Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz. 49. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-04-28, 14:13   #151
squirrelqa
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz. 49.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86755735]Ja akurat uważam, że czerwony pasuje do wszystkiego.
Ale bardzo podobają mi się też wszelkie mleczne róże, to tak ładnie czysto wygląda.[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
To może french?
Ja na stopach uznaje dwie opcje - czerwony/bordowy i french

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cytat:
Napisane przez Kafkazmlekiem Pokaż wiadomość
Zgadzam się Ale może, jak to nie są Twoje klimaty to jakiś odcień szarości, też pasuje do wszystkiego , ewentualnie brąz, np. taki wpadający w czekoladę?
Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Do czerwieni bardzo pasuje granatowy, może jakieś "morskie" elementy do tego

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Granat, złoto, czerń, ciemny brąz, szary
[1=b937e0c478c7f0bdd9edd1f 55f22ced0e16f646d;8675619 4]Ja bym zrobiła czarne albo jakiś ciemny brąz, bordo, granat, fiolet wpadający już w czern [/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
A ja bym zrobiła jakieś pastelowe, jasne. Mamy wiosnę w końcu

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Złoty, ciemny brąz, musztardowy
[1=3a699716aa851854b23aba0 23079d493c4073377;8675634 0]Klasyczna czy jaskrawa czerwień mogą być słabe, ale bordowy, ciemna wiśnia może już lepiej - mam torebkę w podobnym kolorze i wygląda dobrze razem z czerwieniami sporo ciemniejszymi od torebki
Ciemny, czekoladowy brąz, albo jakieś brązo-szarości, takie mysie kolory, ciemniejsze od nude, ciemny szary.[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez malootka Pokaż wiadomość
Zwykły (lub niestandardowy) french jest ładny i psuje właściwie do wszystkiego.
Kurcze, to trochę mi namieszalyscie, a trochę naprowadzilyscie w nowym kierunku :-D przeglądałam zdjęcia w japonkach o takim odcieniu i w oko wpadają mi bardzo dwie opcje: albo granat z akcentem złota, albo pastelowe, jasne i słoneczne paznokcie. Obawiam się trochę intensywnego granatu na stopach, bo nigdy nie nosiłam takich ciemnych. Ale może właśnie ze złotem to by się fajnie splotło... No i jeszcze jasne pastele też są fajna opcja... Hmm, czeka mnie jeszcze trochę przeglądania Instagrama w poszukiwaniu konkretnej inspiracji ale bardzo dziękuję za naprowadzenie!

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 15:20   #152
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Chce kupić blender do robienia smoothie tak do 150 zł, i tak albo ten z elektrolux bądź jutro jest też w Lidlu taki

https://www.lidl-sklep.pl/SILVERCRES...0-W/p100255022

https://www.euro.com.pl/miksery-kiel...-esb2500.bhtml

Który by był lepszy ?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 15:30   #153
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Chce kupić blender do robienia smoothie tak do 150 zł, i tak albo ten z elektrolux bądź jutro jest też w Lidlu taki

Który by był lepszy ?
Electrolux ma lepszy kształt ostrzy, bardziej pionowy. To znaczy że będzie lepiej miksował. Ten z Lidla też ma niby poczwórne ostrze, ale bardzo płaskie i może przez to gorzej łapać składniki.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 16:26   #154
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Kurcze, to trochę mi namieszalyscie, a trochę naprowadzilyscie w nowym kierunku :-D przeglądałam zdjęcia w japonkach o takim odcieniu i w oko wpadają mi bardzo dwie opcje: albo granat z akcentem złota, albo pastelowe, jasne i słoneczne paznokcie. Obawiam się trochę intensywnego granatu na stopach, bo nigdy nie nosiłam takich ciemnych. Ale może właśnie ze złotem to by się fajnie splotło... No i jeszcze jasne pastele też są fajna opcja... Hmm, czeka mnie jeszcze trochę przeglądania Instagrama w poszukiwaniu konkretnej inspiracji ale bardzo dziękuję za naprowadzenie!

Złote paznokcie w lecie to bomba Pięknie wyglądają przy opalonych stopach.

A tak w ogóle to piękne buty

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 16:43   #155
tinkerver2
Zakorzenienie

Zapchał mnie podkład. Cała twarz mam w podskórnych grudkach
Zrobiłam peeling, co jeszcze polecacie?
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 16:50   #156
Narva
Rozeznanie

Do czego mogę wykorzystać szklane buteleczki z pipetką po serum lub olejku do twarzy, o takie?

IMG_1556463046.371898.jpg

Wysłane z iPhone
Narva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 17:05   #157
3a699716aa851854b23aba023079d493c4073377
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
Tonik z octem jabłkowym, ogólnie coś złuszczającego. Na mnie to działa lepiej niż przejechanie drobinkami po powierzchni, bo takie mechaniczne peelingi u mnie jednak za dużo nie złuszczają same z siebie, używam co najwyżej do pozbycia się już łuszczącej się skóry.
3a699716aa851854b23aba023079d493c4073377 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 18:51   #158
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Peeling kwasem glikolowym lub salicylowym.
Stary 2019-04-28, 19:19   #159
slodka_jak_malinka
Raczkowanie

Robię ciasto, miałam użyć masła, ale że nie jem, to zamieniłam na olej w ilości 80% ilości masła. Wyszło około 100 ml oleju na blachę. Dodałam 10 łyżek, bo sądziłam, ze jedna łyżka to ok 10ml, ale teraz przeczytałam, że 1 łyżka to ok 15 ml. Więc w sumie z 3,4 łyżki za dużo. Może to negatywnie wpłynąć na ciasto?
slodka_jak_malinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 19:29   #160
invisible_01
Zakorzeniona

Kotki

Już pisałam parę razy o kotku i poruszam znowu. Podjęłam decyzję i na dniach adoptuję dorosłego kota ze schroniska. Nie mam wśród znajomych nikogo, kto by adoptował dorosłego kota (wszyscy tylko psa), każdy jedynie przygarniał/kupował kociaka albo dorosłego kota od innego właściciela (a to chyba też inaczej niż ze schroniska). Nie za bardzo chcę czytać mrożących krew w żyłach opowieści rodem z "Przygarnęłam kota i wydrapał synowi oczy", nie chcę też się zasłodzić poezyjami z wszelkich lobby adoptujących milion zwierząt, gdzie po adopcji są same tęcze i jednorożce i zwierzę od pierwszego dnia spało z nimi.

Moja prośba więc - czy ktoś tutaj adoptował dorosłego kota ze schroniska i powie mi z doświadczenia, czego się spodziewać i jak powinnam się zachować? Nie zniechęcą mnie te opowieści, po prostu chcę być przygotowana. Powinnam zostawić kota samego (w sensie przejść do drugiego pokoju), żeby sam sobie oglądał i poznawał dom czy może właśnie być tuż obok? Próbować głaskać czy zostawić w spokoju? Co zrobić, jeśli kot schowa się pod kanapą i nie bęzie chciał długo wyjść (ani na jedzenie, ani na toaletę)? Czy wziąć kota na weekend czy też nie będzie przeszkód, żeby został sam kolejnego dnia jak pójdę do pracy? Czy coś moze pomóc kotu w adaptacji, a coś przeszkadza? Dajcie proszę znać, jak to było u Was.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 19:32   #161
3a699716aa851854b23aba023079d493c4073377
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez slodka_jak_malinka Pokaż wiadomość
Robię ciasto, miałam użyć masła, ale że nie jem, to zamieniłam na olej w ilości 80% ilości masła. Wyszło około 100 ml oleju na blachę. Dodałam 10 łyżek, bo sądziłam, ze jedna łyżka to ok 10ml, ale teraz przeczytałam, że 1 łyżka to ok 15 ml. Więc w sumie z 3,4 łyżki za dużo. Może to negatywnie wpłynąć na ciasto?
U mnie duże łyżki, których normalnie używam do jedzenia, mają po 7,5 ml. Mam dwie o pojemności 10 ml, ale służą tylko do gotowania, jakoś dla wszystkich domowników są za duże do jedzenia. Takich po 15 ml to pewnie nawet nigdy nie widziałam

A z tym zamienianiem masła na olej może być tak, że ciasto będzie miało inną konsystencję - tłuszcze płynne zamiast tych nasyconych, utwardzonych, więc może być mniej zwarte, mniej twarde, bardziej się rozpadać czy rozsypywać.

Edytowane przez 3a699716aa851854b23aba023079d493c4073377
Czas edycji: 2019-04-28 o 19:35
3a699716aa851854b23aba023079d493c4073377 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 19:44   #162
agafisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Kotki

Już pisałam parę razy o kotku i poruszam znowu. Podjęłam decyzję i na dniach adoptuję dorosłego kota ze schroniska. Nie mam wśród znajomych nikogo, kto by adoptował dorosłego kota (wszyscy tylko psa), każdy jedynie przygarniał/kupował kociaka albo dorosłego kota od innego właściciela (a to chyba też inaczej niż ze schroniska). Nie za bardzo chcę czytać mrożących krew w żyłach opowieści rodem z "Przygarnęłam kota i wydrapał synowi oczy", nie chcę też się zasłodzić poezyjami z wszelkich lobby adoptujących milion zwierząt, gdzie po adopcji są same tęcze i jednorożce i zwierzę od pierwszego dnia spało z nimi.

Moja prośba więc - czy ktoś tutaj adoptował dorosłego kota ze schroniska i powie mi z doświadczenia, czego się spodziewać i jak powinnam się zachować? Nie zniechęcą mnie te opowieści, po prostu chcę być przygotowana. Powinnam zostawić kota samego (w sensie przejść do drugiego pokoju), żeby sam sobie oglądał i poznawał dom czy może właśnie być tuż obok? Próbować głaskać czy zostawić w spokoju? Co zrobić, jeśli kot schowa się pod kanapą i nie bęzie chciał długo wyjść (ani na jedzenie, ani na toaletę)? Czy wziąć kota na weekend czy też nie będzie przeszkód, żeby został sam kolejnego dnia jak pójdę do pracy? Czy coś moze pomóc kotu w adaptacji, a coś przeszkadza? Dajcie proszę znać, jak to było u Was.
Nie odpowiem na wszystko i każdy kot jest inny. Czy byś adoptowala małego czy dużego dobrze mu poświęcić kilka dni... ja wzięłam 2 letnia kotkę z fundacji niczyjaki. Pierwsze parę dni był tylko w jednym pomieszczeniu. Tzn najpierw w łazience gdzie była kuweta i kosz z matą z którą przyjechał podchodziłam co jakiś czas glaskalam mówiłam miłym głosem. Na drugi dzień był w kuchni gdzie większość dnia spędzałam i tam postawiłam też kuweta na trzeci w sypialni również że swoim koszem i kuwetami. Zamykalam drzwi żeby nie buszowal po całym domu dopóki się trochę nie przyzwyczai. Na noc był w kuchni. Że swoimi miskami kuweta i koszem. W sypialni wlazil pod łóżko ja siadalam na podłodze podsuwalam zabawki glaskalam... po paru dniach zaczęłam otwierać drzwi. Załapał że miski są w kuchni i że kuweta w łazience. Potem uciekal na mój widok po całym domu więc nie zblizalam się bez potrzeby ale to był taki kot połdziki. Dziewczyny z fundacji mowily że się nie oswoi. A i dawałam na początku smakołyki mięsko z kurczaka itp. Teraz jest mega miziakiem i mruczusiem. Jak wyhidzilismy na początku zostawiliśmy w jednym pomieszczeniu lub dwóch z miskami kuweta i koszem... oswajanie mojego dzikusa trwalo z miesiac. Sam zaczął włazic na kolanka. Ale ja miałam jeszcze 2 koty więc to trwało trochę. Problem był jak zaczęliśmy na dłużej wyjeżdżać i mama się zajmowała kotami to ten zaczął sikac nam na kanapę... Ale nie powiedziane że twój będzie. Ten kotek był dziki nie znał domu ludzi i miłości.

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

agafisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 19:49   #163
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez agafisia Pokaż wiadomość
Nie odpowiem na wszystko i każdy kot jest inny. Czy byś adoptowala małego czy dużego dobrze mu poświęcić kilka dni... ja wzięłam 2 letnia kotkę z fundacji niczyjaki. Pierwsze parę dni był tylko w jednym pomieszczeniu. Tzn najpierw w łazience gdzie była kuweta i kosz z matą z którą przyjechał podchodziłam co jakiś czas glaskalam mówiłam miłym głosem. Na drugi dzień był w kuchni gdzie większość dnia spędzałam i tam postawiłam też kuweta na trzeci w sypialni również że swoim koszem i kuwetami. Zamykalam drzwi żeby nie buszowal po całym domu dopóki się trochę nie przyzwyczai. Na noc był w kuchni. Że swoimi miskami kuweta i koszem. W sypialni wlazil pod łóżko ja siadalam na podłodze podsuwalam zabawki glaskalam... po paru dniach zaczęłam otwierać drzwi. Załapał że miski są w kuchni i że kuweta w łazience. Potem uciekal na mój widok po całym domu więc nie zblizalam się bez potrzeby ale to był taki kot połdziki. Dziewczyny z fundacji mowily że się nie oswoi. A i dawałam na początku smakołyki mięsko z kurczaka itp. Teraz jest mega miziakiem i mruczusiem. Jak wyhidzilismy na początku zostawiliśmy w jednym pomieszczeniu lub dwóch z miskami kuweta i koszem... oswajanie mojego dzikusa trwalo z miesiac. Sam zaczął włazic na kolanka. Ale ja miałam jeszcze 2 koty więc to trwało trochę. Problem był jak zaczęliśmy na dłużej wyjeżdżać i mama się zajmowała kotami to ten zaczął sikac nam na kanapę... Ale nie powiedziane że twój będzie. Ten kotek był dziki nie znał domu ludzi i miłości.

Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Nie pomyślałam, żeby ustawiać kuwetę tam, gdzie będzie siedzieć, też tak będę robić.

Stary 2019-04-28, 19:54   #164
agafisia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Nie pomyślałam, żeby ustawiać kuwetę tam, gdzie będzie siedzieć, też tak będę robić.

Ja miałam kuwete w łazience bo dwa już korzystały więc nowemu dałam stara duża kwadratowa miskę z piaskiem i nosiłam tam gdzie siedział. Ale bardzo szybko załapał że kuweta jest w łazience i mało z miski korzystał. W pierwszych dniach jak orwieralam kuchnie na korytarz ktory jest do łazienki to przesuwalam coraz bliżej miskę łazienki o parę kroków polecam kuwete krytą ale bez klapki. Nie sypie się tak piach i klapką się nie będzie stresować. Dobrze od razu zaopatrzyć się w drapaczki i też dawać w pomieszczeniu gdzie siedzi. No i rozpieszcza mieskiem miziac i głaskać byle nie nachalnie i nie brać na ręce. Sam przyjdzie. Polecam zabezpieczyć okna uchylne i balkon. Usunąć kwiaty z parapetów do których będzie miał dostęp. I od razu w pierwszym tygodniu iść do weta na odrobaczenie przegląd i ewentualne szczepienie. Odrobaczenie warto zrobić w miarę szybko bo w schroniskach nie panują nad robakami...

Edytowane przez agafisia
Czas edycji: 2019-04-28 o 19:57
Stary 2019-04-28, 19:58   #165
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ja miałam kuwete w łazience bo dwa już korzystały więc nowemu dałam stara duża kwadratowa miskę z piaskiem i nosiłam. Ale bardzo szybko załapał że kuweta jest w łazience i mało z miski korzystał. W pierwszych dniach jak orwieralam kuchnie na korytarz ktory jest do łazienki to przesuwalam coraz bliżej miskę łazienki o parę kroków polecam kuwete krytą ale bez klapki. Nie sypie się tak piach i klapką się nie będzie stresować. Dobrze od razu zaopatrzyć się w drapaczki i też dawać w pomieszczeniu gdzie siedzi. No i rozpieszcza mieskiem miziac i głaskać byle nie nachalnie. Polecam zabezpieczyć okna uchylne i balkon. Usunąć kwiaty z parapetów do których będzie miał dostęp. I od razu w pierwszym tygodniu iść do weta na odrobaczenie przegląd i ewentualne szczepienie.

Mam mikrołazienkę i kuweta kryta niestety nie wejdzie, muszę mieć otwartą. Odrobaczanie i szczepienia będą (chyba) u weterynarza tuż przed adopcją kota, ale myślę, że i tak do jakiegoś zajrzę Drapak i zabawki już zakupiłam, mam nadzieję, że się będzie bawić. Siatkę na balkon i okna będę organizować na dniach. Myślałam też o blokadach na okno, ale nie wiem, czy to w ogóle potrzebne.

Stary 2019-04-28, 20:03   #166
agafisia
Zakorzenienie

A i kot na początku nie siedział w pomieszczeniach gdzie mógł się schować na amen. Jak się oswoić trochę to uciekał ale nie wlazil za szafy pod łóżko itp. Glaskaj mów do niego ale nie cały czas niech sobie sam poznaje pomieszczenia. Albo patrz z daleka mam tez kotka którego wzięłam że schroniska jako 6 miesięczne chore kocie dzikie zupelnie i ten siedział pod łóżkiem to było inne mieszkanie. Nic nie robiłam sam się przyzwyczajal do domownikow i dźwięków. I sam zaczął w nocy po kryjomu przychodzić do łóżka na trochę. Z kotem potrzeba czasu żeby zaufał. Ale może być tak ze weźmiesz ideał

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Mam mikrołazienkę i kuweta kryta niestety nie wejdzie, muszę mieć otwartą. Odrobaczanie i szczepienia będą (chyba) u weterynarza tuż przed adopcją kota, ale myślę, że i tak do jakiegoś zajrzę Drapak i zabawki już zakupiłam, mam nadzieję, że się będzie bawić. Siatkę na balkon i okna będę organizować na dniach. Myślałam też o blokadach na okno, ale nie wiem, czy to w ogóle potrzebne.

Ja mam tylko te boczne i górne kratki na okna uchylne. Nie otwieram ich wogole. Też mam tycie łazienkę i kuweta kryta wcale nie zajmuje dużo miejsca A dużo lepiej jest jeśli chodzi o wysypywanie piasku. Z otwartej leci we wszystkie strony do weta na przegląd można żeby zajrzał w dziąsła przede wszystkim, w uszy, oczy, wymacal itp.

Edytowane przez agafisia
Czas edycji: 2019-04-28 o 20:05
Stary 2019-04-28, 20:09   #167
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
A i kot na początku nie siedział w pomieszczeniach gdzie mógł się schować na amen. Jak się oswoić trochę to uciekał ale nie wlazil za szafy pod łóżko itp. Glaskaj mów do niego ale nie cały czas niech sobie sam poznaje pomieszczenia. Albo patrz z daleka mam tez kotka którego wzięłam że schroniska jako 6 miesięczne chore kocie dzikie zupelnie i ten siedział pod łóżkiem to było inne mieszkanie. Nic nie robiłam sam się przyzwyczajal do domownikow i dźwięków. I sam zaczął w nocy po kryjomu przychodzić do łóżka na trochę. Z kotem potrzeba czasu żeby zaufał. Ale może być tak ze weźmiesz ideał

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Ja mam tylko te boczne i górne kratki na okna uchylne. Nie otwieram ich wogole. Też mam tycie łazienkę i kuweta kryta wcale nie zajmuje dużo miejsca A dużo lepiej jest jeśli chodzi o wysypywanie piasku. Z otwartej leci we wszystkie strony do weta na przegląd można żeby zajrzał w dziąsła przede wszystkim, w uszy, oczy, wymacal itp.

No właśnie sprawdzałam i przymierzałam i niestety kryta nie wejdzie Otwartą wsunę pod umywalkę, ale kryta już nie wejdzie. Chyba że znajdę jakąś niską kuwetę i wymienię, bo wolałabym krytą. Dziękuję ślicznie za wszystkie rady Na przegląd do weterynarza się na pewno umówię.

Stary 2019-04-28, 20:14   #168
agafisia
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie sprawdzałam i przymierzałam i niestety kryta nie wejdzie Otwartą wsunę pod umywalkę, ale kryta już nie wejdzie. Chyba że znajdę jakąś niską kuwetę i wymienię, bo wolałabym krytą. Dziękuję ślicznie za wszystkie rady Na przegląd do weterynarza się na pewno umówię.

Powodzenia. Weź kotka który będzie się łasił i nie będzie się bał człowieka i koniecznie wykastrowanego. Polecam stronę zooplus z jedzeniem i akcesoriami

Stary 2019-04-28, 20:45   #169
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Mi ostatnio koleżanka opowiadała jak adoptowala kota z fundacji. Dziki, miał depresję. Nawet chcieli go zabierać,bo podrapal jej faceta. Ale ona uparta, powiedziała damy mu czas i faktycznie. Kiedyś przyszedł jak oglądali tv, zaczął ich akceptować, dotykanie przyjmował z rezerwą. Ale powoli, po około 2 miesiącach już całkiem inny kot. A teraz to w ogóle przytulasek.

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 20:53   #170
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
Mi ostatnio koleżanka opowiadała jak adoptowala kota z fundacji. Dziki, miał depresję. Nawet chcieli go zabierać,bo podrapal jej faceta. Ale ona uparta, powiedziała damy mu czas i faktycznie. Kiedyś przyszedł jak oglądali tv, zaczął ich akceptować, dotykanie przyjmował z rezerwą. Ale powoli, po około 2 miesiącach już całkiem inny kot. A teraz to w ogóle przytulasek.
Cytat:
Powodzenia. Weź kotka który będzie się łasił i nie będzie się bał człowieka i koniecznie wykastrowanego. Polecam stronę zooplus z jedzeniem i akcesoriami

Dziękuję Nie poddam się. Upatrzyłam sobie kotka, który jest bardzo przestraszony, ale garnie się do głaskania (według wolontariusza) i mam nadzieję, że się poznamy i pokochamy i wróci ze mną do domu.

Stary 2019-04-28, 21:00   #171
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Dziękuję Nie poddam się. Upatrzyłam sobie kotka, który jest bardzo przestraszony, ale garnie się do głaskania (według wolontariusza) i mam nadzieję, że się poznamy i pokochamy i wróci ze mną do domu.

A to super, to postęp jest,że lubi glaskanie. Strach może w nim zostać, ale pewnie przy swojej opiekunce nabierze pewności

Miałam suczke co do końca życia była strachliwa, to po prostu jej nie narazalismy na dodatkowy stres. Schodów się bała np. To były omijane.

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 21:12   #172
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Kotki

Wzięłam pięciolatkę z fundacji i także przez pierwsze dni siedziała w łazience, najpierw za pralką, potem obok, potem coraz bliżej drzwi itd. Zostawiałam jej miski i kuwetę. Nas się nie bała aż tak, bo to nie był dziki kot, największym problemem był nasz drugi kot, który nie miał zamiaru zgodzić się na kolejnego mieszkańca:/ Ale u Ciebie nie będzie tego problemu, to wszystko powinno być prostsze Wydaje mi się, że koty do adopcji są oddawane po potrzebnych szczepieniach i badaniu weta, u nas tak przynajmniej jest.

Moja kotka już jest leciwa teraz, druga też niemłoda, i do tej pory nie przeoczą żadnej okazji aby sobie dokuczyć
Stary 2019-04-28, 21:13   #173
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Wzięłam pięciolatkę z fundacji i także przez pierwsze dni siedziała w łazience, najpierw za pralką, potem obok, potem coraz bliżej drzwi itd. Zostawiałam jej miski i kuwetę. Nas się nie bała aż tak, bo to nie był dziki kot, największym problemem był nasz drugi kot, który nie miał zamiaru zgodzić się na kolejnego mieszkańca:/ Ale u Ciebie nie będzie tego problemu, to wszystko powinno być prostsze Wydaje mi się, że koty do adopcji są oddawane po potrzebnych szczepieniach i badaniu weta, u nas tak przynajmniej jest.

Moja kotka już jest leciwa teraz, druga też niemłoda, i do tej pory nie przeoczą żadnej okazji aby sobie dokuczyć
Dziękuję

Stary 2019-04-28, 21:29   #174
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
Peeling kwasem glikolowym lub salicylowym.
Jest jakiś peeling z takimi kwasami który da się kupić z jakiejś sieciowej galerii typu Rossmann czy Hebe?
Ja ostatnio kupiłam chusteczki Tołpy, ale wolałabym coś silniejszego. Tylko nigdzie nie mogę nic takiego namierzyć stacjonarnie, a chwilowo nie mam jak zamówić z dostawą.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 21:34   #175
agafisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość

Powinny być koty badane i szczepione przed adopcją ale różnie to bywa. U mnie jeden szczepiony okazało się że ma koci katar A drugi szczepiony robale. Więc najlepiej wziąć na szybki przegląd u weta w pierwszym tygodniu po wzięciu kotka

Stary 2019-04-28, 21:52   #176
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Bielenda mezzoserum z kwasem.migdalosym.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Narva Pokaż wiadomość
Do czego mogę wykorzystać szklane buteleczki z pipetką po serum lub olejku do twarzy, o takie?

Załącznik 7674444

Wysłane z iPhone
Do olejowania paznokci lub skorek.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 21:53   #177
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość

Który by był lepszy ?
Ja mam ten z euro, tzn kupiłam taki sam na allegro za 80 zł bodajże i śmiga już 5 rok, a często z niego korzystam.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 22:23   #178
b937e0c478c7f0bdd9edd1f55f22ced0e16f646d
Konto usunięte

Kotki
Ja wzięłam 8 letniego kota od prywatnej osoby wiec kot nie miał żadnej schroniskowej traumy czy coś.
Po przyniesieniu do domu sama się rozejrzała, poocierała się o wszystko, sama znalazła kuwete. Już pierwszej nocy spała ze mna w łóżku.
Jedyne co to cały wieczór i wiekszość pierwszej nocy "płakała", było to takie rozdzierające serce miauczenie i miałam to potem za każdym razem jak sie przeprowadzałyśmy. Po jednej nocy mijało.
Nie pamiętam czy ktoś o tym pisał ale dopytaj w schronisku czy używają zawsze jakiegos konkretnego zwirku bo mojej było to obojętne ale wiem że koty miewają swoje preferencje i jak jakiś typ zwirku im nie odpowiada to załatwiaja sie obok kuwety.

Edytowane przez b937e0c478c7f0bdd9edd1f55f22ced0e16f646d
Czas edycji: 2019-04-28 o 22:24
b937e0c478c7f0bdd9edd1f55f22ced0e16f646d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-28, 22:42   #179
invisible_01
Zakorzeniona

[1=b937e0c478c7f0bdd9edd1f 55f22ced0e16f646d;8675784 1]Kotki
Ja wzięłam 8 letniego kota od prywatnej osoby wiec kot nie miał żadnej schroniskowej traumy czy coś.
Po przyniesieniu do domu sama się rozejrzała, poocierała się o wszystko, sama znalazła kuwete. Już pierwszej nocy spała ze mna w łóżku.
Jedyne co to cały wieczór i wiekszość pierwszej nocy "płakała", było to takie rozdzierające serce miauczenie i miałam to potem za każdym razem jak sie przeprowadzałyśmy. Po jednej nocy mijało.
Nie pamiętam czy ktoś o tym pisał ale dopytaj w schronisku czy używają zawsze jakiegos konkretnego zwirku bo mojej było to obojętne ale wiem że koty miewają swoje preferencje i jak jakiś typ zwirku im nie odpowiada to załatwiaja sie obok kuwety.[/QUOTE]No właśnie z kotami wziętymi od osoby prywatnej jest zupełnie co innego, stąd moje pytanie.

Dziękuję za radę ze żwirkiem, bardzo przydatna

Stary 2019-04-28, 22:53   #180
beatiska
Zakorzenienie

Czy warto kupić piekarnik parowy? Czy nie ma sensu dopłacać i wziąć elektryczny

Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości