Mamy Październikowe 2019 ❤ - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-05-01, 09:50   #4891
gaiete
Zadomowienie

GG do gaiete
Dot.: Mamy Październikowe 2019

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry. U nas standardowy plan. Budowa i tale tam my coś się z młodym ogarniemy i gdzieś pójdziemyAgnieszka u mnie unikanie nie justy możliwe. Mam syna 14,5 kg który jest na etapie buntu 3 latka i choć nie chce, to czasami go podnieść muszę. Zakupy i sprzątanie też robię. Na szczęście prócz tego że się szybko męczę to nic więcej się nie dzieje. Tż ile może to pomaga, ale niestety on nie może być cały czas z nami. Pokaż jaki to. Linka lub cokolwiek na to cukrowanie więcej wydałam niż te 300 złGryzia dobrze że wiadomo gdzie problem. Teraz już musi być dobrze. Kiedy chcecie zacząć starania? Jak się psychicznie czujesz?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To stary model, ma już kilka lat i nie widzę, żeby był gdzieś dostępny, ale podsyłam: https://www.al.to/p/179698-golarka-m...ean-shave.html

No i widzę, że po czasie nawet cena spadła, ale za taki model aktualny trzeba dać z 250-350zl, z tego co patrzyłam na szybko.

gaiete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-01, 10:21   #4892
meryy82
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;86766064]Hej,

Mam wyniki wszystkich badań, które sobie wymyśliłam i zrobiłam. Więc mam hipoglikemię reaktywną, prawdopodobnie problem z tarczycą i mutację MTHFR w układzie heterozygotycznym w obydwu genach. Także wiem już z czym walczę i mam nadzieję na szczęśliwe zakończenie...

Nadal trzymam za Was wszystkie kciuki!

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Trochę tego jest, ale dobrze, że się wyjaśniło. Powodzenia!!!

Cytat:
Napisane przez MadziaMalinka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak się cieszę Wszystko wyszło bardzo dobrze!!!
Przyzierność karku:1.8mm, kość nosowa: 4mm Wszystkie narządy też w porządku.
Odetchnęłam z ulgą i uwierzyłam,że wszystko na prawdę może być już dobrze
Nie zdecydowałam się na test podwójny bo nie chcę się znowu stresować To co powiedział mi lekarz w zupełności mi wystarczy
Kupiłam nawet kilka bodziaków w cuchlandzie tylko jeszcze neutralne kolory gdyż nie wiem co będzie
super wieści

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;86766361]Trochę mnie ten wynik mutacji wczoraj ściął z nóg, bo gdybym wiedziała o tym zanim zaszłam w ciążę z synem to może bliźniaczki dalej siedziałyby w moim rosnącym brzuszku.
A z drugiej strony ta cała sytuacja dała mi też wbrew pozorom dużo dobrego, bo po 1) jestem w domu z moją rodziną, po 2) nadrabiam trochę stracony czas syna, po 3) zwróciłam uwagę na kilka rzeczy w swoim samopoczuciu i to mnie zmotywowało do badań, a wyniki serio są kiepskie, poza hipoglikemią i tarczycą mocno przekroczony cholesterol, po 4) znalazłam pasję do prac w ogrodzie , po 5) nabrałam dużo dystansu do swojej pracy, w której już dawno nie czułam się dobrze, także mimo tego, że serce mi pęka i w poniedziałek popłakałam się na wizycie u dietetyczki to jestem też bardzo szczęśliwa, że mam to, co mam.

3 cykle przerwy, właśnie jestem prawdopodobnie po owulacji po zabiegu, także jak wszystko pójdzie dobrze, to początkiem września już będziemy działać te 3 miesiące to czas, żeby trochę opanować hormony tarczycy i podreperować organizm - obniżyć cholesterol i zapanować nad cukrami.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

tyle pozytywnej energii od ciebie bije. Leczenie i spokój powinny pomóc
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-01, 10:23   #4893
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gaiete Pokaż wiadomość
To stary model, ma już kilka lat i nie widzę, żeby był gdzieś dostępny, ale podsyłam: https://www.al.to/p/179698-golarka-m...ean-shave.html

No i widzę, że po czasie nawet cena spadła, ale za taki model aktualny trzeba dać z 250-350zl, z tego co patrzyłam na szybko.

ja mam zwykłą marketową golarkę i też daje radę, ale jak się nie widzi za bardzo, to wychodzą cuda
Stary 2019-05-01, 10:51   #4894
MadziaMalinka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Październikowe 2019 ❤

Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków Przydały się
MadziaMalinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-01, 11:18   #4895
sharlotka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Właśnie
Czekamy na wieści

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

No przecież, że Cię pamiętamy. Odblokuj się i pisz co u Ciebie O Boże. Nie przypominaj o ogarnianiu Bożeny w pierwszej ciąży koleżanka mnie przekonała, że cukrowanie Bożeny to cudowne rozwiązanie ( dla tych co nie wiedzą, to tak jak depilacja woskiem, ale podobno masa cukrowa jest delikatniejsza) i ja głupia poszłam na to dwa razy. Za każdym myślałam że urodzę, tylko brzuch uniemożliwiał mi ucieczkę. Teraz na pewno tego nie zrobię, tylko nie wiem jak wtedy ogarnę

Cytat:
Napisane przez agnieszka_wilczewska Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie z innej beczki... Jak radzicie sobie z wysiłkiem fizycznym? Dzisiaj moja kuzynka dziwila sie, że sama noszę zakupy i dźwigam. No jak trzeba to trzeba poza tym jak schylam się po głupie pranie do rozwieszenia czy umyje podłogę to zaraz brzuch mnie boli i się kłade... Praktycznie po każdym wysiłku fizycznym tak jest. Ogarniacie same wszystko czy wasi mężowie was wyreczaja?
Niestety nie radzę sobie. Mi szkodzi nawet spacer z małym. Chodzę z nim 1,5-2 godziny i ledwo wracam do domu. Bolą mnie pachwiny do tego stopnia, że człapię jak pingwin. Do tego dochodzi twardnienie brzucha. Zakupy robi mi mój 13-latek, ale też nie zawsze ma jak: szkoła itd. Ale co ciężejsze, to kupuje.

Cytat:
Napisane przez MadziaMalinka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak się cieszę Wszystko wyszło bardzo dobrze!!!
Przyzierność karku:1.8mm, kość nosowa: 4mm Wszystkie narządy też w porządku.
Odetchnęłam z ulgą i uwierzyłam,że wszystko na prawdę może być już dobrze
Nie zdecydowałam się na test podwójny bo nie chcę się znowu stresować To co powiedział mi lekarz w zupełności mi wystarczy
Kupiłam nawet kilka bodziaków w cuchlandzie tylko jeszcze neutralne kolory gdyż nie wiem co będzie
Gratuluję

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Miałam napisać o Bożenie i zapomniałam w poprzedniej ciąży stawiałam lusterko na wannie i ustawialam tak, żebym wszystko co trzeba widziała teraz jeszcze radzę sobie bez lusterka, ale jeszcze miesiąc i znów pójdzie w ruch.

sharlotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-01, 15:40   #4896
Margosia__
Zakorzenienie

Ja z okazji święta pracy pomyłam okna, zrobiłam 3 prania (w końcu slonce), zaległe prasowanie
I zrobiłam generalny przegląd i porządek w szafie mojej i chlopcow.

Urobilam się jak dzik

Teraz w ramach odpoczynku latam za chłopakami na rowerach
Dobrze, że spotkaliśmy piaskownice po drodze to mamy chwile przerwy

Bo wieczorem czeka prasowanie dzisiejszego prania

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-01, 16:57   #4897
meryy82
Zakorzenienie

w ramach majówki i tego, że mam polegować, mój brat z dziewczyną zabrali moje dziecię na wycieczkę

prysznic zaliczony, peeling zaliczony, maseczka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-05-01, 18:55   #4898
gaiete
Zadomowienie

GG do gaiete

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
w ramach majówki i tego, że mam polegować, mój brat z dziewczyną zabrali moje dziecię na wycieczkę

prysznic zaliczony, peeling zaliczony, maseczka
Brawa dla nich, świetny pomysł! Dobrze, że mogłas się zrelaksować.

U nas dziś dzień bardzo na luzie, najpierw mój mąż był pobiegać z córką (ona na rowerze) a ja na spokojnie zrobiłam obiad i trochę odpoczelam a później zrobiliśmy sobie spacerek a przed chwilą moja córka po raz pierwszy poczuła rączką ruchy ️ akurat trafił się wyraźniejszy kopniaczek mega przeżywa i się cieszy

Stary 2019-05-01, 19:02   #4899
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

U nas dziś dzień bardzo na luzie, najpierw mój mąż był pobiegać z córką (ona na rowerze) a ja na spokojnie zrobiłam obiad i trochę odpoczelam a później zrobiliśmy sobie spacerek a przed chwilą moja córka po raz pierwszy poczuła rączką ruchy ️ akurat trafił się wyraźniejszy kopniaczek mega przeżywa i się cieszy

Mały
Stary 2019-05-01, 19:24   #4900
Sylwia880
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!
Dzis po wizycie, ale bez USG, tetno dobre, serduszko ladnie bije, cisnienie w normie, ogolnie spotkanie na luzie
Ja kompletujac powoli wyprawke doszlam do wniosku, ze czas zainwestowac w suszarke do prania. Zamowilam specjalna, z funkcja prosto do szafy, teoretycznie bez potrzeby prasowania. Stwierdzilam, ze tego tyle jest, a jeszcze dojdzie, ze sie zakopie z tym praniem. A koszt energii zelazka i tej suszarki jest podobny...wiec stwierdzilam, ze nie ma co czekac i kupie to juz teraz jutro mamy z mezem akurat "bawelniana" rocznice hahaha to sobie prezent sprawilam. Polecam Wam tez, jesli macie mozliwosc, super sprawa!
Sylwia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-01, 19:27   #4901
Laura Rose
Zakorzenienie

Hej

Gryzelda, dobrze, że wiesz, z czym się mierzysz. Powodzenia dla was.

Madzia, super, że wszystko ok

Agnieszka, ja odczuwam spadek kondycji, ale generalnie fizycznie czuję się świetnie. Byliśmy na szlaku i czułam się genialnie. Jak zobaczyłam grono styranych ludzi pod schroniskiem, dotarło do mnie, że zbudowałam naprawdę fajną formę i zrobiłam tym dla siebie wiele dobrego. Niezły kop motywacyjny No i doceniam swoje dobre samopoczucie, gdy czytam o waszych dolegliwościach.

Zadzwoniła do mnie położna, że nie przyszłam na wizytę w szpitalu. Szkoda, że nikt się nie pokwapił mnie o tej wizycie poinformować
Stary 2019-05-01, 20:00   #4902
gaiete
Zadomowienie

GG do gaiete

Cytat:
Napisane przez Sylwia880 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Dzis po wizycie, ale bez USG, tetno dobre, serduszko ladnie bije, cisnienie w normie, ogolnie spotkanie na luzie
Ja kompletujac powoli wyprawke doszlam do wniosku, ze czas zainwestowac w suszarke do prania. Zamowilam specjalna, z funkcja prosto do szafy, teoretycznie bez potrzeby prasowania. Stwierdzilam, ze tego tyle jest, a jeszcze dojdzie, ze sie zakopie z tym praniem. A koszt energii zelazka i tej suszarki jest podobny...wiec stwierdzilam, ze nie ma co czekac i kupie to juz teraz jutro mamy z mezem akurat "bawelniana" rocznice hahaha to sobie prezent sprawilam. Polecam Wam tez, jesli macie mozliwosc, super sprawa!
To daj znać, jak sprawdza się w praktyce, może też rozważę ja prasuje tylko to, co muszę i to przed założeniem. Odpuściłam jakieś trzy lata temu, bo ilość prania była przytłaczająca...

Stary 2019-05-01, 20:49   #4903
Fubizka
Zakorzenienie

Ja nic nie dzwigam, zakupy albo robie czesto male, albo maz nosi. Lekarz bardzo mi na to zwracal uwage. Dziecka nie mam, wiec ten problem (podnoszenia na rece) mi odpada. Jak ktos mnie prosi, zebym cos podniosla (walizke w autobusie np) to odmawiam, mowiac ze nie moge dzwigac. Raz przestawilam 10kg paczke to mnie potem brzuch bolal, odpuszczam.

Widze, ze wiekszosc z Was jest na suplementach, troche mnie to zastanawia, bo mi dwaj lekarze zalecili tylko i wylacznie kwas foliowy i zakazali jakichkolwiek suplementow.

Gryzelda, zycze Ci, zeby te wyniki byly poczatkiem samych sukcesow w leczeniu i utrzymaniu zdrowej ciazy
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-01, 21:18   #4904
maciejka1987
Zakorzenienie

Hej. Ja wczoraj robiłam badania i trochę niepokoi morfologia. Generalnie dużo strzałek. Ale większość odchylen mało istotnych. Najgorzej leukocyty. Norma do 10, a ja mam 14. I neutrocyty. Norma do 5,a ja mam 10. Generalnie te 2 rosną mi od poczatku ciąży. Lekarz ostatnio mówił że podwyzszony poziom jest normalny w ciąży. W necie widziałam że neutrocyty do 8 w ciąży są normą i się zaczęłam zastanawiać czy przyspieszyć wizytę, czy czekać te 2 tyg.

Tija może Ty masz większą wiedzę jaki poziom jest wciazy niepokojący?

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-01, 21:32   #4905
Fubizka
Zakorzenienie

Morfologie trzeba rozpatrywac cala, sama liczba leukocytow to malo. Masz zawyzone poziomy krwinek niedojrzalych?
Ogolnie zwiekszone leukocyty w ciazy sa norma, ma to zwiazek z immunologia, nasz organizm toczy walke pomiedzy odrzuceniem plodu a wygaszeniem immunologii wlasnie, zeby plod sie rozwijal.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-05-01, 21:42   #4906
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Morfologie trzeba rozpatrywac cala, sama liczba leukocytow to malo. Masz zawyzone poziomy krwinek niedojrzalych?
Ogolnie zwiekszone leukocyty w ciazy sa norma, ma to zwiazek z immunologia, nasz organizm toczy walke pomiedzy odrzuceniem plodu a wygaszeniem immunologii wlasnie, zeby plod sie rozwijal.
Co to krwinki niedojrzale? Nie umiem wrzucić całego wyniku

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-02, 05:30   #4907
Fubizka
Zakorzenienie

Chyba na samym dole powinno byc napisane liczba albo % IG, blastow, bazocytow albo niedojrzalych krwinek.

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

Ps. A mocz masz w normie?

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2019-05-02 o 05:27
Stary 2019-05-02, 05:48   #4908
gaiete
Zadomowienie

GG do gaiete

Dzień dobry wszystkim

Stary 2019-05-02, 06:27   #4909
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Hej. Ja wczoraj robiłam badania i trochę niepokoi morfologia. Generalnie dużo strzałek. Ale większość odchylen mało istotnych. Najgorzej leukocyty. Norma do 10, a ja mam 14. I neutrocyty. Norma do 5,a ja mam 10. Generalnie te 2 rosną mi od poczatku ciąży. Lekarz ostatnio mówił że podwyzszony poziom jest normalny w ciąży. W necie widziałam że neutrocyty do 8 w ciąży są normą i się zaczęłam zastanawiać czy przyspieszyć wizytę, czy czekać te 2 tyg.

Cytat:
Mniej więcej to samo to są też normy dla dorosłych, ciężarne są inaczej rozpatrywane. Lekarz zobaczy całość i oceni nie martw się na zapas. Delikatne odchylenia

Stary 2019-05-02, 06:55   #4910
Fubizka
Zakorzenienie

W sobotę będą znowu ciuszki niemowlęce w Lidlu. Jaram się, bo ceny jak na biobawełnę są niezłe. Jakie rozmiary kupujecie na początek? Mam kilka body 50-56 i zastanawiam się czy teraz nie kupować już w tym drugim rozmiarze. A jak duże będzie dziecko to jeszcze trochę trzeba poczekać aż się dowiemy
Stary 2019-05-02, 07:47   #4911
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

dla takiego dziecka, to musi być przeżycie. Dotarło do niej, że tam jest dzidzia w środku?

Cytat:
Napisane przez Sylwia880 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
taka suszarka, to moje marzenie, ale w naszym mieszkaniu nie ma na nią miejsca. Ale na szczęście mam fajną deskę do prasowania, w poprzedniej ciąży sobie zakupiłam, na początku myśłałam, że trochę mnie poniosło wydawać 200zł, na deskę do prasowania, ale ta vileda z kontaktem jest warta swojej ceny i jakoś nawet polubiłam prasowanie.
Choć jak pomyślę sobie o stercie małych ubranek, to już mi się odechciewa. I czasem się zastanawiam, a co jeśli tego dla noworodka nie wyprasuję?

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Ja nic nie dzwigam, zakupy albo robie czesto male, albo maz nosi. Lekarz bardzo mi na to zwracal uwage. Dziecka nie mam, wiec ten problem (podnoszenia na rece) mi odpada. Jak ktos mnie prosi, zebym cos podniosla (walizke w autobusie np) to odmawiam, mowiac ze nie moge dzwigac. Raz przestawilam 10kg paczke to mnie potem brzuch bolal, odpuszczam.

Widze, ze wiekszosc z Was jest na suplementach, troche mnie to zastanawia, bo mi dwaj lekarze zalecili tylko i wylacznie kwas foliowy i zakazali jakichkolwiek suplementow.

Gryzelda, zycze Ci, zeby te wyniki byly poczatkiem samych sukcesow w leczeniu i utrzymaniu zdrowej ciazy
ja jestem na witaminach, ale mi lekarz zalecił, gdy miałam mdłości i teraz, bo nadal odżuca mnie od ryb i niektórych warzyw (np. szpinak), dzięki nim mam też lepsze wyniki tsh, na początku ciąży miałam na granicy normy, a po kilku tygodniach były ok.
Ale myślę, że jak wszystko jest ok, to wystarczy kwas foliowy.
W poprzedniej ciąży tak dobrze się trzymałam, że tylko kwas foliowy i magnez łykałam.

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

jeśli nie ma żadnych dużych odchyleń i wyniki badań moczu są ok, to myślę, że możesz poczekać. No chyba, że źle się czujesz, masz zawroty głowy, krew leci z nosa itp. do warto skonsultować

Cytat:
W sobotę będą znowu ciuszki niemowlęce w Lidlu. Jaram się, bo ceny jak na biobawełnę są niezłe. Jakie rozmiary kupujecie na początek? Mam kilka body 50-56 i zastanawiam się czy teraz nie kupować już w tym drugim rozmiarze. A jak duże będzie dziecko to jeszcze trochę trzeba poczekać aż się dowiemy
tylko teraz będą ubranka dla letnich dzieci, bodziaki kopertowe fajna sprawa, bo na początku noworodkowi łatwiej się takie ubiera, ale mają tylko na krótki rękaw.

ale za to od soboty 11 maja będą walizki, to chyba tą za 99zł upoluję, co by mieć w co się spakować do szpitala i na później, bo do tej pory pożyczałam walizki od mamy
Stary 2019-05-02, 07:57   #4912
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:

dla takiego dziecka, to musi być przeżycie. Dotarło do niej, że tam jest dzidzia w środku?

taka suszarka, to moje marzenie, ale w naszym mieszkaniu nie ma na nią miejsca. Ale na szczęście mam fajną deskę do prasowania, w poprzedniej ciąży sobie zakupiłam, na początku myśłałam, że trochę mnie poniosło wydawać 200zł, na deskę do prasowania, ale ta vileda z kontaktem jest warta swojej ceny i jakoś nawet polubiłam prasowanie.
Choć jak pomyślę sobie o stercie małych ubranek, to już mi się odechciewa. I czasem się zastanawiam, a co jeśli tego dla noworodka nie wyprasuję?

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

ja jestem na witaminach, ale mi lekarz zalecił, gdy miałam mdłości i teraz, bo nadal odżuca mnie od ryb i niektórych warzyw (np. szpinak), dzięki nim mam też lepsze wyniki tsh, na początku ciąży miałam na granicy normy, a po kilku tygodniach były ok.
W poprzedniej ciąży tak dobrze się trzymałam, że tylko kwas foliowy i magnez łykałam.

jeśli nie ma żadnych dużych odchyleń i wyniki badań moczu są ok, to myślę, że możesz poczekać. No chyba, że źle się czujesz, masz zawroty głowy, krew leci z nosa itp. do warto skonsultować

tylko teraz będą ubranka dla letnich dzieci, bodziaki kopertowe fajna sprawa, bo na początku noworodkowi łatwiej się takie ubiera, ale mają tylko na krótki rękaw.

ale za to od soboty 11 maja będą walizki, to chyba tą za 99zł upoluję, co by mieć w co się spakować do szpitala i na później, bo do tej pory pożyczałam walizki od mamy
No to a propos prasowania będą też parownice I mocno się nad nią zastanawiam, i do ciuszków dziecięcych i przede wszystkim do zasłon, mam zasłonę bawełnianą na całą ścianę 7x2,7 metra, wyobraźcie sobie to wyprasować

Mnie też odrzuciło od ryb jak raz się jedna zepsuła w domu (nie pytajcie... ) i nie wiem kiedy następną zjem, więc zastanawiam się nad kwasami omega.

A ciuszki właśnie letnie ale te bodziaki na spód to i tak chyba się przydadzą. Czy nie?
Stary 2019-05-02, 08:10   #4913
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
No to a propos prasowania będą też parownice I mocno się nad nią zastanawiam, i do ciuszków dziecięcych i przede wszystkim do zasłon, mam zasłonę bawełnianą na całą ścianę 7x2,7 metra, wyobraźcie sobie to wyprasować

Mnie też odrzuciło od ryb jak raz się jedna zepsuła w domu (nie pytajcie... ) i nie wiem kiedy następną zjem, więc zastanawiam się nad kwasami omega.

A ciuszki właśnie letnie ale te bodziaki na spód to i tak chyba się przydadzą. Czy nie?
Ja swojego grudniowca ubierałam w domu w body dr+spodenki albo pajac.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-02, 08:14   #4914
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Lidl ma zawyzona rozmiarówke moje dziecko urodziło się 3510/56 i ubranka na 56 były dla niej za duże. Nosiła je dobry miesiąc. Zakładam, że drugie będzie podobne ganarytowo i też głównie stawiam na 56 i 62.
Cytat:

Nienawidzę kopetowych body! Pozapinac to masakra, myla się te guziczki. Jak mam dzieciaka w to w pracy urbac to jestem chora wole przez głowę

Stary 2019-05-02, 08:16   #4915
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ciuszki w lidlu są dość duże, mój 3 latek normalnie nosi rozmiar 104 a chodzi w sweterku z lidla 86/92
Cytat:

To zależy od Waszych preferencji

My tam pójdziemy chyba głównie w długi rękaw i nie będzie trzeba na wierzch nic zakładać w domu

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Lidl ma zawyzona rozmiarówke moje dziecko urodziło się 3510/56 i ubranka na 56 były dla niej za duże. Nosiła je dobry miesiąc. Zakładam, że drugie będzie podobne ganarytowo i też głównie stawiam na 56 i 62. Nienawidzę kopetowych body! Pozapinac to masakra, myla się te guziczki. Jak mam dzieciaka w to w pracy urbac to jestem chora wole przez głowę

Ja tez wole przez głowę
Przynajmniej szybciej idzie i dziecko się tak nie denerwuje

Mały
Stary 2019-05-02, 08:17   #4916
Fubizka
Zakorzenienie

Grudniowe dziecko to na pewno, ale na połowę października to w sumie dużo zależy od pogody, w zeszłym roku było 25 stopni w połowie października ale równie dobrze może być 10.
No właśnie te 50tki nie są wcale takie małe.

Tija ale Ty jesteś doświadczona, ja nie wiem czy takiej małej klusce dam radę założyć coś przez głowę czy będzie obustronna histeria
Stary 2019-05-02, 08:19   #4917
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Grudniowe dziecko to na pewno, ale na połowę października to w sumie dużo zależy od pogody, w zeszłym roku było 25 stopni w połowie października ale równie dobrze może być 10.
No właśnie te 50tki nie są wcale takie małe.

Tija ale Ty jesteś doświadczona, ja nie wiem czy takiej małej klusce dam radę założyć coś przez głowę czy będzie obustronna histeria
Jak w nocy 5 raz będziesz zapinac te milion guziczkow to też wpadniesz w histerie mój mąż się bał i wymyślił by od tyłu nasowac na główkę body. Ja to mniej delikatna byłam

Stary 2019-05-02, 08:22   #4918
Fubizka
Zakorzenienie

Jakby nie mogli na rzepy zrobić tej koperty
Stary 2019-05-02, 08:22   #4919
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

często słyszę, że w ciąży polecają kwasy omega i jod.

Niby mam już jedno odchowane, ale mi trudno przewidzieć. Pamiętam, że za nim urodziła się moja córeczka, dorabiałam jako niania i zajmowałam się chłopczykiem, któremu urodziła się siostra. I pamiętam, że ona była w domu ubrana w bodziaka, na to pajac i zawinięta w kocyk spokojnie spała (normalna temperatura pokojowa).
I ja w pierwsze dni też tak moją próbowałam ubierać, ale szybko okazało się, że mojej córeczce w takim ubraniu było za gorąco. I w domu najczęściej była w kaftaniku i półśpiochach.
Fakt na spacer zakładałam bodziak na krótki rękaw, do tego pajac, bluza i do wózka.

Ale ciężko przewidzieć jakie dziecko nam się urodzi, do tego na jaki rozmiar kupować. Mi koleżanki odradzały kupowania małych ubranek, mówiły też, że nie potrzeba tego dużo.
A młoda chodź wymiary miała jak standardowy noworodek, to była (i jest nadal) drobna i miałam szczęście, że blisko domu miałam komis z ubrankami, bo dokupiłam mniejsze ubranka. A potem jeszcze dziękibogu kuzynki wysyłały ubranka po swoich córkach. Bo jak się u nas okazało ubranka szły jak woda, tu się ulało, tu qupa poszła taka, że pieluchy nie starczyło, albo rodzice źle pieluchę założyli i siurki się lały. A matka leniwa codziennie prania uruchamiać mi się nie chciało, to byłam szczęśliwa, że mam więcej ubranek.

Więc myślę, że zanim dziecię się urodzi warto zaopatrzyć się rzeczywiście w minimum, a dopiero jak już dziecko się urodzi, to dokupić.
Bo wtedy widzi się co potrzebne, jak dokupowałam kaftaniki i półśpiochy. A moja koleżanka śpiochy, bo pajacy nie lubiła zakładać (zapinać).
Stary 2019-05-02, 08:23   #4920
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby nie mogli na rzepy zrobić tej koperty
I to jest rozwiązanie!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości