Mamy sierpniowe 2019 cz.2 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-04-28, 07:35   #991
Marianna48
Zadomowienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2019 cz.2

Dzień dobry
Wiedzminkaa, Zamknięta samych cudownych chwil na nowej drodze życia
Napiszcie jak było jak już dojdziecie do siebie i znajdziecie chwilę czasu
Martynka co się stało?
My wczoraj rajd po sklepach, kupiliśmy bazę do fotelika, farby do pokoju dzieci i kilka rzeczy na budowę, byliśmy też wczoraj na działce, ależ tam jest teraz pięknie jak wszystko kwitnie , poznaliśmy sąsiada z działki obok, bardzo fajny i ma córkę w wieku naszej, także bardzo się cieszę. Kupiłam też sobie okulary, a chodziłam już miesiąc za nimi, także owocny dzień. Na wieczór mały mnie tak skopał że myślałam że wyjdzie bokiem cały brzuch się telepal i tż wszystko czuł i mówił jak to możliwe że on tylko 400 gramów waży

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 10:08   #992
Paulina 87
Wtajemniczenie

Hej wam ☺ cos nie mam czasu ostatnio zeby tu wchodzic do was ale nadrobiłam 😁 po świętach sie zważyłam i mamy 6.5kg na plusie hah
Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
A moja coś leniwa po świętach, mam nadzieję, że się rozrusza. W ogóle jakiś mam mały brzuch wydaje mi się, że mniejszy niż był

Święta u teściów jakoś zleciały, w sumie nikt o nic za bardzo nie pytał, tylko "jak się czujesz". Nie ma upragnionego wnuka, tylko wnuczka, to już koniec ekscytacji. Teściowa z łapami do brzucha chyba z 5 razy skoczyła, omg jak mnie to wkurzało za każdym razem z zaskoczenia, to nie zdążyłam zareagować.

Kochana wiem co czujesz u mnie z córką tez bylo wielkie rozczarowanie, ze nie wnuk. Za to teraz az mnie śmieszy czasem jak teściowa koło mnie lata i czuje że tylko dlatego że wnuczek.. chore to no ale co zrobić...
Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Martynka co się stało?
My wczoraj rajd po sklepach, kupiliśmy bazę do fotelika, farby do pokoju dzieci i kilka rzeczy na budowę, byliśmy też wczoraj na działce, ależ tam jest teraz pięknie jak wszystko kwitnie , poznaliśmy sąsiada z działki obok, bardzo fajny i ma córkę w wieku naszej, także bardzo się cieszę. Kupiłam też sobie okulary, a chodziłam już miesiąc za nimi, także owocny dzień. Na wieczór mały mnie tak skopał że myślałam że wyjdzie bokiem cały brzuch się telepal i tż wszystko czuł i mówił jak to możliwe że on tylko 400 gramów waży

Uu to dużo już kupiliście. Mój planuje malowanie dopiero w czerwcu ale chyba musze go zmobilizować zeby chociaz sypialke zrobił wczesniej bo nie moge nic wiecej kupować np pieluch itd bo bezsensu w brudzie trzymać. Trzeba zacząć od pokoju...
Ostatnio zaszalałam i juz zamówiłam podklady poporodowe i podpaski hah
Ubranek w sumie mamy sporo. Jak juz wszystko ze strychu przyniose to przejrze czy czegos brakuje.. póki co ostatnie tygodnie sprzedaje rzeczy po córce i nie sądziłam ze tak szybko pójdą.. juz 600zł sie zwróciło a jeszcze 2 wory do wystawienia
Pisałyscie o laktatorach i koszulach.. qrcze te ceny w funtach to macie z kosmosu. Laktator będę mieć ten sam z aventu nowy chyba 120zl dalam jakos nie pamietam dokładnie i był ok. Zresztą dziecko z butli nie jadło do 6mca więc tylko do nawału pokarmu sie przydał zeby sobie ulżyć. A koszule juz obczaiłam na allegro w 2pakach są po 55zł za dwie to cena fajna i jakość też.

I wizyte mam we wtorek bo mi przesunęli z czwartku.. ciekawa jestem ile synek podrósł troche sie jeszcze martwie tymi krótkimi kośćmi udowymi 😑

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Aaaaa i najlepsze Życzenia dla świeżo upieczonych mężatek !!!!
Stary 2019-04-28, 10:12   #993
zamknieta25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Martynka co się stało?

Dziękuję
Było bardzo fajnie wybawilam sie i czułam się całkiem dobrze. Dziś to mnie nogi bolą. Ogólnie impreza skończyła sie około 3 Ale to i tak super jak na taka niewielka ilość osób no ale synek przed 9 już się obudził wiec trzeba wstać stresowalam się najbardziej przed kościołem ale było całkiem fajnie, a potem to już poszlo

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Dziewczyny dziękuję za wszystkie zyczenia

zamknieta25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 11:17   #994
Marianna48
Zadomowienie

Paulina my chcemy pomalować już bo nie chce takich "grubych" rzeczy na ostatnią chwilę zostawiać, do tego póki nie jest pomalowane to żadnych ubranek nie przywiozę do domu bo bez sensu gromadzic rzeczy a później je upychac (mamy tylko 2 pakoje), a już bym chciałabym przejrzeć te rzeczy żeby chociaż wiedzieć co muszę dokupić.
Ja też miałam laktator ręczny z aventu i byłam zadowolona.

Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 17:25   #995
Shiz
Zadomowienie

My malujemy po majówce. Głównie dlatego, że mąż nienawidzi malować i chce to mieć jak najszybciej z głowy
A laktator kupuję zwykły, ręczny, bo nie planuję problemów. Jak się pojawią, to bedziemy kombinowac

Stary 2019-04-28, 20:55   #996
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Co do laktatorów to bardzo często można wypożyczyć ze szpitala jak są problemy z laktacją

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-28, 21:12   #997
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
Co do laktatorów to bardzo często można wypożyczyć ze szpitala jak są problemy z laktacją

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jakos tak bleh jak dla mnie

Sent from my E5823 using Tapatalk
Stary 2019-04-29, 00:45   #998
martynka89
Zakorzenienie

Marianna bolal meza brzuch od tygodnia w miejscu, gdzie jest watroba. Najpierw mysleli, ze to jakis wirus ale zamiast byc lepiej, czul sie z dnia na dzien coraz gorzej wiec wczoraj zadzwonilam na opieke "po godzinach" i kazali jechac na szpital bo bez badan krwi nic by nie mogli stwierdzic. Badania wyszly w normie, dostal leki rozkurczowe i to na tyle. Nie wiedza co to jest. Jak nie przejdzie, to bedzie musial isc do rodzinnego, ktory moze zleci wiecej badan.
Cytat:
Napisane przez zamknieta25 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Było bardzo fajnie wybawilam sie i czułam się całkiem dobrze. Dziś to mnie nogi bolą. Ogólnie impreza skończyła sie około 3 Ale to i tak super jak na taka niewielka ilość osób no ale synek przed 9 już się obudził wiec trzeba wstać stresowalam się najbardziej przed kościołem ale było całkiem fajnie, a potem to już poszlo

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Dziewczyny dziękuję za wszystkie zyczenia

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia

Tez najbardziej stresowalam sie przed kosciolem, pozniej bylo juz z gorki.
Po weselu mialam stopy opuchniete przez caly nastepny dzien wiec podziwiam, ze w ciazy dalas rade.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-29, 03:40   #999
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Pisałyscie o laktatorach i koszulach.. qrcze te ceny w funtach to macie z kosmosu. Laktator będę mieć ten sam z aventu nowy chyba 120zl dalam jakos nie pamietam dokładnie i był ok. Zresztą dziecko z butli nie jadło do 6mca więc tylko do nawału pokarmu sie przydał zeby sobie ulżyć. A koszule juz obczaiłam na allegro w 2pakach są po 55zł za dwie to cena fajna i jakość też.
:
Do tego to trzeba byc z dzieckiem, niestety. Ja po 3 miesiacach wracam do pracy wiec bez laktatora tak zwana lipa. Jak pisalam, Avent mi odradzaly, ze zle zasysa. Byc moze sek w tym, ze jak sie siedzi w pracy i trzeba pokarm sciagac co 2h, to laktator musi byc bardziej wydajny, bo to nierealne sciagac pokarm przez 40 min, co 2 godziny. Jak ktos siedzi z dzieckiem w domu, to inna bajka.

My nic nie malujemy, bo wynajmujemy i dziecko bedzie z nami w pokoju. Jak akurat wyrosnie, to sie przeprowadzimy na swoje, wiec tylko pojedziemy wszystkie sciany na bez, zeby odswierzyc przed zdaniem wlascicielowi.

Gratuluje swierzo upieczonym mezatkom
klocki_LEGO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-29, 10:00   #1000
AmnesiaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Marianna bolal meza brzuch od tygodnia w miejscu, gdzie jest watroba. Najpierw mysleli, ze to jakis wirus ale zamiast byc lepiej, czul sie z dnia na dzien coraz gorzej wiec wczoraj zadzwonilam na opieke "po godzinach" i kazali jechac na szpital bo bez badan krwi nic by nie mogli stwierdzic. Badania wyszly w normie, dostal leki rozkurczowe i to na tyle. Nie wiedza co to jest. Jak nie przejdzie, to bedzie musial isc do rodzinnego, ktory moze zleci wiecej badan.
To mogą być kamienie na woreczku żółciowym. Mój ojciec ma je chyba z 20 lat ale nie chce isc na operacje i wystarczy ,że wypije wódkę i jest koniec na drugi dzień. I dlatego pije on tylko piwo xD

Dziewczyny wszystkiego dobrego na nowej drodze życia !
Ja też pamietam przed kościołem się stresowałam a później to już poleciało. Ale ogólnie tak Wam powiem nie wiem czy drugi raz organizowałabym wesele. Rozumiem osoby ,które wybierają np obiad w restauracji.

Ja powoli zbieram się za zamówienie apteczne. Mam już w koszyku produktów na ponad 500 zł. Jeszcze koszule porodowa i poporodowe i mam już wszystko 🙈 Mały coraz mocniejszy ,najczęściej kopie jak leżę na prawym boku . I wizyta 8 maja. Jestem ciekawa ile już waży
AmnesiaB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-29, 10:14   #1001
Solony_karmel
Zadomowienie

Hej Byłam dziś na wizycie i wszystko w porządku Mała rozwija się wzorowo niemal co do dnia Ma już 810g i na razie siedzi sobie dupka w dół, ale wszystko się może jeszcze zmienić Pessar trzyma, szyjka ok, takze jestem dobrej myśli Jestem też na krzywej, czekam na ostatnie pobranie, nie jest to takie złe, pierwszy łyk pychotka, z każdym kolejnym trochę gorzej, ale weszło

Stary 2019-04-29, 10:25   #1002
Shiz
Zadomowienie

Cytat:
Hej Byłam dziś na wizycie i wszystko w porządku Mała rozwija się wzorowo niemal co do dnia Ma już 810g i na razie siedzi sobie dupka w dół, ale wszystko się może jeszcze zmienić Pessar trzyma, szyjka ok, takze jestem dobrej myśli Jestem też na krzywej, czekam na ostatnie pobranie, nie jest to takie złe, pierwszy łyk pychotka, z każdym kolejnym trochę gorzej, ale weszło

Super
Mam nadzieję, że żadna już nie dołączy do mojego prywatnego cukrzycowego klubu. Chociaż na razie nawet lody nie podnoszą za bardzo cukru, ale jak wiemy, będzie trudniej
93 dni do terminu z usg! (31 lipca)

Stary 2019-04-29, 10:53   #1003
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AmnesiaB Pokaż wiadomość
To mogą być kamienie na woreczku żółciowym. Mój ojciec ma je chyba z 20 lat ale nie chce isc na operacje i wystarczy ,że wypije wódkę i jest koniec na drugi dzień. I dlatego pije on tylko piwo xD

Ja też pamietam przed kościołem się stresowałam a później to już poleciało. Ale ogólnie tak Wam powiem nie wiem czy drugi raz organizowałabym wesele. Rozumiem osoby ,które wybierają np obiad w restauracji.

Ja powoli zbieram się za zamówienie apteczne. Mam już w koszyku produktów na ponad 500 zł. Jeszcze koszule porodowa i poporodowe i mam już wszystko 🙈 Mały coraz mocniejszy ,najczęściej kopie jak leżę na prawym boku . I wizyta 8 maja. Jestem ciekawa ile już waży
No wlasnie tez podejrzewalam kamienie, ale lekarzom to nie pasuje bo nie ma typowych odruchow w badaniu fizykalnym badz bolu ciagnacego az do lopatki.
Mam nadzieje, ze mu szybko przejdzie bo jestem wykonczona psychicznie. Moj M nie jest stworzony do chorowania i byle objaw sprawia, ze jest umierajacy i ciagle walkuje ten temat. Teraz wysluchuje czy aby sie lekarz nie pomylil, co bym jadla na jego miejscu, zeby bylo lekkostrawne i inne pytania tego typu. Moze jestem okropna, ale jak on jest chory, to najchetniej bym sie z domu wyniosla bo chore, marudzace dziecko przy nim, to pryszcz.

Ja mam dzisiaj dwie wizyty z dwu i polgodzinnym odstepem, wiec dzien do kitu bo bede siedziec w szpitalu a jutro rano musze znow tam jechac na krzywa cukrowa.
Stary 2019-04-29, 11:30   #1004
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:

Ojej, moge spytac co masz na liscie zakupow?
Stary 2019-04-29, 11:44   #1005
martynka89
Zakorzenienie

Ja od siebie polecam kupic duuzo podkladow poporodowych, chyba, ze macie kogos obrotnego, kto w razie czego dokupi to, co potrzeba zamiast Alwaysow
I maty jednorazowe na lozko (takie jak do przewijania malucha) zeby dac pod przescieradlo przy koncowce ciazy, oraz np na fitel do auta jesli wody odejda w domu. Po porodzie tez sie przydadza na pierwsze kilka dni, zeby nie zalatwic sobie przescieradla.
A jeszcze co do podkladow poporodowych, to przydaja sie tez wlasnie po odejsciu wod. Zdadzyla zuzyc kilka sztuk zanim w ogole urodzilam.
Stary 2019-04-29, 12:00   #1006
Penny90
Zakorzenienie

Witajcie
Mamy termin na 15.08.19, w brzuchu siedzi zdrowy syn
Zaczynam kompletować wyprawkę.
Macie może jakieś kody rabatowe do sklepów typu mamissima, muppetshop?
I listę wyprawkową ? :P

NOWY wątek wymiankowy - MAJ 2020
Penny90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-29, 12:18   #1007
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Ja od siebie polecam kupic duuzo podkladow poporodowych, chyba, ze macie kogos obrotnego, kto w razie czego dokupi to, co potrzeba zamiast Alwaysow
I maty jednorazowe na lozko (takie jak do przewijania malucha) zeby dac pod przescieradlo przy koncowce ciazy, oraz np na fitel do auta jesli wody odejda w domu. Po porodzie tez sie przydadza na pierwsze kilka dni, zeby nie zalatwic sobie przescieradla.
A jeszcze co do podkladow poporodowych, to przydaja sie tez wlasnie po odejsciu wod. Zdadzyla zuzyc kilka sztuk zanim w ogole urodzilam.
Martynka gdzie kupujesz podklady poporodowe tutaj? nie orientowalam sie nawet. Poki co zamowilam 2 opakowania wiekszych podpasek z supergru, oraz wkladki do stanika
a o reszcie nie mam pojecia
Stary 2019-04-29, 13:41   #1008
Shiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Penny90 Pokaż wiadomość
Witajcie
Mamy termin na 15.08.19, w brzuchu siedzi zdrowy syn
Zaczynam kompletować wyprawkę.
Macie może jakieś kody rabatowe do sklepów typu mamissima, muppetshop?
I listę wyprawkową ? :P

czeeeść dopisałam Cię do listy. i tym sposobem, mamy 2x więcej chłopców niż dziewczynek
Stary 2019-04-29, 13:45   #1009
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiz Pokaż wiadomość
czeeeść dopisałam Cię do listy. i tym sposobem, mamy 2x więcej chłopców niż dziewczynek
U majeczki wyskoczyła dziewczynka jednak

Stary 2019-04-29, 13:52   #1010
Penny90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiz Pokaż wiadomość
dzięki!

NOWY wątek wymiankowy - MAJ 2020
Penny90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-29, 14:36   #1011
Shiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mirabelka3690 Pokaż wiadomość
U majeczki wyskoczyła dziewczynka jednak

O umknęło mi. Zaktualizowałam

Stary 2019-04-29, 14:40   #1012
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:

Ja powoli zbieram się za zamówienie apteczne. Mam już w koszyku produktów na ponad 500 zł. Jeszcze koszule porodowa i poporodowe i mam już wszystko Mały coraz mocniejszy ,najczęściej kopie jak leżę na prawym boku . I wizyta 8 maja. Jestem ciekawa ile już waży
Ja tak samo! Miało być drugie wesele w Polsce ale mi się odechciało po pierwszym.
Cytat:

Super że wszystko w porządku
Cytat:
No wlasnie tez podejrzewalam kamienie, ale lekarzom to nie pasuje bo nie ma typowych odruchow w badaniu fizykalnym badz bolu ciagnacego az do lopatki.
Mam nadzieje, ze mu szybko przejdzie bo jestem wykonczona psychicznie. Moj M nie jest stworzony do chorowania i byle objaw sprawia, ze jest umierajacy i ciagle walkuje ten temat. Teraz wysluchuje czy aby sie lekarz nie pomylil, co bym jadla na jego miejscu, zeby bylo lekkostrawne i inne pytania tego typu. Moze jestem okropna, ale jak on jest chory, to najchetniej bym sie z domu wyniosla bo chore, marudzace dziecko przy nim, to pryszcz.

Ja mam dzisiaj dwie wizyty z dwu i polgodzinnym odstepem, wiec dzien do kitu bo bede siedziec w szpitalu a jutro rano musze znow tam jechac na krzywa cukrowa.
To mój chłop tak samo, czasami lepiej z dzieckiem

Witam się po weekendzie. Spoko był ale za krótki

biedronka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-29, 14:51   #1013
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Do tej pory jadlam az nadto a dzis brak apetytu.
Rano zjadlam musli na mleku i wypilam kawe. Jestem na przerwie i wcisnelam serek danio, na wiecej nie mam ochoty
Wogole mam wrazenie ze brzuch rosl a tak od 2 ty ze Jest taki sam.
Mialam usg 17 kwietnia i z malcem wszystko ok czuje tez go codziennie wiecej to jakies mohe zwidy mam nadzieje

Sent from my E5823 using Tapatalk
Stary 2019-04-29, 15:32   #1014
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
Martynka gdzie kupujesz podklady poporodowe tutaj? nie orientowalam sie nawet. Poki co zamowilam 2 opakowania wiekszych podpasek z supergru, oraz wkladki do stanika
a o reszcie nie mam pojecia
Podklady, wkladki laktacyjne i majty jednorazowe kupowalam w Tesco. Paczka 20 podkladow chyba 1.50 u nich wychodzi i maja tez cienkie maternity pads, ktore mozna uzywac jak juz mniej leci. Ja kupilam jedne i drugie. Przy corce mialam z Tesco i Boots i w sumie nie widzialam roznicy.

Dorwalam dzis laktator w promocji

Juz po jednej wizycie i czekam na druga z USG. Jeszcze niecale 2 godziny na siedzeniu bez oparcia bo jakas babka zakosila mi krzeslo jak weszlam na pomiar cisnienia
Stary 2019-04-29, 15:35   #1015
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Podklady, wkladki laktacyjne i majty jednorazowe kupowalam w Tesco. Paczka 20 podkladow chyba 1.50 u nich wychodzi i maja tez cienkie maternity pads, ktore mozna uzywac jak juz mniej leci. Ja kupilam jedne i drugie. Przy corce mialam z Tesco i Boots i w sumie nie widzialam roznicy.

Dorwalam dzis laktator w promocji

Juz po jednej wizycie i czekam na druga z USG. Jeszcze niecale 2 godziny na siedzeniu bez oparcia bo jakas babka zakosila mi krzeslo jak weszlam na pomiar cisnienia
wyslesz link do podkladow
Stary 2019-04-29, 15:43   #1016
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
wyslesz link do podkladow
Zwykle

https://www.tesco.com/groceries/en-G...ucts/302715672

Cienkie
https://www.tesco.com/groceries/en-G...ucts/302715659

Na stronie pokazuje, ze cienkie sa niedostepne, ale u mnie w kazdym Tesco sa.
Stary 2019-04-29, 15:46   #1017
travis
Zakorzenienie

GG do travis

kupilam takie podobne z supergrug ale czekam na przesylke, dokupie druga paczke jeszcze bo 1 pewnie nie starczy

A co do podkladow dla niemowalak w szpitalu zeby przewijac, to jak to dokladnie wyglada?
Stary 2019-04-29, 15:52   #1018
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
kupilam takie podobne z supergrug ale czekam na przesylke, dokupie druga paczke jeszcze bo 1 pewnie nie starczy

A co do podkladow dla niemowalak w szpitalu zeby przewijac, to jak to dokladnie wyglada?
Do szpitala tylko to potrzebujesz, co masz na liscie w maternity notes. U mnie to sa ubranka, niedrapki i pieluchy.
Do wycierania pupy daja u mnie waciki bo nie zalecaja chusteczek dla noworodkow. Ja w domu uzywalam to samo
Oni maja wszystko, co potrzeba oprocz pieluch.
Nawet koca z domu nie bralam bo daja szpitalne a nie chcialam swojego ciagac po szpitalach. Jedynie na wyjscie mialam swoj.
Podklady do przewijania uzywalam wiec dopiero w domu dla malucha.

Co do jednej paczki... radze sie dobrze zabezpieczyc bo po porodzie przez pierwszych kilka godzin, mozna miec powodz i jedna paczka 10 sztuk, moze na jeden dzien nawet nie starczyc.

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2019-04-29 o 15:55
Stary 2019-04-29, 15:56   #1019
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Do szpitala tylko to potrzebujesz, co masz na liscie w maternity notes. U mnie to sa ubranka, niedrapki i pieluchy.
Do wycierania pupy daja u mnie waciki bo nie zalecaja chusteczek dla noworodkow. Ja w domu uzywalam to samo
Oni maja wszystko, co potrzeba oprocz pieluch.
Nawet koca z domu nie bralam bo daja szpitalne a nie chcialam swojego ciagac po szpitalach. Jedynie na wyjscie mialam swoj.
Podklady do przewijania uzywalam wiec dopiero w domu dla malucha.
Ok zabrzmie jak okropna matka teraz
jako ze mam swinki morskie, i czasem sikaja w czasie przytulanek, uzywam tego :https://www.petsathome.com/shop/en/p...-pads-100-pack

Patrzac na internecie jak wygladaja te maty jednorazowe do przebirania niemowlatto sa identyczne tylko te z pets at home sa 3 razy tansze

Wogole jak ma sie przewijak, to trzeba te jednorazowe maty?? rzeciez to niedobre dla srodowiska. Napewno sa jakies pokrowce a przewijak ktore mozna prac
Stary 2019-04-29, 16:02   #1020
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Ok zabrzmie jak okropna matka teraz
jako ze mam swinki morskie, i czasem sikaja w czasie przytulanek, uzywam tego :https://www.petsathome.com/shop/en/p...-pads-100-pack

Patrzac na internecie jak wygladaja te maty jednorazowe do przebirania niemowlatto sa identyczne tylko te z pets at home sa 3 razy tansze

Wogole jak ma sie przewijak, to trzeba te jednorazowe maty?? rzeciez to niedobre dla srodowiska. Napewno sa jakies pokrowce a przewijak ktore mozna prac
Oj tam zaraz wyrodna zaloze sie, ze te maty dla zwierzat niczym nie roznia sie od tych dla ludzi.
Ja kupie paczke mat jednorazowych bo chce zabezpieczyc lozko przed ewentualnym peknieciem wod w nocy, siedzenie w aucie no i przescieradlo jak wyjde ze szpitala.
Dla malucha sie przydaja np jak trzeba przewinac bedac poza domem, ale tez na przewijak mozna polozyc zeby nie lecialo na podloge jak sie maluch posika.
Ja na przewijak bede kladla pieluche flanelowa a pod nia taki podklad ale nie bede go wymieniac dopoki dziecko nie zasika.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości