|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
|
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak będę szukać sukni to na pewno Papa Michel, Lisa Ferrera, Cymbeline i Margarett. Regina Diamatne hmm... mam złe wspomnienia jak byłam tam rok temu szukać sukni dla mojej bratowej. Suknie były hm.. nic specjalnego, drogie a najgorsze panie ekspedientki po prostu horror. Próbowały wcisnąć nam suknie w której moja bratowa wyglądała jak wieloryb (suknia była okropna, wszystko na niej było jak z jakiegoś odpustu ). Jeśli by ci sie chciało wybrać do Wawy to chyba salon Madonna jest ok. nie byłam tam ale na stronie mają b. dużo sukien i niektóre b. ciekawe. www.madonna.pl Oh gdyby Poznań był bliżej na allegro ktoś sprzedaje suknie która mi sie b.podoba http://allegro.pl/item418719376_clar...ia_slubna.html ale rozmiar 34/36 No pod biustem niby się zgadza + / - 75cm miseczka B też by się zgadzało. Nawet na wzrost do 172 to by sie też zgadzało ale to 34/36 to mnie jakoś odstraszyło. Tym bardziej że ja mam figurę "gruszki" i nie wiem czy dobrze bym wyglądała w takiej (no i to taka trochę "ciążówka"). A do Poznania raczej specjalnie po nią jechać nie będę... a kupić w ciemno za 1800 to tez średnio :/Od dzisiaj zostało nam równo 10 miesięcy do ślubu
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2008-08-20 o 15:20 |
|
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam byłam na weselu ze 2 lata temu no chyba, że po prostu rozbudowuje się.
|
|
|
|
|
#3214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Nowy dom weselny jest duzy na 350 osób i jest niedaleko tego starego tylko dalej od ulicy. Jak sie jedzie przez glusk w strone lasu to widac taki duzy żółty budynek. Nie jest jeszcze co prawda wykończony w środku ani na zewnatrz (nie ma podjazdu itd) więc niewiele osób o nim jeszcze wie. Także troszkę w ciemno ale wierzę że będzie ładnie
|
|
|
#3215 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! mam pytanko...
![]() Czy któraś z Was nie orientuje sie jakiej firmy to suknia( ta pierwsza) i gdzie mogłabym ja przymierzyć? Na tej modelce wygląda ślicznie ale na okrąglutkiej i bardzo "hojnie obdarzonej przez naturę" w biust brunetce średniego wzrostu może prezentować się nieco szpetnie |
|
|
|
#3216 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam od fryzjera i dopiero teraz dowiedziałam się o tragedii na lotnisku w Madrycie. Aż mnie ciarki przeszły jak pomyślałam, że miss.hot poleciała dziś na Kanary. Całe szczęście, nawet gdyby mieli mieć przesiadkę w Madrycie, na ten lot pewnie by nie zdąrzyli...
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
aha, tak pytam bo wiesz słyszałam wiele niestety nie miłego o tym właścicielu. No ale nie chcę nic mówić bo osobiście nie miałam z nim kontaku tylko wiem to po rozmowie z osobami, które tam miały swoje wesele.
|
|
|
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie pewnie sie powtorze ale trudno jakie wino wybieracie slodkie półsłotkie wytrawne półwytrawne, czerwone białe, jaka firma. No i wielki znak zapytania szampan ??? normalnie sama nie wiem tyle tego zeczlowiek nie przepije przez cale zycie a rozeznac sie w jakis sposob trzeba. Pomóżcie prosze
|
|
|
|
#3221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie też to zszokowało.. Miesiąc temu nasi znajomi byli na Kanarach w podróży poslubnej, dziś spotkaliśmy się z bratem ciotecznym TŻ, który w lipcu brał ślub i niedawno też wrócili z tego samego miejsca z podróży poślubnej.. A swoją drogą.. wszyscy moi znajomi dookoła wybierają Kanary na wycieczkę Dziwne...
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jakiej marki to nie wiem. Kiedyś w realu trafiłam na wspaniałe wino.. Takiego smacznego to nigdy nie piłam. Miałam gdzieś w domu naklejkę z tego wina ale już jej nie ma Nie wiem co się z nią stało i absolutnie nie jestem w stanie sobie przypomnieć co do było za wino. Takie w rozsądnej cenie...Co do szampana to kupujemy nie za dużo. Tylko na wejście. I też nie wiem jakiego, więc chętnie poczytam, które są z tych lepszych i w miarę przyst epnych cenach. |
|
|
|
|
#3223 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Winko Gondola półsłodkie, jakieś włoskie, nie próbowaliśmy, zaufalismy pracownikowi hurtowni. Chcieliśmy Cortes, ale w hurtowni nie bylo, a chcieliśmy wszystko załatwić za jednym zamachem Szampana też już mamy - Cin Cin. Nie wiemy tylko jak z ilością, czy nie zamało:wino - białe i czerwone - 24 butelki szampan - 8 butelek wódka - 100 butelek. A gości będzie maksymalnie 130 osób. Wystarczy tego?? Kurcze w zeszłym roku było wesele siostry, z podobna liczbą gości i nie pamiętamy ile tego wszystkiego kupowaliśmy Wtedy zamawialiśmy wino Carlo Rossi - półwytrawne albo wytrawne, ale nie szło za bardzo, dlatego teraz półsłodkie. Ale to zależy co kto lubi![]() a jeszcze ceny dla zainteresowanych: wino - 10,66 zł wódka Luksusowa 17zł/0,5l Szampan -13,59 zł |
||
|
|
|
#3224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo dobre jest rozowe i czerwone. Jezeli chodzi o szampan bardzo mi sie podoba jak jest czerwony szampan bialy u wczesniej wspomnianej kolezanki obsluga fajnie go ustawila w takie serce bialo czerwone.
|
|
|
|
|
#3226 |
|
Raczkowanie
|
skrzatek24 - wódka - 100 butelek półlitorowych?
Niewiemy ile mamy liczyć wódki na osobę.. Pół litra na osobę wydaje się mi chyba za dużo, 0,25 na osobę chyba za mało.. Wyliczaliśmy, że może 0,75 na parę... Ile kupujecie wódki na osobę? tak średnio, bo wiadomo, że w zapasie zawsze coś tzreba mieć.. |
|
|
|
#3227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
daisy _80 my liczymy 0,5l na osobe moze byc za duzo albo w sam raz bo sa tacy co stan tylko na 1 butelce przez cala noc i tacy co wypija i sasiada przydział
z winem niewiem dlatego moje nastepne zapytanie ile liczycie wina i szampana? moj TŻ mowi ze butelka wina na 6 osob czyt kieliszkow.
|
|
|
|
#3229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3230 |
|
Raczkowanie
|
widze ze mamy to samo podejscie tylko ja myslalam o całodobowym
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zreszta jakby cos to będziemy cos razem mysleć.Jesli chodzi o sam dom to jest to jedna duża sala. Najprawdopodobniej będzie w tonacji beżu i brązu. Kamerzyste tez mam poleconego z Chełma. Nie ma strony bo generalnie nie potrzebuje ![]() A jesli chodzi o zespół... Hmmm tez byłam na weselach i jak do tej pory mnie zaden nie zachwycił a na kazdych bawiłam sie świetnie, wiec dobrze wiem że jak sa fajni ludzie to i jest fajna zabawa
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
hej wszystkim
mam pytanko czy ktoras z was wie ile kosztuje ślub w Katedrze? Czy ta "co łaska" jest duzo wieksza od "co łaski" w innych kosciołach w lublinie? dzieki wielkie za odpowiedź
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
parę postów wcześniej jedna z Dziewczyn dokładnie napisała ile płaciła.
|
|
|
|
#3236 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, u mnie w rodzinie na poprzednim weselu takie było więc ja wybrałam inne żeby się nie dublować, bongeronde półwytrawne jest również pyszne i w całkiem przystępnej cenie tylko jest 0,7 a nie litrowe jak tamto.Cytat:
|
|
|
#3237 |
|
Rozeznanie
|
[quote=*kaalinaa*;8677134]Nam w lokalu mówili, że jedna butelka szampana wychodzi na jakieś 10 osób więc może trochę za mało kupiliście. My mamy mieć 150 osób i kupujemy 15 butelek
![]() Właściciel lokalu powiedzial, że wystarczy tyle, więc tym się sugerowaliśmy. Jak trzeba będzie to się dokupi przed weselem. |
|
|
|
#3238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cos mi sie pomieszalo. Z kamerzysta tez nie wiedzialam. dzwonilam do Pliszko ale mial termin zajety . potem pojechalam do Widlo mial bardzo fajne filmy ale jak pojechalam do Serafina to juz wiedzialam ze to jest to |
|
|
|
|
#3239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

-ale zaryzykuję z pytaniem- który salon jest szczegolnie godny polecenia?
). Jeśli by ci sie chciało wybrać do Wawy to chyba salon Madonna jest ok. nie byłam tam ale na stronie mają b. dużo sukien i niektóre b. ciekawe.
No pod biustem niby się zgadza + / - 75cm miseczka B też by się zgadzało. Nawet na wzrost do 172 to by sie też zgadzało ale to 34/36 to mnie jakoś odstraszyło. Tym bardziej że ja mam figurę "gruszki" i nie wiem czy dobrze bym wyglądała w takiej (no i to taka trochę "ciążówka"). A do Poznania raczej specjalnie po nią jechać nie będę... a kupić w ciemno za 1800 to tez średnio :/
ja tam byłam na weselu ze 2 lata temu
no chyba, że po prostu rozbudowuje się.

Dziwne...