|
|
#2791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cytat:
![]() A tobie udało się coś odespac? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położne znów się zmieniły. Humor mi się ciut poprawił bo poczułam, że mogę na kogoś liczyć oprócz tżta. Dziewczyna w moim wieku, oj fajnie by było przy takiej urodzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Dostałaś to oksy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Trafiłam na PC. Idę spać, a przynajmniej się postaram bo za dużo nerwów i łez mnie dzisiejszy dzień kosztował. Nie mam siły żeby poród się zaczął dzisiejszej nocy, więc nawet mi tego nie życzcie 😞 Dobranoc dziewczyny, dzięki za wsparcie 💪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2793 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tyle godzin tam Trzymali mnie bez jedzenia! Bo gdyby spadlo tętno to chcieli mnie ciąć.. Ale skurcze byly 120 i wszystko po odlaczeniu ustało :/ Tetno małej w normie. Załamka. Mam doła.. Jutro daja mi dzien odpoczynku a pojutrze znowu oxy.. Dla mnie to jak jakis maraton.. Chcę juz urodzic! Jutro 10dni po tp
|
|
|
|
|
|
#2794 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ktoś mi podmienił dziecko. Wczoraj nie spał prawie wcale, a dziś cały dzień. I zrozum tu noworodka. Inna sprawa: nie śpi i płacze- stres, że chory, śpi i nie płacze- pewnie chory. Ehhhh i tak już do końca życia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jutro się zacznie bez pospiechu? Mi jestbpotrzebna chwila na regeneracje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2796 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuje tego wyczekiwania w szpitalu
Po terminie to już cc (moim zdaniem) powinna być.. Narzekałam ostatnio na te wieczory ze mały taki wściekły przy karmieniu i ze spać nie chce i ze ciagle głodny. Spróbowałam go jeszcze raz zawinąć w ten „Pucktuch” co dziś na fb wystawiłam - i dziecku się spodobało był spokojny, grzecznie pił, pare razy tylko pogrymasił i... śpi Po południu spał mi ponad 4h. A teraz zobaczymy. Wiec polecam Chciałabym już zacząć biegać. Ale czekam grzecznie na pierwsze zajęcia gimnastyki poporodowej i zadzwonię po położna tez żeby mi brzuszek podotykała, bliznę obejrzała.. i może wyskocze 1 maja na malutki marszobieg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2798 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny współczuję wam bardzo. Mam nadzieje że odpoczniecie przez noc i jutro będziecie tulic swoje maleństwa. A i ja chodzilam jak leciala kroplowka z oxy trzymalam ja albo tz
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Kalka, Cocci - przytulam wirtualnie i życzę powodzenia. Niech te męczenie Was się skonczy i pojawuą się kwuetniiwe dzieciaczki.
To teraz po oksy nie mozna chodzić? Przy starszym z kroplówką pozwolili mi pod prysznic iść.
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny, nie odpoczelam, cala noc albo ciągnięcia brzucha albo skurcz, na łóżku niewygodnie, jak chodzilam, stalam bylo super, ale ledwo co sie kladlam to od nowa 😞
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem ile osob masz na sali ale powiem Ci, ze jak chodzilam podczas skurczu to szyjka grubiala i rozwarcie nie postepowalo. Polozna kazala mi lezec na lewym boku i jak przychodzil skurcz to prawa noge mialam podciagac do brzucha i wtedy rozwarcie lecialo szybko. Jak masz mozliwosc to mozesz tak sprobowac, a noz cos pomoze... Dzien dobry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cocci, biedactwo mam nadzieję, że dziś się rozkręci i wieczorem już będziesz tulila bejbika w ramionach Kalka kciuki mocne Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na drugi obchod, bede badana. Kontaktuje sie ze swoim ginem niech pomoze zdecydowac co dalej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cocci,bardzo współczuję
odezwij się po obchodzie. W książce polecanej przez NuFCię czytałam, żeby w czasie skurczy chodzić, a odpoczywać pomiędzy nimi, nie wiem czy mi się to udało, bo dużo było do zrobienia i nie miałam czasu odpoczywać. Trzymam mocno kciuki, żeby samo się rozkręciło i żeby Cię za długo tam nie męczyli Kalka, kciuki!!! Czekamy na dobre wiadomości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy trzeba iść na kontrolę do lekarza? Po 6 tygodniach, jak się połóg kończy? Bo tak kojarzę, ale teraz na wypisie mam po 4 tygodniach i nie wiem czy błąd, czy faktycznie tak ma być
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po obchodzie i badaniu. Rozwarcie na 1.5-2 cm, ale szybka już nie tak daleko i coraz bardziej zgładzona, czop odchodzi. Po konsultacji tego co mnie badal i mojego gina odradzaja wyjscie do domu bo szyjka jest ladnie przygotowana do porodu i podanie oksy moze rozhulac porod
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też 6 tygodni.
Cocci, siedź, bo się okaże, że przyjedziesz do domu i wody odejdą ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój porod ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-04-29 o 11:27 |
|||
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w domu zanim ruszylam do szpitala to skakalam. Nie mowie, bo duzo ciezej sie znosilo skurcze na lezaco niz w ruchu ale dzieki temu rozwarcie szlo szybciej i baly sie mnie wypuscic pod prysznic. W godzine przeszlo z 4-5 cm do 10 cm, a tylko 3 ostatnie skurcze przed partym byly faktycznie ciezkie do wytrzymania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Do gina po 6-8 tygodniach
tak mam w swoim „paszporcie matki” IMG_2202.jpgWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogarnelam tylko kieszonke i to krzyżowe czy tam X ale kieszonka dla noworodka bardziej polecana. Kangurek mi jakos nie wychodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Ok, dzięki, zapisze się w takim razie też po 6 tygodniach
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pamiętam jak mówiła że prysznic ból złagodzi ale nam zależy na skurczach o bóle muszą byc. Ale wolę te leżenie na łóżku, bo długie to nie było niz prysznic a rodzenie kilkanaście godzin Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() Maluszek ledwo widoczny ja nie umiem w kółka małej zawiazac próbowałam trzy razy i ciągle kółko mi zjezdza a mała się wierci, prezy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2816 |
|
Rozeznanie
|
Mi mówiła bym chodziła jak najwięcej ktg miałam relatywnie mało a tetno mlodej sprawdzała na stojąco przykładając mi te koleczko z ktg.
Ja mam przy wypisie 6 tygodni wizyta kontrolna a zapisalam sie i będzie 7. Byla położna i młoda przybiera 50g dziennie chyba sporo. Coccinella tez bym moj nie wychodziła na twoim miejscu ze szpitala i trzymam kciuki by się rozkrecilo a ta oksy nie taka zla wiec jak daja to bierz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile rabatu jest w lullalove na zakupy wyprawkowe? Chciałabym jeszcze jeden kocyk bo jesteśmy zadowoleni z tego od la pampuch. Czekam tylko na jakieś rabaty. Jakbyscie coś gdzieś słyszały dajcie znać. Przed wczoraj było na la pampuch przy kocyku zygzak, 100% bambus za 59 zł. Ale akcja trwała kilka godzin i przegapiłam :/
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja aż do pełnego rozwarcia siedziałam w wannie
ostatnie kilka skurczy to już była masakra, ale sama wanna rewelacja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem już podłączona pod oksy. Trzymajcie kciuki żeby mała była jak najszybciej z nami i za mnie bo boję się, że nie wytrzymam bólu 😪
|
|
|
|
#2820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie powiem ze nie boli ale jak poloza ci na klatkę malucha to już nic nie boli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.

Trzymali mnie bez jedzenia! Bo gdyby spadlo tętno to chcieli mnie ciąć.. 
był spokojny, grzecznie pił, pare razy tylko pogrymasił i... śpi 

mam nadzieję, że dziś się rozkręci i wieczorem już będziesz tulila bejbika w ramionach
26.08.2017

bo w domu zanim ruszylam do szpitala to skakalam. Nie mowie, bo duzo ciezej sie znosilo skurcze na lezaco niz w ruchu ale dzieki temu rozwarcie szlo szybciej i baly sie mnie wypuscic pod prysznic. W godzine przeszlo z 4-5 cm do 10 cm, a tylko 3 ostatnie skurcze przed partym byly faktycznie ciezkie do wytrzymania.
tak mam w swoim „paszporcie matki” 
ale pamiętam jak mówiła że prysznic ból złagodzi ale nam zależy na skurczach o bóle muszą byc. Ale wolę te leżenie na łóżku, bo długie to nie było niz prysznic a rodzenie kilkanaście godzin
ja nie umiem w kółka małej zawiazac 
nie powiem ze nie boli ale jak poloza ci na klatkę malucha to już nic nie boli