|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019 cz.2
Cytat:
Bylam dzisiaj w Ikei po jakies drobnostki. Szczerze nie cierpie tego sklepu, ale nie mam zadnej, lepszej alternatywy. W kazdym badz razie mebli u nich nie kupuje Maz juz lozeczka ogladal, ale wybilam mu to z glowy.
|
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Kocurasek cieszę się że już trochę lepiej.
Jestem po 1 zajęciach szkoły w sumie tylko organizacyjne ale fajnie to wygląda. Jest 12 spotkań do tego raz w tygodniu można bezpłatnie pójść na fitness, fitness w wodzie lub spotkać się indywidualnie z położną. Można też dokupić sobie doratkowo fitness jedne zajecia 10 zł. Do tego bezpłatne badania i szkolenia np. Chustonoszenie, masaż shantala w sumie jest 10 dodatkowych szkoleń i można bezpłatnie po 32 tc korzystać. Jedynie płatny jest kurs z doradcą laktacyjnym ale 2godzinny kurs kosztuje 30 zł. Raz można bezpłatnie skorzystać z porady psychologicznej, dietetyczne lub fizjoterapeutycznej. Ktg też można u nich bezpłatnie a po porodzie położna przyjdzie do mnie od 4 do 6 razy. Dostalysmy numery telefonów do wszystkich położnych i możemy dzwonić w każdej sprawie i mają położną ze szpitala w którym będę rodzić także super . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 2x po 3h szkole rodzenia i 2x 2h karmienia poersia i to tyle Wlasnie zamowilam lamtator i krem na sutki no i wygralam aukcje- paczka ubran ciazoeych, 23 sztuki za 5f. Bylam odebrac no i piora sie.Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
|
#1144 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do jakości, to w opisach najczęściej jest podana gramatura. Takie id 250 są już chyba ok z tego co pamietam. A najlepsze tetry jakiś miałam były z Ikea. Oni to nazywali chyba kocyk muślinowy czy jakoś tak, a to byla taka super tetra, z która nic się nie działo. Wychodzimy drożej niż tetry na Allegro, ale jakość super. Kilka sztuk mi zostało do tej pory Cytat:
Ja właśnie skończyłam szkole rodzenia. Nie wiem kiedy zleciało te 6 spotkań, ale tez jestem zadowolona ze poszłam ![]() W pierwszej ciąży tez chodziłam ![]() Cytat:
Łóżeczko turystyczne może byc zamiast tradycyjnego, ale zwracam uwagę na jedna rzecz: turystyczne mają max 2 poziomy wysokości, a drewniane 3. Czyli jak dziecko zacznie się podciągać i siadać to już trzeba będzie się głęboko schylać. Niby nic, ale dla mnie robi różnice. Ja tez mam rodziców 200 km od siebie i zrobiliśmy tak, ze w domu miałam zwykle drewniane, które złożyło nam 2,5 roku, a u rodziców na stałe było turystyczne, w którym syn sypiał ponad 3 lata Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
Mamy sierpniowe 2019 cz.2
A u mnie zaczął się 29 tydzień i zaczynam łapać stres ze to już niedługo. Syn urodził się w 36+3, koleżanka w 31. I to mnie tak przeraża, ze jakby miało być podobnie, a ona tez miała jakieś kłopoty z łożyskiem, to bym rodziła już zaraz za dwa tygodnie!
Poza tym dziś wizyta, przez te 3 tygodnie stęskniłam się, ciekawe co tam w brzuchu słychać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Panna Migotka 86 Czas edycji: 2019-05-07 o 07:53 |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, dziewczyny. Tak Was czytam i czuję, że totalnie nie jestem jeszcze zorganizowana. Z wyprawki dla dzidziusia mam nic. Z rzeczy dla mnie również mam nic xD Chyba pora się ogarnąć :P
|
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy dobrych chęciach w jeden dzień da się wszystko przez internet ogarnąć. ja bym nie miała co robić wtedy, więc dzielę sobie zadania na miesiące ehh... śpię coraz gorzej. biodra bolą, co chwilę siku, synek się mocno wypina, co jest trochę bolesne (i skala tego wypinania nawet przeraziła dziś mojego męża - a tak mówił, że przesadzam :P)
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1151 | |||
|
Zadomowienie
|
Shiz oczywiście wczoraj zapomniałam, wybacz
https://allegro.pl/oferta/pielucha-t...MWFiMjQzODc%3D siostra zamawiała z tego linku i są bardzo fajne, nic się z nimi po praniu nie dzieje . Cytat:
A co z dzieckiem koleżanki ? 31 tc to bardzo wcześnie ![]() Cytat:
. Wybierz wózek, fotelik, łóżeczko, trochę ciuszków, pieluchy, kocyk, koszule, staniki. Teraz jest wszystko tak dostępne , że w razie czego w każdej chwili można dokupić.Jak moja siostra leżała po porodzie, to dziewczyna z łóżka obok zapytała czy mogłabym jej kupić koszulę do karmienia, bo jej się ubrudziła a mąż może przyjechać następnego dnia, za pół godziny miała nową koszulę . Tylko precyzyjne informacje dla męża trzeba wydawać i wszystko ogarnie ![]() jak trafiłam w zeszłym roku do szpitala, to miał pojechać do domu i mnie spakować i przywiózł mi zamiast getrów spodnie termiczne a z kosmetyków , pastę do zębów i szczoteczkę dostał szczegółowe informacje i drugi raz już ogarnął ![]() Cytat:
Edytowane przez Marianna48 Czas edycji: 2019-05-07 o 10:06 |
|||
|
|
|
|
#1152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
łóżeczko też mamy od nich, resztę mebelków też.---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Trzymam kciuki, daj znać jak coś będziesz wiedzieć.
|
|
|
#1153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam w rodzinie przypadki poronien ciazy w okolicach 20 tyg i nie wyobrazam sobie zeby rozmyslac co by bylo, gdyby mi sie to przytrafilo. Samym takim mysleniem i zwiazanym z tym stresem, mozna na siebie sciagnac problemy. Powodzenia na wizycie. Cytat:
Bedzie dobrze, daj znac po wizycie. |
||
|
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
Gin założył mi pessar ... mam sie oszczędzać..
😑 szyjka mi sie skróciła do 1cm ale jest twarda i zamknięta Pozay tym z dzieckiem i łożyskiem wszystko ok.. i siusiak jest nie odpadł 😉 |
|
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1156 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiadomo, że tera też może zdarzyć się wszystko, ale w tej mojej konkretnej sytuacji: syn urodził się jako wcześniak, więc mam podstawy, żeby spodziewać się że teraz też mogę urodzić wcześniej. Od początku ciąży mam rózne komplikacji, których źródeł lekarz nie jest w stanie wyjaśnić, a komplikacje głownie koncenrują się na łozysku. Ta koleżanka też miała problem z łożyskiem, który wystąpił nagle, z dnia na dzień miała cc w 31 tygodniu właśnie. Nie sądzę, żebym tutaj przesadzała. Poza tym, to mi daje takiego trochę kopa, żeby mieć wszystko przynajmniej wyrane, żeby jakby co można było szybko kupić. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
weekend majowy się skończył, mąż wrócił do pracy i trzeba wracać do codzienności ![]() Mam dziś wizytę odebrałam też wyniki z krwi i krzywej. Mam nieznacznie podwyzszony cukier na czczo 96 reszta Oki no i hemoglobiny spada 10,2 Ale to akurat nic dziwnego zobaczymy co dziś gin powie. Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
Marianna swietna masz ta szkole rodzenia. Tyle zajęc. U mnie tez w miarę, bo mam chyba z 10 spotkań, mam tez numer do poloznej. Jednak nie slyszalam nic o fitness, a chętnie bym poszla.
Paulina daj znać co z tymi plamieniami. Kurcze nigdy nie wiesz czy to normalne, czy groźne. Wczoraj mialam wizytę i powiedzialam lekarzowi, ze mnie swedzą nogi, brzuch o rece. O malo nie spadl z krzesla i juz dzisiaj od rana mnie wyslal na badania w kierunku cholestazy. Czekam teraz na wyniki. Faktycznie sie drapiw, ale w sumie przed ciązą tez tak często miałam. No i do 27 maja mam zrobic test obciazenia glukozą. W szkole rodzenia mozna pojsc i tam aie lezy na kozetce w jednoosobowym pokoju. Do tego robiĂ☠ ktgi podobno miło jest. Pare miesiecy temu mowilam "ee tam, pojde do zwyklego labo". A dzisiaj mam juz dosc siedzenia albo stania, dzisiaj 8 osob przede mna. Nikt mi nawet nie ustapil krzesla a celowo ubralam obcisla bluzkę, zeby nikt sie nie musial domyslac czy jestem w ciazy. Paulina dobrze,.ze juz masz pessar, to teraz tylko odpoczywaj
Synek jest z nami od 20 sierpnia 2019 Edytowane przez chica latina Czas edycji: 2019-05-07 o 11:11 |
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na tym etapie to już raczej większość ma problemy z hemoglobiną , także pewnie żelazo dostaniesz . Mnie czeka krzywa w poniedziałek i reszta badań , zobaczymy jak tam moja hemoglobina czy ruszyła trochę w górę Daj znać po
|
|
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1161 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prześcieradła, podkłady i inne pierdoły mam zaplanowane od tego sprzedawcy, to hurtem wszystko się zamówi ![]() Cytat:
|
|
|
#1162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
raczej rzadkością jest jak komuś nie spada hemoglobina więc biorę to za normę Dam znać po wizycie. Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1163 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jak to tylko problem skórny to może spróbuj balsamy przeciwświądowe dla atopików, u nas u córki się sprawdzają a potrafi się aż do krwi drapać , nie wiem czy one mogą być w ciąży stosowane, ale jeśli się nadają dla noworodków to myślę że i w ciąży będą ok u nas się sprawdziły z LaRocha Lipikar AP+, Mediderm a najbardziej z Avene XeraCalm AD - super tylko nie jest tani.U mnie w szkole rodzenia jest labo tylko dla ciężarnych i podczas krzywej leży się na workach sako i ogląda telewizję ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1164 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz leżeć i odpoczywać
|
|
|
#1166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mozna w ciazy ten la Roche Lipikar? Ja to dostalam gratis w Doz i nawet nie wiedzialam co to jest. Mam jakis specyfik emolium intensiv, no i jakies Emotopic od 1 dnia zycia -tez grariay
Synek jest z nami od 20 sierpnia 2019 Edytowane przez chica latina Czas edycji: 2019-05-07 o 14:27 |
|
|
|
|
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
Paulinka, kurcze, ale się musiałaś strachu najeść z tym plamieniem :/ Dobrze, że od razu zareagowałaś. To teraz odpoczywaj ile się da, a Maluch niech grzecznie sobie siedzi i nie straszy mamy
|
|
#1169 |
|
Raczkowanie
|
Mam wyniki-nie mam cholestazy. Czyli zwykłe swędzenie albo alergia. Najadłam się strachu, bo ja chyba nigdy nie miałam dobrych wyników wątrobowych. I od razu w głowie myśl, że w ciązy to juz dopieroo będą złe. Okazalo się, że w ciazy wyszły w normie jak nigdy.
|
|
#1170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to już na spokojnie możesz walczyć z suchością skóry
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

Maz juz lozeczka ogladal, ale wybilam mu to z glowy.

jade do przychodni właśnie zobaczyć co sie dzieje