Kwietniówki 2019 - cz.4 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-04-27, 22:09   #2731
NibyNic
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4

U nas też smoczek to zło konieczne, z dnia na dzień coraz gorzej go akceptuje. Czasami trochę pociumka ale to wcale go nie uspokaja, raczej wkurza.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-27, 22:16   #2732
mzgz
Rozeznanie

Wyciągnęłam laktator z tego wszystkiego i tak z piersi z której jadł ( ciumkal) godzinę wcześniej nie ściągnęłam nic a z drugiem 40ml wiec chyba on po prostu jest głodny

No ale jak nie miałam nawału to skąd moje cycki maja wiedzieć ile
mleka ma być ? O kant d**y to rozbić !!!
Jutro dam mu ze 2 razy mm i zobaczymy jak bedzie.
No juz sama nie wiem bo rano piersi były pełne i mleko sie lało ale
moze juz teraz po całym dniu nie starcza ?? Teraz w sumie nie czuje zeby cos tam było!
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-27, 22:22   #2733
NibyNic
Zakorzenienie

Ja laktatora używam do ściągnięcia nadmiaru,tylko do "zmięknięcia", uczucia ulgi i jak wczoraj ściągałam po munucie z każdej piersi to miałam 60ml w buteleczce.

Stary 2019-04-27, 22:24   #2734
bejata440
Zakorzenienie

Czy my prawie wszystkie mamy kryzys związany z cycami?

Ja tez dziś podłamana tym kp, w sumie od 17:30 do teraz (z przerwa na kąpiel malutkiego) miałam małego na rękach, albo przy cycu.. i teraz pare minut temu odłożyłam go do kołyski i śpi.
Dostał dziś butelkę na wieczór, ale wypił tylko 50ml i zaczął się wściekać. A po 20 minutach pił jeszcze z cyca. Wariuje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2019-04-27, 23:05   #2735
agassek
Zakorzenienie

Cocci,jak u Ciebie? Dzieje się coś?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

agassek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-27, 23:06   #2736
Michacha1234
Zadomowienie

Taaaaak kryzys zdecydowanie!
U nas od popołudnia ciagle ryk. Malo tego, spał może z 4 razy po 15 minut w ciągu całego dnia! 9 dniowe dziecko. W dodatku wciaż jest glodny....Boje się.co nas czeka w nocy 😕

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-27, 23:08   #2737
mzgz
Rozeznanie

Czy któreś z waszych dzieci płacze przy prEbieraniu albo kąpieli ? Bo mój płacze strasznie , tak jakby go cos bolało ale tylko go podnoszę to przestaje.strasznie mnie to stresuje, gdybym go miala nasmarować albo cos to by sie zapłakał - wszytsko szybko musi być .
A córka uwielbiała sie kapać od pierwszych dni !! Cos czuje ze tym razem nie bedzie tak łatwo z ząbkowaniem itd
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-27, 23:24   #2738
KalkaRysik88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Moja kota do Małej najpierw podeszła z rezerwa, ale już się zaczynaja dogadywać. Wróciła do spania z nami w łóżku (gdzie spi tez dziecko), co jest oznaka zaufania Szkoda mi jej bo na pewno swoje przeżywa, chociaż się nie przyzna To ogólnie jest kot idealny, cierpliwa, spokojna, miziasta. Teraz podobnie jak przy starszej włączyła tryb kota obronnego - na każde pukanie do drzwi biegnie do Małej i ja zasłania 😊

Kalka super kociaki, i ta poduszka rybka 😁

Waga sprzed ciąży, spodnie 34... jak Wy to robicie? U mnie po +18kg nadal zostało nadprogramowe 13 🙈 Opuchlizna tez ma się świetnie.
Zazdroszczę u Was tej sytuacji, bo nie wiem jak to u nas będzie.. Czy polubia się z Malutką hmm..

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

W ogole witam sie poznowieczornie ze szpitala.. Mialam krwawienie po południu i przyjechalismy z tżem troche spanikowani.. Miliony badan i teraz Was podczytuje..
Juz mnie nie wypuszcza w pojedynke na pewno. Jestem 8dobe po ptp w dodatku krew. Obserwują a jutro próba oksytocynowa.. Wszystko ogolnie oki.. Krew nie wiadomo skad, moze resztka czopa wyszla. Moze jutro urodze
KalkaRysik88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-27, 23:25   #2739
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Cocci,jak u Ciebie? Dzieje się coś?

Jedziemy właśnie do szpitala. Najwyzej nas odeślą. Skurcze mam co 5, co 10 minut i to bolesniejsze niz wczoraj i znów krew.

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-27, 23:27   #2740
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
W gondoli miałaś dzidzie? Ta druga cześć zamiast gondoli (zabijcie mnie nie wiem jak to się nazywa, coś jak buggy - sportsitz kinderwagen )- masz takie ze przystosowane jest tez do wożenia noworodków ?
My takie mamy i w upały będziemy tak małego wozić. Żeby świeże powietrze dochodziło i nie gotować go tam w tej gondoli.

Zaczynam być zmęczona kp.. mam aż ochotę małemu w nocy butelkę dać z mm..

Spacerówka?
Ja zapomniałam że dokupiłam budkę letnią z siateczki

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Rzeczywiście na tych skurczach porodowych to się nie da mówić 😀?

Coś mnie znów zaczął brzuch pobolewać, ale szału nie ma. Nie rodzę 😜

Mi już było ciężko w pewnym momencie. U mnie te bóle przeszły na boczne części dołu pleców i czułam jakby mnie coraz mocniej ktoś kijem okładał Do pewnego momentu pomagało chodzenie i masowanie boków. Gorzej jak mnie położyli pod KTG to sobie niezbyt mogłam ulżyć. Dali mi gaz to na początku coś pomagało to wdychanie ale pod koniec to już nie dawał rady. Po prostu z bólu się wydzierałam jak przychodził skurcz I z tego okresu nie wszystko już pamiętam, chyba mi ból wyłączył częściowo świadomość Także tego nie da się przegapić
Ale chyba nie było tak źle skoro nadal myślę żeby mieć kolejne dzieci

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Doskonale rozumiem ! U mnie jest mama cały czas wiec niby mam czas siedzieć z nim No ale jesCze potrzeba morze cierpliwości. Cały czas szuka cyca przyśnie odłożę go i za chwile płacze i szuka !
Tez w szpitalu dokarmiałam mm bo po cc nie miałam długo pokarmu i był głodny . Wczoraj tez mu dałam po południu a i tak nie poszedł spać . Wieczorem czułam ze mam dużo mleka i w nocy ładnie śpi .
No nic zobaczę co bedzie dalej ...

Poza tym mały nie cierpi sie przebierać , zmieniać pieluchy ... strasznie sie drze... na córce nic nie robiło wrażenia a on jest niedotykalski. próbowałam mu smoka dać ale nie bardzo chce
Może to głupie pytanie ale przebierasz przed karmieniem?

Cytat:
Czy my prawie wszystkie mamy kryzys związany z cycami?

Ja tez dziś podłamana tym kp, w sumie od 17:30 do teraz (z przerwa na kąpiel malutkiego) miałam małego na rękach, albo przy cycu.. i teraz pare minut temu odłożyłam go do kołyski i śpi.
Dostał dziś butelkę na wieczór, ale wypił tylko 50ml i zaczął się wściekać. A po 20 minutach pił jeszcze z cyca. Wariuje

Ja dopóki nie muszę gotować i wszystkiego sprzątać to sobie możemy wisieć. Do przyszłej soboty jest jeszcze moja mama i wtedy już koniec dobrego Ale sobie chyba jakiś catering do domu zamówię bo jak mąż zacznie teraz do biura wyjeżdżać na całe dnie (i zabierać ze sobą psiaki) to mi się nie opłaca dla siebie robić zakupów i gotować Chata w miarę ogarnięta, poproszę jeszcze mamę żeby posprzątała taras i okna umyła jak będzie pogoda a takie bieżące sprzątanie to sobie ogarnę

Wyszłam dzisiaj z domu jak przyjechała moja mama na całą godzinę i 15 minut Miałam wyjść na godzinę, Mały usnął półtorej godziny przed moim wyjściem to nawet mleka nie odciągałam. Podjechałam do galerii koło nas sobie jakieś spodnie kupić. Coś wzięłam ale nie jestem pewna czy zostawię. Lubię dopasowane jeansy z wysokim stanem ale teraz mi nad pasem trochę brzuch odstaje z przodu i mnie to trochę denerwuje. Ja to bym chciała już mieć taki brzuch jak przed ciążą Stwierdziłam że jeszcze do drogerii wejdę ale mama mi napisała że się obudził. Obróciłam się w tej drogerii na pięcie i poleciałam jak oparzona do samochodu. Pierwszy raz mnie tak zirytował korek na takim krótkim odcinku drogi Jak widziałam że auta się tak powoli zbierają i tyle miejsca przez to zostało przed nimi że jakby się zebrały szybciej to bym już dawno przejechała to miałam ochotę wszystkich strąbić. Co to macierzyństwo z człowiekiem robi
Stary 2019-04-27, 23:42   #2741
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
Ekstra

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Gratulacje mi po porodzie spadły tylko 4 kg w tym dziecko 3410

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

My od wczoraj w domku, jest cudownie przy drugim wszystko jest takie proste głównie karmię piersia, chyba że chce się wyspać tak jak tej nocy to mąż produkował mm i podawał mleko jest, mały się najada, nie ma problemu z przystawieniem i z pozycją więc luksus, przy pierwszym synku bylo zupełnie inaczej bo mleka nie było i on nie umiał zlapac dobrze cyca tylko ciumkal przez co się nie najadal. Wojtuś je max 5 minut i śpi 2-3h co dla mnie też jest nowością bo Szymuś siedział na cycu nawet i 1,5h i niby ssal a po pół h byl znowu głodny...

Fajnie ze tym razem udało się z kp cieszcie się sobą moja też szybko się naiada w 5 minut. Jest zupełnie inna niż starsza. Ja ciągle z cycem na płacz lecę a ona nie chce. Starszej cycek wystarczał i w kółko na wszystko była pierś. 40 minut jedzenia, pół godziny przerwy i znowu cycek. No może już na tym etapie jadła ciut krócej. To już miesiąc od porodu młodsza córka jest bardziej skomplikowana. Nie chce piersi tak często. Niby otwiera buzie ale jak mleko leci to płacze, krzyczy bardzo glosno Jesteśmy całe zalane. Jednak się okazuje ze chce spać ale trzeba nosić albo dać smoczek i położyć. Ale czasami smoczka też nie chce. Dzisiaj jak przestalam śpiewać to się darła równo domyślaj się matka i kombinuj co tu dziecko chce. Jest taka spokojna ale jak coś nie pasuje to bardzo glosno komunikuje dzisiaj cały dzień przespała. W wózku na imprezie gdzie była glosna muzyka, dzieci spała 2 godziny, wcześniej godzinę w aucie. jadła o 9 a potem dopiero o 13. Dzisiaj w ogóle miała dzień śpiocha. Właśnie wstałam butle. Wypila 80stke i sama zasnęła

A ja jestem zła nie żona nie śpię z nie mezem. Śpię z dzieckiem ale żeby nie było to była jego propozycja. A ja lubię spać z dzieckiem to się nie stawiałam. Wygodnie mi tak bo w nocy jestem nieprzytomna i wolę tak karmic. Przebieram ja ale ledwo ledwo wchodzę z łóżka. Dobrze ze mała budzi się 2-3 razy z czego raz, dwa zmieniam pieluche. Wcześniej tz przychodził a teraz coś nie chce no ale on wstaje rano po 5 ze starsza córka a ja śpię do 7-8. Taki kompromis

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-27, 23:44   #2742
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedziemy właśnie do szpitala. Najwyzej nas odeślą. Skurcze mam co 5, co 10 minut i to bolesniejsze niz wczoraj i znów krew.

Cytat:
Napisane przez KalkaRysik88 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę u Was tej sytuacji, bo nie wiem jak to u nas będzie.. Czy polubia się z Malutką hmm..

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

W ogole witam sie poznowieczornie ze szpitala.. Mialam krwawienie po południu i przyjechalismy z tżem troche spanikowani.. Miliony badan i teraz Was podczytuje..
Juz mnie nie wypuszcza w pojedynke na pewno. Jestem 8dobe po ptp w dodatku krew. Obserwują a jutro próba oksytocynowa.. Wszystko ogolnie oki.. Krew nie wiadomo skad, moze resztka czopa wyszla. Moze jutro urodze
Powodzenia dziewczyny!
Cocci przy takich skurczach to chyba już już

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-27, 23:52   #2743
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ja pilnuję żeby jadł 15-20 minut i po tym jak zaśnie to śpi i śpi. Ja wtedy mam czas zająć się domem, obiadem, poczytać, że starszym trochę podyskutować.
Byliśmy na spacerze- mały w bodziakach na długi rękaw, spodenkach i skarpetkach przykryty otylaczem bez czapki i ten maszek niby włoski mokre. Czyli co? Powinien być w bodziakach na krótki rękaw? W kwietniu? 12 dniowe dziecko?
Bardzo ciepło u nas a deszcz naprawdę potrzebny.
Moja po 5 minutach się drze bardzo donośnie. Teraz już wiem ze po prostu mleka nie chce a instynkt karze ssać. Więc chce ale nie chce. Zabieram i usypiam inaczej. Czasami zdarzy się ze zaśnie przy piersi w te 5 minut.

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Rzeczywiście na tych skurczach porodowych to się nie da mówić ?

Coś mnie znów zaczął brzuch pobolewać, ale szału nie ma. Nie rodzę

Na moich skurczach czas stawał w miejscu w domu jak były lekkie wstawałam i podchodziłam do mebla albo blatu i opierając się oddychalam czekając aż przejdzie. Później uciekałam przed córka żeby nie widziała. W szpitalu to samo. Na każdym skurczu czas stawał w miejscu. My z tz również. Uwaga idzie i sciskałam tz ile sił miałam za szyję chodzilam po korytarzu z nim za reke i na każdym skurczu było stop.

Stary 2019-04-27, 23:53   #2744
agassek
Zakorzenienie

Cocci, kalka, powodzenia dziewczyny!!! Zaraz będziecie tulić swoje maluszki

Moje koty tym razem olały nowe dziecko dosłownie zero reakcji. Poprzednio chodziły przez kilka dni trochę najeżone i chyba osikiwały rzeczy małej, choć z tym sikaniem u nas niestety stały problem ale powiedzmy, że do ogarnięcia jak się pilnuje porządku

Stary 2019-04-28, 00:00   #2745
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Doskonale rozumiem ! U mnie jest mama cały czas wiec niby mam czas siedzieć z nim No ale jesCze potrzeba morze cierpliwości. Cały czas szuka cyca przyśnie odłożę go i za chwile płacze i szuka !
Tez w szpitalu dokarmiałam mm bo po cc nie miałam długo pokarmu i był głodny . Wczoraj tez mu dałam po południu a i tak nie poszedł spać . Wieczorem czułam ze mam dużo mleka i w nocy ładnie śpi .
No nic zobaczę co bedzie dalej ...

Poza tym mały nie cierpi sie przebierać , zmieniać pieluchy ... strasznie sie drze... na córce nic nie robiło wrażenia a on jest niedotykalski. próbowałam mu smoka dać ale nie bardzo chce
Nam na darcie przy zmianie pieluchy pomagał termo wentylator na ciepła temperaturę ustawiony. Małej bylo po prostu zimno. Teraz już nie używamy.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Cytat:
Wyciągnęłam laktator z tego wszystkiego i tak z piersi z której jadł ( ciumkal) godzinę wcześniej nie ściągnęłam nic a z drugiem 40ml wiec chyba on po prostu jest głodny

No ale jak nie miałam nawału to skąd moje cycki maja wiedzieć ile
mleka ma być ? O kant d**y to rozbić !!!
Jutro dam mu ze 2 razy mm i zobaczymy jak bedzie.
No juz sama nie wiem bo rano piersi były pełne i mleko sie lało ale
moze juz teraz po całym dniu nie starcza ?? Teraz w sumie nie czuje zeby cos tam było!
Pracuj na laktatorze metoda 3-5-7 , może się rozkręci coś?

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:

Ojjj mocne kciuki!!! Częste te skurcze, chybs coś z tego będzie

Stary 2019-04-28, 00:03   #2746
agassek
Zakorzenienie

Mzgz, laktator nie jest wyznacznikiem ilości mleka w piersiach

Stary 2019-04-28, 00:07   #2747
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Spacerówka?
Ja zapomniałam że dokupiłam budkę letnią z siateczki

Mi już było ciężko w pewnym momencie. U mnie te bóle przeszły na boczne części dołu pleców i czułam jakby mnie coraz mocniej ktoś kijem okładał Do pewnego momentu pomagało chodzenie i masowanie boków. Gorzej jak mnie położyli pod KTG to sobie niezbyt mogłam ulżyć. Dali mi gaz to na początku coś pomagało to wdychanie ale pod koniec to już nie dawał rady. Po prostu z bólu się wydzierałam jak przychodził skurcz I z tego okresu nie wszystko już pamiętam, chyba mi ból wyłączył częściowo świadomość Także tego nie da się przegapić
Ale chyba nie było tak źle skoro nadal myślę żeby mieć kolejne dzieci

Może to głupie pytanie ale przebierasz przed karmieniem?

Ja dopóki nie muszę gotować i wszystkiego sprzątać to sobie możemy wisieć. Do przyszłej soboty jest jeszcze moja mama i wtedy już koniec dobrego Ale sobie chyba jakiś catering do domu zamówię bo jak mąż zacznie teraz do biura wyjeżdżać na całe dnie (i zabierać ze sobą psiaki) to mi się nie opłaca dla siebie robić zakupów i gotować Chata w miarę ogarnięta, poproszę jeszcze mamę żeby posprzątała taras i okna umyła jak będzie pogoda a takie bieżące sprzątanie to sobie ogarnę

Wyszłam dzisiaj z domu jak przyjechała moja mama na całą godzinę i 15 minut Miałam wyjść na godzinę, Mały usnął półtorej godziny przed moim wyjściem to nawet mleka nie odciągałam. Podjechałam do galerii koło nas sobie jakieś spodnie kupić. Coś wzięłam ale nie jestem pewna czy zostawię. Lubię dopasowane jeansy z wysokim stanem ale teraz mi nad pasem trochę brzuch odstaje z przodu i mnie to trochę denerwuje. Ja to bym chciała już mieć taki brzuch jak przed ciążą Stwierdziłam że jeszcze do drogerii wejdę ale mama mi napisała że się obudził. Obróciłam się w tej drogerii na pięcie i poleciałam jak oparzona do samochodu. Pierwszy raz mnie tak zirytował korek na takim krótkim odcinku drogi Jak widziałam że auta się tak powoli zbierają i tyle miejsca przez to zostało przed nimi że jakby się zebrały szybciej to bym już dawno przejechała to miałam ochotę wszystkich strąbić. Co to macierzyństwo z człowiekiem robi
Przy pierwszym porodzie miałam krzyżowe bóle i też zaniki pamięci z porodu do dzisiaj zastanawiam się czy to przez ból czy gaz ale za drugim razem bez boli krzyżowych i z gazem miałam całkiem świadomy porod.

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Mzgz, laktator nie jest wyznacznikiem ilości mleka w piersiach

Dokładnie 21 miesięcy karmilam córkę i laktatorem 30ml nie mogłam nawet ściągnąć.

Stary 2019-04-28, 00:07   #2748
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Przy pierwszym porodzie miałam krzyżowe bóle i też zaniki pamięci z porodu do dzisiaj zastanawiam się czy to przez ból czy gaz ale za drugim razem bez boli krzyżowych i z gazem miałam całkiem świadomy porod.

Mnie na szczęście ominęły bóle krzyżowe i za pierwszym i za drugim razem

Stary 2019-04-28, 00:09   #2749
Listopadowaa
Zakorzenienie

Mzgz a macie możliwość częściej kontrolować wagę maluszka? To jest wyznacznik skutecznego karmienia piersią. Może być ta że się Nie najada ale może być tez tak ze w ten sposób szuka bliskości po prostu.

Stary 2019-04-28, 00:39   #2750
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Mnie na szczęście ominęły bóle krzyżowe i za pierwszym i za drugim razem

Niestety nie mam porównania ale z Twojego komentarza wnioskuję że jesteś szczęściarą?
Jak byłam na izbie przyjęć to po USG jak pytały na ile oceniam ból to tak mówię 8/10. Jak robiły potem tą papierologię to pytałam czy jeszcze długo bo mi powoli zaczyna skali bólu na 10 brakować Pod koniec to nie wiem, chyba było jakieś 100/10
Stary 2019-04-28, 02:08   #2751
bejata440
Zakorzenienie

Kwietniówki 2019 - cz.4

Powodzenia dziewczyny. Kciuki.

Aż mi głupio - ale aż mi lepiej ze i u was takie akcje z tym kp.
Mały pospal 3,5h i właśnie karmie.

Mzgz- Nie krzyczy w czasie przebierania, chyba ze jest bardzo głodny albo osikany... bo jakieś 10min temu darł się okrutnie. Ale plecki mokre to trzeba było przed karmieniem przebrać. Biedaczek.

Coś mnie mdli i poty oblewają.. :/

Eh zasnął mi już. Położyłam się na 5 min i dostał mega czkawki aż mu się meeega ulało :/
Wiec dziś nie ma spania!

Edytowane przez bejata440
Czas edycji: 2019-04-28 o 02:47
bejata440 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 04:02   #2752
NibyNic
Zakorzenienie

Dziewczyny - kciuki za szybkie akcje pogodowe
Jeśli chodzi o bóle to poprzednim razem miałam krzyżowe, teraz prawie żadnych. Wtedy faktycznie przy bólu ciężko było mi coś powiedzieć A tuż po chciało mi się jeść i spać. Teraz to w sumie dopiero przy partych mocno bolało ale gadać niestety mi to nie przeszkodziło. Położna mówi "o tak się powinno rodzić - cicho..." a ja odpowiadam "oj ale zaraz nie będzie cicho" a ona "będzie, będzie ale gdyby nie to gardło będzie ciebie bolało" i fakt, nie krzyczałam ale mówiłam że ja chyba nie dam rady go wypchnąć i że niemożliwe aby on ważył mniej niż 3kg że znowu mnie USG oszukało. Położna po zbadaniu małego mówiła "miałaś rację, oszukali cię- dzidziuś waży 3,500" i się śmiała.

Maluch na początku trochę krzyczał przy kąpieli ale dziś to było widać że mu w wodzie dobrze było
Przewijanie, przebieranie bez problemów ale może to dlatego że ja wtedy ciągle do niego mówię np. teraz rozepnę guziczki, oj uważaj będzie zimny wacik przy pupie. On wtedy patrzy (chyba) na mnie i nasłuchuje.
Dziś Młody sam Maluszka przewijał. Nie powinien był tego robić. Wieszałam pranie a on miał mnie zwołać jak braciszek się przebudzi. Przychodzę a tu już po zmianie pieluchy. Pampek dobrze pupy nie zakrywał ale co tam, ważne że suchy i tak musiałam poprawić i tłumaczyć starszemu że moje poprawki to tylko drobiazgi, zeby się nie zrażał, że pierwszy raz to i tak dobrze mu poszło ale wolałabym żeby z takim pomaganiem poczekał tak z dwa tygodnie jeszcze.

Edytowane przez NibyNic
Czas edycji: 2019-04-28 o 04:24
Stary 2019-04-28, 04:43   #2753
Michacha1234
Zadomowienie

Dziewczyny, czekamy na informacje z porodówek 😍👍
U nas jest ciężko przy przebieraniu/przewijaniu, muszę taką czarno-białą sowę szeleszczącą ustawiać przy nim to patrzy na nią i jest spokój. Przy kąpieli cisza, ale po wyjęciu z wody gorzej 😊 Wogóle mam problem, bo młody osikuje sobie bok pleców. Kilka razy w ciągu dnia go przez to przebieram, kiedyś myślałam że się spocił, ale to jednak siki. I teraz pytanie: co robie źle, zwłaszcza że jak mama czy tż zakladali pieluchę to było podobnie.Czy pielucha za mała?Jak on taki wielki to może zakładać "2"? Siusiaka ukladam w dół, niby wszystko wydaj się ok, a i tak za chwilę jest mokry 😕
Obudziłam się na karmienie, ale główny zainteresowany jeszcze śpi 😃 Zasnął dopiero o 23:30 po ciężkich bojach i śpi 5 godzin już 😯

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 05:19   #2754
Coccinellla
Zakorzenienie

Ja zostalam przyjęta do szpitala. Skurcze co 5-6 minut na ktg i w skali 7-10/12. Rozwarcie na opuszek 😔 Dziw, że mnie chcieli przyjąć, chyba bali się, że rano wrócę a już miejsca nie będę mieć na porodówce bo zgarnelismy ostatnia sale.

A jak mnie przyjęli to skurcze co 5, 5, 10 i dupa 😕 nikt nie sprawdzil czy rozwarcie chociaz ruszylo...a zmęczona już jestem bo 24h wybilo bez snu

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 06:10   #2755
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czekamy na informacje z porodówek
U nas jest ciężko przy przebieraniu/przewijaniu, muszę taką czarno-białą sowę szeleszczącą ustawiać przy nim to patrzy na nią i jest spokój. Przy kąpieli cisza, ale po wyjęciu z wody gorzej Wogóle mam problem, bo młody osikuje sobie bok pleców. Kilka razy w ciągu dnia go przez to przebieram, kiedyś myślałam że się spocił, ale to jednak siki. I teraz pytanie: co robie źle, zwłaszcza że jak mama czy tż zakladali pieluchę to było podobnie.Czy pielucha za mała?Jak on taki wielki to może zakładać "2"? Siusiaka ukladam w dół, niby wszystko wydaj się ok, a i tak za chwilę jest mokry
Obudziłam się na karmienie, ale główny zainteresowany jeszcze śpi Zasnął dopiero o 23:30 po ciężkich bojach i śpi 5 godzin już

Leo tez sie osikiwal jak mielismy pepek bo nie dopinalam mocno pampersa.

Moze jest za luzno zapiety? Sprobuj zapinac tak,zeby tylko jeden palec wchodzil miedzy brzuch, a pampersa i potem przeturlaj go na boczek i z tylu sprawdz jak wysoko ma go podciagnietego i czy sie nie podwinal. Od kiedy tak robie, ani raz nie mielismy osiusianego ubranka.
Cytat:
Ja zostalam przyjęta do szpitala. Skurcze co 5-6 minut na ktg i w skali 7-10/12. Rozwarcie na opuszek Dziw, że mnie chcieli przyjąć, chyba bali się, że rano wrócę a już miejsca nie będę mieć na porodówce bo zgarnelismy ostatnia sale.

A jak mnie przyjęli to skurcze co 5, 5, 10 i dupa nikt nie sprawdzil czy rozwarcie chociaz ruszylo...a zmęczona już jestem bo 24h wybilo bez snu

Jak mozes to spaceruj i masuj sutki miedzy skurczami. A jak dasz rade to sie przespij.

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ----------

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Dziewczyny - kciuki za szybkie akcje pogodowe
Jeśli chodzi o bóle to poprzednim razem miałam krzyżowe, teraz prawie żadnych. Wtedy faktycznie przy bólu ciężko było mi coś powiedzieć A tuż po chciało mi się jeść i spać. Teraz to w sumie dopiero przy partych mocno bolało ale gadać niestety mi to nie przeszkodziło. Położna mówi "o tak się powinno rodzić - cicho..." a ja odpowiadam "oj ale zaraz nie będzie cicho" a ona "będzie, będzie ale gdyby nie to gardło będzie ciebie bolało" i fakt, nie krzyczałam ale mówiłam że ja chyba nie dam rady go wypchnąć i że niemożliwe aby on ważył mniej niż 3kg że znowu mnie USG oszukało. Położna po zbadaniu małego mówiła "miałaś rację, oszukali cię- dzidziuś waży 3,500" i się śmiała.

Maluch na początku trochę krzyczał przy kąpieli ale dziś to było widać że mu w wodzie dobrze było
Przewijanie, przebieranie bez problemów ale może to dlatego że ja wtedy ciągle do niego mówię np. teraz rozepnę guziczki, oj uważaj będzie zimny wacik przy pupie. On wtedy patrzy (chyba) na mnie i nasłuchuje.
Dziś Młody sam Maluszka przewijał. Nie powinien był tego robić. Wieszałam pranie a on miał mnie zwołać jak braciszek się przebudzi. Przychodzę a tu już po zmianie pieluchy. Pampek dobrze pupy nie zakrywał ale co tam, ważne że suchy i tak musiałam poprawić i tłumaczyć starszemu że moje poprawki to tylko drobiazgi, zeby się nie zrażał, że pierwszy raz to i tak dobrze mu poszło ale wolałabym żeby z takim pomaganiem poczekał tak z dwa tygodnie jeszcze.
Fajnie, ze brat chce pomagac i tak chetnie go przebral. Moze faktycznie jeszcze jest za maly ale nastepnym razem pod Twoim okiem pojdzie lepiej. Super starszy brat

My mielismy niezle popoludnie wczoraj

Chlopaki wrocili z basenu i Igor jak jadl pizze to zaczal plakac, ze go ząb boli. Myślałam, ze to jedynka, ktora mu sie rusza, ale mowil ze to z tylu. Zeba ogladnelam i z zewnatrz nie ma oznak prochnicy, chyba ze w srodku cos sie dzieje. Plakal dopoki srodek przeciwbolowy nie zaczal dzialac. Jak Igor skonczyl to Leo zaczal. Nie wiem czy go brzuszek bolał czy cos innego ale byl mega niespokojny i zasnal po 20 dopiero. Jak dostal takiego 2 minutowego ataku placzi to plakalam razem z nim tak mi go żal było.

Położyłam sie i mnie gardło zaczeło boleć. Cala noc mnie bolało i dzis musze propolisem poplukac ale jeszcze nie mam sily wstac.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 06:35   #2756
bejata440
Zakorzenienie

Michacha - u nas tez plecki mokre. I objętnie kto go przebierał czy panie w szpitalu, czy ja, tzt, moja mama, moja położna czy mój tata...

Mieliśmy taki dzień gdzie zmienialiśmy mu sto razy ubranka i koleżanka doniosła nam nowe
A są dni gdzie nam się to nie przytrafia.. jak dla mnie to czarna magia :p

Dzien dobry
Tzt przyniósł mi „benzynkę”IMG_2192.jpg

Stary 2019-04-28, 06:37   #2757
bejata440
Zakorzenienie

Szkrabku jaka różnica wieku między twoimi chlopczykami ?
Może cis z dziąsłem u Igora ?

Stary 2019-04-28, 06:40   #2758
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Szkrabku jaka różnica wieku między twoimi chlopczykami ?
Może cis z dziąsłem u Igora ?

No prawie 6 lat jest roznicy. Niby 6stki moga isc ale wygladalo mi, zeby to bylo to. Chyba, ze jakas ropa podchodzi ale noc przespal.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 07:01   #2759
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czekamy na informacje z porodówek 😍👍
U nas jest ciężko przy przebieraniu/przewijaniu, muszę taką czarno-białą sowę szeleszczącą ustawiać przy nim to patrzy na nią i jest spokój. Przy kąpieli cisza, ale po wyjęciu z wody gorzej 😊 Wogóle mam problem, bo młody osikuje sobie bok pleców. Kilka razy w ciągu dnia go przez to przebieram, kiedyś myślałam że się spocił, ale to jednak siki. I teraz pytanie: co robie źle, zwłaszcza że jak mama czy tż zakladali pieluchę to było podobnie.Czy pielucha za mała?Jak on taki wielki to może zakładać "2"? Siusiaka ukladam w dół, niby wszystko wydaj się ok, a i tak za chwilę jest mokry 😕
Obudziłam się na karmienie, ale główny zainteresowany jeszcze śpi 😃 Zasnął dopiero o 23:30 po ciężkich bojach i śpi 5 godzin już 😯

U nas tak jest jak za słabo dopnę pampka Na początku myślałam że to siusiak tam szaleje, ale już pilnowałam żeby dobrze ułożyć a plecy i tak mokre co jakiś czas. A zaczęło się po odpadnięciu kikuta bo wcześniej podwijałam pieluszkę i ona była lepiej dopięta przez to. Mama mi zwróciła uwagę że może za słabo dopinam i że po to pieluszki mają gumkę żeby je dobrze dopinać

Cytat:
Ja zostalam przyjęta do szpitala. Skurcze co 5-6 minut na ktg i w skali 7-10/12. Rozwarcie na opuszek 😔 Dziw, że mnie chcieli przyjąć, chyba bali się, że rano wrócę a już miejsca nie będę mieć na porodówce bo zgarnelismy ostatnia sale.

A jak mnie przyjęli to skurcze co 5, 5, 10 i dupa 😕 nikt nie sprawdzil czy rozwarcie chociaz ruszylo...a zmęczona już jestem bo 24h wybilo bez snu

Powodzenia
A boli Cię cały czas? Czy masz jakieś przerwy dłuższe? U mnie jak się zaczęły z rana ból taki ciągły to nie mogłam leżeć ani usiąść Dopiero potem jak się zaczęły bardziej regularne skurcze to sobie siadłam. Zanim pojechaliśmy do szpitala to jeszcze ZUS płaciłam i wysyłałam dokumenty do księgowej między skurczami (jak już widziałam że są co 4 minuty to wiedziałam mniej więcej kiedy się szykować żeby sobie zrobić przerwę)
Stary 2019-04-28, 07:51   #2760
KalkaRysik88
Przyczajenie

Cytat:

Powodzenia!

Ja czekam na oxy.. Ehh.. Noc prawie nieprzespana
KalkaRysik88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości