![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Problemy pierwszego świata (+offtopy)
Hej.
![]() Są w życiu takie małe rzeczy, które bolą, ale nie są naprawdę problemem. I głupio zrzucić to przyjaciołom z prawdziwymi problemami na głowę. A na wątek są za małe, bo co tu roztrząsać. Więc pomyślałam, że założę taki wątek, w którym się będziemy mogły wyżalić na błahe sprawy, które nie mają znaczenia. Możecie też opisywać śmieszne problemy waszych znajomych. A wątek powstał, bo po raz setny wciągnęłam się w fanfik, który miał ponad 190 tysięcy słów, naczytałam się jak głupia, a autorka zniknęła 2 lata temu i już się raczej nie pojawi. Tak nie lubię jak ludzie zaczynają cudowną historię, naprawdę świetnie oddają dynamikę postaci, tworzą bardzo ciekawą fabułę (czasem lepszą od oryginału) i pewnego dnia po prostu... zapadają się pod ziemię. Rozumiem, nikt im za to nie płaci, mają prywatne sprawy, ale chociaż napisać szybki rozdzial/dwa na zakończenie. Jeden rozdział z zakończeniem w stylu "I odjechali w stronę zachodzącego słońca", a jeśli historia była bardziej skomplikowana coś w stylu dodatku od myślników: "- lokaj zabił, - wskazówki znaleziono w obrazie, - żona okazała się chora psychicznie, - krew służącej nie miała nic wspólnego z morderstwem, zacięła się przy zmywaniu talerzy". Zwykle czytam tylko rzeczy skończone, ale nie spojrzałam tym razem. Wiem, problem z tyłka, ale mnie to niesamowicie irytuje. Macie takie małe rzeczy, które zabijają kawałek waszej duszy (albo was wkurzają), ale życie toczy się dalej? A przeczytałam ten fanfik żeby się pocieszyć po innym fanfiku, który wyszarpał mi serce z piersi i je podeptał i byłam taka pełna nadziei. I działało przez chwilę, a teraz jestem dużo bardziej przybita. A czytam fanfiki, bo nigdy, serio, nigdy pary, które shipuję nie kończą razem. Od par, którym oddałam duszę, parę lat swojego życia (Ichigo i Rukia), po pary, które miałam w sumie gdzieś, ale wolałam je od alternatywy (Harry i Hermiona, Rachel i Joey). A w tym uniwersum to w ogóle nie ma szans, bo dla tych postaci... cóż, to wymagałoby innego medium, żeby przekazać rozwój uczuć tych dwojga. Gier RPG nie liczę, no bo tutaj zwykle jak chcesz z kimś być, to możesz, bo sam decydujesz. *Szukałam wątku, w którym mogę wylać swoje żale z tyłka, jak i wątku, który zbierałby wszystkie nasze problemy z tyłka i nie znalazłam. Jeśli dubluję, proszę o zamknięcie i link do oryginalnego wątku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy pierwszego świata (+offtopy)
Moim dużym problemem pierwszego świata, jest ilość zatwierdzających kliknięć myszką, żeby wykonać prosta , powtarzalną operację- np. nadanie wysyłki prze z portal kurierski.
Kiedyś liczyłam i zeby nadać 1 głupia paletę do zapisanego odbiorcy, nie wychodząca poza standardy, muszę kliknąć klkadziesiąt(!!!) razy, żeby przebrnąć przez procedurę. Spędzam na tym masę czasu i mnie to po prostu WPIENIA. I serio, palce mnie bolą po pracy. ![]() Obecne systemy kontaktu: klient- usługodawca korporacyjny. ![]() ![]() ![]() ![]() Np. właśnie- korporacje kurierskie. Moze wyjdę na idiotkę, ale zdarza mi się dobrnąć do takiego momentu, ze ze złości się popłaczę próbując przebić się przez system i porozmawiać z człowiekiem. Systemy elektronicznego kontaktu są w ogóle do DOOOPY!!!!. + oni maja 24 godziny na odpowiedz, co jest bezkonkurencyjnym absurdem w sytuacji, kiedy od nadania kurier ma 4-6 godzin na odbiór. To jak zapytam o 13 czego nie odebrali paczki nadanej o 8 która miała termin odbioru na 12 tą, to zgodnie ze swoim regulaminem, mi mogą odpowiedzieć _kolejnego_ dnia_ o 13 tej, ze nie odbiorą tej paczki wczoraj(!) bo cos tam. ![]() Czyli w porze kiedy zgodnie z tym samym ich regulaminem ! , przesyłka powinna być już u adresata. ( ![]() ![]() i jeszcze jeden mój ból doopy. Te cholerne małe meteczki na każdym owocu. Mało co mnie tak wpienia. One są wszędzie.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2019-02-13 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Winter is coming
|
Mnie do szału doprowadzają systemy informatyczne tworzone przez ministerstwa. Z racji zawodu mam z nimi sporo do czynienia i tam ciągle coś nie działa. Robią se przerwy techniczne np. w dzień powszedni od 8 do 10
![]() cava, zdenerwowałam się od samego czytania ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
O to tez mnie do szału doprowadza.
Wymagania maja, terminy tez, ale system nie dziala. Albo ZUS, raz pisze w komunikacie nie aktualizowac samemu, a po terminie musialam szukac co z tym, a tam sobie info, ze jednak trzeba samemu i baw sie w robienie kopii, bazy danych, bo oni maja rozne widzimisia.
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Mnie też irytują niedokończone opowiadania na blogach. Sama swego czasu pisałam i chociaż pod koniec już mi się okropnie nie chciało, to wymęczyłam te kilka ostatnich rozdziałów. I tak, są gorsze niż początkowe, ale uznałam, że "skończone jest lepsze od doskonałego"
![]() Z innych pierdółek - irytuje mnie, gdy w wersji strony internetowej na telefon ucina mi brzeg, a nie zawsze wystarczy obrócić ekran. I w ogóle wersje na telefon bywają niedopracowane, np. nie da się czegoś kliknąć. Denerwuje mnie także połączenie konta google z YT i ogólnie jakieś dziwne powiązania między różnymi aplikacjami. Np wystarczy, że pooglądam coś w google i zaraz mam pełno reklam tego samego na fejsie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Mogłabym wymienić całą listę z tym, co mnie drażni a nie wpływa znacząco na moje, przynajmniej teraźniejsze życie..
To co powiem oczywiście może przerodzić się (i zapewne tak będzie) w poważną chorobę, ale kto mając 24 lata myśli o tym (oprócz mnie). Otóż jestem najgorszym typem palacza - palę i jestem nieszczęśliwa, że palę, a gdy nie palę, to też jestem nieszczęśliwa i rzucić tego na swoje całe życie (jeszcze?) nie potrafię. Irytuje mnie mocno śmieciowy i wulgarny kontent w Internecie, którego czasem nie da się ominąć (np. wp i artykuły w stylu "Znana aktorka rozebrała się w sesji zdjęciowej. Zobacz jakie ma ciało!"). Naprawdę bardzo wkurza mnie seksualizacja kobiet jaką można zobaczyć praktycznie na większości randomowych stron w necie. Do szału doprowadza mnie jak ktoś wrzuca np napoczęty ogórek, kiełbasę, ser czy cokolwiek do lodówki luzem, nie owijając go żadnym papierem ani niczym i potem to albo wysycha, albo przesiąka zapachem albo.. po prostu tak leży, co mnie obrzydza.. ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Moje problemy pierwszego świata z ostatnich kilku miesięcy, które mnie drażnią (sytuacje z miejsca pracy ze strony dwóch osób):
- schudłam 10 kg dalej wyglądając zdrowo - reakcja: "bierzesz narkotyki?" "głodzisz się?" - w ostatnim czasie na tyle mi się wszystko dobrze układa, że po prostu mam dobry humor - reakcja "zmieniłaś się, skąd masz taki humor?" (wypowiadane z wyraźnie kąśliwym tonem) - w biurze mam super odbiór ze strony innych firm pracujących na jej terenie, po podsłuchanej którejś sympatycznej rozmowie pomiędzy mną a pracownikami innej firmy reakcja: "a ty po co z nimi gadasz?" - generalnie jestem dosyć oczytana i mam sporo różnych zainteresowań i czasem ktoś podsłucha moje dyskusje z innymi osobami na różne tematy - reakcja: "masz mnogą osobowość?" - nie piję alkoholu bo nie lubię - reakcja: "miałaś problem alkoholowy i dlatego nie pijesz, tak?" - zaczęłam mówić o sobie minimum informacji, oparłam się głównie na tematach pracowych i totalnie rozpoczęło się wymyślanie i nonsensowne analizy co robię po pracy. Nawet pojawiła się jakaś idiotyczna reakcja, że wychodząc z biura zmierzam w prawym kierunku, a nie w lewym jak X mcy wcześniej (dobrałam dodatkowe aktywności po godzinach pracy w innej lokalizacji) Generalnie prymitywizm i lekki mobbing, ale nowa praca już na horyzoncie więc adieu - powody zmiany pracy są inne. Takich tekstów było więcej. W innych miejscach mam dobry odbiór i ludzie mnie generalnie lubią, a temat mniejszej wagi i obwodów jest komentowany pozytywnie. Jeśli macie pomysł na przyszłość jak rozpracować tego typu osoby to dajcie znać ![]() Pytam bo dawno temu w innej firmie generalnie unikałam spowiadania się z życia prywatnego (tam rozmowy o baaardzo intymnych sprawach to była norma, a ja się nie poczuwam do takich opowieści) i również były dziwne analizy plus nawet wyszukiwanie info po facebookach itp (typu: oznajmione z jakimś dziwnym trybem sukcesu: a ty wczoraj byłaś w tej i tej restauracji! coś w stylu przyłapania mnie czy jak ![]() Jeśli komuś chciało się to przeczytać to dzięki, jak reagujecie długoterminowo na takie akcje? Wstyd zapytać znajomych bo to poziom przedszkola ![]() Jedna bliska osoba wspomiała, że to zazdrość - sama nie wiem ![]() To tylko praca i w sumie powinno mi to wisieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sądzę, kiedyś się tak mówiło, ale bardziej wydaje mi się, że chodzi o zwykłą ludzką wścibskość. Nigdy nie miałam czegoś takiego na dużą skalę, więc chyba ci nie pomogę. Ale ja po prostu olewałam i nie spowiadałam się. Chyba że ktoś mnie zapytał "chodzisz z Karolem, bo tak słyszałam" to wtedy dementowałam plotkę (kij z tym, że żadnego Karola wtedy na roku nie było, naprawdę, dojście do sedna tej plotki mogło być ciekawe). Ja jestem z tych, co dużo opowiadają i są dość otwarci, ale o prawdziwych pierdołach. W stylu mogę przeżywać, że przegrałam w grze i w ogóle życie mi się wali (jestem dość mocno egzaltowana i to czasem brzmi jakby mi matka umarła, rzeczywiście), ale o problemach w związku jeśli się zdarzą (mieliśmy ostatnio burzliwy okres, ale wspieraliśmy się na jednym froncie, więc nie potrzebowałam osób trzecich) nie mówię nigdy, czy o problemach na studiach, w relacji z rodziną, o przebytej depresji, anoreksji i OCD. W efekcie ludzie chyba myślą, że wszystko o mnie wiedzą, a zupełnie nie. Po prostu mają o mnie dużo małych, bezsensownych informacji.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
O, super wątek. Mam dużo problemów pierwszego świata, chętnie się będę dzielić
![]() Tak na dzisiaj: Nienawidzę jak ludzie nie czytają dokumentów które wysyłam i marnują mój czas. Wysmarowałam 128 (sto-dwadzieścia-kurła-osiem) stron instrukcji dla stylistki, do tego wysłałam jej szczegółową listę zakupów. W zeszłym tygodniu miałam z nią dwie rozmowy przez telefon. Spoko. Dzisiaj prosi o następną, ok, i co się okazuje? Chyba kompletnie olała brief bo odpowiedzi na WSZYSTKIE jej pytania były zawarte w PDFie albo w liście zakupów. No i tak ta rozmowa się przeciągnęła że półtorej godziny czasu producenta, fotografa, asystenta i mojego poszło psu w dupę. ![]() Do tego baba łże - oj, piwonii nie dostaniemy w marcu, trzeba będzie sprowadzać, z Kalifornii, kilka tysięcy trzeba będzie zapłacić za sam transport. Cholero - u mnie w spożywczaku są już pierwsze piwonie a mamy LUTY. ![]() ![]() Nowa wersja Photoshopa, CC 2019. Dawniej żeby skalować proporcjonalnie trzeba było nacisnąć Shift. Teraz dla jaj zrobili odwrotnie - wciskanie Shift powoduje nieproporcjonalne skalowanie. DLACZEGO??? Używam Photoshopa ponad 10 lat, pewne skróty mam już we krwi. A tego nowego skalowania nie da się wyłączyć i szlag mnie trafia. Będzie więcej ![]() cava - meteczek na owocach też nienawidzę. Tak samo jak owoców zapakowanych w plastik i jeszcze na styropianowej tacce. ![]()
![]() |
#10 |
lokalna gwiazda
|
Mnie wkurzają te wszechobecne infolinie. Nie zadzwonisz do własnego ZUS-u, bo infolinia. Chciałam do JYSK - infolinia
![]() Wkurza mnie serwis Pikio.pl. Jak sobie chcę poczytać na telefonie, co słyszeć w świecie, to wyskakuje multum wiadomości firmowanych przez to barachło, a wszystkie opatrzone tytułami o wydźwięku katastroficznym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Meravigliosa creatura
|
Oglądam serial, który w nowej edycji ma już 11 sezonów. Jako, że nie mam wśród znajomych zbytnio osób, z którymi mogłabym pogadać na jego temat, a emocje budzi we mnie wielkie
![]() No, to sobie ulżyłam ![]() Edytowane przez Regista Czas edycji: 2019-02-13 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak! To jest takie przykre. Ja jestem z serii psychofanów i jak coś mną targa, to muszę się gdzieś wyżyć. A często nie mam znajomych tak zajaranych akurat tymi tematami. Czasem mam też tak, że mam opinię na temat serialu, który jest mi w sumie obojętny (jak Gossip Girl albo Friends - oglądam do sprzątania, do ćwiczenia znaków, no wtedy kiedy nie mogę oglądać czegoś, co serio by mnie wciągnęło w całości i nic bym nie zrobiła ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Denerwuje przy otwieraniu jakiejś strony ilość okienek do zamknięcia. Okienko o ciasteczkach, okienko RODO, info o rabacie, jakaś reklama, no ku*wa, ile można...
Tak samo denerwuje mnie aplikacja ING. A konkretnie denerwuje mnie, że zanim cokolwiek zacznę w niej robić, muszę zamknąć powiadomienia o jakichś rzeczach, które mam totalnie w dupie. Stoję sobie w kolejce w sklepie, chcę zobaczyć, czy mi wystarczy to, co mam na koncie, albo chcę sobie szybko przelać z oszczędnościowego, a tu takie pierdoły. Cytat:
Ja też obejrzałam póki co cały serial ("Gra o tron"), a też ciągle na niego psioczę. Bo z sezonu na sezon, z odcinka na odcinek robi się coraz głupsze ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- I denerwuje mnie jeszcze mój operator. Za kilka miesięcy kończy mi się umowa na abonament. Nie zamierzam jej przedłużać, ale to mało ważne akurat. W tym tygodniu dzwonili do mnie już 7 razy. 7 RAZY. A jest dopiero środa. Za każdym razem mówię, że nie jestem zainteresowana, a oni dalej dzwonią. Najdziwniejsze jest to, że wydaje mi się, że jeden koleś dzwonił do mnie chyba ze 3 razy, wszystkie dzisiaj. Ja do niego, że nie chcę, a on dalej dzwoni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
super wątek
![]() skoro o serialach mowa, to wczoraj wieczorem oglądałam sobie serial i nagle ostatni odcinek sezonu w ogóle nie chce mi się ładować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Fajny temat!
![]() ![]() ![]() Cytat:
Czyżby "Gra o Tron"? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A to w komunikacji tez mnie wkurza, przesiadka nigdy nie pasuje, bo ten drugi jedzie 2 minuty za wczesnie, dlatego jak nie pasa chodze pieszo
![]() I wkurza mnie zasyfianie przez ludzi natury , butelki plastikowe zgniecione walają się w takim małym parczku dzikim ,że wstyd ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaaaa! Aaaaa! Jak ja nie cierpię takich śmieciarzy! No szlag mnie trafia, gdy widzę jak ktoś rzuca śmieci na ziemię, zamiast poszukać kosza. I to tak bezrefleksyjnie, jakby traktowali takie pozbywanie się opakowań jako zupełnie naturalną czynność ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;86496497]Denerwuje przy otwieraniu jakiejś strony ilość okienek do zamknięcia. Okienko o ciasteczkach, okienko RODO, info o rabacie, jakaś reklama, no ku*wa, ile można...[/QUOTE]
O Jezu, mnie też krew zalewa!!! A weź te okienka zamykaj na telefonie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A mnie w ogole to RODO wkurza
![]() Bo tak gdzie nie trzeba to jakaś paranoja wychodzi, a gdzie indziej wszystko na tacy jak pesele ludzi . Pytała się gdzieś mnie ostatnio pani czy nazwisko podam na głos czy chce napisać, nie mogę przypomnieć sobie gdzie to było...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;86496497]
Tak samo denerwuje mnie aplikacja ING. A konkretnie denerwuje mnie, że zanim cokolwiek zacznę w niej robić, muszę zamknąć powiadomienia o jakichś rzeczach, które mam totalnie w dupie. Stoję sobie w kolejce w sklepie, chcę zobaczyć, czy mi wystarczy to, co mam na koncie, albo chcę sobie szybko przelać z oszczędnościowego, a tu takie pierdoły. [/QUOTE] Można ustawić sobie kafelki, wtedy bez logowania widać ile ma się na koncie w % (jako 100% ustala się swoją kwotę np. 1000 zł). Tylko niestety lubi zaokrąglać w górę, czyli np. 36 zł pokaże jako 4%. Można też kafelek z szybkim przelewem z oszczędnościowego na niewielkie kwoty 50, 100, 200 zł bez logowania (nie wiem może można zmieniać te kwoty, u mnie są takie). Może to Ci podpasuje i ułatwi. Mnie też wkurzają te komunikaty. Często te same, a nie ma opcji "nie pokazuj ponownie" ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2019-02-13 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo tak!! Jasny szlag mnie trafia a szczególnie na plazy ten syf, pety w piasku. Uwielbiałam jedno miejsce ale jak zajechałam dwa lata temu tam i Zobaczyłam ten chlew tak już tam nie pojadę. Nie wiem tak ciężko cholera wrzucić peta do butelki pustej i wziąć ja ze sobą do kosza ? Kosmos po prostu. Nic mnie tak nie wkurza jak właśnie syf nad woda. I te śmieci potem ładują w wodzie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Moj najwiekszy zyciowy challenge to znalezienie szminki w idealnym odcieniu nude. Zeby nie byl za rozowy ani za bardzo wpadajacy w braz, nie za ciemny ani za jasny. Mam kilkanascie szminek, ktore w sklepie wydawaly sie idealne, ale w innym swietle okazalo sie, ze mi sie jednak nie podobaja. Zaczelam wyszukiwac w internecie swatche konkretnych szminek na osobach o podobnej do mojej karnacji, ale to tez nie dziala. Jak zyc?!?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O to to... Na przykład u mnie w bloku... Mamy segregację śmieci, na dole w zsypie znajdują się odpowiednie kosze i jeden wielki, bez oznaczenia, zapewne na wspólne odpadki, bo te do segregacji stoją puste, a wszyscy wrzucają śmieci jak leci do tego wielkiego kontenera... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
To i ja się pożalę bo wczoraj i dzisiaj (a wcześniej to nie zliczę ile razy), dosłownie chwilę po tym jak posprzątałam po swoich psach, weszłam w psią kupę. Czy naprawdę tak trudno jest to posprzątać? Przecież nie biorę tego gołą ręką
![]() Idealna kreska eyelinerem - no nie umiem. Milion razy próbowałam i nie wychodzi. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2019-02-13 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Fajny wątek
![]() To powiem Wam, że nie mogę znieść marnotrawstwa jedzenia, jakie widzę u mojej mamy i siostry. Aż mną telepie na takie wyrzucanie jedzenia i pieniędzy w błoto. Moja siostra od najmłodszych lat zawsze zostawia jedzenie, czy to obiad, czy napoje, no zawsze na talerzu albo w kubku zostaje a matka z reguły to wyrzuca. Chociaż można by było odgrzać czy wykorzystać. W lodówce mają naotwieranych serków, napojów, słoiczków i oczywiście nie ma siły, żeby to przejeść, więc to się psuje i sru do śmieci/zlewu. No po prostu nie mogę na to patrzeć.
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego w tak wielu nowych budynkach ściany są zbudowane tak, że nie da się na nich nic ciężkiego zamontować? Chcę zawiesić na ścianie telewizor i głośnik typu soundbar - i zaczyna się tragedia w trzech aktach, bo konstrukcja budynku jest metalowa a w metal nie wwiercisz, czy coś takiego. Oczywiście to sprawia że cena robocizny jest niebotyczna. I z rozmów ze znajomymi nie jestem jedyną osobą z tym problemem
![]()
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mnie to wkurza! Co najśmieszniejsze, zauważyłam u tych ludzi podobną reakcję. Pies się załatwia przed blokiem, a oni odwracają głowę, rozglądają się, udają, że nie widzą, a po wszystkim szybko z nim odchodzą :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam osobę co nakłada sobie, bo oczy chcą, a potem połowa do śmietnika Ostatnio ciocia opowiadała o sasiadce, co jej mówiła jak to na śmietniku znalazła 2 paczki kiełbasy dopiero po terminie i wzięła to podzieliła po innych sąsiadach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.