|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
U nas też smoczek to zło konieczne, z dnia na dzień coraz gorzej go akceptuje. Czasami trochę pociumka ale to wcale go nie uspokaja, raczej wkurza.
|
|
#2732 |
|
Rozeznanie
|
Wyciągnęłam laktator z tego wszystkiego i tak z piersi z której jadł ( ciumkal) godzinę wcześniej nie ściągnęłam nic a z drugiem 40ml wiec chyba on po prostu jest głodny
No ale jak nie miałam nawału to skąd moje cycki maja wiedzieć ile mleka ma być ? O kant d**y to rozbić !!! Jutro dam mu ze 2 razy mm i zobaczymy jak bedzie. No juz sama nie wiem bo rano piersi były pełne i mleko sie lało ale moze juz teraz po całym dniu nie starcza ?? Teraz w sumie nie czuje zeby cos tam było! |
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Ja laktatora używam do ściągnięcia nadmiaru,tylko do "zmięknięcia", uczucia ulgi i jak wczoraj ściągałam po munucie z każdej piersi to miałam 60ml w buteleczce.
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Czy my prawie wszystkie mamy kryzys związany z cycami?
Ja tez dziś podłamana tym kp, w sumie od 17:30 do teraz (z przerwa na kąpiel malutkiego) miałam małego na rękach, albo przy cycu.. i teraz pare minut temu odłożyłam go do kołyski i śpi. Dostał dziś butelkę na wieczór, ale wypił tylko 50ml i zaczął się wściekać. A po 20 minutach pił jeszcze z cyca. Wariuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cocci,jak u Ciebie? Dzieje się coś?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
Taaaaak kryzys zdecydowanie!
U nas od popołudnia ciagle ryk. Malo tego, spał może z 4 razy po 15 minut w ciągu całego dnia! 9 dniowe dziecko. W dodatku wciaż jest glodny....Boje się.co nas czeka w nocy 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2737 |
|
Rozeznanie
|
Czy któreś z waszych dzieci płacze przy prEbieraniu albo kąpieli ? Bo mój płacze strasznie , tak jakby go cos bolało ale tylko go podnoszę to przestaje.strasznie mnie to stresuje, gdybym go miala nasmarować albo cos to by sie zapłakał - wszytsko szybko musi być .
A córka uwielbiała sie kapać od pierwszych dni !! Cos czuje ze tym razem nie bedzie tak łatwo z ząbkowaniem itd |
|
|
|
|
#2738 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- W ogole witam sie poznowieczornie ze szpitala.. Mialam krwawienie po południu i przyjechalismy z tżem troche spanikowani.. Miliony badan i teraz Was podczytuje.. Juz mnie nie wypuszcza w pojedynke na pewno. Jestem 8dobe po ptp w dodatku krew. Obserwują a jutro próba oksytocynowa.. Wszystko ogolnie oki.. Krew nie wiadomo skad, moze resztka czopa wyszla. Moze jutro urodze
|
|
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2740 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zapomniałam że dokupiłam budkę letnią z siateczki ![]() Cytat:
Do pewnego momentu pomagało chodzenie i masowanie boków. Gorzej jak mnie położyli pod KTG to sobie niezbyt mogłam ulżyć. Dali mi gaz to na początku coś pomagało to wdychanie ale pod koniec to już nie dawał rady. Po prostu z bólu się wydzierałam jak przychodził skurcz I z tego okresu nie wszystko już pamiętam, chyba mi ból wyłączył częściowo świadomość Także tego nie da się przegapić Ale chyba nie było tak źle skoro nadal myślę żeby mieć kolejne dzieci ![]() Cytat:
Cytat:
Ale sobie chyba jakiś catering do domu zamówię bo jak mąż zacznie teraz do biura wyjeżdżać na całe dnie (i zabierać ze sobą psiaki) to mi się nie opłaca dla siebie robić zakupów i gotować Chata w miarę ogarnięta, poproszę jeszcze mamę żeby posprzątała taras i okna umyła jak będzie pogoda a takie bieżące sprzątanie to sobie ogarnę ![]() Wyszłam dzisiaj z domu jak przyjechała moja mama na całą godzinę i 15 minut Miałam wyjść na godzinę, Mały usnął półtorej godziny przed moim wyjściem to nawet mleka nie odciągałam. Podjechałam do galerii koło nas sobie jakieś spodnie kupić. Coś wzięłam ale nie jestem pewna czy zostawię. Lubię dopasowane jeansy z wysokim stanem ale teraz mi nad pasem trochę brzuch odstaje z przodu i mnie to trochę denerwuje. Ja to bym chciała już mieć taki brzuch jak przed ciążą Stwierdziłam że jeszcze do drogerii wejdę ale mama mi napisała że się obudził. Obróciłam się w tej drogerii na pięcie i poleciałam jak oparzona do samochodu. Pierwszy raz mnie tak zirytował korek na takim krótkim odcinku drogi
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszcie się sobą moja też szybko się naiada w 5 minut. Jest zupełnie inna niż starsza. Ja ciągle z cycem na płacz lecę a ona nie chce. Starszej cycek wystarczał i w kółko na wszystko była pierś. 40 minut jedzenia, pół godziny przerwy i znowu cycek. No może już na tym etapie jadła ciut krócej. To już miesiąc od porodu młodsza córka jest bardziej skomplikowana. Nie chce piersi tak często. Niby otwiera buzie ale jak mleko leci to płacze, krzyczy bardzo glosno Jesteśmy całe zalane. Jednak się okazuje ze chce spać ale trzeba nosić albo dać smoczek i położyć. Ale czasami smoczka też nie chce. Dzisiaj jak przestalam śpiewać to się darła równo domyślaj się matka i kombinuj co tu dziecko chce. Jest taka spokojna ale jak coś nie pasuje to bardzo glosno komunikuje dzisiaj cały dzień przespała. W wózku na imprezie gdzie była glosna muzyka, dzieci spała 2 godziny, wcześniej godzinę w aucie. jadła o 9 a potem dopiero o 13. Dzisiaj w ogóle miała dzień śpiocha. Właśnie wstałam butle. Wypila 80stke i sama zasnęła ![]() A ja jestem zła nie żona nie śpię z nie mezem. Śpię z dzieckiem ale żeby nie było to była jego propozycja. A ja lubię spać z dzieckiem to się nie stawiałam. Wygodnie mi tak bo w nocy jestem nieprzytomna i wolę tak karmic. Przebieram ja ale ledwo ledwo wchodzę z łóżka. Dobrze ze mała budzi się 2-3 razy z czego raz, dwa zmieniam pieluche. Wcześniej tz przychodził a teraz coś nie chce no ale on wstaje rano po 5 ze starsza córka a ja śpię do 7-8. Taki kompromis ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cocci przy takich skurczach to chyba już już Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
w domu jak były lekkie wstawałam i podchodziłam do mebla albo blatu i opierając się oddychalam czekając aż przejdzie. Później uciekałam przed córka żeby nie widziała. W szpitalu to samo. Na każdym skurczu czas stawał w miejscu. My z tz również. Uwaga idzie i sciskałam tz ile sił miałam za szyję chodzilam po korytarzu z nim za reke i na każdym skurczu było stop. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cocci, kalka, powodzenia dziewczyny!!!
Zaraz będziecie tulić swoje maluszki ![]() Moje koty tym razem olały nowe dziecko dosłownie zero reakcji. Poprzednio chodziły przez kilka dni trochę najeżone i chyba osikiwały rzeczy małej, choć z tym sikaniem u nas niestety stały problem ale powiedzmy, że do ogarnięcia jak się pilnuje porządku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Mzgz, laktator nie jest wyznacznikiem ilości mleka w piersiach
|
|
|
|
#2747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do dzisiaj zastanawiam się czy to przez ból czy gaz ale za drugim razem bez boli krzyżowych i z gazem miałam całkiem świadomy porod. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
21 miesięcy karmilam córkę i laktatorem 30ml nie mogłam nawet ściągnąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Mzgz a macie możliwość częściej kontrolować wagę maluszka? To jest wyznacznik skutecznego karmienia piersią. Może być ta że się Nie najada ale może być tez tak ze w ten sposób szuka bliskości po prostu.
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak byłam na izbie przyjęć to po USG jak pytały na ile oceniam ból to tak mówię 8/10. Jak robiły potem tą papierologię to pytałam czy jeszcze długo bo mi powoli zaczyna skali bólu na 10 brakować Pod koniec to nie wiem, chyba było jakieś 100/10
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Kwietniówki 2019 - cz.4
Powodzenia dziewczyny. Kciuki.
Aż mi głupio - ale aż mi lepiej ze i u was takie akcje z tym kp. Mały pospal 3,5h i właśnie karmie. Mzgz- Nie krzyczy w czasie przebierania, chyba ze jest bardzo głodny albo osikany... bo jakieś 10min temu darł się okrutnie. Ale plecki mokre to trzeba było przed karmieniem przebrać. Biedaczek. Coś mnie mdli i poty oblewają.. :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Eh zasnął mi już. Położyłam się na 5 min i dostał mega czkawki aż mu się meeega ulało :/ Wiec dziś nie ma spania! Edytowane przez bejata440 Czas edycji: 2019-04-28 o 02:47 |
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - kciuki za szybkie akcje pogodowe
![]() Jeśli chodzi o bóle to poprzednim razem miałam krzyżowe, teraz prawie żadnych. Wtedy faktycznie przy bólu ciężko było mi coś powiedzieć A tuż po chciało mi się jeść i spać. Teraz to w sumie dopiero przy partych mocno bolało ale gadać niestety mi to nie przeszkodziło. Położna mówi "o tak się powinno rodzić - cicho..." a ja odpowiadam "oj ale zaraz nie będzie cicho" a ona "będzie, będzie ale gdyby nie to gardło będzie ciebie bolało" i fakt, nie krzyczałam ale mówiłam że ja chyba nie dam rady go wypchnąć i że niemożliwe aby on ważył mniej niż 3kg że znowu mnie USG oszukało. Położna po zbadaniu małego mówiła "miałaś rację, oszukali cię- dzidziuś waży 3,500" i się śmiała. Maluch na początku trochę krzyczał przy kąpieli ale dziś to było widać że mu w wodzie dobrze było Przewijanie, przebieranie bez problemów ale może to dlatego że ja wtedy ciągle do niego mówię np. teraz rozepnę guziczki, oj uważaj będzie zimny wacik przy pupie. On wtedy patrzy (chyba) na mnie i nasłuchuje. Dziś Młody sam Maluszka przewijał. Nie powinien był tego robić. Wieszałam pranie a on miał mnie zwołać jak braciszek się przebudzi. Przychodzę a tu już po zmianie pieluchy. Pampek dobrze pupy nie zakrywał ale co tam, ważne że suchy i tak musiałam poprawić i tłumaczyć starszemu że moje poprawki to tylko drobiazgi, zeby się nie zrażał, że pierwszy raz to i tak dobrze mu poszło ale wolałabym żeby z takim pomaganiem poczekał tak z dwa tygodnie jeszcze.
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2019-04-28 o 04:24 |
|
|
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czekamy na informacje z porodówek 😍👍
U nas jest ciężko przy przebieraniu/przewijaniu, muszę taką czarno-białą sowę szeleszczącą ustawiać przy nim to patrzy na nią i jest spokój. Przy kąpieli cisza, ale po wyjęciu z wody gorzej 😊 Wogóle mam problem, bo młody osikuje sobie bok pleców. Kilka razy w ciągu dnia go przez to przebieram, kiedyś myślałam że się spocił, ale to jednak siki. I teraz pytanie: co robie źle, zwłaszcza że jak mama czy tż zakladali pieluchę to było podobnie.Czy pielucha za mała?Jak on taki wielki to może zakładać "2"? Siusiaka ukladam w dół, niby wszystko wydaj się ok, a i tak za chwilę jest mokry 😕 Obudziłam się na karmienie, ale główny zainteresowany jeszcze śpi 😃 Zasnął dopiero o 23:30 po ciężkich bojach i śpi 5 godzin już 😯 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zostalam przyjęta do szpitala. Skurcze co 5-6 minut na ktg i w skali 7-10/12. Rozwarcie na opuszek 😔 Dziw, że mnie chcieli przyjąć, chyba bali się, że rano wrócę a już miejsca nie będę mieć na porodówce bo zgarnelismy ostatnia sale.
A jak mnie przyjęli to skurcze co 5, 5, 10 i dupa 😕 nikt nie sprawdzil czy rozwarcie chociaz ruszylo...a zmęczona już jestem bo 24h wybilo bez snu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze jest za luzno zapiety? Sprobuj zapinac tak,zeby tylko jeden palec wchodzil miedzy brzuch, a pampersa i potem przeturlaj go na boczek i z tylu sprawdz jak wysoko ma go podciagnietego i czy sie nie podwinal. Od kiedy tak robie, ani raz nie mielismy osiusianego ubranka. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ---------- Cytat:
![]() My mielismy niezle popoludnie wczoraj Chlopaki wrocili z basenu i Igor jak jadl pizze to zaczal plakac, ze go ząb boli. Myślałam, ze to jedynka, ktora mu sie rusza, ale mowil ze to z tylu. Zeba ogladnelam i z zewnatrz nie ma oznak prochnicy, chyba ze w srodku cos sie dzieje. Plakal dopoki srodek przeciwbolowy nie zaczal dzialac. Jak Igor skonczyl to Leo zaczal. Nie wiem czy go brzuszek bolał czy cos innego ale byl mega niespokojny i zasnal po 20 dopiero. Jak dostal takiego 2 minutowego ataku placzi to plakalam razem z nim tak mi go żal było. Położyłam sie i mnie gardło zaczeło boleć. Cala noc mnie bolało i dzis musze propolisem poplukac ale jeszcze nie mam sily wstac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Michacha - u nas tez plecki mokre. I objętnie kto go przebierał czy panie w szpitalu, czy ja, tzt, moja mama, moja położna czy mój tata...
Mieliśmy taki dzień gdzie zmienialiśmy mu sto razy ubranka i koleżanka doniosła nam nowe A są dni gdzie nam się to nie przytrafia.. jak dla mnie to czarna magia :p Dzien dobry Tzt przyniósł mi „benzynkę”IMG_2192.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2759 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A boli Cię cały czas? Czy masz jakieś przerwy dłuższe? U mnie jak się zaczęły z rana ból taki ciągły to nie mogłam leżeć ani usiąść Dopiero potem jak się zaczęły bardziej regularne skurcze to sobie siadłam. Zanim pojechaliśmy do szpitala to jeszcze ZUS płaciłam i wysyłałam dokumenty do księgowej między skurczami (jak już widziałam że są co 4 minuty to wiedziałam mniej więcej kiedy się szykować żeby sobie zrobić przerwę)
|
|
|
#2760 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja czekam na oxy.. Ehh.. Noc prawie nieprzespana |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

Szkoda mi jej bo na pewno swoje przeżywa, chociaż się nie przyzna 
Do pewnego momentu pomagało chodzenie i masowanie boków. Gorzej jak mnie położyli pod KTG to sobie niezbyt mogłam ulżyć. Dali mi gaz to na początku coś pomagało to wdychanie ale pod koniec to już nie dawał rady. Po prostu z bólu się wydzierałam jak przychodził skurcz
I z tego okresu nie wszystko już pamiętam, chyba mi ból wyłączył częściowo świadomość 
Chata w miarę ogarnięta, poproszę jeszcze mamę żeby posprzątała taras i okna umyła jak będzie pogoda a takie bieżące sprzątanie to sobie ogarnę 

cieszcie się sobą
moja też szybko się naiada w 5 minut. Jest zupełnie inna niż starsza. Ja ciągle z cycem na płacz lecę a ona nie chce. Starszej cycek wystarczał i w kółko na wszystko była pierś. 40 minut jedzenia, pół godziny przerwy i znowu cycek. No może już na tym etapie jadła ciut krócej. To już miesiąc od porodu
młodsza córka jest bardziej skomplikowana. Nie chce piersi tak często. Niby otwiera buzie ale jak mleko leci to płacze, krzyczy bardzo glosno
Jesteśmy całe zalane. Jednak się okazuje ze chce spać ale trzeba nosić albo dać smoczek i położyć. Ale czasami smoczka też nie chce. Dzisiaj jak przestalam śpiewać to się darła równo
domyślaj się matka i kombinuj co tu dziecko chce. Jest taka spokojna ale jak coś nie pasuje to bardzo glosno komunikuje 
nie śpię z nie mezem. Śpię z dzieckiem
no ale on wstaje rano po 5 ze starsza córka a ja śpię do 7-8. Taki kompromis 

?
chodzilam po korytarzu z nim za reke i na każdym skurczu było stop.
Zaraz będziecie tulić swoje maluszki
ale powiedzmy, że do ogarnięcia jak się pilnuje porządku 

Dziw, że mnie chcieli przyjąć, chyba bali się, że rano wrócę a już miejsca nie będę mieć na porodówce bo zgarnelismy ostatnia sale.
tak mi go żal było.