|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019 cz.2
Dzień dobry
![]() Wiedzminkaa, Zamknięta samych cudownych chwil na nowej drodze życia ![]() ![]() ![]() ![]() Napiszcie jak było jak już dojdziecie do siebie i znajdziecie chwilę czasu ![]() Martynka co się stało? My wczoraj rajd po sklepach, kupiliśmy bazę do fotelika, farby do pokoju dzieci i kilka rzeczy na budowę, byliśmy też wczoraj na działce, ależ tam jest teraz pięknie jak wszystko kwitnie , poznaliśmy sąsiada z działki obok, bardzo fajny i ma córkę w wieku naszej, także bardzo się cieszę . Kupiłam też sobie okulary, a chodziłam już miesiąc za nimi, także owocny dzień. Na wieczór mały mnie tak skopał że myślałam że wyjdzie bokiem cały brzuch się telepal i tż wszystko czuł i mówił jak to możliwe że on tylko 400 gramów waży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#992 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej wam ☺ cos nie mam czasu ostatnio zeby tu wchodzic do was ale nadrobiłam 😁 po świętach sie zważyłam i mamy 6.5kg na plusie
hah Cytat:
Cytat:
Mój planuje malowanie dopiero w czerwcu ale chyba musze go zmobilizować zeby chociaz sypialke zrobił wczesniej bo nie moge nic wiecej kupować np pieluch itd bo bezsensu w brudzie trzymać. Trzeba zacząć od pokoju...Ostatnio zaszalałam i juz zamówiłam podklady poporodowe i podpaski hah Ubranek w sumie mamy sporo. Jak juz wszystko ze strychu przyniose to przejrze czy czegos brakuje.. póki co ostatnie tygodnie sprzedaje rzeczy po córce i nie sądziłam ze tak szybko pójdą.. juz 600zł sie zwróciło ![]() Pisałyscie o laktatorach i koszulach.. qrcze te ceny w funtach to macie z kosmosu. Laktator będę mieć ten sam z aventu nowy chyba 120zl dalam jakos nie pamietam dokładnie i był ok. Zresztą dziecko z butli nie jadło do 6mca więc tylko do nawału pokarmu sie przydał zeby sobie ulżyć. A koszule juz obczaiłam na allegro w 2pakach są po 55zł za dwie to cena fajna i jakość też. I wizyte mam we wtorek bo mi przesunęli z czwartku.. ciekawa jestem ile synek podrósł troche sie jeszcze martwie tymi krótkimi kośćmi udowymi 😑 ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Aaaaa i najlepsze Życzenia dla świeżo upieczonych mężatek !!!! ![]() ![]() |
||
|
|
|
|
#993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Było bardzo fajnie wybawilam sie i czułam się całkiem dobrze. Dziś to mnie nogi bolą. Ogólnie impreza skończyła sie około 3 Ale to i tak super jak na taka niewielka ilość osób no ale synek przed 9 już się obudził wiec trzeba wstać stresowalam się najbardziej przed kościołem ale było całkiem fajnie, a potem to już poszlo Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Dziewczyny dziękuję za wszystkie zyczenia Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Paulina my chcemy pomalować już bo nie chce takich "grubych" rzeczy na ostatnią chwilę zostawiać, do tego póki nie jest pomalowane to żadnych ubranek nie przywiozę do domu bo bez sensu gromadzic rzeczy a później je upychac (mamy tylko 2 pakoje), a już bym chciałabym przejrzeć te rzeczy żeby chociaż wiedzieć co muszę dokupić.
Ja też miałam laktator ręczny z aventu i byłam zadowolona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#995 |
|
Zadomowienie
|
My malujemy po majówce. Głównie dlatego, że mąż nienawidzi malować i chce to mieć jak najszybciej z głowy
A laktator kupuję zwykły, ręczny, bo nie planuję problemów. Jak się pojawią, to bedziemy kombinowac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
Co do laktatorów to bardzo często można wypożyczyć ze szpitala jak są problemy z laktacją
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Marianna bolal meza brzuch od tygodnia w miejscu, gdzie jest watroba. Najpierw mysleli, ze to jakis wirus ale zamiast byc lepiej, czul sie z dnia na dzien coraz gorzej wiec wczoraj zadzwonilam na opieke "po godzinach" i kazali jechac na szpital bo bez badan krwi nic by nie mogli stwierdzic. Badania wyszly w normie, dostal leki rozkurczowe i to na tyle. Nie wiedza co to jest. Jak nie przejdzie, to bedzie musial isc do rodzinnego, ktory moze zleci wiecej badan.
Cytat:
Tez najbardziej stresowalam sie przed kosciolem, pozniej bylo juz z gorki. Po weselu mialam stopy opuchniete przez caly nastepny dzien wiec podziwiam, ze w ciazy dalas rade. |
|
|
|
|
|
#999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My nic nie malujemy, bo wynajmujemy i dziecko bedzie z nami w pokoju. Jak akurat wyrosnie, to sie przeprowadzimy na swoje, wiec tylko pojedziemy wszystkie sciany na bez, zeby odswierzyc przed zdaniem wlascicielowi. Gratuluje swierzo upieczonym mezatkom |
|
|
|
|
|
#1000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ! Ja też pamietam przed kościołem się stresowałam a później to już poleciało. Ale ogólnie tak Wam powiem nie wiem czy drugi raz organizowałabym wesele. Rozumiem osoby ,które wybierają np obiad w restauracji. Ja powoli zbieram się za zamówienie apteczne. Mam już w koszyku produktów na ponad 500 zł. Jeszcze koszule porodowa i poporodowe i mam już wszystko 🙈 Mały coraz mocniejszy ,najczęściej kopie jak leżę na prawym boku . I wizyta 8 maja. Jestem ciekawa ile już waży
|
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Byłam dziś na wizycie i wszystko w porządku Mała rozwija się wzorowo niemal co do dnia Ma już 810g i na razie siedzi sobie dupka w dół, ale wszystko się może jeszcze zmienić Pessar trzyma, szyjka ok, takze jestem dobrej myśli Jestem też na krzywej, czekam na ostatnie pobranie, nie jest to takie złe, pierwszy łyk pychotka, z każdym kolejnym trochę gorzej, ale weszło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że żadna już nie dołączy do mojego prywatnego cukrzycowego klubu. Chociaż na razie nawet lody nie podnoszą za bardzo cukru, ale jak wiemy, będzie trudniej ![]() 93 dni do terminu z usg! (31 lipca) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze mu szybko przejdzie bo jestem wykonczona psychicznie. Moj M nie jest stworzony do chorowania i byle objaw sprawia, ze jest umierajacy i ciagle walkuje ten temat. Teraz wysluchuje czy aby sie lekarz nie pomylil, co bym jadla na jego miejscu, zeby bylo lekkostrawne i inne pytania tego typu. Moze jestem okropna, ale jak on jest chory, to najchetniej bym sie z domu wyniosla bo chore, marudzace dziecko przy nim, to pryszcz. Ja mam dzisiaj dwie wizyty z dwu i polgodzinnym odstepem, wiec dzien do kitu bo bede siedziec w szpitalu a jutro rano musze znow tam jechac na krzywa cukrowa. |
|
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej, moge spytac co masz na liscie zakupow?
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od siebie polecam kupic duuzo podkladow poporodowych, chyba, ze macie kogos obrotnego, kto w razie czego dokupi to, co potrzeba zamiast Alwaysow
![]() I maty jednorazowe na lozko (takie jak do przewijania malucha) zeby dac pod przescieradlo przy koncowce ciazy, oraz np na fitel do auta jesli wody odejda w domu. Po porodzie tez sie przydadza na pierwsze kilka dni, zeby nie zalatwic sobie przescieradla. A jeszcze co do podkladow poporodowych, to przydaja sie tez wlasnie po odejsciu wod. Zdadzyla zuzyc kilka sztuk zanim w ogole urodzilam. |
|
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Mamy termin na 15.08.19, w brzuchu siedzi zdrowy syn ![]() Zaczynam kompletować wyprawkę. Macie może jakieś kody rabatowe do sklepów typu mamissima, muppetshop? I listę wyprawkową ? :P |
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o reszcie nie mam pojecia
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czeeeść dopisałam Cię do listy. i tym sposobem, mamy 2x więcej chłopców niż dziewczynek
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1012 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam się po weekendzie. Spoko był ale za krótki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Do tej pory jadlam az nadto a dzis brak apetytu.
Rano zjadlam musli na mleku i wypilam kawe. Jestem na przerwie i wcisnelam serek danio, na wiecej nie mam ochoty Wogole mam wrazenie ze brzuch rosl a tak od 2 ty ze Jest taki sam. Mialam usg 17 kwietnia i z malcem wszystko ok czuje tez go codziennie wiecej to jakies mohe zwidy mam nadzieje ![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorwalam dzis laktator w promocji Juz po jednej wizycie i czekam na druga z USG. Jeszcze niecale 2 godziny na siedzeniu bez oparcia bo jakas babka zakosila mi krzeslo jak weszlam na pomiar cisnienia |
|
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Zwykle
https://www.tesco.com/groceries/en-G...ucts/302715672 Cienkie https://www.tesco.com/groceries/en-G...ucts/302715659 Na stronie pokazuje, ze cienkie sa niedostepne, ale u mnie w kazdym Tesco sa. |
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam takie podobne z supergrug ale czekam na przesylke, dokupie druga paczke jeszcze bo 1 pewnie nie starczy
![]() A co do podkladow dla niemowalak w szpitalu zeby przewijac, to jak to dokladnie wyglada?
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do wycierania pupy daja u mnie waciki bo nie zalecaja chusteczek dla noworodkow. Ja w domu uzywalam to samo ![]() Oni maja wszystko, co potrzeba oprocz pieluch. Nawet koca z domu nie bralam bo daja szpitalne a nie chcialam swojego ciagac po szpitalach. Jedynie na wyjscie mialam swoj. Podklady do przewijania uzywalam wiec dopiero w domu dla malucha. Co do jednej paczki... radze sie dobrze zabezpieczyc bo po porodzie przez pierwszych kilka godzin, mozna miec powodz i jedna paczka 10 sztuk, moze na jeden dzien nawet nie starczyc.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2019-04-29 o 15:55 |
|
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jako ze mam swinki morskie, i czasem sikaja w czasie przytulanek, uzywam tego :https://www.petsathome.com/shop/en/p...-pads-100-pack Patrzac na internecie jak wygladaja te maty jednorazowe do przebirania niemowlatto sa identyczne tylko te z pets at home sa 3 razy tansze ![]() Wogole jak ma sie przewijak, to trzeba te jednorazowe maty?? rzeciez to niedobre dla srodowiska. Napewno sa jakies pokrowce a przewijak ktore mozna prac
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaloze sie, ze te maty dla zwierzat niczym nie roznia sie od tych dla ludzi.Ja kupie paczke mat jednorazowych bo chce zabezpieczyc lozko przed ewentualnym peknieciem wod w nocy, siedzenie w aucie no i przescieradlo jak wyjde ze szpitala. Dla malucha sie przydaja np jak trzeba przewinac bedac poza domem, ale tez na przewijak mozna polozyc zeby nie lecialo na podloge jak sie maluch posika. Ja na przewijak bede kladla pieluche flanelowa a pod nia taki podklad ale nie bede go wymieniac dopoki dziecko nie zasika. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.

, poznaliśmy sąsiada z działki obok, bardzo fajny i ma córkę w wieku naszej, także bardzo się cieszę
cały brzuch się telepal i tż wszystko czuł i mówił jak to możliwe że on tylko 400 gramów waży 

hah 
wydaje mi się, że mniejszy niż był
za każdym razem z zaskoczenia, to nie zdążyłam zareagować.
Mój planuje malowanie dopiero w czerwcu ale chyba musze go zmobilizować zeby chociaz sypialke zrobił wczesniej bo nie moge nic wiecej kupować np pieluch itd bo bezsensu w brudzie trzymać. Trzeba zacząć od pokoju...

stresowalam się najbardziej przed kościołem ale było całkiem fajnie, a potem to już poszlo

Mały coraz mocniejszy ,najczęściej kopie jak leżę na prawym boku . I wizyta 8 maja. Jestem ciekawa ile już waży