![]() |
#4231 | ||
Wielce Szanowna Pani
|
Dot.: Czerwcówki 2019 cz.4
Cytat:
U mnie dzisiaj wysyp racuchów- zmniejszyłam proporcje w przepisie o połowę (tylko jabłek dałam dwa razy więcej) i wyszło mi tyle, że jeszcze dwa dni będę je jeść ![]() Cytat:
No właśnie chcę używać regularnie, a nawet przy drugim dziecku... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale bym zjadła Podaj przepis jak masz sprawdzony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
https://www.kwestiasmaku.com/przepis...owe-z-jablkami Tylko ja teraz zrobiłam z połowy składników, ale jabłek dałam 2,5 szarej renety (bo kwaskowata i najlepsza do wypieków). Jak nie zwiększysz ilości jabłek to fajne są, ale ciężko na jabłko trafić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skończony 37 tydzień 🤩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziel się :P Cytat:
![]() Jeśli chodzi o karmienie to ja i tak nie wyobrażam sobie dłużej niż do roku. A najprawdopodobniej dałabym sobie spokój jak zęby zaczely by iść. ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Zimno u mnie strasznie :/ Byłam w 2 kolejnych biedronkach i ani jednej S :/ ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Ja juz mam wszystkie wyniki potrzebne do szpitala. Jutro ktg. Mogę rodzic.
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawaj znać co tam ![]() U mnie od dziś ciąża donoszona, wczoraj fotelik kupiony, czekam na paczkę z gemini. Czyli mam juz praktycznie wszystko ![]() ![]() Lece zaraz do labo ostatnia morfo zrobić. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Rozeznanie
|
Morelle ta biedronka to chyba Twoja obecna życiowa misja
![]() ![]() Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]() Obstawiam że jesteś kolejna do "wybuchu" ![]() ![]() Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze szukam lalki dla Pestki. Hehe Kurcze nie mam w domu mąki. Tz ostatnio na coś zuzyl i zapomniałam o tym. Ziemniaczana to tak średnio.
![]() |
#4241 | |||
Zakorzenienie
|
Mrofka chyba Cię tam lubią w szpitalu
![]() Oby pobyt był króciutki i wszystko było ok Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawa jestem tylko jak uda się to zrealizować mając już starszaka na pokładzie. Z córką moglyśmy nawet pół dnia leżeć i się karmić bo tylko ją miałam na głowie. Teraz będzie już trudniej ale jestem dobrej myśli, nie zakładam z góry że mogą być problemy ![]() Cytat:
Też mam komplet badań w teczce. Teczka spakowana, torba gotowa. Mogę rodzić w każdej chwili. Tylko młody chyba nigdzie się nie wybiera póki co ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tam po obchodzie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja karmiłam 2 Mc i to cały czas z mm. Także Pestka była ciągle na sztucznym. Raczej myślę, że będzie podobnie. KP na swoje plusy, ale mm tez. Będzie co będzie. Juz nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty. Mógłby trochę przytyć ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Kurcze nie wiem co ubrać do szpitala. Sukienka z 1 ciąży jest bardzo letnia. Obecna pogoda koszmar. No i nie mam płaskich butów, które by pasowały prócz rzymianek, które się nie nadają na 12st. Mam ciśnienie z tą sukienką z biedry ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 | ||||||
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Jak coś chodzi, a nie wiadomo co to jest, to masakra! Próbuje człowiek miliarda rzeczy mając nadzieję że to to ![]() Też do około roku planuję karmić, raczej nie dłużej. Chyba też będę musiała pokomletować swoje badania, z tym że jeszcze będę je robić. Ogółem drukiem zaniosę morfologię i mocz (najświeższe wyniki), grupę krwi i przeciwciała, chyba GBS. Coś jeszcze powinnam mieć wydrukowane? Cytat:
Też czekam na Gemini ![]() Cytat:
A to wtedy u mnie w rodzinie nie byłyby racuchami ![]() Racuchy muszą mieć drożdże ![]() Przynajmniej u mnie. Ale widziałam ciekawe przepisy kuchni regionalnej- fuczki i łężnie bieszczadzkie - widziałam w dwóch opcjach. Albo ciasto naleśnikowe i nadzienie, albo ciasto jak do placków ziemniaczanych- wmieszać w ciasto kapustę kiszoną, grzybki podsmażone, cebulkę i wtedy smażyć. Czaję się pomału żeby spróbować to zrobić, bo zwłaszcza w opcji z ciastem ziemniaczanym brzmi kusząco do kotletów lub pulpetów ![]() Cytat:
Mój też cicho siedzi, rzadziej się rusza, no wakacje Synu ma i się nigdzie nie wybiera jeszcze ![]() Ale dobrze, w sobotę TŻ wraca z delegacji, to potem można czekać na poród, ale dalej się upieram ze to musi być czerwiec ![]() Cytat:
A czemu Cię znowu trzymają tak w zasadzie? Idź do domu dziewczyno, nie ma co się po szpitalach prowadzać ![]() Cytat:
Ten kwestionariusz brzmi fajnie- masz jakiś wzór może? Co prawda nie mam uczuleń ani nic, ale chętnie zobaczę takie coś. A co do pogody, to liczę na ciepełko w czerwcu ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprosiłam tz żeby kupił mąkę. Mam drozdze ale instant. Będę kombinować co zrobić jak przyjedzie. Myślałam tez o nalesnikach. Ale wole coś z jabłkami. Wrzucam kwestionariusz Ze sobą mam prócz tych wymienionych w kwestionariuszu, przeciwciała, kartę ciąży, skierowanie do szpitala, zaświadczenie od alergologa, że muszę mieć cc i aktualną morfologie oraz mocz. No i dokumenty dot hospitalizacji oraz 1 porodu.
![]() |
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4251 | ||
Konto usunięte
|
Już sporo donoszonych ciąż i robi się gorąco.
U nas jeszcze 3 tyg do donoszonej. Mały ostatnio szaleje strasznie i napiera mi na dół. Jak chodzę to mam wrażenie że zaraz mi odejdą wody i wypadnie ![]() Wgl byłam dziś u babci i ona mówi że mały chyba będzie duży po tatusiu, bo brzuch mam tak ogromny że strach na mnie patrzeć i lepiej jakbym ubierala luźne ubrania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zadomowienie
|
Ja po wizycie. Mała znowu mało urosła
![]() Ostatnio było 1700 a dziś 1790- 1890. I jeszcze łożysko gotowe do porodu. Szyjka miękka ale jeszcze zamknięta. Za tydzień kontrola i szpital jeżeli się nie poprawi. Wpisała w kartę hipotrofie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4254 | |
Wielce Szanowna Pani
|
[1=fae2ed4f50bdf12eb08e857 55bfb87aa00ff6c30_6771e28 92266b;86819071]Już sporo donoszonych ciąż i robi się gorąco.
U nas jeszcze 3 tyg do donoszonej. Mały ostatnio szaleje strasznie i napiera mi na dół. Jak chodzę to mam wrażenie że zaraz mi odejdą wody i wypadnie ![]() Wgl byłam dziś u babci i ona mówi że mały chyba będzie duży po tatusiu, bo brzuch mam tak ogromny że strach na mnie patrzeć i lepiej jakbym ubierala luźne ubrania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Komentarze rodziny są czasem boskie... Ale i znajomi potrafią walnąć bezmyślnie- kolega na mój widok chciał zakrzyknąć ciężarówka, a palnął tirówka ![]() Cytat:
Zgodnie z gadaniem lekarzy i położnych, powinnaś zwiększyć spożycie witamin ciążowych i produktów o wysokim indeksie glikemicznym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- [1=fae2ed4f50bdf12eb08e857 55bfb87aa00ff6c30_6771e28 92266b;86819071]Już sporo donoszonych ciąż i robi się gorąco. U nas jeszcze 3 tyg do donoszonej. Mały ostatnio szaleje strasznie i napiera mi na dół. Jak chodzę to mam wrażenie że zaraz mi odejdą wody i wypadnie ![]() Wgl byłam dziś u babci i ona mówi że mały chyba będzie duży po tatusiu, bo brzuch mam tak ogromny że strach na mnie patrzeć i lepiej jakbym ubierala luźne ubrania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Jak się mamy? Dziś ktg miałam i wg położnej szpitalnej znów jest ok. Czekam na obchód i może coś więcej się dowiem. Ja psychicznie tragicznie znoszę szpitale i pół dnia mogłabym płakać mimo że nie dzieje się nic złego... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Wtajemniczenie
|
Jestem po obchodzie i był mój lekarz. Powiedział że ten zapis z wczoraj rano był masakryczny (więc nie rozumiem już nic bo położna mówiła że jest wszystko ok), a szpitalne są ok i może jutro pójdę do domu. Żadnego pobrania krwi ani nic nie mam już przewidziane. A skąd taki zapis to on sam nie wie....
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |||
Zakorzenienie
|
Kociaak przez Ciebie zjadłam 6 racuchow!
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
W 37tc mial 2200g. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.