Kwietniówki 2019 - cz.4 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-04-28, 08:36   #2761
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4

Cocci i Kalka powodzenia! Masujcie sutki 😂(copyright Mamaszkrabka &#128513

Michacha albo zapięcie albo spróbuj dwójek. Ja to chyba poszukam rozmiaru 0 bo ona ma ten brzuszek taki malutki ze jedynki wiszą... body na 50 dobre a pajace już 62 zakładam 😬😬😬 3kg... waz nie dziecko...

W temacie cycowym 😁 ech żałuje ze Wam nie zrobiłam foty broszurki ze szpitala gdzie jak byk stało ze rodzaj porodu na laktację wpływu nie ma, cc czy sn, machina rusza dokładnie tak samo. Nawał nie jest obowiązkowy (tez teraz nie miałam), laktator nie jest wyznacznikiem, uczucie "pustych piersi" tez bo mleko wytwarza się podczas karmienia na bieżąco. I już obiecuje ani słowa więcej w temacie bo mnie wywalicie za terroryzm laktacyjny 😂

Ja na kp jako takie narzekać nie mogę, zgłasza się do cyca co ok 3h (w nocy rzadziej), szybko najada, pięknie przybiera. Tylko samo przystawianie i pierwsza minuta to koszmar, ból jak cholera. 3 położne patrzyły i mówią - bo dziecko musi obejmować buzia szerzej cała brodawkę. Oh wait, tylko jak, jak ona tą buźka maleńka za cholerę więcej nie obejmie... wiec czekam aż podrośnie a póki co... auuuuuuc! 😬😬😬 (tz pytał, jaki to ból, to mu mówię - dziabnął cię kiedyś żółw czerwonolicy? To coś takiego...)
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 09:07   #2762
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Cocci i Kalka powodzenia! Masujcie sutki 😂(copyright Mamaszkrabka &#128513

Michacha albo zapięcie albo spróbuj dwójek. Ja to chyba poszukam rozmiaru 0 bo ona ma ten brzuszek taki malutki ze jedynki wiszą... body na 50 dobre a pajace już 62 zakładam 😬😬😬 3kg... waz nie dziecko...

W temacie cycowym 😁 ech żałuje ze Wam nie zrobiłam foty broszurki ze szpitala gdzie jak byk stało ze rodzaj porodu na laktację wpływu nie ma, cc czy sn, machina rusza dokładnie tak samo. Nawał nie jest obowiązkowy (tez teraz nie miałam), laktator nie jest wyznacznikiem, uczucie "pustych piersi" tez bo mleko wytwarza się podczas karmienia na bieżąco. I już obiecuje ani słowa więcej w temacie bo mnie wywalicie za terroryzm laktacyjny 😂

Ja na kp jako takie narzekać nie mogę, zgłasza się do cyca co ok 3h (w nocy rzadziej), szybko najada, pięknie przybiera. Tylko samo przystawianie i pierwsza minuta to koszmar, ból jak cholera. 3 położne patrzyły i mówią - bo dziecko musi obejmować buzia szerzej cała brodawkę. Oh wait, tylko jak, jak ona tą buźka maleńka za cholerę więcej nie obejmie... wiec czekam aż podrośnie a póki co... auuuuuuc! 😬😬😬 (tz pytał, jaki to ból, to mu mówię - dziabnął cię kiedyś żółw czerwonolicy? To coś takiego...)
To ja ponownie polecam kompresy Multi-Mam na gorsze chwile. My próbujemy się karmić bez kapturków na pełne piersi i czasem jest ała to sobie na noc funduję okład z tych kompresów W szpitalu prawie tego nie zdejmowałam jak już mi mąż kupił bo mi taką ulgę przynosiły. Ale wtedy to mnie nawet od powietrza bolały
Stary 2019-04-28, 09:24   #2763
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Niestety nie mam porównania ale z Twojego komentarza wnioskuję że jesteś szczęściarą?
Jak byłam na izbie przyjęć to po USG jak pytały na ile oceniam ból to tak mówię 8/10. Jak robiły potem tą papierologię to pytałam czy jeszcze długo bo mi powoli zaczyna skali bólu na 10 brakować Pod koniec to nie wiem, chyba było jakieś 100/10
Ja z kolei nie wiem jak to jest mieć bóle krzyżowe, więc też trudno odpowiedzieć, ale słyszałam, że to mało przyjemna sprawa

Lisku, a wędzidełko ktoś Wam sprawdził? Ja jutro muszę właśnie ten temat ogarnąć j szybko załatwić podcięcie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

agassek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 09:32   #2764
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Cocci i Kalka powodzenia! Masujcie sutki (copyright Mamaszkrabka )

Michacha albo zapięcie albo spróbuj dwójek. Ja to chyba poszukam rozmiaru 0 bo ona ma ten brzuszek taki malutki ze jedynki wiszą... body na 50 dobre a pajace już 62 zakładam 3kg... waz nie dziecko...

W temacie cycowym ech żałuje ze Wam nie zrobiłam foty broszurki ze szpitala gdzie jak byk stało ze rodzaj porodu na laktację wpływu nie ma, cc czy sn, machina rusza dokładnie tak samo. Nawał nie jest obowiązkowy (tez teraz nie miałam), laktator nie jest wyznacznikiem, uczucie "pustych piersi" tez bo mleko wytwarza się podczas karmienia na bieżąco. I już obiecuje ani słowa więcej w temacie bo mnie wywalicie za terroryzm laktacyjny

Ja na kp jako takie narzekać nie mogę, zgłasza się do cyca co ok 3h (w nocy rzadziej), szybko najada, pięknie przybiera. Tylko samo przystawianie i pierwsza minuta to koszmar, ból jak cholera. 3 położne patrzyły i mówią - bo dziecko musi obejmować buzia szerzej cała brodawkę. Oh wait, tylko jak, jak ona tą buźka maleńka za cholerę więcej nie obejmie... wiec czekam aż podrośnie a póki co... auuuuuuc! (tz pytał, jaki to ból, to mu mówię - dziabnął cię kiedyś żółw czerwonolicy? To coś takiego...)
To ja mam tak samo z tym bólem, jak trochę odciagnę laktatorem to sutek bardziej wystaje i jest lepiej mu chwycić więc wtedy ból mniejszy ale za to start z laktatorem boli. Połozna mówiła ze albo on będzie chwytał głęboko razem z otoczką (nie wiem jak ma to zrobić jak moja pierś jest większa od jego główki i pewnie jefna ważg tyle co on ) albo tak będzie na początku bo on ten sutek sobie wyciąga jak makaron. Trochę się schytrzył bo na początku usteczkami tylko wodzi po sutku i leci samo, jak zleci trochę to mu łatwiej chwycić. Ale robi tak tylko przy prawej, lewą łapie na hura.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 09:42   #2765
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Wyciągnęłam laktator z tego wszystkiego i tak z piersi z której jadł ( ciumkal) godzinę wcześniej nie ściągnęłam nic a z drugiem 40ml wiec chyba on po prostu jest głodny

No ale jak nie miałam nawału to skąd moje cycki maja wiedzieć ile

mleka ma być ? O kant d**y to rozbić !!!

Jutro dam mu ze 2 razy mm i zobaczymy jak bedzie.

No juz sama nie wiem bo rano piersi były pełne i mleko sie lało ale

moze juz teraz po całym dniu nie starcza ?? Teraz w sumie nie czuje zeby cos tam było!
A próbowałaś pić coś na pobudzenie laktacji? Ja mam femaltiker w razie wu i ostatnio jak myślałam, że może mam za mało mleka, wypilam i piersi miałam twarde jak kamienie, tyle było w nich pokarmu. Myślę, że warto spróbować, po powrocie ze szpitala też piłam bo nie miałam pokarmu i w połączeniu z laktatorem dało radę

Dzień dobry młoda znów pojadla i nie chce spać gibam ją w wózku z nadzieją, że kimnie chociaż na chwilę

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 09:49   #2766
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
A próbowałaś pić coś na pobudzenie laktacji? Ja mam femaltiker w razie wu i ostatnio jak myślałam, że może mam za mało mleka, wypilam i piersi miałam twarde jak kamienie, tyle było w nich pokarmu. Myślę, że warto spróbować, po powrocie ze szpitala też piłam bo nie miałam pokarmu i w połączeniu z laktatorem dało radę

Dzień dobry młoda znów pojadla i nie chce spać gibam ją w wózku z nadzieją, że kimnie chociaż na chwilę

Czyli polecasz ten femaltiker? Mi polożna o nim mówila, ale koniec końcow kupiłam jakąś herbatkę. U mnie jest tak, że np. dzisiaj obudzilam się z przemoczoną koszulą, kapie z piersi ale jakbym usiadła z laktatorem to bym sciagnela pewnie max 50 ml z obu.
Mlody jak zasnął o 24 to obudzil się o 6. Zjadł i zasnał, obudzil sie o 9, zjadl i spi. Ewidentnie mój tryb życia z czasów ciąży 😁

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 10:00   #2767
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Czyli polecasz ten femaltiker? Mi polożna o nim mówila, ale koniec końcow kupiłam jakąś herbatkę. U mnie jest tak, że np. dzisiaj obudzilam się z przemoczoną koszulą, kapie z piersi ale jakbym usiadła z laktatorem to bym sciagnela pewnie max 50 ml z obu.
Mlody jak zasnął o 24 to obudzil się o 6. Zjadł i zasnał, obudzil sie o 9, zjadl i spi. Ewidentnie mój tryb życia z czasów ciąży

Mogę to polecić, bo zauważyłam po nim znaczny napływ pokarmu i polegała go doradczyni laktacyjna. Żałuję tylko że wzięłam karmelowy a nie czekoladowy bo dziad mega słodki
Młodej wczoraj się pierś wymsknela na chwilę a tam fontanna, prawie w oko dostałam, tam prysnelo

Stary 2019-04-28, 10:14   #2768
ofelka 123
Rozeznanie

Michacha tak jak mówią dziewczyny laktator nie jest wyznacznikiem ilosci mleka. Ja w ciagu dnia mam miękkie cycki mlpda je co 3h w nocy ma dluzsza przerwę i wtedy sie zdarza ze sa bardziej przepełnione. Wiec przystawiaj i sie rozkreci a mlody sam sobie wyreguluje ilosc mleka.

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 10:55   #2769
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czekamy na informacje z porodówek
U nas jest ciężko przy przebieraniu/przewijaniu, muszę taką czarno-białą sowę szeleszczącą ustawiać przy nim to patrzy na nią i jest spokój. Przy kąpieli cisza, ale po wyjęciu z wody gorzej Wogóle mam problem, bo młody osikuje sobie bok pleców. Kilka razy w ciągu dnia go przez to przebieram, kiedyś myślałam że się spocił, ale to jednak siki. I teraz pytanie: co robie źle, zwłaszcza że jak mama czy tż zakladali pieluchę to było podobnie.Czy pielucha za mała?Jak on taki wielki to może zakładać "2"? Siusiaka ukladam w dół, niby wszystko wydaj się ok, a i tak za chwilę jest mokry
Obudziłam się na karmienie, ale główny zainteresowany jeszcze śpi Zasnął dopiero o 23:30 po ciężkich bojach i śpi 5 godzin już

A pieluchy różne wam przeciekaja? Bo jak na przykład tylko lidlowe.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 11:04   #2770
pajka03
Zakorzenienie

Michacha mam podobnie, mala już że trzy razy miała mokre plecki z boku. Myślałam, że to właśnie pot, ale tylko na jednej stronie by był... jeszcze rozumiem że twardsza sprawa znajdzie się na plecach, ale siuski?...

Stary 2019-04-28, 11:23   #2771
bejata440
Zakorzenienie

Wydaje mi się ze dzieciaczki siurają z wielkim ciśnieniem i pampers nie nadąża zebrać tego i wylatuje... w ta stronę jak akurat leży. Jak Vinc leży na prawym boczku to prawy boczek tez jest mokry

Taka teoria

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2019-04-28, 11:28   #2772
agassek
Zakorzenienie

Na pobudzenie laktacji możecie jeszcze sobie słód jęczmienny kupić, tańszy niż femaltiker

agassek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 11:52   #2773
mamaszkrabka
Zakorzenienie

COCCI jak u Ciebie?

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 11:57   #2774
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:

Ja piję raz dziennie w ciągu dnia bo cały czas się martwię że będę mieć za mało mleka
I polecam czekoladowe - smakuje jak kakao
Stary 2019-04-28, 12:01   #2775
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piję raz dziennie w ciągu dnia bo cały czas się martwię że będę mieć za mało mleka

I polecam czekoladowe - smakuje jak kakao
Jak skończę te karmelowy to kupię czeko. Chyba, że nie będzie potrzeby

Stary 2019-04-28, 12:22   #2776
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KalkaRysik88 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę u Was tej sytuacji, bo nie wiem jak to u nas będzie.. Czy polubia się z Malutką hmm..

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

W ogole witam sie poznowieczornie ze szpitala.. Mialam krwawienie po południu i przyjechalismy z tżem troche spanikowani.. Miliony badan i teraz Was podczytuje..
Juz mnie nie wypuszcza w pojedynke na pewno. Jestem 8dobe po ptp w dodatku krew. Obserwują a jutro próba oksytocynowa.. Wszystko ogolnie oki.. Krew nie wiadomo skad, moze resztka czopa wyszla. Moze jutro urodze
Powodzenia ze to dzis !!

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Nam na darcie przy zmianie pieluchy pomagał termo wentylator na ciepła temperaturę ustawiony. Małej bylo po prostu zimno. Teraz już nie używamy.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Pracuj na laktatorze metoda 3-5-7 , może się rozkręci coś?

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Ojjj mocne kciuki!!! Częste te skurcze, chybs coś z tego będzie

No wlasnie moze mu zimno ?! Poczytam o tej metodzie , dzięki .
Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Mzgz, laktator nie jest wyznacznikiem ilości mleka w piersiach

Tak wiem ze najlepszym wyciągaczem jest dziecko ale sprawdziłam
Z ciekawości .
Piersi pewno puste bo jak 2 dni siedział non stop to jak miały być pełne ?!
Na szczęście noce mamy fajne ( odpukać w nie malowane) . Pobudka o 2, 6 a potem spaliśmy do 10 . Dzis juz inaczej - pojadł i śpi (cyce aż bolały w nocy ). Moze miał takie 2 dni ze potrzebował więcej . Pewno za dużo o tym mysle zamiast robić to co Mały chce i siedzieć cicho hehe
Cytat:
Mzgz a macie możliwość częściej kontrolować wagę maluszka? To jest wyznacznik skutecznego karmienia piersią. Może być ta że się Nie najada ale może być tez tak ze w ten sposób szuka bliskości po prostu.

Nie bardzo , w piątek idziemy na wizytę w 2 tyg życia i wtedy sprawdzę co i jakos
Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Dziewczyny - kciuki za szybkie akcje pogodowe
Jeśli chodzi o bóle to poprzednim razem miałam krzyżowe, teraz prawie żadnych. Wtedy faktycznie przy bólu ciężko było mi coś powiedzieć A tuż po chciało mi się jeść i spać. Teraz to w sumie dopiero przy partych mocno bolało ale gadać niestety mi to nie przeszkodziło. Położna mówi "o tak się powinno rodzić - cicho..." a ja odpowiadam "oj ale zaraz nie będzie cicho" a ona "będzie, będzie ale gdyby nie to gardło będzie ciebie bolało" i fakt, nie krzyczałam ale mówiłam że ja chyba nie dam rady go wypchnąć i że niemożliwe aby on ważył mniej niż 3kg że znowu mnie USG oszukało. Położna po zbadaniu małego mówiła "miałaś rację, oszukali cię- dzidziuś waży 3,500" i się śmiała.

Maluch na początku trochę krzyczał przy kąpieli ale dziś to było widać że mu w wodzie dobrze było
Przewijanie, przebieranie bez problemów ale może to dlatego że ja wtedy ciągle do niego mówię np. teraz rozepnę guziczki, oj uważaj będzie zimny wacik przy pupie. On wtedy patrzy (chyba) na mnie i nasłuchuje.
Dziś Młody sam Maluszka przewijał. Nie powinien był tego robić. Wieszałam pranie a on miał mnie zwołać jak braciszek się przebudzi. Przychodzę a tu już po zmianie pieluchy. Pampek dobrze pupy nie zakrywał ale co tam, ważne że suchy i tak musiałam poprawić i tłumaczyć starszemu że moje poprawki to tylko drobiazgi, zeby się nie zrażał, że pierwszy raz to i tak dobrze mu poszło ale wolałabym żeby z takim pomaganiem poczekał tak z dwa tygodnie jeszcze.
Wlasnie mam nadzieje ze zaraz polubi kąpiele , narazie to go nawet nie możemy dobrze włożyć do wody bo pępek u nas jest traktowany na sucho , i dopóki nie odpadnie to tylko go tak polewam woda zeby brzuszka nie zmoczyć wiec pewno mu zimno.

Cytat:
Dziewczyny, czekamy na informacje z porodówek ����
U nas jest ciężko przy przebieraniu/przewijaniu, muszę taką czarno-białą sowę szeleszczącą ustawiać przy nim to patrzy na nią i jest spokój. Przy kąpieli cisza, ale po wyjęciu z wody gorzej �� Wogóle mam problem, bo młody osikuje sobie bok pleców. Kilka razy w ciągu dnia go przez to przebieram, kiedyś myślałam że się spocił, ale to jednak siki. I teraz pytanie: co robie źle, zwłaszcza że jak mama czy tż zakladali pieluchę to było podobnie.Czy pielucha za mała?Jak on taki wielki to może zakładać "2"? Siusiaka ukladam w dół, niby wszystko wydaj się ok, a i tak za chwilę jest mokry ��
Obudziłam się na karmienie, ale główny zainteresowany jeszcze śpi �� Zasnął dopiero o 23:30 po ciężkich bojach i śpi 5 godzin już ��

U nas tez boki mokre czasem albo plecy . Chyba przez pępek wlasnie bo muszę zawijać pieluchę zeby pępek był na wierzchu . Zobaczymy potem jak odpadnie.

Cytat:

Nie nic nie piłam, tz kupił mi karmi czy ktoś wie czy to trzeba wygazowac nim wypije ?

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Spacerówka?
Ja zapomniałam że dokupiłam budkę letnią z siateczki

Może to głupie pytanie ale przebierasz przed karmieniem?

:
Pytasz czy przebieram go jak jest głodny. Wlasnie nie zawsze staram sie go nakarmić nim sie rozpłacze, jak widzę ze szuka , wkłada raczki a dopiero po karmieniu przewijam.
No taki delikatny egzemplarz mi sie trafił

Edytowane przez mzgz
Czas edycji: 2019-04-28 o 12:25
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 12:24   #2777
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia ze to dzis !!

Z ciekawości .

Nie bardzo , w piątek idziemy na wizytę w 2 tyg życia i wtedy sprawdzę co i jakos

Wlasnie mam nadzieje ze zaraz polubi kąpiele , narazie to go nawet nie możemy dobrze włożyć do wody bo pępek u nas jest traktowany na sucho , i dopóki nie odpadnie to tylko go tak polewam woda zeby brzuszka nie zmoczyć wiec pewno mu zimno.

U nas tez boki mokre czasem albo plecy . Chyba przez pępek wlasnie bo muszę zawijać pieluchę zeby pępek był na wierzchu . Zobaczymy potem jak odpadnie.

Nie nic nie piłam, tz kupił mi karmi czy ktoś wie czy to trzeba wygazowac nim wypije ?
Ja ostatnio pilam karmi tak normalnie bez odgazowywania. W sumie nawet nie pomyslalam, zeby odgazowac

Mały spi na brzuszku ale jakis marudny dzis. Musze mu ramie sprawdzic czy ropien po szczepieniu w szpitalu przypadkiem nie wyszedl. Pamietam, ze jak wyszedl Igorowi to wtedy caly dzien plakal i byl rozdrażniony...

Stary 2019-04-28, 12:33   #2778
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cocci i Kalka powodzenia! Masujcie sutki (copyright Mamaszkrabka )

Michacha albo zapięcie albo spróbuj dwójek. Ja to chyba poszukam rozmiaru 0 bo ona ma ten brzuszek taki malutki ze jedynki wiszą... body na 50 dobre a pajace już 62 zakładam 3kg... waz nie dziecko...

W temacie cycowym ech żałuje ze Wam nie zrobiłam foty broszurki ze szpitala gdzie jak byk stało ze rodzaj porodu na laktację wpływu nie ma, cc czy sn, machina rusza dokładnie tak samo. Nawał nie jest obowiązkowy (tez teraz nie miałam), laktator nie jest wyznacznikiem, uczucie "pustych piersi" tez bo mleko wytwarza się podczas karmienia na bieżąco. I już obiecuje ani słowa więcej w temacie bo mnie wywalicie za terroryzm laktacyjny

Ja na kp jako takie narzekać nie mogę, zgłasza się do cyca co ok 3h (w nocy rzadziej), szybko najada, pięknie przybiera. Tylko samo przystawianie i pierwsza minuta to koszmar, ból jak cholera. 3 położne patrzyły i mówią - bo dziecko musi obejmować buzia szerzej cała brodawkę. Oh wait, tylko jak, jak ona tą buźka maleńka za cholerę więcej nie obejmie... wiec czekam aż podrośnie a póki co... auuuuuuc! (tz pytał, jaki to ból, to mu mówię - dziabnął cię kiedyś żółw czerwonolicy? To coś takiego...)
Ten bol przejdzie. Mam to za sobą
A moja dzisiaj po kp tak ulewala.. Ja do przebrania, dziecko tez. Położyłam na przewijak, jak kichla to nawet nosem poleciało i z tej odległości nawet twarz mi ochlapała... Przed każdym ulaniem płacz więc męczy ja to... Dziewczyny jakieś rady? Odbijamy ale i tatlk ulewa nawet pół godziny później. Aż kaszle. I czy po takim ulaniu karmić dziecko czy nie? Robić większe przerwy m-y kamieniami czy to nie m znaczenia? Tz mnie wkurza bo po takich akcjach ciągle wypytuje kiedy karmilam. Uważa ze ja przekarmiam. Nawet zasugerował mm. Prawie się pokłóciliśmy o to :/

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Powodzenia ze to dzis !!

Z ciekawości .
Na szczęście noce mamy fajne ( odpukać w nie malowane) . Pobudka o 2, 6 a potem spaliśmy do 10 . Dzis juz inaczej - pojadł i śpi (cyce aż bolały w nocy ). Moze miał takie 2 dni ze potrzebował więcej . Pewno za dużo o tym mysle zamiast robić to co Mały chce i siedzieć cicho hehe

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Pytasz czy przebieram go jak jest głodny. Wlasnie nie zawsze staram sie go nakarmić nim sie rozpłacze, jak widzę ze szuka , wkłada raczki a dopiero po karmieniu przewijam.
Spróbuj chociaż z suszarka

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Powodzenia ze to dzis !!

Z ciekawości .

My normalnie kapalismy z pepkiem. Po kapieli suszarka przez tetre suszylam.

Stary 2019-04-28, 12:39   #2779
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
A moja dzisiaj po kp tak ulewala.. Ja do przebrania, dziecko tez. Położyłam na przewijak, jak kichla to nawet nosem poleciało i z tej odległości nawet twarz mi ochlapała... Przed każdym ulaniem płacz więc męczy ja to... Dziewczyny jakieś rady? Odbijamy ale i tatlk ulewa nawet pół godziny później. Aż kaszle. I czy po takim ulaniu karmić dziecko czy nie? Robić większe przerwy m-y kamieniami czy to nie m znaczenia? Tz mnie wkurza bo po takich akcjach ciągle wypytuje kiedy karmilam. Uważa ze ja przekarmiam. Nawet zasugerował mm. Prawie się pokłóciliśmy o to :/

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Ja bym poszla z takim ulewaniem do pediatry jednak. Bo o ile rozumiem ulanie niewielkie zaraz po jedzeniu, o tyle takie chlustanie i to dlugo po karmieniu to raczej mi ten refluks przypomina.

Wiem, ze jestes pro kp dlatego tez pediatra moglby wykluczyc ten refluks bo przy takim ulewaniu to te specjalne mieszanki sie podaje, a tak to bylabys spokojna, ze to nie ten kierunek i tż glowy by Ci nie suszył tak o dokarmianie mm.

Nie wiem co ile karmisz ale moze krocej karmic a czesciej?

Stary 2019-04-28, 12:42   #2780
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ja ostatnio pilam karmi tak normalnie bez odgazowywania. W sumie nawet nie pomyslalam, zeby odgazowac

Mały spi na brzuszku ale jakis marudny dzis. Musze mu ramie sprawdzic czy ropien po szczepieniu w szpitalu przypadkiem nie wyszedl. Pamietam, ze jak wyszedl Igorowi to wtedy caly dzien plakal i byl rozdrażniony...

Hehe nie myśl sobie ze jaka domyślna - gdzies to przeczytałam ale
Nie byłam pewna
Cytat:

Dosłownie min przed nim to przeczytałam pomyślałam ze wyciągnę suszarkę i będę powiewać przy prEbieraniu !! Dzięki

Ja jakos nie chce moczyć tego pępka - niech odpadnie jak najszybciej , juz taki fajny suchy wiec mam nadzieje ze szybko pójdzie .
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 16:02   #2781
Coccinellla
Zakorzenienie

My nadal w dwupaku 😔
Nadal 2cm rozwarcia i nic się nie zmienia 😞 skurcze są mocniejsze, ale rzadsze niż były. Tz pojechal do domu sie ogarnac. Jak sie nie zacznie, a porodowka bedzie pekac w szwach to przeniosa mnie na PC.

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 16:33   #2782
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Powodzenia ze to dzis !!

Z ciekawości .

Nam położna powiedziała żeby przebierać przed karmieniem bo wtedy się dziecku tworzy rytuał i wie że po tych strasznych torturach dostanie jeść
Ale może faktycznie u Was nie w tym problem

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
My nadal w dwupaku 😔
Nadal 2cm rozwarcia i nic się nie zmienia 😞 skurcze są mocniejsze, ale rzadsze niż były. Tz pojechal do domu sie ogarnac. Jak sie nie zacznie, a porodowka bedzie pekac w szwach to przeniosa mnie na PC.

A co mówią? Mi położna wtedy rano po badaniu powiedziała że się już będzie powoli rozkręcać coś z tego bo to już nie wygląda na fałszywy alarm
Stary 2019-04-28, 16:41   #2783
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Nam położna powiedziała żeby przebierać przed karmieniem bo wtedy się dziecku tworzy rytuał i wie że po tych strasznych torturach dostanie jeść
Ale może faktycznie u Was nie w tym problem

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

A co mówią? Mi położna wtedy rano po badaniu powiedziała że się już będzie powoli rozkręcać coś z tego bo to już nie wygląda na fałszywy alarm
Mówią, że może mnie wziąć raz dwa w nocy, a mogę jeszcze parę dni pochodzić z takim rozwarciem 😒

Stary 2019-04-28, 17:28   #2784
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Mówią, że może mnie wziąć raz dwa w nocy, a mogę jeszcze parę dni pochodzić z takim rozwarciem

Jakieś próby wspomagania są w planie? Zostajecie już napewno w szpitalu do rozwiązania?

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 18:05   #2785
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ja bym poszla z takim ulewaniem do pediatry jednak. Bo o ile rozumiem ulanie niewielkie zaraz po jedzeniu, o tyle takie chlustanie i to dlugo po karmieniu to raczej mi ten refluks przypomina.

Wiem, ze jestes pro kp dlatego tez pediatra moglby wykluczyc ten refluks bo przy takim ulewaniu to te specjalne mieszanki sie podaje, a tak to bylabys spokojna, ze to nie ten kierunek i tż glowy by Ci nie suszył tak o dokarmianie mm.

Nie wiem co ile karmisz ale moze krocej karmic a czesciej?

Nasze karmienie to 5minut i mała się wścieka. Odrywa się i płacze. Najada się szybko. Jak często karmiła to szybciej się wsciekala przy tej piersi. Pogadam z położną, może coś zaradzi, a za 2 tygodnie mamy pediatre. W ogóle dzisiaj jakaś wścieknieta tak jest. Nie da się jej uspokoić. A na spacerze i w aucie spała 3 godziny. Rano płacz, teraz wróciliśmy i znowu. Wygląda to na to ze chce jej się spac ale na rękach nie daje się odłożyć a jak długo się ja nosi to też co jakiś czas polakuje. Strasznie lekliwa się zrobila. Mała rzecz i podskakuje, byle jaki halas gwałtowny ruch. Już się zaczęłam zastanawiać czy to nie skok rozwojowy 5 tygodnia

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cocci współczuję i mam nadzieję że się rozkręci. Trzymaj się!

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2019-04-28 o 18:04
Stary 2019-04-28, 18:06   #2786
ofelka 123
Rozeznanie

Cocolinea trzymam kciuki za rozkrecenie sie akcji żeby poszlo w miare sprawnie
Nam tez mówili by przewijac przed karmieniem i owszem czasem jest krzyk z glodu jakby nie jadla od roku ale jak sie ja ubiera to sie uspokaja bo wie ze cycek czeka

Stary 2019-04-28, 18:29   #2787
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Jakieś próby wspomagania są w planie? Zostajecie już napewno w szpitalu do rozwiązania?

O ile wiem to nie bo nie jestem po tp ;-)

Póki co zostaję na porodówce. Rano będzie mój gin na zmianie to zdecyduje co dalej

Stary 2019-04-28, 19:01   #2788
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
O ile wiem to nie bo nie jestem po tp ;-)

Póki co zostaję na porodówce. Rano będzie mój gin na zmianie to zdecyduje co dalej

Obyś nie dotrwała w dwupaku do zmiany gina
Stary 2019-04-28, 19:22   #2789
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Obyś nie dotrwała w dwupaku do zmiany gina
Heh, chciałabym żebym miała spokój do północy ze skurczami. Później mogę tatuska budzić niech przyjeżdża. Dużo mi daje Jego obecność podczas skurczy, mam wrażenie, że są przy Nim bardziej znośne, jak mam je jak jestem sama to jest gorzej. Ach zaraz znów się poryczę jak ja tęsknię za tym facetem 😞

Dziwne to ktg. Poziom skurczy a odczucia to jakieś szaleństwo. Niemiarodajne to chyba. Przy 20 zwijałam się z bólu a teraz poziom ponad 80 i jest lajcik 😅

Stary 2019-04-28, 19:22   #2790
ofelka 123
Rozeznanie

Moja tez dzis trochę zmierzla i najlepiej spi jej się na rodzicach ale zwalam to na pogode bo u nas pada caly dzien wiec nigdzie nie szlo wyjsc

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości