|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy pierwszego świata (+offtopy)
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2402 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2404 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2405 |
Konto usunięte
|
To ja mam teraz problem pierwszego Świata, bo na święta też nic nie dostaję. Nawet węgla!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
W sumie jak sobie teraz przypomnę to w poprzedniej pracy dostawałam 250 zł i to co 2 lata. A to bogata firma była
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2407 |
Zakorzenienie
|
to jest mało. Oczywiście lepiej coś niż nic.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
W takim razie ile byś chciała, że pracodawca płacił za wczasy pod gruszą, żeby to było ok?
Poza tym to też zależy od zarobków pracownika (i jego rodziny), wiadomo, że najwięcej dostaną ci, którzy najmniejszy dochód w przeliczeniu na członka rodziny. Ja uważam, że 500 zł to wystarczająco. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2019-06-04 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy od tego jaka firma - międzynarodowy koncern czy mały zakład z kilkoma osobami. I jak duże ma fundusze socjalne i rzeczywiste przychody. 500 zł to mało w sensie kosztów wakacyjnych a nie dostawania czegoś od pracodawcy. Przecież napisałam, że lepsze to niż nic.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2410 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2411 |
Zakorzenienie
|
W mojej ostatniej firmie było 1200 zł co roku, dyrektorzy dostawali po 500 zl, plus dla wszystkich byl bonus na święta 500 zł.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Poza tym zależy jeszcze czy ma się dzieci czy nie. Bo np ja dostanę 400 zł (po przeliczeniu mojego i męża dochodu na 2) ale wystarczy, że ktoś będzie miał dziecko i już będzie miał 750.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
W jednej firmie, w której miałam grusze, było to przyznawane niezależnie od tego, jaka kto ma rodzinę. Po prostu według zarobków były progi, najwięcej dostawało się bodajże 1200 zł.
Ale w kontekście benefitow oferowanych podczas szukania pracy, bo od tego się to wzięło, to nie sądzę, by grusza 500 zl lub 1500 zl była dla kogoś decydującym czynnikiem podczas wyboru pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2414 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecę dawać swój samochód na cele firmowe, trzymajcie mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2416 |
Wtajemniczenie
|
Nie zgadzam się, niezbyt fajna ta kasa, a jeszcze podatek (jako świadczenie z zfśs) to na rękę jeszcze mniej. No i wypłacane pod warunkiem 10 dni urlopu: tak więc to właśnie prezent na wakacje, nie weekend
![]() Ja bym chciała przyznawane świadczenia według dochodu pracownika - jak wyżej ktoś opisał. Wszędzie gdzie byłam, liczył się dochód na osobę w rodzinie: im więcej dzieci tym lepiej. Nawet 1500 można było wyciągnąć w jednej firmie prywatnej. Szkoda, że to jakby wspólny fundusz wszystkich pracowników, na ich potrzeby, a nie tylko wielodzietnych.Ale taki stworzono regulamin i nikomu nic do tego... Tak samo, jeżeli ktoś ma tylko 200 zł to pretensje właściwie jest kierować do komisji socjalnej u swojego pracodawcy ![]() Edytowane przez andra Czas edycji: 2019-06-04 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2417 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli uważasz że to mało to przekaż te drobne na cele charytatywne. Dla mnie do dużo pieniędzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2419 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
A tak swoją drogą to jak to się ma do Twojej pensji? Bo z tego co pamiętam też pisałaś, że mało zarabiasz. Ile byś chciała, żeby w MOPSie dawali na dofinansowanie do wczasów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mi nie chodzi o to, że to DLA MNIE mało, tylko o dysproporcje między dofinansowaniem, a faktycznym kosztem urlopu. Rozumiecie? Mówię - mi kwota 500 zł starczyła na weekend we Wrocławiu. Super, że w ogóle jakieś dofinansowanie istnieje, ale chodzi o sam fakt, że 500 zł nijak ma się do kosztów urlopu 10/14 dni (jeśli ktoś ma wolne weekendy). Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty te 5 stów we Wrocławiu to sama na siebie wydałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
Dobra, dziewczyny, już zejdźcie z Tinker.
![]() Tak, fajnie, że dopłaca, ale kokosy to to nie są. I o to chodziło. Już się nie doszukujcie 15 dna o roszczeniowości. To tak, jakby mi pracodawca dopłacił 10 tysięcy do mieszkania. No jasne, że miło i zawsze coś, ale to jakieś 2% tego, ile będzie mi potrzebne i śmiesznie to wygląda, choć oczywiście wziełabym i była wdzięczna. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2424 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiem Ci na własnym przykładzie. Nocleg 160 zl/ osobę za dwa dni Dojazd ok. 150 zł w dwie strony (pociąg intercity, TLK staram się nie jeździć ![]() Śniadania na mieście ok. 60 zł za dwa dni Obiad na miescie ok. 100 zł za dwa dni Kolacja ok. 80 zł za dwa dni. Mamy już ponad 500 zł, a jeszcze nie kupiłam żadnego biletu wstepu, na komunikację miejską etc. Ceny za żarcie i tak zanizylam, bo zwykle i tak więcej wydaje. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2425 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bez śmieszności. Bo dla mnie dopłaty sa super a nie śmieszne. ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- [1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86876222]Nie wiem skąd to zdziwienie u Ciebie. Jak się bierze nocleg w centrum, je wszystkie posiłki na miescie to wychodzi dużo więcej. Powiem Ci na własnym przykładzie. Nocleg 160 zl/ osobę za dwa dni Dojazd ok. 150 zł w dwie strony (pociąg intercity, TLK staram się nie jeździć ![]() Śniadania na mieście ok. 60 zł za dwa dni Obiad na miescie ok. 100 zł za dwa dni Kolacja ok. 80 zł za dwa dni. Mamy już ponad 500 zł, a jeszcze nie kupiłam żadnego biletu wstepu, na komunikację miejską etc. Ceny za żarcie i tak zanizylam, bo zwykle i tak więcej wydaje. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] z jakiegoś powodu moje starszawe koleżanki z pracy te dopłaty nazywają 'wczasy pod gruszą'. Historycznie - u dziadków na wsi prawie bezkosztowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2426 |
Konto usunięte
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;86876234]ja tam biere i jestem wdzięczna.
Bez śmieszności. Bo dla mnie dopłaty sa super a nie śmieszne. ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- z jakiegoś powodu moje starszawe koleżanki z pracy te dopłaty nazywają 'wczasy pod gruszą'. Historycznie - u dziadków na wsi prawie bezkosztowo.[/QUOTE]Fajny nocleg na wsi też sporo kosztuje. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2427 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2428 |
Konto usunięte
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86876242]Fajny nocleg na wsi też sporo kosztuje.
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] o chyba że u dziadków i tylko jedzenie kupujesz. ale to takie fajne, nie zarobiłaś a dostajesz ![]() Nie wszyscy maja takie szczęście. prawie jak 500+ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2429 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesli firma dobrze prosperuje, pod koniec roku jest wyplacany "profit sharing" lub/i "trzynastka" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2430 |
Zakorzenienie
|
Bilety w 2 strony to 100 zł. Nocleg w pokoju 150 - 200 na 2 noce. Zoo + panorama racławicka - 100. Żarcie na 2 dni - ok 100, a jeszcze bilety tramwajowe itd.
Mówiłam - wiem, że można wynająć łóżko w pokoju wieloosobowym i żywic się w maku czy mleczny barze i bym się zamieściła w 200-300. Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.