Włosomaniaczki :D - część III - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-21, 10:57   #2191
Jolie2601
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki :D - część III

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Witam
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 11:05   #2192
19agusia91
Zakorzenienie

A ja właśnie 15 minut temu zeszłam umyć włosy. Miałam je wysmarowane olejami. Odkręcam, a tu wody nie ma ;f No nic, mama mi pomogła , umyłam mineralna. Nie miałam żadnej odzywki bez spłukiwania, to użyłam delikatnie takiej z nivei, do włosów brązowych. Oby to jakoś później wygladalo.

Jak ja nie lubię jak nie piszą ogłoszeń o tym, kiedy woda będzie wyłączona ;f

mam dziś w domu małe dziecię pod opieką. Kacperek, 4 miesiące ma, po rany, kocham małe dzieci.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 11:17   #2193
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eyna Pokaż wiadomość
Tulipanna - Większość pisze, że im się nie podoba i mówią, żeby cięła. Sama napisała, że chce fryzury, bez skracania z długości. Wg mnie jej włosy są piękne, dłuuugiee
Dla mnie to straszne jest, takie włosy zakrywają całą twarz praktycznie, są ciężkie, wiszą smętnie, nic nie da się z nimi zrobić, a suszyć takie włosy. No, ale kwestia gustu. W ogóle jak dla mnie to włosy max do pupy, chociaż ja chce mieć właśnie maksymalnie za piersi, bo wiem, że przy dłuższych będę wyglądać jak jakaś Monalisa .

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Pewnie teraz jak bym jechała za granicę na wakacje to kosmetyki do włosów zajęły by mi pół torby

Niestety często różne rzeczy zapominam, do takiego stopnia, że czasem zdarza mi się nie pamiętać o urodzinach bliskiej mi osoby Nie robię tego specjalnie, poprostu jakoś nie przykładam wagi do dat i jeszcze pewnie wielu innych rzeczy Zapewne wynika to z mojego strasznego roztargnienia

Ja jeżdże dla przyjemności, nie dla spalania kalorii (chociaż jedno nie wyklucza drugiego). Dawno temu byłam bardzo antyćwiczeniowa, a teraz wprost nie wyborażam sobie dnia bez roweru albo basenu. Po czuje się poprostu pozytywnie zmęczona i szczęśliwa. Nie wiem jak wcześniej mogłam nie lubić ćwiczyć Ja też okropnie śpiewam, ale co tam nie żałuje sobie
Mi tyle zajmują kosmetyki ehhee. Bo ja jestem ciągle w rozjazdach między akademikiem i domem i mam tak ciężką torbę, że ledwo ją podnoszę. Straszna głupota, ale co zrobić

Nie, jeśli chodzi o urodziny bliskich to pamiętam na długo przed, w dzień urodzin o północy wysyłam sms . Mój TŻ też jest bardzo pamiętliwy, ale tylko jeśli chodzi o nas. Nie pamięta daty urodzin brata, ale pamięta o każdej naszej "miesięcznicy"

Tak, ćwiczenia nastrajają bardzo pozytywnie, ja jestem szczęśliwa jak sobie poćwicze . Tylko mnie od rowerka często boli pupa :/.

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
oleczka87, mam nadzieję,że umożliwisz mi zobaczenie albumu
Jasne, dodałam Cię już do znajomych .

Cytat:
A ja właśnie 15 minut temu zeszłam umyć włosy. Miałam je wysmarowane olejami. Odkręcam, a tu wody nie ma ;f No nic, mama mi pomogła , umyłam mineralna. Nie miałam żadnej odzywki bez spłukiwania, to użyłam delikatnie takiej z nivei, do włosów brązowych. Oby to jakoś później wygladalo.

Jak ja nie lubię jak nie piszą ogłoszeń o tym, kiedy woda będzie wyłączona ;f

mam dziś w domu małe dziecię pod opieką. Kacperek, 4 miesiące ma, po rany, kocham małe dzieci.
Ja nie lubię i się boję małych dzieci, że im coś zrobię, albo że upuszczę. Wole się trzymać z daleka

A ja tak kiedyś miałam w akademiku, włosy na noc wysmarowane olejami, rano wody nie ma, Ale rozczesałam je jakoś, u góry związałam wysoko w kitkę i założyłam szeroką opaskę. Nie było widać, ale czułam się obrzydliwie idąc tak do sklepu
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 11:18   #2194
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Włosomaniaczki :D - część III

Cytat:
Witam

Dzisiaj znów robię za nianię Julki więc będę miała okazję z Wami troszkę pobyć
Teraz weszłam na chwilkę tylko się przywitać - wrócę ok 13tej kiedy przyjdzie moja mama
O jak fajnie

Cytat:
Napisane przez PelniaNocy Pokaż wiadomość
a wogóle się jeszcze nie chwaliłam ze jantar działą cuda
nakładam odzywke jantara po kazdym myciu czyli prawie codziennie na całą długość i jestem oszołomiona efektem, choć to pewnie tez sasługa mycia włosów odzywką, ale nie olejowałam ich już z miesiąc

Widziałam dziś tą odżywkę w sklepie zielarskim i biłam się z myślami czy nie kupić. Ostatecznie sobie darowałam Może w następnym miesiącu

Dziewczyny moja siostra jedzie do NY i biorąc pod uwagę fakt, że dolar tak nisko stoi zastanawiam się czy by tego nie wykorzystać Oczywiście myślę o kosmetykach tylko nie mam pojęcia co tam warto nabyć jeśli chodzi o kosmetyki do włosów i ogolnie kosmetyki. Mam na myśli coś czego nie ma u nas a tam można kupić i do tego jest tanie. Może ktoś się orientuje
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 11:22   #2195
PelniaNocy
Rozeznanie

Cytat:
O jak fajnie

Widziałam dziś tą odżywkę w sklepie zielarskim i biłam się z myślami czy nie kupić. Ostatecznie sobie darowałam Może w następnym miesiącu

Dziewczyny moja siostra jedzie do NY i biorąc pod uwagę fakt, że dolar tak nisko stoi zastanawiam się czy by tego nie wykorzystać Oczywiście myślę o kosmetykach tylko nie mam pojęcia co tam warto nabyć jeśli chodzi o kosmetyki do włosów i ogolnie kosmetyki. Mam na myśli coś czego nie ma u nas a tam można kupić i do tego jest tanie. Może ktoś się orientuje
z odzywek bez spłukiwania to moja KWC, juz mi się kończy 1 opakowanie i napewno kupie następne

Książe z bajki? Mam go w dupi**!
Zostanę niezależną księżniczką
PelniaNocy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 11:24   #2196
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny moja siostra jedzie do NY i biorąc pod uwagę fakt, że dolar tak nisko stoi zastanawiam się czy by tego nie wykorzystać Oczywiście myślę o kosmetykach tylko nie mam pojęcia co tam warto nabyć jeśli chodzi o kosmetyki do włosów i ogolnie kosmetyki. Mam na myśli coś czego nie ma u nas a tam można kupić i do tego jest tanie. Może ktoś się orientuje [/FONT][/COLOR]
jest wątek na pielęgnacyjnym https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=232326 ale trochę mu się zmarło. Może warto podbić

A jantarka również polecam- fajna rzecz
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 11:27   #2197
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość
Dla mnie to straszne jest, takie włosy zakrywają całą twarz praktycznie, są ciężkie, wiszą smętnie, nic nie da się z nimi zrobić, a suszyć takie włosy. No, ale kwestia gustu. W ogóle jak dla mnie to włosy max do pupy, chociaż ja chce mieć właśnie maksymalnie za piersi, bo wiem, że przy dłuższych będę wyglądać jak jakaś Monalisa .
Ja będę szczęśliwa jak moje będą do pasa W sumie podobnie jak Twoje mają skłonność do podkecania się, więc i tak zawsze będą wyglądały na krótsze niż są w rzeczywistości

Cytat:
Mi tyle zajmują kosmetyki ehhee. Bo ja jestem ciągle w rozjazdach między akademikiem i domem i mam tak ciężką torbę, że ledwo ją podnoszę. Straszna głupota, ale co zrobić
Ja jadąc do domu zachowuje totalny minimalizm Wstyd się przyznać, ale wolę zabrać laptopa i aparat niż kosmetyki do włosów

Cytat:
Nie, jeśli chodzi o urodziny bliskich to pamiętam na długo przed, w dzień urodzin o północy wysyłam sms . Mój TŻ też jest bardzo pamiętliwy, ale tylko jeśli chodzi o nas. Nie pamięta daty urodzin brata, ale pamięta o każdej naszej "miesięcznicy"
Ja pamiętam kiedy kto ma, ale zazwyczaj nie mam pojęcia jaki dzień miesiąca jest i tutaj jest problem Często też pamiętam, że ktoś ma dziś urodziny, ale odwlekam ze składaniem życzeń do wieczora, a w między czasie tyle się dzieje, że mi to umyka.

Dobry TŻ

Cytat:
Tak, ćwiczenia nastrajają bardzo pozytywnie, ja jestem szczęśliwa jak sobie poćwicze . Tylko mnie od rowerka często boli pupa :/.
Mnie też tyłek boli i dlatego na siodełko kłade sobie mięciutki ręcznik

Cytat:
A ja tak kiedyś miałam w akademiku, włosy na noc wysmarowane olejami, rano wody nie ma, Ale rozczesałam je jakoś, u góry związałam wysoko w kitkę i założyłam szeroką opaskę. Nie było widać, ale czułam się obrzydliwie idąc tak do sklepu

O kurde, to nieźle. Rozumiem, że do sklepu poleciałaś po wodę mineralną

Edit: Dzięki Kasiu Zaraz przejrze
Stary 2008-08-21, 11:35   #2198
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Miluś, zajrzyj na dział włosowy na LU, tam jest Marzena, która siedzi w Stanach i poleca różne kosmetyki Musisz przejrzeć jej posty

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 12:03   #2199
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Ja będę szczęśliwa jak moje będą do pasa W sumie podobnie jak Twoje mają skłonność do podkecania się, więc i tak zawsze będą wyglądały na krótsze niż są w rzeczywistości
No niestety, gdyby mi sie nie podkręcały to mam już do sutków, a tak to jeszcze im trochę brakuje :/.

Cytat:
Ja jadąc do domu zachowuje totalny minimalizm Wstyd się przyznać, ale wolę zabrać laptopa i aparat niż kosmetyki do włosów
ee to też biorę, laptop i aparat i ubrania i kosmetyki i jedzenie nawet zapakuje. Mam wieeelką torbę na kółkach

Cytat:
Mnie też tyłek boli i dlatego na siodełko kłade sobie mięciutki ręcznik
O ja niestety nie wpadłam na ten pomysł . Muszę zastosować .

Cytat:
O kurde, to nieźle. Rozumiem, że do sklepu poleciałaś po wodę mineralną

W sumie to nie, szłam po jedzenie. Na moje włosy to bym musiała 5litrową kupić i podgrzewać, bo inaczej nie da rady ich umyć, poczekałam aż włączą wodę (zapytałam na dole ile muszę czekać) i jak już przyszłam ze sklepu to była. Nigdy wcześniej nie cieszyłam się tak z wody Dobrze, że to weekend był, a nie że miałam zajęcia, bo bym chyba na uczelni w umywalce myła

Jedna wielka połka w kuchni umyta, idę dalej sprzątać, ale będę tu wpadać na raty .
Stary 2008-08-21, 13:17   #2200
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Miałam napisać, jak wrażenia po obejrzeniu "My dzieci z dworca zoo".
Wrażenia są niesamowite, bardzo wzruszający film (oczywiście książka została mocno okrojona na jego potrzeby, ale wiadomo, zazwyczaj tak jest). Na prawdę warto go obejrzeć, młodzi aktorzy na prawdę dobrze zagrali i bardzo autentycznie oddali temat. Dla interesujących się tą tematyką polecam
Cieszę się, ze Ci się spodobal, zresztą nawet nie myślałam, ze będzie inaczej

Cytat:
a ile masz wzrostu ? słodkie takie małe stópki są, cudowne
Mierzę niecałe 160cm - chyba 158
Ale w dowodzie wpisałam sobie 160 - zawsze to trochę inaczej wygląda
Do tego mam trochę nadwagi - tak więc jestem raczej niziutka i okraglutka

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
wczoraj odświeżałam Creeda
Ja ostatnio poprosiłam kolezankę o ściągnięcie płyt Creeda bo gdzieś mi się zapodziały a bardzo lubię ten zespól
A co do spiewania przy sprzataniu - przeważnie włączam którąkolwiek płytę Closterkeller i śpiewam razem z Anją - to chyba jedyny zespół, którego wszystkie teksty znam na pamięć
Tak w ogóle to nienawidzę sprzątac i tylko dzięki muzyce czynność ta staje się w miarę znośna

Cytat:
A ja nie znoszę - nie mam do nich cierpliwości
Pewnie dlatego jeszcze nie mam swoich - nie spieszy mi się

Cytat:
o jaka maleńka nóżka ! Ale świetnie musi w obcasach wyglądać, nie mój kajak 39,5 .
Taaak, pod warunkiem, ze się te buty na obcasie znajdzie

Cytat:
Ee, powiem Ci że mam koleżanki, które podobne figury mają bez zupełnie żadnych wyrzeczeń. Co za sprawiedliwość :/.
Fakt, niesprawiedliwe
Co nie znaczy, zebym tak nie chciała

Cytat:
W końcu co dwie głowy z mapą to nie jedna
No pewnie! W Bełchatowie też były dwie głowy

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Proszę o linka
Proszę
http://www.******************/
Mam tylko wrażenie (po wstępnym przejrzeniu), ze asortyment mają uboższy niż w Dbam o zdrowie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Hihihi, a ja bardzo chętnie, zwłaszcza latem zdradzam moje ulubione "gotyckie" kolorki z pastelami w tym właśnie z błękitem i różem
To naprawdę nie jest aż takie straszne
Szczególnie po tym, jak zobaczyłam swoje zdjęcie w różu i koloryt cery, jaki uzyskałam dzięki temu - stała się taka promienna, świeża, rozświetlona, naprawdę wyglądała bardzo korzystnie.
A poza tym od czego jest candy-goth

Ja póki co nie wyobrażam sobie siebie w pastelach i nawet latem mozna mnie zobaczyć przeważnie w czerni
Candy-goth?? Nigdy nie słyszałam

Cytat:
Ależ ja Co mogę zrobić co tylko zechcesz
Aksamitki, atłas, koronki, gipiury, do wyboru do koloru
Z jednym zastrzeżeniem - wydaje mi się, że obróżka nie może być zbyt szeroka, bo ta gwiazdka będzie niewielka i szeroki dusik ją przytłoczy.
Jeśli chodzi o szerokość to masz rację - tym bardziej, ze nie mam długiej szyji i np obróżka o szerokości 5cm jest dla mnie troszkę zbyt szeroka, myślę, ze wystarczyłoby nawetjakby miała 3cm. Bede musiała zobaczyć w domu jakie sa te co mam, bo jedna jest na pewno za szeroka
Jeszcze zastanawiam się czy koronka czy aksamitka - chyba zapytam TZ - w końcu to był jego pomysł
A własnie, jakie mniej więcej wymiary ma ta gwiazdka?

Mirelka
widziałam, że zmieniłas nick
Całkiem fajny musze przyznać
Jakie było moje zdziwienie, kiedy wchodzę na wizaż i widzę zaproszenie do grona przyjaciół od jakiejś nieznajomej dziewczyny, która po raz pierwszy widzę na oczy
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 13:32   #2201
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Miluś, zajrzyj na dział włosowy na LU, tam jest Marzena, która siedzi w Stanach i poleca różne kosmetyki Musisz przejrzeć jej posty

Z nieba mi spadłaś Dzięki

Cytat:
No niestety, gdyby mi sie nie podkręcały to mam już do sutków, a tak to jeszcze im trochę brakuje :/.

ee to też biorę, laptop i aparat i ubrania i kosmetyki i jedzenie nawet zapakuje. Mam wieeelką torbę na kółkach

O ja niestety nie wpadłam na ten pomysł . Muszę zastosować .
Ale to chyba dobrze, że się kręcą Jak by nie patrzeć dzięki temu wizualnie wydają się być dużo gęstsze U mnie wszystkie siostry mają idealnie proste wlosy, więc wiem coś o tym

Ja zawsze wszystko pakuje w mały plecak. Aż sama się dziwie, że wszystko mieszcze

Zamiast ręcznika proponuje puchatą poduszkę

Cytat:
Ja również nie mam cierpliwości do dzieci

Szukałam tej odżywki do mycia włosów Potter's i wszędzie w sklepach jest tylko z ekstraktem z bursztynu One chyba nie różnią się aż tak bardzo składowo Kupować

BTW: Agnieszko jak aloes
Stary 2008-08-21, 13:38   #2202
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Aż chciałoby się poznać całą tą historię. Zaintrygowałaś mnie . Że tak blisko i tak daleko
Chyba większość kobiet ma tak, że im się wydaje, że TEN to babiarz i strach że ma się tyle rywalek przed sobą. Miałam tak samo .
Oj dziękuje
No wysoko. Miałam tak 168,5 ale od kiedy zaczęłam ćwiczyć rozciągać się to jeszcze urosłam . Koleżanka moja też tak miała.
A ile Ty masz wzrostu?
Ja mam skromne 160 cm, myslałam, że może troszkę się wyciągnę od gry w siatkówkę, ale nic z tego
Historia ta jest strasznie długaśna, zwłaszcza, że ogromną rolę odgrywają w niej wątki psychologiczne, może kiedyć ją spiszę, to dam znać na PW
A że blisko i daleko... Jak sobie pomyślę, że kiedy byłam jeszcze słodką małolatą w podstawówce, a on już wtedy się kręcił po moim osiedlu, że być może bez słowa minęliśmy się kilka razy, że mogłam nawet o nim pomyśleć i on o mnie też... aż mam dreszcze...
I potem, kiedy już świadomie unikał ze mną kontaktu, a mi serce mało nie uciekło z piersi, kiedy na ulicy wypatrzyłam jego samochód...
Lub gdy mnie minął bez słowa [strasznie wtedy byłam zamyślona, więc siłą rzeczy go nie dostrzegłam] a potem wysłał smsa...
I jak tu nie szukać nadziei w tym pozornie beznadziejnym układzie
Rozmarzyłam się

Cytat:
Napisane przez Eyna Pokaż wiadomość
Ja się uczyłam czytania na encyklopediach, które były po części ilustrowane - co zobaczyłam ciekawszy obrazek to się chciałam dowiedzieć co to
Uwielbiałam przeglądać encyklopedię i też sprawdzałam co jest na obrazku. U mojej babci była taka 4-tomowa, w żółto-beżowej okładce ze złotymi literami na grzbiecie. Piękne ilustracje na papierze kredowym... Wtedy interesowały mnie raczej ryciny kwiatów i zwierząt, niż obrazy sławnych malarzy... ale z tego okresu właśnie wyniosłam moją fascynację Salvadorem Dali. Jego obraz "Płonąca żyrafa" zrobił na mnie ogromne wrażenie i dzisiaj półżartem mówię, że skrzywił mi psyche [czego efektem były np. wypracowania z cyklu "Dalsze losu bohaterów lektur", w których namiętnie uśmiercałam kolejnych bohaterów "tego obcego" czy też "Ani z Zielonego Wzgórza" ]

Cytat:
w przyszłym roku może pojadę gdzieś w cieplejszy klimat i naprawdę, nie wyobrażam sobie jak sie pomieszczę Moze się ograniczę tylko do szamponu, odzywki i filtru, bo jeśli to będą kolonie, nie chce straszyć ludzi z pokoju
Ja w tym roku małam próbkę i powiem, że największą radością po powrocie była możliwość wysmarowania się mazidłami wg. ustalonego rytuału, z olejkami, maskami i samorobionym psikadłem.
A na wczasach - masakra. Szampon tylko i kiepska, jak się okazało mini-odżywka + spray z filtrem. To duuuużo za mało . I jeszcze fatalne ciśnienie wody pod prysznicem...
Cytat:
Ty Asiu jesteś bardzo konsekwentna- ostro trzymasz się programów pielęgnacyjnych [zwłaszcza włosowych] ja mam tak, że jak coś kupię nowego to stare idzie w odstawkę i jest powoli zużywane w międzyczasie. Co do bielendy to miałam tą serię i nie powaliła mnie za bardzo
Ano jestem. Inaczej utonęłabym w milionach polecanych tu kosmetyków , a na moje nieszczęście, dość wolno je zużywam
Tak czy inaczej w tajemnym pudle w szafie, do którego mój TŻ już nawet nie zagląda rosną zapasy
A Bielendę chciałabym wypróbować, bo skład mnie był skusił i doświadczenie, jakie miałam niegdyś z żelem do mycia twarzy. Absolutnie go uwielbiałam, po czym zniknął mi na czas jakiś z pola widzenia. Teraz wreszcie mam go z powrotem, więc postanowiłam wzmocnić jego działanie całą serią
Zobaczymy co z tego wyniknie

Cytat:
Z punktu widzenia użytkownika i posiadacza prostych, długich kudłów muszę powiedzieć, że wydaje mi się, iż one wręcz łatwiejsze są w pielęgnacji niż włosy krótsze. W sumie nie wymagają modelowania ani innych specjalnych zabiegów, nie wywijają się, nie puszą [przynajmniej moje]. Chociaz wiadomo, z kręciołkami byłoby trudniej

Cytat:
O jak fajnie

Mnie zachwycił składem spray Herbal Essences [gdzieś uchowała mi się butelka], tam do kupienia praktycznie w każdym większym hipermarkecie przemysłowym, niestety niedostępny w Polsce
Kiedyś namiętnie kupowałam szampony i odżywki Suave z kokosem [i chyba nawet skład miały niezły].
Do tego Bumble&Bumble, ale to już drogie dziadostwo. Ech, pobuszowałabym tam teraz między półkami bardzo chętnie, już nie na pałę, jak kiedyś, tylko tak "świadomie"... i pewnie zakupy nie zmieściłyby mi się w koszyku
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 13:41   #2203
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również nie mam cierpliwości do dzieci

Cytat:
Szukałam tej odżywki do mycia włosów Potter's i wszędzie w sklepach jest tylko z ekstraktem z bursztynu One chyba nie różnią się aż tak bardzo składowo Kupować
Ja tą swoją znalazłam w Kauflandzie, w żadnym innym markecie jej nie widziałam. Może jeszcze w Naturze by była - tak mi się kojarzy, ze kiedys ją widziałam.

Cytat:
BTW: Agnieszko jak aloes
Dodałam go do szamponu - całkiem sporo, nie wiem czy nie przesadziłam
Po pierwszym razie ciężko mi coś pwowiedzieć, zobaczymy jak będzie dalej
A jak Twoje odczucia? I jak Twoj raczek na dekoldzie?
Zapomniałam Ci wczoraj napisac, ze jak wieczorem po naszym spotkaniu rozbierałam się w łazience zauważyłam, ze ja też się trochę spiekłam na dekoldzie i tam gdzie miałam koraliki mam odrobinę jaśniejszą skórę

Ola
widzę, ze adres tej apteki, który Ci podałam, został wygwiazdkowany więc prześlę Ci na PW. Czyżby podawanie adresów internetowych było zabronione??

Zrobiłam sobie ten test na stronie podanej przez Tulipannę i też wyszło mi lato
Stary 2008-08-21, 14:00   #2204
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Marzenko nasz molu książkowy Przez Ciebie już dosyć pokaźna kolekcja książek do przeczytania mi się nazbierała
Będzie jeszcze większa, zapewne

Cytat:
Co do ksiazek, ja ze swojej strony polecę Piec lat Kacetu" . Czytam i się od neij oderwać nie mogę.
Czytałam już 4 razy Stanisław Grzesiuk świetnie pisze - uwielbiam Go Bardzo fajne jest również "Boso ale w ostrogach" i "Na marginesie życia" - w tej książce sprawy trudne i poważne opisuje takim językiem, że można popłakać się ze śmiechu/ np. opis ciężkiej operacji. Polecam szczerze każdemu, jego książki czyta sie jednym tchem.

Dzień Dobry, witam wszystkie maniaczki

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 14:02   #2205
Narek
Zakorzenienie

Cytat:

Z nieba mi spadłaś Dzięki
Hah, z nieba to spadłam na głowę Ale nie ma sprawy Jeszcze, jakbyś miała ochotę na tłumaczenie, to poczytaj forum, które poleca Marzena->klik!

Aguś, sms odebrany

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 14:08   #2206
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
[czego efektem były np. wypracowania z cyklu "Dalsze losu bohaterów lektur", w których namiętnie uśmiercałam kolejnych bohaterów "tego obcego" czy też "Ani z Zielonego Wzgórza" ]

Cytat:
Mnie zachwycił składem spray Herbal Essences [gdzieś uchowała mi się butelka], tam do kupienia praktycznie w każdym większym hipermarkecie przemysłowym, niestety niedostępny w Polsce
Kiedyś namiętnie kupowałam szampony i odżywki Suave z kokosem [i chyba nawet skład miały niezły].
Do tego Bumble&Bumble, ale to już drogie dziadostwo. Ech, pobuszowałabym tam teraz między półkami bardzo chętnie, już nie na pałę, jak kiedyś, tylko tak "świadomie"... i pewnie zakupy nie zmieściłyby mi się w koszyku
Dzięki Asiu Oj też bym sobie pobuszowała Pamiętam moją ostatnią wiytę tam; zamiast zwiedzać miasto, ja latałam po sklepach jak szalona Najbardziej ciesze się z faktu, że można tam dostać bardzo jasne podkłady

Cytat:

Ja tą swoją znalazłam w Kauflandzie, w żadnym innym markecie jej nie widziałam. Może jeszcze w Naturze by była - tak mi się kojarzy, ze kiedys ją widziałam.

Dodałam go do szamponu - całkiem sporo, nie wiem czy nie przesadziłam
Po pierwszym razie ciężko mi coś pwowiedzieć, zobaczymy jak będzie dalej
A jak Twoje odczucia? I jak Twoj raczek na dekoldzie?
Zapomniałam Ci wczoraj napisac, ze jak wieczorem po naszym spotkaniu rozbierałam się w łazience zauważyłam, ze ja też się trochę spiekłam na dekoldzie i tam gdzie miałam koraliki mam odrobinę jaśniejszą skórę
Niestety naturę tutaj zlikwidowali kilka miesięcy temu

Do szamponu dodaje naprawdę mało. Stwierdziłam, że taka chwila szamponu + żelu z aloesem na mej głowie to nic nie zdziała. Dlatego po umyciu głowy biorę odrobinę tego żelu i masując wcieram w skórę głowy - włosy takie jak zwykle, nie przetłuszczają się szybciej, nie są przyklapnięte Mam nadzieje, że robi on dobrze skórze głowy

Co do dekoldu to już jest OK, smarowałam tym żelem i czerwień delikatnie wyblakła. A już myślałam, że to tylko ja taka wrażliwa na to słońce, a widzę, że i Ciebie spiekło Znaczy istnieje sprawiedliwość na tym świecie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Będzie jeszcze większa, zapewne
Jesteś Kochana Nikt tak jak Ty nie dba o rozwój intelektualny swoich pociech

Narku Zaraz lookne na to forum
Stary 2008-08-21, 14:14   #2207
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
C

Fakt, niesprawiedliwe
No ja też bym chciała mieć świetną przemianę materii, ale niestety po rodzicach i dziadkach mam straszną tendencję do tycia. Oni nie mają nadwagi, a chorują już na otyłość.

Cytat:
Ale to chyba dobrze, że się kręcą Jak by nie patrzeć dzięki temu wizualnie wydają się być dużo gęstsze U mnie wszystkie siostry mają idealnie proste wlosy, więc wiem coś o tym

Ja zawsze wszystko pakuje w mały plecak. Aż sama się dziwie, że wszystko mieszcze

Zamiast ręcznika proponuje puchatą poduszkę
Raz się cieszę, że się kręcą a raz nie. Mój mi mówi, że mi lepiej w kręconych, ja się sobie podobam jak trochę podprostuje na szczotce. Przestałam podkreślać loki, lubie siebie w takich lekkich falach. I dla mnie ta gęstość to niestety wada. Jak miałam krótsze włosy to po myciu wyglądałam jak Lew .

Mały plecak, wow Nie no, ja jestem taka, że wszystko mi się wydaje niezbędne do życia i pakuje, pakuje, pakuje .

Puchatą podusię mam .

Cytat:
Historia ta jest strasznie długaśna, zwłaszcza, że ogromną rolę odgrywają w niej wątki psychologiczne, może kiedyć ją spiszę, to dam znać na PW
A że blisko i daleko... Jak sobie pomyślę, że kiedy byłam jeszcze słodką małolatą w podstawówce, a on już wtedy się kręcił po moim osiedlu, że być może bez słowa minęliśmy się kilka razy, że mogłam nawet o nim pomyśleć i on o mnie też... aż mam dreszcze...
I potem, kiedy już świadomie unikał ze mną kontaktu, a mi serce mało nie uciekło z piersi, kiedy na ulicy wypatrzyłam jego samochód...
Lub gdy mnie minął bez słowa [strasznie wtedy byłam zamyślona, więc siłą rzeczy go nie dostrzegłam] a potem wysłał smsa...
I jak tu nie szukać nadziei w tym pozornie beznadziejnym układzie
Rozmarzyłam się

Z punktu widzenia użytkownika i posiadacza prostych, długich kudłów muszę powiedzieć, że wydaje mi się, iż one wręcz łatwiejsze są w pielęgnacji niż włosy krótsze. W sumie nie wymagają modelowania ani innych specjalnych zabiegów, nie wywijają się, nie puszą [przynajmniej moje]. Chociaz wiadomo, z kręciołkami byłoby trudniej
Moje też tak mają, że im dłuższe tym lepiej się układają i nie puszą aż tak, ale do pewnego momentu, podejrzewam, że przy długości za tyłek bym zwariowała i wyglądała jak cockel spaniel .

A ta historia z chłopakiem, jak to czytam to myślę, że mogłabyś napisać jakiś romans .

Idę coś na obiad wszamać, bo umrę z głodu, tak mnie wymęczyło to sprzątanie .
Stary 2008-08-21, 14:16   #2208
xyoko
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Gdzie wkleilyscie link do testu na typ urody? Bo ja kurcze slepa jestem, a zarazem ciekawa co tam wymyslili podrzuci mi ktos, prosze?

EDIT
Znalazlam. ten test jest do dupy zaraz dam wam lepszy link.

Lapcie Aha kolor skory ocenia sie patrzac na dekolt i szyje a nie skore twarzy, ktora latwo czerwienieje przez podraznienia...
http://www.makijaz.net/tt.html
W tym teście też wyszła mi wiosna Może coś w tym jest

Cytat:
Żeli jest kilka Są one między innymi do zmęczonej, wrażliwej, suchej, naczynkowej cery (każdy do innej). Ja miałam arnikowy na naczynka, nagietkowy do suchej cery i ten który Ty posiadasz obecnie do tłustej W sumie niczym szczególnym jeśli chodzi o używanie się od siebie nie różniły. Nie zauważyłam większego nawilżenia po tym nagietkowym niż to które dawał arnikowy na przykład. To samo było z tym do tłustej.

Mój obecny zestaw to Oceanic AA Help Krem-Żel do mycia twarzy do skóry bardzo suchej, nadwrażliwej i atopowej (już trzecie opakowanie), Flos-lek - do skóry suchej - Żel z nagietkiem, krem do twarzy z filtrem Iwostin, Acne- derm na zmianę z Differinem na noc. Narazie tego się trzymam i liczę na cud każdego ranka kiedy patrzę w lustro

A co do wyprysków mam podobnie Zapewne większość z nas cierpi z powodu tych paskud zaraz przed okresem
Dziękuję za informację Potestuję ten i zobaczę, co będzie dalej

Cytat:
u mnie z tym żelem jest podobnie. Moim skromnym zdaniem jest lepszy od Iwostinu zielonego czy też effaclar'u. Daje uczucie domytej skóry- ale jeszcze lepszy jest tonik- normalnie (przy innych tonikach) wacik po przetarciu twarzy był czysty- a jak przetrę twarz po myciu tonikiem AA therapy to jest brudny. Najlepsze efekty są jak się nim "trze" dość mocno- potem twarz "piszczy" jak talerze na reklamie płynu do mycia naczyń.
U mnie nie ma przesuszenia - ale ja stosuję jeszcze krem nawilżający na noc z tej samej serii i krem na dzień. Generalnie polecam całą serię (z maseczką)- u mnie się sprawdza- cera się stopniowo poprawia- kremy fajnie nawilżają i nie zapychają [przynajmniej nic takiego nie zaobserwowałam]
Hm, ten tonik chyba jeszcze dokupię I może krem na noc... Ehh.. przez Was zbankrutuję

Cytat:
Dziękuje
Jak już dwie osoby mówią, że mam oryginalną urodę, to może coś w tym jest .
Mam 170 cm,a dlaczego, wydaje się wysoka ?
Na jednym zdjęciu wydawałaś mi się bardzo wysoka, ale to w sukience i chyba z obcasami Ja też mam 170

Cytat:
Ha! Zdziwiłabyś się ! To tak pokręcona historia, że aż nie do opisania ... Bo cóż z tego, że mieszkaliśmy w jednym mieście, kiedy i tak dzieliła nas przepaść... Mieszkać niemal tuż obok i chodzić różnymi ścieżkami...
Babiarzem może i nie był [chociaz wtedy o tym nie wiedziałam i byłam przekonana, że baby lepią się do niego, jak miód, bo jak ominąć bez emocji takiego faceta ], ale... dziewczyna też była w tej opowieści...
Z perspektywy czasu patrzy się na to wszystko, składa element po elemencie, widzi ich znaczenie i człowiek dostrzega, że tam była jakaś magia, że nie mogło być inaczej... choć z poziomu postaci biorącej w tym udział, nieświadomej przyszłości, jaka jest jej pisana, trudno było uwierzyć, że dla tej historii przezaczenie napisało happy end. Bo to był niemal przypadek beznadziejny
Już któryś raz wspominasz o tej historii i coraz bardziej mnie zaciekawiasz, tajemnicza kobieto

Cytat:
Dziewczyny, widzialyscie wlosy autorki tego watku?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=271676
Wow
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 14:17   #2209
Porcelainnn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simcha Pokaż wiadomość
można się przyłączyć?
Witaj

Cytat:
Hej

Pierwsze jej słowa, kiedy mnie zobaczyła?? "Jakaś ty malutka!"

Cytat:

No ja też. W ogóle Milka myślałaś nad przyciemnieniem ich trochę znaczy pójść w fajny rudy jak Marcia Cross (moja ukochana Bree van de camp z Gotowych na wszystko ). Ona cudownie wygląda, ten kolor powala. Pasowałoby Ci http://www.hairfinder.com/celebrityp...ia-cross-2.jpg
http://www.smh.com.au/ffximage/2008/..._300x424,0.jpg
Bree to moja ulubiona postać z Gotowych na wszystko Jest strasznie zakręcona i uwielbiam jej różne, dziwne manie. O ile typ urody do końca mi nie odpowiada, to muszę powiedzieć, że włosy ma idealnie dobrane

Cytat:
ja też nie chodzę z żółci oczo***nej czy zieleni . Ale tak patrzę na Ciebie i widzę Cię np. w błękicie, w jasnych takich kolorach.
No, ale jakieś postępy już są, małymi kroczkami i Finlora za parę lat w cukierkowym różu wyjdzie . Żartuję .

I Estelle pożyczny wtedy Agusi białye kozaczki

Cytat:

Po skonczeniu kuracji, kiedy wiele wizazanek zaczelo stosowac nisim wypisalam sie z watku o zapuszczaniu, bo musialam sciac zniszczone i skupialam sie na regeneracji a nie przyspieszaniu porostu. Z tego co pamietam, kiedy jeszcze bralam udzial w watku - czesc wizazanek byla zadowolona, a czesc nie. Ja wlasnie gryze sie z dylematem, czy zaczac zabawe w nisim od nowa. Wstrzymuje sie od zakupu, bo szkoda mi mycia odzywka, jestem z niego strasznie zadowolona. Jednak mnie Nisim bardzo przyspieszyl wzrost wlosa. Z tym, ze mam bardzo podatny organizm. W tej chwili wlosy rosna jak szalone po Seboradinie. Truskawkowa pisala, ze polskim odpowiednikiem Nisimu moznaby ochrzcic Jantar. Nie testowalam jeszcze, wiec ciezko mi powiedziec. Mozesz zaryzykowac, jak nie wolisz wydac tych pieniedzy na cos innego i tak szanse na to, ze sie sprawdzi sa jak przy kazdym produkcie - 50/50%.
Tego http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1576 ? Czy używasz go po każdym myciu?

Cytat:
Napisane przez PelniaNocy Pokaż wiadomość
a wogóle się jeszcze nie chwaliłam ze jantar działą cuda
nakładam odzywke jantara po kazdym myciu czyli prawie codziennie na całą długość i jestem oszołomiona efektem, choć to pewnie tez sasługa mycia włosów odzywką, ale nie olejowałam ich już z miesiąc

Hmm... Rozumiem, że ten płynny Jantar w szklanej buteleczce? Nanosisz później jeszcze jakąś 'kremową' odżywkę? Czy tylko szampon i Jantar?

Dzień dobry Dziękuję za trzymanie kciuków . Rozmowa z Tż nie przyniosła jakiś konkretnych rozwiązań, ale bardzo poprawiła atmosferę między nami. I dzięki temu mam dużo lepszy humor... Wstawie dziś jakieś zdjęcia włosów do albumu

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 14:20   #2210
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety naturę tutaj zlikwidowali kilka miesięcy temu
A Kauflandu nie masz?? Jak zobaczę u siebie w mieście jeszcze gdzieś to Ci napiszę
A którą byś chciała - tą z aloesem i keratyną czy z aloesem i białą herbatą??
Wiesz, zawsze mogę Ci ją kupić u siebie i będzie kolejna okazja do spotkania - oczywiście spotkałybysmy się tylko dlatego, zeby zaoszczędzić na kosztach przesyłki

Cytat:
Do szamponu dodaje naprawdę mało. Stwierdziłam, że taka chwila szamponu + żelu z aloesem na mej głowie to nic nie zdziała. Dlatego po umyciu głowy biorę odrobinę tego żelu i masując wcieram w skórę głowy - włosy takie jak zwykle, nie przetłuszczają się szybciej, nie są przyklapnięte Mam nadzieje, że robi on dobrze skórze głowy
Czyli wcierasz w skórę głowy już po umyciu i zostawiasz do wyschnięcia?

A ja muszę zapytać Marzenkę w jaki sposób stosuje Jantara

Cytat:
Co do dekoldu to już jest OK, smarowałam tym żelem i czerwień delikatnie wyblakła. A już myślałam, że to tylko ja taka wrażliwa na to słońce, a widzę, że i Ciebie spiekło Znaczy istnieje sprawiedliwość na tym świecie
Moja skóra jest dosyć wrażliwa na słońce - jak zbyt długo jestem na słońcu i za bardzo się opalę (a raczej spalę) skóra mnie swędzi, jest zaczerwieniona i czasami pojawiają się takie małe czerwone kropeczki. Dlatego zazwyczaj zanim wyjdę na słońce (i wiem, ze będę dosyć długo na dworzu) smaruję się czymś do opalania z wysokim filtrem, ostatnio SPF 30. A akurat wtedy zapomniałam. Bardzo mi się podoba krem Ziaji do cery fotowrazliwej z SPF 25 - jak dla mnie jest super, bardzo dobrze chroni, widzę różnicę między twarzą a resztą ciala - twarz jest jasniejsza niż dekolt i ręce - bo parę razy posmarowałam twarz tym kremem a o reszcie zapomniałam
Musze napisac w końcu recenzję tego kremu - tak się zbieram i zbieram i zapominam

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
W tym teście też wyszła mi wiosna Może coś w tym jest
Mnie też po raz drugi wyszło lato - więc może faktycznie coś w tym jest

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
I Estelle pożyczny wtedy Agusi białye kozaczki
Po moim gnijącym trupie

Witaj Dorotko

Podoba mi się - tzn nie wiem czy ona rzeczywiście tak fajnie wygląda - brat ma laptopa ustawionego w kiepskim miejscu i słońce daje mi po oczach
Ale na pierwszy rzut oka wygląda fajnie
Szkoda tylko, ze i tak bym się w nią nie zmieściła

Porcelainnn
dobrze, ze masz lepszy nastrój

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2023-12-19 o 17:33
Stary 2008-08-21, 14:31   #2211
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Na jednym zdjęciu wydawałaś mi się bardzo wysoka, ale to w sukience i chyba z obcasami Ja też mam 170
No ja często noszę koturny, obcasy, bo lubię. Lubię moją wysokość te 170 cm, ale już wysokości 177-178 to nie lubię i czuje się źle taka wysoka, ale lubię obcasy i muszę to przecierpieć, że niektóre koleżanki sięgają mi wtedy do piersi (nie lubię tego uczucia, kiedy jestem najwyższa)
Cytat:
Bree to moja ulubiona postać z Gotowych na wszystko Jest strasznie zakręcona i uwielbiam jej różne, dziwne manie. O ile typ urody do końca mi nie odpowiada, to muszę powiedzieć, że włosy ma idealnie dobrane

Tego http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1576 ? Czy używasz go po każdym myciu?
Ja też uwielbiam Bree, ja uwielbiam jej manie i to jak w każdej sytuacji potrafi zachować zimną krew i jej hasła.
Kiedyś bardzo lubiłam Susan, ale ona jakaś taka nieporadna wiecznie.
Gabi mi się też podoba, ale dopiero od 2 sezonu, jak się zmieniła po tym jak poroniła.
A Lynette to dla mnie chyba na równi z Bree jest, jest przekomiczna i bardzo prawdziwa w tym jak gra.
W ogóle jest mój ulubiony serial i nie mogę się doczekać 5 serii .
Seboradin używałam jakiś czas i o wiele bardziej mi przyśpieszał niż ten płyn L-102. Zostało mi pół małej buteleczki, więc podejrzewam, że za niedługo znów Seboradin będzie stał u mnie na półce .
Stary 2008-08-21, 14:39   #2212
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
I dla mnie ta gęstość to niestety wada. Jak miałam krótsze włosy to po myciu wyglądałam jak Lew .
No nie żartuj To tak jak bym słyszała siostre, ma gęste włosy jak marzenie i ciągle tylko narzeka, że mogło by ich być o połowe mniej i wtedy by się jej lepiej układały Domyślam się, że jak by jej tak połowa wyleciała to by momentalnie zmieniła zdanie

Cytat:
Już któryś raz wspominasz o tej historii i coraz bardziej mnie zaciekawiasz, tajemnicza kobieto
Bo Asia to pisze w taki tajemniczy i frapujący sposób, że sama z chęcią dowiedziałabym się czegoś więcej

Cytat:

Moja też

To czekamy na fotki

Cytat:
A Kauflandu nie masz?? Jak zobaczę u siebie w mieście jeszcze gdzieś to Ci napiszę

A którą byś chciała - tą z aloesem i keratyną czy z aloesem i białą herbatą??

Wiesz, zawsze mogę Ci ją kupić u siebie i będzie kolejna okazja do spotkania - oczywiście spotkałybysmy się tylko dlatego, zeby zaoszczędzić na kosztach przesyłki

Czyli wcierasz w skórę głowy już po umyciu i zostawiasz do wyschnięcia?

Moja skóra jest dosyć wrażliwa na słońce - jak zbyt długo jestem na słońcu i za bardzo się opalę (a raczej spalę) skóra mnie swędzi, jest zaczerwieniona i czasami pojawiają się takie małe czerwone kropeczki. Dlatego zazwyczaj zanim wyjdę na słońce (i wiem, ze będę dosyć długo na dworzu) smaruję się czymś do opalania z wysokim filtrem, ostatnio SPF 30. A akurat wtedy zapomniałam. Bardzo mi się podoba krem Ziaji do cery fotowrazliwej z SPF 25 - jak dla mnie jest super, bardzo dobrze chroni, widzę różnicę między twarzą a resztą ciala - twarz jest jasniejsza niż dekolt i ręce - bo parę razy posmarowałam twarz tym kremem a o reszcie zapomniałam

Musze napisac w końcu recenzję tego kremu - tak się zbieram i zbieram i zapominam

Niestety Kauflandu nie mam. Przejde się jeszcze do dwóch supermarketów, w których jeszcze nie byłam, może znajdę Ale jak chcesz mi kupić to może nie ubiorę okularów i jakoś szczegolnie usilnie nie będę się starała znaleźć W sumie nie wiem którą chce, na pewno tą lepszą

Wcieram żel tak jak zwykłą odżywkę bez spłukiwania

Ja twarz zawsze smaruje filtrem, a reszte tak od czasu do czasu

Niestety muszę mykać Milego dnia
Stary 2008-08-21, 14:44   #2213
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
No nie żartuj To tak jak bym słyszała siostre, ma gęste włosy jak marzenie i ciągle tylko narzeka, że mogło by ich być o połowe mniej i wtedy by się jej lepiej układały Domyślam się, że jak by jej tak połowa wyleciała to by momentalnie zmieniła zdanie
No ja bym się z chęcia pozbyła tak 1/3 grubości. Pamiętam jak w liceum kilka razy degażowałam włosy, straciły na objętości i bosko się układały, ale niestety końcówki się szybko robiły "miotełkowate". W ogóle mam też taki typ włosa, który wymaga warstw, muszę mieć pocieniowane, bo inaczej Cocker Spaniel jak sie patrzy .
Stary 2008-08-21, 14:52   #2214
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety Kauflandu nie mam. Przejde się jeszcze do dwóch supermarketów, w których jeszcze nie byłam, może znajdę Ale jak chcesz mi kupić to może nie ubiorę okularów i jakoś szczegolnie usilnie nie będę się starała znaleźć W sumie nie wiem którą chce, na pewno tą lepszą
Estelle zanalizowała mi te dwie odżywki na skladowym, tutaj masz linki
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.php?p=8679818&po stcount=1225
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.php?p=8679986&po stcount=1226
Sama zdecyduj, która byłaby dla Ciebie lepsza
Ja Ci mogę kupić

Cytat:
Wcieram żel tak jak zwykłą odżywkę bez spłukiwania
Muszę tez tak zrobić, tylko takie wcieranie zajmuje zazwyczaj tyyyle czasu...

Cytat:
Ja twarz zawsze smaruje filtrem, a reszte tak od czasu do czasu
Ja stwierdziłam, ze resztę tez muszę smarowac, szczególnie dekolt, bo już kiedyś zauważyłam, że na dekoldzie pojawiły się zmarszczki (bo skóra pewnie jest sucha a słońce jeszcze bardziej ją wysusza) i mam wrażenie, ze na opalonej skórze są bardziej widoczne

Cytat:
Niestety muszę mykać Milego dnia
Szkoda
Ja też pewnie zaraz będę musiała zmykać bo brat wrócił a mama znowu marudzi, ze długo siedzę

Cytat:
No ja bym się z chęcia pozbyła tak 1/3 grubości. Pamiętam jak w liceum kilka razy degażowałam włosy, straciły na objętości i bosko się układały, ale niestety końcówki się szybko robiły "miotełkowate". W ogóle mam też taki typ włosa, który wymaga warstw, muszę mieć pocieniowane, bo inaczej Cocker Spaniel jak sie patrzy .
Nie chcesz?? Oddaj! Ja je z chęcią przygarnę

Edit.
Madziunia cześć!
Jak ja Cię dawno nie widziałam!

Uciekam już
Pa
Moze zajrzę jutro do kafejki, chyba że znowu będę robiła za niańkę to trochę u brata popasozytuję
Chociaż dzisiaj Julka doprowadzała mnie do szału... ale to tak jak zawsze...
Stary 2008-08-21, 15:04   #2215
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam skromne 160 cm, myslałam, że może troszkę się wyciągnę od gry w siatkówkę, ale nic z tego
Ponoc rozciaganie daje efekty. Btw. witaj w gronie kurdupli. Ja mam 162 i chcialabym byc nizsza.

Cytat:
Ja w tym roku małam próbkę i powiem, że największą radością po powrocie była możliwość wysmarowania się mazidłami wg. ustalonego rytuału, z olejkami, maskami i samorobionym psikadłem.
A na wczasach - masakra. Szampon tylko i kiepska, jak się okazało mini-odżywka + spray z filtrem. To duuuużo za mało . I jeszcze fatalne ciśnienie wody pod prysznicem...
Ja tez zrobilam sobie w tym roku urlop od pielegnacji nad morzem. W efekcie mialam na glowie piekne siano, ktore znacznie wyplowialo. Na nastepne wakacje zaopatrzam sie w wax w szaszetkach i porywam male buteleczki z olejami. Suchosc pal szesc, bo da sie to odratowac w kilka dni, ale kolor

Cytat:
Tych Suave wiele dziewczyn uzywa jako odzywek do mycia. Chcialam sobie sciagnac kilka do Polski, ale po obliczeniu kosztow przesylki stwierdzilam, ze sie to po prostu nie opyla. O tym sprayu HE tez czytalam i ubolewam nad jego brakiem na naszych polkach. On jest bezsilikonowy, prawda?

Cytat:

Hmmm. Mam wersje do wlosow przetluszczajacych sie, ale w zupelnie innym opakowaniu. Bialo-rozowe z granatowymi napisami. Czytalam, ze Seboradin zmienil opakowanie, moze mam nowsza wersje?

Cytat:
Dzień dobry Dziękuję za trzymanie kciuków . Rozmowa z Tż nie przyniosła jakiś konkretnych rozwiązań, ale bardzo poprawiła atmosferę między nami. I dzięki temu mam dużo lepszy humor... Wstawie dziś jakieś zdjęcia włosów do albumu [/I]
Czekamy na zdjecia
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 15:10   #2216
PelniaNocy
Rozeznanie

Cytat:
Cieszę się, ze Ci się spodobal, zresztą nawet nie myślałam, ze będzie inaczej

Mierzę niecałe 160cm - chyba 158
Ale w dowodzie wpisałam sobie 160 - zawsze to trochę inaczej wygląda
Do tego mam trochę nadwagi - tak więc jestem raczej niziutka i okraglutka

Ja ostatnio poprosiłam kolezankę o ściągnięcie płyt Creeda bo gdzieś mi się zapodziały a bardzo lubię ten zespól
A co do spiewania przy sprzataniu - przeważnie włączam którąkolwiek płytę Closterkeller i śpiewam razem z Anją - to chyba jedyny zespół, którego wszystkie teksty znam na pamięć
Tak w ogóle to nienawidzę sprzątac i tylko dzięki muzyce czynność ta staje się w miarę znośna

Fakt, niesprawiedliwe

No pewnie! W Bełchatowie też były dwie głowy

Proszę
http://www.******************/
Mam tylko wrażenie (po wstępnym przejrzeniu), ze asortyment mają uboższy niż w Dbam o zdrowie

Ja póki co nie wyobrażam sobie siebie w pastelach i nawet latem mozna mnie zobaczyć przeważnie w czerni
Candy-goth?? Nigdy nie słyszałam

Jeśli chodzi o szerokość to masz rację - tym bardziej, ze nie mam długiej szyji i np obróżka o szerokości 5cm jest dla mnie troszkę zbyt szeroka, myślę, ze wystarczyłoby nawetjakby miała 3cm. Bede musiała zobaczyć w domu jakie sa te co mam, bo jedna jest na pewno za szeroka
Jeszcze zastanawiam się czy koronka czy aksamitka - chyba zapytam TZ - w końcu to był jego pomysł
A własnie, jakie mniej więcej wymiary ma ta gwiazdka?

Mirelka
widziałam, że zmieniłas nick
Całkiem fajny musze przyznać
Jakie było moje zdziwienie, kiedy wchodzę na wizaż i widzę zaproszenie do grona przyjaciół od jakiejś nieznajomej dziewczyny, która po raz pierwszy widzę na oczy
ale zaproszenie przyjęłas od racu czy najpierw sprawdziłas kim jestem?

Książe z bajki? Mam go w dupi**!
Zostanę niezależną księżniczką
PelniaNocy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 15:58   #2217
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Ponoc rozciaganie daje efekty. Btw. witaj w gronie kurdupli. Ja mam 162 i chcialabym byc nizsza.
dlaczego niższa
Stary 2008-08-21, 16:33   #2218
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego niższa
Bo uwazam, ze male piekne jest Zawsze chodzilam zgarbiona, bo wydawalo mi sie, ze jestem za wysoka - teraz juz wiem, ze to chorobliwe i zabralam sie za rozprostowywanie mojego garba Ale od dziecka podobali mi sie nizszi lub po prostu niscy faceci, wydawali mi sie strasznie seksowni, chlopiecy, uroczy i chcialam sama byc jeszcze mniejsza kruszynka. W zyciu nie wpadlabym na to, ze "facet powinien byc wyzszy", ze dziewczyny patrza na wzrost i ze dziewczyna tez jest uwazana za ladniejsza, gdy jest wysoka. O tym wszystkim dowiedzialam sie, kiedy w koncu zainteresowal sie mna ktos mojego wzrostu To on wytlumaczyl mi, jak to funkcjonuje w spoleczenstwie Mial z reszta kompleks z tego powodu, ale szybko i skutecznie go z niego wyleczylam
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 17:12   #2219
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Bo uwazam, ze male piekne jest Zawsze chodzilam zgarbiona, bo wydawalo mi sie, ze jestem za wysoka - teraz juz wiem, ze to chorobliwe i zabralam sie za rozprostowywanie mojego garba Ale od dziecka podobali mi sie nizszi lub po prostu niscy faceci, wydawali mi sie strasznie seksowni, chlopiecy, uroczy i chcialam sama byc jeszcze mniejsza kruszynka. W zyciu nie wpadlabym na to, ze "facet powinien byc wyzszy", ze dziewczyny patrza na wzrost i ze dziewczyna tez jest uwazana za ladniejsza, gdy jest wysoka. O tym wszystkim dowiedzialam sie, kiedy w koncu zainteresowal sie mna ktos mojego wzrostu To on wytlumaczyl mi, jak to funkcjonuje w spoleczenstwie Mial z reszta kompleks z tego powodu, ale szybko i skutecznie go z niego wyleczylam
Małe piękne? Kilka razy słyszałam o tym, ale że ja nic nie mam małego począwszy od oczu, ust, wzrostu, stopy, skończywszy na piersiach, to nie przyjęłam do wiadomości .

Mam wiele małych koleżanek, jedną taką 1,57 cm. Do przytulania taka .
Stary 2008-08-21, 17:21   #2220
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
O dziękuje Ci bardzo, widzę teraz. Więc kochane Włosomaniaczki stworzyłam właśnie prywatny album z moimi zdjęciami. Jakby co to zapraszam do albumu ehehe
Świetny Ja też mówię, że masz oryginalną urodę, przynajmniej biorąc pod uwagę Polskę, gdzie spotyka się głownie proste, myszowate włosy

Cytat:
Gdzie wkleilyscie link do testu na typ urody? Bo ja kurcze slepa jestem, a zarazem ciekawa co tam wymyslili podrzuci mi ktos, prosze?

EDIT
Znalazlam. ten test jest do dupy zaraz dam wam lepszy link.

Lapcie Aha kolor skory ocenia sie patrzac na dekolt i szyje a nie skore twarzy, ktora latwo czerwienieje przez podraznienia...
http://www.makijaz.net/tt.html
Zrobiłam ten test i znowu wyszło lato, tylko, że trochę się zmartwiłam tymi kolorami Powinnam nosic jasne, pastelowe kolory (nuda ), a unikać ostrych i jaskrawych... 80% mojej szafy to oczo***** zieleń, turkus, róż, zółć, więc chyba podobnie jak Agnieszka niebardzo zastosuję się do ich rad

Cytat:
Dziewczyny, widzialyscie wlosy autorki tego watku?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=271676
Dla mnie troche (o jakieś pół metra) za długie, ale napewno nie napisałabym Jej "obetnij do pasa" Dziewczyna nie prosiła o rady dotyczące obcinania, tylko fryzury, więc nie rozumiem skąd tyle komentarzy tego typu.

Cytat:
Na składowym były analizowane odżywki Aubrey (dodałam do listy must have, gdybym przypadkiem poleciała do Stanów), analiza wyszła bardzo zachęcająco, tylko nie wiem jak z ceną.

Cytat:
Dzień dobry Dziękuję za trzymanie kciuków . Rozmowa z Tż nie przyniosła jakiś konkretnych rozwiązań, ale bardzo poprawiła atmosferę między nami. I dzięki temu mam dużo lepszy humor... Wstawie dziś jakieś zdjęcia włosów do albumu
Super Włosomaniaczki nie zawiodły w trzymaniu kciuków
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości