|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
Czy kupki i baki Waszych dzieci też tak śmierdzą? Jestem na kp, nie mam porównania bo synek był na mm
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Ach. Rutyna
U mnie juz jakieś schematy są. Np od kilku dni Maluch daje mi wycisk miedzy 17 a 18. Do 17 spoko, noc super. Po po 18 tez już fajnie ale przez te kilkadziesiąt minut mam dość
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2886 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ten zewnętrzny to nie wiem, chyba jest ok ale niezbyt widzę ![]() Cytat:
Jak próbuję na leżąco Go trzymać to o pani! - krzywda się dziecku dzieje a jak jest na pionowo to jest super. Rozgląda się, oczy jak pięć złotych i zadowolony. Czasem nie ogarnia że nie leży na moim brzuchu i kiwa głową jak piesek z podszybia (jakby chciał ją dźwignąć na leżąco)
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam wrażenie, że ona w ogóle w każdej pozycji szuka cycka Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2888 |
|
Przyczajenie
|
Rodze!!! Właśnie przeniesli mnie na porodowke. wody sie sącza i skurcze co 3 minuty ale rozwarvie małe wiec chyba czeka mnie cala noc na otwieraniu szyjki...
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2891 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kciuki! Szybko minie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
Kalka powodzenia
mi to te zewnętrzne szwy wypadly choc nie wiem kiedy co do wewnetrznego nie mam pojęcia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki !!!!!!
Obudziłam małego na jedzonko.. jestem mega wyspana i nie wiem co robić :p Byliśmy wczoraj na urodzinach u sąsiadki - każda parka miała dziecko lub dwa + ciąża tak wiec będzie wyglądać moje życie od teraz „na imprezach sasiedzkich” Vinc śpi w otulaczu i pierdzi jak mistrZ świata.. Ktoś pytał o zapach. To jest tylko na kp - a czasem jak walnie w pieluchę lub puści bąka to tak toksycznie daje ze ratuj się kto może! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dooobry... Glowa mnie boli jakbym miala kaca morderce.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha, dzięcioł 😁 Moja tez to robi
Kalka kciuki 😊 Pewnie już po... Mu dziś kończymy 2 tygodnie. Z urodzeniowej 2880 zrobiło się 3340😊 Zastanawiam się co tu dzisiaj porobić rodzinnie bo leje u nas ciągiem od soboty... |
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry☺
Pierwsza nocka za nami bo przenieśli mnie w końcu na salę gdzie mogę być z malutką. Wczoraj była senna, ciumkała usteczka, ale cyca nie wzięła do buzi do 18. Jak się wtedy przyssała to nie puściła do 3 nad ranem. Dawała czadu. Każdy szelest, ruch ją wybudzał i tylko cyc ratował sytuacje. Od 3 już inne dziecko. Mój mały laktatorek. Tak teraz mam na żądanie ją karmić raz z jednego cyca raz z drugiego? Mam nadzieję, że cosik z nich niedługo poleci... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Kallka już pewnie tuli dzidzię. Ja dziś o mało co zawału dostałam. Obudziłam się o 7:20 z piersiami jak balony i uświadomiłsm sobie, że przespaliśmy calą noc mniej więcej od 22. Ale rwałam do łóżeczka. Maluch już nie spał, liczył gwiazdki na ochraniaczu to odetchnęłam z ulgą. Muszę nastawiac budzik na nocne karmienie - nie może tak być że on teraz przesypia noc zwłaszcza, że trochę mało przybiera na wadze.
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2903 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chcialam dziś jechac do mojego taty na imieniny, ale tż twierdzi, że to za wcześnie na podróże z małym, więc mam na niego focha 😏Zwłaszcza, że nikogo więcej tam prócz nas by nie było, a drogi ledwo pół godziny. Szkoda, że za wcześnie nie było, żeby w dniu wyjścia ze szpitala spraszał całą swoją rodzinkę do nas do domu 😞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2904 |
|
Raczkowanie
|
Cocci gratki!
U nas ani rytmu dnia nie ma ani spania w nocy nie ma nie chce narzekać znów ale niestety. Odstswilam krople na 2 dni i dziś w nocy znów podałam bo płakał z pół godziny. Mam wrażenie że z tymi kroplami też się meczy z brzuchem ale tak nie płacze. Pobudka co 2 h średnio czasem co godzinę z tym że śpię godzinę czasem pół. Bo zje, koniecznie muszę go odbić bo ulewa i się krztusi ale przecież on płaczę i się wierci jak jest na pionowo więc z nim chodzę trochę się uspokoi i za chwilę znowu ryk, więc kładę go na kolanach moich na plecach ryk. Daje smoczek chwilę się uspokaja przysnue nawet i ryk. Kuli się, napina, cały czerwony. I tak tańczę z nim aż w końcu w jakiejś pozycji zaśnie, potem odłożę, z godzinkę pospi i na nowo. Jak źle odbije to jeszxze czkawka się trafi i wtedy też nie zaśnie. Dziś tz wrócił o 6 z nocki to go przejął, godzinę z nim chodził potem o 6 go nakarmilsm i znowu godzinę z nim chodził a ja się przespałsm. Potem po 8 jakoś zasnął i o 9 już pobudka, jedzenie i na nowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2905 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Mój mały kończy 2 tyg w piątek i tez nie ma żadnej rutyny póki co, choć mysle ze na rutynę jeszcze wcześnie. Czasem spi całe przedpołudnie a czasem w ogole nie śpi od 8 rano i dopiero zasina po 12. Noce tez rożnie ale przeważnie je koło 22 potem budzi sie między 1-2 a potem rożnie - czasem juz przed 5 czasem dopiero po 6. Kilka razy zdarzyło sie ze potem spaliśmy do 10 rano. Wczoraj wieczorem nie mógł zasnąć płakał cyca juz nie chciał nie wiem czy go cos bolalo ? Moja mama go uspila w koncu na rekach. Jak corka miała 2 miesiące nauczyłam ja zasinac sama w łóżeczku tylko ona jadła moje mleko z butli, a teraz z tym cycem to niewiadomo czy sie nauczy. Czy wy tez karmicie na zadanie jak tylko dziecko chce ? Bo on w dzień jak nie ma dłuższej drzemki to co godzinę by jadł. Wyjaśniło sie nam z kąpielą , po prostu bylo my za zimno i dlatego płakał , przebieranie tez juz lepiej Jutro idziemy do pediatry i juz sie stresuje bo jak go waza na golasa to drze sie w niebogłosy a porem jak go uspokoję ? Nie będę z cyckiem latać !!! Smoczek byłby wybawieniem !! |
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy z małym j moich rodziców w niedzielę a w poniedzialek stuknęło mu 2 tygodnie. Też nie było nikogo oprocz babci i dziadka, maluchowi nic się nie stało, byliśmy tam około 3 godzin.
U nas też smoczek niezbyt lubiany ale ja chyba sprobuję z innym kształtem, może ta wisienka bardziej się sprawdzi. Karmię na rządanie ale chyba muszę bardziej godzin pilnować bo on od rana do południa dużo śpi i ta przerwa w jedzeniu chyba za długa. Za to o tej słynnej 17-18 to jadłby co 5 minut. Myślę, że jak przyjdą upały to też będzie częściej przy piersi bo zapewne pić mu się będzie chciało. Dziś mam zamiar pietwszy raz podać moje mleko z butelki, muszę zobaczyć ile on tego zje i czy będzie chciał ciągać z butli zeby miał mąż problemu jak z nim zostanie w przyszlym tygodniu. Muszę wybrać się na zakupy odzieżowe.
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jedna rzecz musze jakos pilnowac. Leo nie moze spac miedzy 17-19 bo potem nie da sie go uspic wieczorem. Wczoraj po tej wizycie u lekarza jak padl o 12 to spal do 19 z jedna przerwa na karmienie. Oporzadzilam go do snu po 19 i nie spal prawie do 22. Ja juz mialam oczy na zapalkach i na uszaku glowa mi leciala, a on ani myslal spac. Sam nie wiedzial juz potem czego chcial, ani cyca, ani bujanie, ani noszenie nie pomagalo. Co go odlozylam do lozeczka to po minucie oczy jak 5 zl. W koncu wyladowal u nas w lozku bo juz sil nie mialam. W ogole to pupka nam sie zaczela odparzac bo mały puszcza bąki i taka mała kupka mu wylatuje z reguly na snie i nie zawsze to jestem w stanie to wychwycic, zeby od razu przebrac wiec posypalam mu maka ziemniaczana dzis i zobaczymy jaki bedzie efekt. Mąż go zabrał na spacer bo dzis fajnie sie zrobilo. Starszy "powsinoga" siedzi u sasiadki, a matka korzysta z chwili i czyta pudelka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to sobie dorobiłam teorię, ze ta godzina taka nieciekawa bo to mniej więcej czas porodu. Pewnie ma traumę
i mu się przypomina
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Raczkowanie
|
Ja to chociaż na spacerze odpoczywam, szkoda że spać nie można
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

Mam też otulacz bambusowy ale ten kocyk bambus-bawełna milszy w dotyku jest
podziwiam że wyleżałaś tam
Mały wczoraj o tej porze kończył 3 tygodnie 

26.08.2017
a do wizyty jeszcze 3 tygodnie...
Jak próbuję na leżąco Go trzymać to o pani! - krzywda się dziecku dzieje a jak jest na pionowo to jest super. Rozgląda się, oczy jak pięć złotych i zadowolony. Czasem nie ogarnia że nie leży na moim brzuchu i kiwa głową jak piesek z podszybia (jakby chciał ją dźwignąć na leżąco)
mam wrażenie, że ona w ogóle w każdej pozycji szuka cycka

mi to te zewnętrzne szwy wypadly choc nie wiem kiedy co do wewnetrznego nie mam pojęcia

nie chce narzekać znów ale niestety. Odstswilam krople na 2 dni i dziś w nocy znów podałam bo płakał z pół godziny. Mam wrażenie że z tymi kroplami też się meczy z brzuchem ale tak nie płacze. Pobudka co 2 h średnio czasem co godzinę z tym że śpię godzinę czasem pół. Bo zje, koniecznie muszę go odbić bo ulewa i się krztusi ale przecież on płaczę i się wierci jak jest na pionowo więc z nim chodzę trochę się uspokoi i za chwilę znowu ryk, więc kładę go na kolanach moich na plecach ryk. Daje smoczek chwilę się uspokaja przysnue nawet i ryk. Kuli się, napina, cały czerwony. I tak tańczę z nim aż w końcu w jakiejś pozycji zaśnie, potem odłożę, z godzinkę pospi i na nowo. Jak źle odbije to jeszxze czkawka się trafi i wtedy też nie zaśnie. Dziś tz wrócił o 6 z nocki to go przejął, godzinę z nim chodził potem o 6 go nakarmilsm i znowu godzinę z nim chodził a ja się przespałsm. Potem po 8 jakoś zasnął i o 9 już pobudka, jedzenie i na nowo.