Kwietniówki 2019 - cz.4 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-04-18, 11:10   #2311
pajka03
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4

Hej laski, witam się już z domu, wyszlysmy we wtorek, dziś miałam zdjęcie szwów. Nie nadrobię, bo najzwyczajniej nie mam czasu mała jest tak atencyjna że szok akurat mi zasnęła przy cycu więc pisze napiszcie mi proszę w skrócie kto tam się jeszcze rozpakowal a kto jeszcze się turla. Ściskam Was

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-18, 11:17   #2312
AncientQueen
Rozeznanie

Ja na razie kupiłam elastyczną z Lennylamb, żeby zobaczyć czy to w ogóle dla mnie - co prawda nadają dla dzieci max 10 kg, ale dużo mniej upierdliwe w stosowaniu potem skusimy się pewnie na porządne nosidełko szyte z chusty, typu mei tai albo klasyczne, właśnie z Lennylamb mi się podobają (bo przecież stylówa musi być ). Chusty tkane są piękne, ale trochę mnie odstrasza fakt, że za każdym razem kiedy wyjmujemy dziecko trzeba się motać od nowa. Może jeszcze ja bym to zniosła, ale nie wiem, czy mój facet miałby tyle cierpliwości - stąd decyzja o elastycznej najpierw chociaż jak patrzę na wzory np Luluna Slings to korci mnie, żeby sobie taką zafundować

Ja też dalej w dwupaku. Byłam na ktg, na które czekałam o zgrozo prawie 6 godzin... Skurcze są, ale nieregularne, szyjki jak to lekarka określiła "jeszcze trochę jest", jutro mam kolejną kontrolę. Pewnie jak na złość gad wyjdzie na święta.
Stary 2019-04-18, 11:28   #2313
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Pajka ja wczoraj ale nie wpisuj mi szczegółów na pierwsza stronę

Zjadłam krupnik A w Lodowej dzisiaj jest american cheescake... toz to jest torturowanie
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-18, 11:37   #2314
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Jak Cię brzydzą ? Odbija Ci się nimi czy co?
Odbijać się odbija, ale ogólnie kiedyś w ramach zdrowego odżywiania próbowałam pić olej lniany, aż nim zwymiotowałam i teraz mam wstręt do zdrowych tłuszczy
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-18, 11:45   #2315
AncientQueen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Odbijać się odbija, ale ogólnie kiedyś w ramach zdrowego odżywiania próbowałam pić olej lniany, aż nim zwymiotowałam i teraz mam wstręt do zdrowych tłuszczy
Jezu, czyli to nie tylko ja... Z olejowymi kapsułkami nie mam problemu, ale na samą myśl o wypiciu bezpośrednio z łyżeczki mam odruch wymiotny. I chyba też nabawiłam się tego, zmuszając się do picia oleju lnianego
Stary 2019-04-18, 12:23   #2316
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Wychodzimy. CRP spadło
Super
Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Jeszcze ja ale tylko do jutra
Ooo ja!!! To już jutro?
Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Hej laski, witam się już z domu, wyszlysmy we wtorek, dziś miałam zdjęcie szwów. Nie nadrobię, bo najzwyczajniej nie mam czasu mała jest tak atencyjna że szok akurat mi zasnęła przy cycu więc pisze napiszcie mi proszę w skrócie kto tam się jeszcze rozpakowal a kto jeszcze się turla. Ściskam Was

Te chwile są dla Was a nie dla nas na wizażu. Cieszcie się sobą fajnie, że jesteście już w domku
Cytat:
Uhhh najgorzej to się tak zrazic

Mi się na szczęście nie odbija bo łykam je w trakcie posiłku ;-)

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-18, 12:29   #2317
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Super Ooo ja!!! To już jutro?

wlasnie czekam dzis na telefon ze szpitala z info o której mam sie wstawić tam jutro
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-04-18, 12:36   #2318
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Pajka ja wczoraj ale nie wpisuj mi szczegółów na pierwsza stronę

Zjadłam krupnik A w Lodowej dzisiaj jest american cheescake... toz to jest torturowanie
Jeszcze prędko nic nie wpisze na 1 stronę

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-18, 13:14   #2319
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze dluuuugo Ty masz planowane cc co nie?

Dokładnie prawie w terminie bo termin na 27.04 a cc 25.04

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-18, 13:37   #2320
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cześć dawno się nie odzywałam, ale czytam Was regularnie
Właśnie nakarmiłam Małą, jesteśmy na mm, odpuściłam kp. Trochę hormony mi
skakały po porodzie, mimo, ze cieszę się ogromnie z Malutkiej, i ze jest to moje największe szczęście to miałam spadki nastroju objawiające się płaczem i takim ogólnym przybiciem nie wiadomo czemu. Teraz już lepiej, nie umiem tego wyjaśnić, czy któraś z Was tak miała? Przed porodem zupełnie tak nie miałam a po - katastrofa. Całe szczęście już to przechodzi (mam nadzieje!).
W nocy budzimy się 1-2 razy Pępek jeszcze nie odpadł, ale już jest strup, prawie suchy.
Nie opisałam Wam mojego porodu w końcu - miałam indukowany oksytocyną po odejściu wód. Nie otworzyła mi się szyjka (1cm rozwarcia) i dostałam po niej bóli krzyżowych, które wspominam najmniej rewelacyjnie, ale i tak wszystko było do przeżycia Parte były już ok, od pełnego rozwarcia do narodzin minęło nieco ponad 3 godziny, wiec chyba w miarę znośnie. Dwie godziny leżenia z Maluszkiem wynagradzają wszystko
Ale malutko Dwupaków zostało już trzymam za Was kciuki dziewczyny!

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-18, 13:47   #2321
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Cześć dawno się nie odzywałam, ale czytam Was regularnie
Właśnie nakarmiłam Małą, jesteśmy na mm, odpuściłam kp. Trochę hormony mi
skakały po porodzie, mimo, ze cieszę się ogromnie z Malutkiej, i ze jest to moje największe szczęście to miałam spadki nastroju objawiające się płaczem i takim ogólnym przybiciem nie wiadomo czemu. Teraz już lepiej, nie umiem tego wyjaśnić, czy któraś z Was tak miała? Przed porodem zupełnie tak nie miałam a po - katastrofa. Całe szczęście już to przechodzi (mam nadzieje!).
W nocy budzimy się 1-2 razy Pępek jeszcze nie odpadł, ale już jest strup, prawie suchy.
Nie opisałam Wam mojego porodu w końcu - miałam indukowany oksytocyną po odejściu wód. Nie otworzyła mi się szyjka (1cm rozwarcia) i dostałam po niej bóli krzyżowych, które wspominam najmniej rewelacyjnie, ale i tak wszystko było do przeżycia Parte były już ok, od pełnego rozwarcia do narodzin minęło nieco ponad 3 godziny, wiec chyba w miarę znośnie. Dwie godziny leżenia z Maluszkiem wynagradzają wszystko
Ale malutko Dwupaków zostało już trzymam za Was kciuki dziewczyny!

Ja mialam przy Igorze taki baby blues. Bylam nerwowa, plakalam i w ogole nie wiedzialam o co chodzi... Przeszlo po jakims czasie.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-04-18, 15:19   #2322
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AncientQueen Pokaż wiadomość
Ja na razie kupiłam elastyczną z Lennylamb, żeby zobaczyć czy to w ogóle dla mnie - co prawda nadają dla dzieci max 10 kg, ale dużo mniej upierdliwe w stosowaniu potem skusimy się pewnie na porządne nosidełko szyte z chusty, typu mei tai albo klasyczne, właśnie z Lennylamb mi się podobają (bo przecież stylówa musi być ). Chusty tkane są piękne, ale trochę mnie odstrasza fakt, że za każdym razem kiedy wyjmujemy dziecko trzeba się motać od nowa. Może jeszcze ja bym to zniosła, ale nie wiem, czy mój facet miałby tyle cierpliwości - stąd decyzja o elastycznej najpierw chociaż jak patrzę na wzory np Luluna Slings to korci mnie, żeby sobie taką zafundować

Ja też dalej w dwupaku. Byłam na ktg, na które czekałam o zgrozo prawie 6 godzin... Skurcze są, ale nieregularne, szyjki jak to lekarka określiła "jeszcze trochę jest", jutro mam kolejną kontrolę. Pewnie jak na złość gad wyjdzie na święta.
Nigdy nie interesowałam się tymi elastycznymi. Muszę obczaić temat. Bo nosidlo to mu mamy. Wolę je niż chustę...Wiec ta chusta tylko do momentu aż mała usiadzie.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-18, 15:56   #2323
mzgz
Rozeznanie

Mam sie zgłosić jutro w szpitalu na 8 rano.... mam dziwne odczucia ... ze fajnie ze juz ... ale ze jak to juz i w ogole dziwnie mi
Stary 2019-04-18, 16:02   #2324
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam sie zgłosić jutro w szpitalu na 8 rano.... mam dziwne odczucia ... ze fajnie ze juz ... ale ze jak to juz i w ogole dziwnie mi
No to super, ze juz! Jutro juz sie bedzie tulic

Ja robie liste zakupow mezowi na jutro rano bo nam sie w swieta goscie zapowiedzieli wiec musze upiec 2 ciasta i jakies salatki porobic. Nie wykluczone, ze nocki mnie czekaja jesli Leo nie bedzie laskawy.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

MICHACHA!!! Jak u Ciebie?

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-18, 16:24   #2325
Justi8822
Raczkowanie

Listopadowa my dziś byliśmy u pediatry czyli 3,5 tygodnia Leo ma teraz. A u brałam tak samo, body, bluza, spodenki, skarpetki i kocyk.
Waży 4620 oOoo za bardzo go tucze. Ale tak jak wspominałam jsk tak płaczę to daje cyca, Pani doktor powiedziała żeby tak co 2, 5 h karmić jak ma problemy z brzuszkiem i smoczki em go oszukiwać. Poleciła probiotyki na ten brzuch i do radziła żeby skojarzonymi szczepić.

Michacha biedna Ty oby już poszło sprawnie, mam nadzieję że już tulisz maleństwo

Tż w pracy a ja dziś Migrena + kółka Leo. To był ciężki poranek..

Justi8822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-04-18, 16:32   #2326
NibyNic
Zakorzenienie

Jesteśmy już w domu.
Elf - to chyba Ty pytałaś: CRP wczoraj było 6 a dziś 4,8. U nas Maluch był owiniety dwukrotnie pępowiną i wedlug mnie wody były zielone więc mu jeszcze kilka dodatkowych badań zrobiono. Na szczęście wyniki dobre uff.

Z tych domowych sposobów to wypilam kilka filiżanek liści malin i zjadłam 20dag w 3 trymestrze
Na piłce to się bujałam ale zeby ulzyc w napięciu brzucha a nie w celu przyśpieszenia. Ja trochę pękłam - założono mi dwa szwy, po prostu nie zdąrzyły nic zrobić zeby chronić.

Myślę, że odezwę się dopiero po świętach więc zyczę Wam pięknego czasu z najblizszymi

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Michacha - niech moc będzie z Toba

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-18, 17:06   #2327
AncientQueen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Nigdy nie interesowałam się tymi elastycznymi. Muszę obczaić temat. Bo nosidlo to mu mamy. Wolę je niż chustę...Wiec ta chusta tylko do momentu aż mała usiadzie.

Mo właśnie ja też na dłuższą metę wolałabym porządne nosidło, głównie z tego względu, że szybciutko się je zakłada i nie trzeba się motać no ale trzeba trochę poczekać, więc póki mały nie siada, spróbujemy tej chusty elastycznej - są tańsze niż tkane (choć nie ma takiego wyboru wzorów) no i główna zaleta- motasz się raz i potem tylko wkładasz dziecko do środka, nie trzeba za każdym razem robić wiązania od nowa. A przy częstotliwości, z jaką noworodek robi w majty... Cóż, kiedyś czytałam post sfrustrowanej dziewczyny, która narzekała, że ledwo udało jej się zamotać w tkaną chustę, to sruuu... Dosłownie
Stary 2019-04-18, 17:34   #2328
agassek
Zakorzenienie

Elastyk chyba na krótko starcza? Nie pamiętam do ilu kg, ale wydaje mi się, że tylko na początek

agassek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-18, 17:42   #2329
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Mo właśnie ja też na dłuższą metę wolałabym porządne nosidło, głównie z tego względu, że szybciutko się je zakłada i nie trzeba się motać no ale trzeba trochę poczekać, więc póki mały nie siada, spróbujemy tej chusty elastycznej - są tańsze niż tkane (choć nie ma takiego wyboru wzorów) no i główna zaleta- motasz się raz i potem tylko wkładasz dziecko do środka, nie trzeba za każdym razem robić wiązania od nowa. A przy częstotliwości, z jaką noworodek robi w majty... Cóż, kiedyś czytałam post sfrustrowanej dziewczyny, która narzekała, że ledwo udało jej się zamotać w tkaną chustę, to sruuu... Dosłownie
Hej. Tak was podczytuje. Jestem mamusia z maja.
Ale widzę temat chust to się dołączę. Też szukam chusty. Mi polecono właśnie tkana a elastyczna odradzano. Nie mam żadnego doświadczenia i szukam pierwszej chusty. Są ponoć chusty tkane które są już od zakupu miękkie.
W czerwcu będę miała spotkanie z doradcą to się dowiem więcej Ale już wtedy chciałabym mieć chuste a też nie wiem na którą się zdecydować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-04-18, 17:57   #2330
AncientQueen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Elastyk chyba na krótko starcza? Nie pamiętam do ilu kg, ale wydaje mi się, że tylko na początek

Tak, to raptem do 10 kg jest, więc na kilka miesięcy - mi chodziło o coś, w czym będę nosiła małego póki nie dorośnie do nosidełka, w sumie jeśli ktoś ma mocno ograniczone fundusze to bez sensu w nią inwestować

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Hej. Tak was podczytuje. Jestem mamusia z maja.
Ale widzę temat chust to się dołączę. Też szukam chusty. Mi polecono właśnie tkana a elastyczna odradzano. Nie mam żadnego doświadczenia i szukam pierwszej chusty. Są ponoć chusty tkane które są już od zakupu miękkie.
W czerwcu będę miała spotkanie z doradcą to się dowiem więcej Ale już wtedy chciałabym mieć chuste a też nie wiem na którą się zdecydować.

Ja w sumie macałam tylko chusty tkane z Lennylamb i naprawdę milutkie były. Na szkole rodzenia miałam spotkanie z doradczynią w kwestii chust i mówiła, że elastyczne są jak najbardziej okej, tylko właśnie nie jest to zakup na lata... Można kupić na początek, żeby zobaczyć, czy dziecko /rodzic w ogóle się w tym odnajdzie, potem trzeba inwestować w coś mocniejszego.
Stary 2019-04-18, 18:04   #2331
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to raptem do 10 kg jest, więc na kilka miesięcy - mi chodziło o coś, w czym będę nosiła małego póki nie dorośnie do nosidełka, w sumie jeśli ktoś ma mocno ograniczone fundusze to bez sensu w nią inwestować

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Ja w sumie macałam tylko chusty tkane z Lennylamb i naprawdę milutkie były. Na szkole rodzenia miałam spotkanie z doradczynią w kwestii chust i mówiła, że elastyczne są jak najbardziej okej, tylko właśnie nie jest to zakup na lata... Można kupić na początek, żeby zobaczyć, czy dziecko /rodzic w ogóle się w tym odnajdzie, potem trzeba inwestować w coś mocniejszego.
A, 10 kg to luz, już pewnie będzie i tak siedziało, my od kiedy przerzuciliśmy córę do nosidła, chustę rzuciliśmy w kąt wygoda nieporównywalna.

Stary 2019-04-18, 20:05   #2332
Coccinellla
Zakorzenienie

Przyszłam zrobić kolacje, a parówki do jutra ważne także pozdrawiam z oczekiwania przy piekarniku na parówki w cieście francuskim

Ogarnęłam dziś dokumenty z całej ciąży i do szpitala- pięknie, ładnie, jutro grupe krwi odebrać i można rodzić jutro też wizyta - ciekawa jestem czy coś się klaruje, pewnie nie noo i stres mnie powoli łapie

Stary 2019-04-18, 20:07   #2333
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Przyszłam zrobić kolacje, a parówki do jutra ważne także pozdrawiam z oczekiwania przy piekarniku na parówki w cieście francuskim

Ogarnęłam dziś dokumenty z całej ciąży i do szpitala- pięknie, ładnie, jutro grupe krwi odebrać i można rodzić jutro też wizyta - ciekawa jestem czy coś się klaruje, pewnie nie noo i stres mnie powoli łapie

A które badania trzeba mieć ze sobą?

Stary 2019-04-18, 20:25   #2334
coco00
Wtajemniczenie

Mzgz powodzenia jutro!

Ja dziś mam bardzo zly dzień, ale to nie temat na forum. Wogole mi nie w głowie ciąża, dziecko i poród. Trochę jestem zła na siebie, że się w obecnym stanie czymś az tak przejęłam i doprowadziła do stanu gdzie miałam ze 2-3h płaczu i histerii, a ogólnie cały dzień do bani. Problem nie jest może aż tak duży w stosunku do mojej reakcji, ale chyba jednak hormony zrobiły swoje. Oby jutro było lepiej

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-18, 20:46   #2335
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Mzgz powodzenia jutro!

Ja dziś mam bardzo zly dzień, ale to nie temat na forum. Wogole mi nie w głowie ciąża, dziecko i poród. Trochę jestem zła na siebie, że się w obecnym stanie czymś az tak przejęłam i doprowadziła do stanu gdzie miałam ze 2-3h płaczu i histerii, a ogólnie cały dzień do bani. Problem nie jest może aż tak duży w stosunku do mojej reakcji, ale chyba jednak hormony zrobiły swoje. Oby jutro było lepiej

Przytulam. Współczuję i łączę się w bólu, od wczoraj mam taki podły nastrój, że mam ochotę wszystkich pozabijać, albo śpię, albo płaczę. Mam też dola, że nic się nie zaczyna dziać w kwestii porodu, choć w sumie do terminu jeszcze 2-3 dni. Źle mi jak sobie pomyślę, że mam święta spędzić w szpitalu

Mzgz, powodzenia jutro!

Stary 2019-04-18, 22:25   #2336
KalkaRysik88
Przyczajenie

Ja tez zostałam! Termin na jutro czyli 19tego. Z domowych sposobów serio wszystko robilam bo myslalam że wyjdzie szybciej Ale mała wiedźma tam siedzi i wyjsc nie chce :P no ale jutro pelnia to może sie uda Trzymam kciuki dziewczyny!!

Co do chust - fizjoterapeuta doradzil nam żeby nie motac w tę elastyczną bo moze dobrze nie podtrzymywać. Kupilismy Pol na pół bawelna/bambus ale tez uzywana na olx więc jest mięciutka i idealna na początek.. No i nie kosztowała duzo
KalkaRysik88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-18, 23:17   #2337
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość

Grupe krwi, najświeższą morfologie, ostatnie usg, wynik posiewu gbs, hiv, wr, hbs, hcv

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Mzgz powodzenia jutro!

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Przytulam. Współczuję i łączę się w bólu, od wczoraj mam taki podły nastrój, że mam ochotę wszystkich pozabijać, albo śpię, albo płaczę. Mam też dola, że nic się nie zaczyna dziać w kwestii porodu, choć w sumie do terminu jeszcze 2-3 dni. Źle mi jak sobie pomyślę, że mam święta spędzić w szpitalu

Mzgz, powodzenia jutro!

Hormonki dziewczyny. Ja się do takiej histerii Coco doprowadzilam w listopadzie, a później się tak bałam o malucha

Agasek, przecież wiesz, że teraz cisza a rano możesz urodzić, głowa do góry a do szpitala się masz zgłosić czy boisz się, że zaczniesz rodzić w święta??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-04-18, 23:22   #2338
mzgz
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny ! Odezwę sie po wszystkim, jak juz mnie ładnie
zszyją z powrotem
Stary 2019-04-18, 23:28   #2339
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny ! Odezwę sie po wszystkim, jak juz mnie ładnie
zszyją z powrotem
Kciuki mocne !

Stary 2019-04-18, 23:28   #2340
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość

Ode mnie chcieli jeszcze te z pierwszego trymestru - toksoplazmozę, CMV, itp Ale akurat miałam ze sobą wszystkie wyniki z całej ciąży tylko wymieszane więc jakoś między skurczami to wygrzebałam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości