Mamy Październikowe 2019 ❤ - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-05-03, 13:09   #5011
Domi_001
Raczkowanie

Dot.: Mamy Październikowe 2019

[1=53a79fa446cdfb8869bfead 901fb105f1bedb9e1_5f7ba57 211d4f;86773537]Dzień dobry

Pozdrawiam spod Ukraińskiej granicy.

Nadrabiam wieczorami co się dzieje na wątku i jak zobaczyłam brzuch UltraMaryny to aż pobiegłam pokazać mężowi jakie osiągi koleżanki pazdziernikowki maja ja jestem przeszczesliwa że zainwestowałam w ostatniej chwili przed wyjazdem na majówkę worek pieniędzy w te okrutnie drogie jeansy ciążowe z hm bo są przewygodne, mimo że jeszcze trochę z tyłka lecą. Nawet mi się wydaje że mam mniejsze mdłości jak mnie tak w pasie nie gniecie.

A co do snów - tydzień przed tym jak pochwalilismy się naszym rosnącym szczęściem z rodziną męża szwagier miał sen jak to teściowa odbiera mój poród w stodole więc ciąża działa chyba nie tylko na sny ciężarówek

Dziewczyny, jak się zabieralyscie/zbieracie do tego ile jakich kupić ubranek? Jest szansa znaleźć jakieś listy gotówce czy trzeba to samemu opracować? Nie mam pojęcia zielonego ile kaftanikow, spioszkow, body, w poszczególnych rozmiarach... Czy może np ugryźć to jako np 5 pełnych kompletów w danym rozmiarze?[/QUOTE]Mój synek był niestety z tych bardzo ulewajacych. Nawet byliśmy w szpitalu na obserwacji z tego powodu. Przebierany był kilka razy dziennie na początku. Teraz na szczęście w razie potrzeby można szybko wszystko dokupić.
Zainwestuj na początek w kilka par pajacykow, body na długi rękaw, polspiochy.
Dla mnie to były takie domowe zestawy. Nie ubieralm w kilka warstw bo moj maluszek był w rożku dodatkowo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Domi_001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-03, 13:26   #5012
meryy82
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Październikowe 2019 ❤

co raz częściej i bardziej czuję ruchy małego Ludka i najczęściej jak siedzę. I teraz już jestem pewna, że to To, takie delikatne gilganie motylka magia
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-03, 13:32   #5013
czubasek20
Zakorzenienie

Ja dziś poczyniłam pierwszy zakup
Zamawiałam kocyk dla małego Jasia to i Róży dobrałam jeden +plus pieluszki muslinowe.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-03, 13:54   #5014
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
co raz częściej i bardziej czuję ruchy małego Ludka i najczęściej jak siedzę. I teraz już jestem pewna, że to To, takie delikatne gilganie motylka magia
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja dziś poczyniłam pierwszy zakup
Zamawiałam kocyk dla małego Jasia to i Róży dobrałam jeden +plus pieluszki muslinowe.
No to powoli ruszamy z wyprawka

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-03, 14:06   #5015
gaiete
Zadomowienie

GG do gaiete

Cytat:
Prawda, to niesamowite! Ja też czuję coraz mocniej a dzisiaj mój mąż poczuł przykładając rękę do brzuszka i dopiero wtedy dzidzia pokazała, co potrafi

gaiete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-03, 14:09   #5016
EwelinciaLipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gaiete Pokaż wiadomość
Prawda, to niesamowite! Ja też czuję coraz mocniej a dzisiaj mój mąż poczuł przykładając rękę do brzuszka i dopiero wtedy dzidzia pokazała, co potrafi

Ooo to musi być cudowne. Nie mogę się doczekać 😍
EwelinciaLipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-03, 14:10   #5017
gaiete
Zadomowienie

GG do gaiete

Cytat:
Napisane przez EwelinciaLipiec Pokaż wiadomość
Ooo to musi być cudowne. Nie mogę się doczekać
Szczerze? Miałam łzy w oczach, tak się wzruszyłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-05-03, 14:15   #5018
EwelinciaLipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gaiete Pokaż wiadomość
Szczerze? Miałam łzy w oczach, tak się wzruszyłam

😍😍 Wspaniałe. Tym bardziej że to nie Twoja pierwsza ciąża i wiedziałaś czego się spodziewać. To istna magia. Jeszcze troszkę i ja poczuje 😍
Ultra nam się zgubiła cos.. 🤔
Stary 2019-05-03, 14:26   #5019
Calineczka81
Zadomowienie

Dziewczyny, gdzie ja mam czuć te ruchy, muskania. Bardziej w dole brzucha, czy w okolicach pępka, tzn. wyżej . W dole brzucha ciągle coś mnie niby drapie, muska, tylko nie wiem, czy to mały LUDEK️.

Calineczka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-03, 14:31   #5020
carmelove_03
Zakorzenienie

Ja jeszcze niedawno się zastanawiałam czy to co czuję to ruchy dziecka, ale czuję je coraz częściej i mocniej Aczkolwiek nadal są delikatne, mój TŻ jeszcze ich nie czuje
carmelove_03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-03, 14:35   #5021
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Calineczka81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdzie ja mam czuć te ruchy, muskania. Bardziej w dole brzucha, czy w okolicach pępka, tzn. wyżej . W dole brzucha ciągle coś mnie niby drapie, muska, tylko nie wiem, czy to mały LUDEK️.

Ja czuje na wysokości kości biodrowych.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-05-03, 14:42   #5022
Calineczka81
Zadomowienie

Cytat:
Ja czuje na wysokości kości biodrowych.
Ja niżej czuje. Najczęściej po jedzeniu lub jak leżę. Myślę, że to chyba Maluszek. Wypytam o wszystko lekarza we wtorek, o łożysko też.

Calineczka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-03, 14:47   #5023
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę, że jak poczujesz te ruchy, to będziesz wiedziała, że to To.
Bo gdzie, to zależy gdzie jest łożysko. Tak gdzieś poniżej pępka

Stary 2019-05-03, 14:50   #5024
gaiete
Zadomowienie

GG do gaiete

Cytat:

Te pierwsze czułam bardzo w dole brzucha, teraz jak już je widać i inni są w stanie wyczuć, to nawet bliżej pępka najpierw to były delikatne puknięcia lub takie uczucie "motylkow w brzuchu" a teraz to czasem brzuch mi wypycha w tym jednym miejscu

Stary 2019-05-03, 14:58   #5025
sharlotka87
Rozeznanie

Cześć :róża:
Cytat:
Dziewczyny, brzuchy naprawdę okazałe. Ja idę chyba na rekord w tym wątku. U mnie na wadze od końca grudnia +7kg.
We wtorek nareszcie zaglądam do Dzidziolka. Sama się dziwię, jak ja miesiąc wytrzymałam.
U mnie dziś 19 tydzień. I już prawie półmetek.
Niby 7 kg na plusie, ale ty już jesteś w połowie ciąży
Cytat:
Noooo druga część wątku brzmi poważnie.
Będzie już Spokojniejsza i szczęśliwsza, dopiero kolejna będzie nerwowa
Haha
Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Hej. Ja jestem dużych rozmiarów, miałam nic nie przytyć, a mam już 2kg na plusie. Ale przed ciąża nie miałam problemów z zaparciami. Teraz zrobiła się masakra... Muszę czopki kupić. Bo teraz jem śliwki i jabłka i efekt kiepski.

W ciąży z córką przytyłam 10. Szybko zrzucilam, ale potem szybko wróciło i już było ciężej zrzucić, także teraz chce się bardziej przypilnować

10 kg. Zawsze byłam ciekawa jak to jest tylko tyle przytyć. W pierwszej ciąży przytyłam 24 kg, w drugiej 15. Może teraz się uda te 10 ogarnąć
Cytat:
Napisane przez Domi_001 Pokaż wiadomość
U mnie na razie 1 kg na plusie. Z synkiem przytyłam 20 kg... Tydzień po porodzie było już - 13. Teraz staram się nie dopuścić do tego samego...

Ja te zł się pilnuje, zwłaszcza, że cukier mam nap granicy normy, więc słodycze poszły w odstawkę.
Cytat:
Ja z tego co pamiętam nic nie mieszalam. Zeszliśmy z mm w butli na mleko w owsiance albo z płatkami.
My też tak robiliśmy ze starszym. Poszliśmy w płatki [1=53a79fa446cdfb8869bfead 901fb105f1bedb9e1_5f7ba57 211d4f;86773537]Dzień dobry

Pozdrawiam spod Ukraińskiej granicy.

Nadrabiam wieczorami co się dzieje na wątku i jak zobaczyłam brzuch UltraMaryny to aż pobiegłam pokazać mężowi jakie osiągi koleżanki pazdziernikowki maja ja jestem przeszczesliwa że zainwestowałam w ostatniej chwili przed wyjazdem na majówkę worek pieniędzy w te okrutnie drogie jeansy ciążowe z hm bo są przewygodne, mimo że jeszcze trochę z tyłka lecą. Nawet mi się wydaje że mam mniejsze mdłości jak mnie tak w pasie nie gniecie.

A co do snów - tydzień przed tym jak pochwalilismy się naszym rosnącym szczęściem z rodziną męża szwagier miał sen jak to teściowa odbiera mój poród w stodole więc ciąża działa chyba nie tylko na sny ciężarówek

Dziewczyny, jak się zabieralyscie/zbieracie do tego ile jakich kupić ubranek? Jest szansa znaleźć jakieś listy gotówce czy trzeba to samemu opracować? Nie mam pojęcia zielonego ile kaftanikow, spioszkow, body, w poszczególnych rozmiarach... Czy może np ugryźć to jako np 5 pełnych kompletów w danym rozmiarze?[/QUOTE]Ja przy drugim musiałam kupować wszystko bo nic nie miałam. Miałam nadzieję, że drugi okaże się podobnych rozmiarów co pierwszy syn, ale się myliłam starszy ważył 3200 g i miał 54 cm, a drugi ważył 4000 g i miał 60 cm. Także małych ubranek nie założył ni razu. Kupowałam po 7 sztuk body z długim rękawem i 7 z krótkim, pajacyki też 7 sztuk. Pieluch tetrowych wzięłam chyba z 40 i bardzo dobrze bo baaaardzo się przydały.
Cytat:
Zazdroszczę.

Ultra,
dobrze kojarzę, że rodziłas 17 dni po terminie? Powiedz czy kazali ci zostać w szpitalu czy w domu czekałas na rozpoczęcie akcji?

sharlotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-05-03, 19:46   #5026
Fubizka
Zakorzenienie

Z tymi ruchami to fajnie macie A ze przez skore czuc na takim etapie to jestem w szoku

A ja sie dzisiaj dowiedzialam, ze salami nie mozna jesc w ciazy. Co zjadlam do tej pory to moje. No kurcze skad mialam to wiedziec Robie pizze i mam teraz do dyspozycji ser i oliwki
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-03, 19:53   #5027
EwelinciaLipiec
Zadomowienie

Ultra a kiedy się u Ciebie pojawił Brzunio w pierwszej ciąży?
Dziewczyny a jak to u Was wyglądało??
Stary 2019-05-03, 20:06   #5028
sharlotka87
Rozeznanie

Cytat:
Ultra a kiedy się u Ciebie pojawił Brzunio w pierwszej ciąży?
Dziewczyny a jak to u Was wyglądało??
W pierwszej ciąży brzuch pojawił się w 6 miesiącu. Już nie mogłam się go doczekać, a byłam bardzo chuda. Ważyłam 47 kg przy 164 cm. Myślałam, że pokaże się szybciej. Za to w drugiej ciąży był prawie od razu ale to przez niezamknięte rozejście mięśnia prostego brzucha. Po porodzie zamknęłam i w tej ciąży jest już normalnie

sharlotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-03, 20:15   #5029
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Z tymi ruchami to fajnie macie A ze przez skore czuc na takim etapie to jestem w szoku

A ja sie dzisiaj dowiedzialam, ze salami nie mozna jesc w ciazy. Co zjadlam do tej pory to moje. No kurcze skad mialam to wiedziec Robie pizze i mam teraz do dyspozycji ser i oliwki
No właśnie, te ruchy nie czuję jakby przez skórę, tylko w środku.

A zupełnie zapomniałam, że nie powinno się jeść salami, ale do pizzy chyba można? Jeśli idzie do piekarnika, tak jak z sera i niepasteryzowanymi, z pizzy można bo są po obróbce termicznej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-05-03, 20:52   #5030
Fubizka
Zakorzenienie

Na logike skoro toxo ginie w 60 stopniach, to na pizzy powinno zdechnac, bo w mniej niz 200st sie chyba pizzy nie robi, ja robie w 220. Ale ja jadalam tak na kanapce A teraz odpuszczam bo juz mi sie odechcialo (foch totalny ).

Serio nie wiedzialam, ze salami moze miec toxo czy listerioze.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-03, 21:56   #5031
gr8ania
Moderator

Dziewczyny, skończyłyście wątek. Czy ktoś założy nowy?
Stary 2019-05-03, 22:01   #5032
UltraMarryna
Zakorzenienie

2 część założona

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-03, 22:06   #5033
gr8ania
Moderator

Zapraszam do nowej części

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1266842
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości