócić do czystego mieszkania ;(

Wiesz co, mój będzie skręcał łóżeczko albo jak wróci z pracy (czyli po 8.05) albo jak będę w szpitalu. Nie mamy za dużo miejsca po prostu. Poprzednio mały spał w wózku pierwsze 1,5 miesiąca bo był naprawdę malutki i w wózku było nam wygodniej.
A jeśli chodzi o sprzatanie - to się nie odgrażaj że poprosisz bratowa czy kogoś tylko po prostu ją poproś. Po co masz się denerwować. Ja wiem że jeśli chodzi o sprzątanie to mój tz owszem, pomoże, ale jak mam po nim poprawiać to wolę sama. A teraz nie zrobie więc poprosiłam panią która sprząta u mojej znajomej o pomoc. Ja się nie wkurzam, tz i tak ma sporo pracy w domu, a mam czysto.
Cytat:
Napisane przez mysia1103 Pokaż wiadomość
Ja właśnie uczę sprzątania mojego syna. Ma 13 lat i sam sprzata swoj3 pokój, odkurza, sciera kurze, sam odkłada ciuchy do komody.
Bo mojego męża mamusia tego nie nauczyła, i ze sprzątania ogarnia tylko odkurzanie .

Tez trzeba palcem pokazac, co ma zrobic, czym i jak. Cale szczescie sam z siebie wyrzuci smieci , rozpakuje zmywarke, ale za to nic nie ugotuje.
Remont pokoju syna tez sama robiłam ze 3- 4 tyg temu. Wytapetowalam, wymienilam komody, wylizalam podłogę na kolanach.
A pozniej zamieniłam naszą sypialnię z córki. Łącznie z przeniesieniem łóżek, komod, szaf... zrobilam to wszystko sama, bo stary wracał do domu z pracy o 20, w weekendy tez pracował. A , ze ja jak sobie cos wymyślę, to muszę to od razu ogarnąć. Chociaż wszystko zrobilam jak chcialam i nie bylo kłótni . Oczywiscie, pozniej darl się , ze jestem w ciazy i nie moge dźwigać.. ale jak bym miala czekac na niego to bym byla po porodzie.

Jezu kobieto zwariowałas! Skąd ty na to wszystko sily wzięłaś!?? Jezu, ja to już bym chyba nie żyła po takim wysiłku

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 22:22   #638
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja musze chyba klapki do szpitala kupić następne, rozmiar wieksze niż te co mam bo kupiłam swoj rozmiar i to był błąd. Ale wtedy jeszcze nie przewidziałam, że moje stopy będą przypominać dwa bocheny chleba a tak to torba też spakowana i w sumie wszystko gotowe. No nie napisałam wszystkich tekstów na ten miesiąc ale jak nie zdążę to nie zdążę, trudno. Zresztą myślę, że zdążę.

Stary 2019-04-12, 22:22   #639
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

My też planujemy kołyske złożyć przed samym porodem albo jak ja będę w szpitalu, bo po co mi teraz, tylko by zawadzało, a ja się chce jeszcze nacieszyć przestrzenią. Ale rozumiem, że ktoś ma taką potrzebę, bo przy młodym łóżeczko stało skręcone od 5 msc ciąży, bo się chciałam nacieszyć zwyczajnie

Stary 2019-04-12, 22:27   #640
mysia1103
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Wiesz co, mój będzie skręcał łóżeczko albo jak wróci z pracy (czyli po 8.05) albo jak będę w szpitalu. Nie mamy za dużo miejsca po prostu. Poprzednio mały spał w wózku pierwsze 1,5 miesiąca bo był naprawdę malutki i w wózku było nam wygodniej.
A jeśli chodzi o sprzatanie - to się nie odgrażaj że poprosisz bratowa czy kogoś tylko po prostu ją poproś. Po co masz się denerwować. Ja wiem że jeśli chodzi o sprzątanie to mój tz owszem, pomoże, ale jak mam po nim poprawiać to wolę sama. A teraz nie zrobie więc poprosiłam panią która sprząta u mojej znajomej o pomoc. Ja się nie wkurzam, tz i tak ma sporo pracy w domu, a mam czysto. Jezu kobieto zwariowałas! Skąd ty na to wszystko sily wzięłaś!?? Jezu, ja to już bym chyba nie żyła po takim wysiłku

To byl syndrom wicia gniazda na szczęście juz mi przeszło.. miałam ochotę pomalować jeszcze przedpokój, jadalnie i łazienkę ale mi siły zabrakło, no i syndrom minął

Stary 2019-04-12, 22:38   #641
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
To byl syndrom wicia gniazda na szczęście juz mi przeszło.. miałam ochotę pomalować jeszcze przedpokój, jadalnie i łazienkę ale mi siły zabrakło, no i syndrom minął

I całe szczęście!!
Mój syndrom albo zanikł albo nie wiem co się z nim stało, ledwo wykrzesam siły na ogarnięcie czegoś, czy ugotowanie obiadu. Dziś ogarnęłam sypialnie i byłam umordowana jak po jakimś maratonie, nawet obiadu nie musiałam robić bo teściowa zapraszala. A koło 16 padłam i spalam 1,5 godziny. A teraz już znów w łóżku, gotowa do spania

Stary 2019-04-12, 22:45   #642
xxKasiax
Wtajemniczenie

Mi zostala torba do spakowania i gotowe. Juz wszystko czeka ma maluszka. Mam jeden kocyk i reczniczek do wyprania i baldachim do kosza Mojrzesza i to tyle. Dobrze ze sie zajelam tym wszystkim jak mi sie jeszcze chcialo i mialam sily bo teraz to ciezko mi sie za cos zabrac 😜 a dzisiaj tez mnie dziwnie brzuch albo zoladek pobolewal

Stary 2019-04-12, 22:47   #643
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Mysia, Ty crejzolu! Ja bym pewnie urodziła w połowie tapetowania
Kurczę, jak tak Was czytam, to mam wrażenie że mi się trafił jakiś super egzemplarz męża. Potrafi i sprzątnąć i ugotować i sam sobie ( zazwyczaj) prasuje.
Śniadanie rano też ogarnia sam- (ja teraz sypiam do 8 przez te niespania w nocy), ba, nawet po tym śniadaniu posprząta.
Jutro mnie ciśnie żeby jechać po wózek, to jeszcze pewnie materac kupimy i będzie z głowy. Tak że ja na swojego narzekać nie mogę.
Wiadomo, wkurzy czasem, ale jakoś tak znośnie

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 22:51   #644
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Ja musze chyba klapki do szpitala kupić następne, rozmiar wieksze niż te co mam bo kupiłam swoj rozmiar i to był błąd. Ale wtedy jeszcze nie przewidziałam, że moje stopy będą przypominać dwa bocheny chleba a tak to torba też spakowana i w sumie wszystko gotowe. No nie napisałam wszystkich tekstów na ten miesiąc ale jak nie zdążę to nie zdążę, trudno. Zresztą myślę, że zdążę.

Jakbyś chciała coś taniego to ja kupiłam klapki w Pepco za 10 lub 15 zł. Jakieś tam gumowe czy plastikowe, no idealne do szpitala
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 23:05   #645
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Jakbyś chciała coś taniego to ja kupiłam klapki w Pepco za 10 lub 15 zł. Jakieś tam gumowe czy plastikowe, no idealne do szpitala
W Pepco są? Muszę zerknąć

Stary 2019-04-12, 23:18   #646
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
W Pepco są? Muszę zerknąć

Za 15zł są gumowe różowe, ostatnio oglądałam

Stary 2019-04-12, 23:35   #647
sysa09
Zakorzenienie

Ale nadrabiania !! Mamy wozek Tylko Gondole musza doslac bo nie bylo na sklepie ale to juz do domu wysla.
Chcialam sie wam poskarzyc na siebie. Bylam dzisiaj okropna zolza dla swojego meza. Okropna. Rzygam sama soba. Beczalam chyba z 5 razy i smialam na przemian. Nawet z wozkiem wracalismy sie dwa razy bo mi sie usra.lo cos. A on to wszystko zniosl i co wiecej dostalam prezent za dzidzie pod serduszkiem. Kupil mi telefon Boze jak mi wstyd za swoje zachowanie. Cala ciaze ok a dzisiaj. Beczalam nawet jak inne dzieci biegaly i sie darly bo tak mnie to wkurzalo i popadalam w panike, ze nie dam sobie rady z naszym. Jprdl.
Moje dziecko plywa dzisiaj w kfc.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Ja na początku ciąży przez kilka dni miałam uczucie goraca i ciśnienie podwyższone. Potem było ok a teraz znowu od jakichś 2 tygodni mam trochę wyższe to cisnienie. Dobrze ze to koncowka, mam nadzieję że nie ma to aż tak dużego wpływu na dziecko.

A czemu tv ma takie znaczenie? mi to obojętne czy jest włączone czy nie. Tak czy tak mi się nie chce dobrze że tż robi teraz większość rzeczy o które go poproszę no ale sorry łachy nie robi. Widzi że mi jest ciężko.

Agatko, wybralam przypadkowy post, zeby Ci napisac, ze bylam dzisiaj u endokrynolog. I rozmawialam z nia na temat dziedziczenia problemow z tarczyca przez dzidzie. Powiedziala mi, ze moja ode mnie nie moze przejac, poniewaz mam antygeny ujemne czyli niedoczynnosc nie jest uwarunkowana genetycznie. Ty tez na pewno mialas wykonywane te badania to sobie sprawdz albo zapytaj endo I z mlekiem matki tez to nie ma nic wspolnego raczej

W ogole taka jestem zadowolona z wizyty. Rozmawialysmy o cc. Jako jedyny lekarz mowila, ze jest bezpieczne, ze super, zebym sie nie przejmowala w razie w. Ze ma koleżanki, ktorym mezowie ginekolodzy dawali skierowanie na cc bez wskazan. Nie mam zdania na ten temat, ale zrobiło mi sie mega milo i lepiej na serduszku naprawdę. Strasznie fajna kobieta, 40 minut rozmawialysmy.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-13, 01:03   #648
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
jakie my jednomyślne

A ja leżę. Byłam u lekarza, kosmetyczki i w urzędzie, potem po dziewczyny i opadłam z sił, brzuch twardnieje, czuję się bardzo tak sobie...steryd do nosa dostałam, oby podziałał.

Dziewczyny poszły na noc do babci, było o dawna ustalone, a my mieliśmy pójść gdzieś na kolację...
tylko po co mam iść na kolację, skoro totalnie straciłam węch i smak przy tym katarze?( Lilly współczuję Twojemu mężowi
Super że steryd dali inhalacje jakieś robisz?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ty liczysz,że nie będzie Cię bolało po, a ja,że przed Skoro już i tak musi boleć po, to chociaż takich nieprzyjemności wolę uniknąć wcześniej
O to to. I tego nam życzę!

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Dziecko od zagniecen nie umrze nie ma sie co przejmowac

Dokładnie..a już na pewno nie od braku obrazka..

Cytat:
No właśnie miałam pytać Was czy prasujecie ale bałam się że dostanę łatkę wyrodnej maDki
Uprasuję raz żeby mieć czyste sumienie i na tym się kończy moja nadgorliwosc tak samo jak ostatnio się zastanawiałam czy ciuszki nowe prac raz czy dwa razy

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Ja kiedyś miałam faceta który ziemniaki potrafił obierać godzinę bo co chwilę chodził piwko dopijać i muzyczkę na jutubie zmieniać

Ja prasowalam raz. Tzn przykladalam Żelazko żeby wybić bakterie a nie dla idei wyprasowanego ubrania... I to zamierzam do czasu aż odpadnie pępek

Cytat:
Eceea ale on musial byc taki przed ciaza juz i jak widac nawet twoje zle samopoczucie go nie motywuje... Przykre to jest... Ale wez sie zastanow co zrobisz po porodzie jak obibok sie rozsiadzie na kanapie a ty z pampersem miedzy nogami i oczami na zapalki bedziesz szorowala mieszkanie. Moze pogadaj z jego rodzicami ze sobie tego nie wyobrazasz ze on palcem nie kiwnie gdy ty juz nie masz sily. Moj tz swiety nie jest ale jakby mial salon pol dnia sprzatac to bym wyszla z siebie

Po porodzie wreczysz dziecko i wyjdziesz i będzie musiał się zająć. Łatwiej to zdelegowac niż skręcenie kolyski

Tzn mnie to dziwi bo póki ciąża nie jest zagrożona to gdybym miała się tak stresować że nie będzie obrazków albo kołyski to bym choćby i 5 dni po trochu ale sama sobie skręciła kolyske i bez Laski. Jak taki stres i nerwy że facet nie robi...

Cytat:

Tzn mnie to dziwi bo póki ciąża nie jest zagrożona to gdybym miała się tak stresować że nie będzie obrazków albo kołyski to bym choćby i 5 dni po trochu ale sama sobie skręciła kolyske i bez Laski. Jak taki stres i nerwy że facet nie robi...
Rozumiem cukrzyca i że się gorzej po wysiłku człowiek czuje ale też stres nie działa najlepiej na ciąże.
Bez sensu później na hormonach płakać że pierwsze zdjęcia są bez obrazków nad kołyska..

Wróciłam z imprezki. Nie rodze
Wszyscy się śmiali że to mój babyshower...

Dobrej nocy!

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-04-13, 07:18   #649
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Super że steryd dali inhalacje jakieś robisz?

O to to. I tego nam życzę!

Dokładnie..a już na pewno nie od braku obrazka..

Ja prasowalam raz. Tzn przykladalam Żelazko żeby wybić bakterie a nie dla idei wyprasowanego ubrania... I to zamierzam do czasu aż odpadnie pępek

Po porodzie wreczysz dziecko i wyjdziesz i będzie musiał się zająć. Łatwiej to zdelegowac niż skręcenie kolyski

Rozumiem cukrzyca i że się gorzej po wysiłku człowiek czuje ale też stres nie działa najlepiej na ciąże.
Bez sensu później na hormonach płakać że pierwsze zdjęcia są bez obrazków nad kołyska..

Wróciłam z imprezki. Nie rodze
Wszyscy się śmiali że to mój babyshower...

Dobrej nocy!

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Jak ginekolog powiedziała mi, że minimum tydzień wyleżeć, a najlepiej dwa to chyba nie taka niezagrożona...

Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-13, 07:36   #650
Faiza
Rozeznanie

Cytat:

u mnie nie aż tak hardcorowo, gratuluję że dałaś radę mnie też czekanie albo poprawianie mega irytuje, ile można jeszcze Ci powie nie rób, zostaw bla bla a sam nie ruszy.......to kto ma zrobić mój to jeszcze zasugerował żeby jego mamę poprosić do pomocy, bo taka chętna, jeszcze mi tego brakowało

Ale ale, żeby nie było że tylko narzekam na mojego tż, wczoraj mnie zaskoczył i przyniósł 2 koszule nocne ani ciążowe ani do karmienia, po prostu duże :P ale pomyślał i kupił!!!

Edytowane przez Faiza
Czas edycji: 2019-04-13 o 07:37
Faiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-13, 08:03   #651
Pomaranczowacytryna
Raczkowanie

Jeszcze nie narobilam więc nie wiem o czym jest rozmowa. Ale powiem co u nas słychać. 2 tyg temu miałam wizytę chłopak miał 2300 przewidują przy porodzie 3100. Ale wiadomo jak z tym bywa. Leon jest baaardzo nisko, szyjki nie ma ale na szczęście była wtedy zamknięta. Jutro kończę 37 Tc. Torbę spakowalam wczoraj. Zostało mi jeszcze jedno pranie czekam na paczkę z ochraniacze na łóżeczko (miałam nie kupować no ale jakoś się tak na mnie patrzył to zamówiłam) i będziemy gotowi przyjąć do domku małego ssaka.

Pomaranczowacytryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-13, 08:03   #652
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Mysia, Ty crejzolu! Ja bym pewnie urodziła w połowie tapetowania
Kurczę, jak tak Was czytam, to mam wrażenie że mi się trafił jakiś super egzemplarz męża. Potrafi i sprzątnąć i ugotować i sam sobie ( zazwyczaj) prasuje.
Śniadanie rano też ogarnia sam- (ja teraz sypiam do 8 przez te niespania w nocy), ba, nawet po tym śniadaniu posprząta.
Jutro mnie ciśnie żeby jechać po wózek, to jeszcze pewnie materac kupimy i będzie z głowy. Tak że ja na swojego narzekać nie mogę.
Wiadomo, wkurzy czasem, ale jakoś tak znośnie

Chyba by mnie musialo niezle pokopac zebym doroslemu facetowi kanapeczki robila rano mam wrazenie ze duzo kobiet kreci sama na siebie bicz z takim uslugiwaniem, a pozniej padaja na pyski.

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-13, 08:13   #653
mysia1103
Raczkowanie

Cytat:
Chyba by mnie musialo niezle pokopac zebym doroslemu facetowi kanapeczki robila rano mam wrazenie ze duzo kobiet kreci sama na siebie bicz z takim uslugiwaniem, a pozniej padaja na pyski.

Oj mnie tez moj tez czasami gra na kompie, i czesto mu gadam... Jak twoje paluszki umieją zwinnie po klawiaturze pukać, to równie dobrze sobie kanapeczki zrobią.

Stary 2019-04-13, 08:18   #654
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:

Masz racje. Dokladnie tak jest 😅
Same tak uczymy a potem narzekamy. Ale chyba takie juz poprostu jestesmy my kobiety. Ja tez robie mojemu TZ kanapeczki ale sprawia mi to radosc i wcale nie przeszkadza☺ za to on ma swoje obowiazki. W zwiazku najwazniejsza jest rownowaga. Sa rzeczy ktore ja robie i sa rzeczy ktore tylko on robi a ja juz nie musze sobie tym glowy zaprzatac.
Ale widze tez po swoim synusiu ze go wyreczam z wielu rzeczy 🙄 a on to oczywiscie wykorzystuje 🤦☠♀️ a tu w brzuszku nastepny chlop mi rosnie 😅 co to bedzie 😂

Stary 2019-04-13, 08:20   #655
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Oj mnie tez moj tez czasami gra na kompie, i czesto mu gadam... Jak twoje paluszki umieją zwinnie po klawiaturze pukać, to równie dobrze sobie kanapeczki zrobią.

Bardzo dobre podejście I też mam męża gracza na kompie

Dla mojego dziadka czy ojca to jest nie do pomyślenia, ale mój tż w domu umie zrobić wszystko. Dzielimy się obowiązkami. Teraz w 9. miesiącu ciąży on wziął w sumie wszystko na siebie, ale normalnie to zawsze się jakoś umawiamy - ja ogarniam pranie, on prasuje, albo on robi obiad dziś a ja jutro itp. Mojego Stanisława mam w ogóle zamiar od dziecka uczyć "jak dziewczynę" (jakby to ujęla moja babcia czy mama), tzn. po prostu wdrażać go do prac domowych zgodnie z wiekiem. Nie mam wymagań, żeby mi dziecko w wieku 10 lat sprzątało calą chatę, ale porządek we własnym pokoju i jakieś proste czynności typu odkurzanie czy coś to mam nadzieję, że będzie norma. Kiedyś synowa mi podziękuje.
Stary 2019-04-13, 08:21   #656
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry Nie pamiętam kiedy ostatnio zrobiłam mojemu kanapki do pracy. On zazwyczaj robi mi kolację czy śniadanie. Ja bardzo rzadko
Ja już siedzę na uczelni, Tż pojechał na dwudniowe zawody, młody u babci. Ale mnie brzuch ciśnie jak na okres co chwilę, aż śmiałam się rano do Tż czy w razie wu da radę przyjechać Wpadłam rano do lidla jeszcze po krem do rąk, a tam armagedon, bo cukier tańszy. Ale poprosiłam ludzi w kolejne czy mogę przejść i wszyscy się zgodzili więc nie jest tak źle z tym przepuszczaniem w kolejce jeśli się poprosi

Stary 2019-04-13, 08:40   #657
Monia858585
Rozeznanie

Magda już w Lidlu byłaś? Szacun! Ja dopiero wygramoliłam się z łóżka 😀 jaka beznadziejna pogoda.

Dzień dobry 😊
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-13, 08:45   #658
agadzie
Zakorzenienie

Cholera no, tak się rozpisalam, i się skasowało uhh.
No to w skrócie - dziś w nocy mój tz się przeniósł do innego pokoju bo tak zacinalam że nie mógł spać. A ja potrafię zacinać. I nie pomaga szturchanie, chrząkanie itd bo mam bardzo twardy sen. Normalnie to zdarza mi się czasem jak jestem przeziębiona ale zarówno w poprzedniej jak i w tej ciąży, właśnie już tak pod koniec z tym wielkim brzuchem to naprawdę piła łańcuchowa.

Syska to są hormony, też mam takie dni że nic mi nie pasuje, wszystko jest źle, nie tak, nie wiem czego chcę i w ogóle. Dobrze że już nam zostało tak malo

Pomarańczowa wpisać ci imię synka na głównej?

Lilly, dokładnie, mój mały też ma jakieś swoje drobne obowiązki, różnie z ich spełnianiem ale egzekwuje. Takie wiesz, typu pozbierać po sobie zabawki, jak przychodzi z przedszkola/ parku itd to swoją kurtkę na wieszaczek swój ma odwiesić, plecak też, ale najpierw wyjąć z niego resztkę śniadania jeśli nie zjadł. No i takie typu odnieść po sobie brudny talerzyk czy kubek czy cokolwiek do zlewu, wieczorem jak się rozbiera do kąpieli to ubrania do kosza na brudy, takie drobiazgi. Ale z wiekiem też będę go wdrażać w inne domowe sprawy, tak samo malutką jak podrośnie.
A co do tz - mój sobie sam robi kolacje np. - ja nie jem ale jak chce to i mi zrobi. Śniadanie jak robię sobie i młodemu to tzta o suchym pysku nie zostawię obiady różnie, raz ja, raz on.

Ale się dziś dobrze wyspałam! Tylko jedna pobudka na siku.

Edytowane przez agadzie
Czas edycji: 2019-04-13 o 08:46
Stary 2019-04-13, 08:53   #659
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
Magda już w Lidlu byłaś? Szacun! Ja dopiero wygramoliłam się z łóżka jaka beznadziejna pogoda.

Dzień dobry
Ja na nogach od 5 Mam problem z suchą skórą w tej ciąży, zapomniałam kremu i musiałam po coś podjechać, bo bym nie wytrzymała na uczelni

Stary 2019-04-13, 08:54   #660
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:

Znam taką co jak TŻ wstawał na 6 to wstawała z nim i kanapki robiła bo on z lodówki nie lubi
Musiałoby mi mózg uszkodzić, serio Nawet mojej mamie to do głowy nie przyszło a też latała nad tatą. Zrobić zrobię, nie ma problemu, dzień przed. Oczywiście sam też umie i robi ale wolę sama bo chlew w kuchni robi i muszę znowu krzyczeć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości