|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
Taaa... ja Ci dam żarcik
![]() Przeglądam własnie stronę apteki Dbam o zdrowie i planuję zamówić wiesiołka, którego polecała mi Truskawkowa, ale kosztuje mniej niż 20zł i tak się zastanawiam co by tu jeszcze dobrać ![]() Chodzą mi po głowie tabletki Vitapil, ale w aptece Kwiaty Polskie (też internetowej) są prawie 3zł taniej... Tak w ogóle nie wiem czy wiecie, ale przypadkiem znalazłam tę aptekę w necie i ona działa na takich samych zasadach jak Dbam o zdrowie - tzn też można zamówić przez internet i potem bez żadnych kosztów odebrać w aptece stacjonarnej. U mnie akurat ta apteka jest więc się zastanawiam. |
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz zamówić olejek rycynowy, odżywkę jakąś, albo szampon np. ten fitomed co masz, pokrzywę do picia. Ja zawsze muszę się ograniczać, więc u mnie takiego problemu nie ma
|
|
|
|
|
|
#2133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio pisałam Oli, ze miałam skończyć z zakupami włosowymi a tylko w ciągu ostatniego miesiąca kupiłam: 1. szampon Mydlnica Lekarska z Fitomedu do włosów suchych 2. Kallos mleczny 3. odżywka Jantar, tak zachwalana przez Marzenkę, mam nadzieję, ze i u mnie się sprawdzi 4. odzywka Mrs. Potter's z aloesem i białą herbatą (do mycia) 5. żel aloesowy Paloma (również polecany przez Truskawkową - mam zamiar smarować nim skórę głowy i dodawać do szamponu) Tego zakupu, nawiasem mówiąc, dokonałyśmy wczoraj razem z Milką podczas naszej wizyty w bełchatowskim Rossmannie ![]() A wiesiołek to ten http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p1054-Olej_...ki_Gal_150_szt Wiosenka pisała mi, ze jest dobry dla osób o suchej i podraznionej skórze. Cytat:
![]() Pokazałam TZ gwiazdki - bardzo mu się podobały - powiedział, ze własnie o coś takiego mu chodziło Jak będziesz miała jakiś pomysł odnośnie tego jak zrobić taką obróżkę to daj znać Cytat:
![]() Strasznie mnie to wkurza ale tak już jest ![]() Nawet kiedy się rejestrowałam - kompletnie nie interesowało ich to, że skończyłam Ekonomik, ważne są tylko studia
|
|||
|
|
|
|
#2134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak masz bardzo przesuszoną cerę to raczej jej super nie nawilży, bo będzie za słaby ( w końcu to żel do cery tłustej ), ale ja mam po myciu często przesuszoną i dla mnie nawilżanie jest wystarczające.Wiesz jak to jest z tymi produktami - jednej pasuje, innej nie koniecznie. Stan naszej cery w dużej mierze zależy od genów i gospodarki hormonalnej. Każda cera może inaczej reagować na dany produkt i takie kupowanie to taka metoda prób i błędów. Jak Ci nie będzie pasować zawsze możesz nim nogi smarować - ja tak robie z kremami do twarzy, które mi nie podejdą A jak jakiś szampon Ci nie pasuje to używaj tak jak Agnieszka do prania![]() Mam nadzieje, że z cerą bedzie lepiej ![]() Też chciałabym to wiedzieć ![]() Cytat:
Będzie dobrzeCytat:
Cytat:
Ciąg dalszy nastąpi, bo emotikonów nie chce mi się usuwać i muszę pisać na raty. Nie znoszę tego Edit: Witaj nowa Gosiu |
||||
|
|
|
|
#2135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jakoś tak nie bardzo się sobie podobałam. Jednak zdecydowanie wolę blond![]() Cytat:
Musimy częściej na zakupy chodzić - już ja bym Cię do pasteli przekonałaCytat:
Mi niby na podstawie tego co czytałam wyszło lato, na podstawie testu wiosna, a tak naprawdę to doszłam do wniosku, że jestem zima (bo zdecydowanie bardziej wolę chłodniejsze pory roku Edit: Agnieszko jak masz na siłę coś dobierać do zamówienia w aptece to może poprostu bez zamawiania zapytaj się w aptece o ten olejek z wiesiołka. Może kupisz na miejscu, a jak masz kartę programu dbam o zdrowie to będziesz miała i tak taniej, nie ważne czy zamawiasz z internetu czy nie. |
|||
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze i nawet zacytować Cię nie mogę bo swoje ospowiedzi wpisałaś jakby do mojego posta
![]() Z tego pospiechu (bo nie wiedziałam kiedy wróci brat - jeszcze go nie ma ) zapomniałam napisać, ze naprawdę bardzo fajnie spędziłam z Tobą ten dzień i mam nadzieję, ze uda się to jeszcze powtórzyć Strasznie sympatyczna z Ciebie osóbka I że będziesz miała okazję zobaczyć moje małe stópki
|
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba nie muszę pisać jak fajnie mi się z Tobą plotkowało (w końcu szczęśliwi czasu nie liczą i gdyby nie Ty i Twój zegarek nocowałabym w tym parkuRównież mam nadzieję, że pochwalisz się jeszcze tymi stópkami
|
|
|
|
|
|
#2138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a ja do kuchni wchodzę jak muszę![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2139 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też i kiedyś namiętnie się na czerwień farbowałam, ale mi się szybko wypłukała :/. Cytat:
. A miałaś już blond, czy tylko Ci się tak z daleka podoba ?
|
|||
|
|
|
|
#2140 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się znowu spotkamy wyruszymy na zwiedzanie sklepów (nie tylko z kosmetykami) Cytat:
![]() A karty nie mam - czas założyć ![]() Cytat:
![]() Żeby odnieść się do każdego akapitu wpisuję na poczatku każdego akapitu, na który chce odpowiedzieć, początek z posta i na końcu każdego akapitu wpisuję to co jest na końcu posta i wtedy każdy akapit jest jakby osobnym postem ![]() Cytat:
Miałam nosa, że akurat wtedy coś mnie podkusiło, zeby spojrzeć na zegarek Intuicja, szósty zmysł czy coś w tym stylu Tak - nie tylko stópki mam malutkie ale i cała jestem malutka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit. Oleczka naprawdę śliczna z Ciebie kobieta A Twoja figura...
|
||||||
|
|
|
|
#2141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jaki Ty masz rozmiar buta ?
|
|
|
|
|
|
#2142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie chyba narazie dam sobie spokój z farbowaniem, bo jednak widmo odrostów i przesłuszonych włosów mnie przeraża. Kupie sobie perukę Albumik bardzo udany. Widzę popażenia słoneczne Będę nudna - ale masz naprawdę orginalną urodę Wyglądasz bardzo sympatycznie - ale u nas włosomaniaczek to chyba rodzinneCytat:
Podobno zakupy ze mną są okropne![]() A następnym razem proponuje Łódź, bo jednak większy wybór jeśli chodzi o sklepy i mam już mapę Łodzi ![]() Cytat:
Pisze chyba, bo nie wiem w 100% Opłaca im się bo jak już zamówisz to duże prawdopodobieństwo, że jednak odbierzesz, no i musisz zamówić za minimum 20 zł![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko przy takim cytowawaniu to za dużo roboty Chyba wróce do mojego poprzedniego
|
||||
|
|
|
|
#2143 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
34, w porywach 35 ![]() Cytat:
A co do Łodzi to nie ma sprawy - z mapą na pewno się nie zgubimy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Klikasz "kopiuj" "wklej" od razu do każdego akapitu i gotowe ![]() Ale za to jak jest przejrzyście Uciekam już ![]() Brat z bratową własnie wrócili a mama mi marudzi, ze za długo siedzę i żebym wreszcie wyłaczyła komputer i że musimy iśc do domu ![]() Może jutro albo w piątek zajrzę jeszcze na godzinkę do kafejki ![]() Buźka! |
||||
|
|
|
|
#2144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Poparzenie to nie było (koleżanki się w pokoju poparzyły i żeby im nie było smutno to też mnie wysmarowały kefirem). Mnie złapało na brąz z lekkim odcieniem czerwieni, na drugi dzień było okej, a im schodziła skóra po tygodniu. Jedna stanika nie umiała ubrać, tak bolało .Pierwszy raz słyszę, że mam urodę oryginalną. (jak fajnie, łał jestem oryginalna . Na zdjęciach, że sympatycznie to słyszałam, na żywo gorzej ehehe .
|
|
|
|
|
|
#2145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ee, powiem Ci że mam koleżanki, które podobne figury mają bez zupełnie żadnych wyrzeczeń. Co za sprawiedliwość :/. |
|
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny mam pytanie
![]() można miec dwa konta na wizażu? albo jesli na tym komputerze założe nowe konto a z tego będe korzystała tylko z innego komputera? |
|
|
|
|
#2147 | ||
|
Zakorzenienie
|
W końcu co dwie głowy z mapą to nie jedna
Cytat:
Tylko nie wiem czy chce Was straszyć tym mega przesłuszonym pierzem po spotkaniu z utleniaczemOrginalna Jak nie mam pamięci do twarzy to jestem pewna, że jak bym gdzieś Cię na mieście minęła na pewno bym na Ciebie zwróciła uwagęZnaczy na żywo jeszcze sympatyczniejsza ![]() Cytat:
W koncu jak ma się rodzeństwo to trudno, żeby każda kupowała sobie komputer żeby mieć swoje konto na wizażu
|
||
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam nową Gosię Edit. A z tego linka wyszło, że jestem jesienią Coś mi tu nie pasuje, bo Dziewczyny na Wizażystce mówiły mi, że jestem wiosną, ale ja jednak upieram się bardziej przy zimnych typach
|
|
|
#2149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Bardzo mi miło, że oryginalna .A ja i tak bym chciała przesuszone pierze (pewnie przesadzasz) zobaczyć .Ja idę film oglądać, będę wieczorem .
|
|
|
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że przefarbowałam się na wakacje, które spędziłam w Londynie i miałam ze sobą tylko ... szampon Obiecuje, że coś wrzuce jak znajdę Miłego oglądania Ja idę pojeździć na rowerku - koniec tego siedzenia i nic nie robienia
|
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie wkleilyscie link do testu na typ urody? Bo ja kurcze slepa jestem, a zarazem ciekawa co tam wymyslili
podrzuci mi ktos, prosze?EDIT Znalazlam. ten test jest do dupy zaraz dam wam lepszy link.Lapcie Aha kolor skory ocenia sie patrzac na dekolt i szyje a nie skore twarzy, ktora latwo czerwienieje przez podraznienia...http://www.makijaz.net/tt.html Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-08-20 o 18:48 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2153 | ||||||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Też analizowałam sobie każde słowo z takich rozmów, rozum podpowiadał swoje, ale cień niepewności zawsze pozostawał. Niepewność i nadzieja... Tłumiona, niechciana, ale powracająca... Sama zdawałam sobie czasem sprawę z tego, że to głupie i nierealne, układałam życie na innym torze, ale ta drzazga tkwiła we mnie dalej... Trudne to, ale... rozumiem tą dziewczynę i wiem, co czuje. A moje doświadczenia mówią, że warto walczyć do końca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymamy, trzymamy ![]() Witaj Cytat:
kciuki zaciśnięte.Udanego wyjazdu Cytat:
Cytat:
![]() To naprawdę nie jest aż takie straszne ![]() Szczególnie po tym, jak zobaczyłam swoje zdjęcie w różu i koloryt cery, jaki uzyskałam dzięki temu - stała się taka promienna, świeża, rozświetlona, naprawdę wyglądała bardzo korzystnie. A poza tym od czego jest candy-goth ![]() Cytat:
![]() Aksamitki, atłas, koronki, gipiury, do wyboru do koloru ![]() Z jednym zastrzeżeniem - wydaje mi się, że obróżka nie może być zbyt szeroka, bo ta gwiazdka będzie niewielka i szeroki dusik ją przytłoczy. Cytat:
![]() U mnie w sumie prawie każdy miał szansę, nawet jeśli wykształcenie nie pasowało do stanowiska. Tzn. jeśli była możliwość zawodowego dopasowania, to owszem, szukali zbliżonego stanowiska, ale że w sumie kandydatów było mniej więcej tyle samo, co miejsc, to tych "niepasujących" też przyjmowali. Dlatego tym bardziej się dziwię, dlaczego osoba z lingwistycznym wykształceniem została odrzucona, przecież w biurze można pracować z takim wykształceniem, a wręcz znajomość języka jest wielce wskazana Przykro mi, że trafiłaś na takich bezmyślnych ludzi, ale może warto próbować dalej? Bo po takim przygotowaniu jest naprawdę duża szansa, że zostaniesz na stałe |
||||||||
|
|
|
|
#2154 |
|
Rozeznanie
|
Mirelkaaa wita
|
|
|
|
|
#2155 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
|
|
|
|
|
#2156 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na KWC widzę tylko ten jeden.. (Jestem ślepa? ). Nie mam bardzo przesuszonej, ale zaczęłam niedawno używać tego żelu do mycia twarzy AA therapy, który poleciła mi Jolie. Jestem z niego zadowolona, bo mam po nim wrażenie takiej domytej cery, ale przy okazji ściągniętej i mam wrażenie, że po tym żelu dalej jest taka lekko napięta. Oba te kosmetyki są teoretycznie do cery tłustej, ale zaglądałam w Wasze profile i Wy macie, tak jak ja, mieszana, więc mam nadzieję, że mi się cera jednak nie przesuszy Ja właśnie jestem na tym etapie prób i błędów, przez co sama nie wiem, co mnie zapycha a co nie. Teraz ograniczę się do tych dwóch kosmetyków i zobaczę, jaki będzie efekt. Cery nie mam strasznej, ale jakieś wypryski się pojawiają i już mam ich dość, szczególnie właśnie przed okresem![]() Cytat:
Zaraz obejrzę album![]() Edit.: Juz pisałam, ale napiszę jeszcze raz, że jesteś śliczna. I zgadzam się z Milką - urodę masz oryginalną, zwracającą uwagę Ile masz wzrostu? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2158 |
|
Rozeznanie
|
co do tej pory roku to mi wyszło ze jestem latem, wogóle jakies głupoty o jasnej cerze i piegach, a ja ani jednago piega nie mam
|
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oficjalnie zostałam wiosenką![]() Cytat:
Są one między innymi do zmęczonej, wrażliwej, suchej, naczynkowej cery (każdy do innej). Ja miałam arnikowy na naczynka, nagietkowy do suchej cery i ten który Ty posiadasz obecnie do tłustej W sumie niczym szczególnym jeśli chodzi o używanie się od siebie nie różniły. Nie zauważyłam większego nawilżenia po tym nagietkowym niż to które dawał arnikowy na przykład. To samo było z tym do tłustej.Mój obecny zestaw to Oceanic AA Help Krem-Żel do mycia twarzy do skóry bardzo suchej, nadwrażliwej i atopowej (już trzecie opakowanie), Flos-lek - do skóry suchej - Żel z nagietkiem, krem do twarzy z filtrem Iwostin, Acne- derm na zmianę z Differinem na noc. Narazie tego się trzymam i liczę na cud każdego ranka kiedy patrzę w lustro A co do wyprysków mam podobnie |
||
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
przy okazji się naćpałam ACE [ktoś genialnie wymyślił białe fugi w kuchni ]- zaraz pewnie odpadnę- już czuję, że łeb zaczyna boleć![]() Cytat:
U mnie nie ma przesuszenia - ale ja stosuję jeszcze krem nawilżający na noc z tej samej serii i krem na dzień. Generalnie polecam całą serię (z maseczką)- u mnie się sprawdza- cera się stopniowo poprawia- kremy fajnie nawilżają i nie zapychają [przynajmniej nic takiego nie zaobserwowałam]
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

...Żarcik taki

Będzie dobrze
i jakoś tak nie bardzo się sobie podobałam. Jednak zdecydowanie wolę blond

trzymamy, trzymamy