|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Zgadzam się, też czasami odciągam zwłaszcza w nocy jak śpi i nie kwapi się zjeść. Potem to wyparzanie jest najgorsze. Ja tyle nie ściagam-zazwyczaj 40 ml, raz chyba zdarzyło się 60, więc nie wiem jak to wygląda jak on ciągnie, czy lepiej czy gorzej.
Tż jutro ostatni dzień w domu się boje co to będzie..Zwłaszcza że czasami jestem taka bezradna...Leży na przewijaku, dupsko oporządzone a on sobie zrobi prrrryt i sik i cala zabawa od początku. W dodatku trzeba przebrać i powycierać wszystko naokolo. A jak widzę ciuchy przekładane przez głowe to jestem chora. Tż je zaklada, ja nie umiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Ktoś mi dziecko podmienił...wczoraj wieczorem tak płakała do23 że byłam przerażona co jej jest...nawet cyca nie chciała
a miedzy tym krzykiem były momenty, że się uspokajała i się śmiała. Zdecydowanie mówiące dziecko to skarb dziś od rana to samo aż jej dałam czopek viburcol bo momentami mam ochotę jechać z nią do jakiegoś szpitala. I tak np płacze 30 min a później przestaje i się śmiej do lampy A trądzik niemowlęcy mamy taki mocny że aż serce boli... Cytat:
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze to jakies jednorazowe.A mojemu dziecku starszemu dzis teraz wypadl ząb, dolna jedynka, ktora juz dawno mu sie ruszała mam juz takie "stare" dziecko. Karmilam Leo, a ten przylatuje z jezykiem wypietym i czyms bialym. Myslalam, ze jakas tabletke wzial, a to zab byl. Trzeba bedzie z kasy wyskoczyc bo juz schowal pod poduszke zeba i czeka na zebuszke. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
Hej
my dziś byliśmy na sesji, Mały super współpracował i szybko poszło teraz dzieciaczki już śpią a my się relaksujemy i oglądamy tv ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3096 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez sie zastanawiam czy mu nie zacząć dawać mm na noc bo długo tak nie pociągnę . Cytat:
Cytat:
W nocy był płacz dzis i rano - chyba brzuch bo tak sie napinał, wyginał , płakał okropnie chwilami serce sie krajało. Nie cierpię jak nie wiem o co chodzi .... Cytat:
Cytat:
No ale moge sie tylko domyślać.... tak zgadzam sie tez wole juz starsze mówiące dzieci w takich sytuacjach
|
|||||
|
|
|
|
#3097 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
tz sprząta na razie ale mam ochotę zrobic to sama. Doceniam ale facet to facet fajnie ze masz pomoc. Mi babcie też pomagają. A moja mama to już w ogóle. Gównie przy starszej. Jak zrobi się cieplo będzie brala młodsza z rana na spanie na tarasie bo w wózku ładnie spi. Ja będę mógł czas starszej poświęcić. Strasznie męczy mnie to poczucie winy i rozdarcie pomiędzy dwoma corkami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Moja też płacze przy piersi i wiem ze to przez to ulewanie. Łyka powietrze. Muszę brać wtedy do odbicia. Beka jak stary po piwie jak się odbije albo uleje to zjada już spokojnie. A czasami po prostu chce spać i nie chce jeść ale instynkt karze ssać, więc płacze. Wtedy podaje smoczek, pobujam i zaraz śpi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
U nas mamy podzial w mezem. Ja ogarniam dom wewnatrz, a maz ogrod, ktory mamy duzy. On kosi, plewi, sadzi drzewka zwykle i owocowe, trawe sieje, zrobił chodniki, wiate, grilla z kamienia i jeszcze mu cos non stop wymyslam. Teraz ma mi zrobic donice drewniane i musi jakos zabudowe z kamienia zrobic na hydrancie, ktory mamy taki roboczy. Mi taki podzial odpowiada bo sam dom jestem w stanie ogarnac.
Dzien dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamaszkrabka strasznie szybko ten czas leci... Starsza niedawno była malusia a teraz juz pyskata
![]() Dzis wkoncu przedszkole po 4 tygodniach... W sumie to od 6 tyg byla tylko pare dni. Ten tydzien jest rano mąż to ja wozi a ja odbieram ale przyszły tydzien ja rano prowadzę i juz mam stresa jak to ogarnąć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak przezyje 1,5 miesiaca z dwojka w wakacje
![]() Ja sie pytam gdzie ta wiosna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra zeby domu nie ogarnąc, tz wiekszosc robi, nawet zakupy. Ja tyle co moge. Lubie zdrowo i dobrze zjesc i zalezy mi na diecie corki wiec planuje obiady do przodu, robie listy zakupow, ale jak nie zrobie to tz zawsze cos kupi i cos wymysle...no a tak ostatnio ciezko z maluka bo na 3 minuty nie moglam jej samej zostawic Wczoraj 3 godziny siedzialam z małabo non stop placz, kupa, ulewnie, spac sama nie nie moze. Az sie boje pisac teraz to ale spi od godziny w swoim lozeczku, ja zrobilam obiad i pije kawe no i wlasnie napisalam i sie obudzila |
|
|
|
|
|
#3102 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mam techniczne rozkminy. Zakładając, że jutro przyjmą mnie do szpitala i chcieliby balonik założyć: to mnie kierują na patologię ciąży i tam to się odbywa czy na porodówce? A drugie pytanie to rozumiem, że ten cewnik sobie stamtąd wychodzi, więc muszę śmigać w koszuli a nie np w leginsach?
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
Cytat:
U nas dziewczyny przyjmowane do wywoływania leżały na patologii ciąży, ale z reguły były przyjmowane jednego, a dopiero drugiego dnia zakładany był cewnik. Ja smigalam w legginsach, to aż tak nie wystaje rurki są dość elastyczne i mozna je zgiac w gaciach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze jest właśnie jak dziecko płacze A Ty nie wiesz dlaczego i nie możesz mu pomóc, aż serce peka ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry śniło mi się dziś, że wymiotowalam i miałam podejrzenie ciąży ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3105 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez nie wiem jak ogarnę jak tz skończy urlop 🙈 teraz sprząta, przewija, animuje starsza, a ja dzięki temu mam czas na spokojnie cokolwiek zrobić.
Moje starsze dziecko zaczyna dziś przedszkole 😱 tz jest z nią na adaptacji i tak przez kilka dni. (Nawet tego bym bez niego nie ogarnęła bo jak, z noworodkiem tam siedzieć?) Wzruszyłam się pakując śniadaniówkę i machając na pożegnanie... jaka ona już duża... |
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Balonik mi nie wypadł, w sensie że na podłogę czy do wc 😂 Dlatego byłam w szoku jak poszłam na badanie i się okazało, że "wypadł" ale do pochwy, czyli wysunąl się z szyjki i mam 4 cm rozwarcia. Faktycznie jak teraz o tym myślę, to go czułam bardziej niż jak został zalożony. Ja mialam koszulę i mi bylo wygodnie przy badaniach, bo tylko gacie w dół i heja. Trzeba pamiętać, że przy baloniku wiszą takie rurki do kolan, przykleili mi je do uda żeby tak nie dyndały, ale i tak sie odrywały. Nie wiem czy w legginsach byłoby mi lepiej... Ostatni dzień tż w domu, od jutra hardkor level hard coś czuję 😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Mama mnie zagięła, dzwoni dziś i mówi, że muszę pomyśleć co na dzień dziecka, ja już w głowie jakaś wizja nowych perfum, a ona dokancza- dla niuni. Łops, spadlam w rankingu
A tak swoją drogą, czego mogę sobie zazyczyc, bo mam wrażenie, że wszystko mamy poradzcie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, ja Ci nie poradzę, bo nie wiem co macie. Za to byłam w takim nowootwartym sklepie dziecięcym i...nic nie kupiłam, bo stwierdziłam, że poczekam na odwiedziny, a nuż coś fajnego ktoś przyniesie 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3109 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a dupa rośnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#3110 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że więcej koszul więc pewnie tak bedzie ale leginsy też wezmę
![]() Jutro tam wybieram się koło południa i liczyłam, że może od razu zaczną coś działać.. Po co mam tam bezczynnie pół dnia i noc spędzać no nic zobaczymy jak to hula w tym szpitaluWysłane z aplikacji Forum Wizaz Jestem po ktg w medicoverze , tam na wychodne zawsze jakiś lekarz musi spojrzeć i podbić zapis. Powiedziała, że nie jest najlepszy i ze małe skoki tętna dziecka, że może coś się z łożyskiem dziać i sugeruje nie czekać do jutra, tylko dzisiaj się zgłosić do szpitala. Myślę, że mlody leniwy jest poprostu, ale lepiej tyle po terminie nie swirowac, więc teraz jadę do domu się ogarnąć i pojedziemy dziś. Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-05-06 o 11:51 |
|
|
|
|
#3111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Ile można zostawić przygotowane mm w butelce?
Zrobiłam na zapas dla teściowej butelkę do mojego odciągniętego, dwie godziny temu. Wyrzucić ? Zostawić ? Jak to robicie ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na opakowaniu powinno być napisane w jakim czasie trzeba wykorzystać przygotowane mleko, z reguły chyba max 2h. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba bym na zawal w nocy padla po takim snie. Cytat:
Czekamy na informacje! Cytat:
![]() U nas dzis jakis kryzys. Leo nie mogl zasnac od 9:30, w koncu zamotalam go w chuste i poszlam na fotel bujany. 2 minuty i spal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2019-05-06 o 13:03 |
|||
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na tych zajęciach. Zostawiłam swoje mleko i mm w razie czego. Bo on czasem potrafi zjeść i za pół h zachowuje się jakby nigdy w życiu nic nie jadł :p
Albo wypije tylko 30 ml i nie chce więcej, a za 2-3 h zjadłby znowu. Raz już po chyba 4 h dałam mu pozostałość butelki. Okej to wyleje to mleczko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas po wizycie położnej. Przyrosty wagi się poprawiły i teraz waży 3,850. Kilka potówek ma na szyjce - nie wiem jak to powiem mężowi bo my ciagle dyskutujemy o tym czy nie za zimno/ciepło małemu i to mąż zawsze jest za tym zeby było chlodniej. I jednak będziemy konsultować wzmorzone napięcie. Leżac na brzuszku uniósł głowę, trzymał ją długo w górze a później przekręcił się na placy - tak nie może robić 3 tyg. maluch. Dzien dziecka - w przypadku moich dzieci to tez problem, jeden juz duży i nie mam pomyslu co takiemuu mlodzikowi podarować. Dtugi malutki i też nie wiadomo co by chciał cos trzeba wykombinować---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#3117 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie tez wydaje, ze Leo zbyt mocno trzyma glowe chociaz nie wiem czy to norma bo Igor z kolei nie trzymał bo mial slabe miesnie brzucha. Na wizycie w poradni noworodkowej go przebadaja to moze cos sie dowiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
Hej
my po wizycie poloznej, Wojtuś przez tydzień przybral 260 gram na moim mleku wiec prawidłowo kolejna wizyta za tydzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() maty właśnie mam, nawet 2 ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.

a miedzy tym krzykiem były momenty, że się uspokajała i się śmiała. Zdecydowanie mówiące dziecko to skarb
dziś od rana to samo aż jej dałam czopek viburcol bo momentami mam ochotę jechać z nią do jakiegoś szpitala. I tak np płacze 30 min a później przestaje i się śmiej do lampy

dobrze ze mała przesypia tak 4-5 godzin ciągiem w nocy.
mam nadzieje, ze to jakies jednorazowe.
mam juz takie "stare" dziecko. Karmilam Leo, a ten przylatuje z jezykiem wypietym i czyms bialym. Myslalam, ze jakas tabletke wzial, a to zab byl.
Trzeba bedzie z kasy wyskoczyc bo juz schowal pod poduszke zeba i czeka na zebuszke.
my dziś byliśmy na sesji, Mały super współpracował i szybko poszło
w ciazy wstawalam czesto w nocy do toalety wiec 3h snu w ciagu to luksus, a wstawanie o 6:30 to tez luksus bo do pracy wstawalam o 4:30 
wiec ja obstawiam, ze nasze kp sie szybko skonczy bo odciagac mi sie nie bedzie tym razem chcialo.
tz sprząta na razie ale mam ochotę zrobic to sama. Doceniam ale facet to facet
jak się odbije albo uleje to zjada już spokojnie. A czasami po prostu chce spać i nie chce jeść ale instynkt karze ssać, więc płacze. Wtedy podaje smoczek, pobujam i zaraz śpi. 

masakra zeby domu nie ogarnąc, tz wiekszosc robi, nawet zakupy. Ja tyle co moge. Lubie zdrowo i dobrze zjesc i zalezy mi na diecie corki wiec planuje obiady do przodu, robie listy zakupow, ale jak nie zrobie to tz zawsze cos kupi i cos wymysle...no a tak ostatnio ciezko z maluka bo na 3 minuty nie moglam jej samej zostawic 

śniło mi się dziś, że wymiotowalam i miałam podejrzenie ciąży
26.08.2017
poradzcie