![]() |
#1051 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chcę być mamą - ploteczek część II :)
Aniu gratuluję Ci Kochana 👏😘 Ja bym się nie zastanawiała ani chwili tylko przyjęła tą pracę. Sama zmieniłam pracę rok temu i też się wahałam bo przecież na pierwszym miejscu jest dziecko. Wyszło mi to na dobre 😊
Co do tej laparoskopii to u mnie było tak, że lekarz działał po kolei: najpierw stymulacja, mimo że miałam owulację zawsze. Nie przyniosła efektu, więc laparoskopia, po kolejnych miesiącach histeroskopia. Każda z nas jest innym przypadkiem. U mnie wszystko książkowe, jestem zdrowa jak ryba, a dziecka nie ma. Jestem jak najbardziej za laparoskopią, ale po stwierdzonej owulacji która nie przyniesie efektu 😉
![]() |
#1052 |
Zakorzenienie
|
Aniu gratuluje, i też bym się nie zastanawiała i przyjęła ofertę jeśli to na dodatek praca która marzyła ci się od lat. Więc żadnych zawahań tylko przyjmuj
![]() Taki upalny ten poranek że ganiam z miotłą i mokra jak szczur jestem...czuje w powietrzu że dziś burza będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1053 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To racja, każda z nas jest inna i każdy lekarz ma też inny sposób postępowania. U mnie było z kolei to tłumaczone tak, że najpierw sprawdzamy drozność i robimy histero, bo jak jajowody będą niedrożne, czy jakieś inne problemy się pokażą to te miesiące stymulacji będą stracone. Zresztą u mnie stymulacja to ciężki temat bo zdarzały się podwójne owulacje i ginekolodzy wydaje mi się, że trochę boją się hiperstymulacji u mnie. Myślę, że każda z nas musi zaufać swojemu lekarzowi i jestem bardzo ciekawa jaki pomysł będzie miał ginekolog Dance, ale skoro faktycznie nie ma owulki to raczej najpierw stymulacja ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() Ja montowałam siatkę na owady w oknie i po prostu cała mokra byłam, a nawet siły do tego nie potrzeba. Jeszcze muszę rury pomalować w łazience pomyć podłogi i dopiero relax ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1054 |
Wtajemniczenie
|
Aniu, nie zastanawiaj się tylko bierz tą pracę. Ja też zaczęłam nową pracę od listopada a teraz chciałabym zajść w ciążę, nie chciałam wracać do starej bo tam nie miałam całego etatu i w ogóle za długo już tam pracowałam bo ponad 13 lat. Wkradła się monotonia i musiałam szukać czegoś w innej branży.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
Ania ja też zmieniłabym pracę jeśli to jest coś lepszego niż to co masz teraz
![]() ![]() Ja przez przypadek dowiedziałam się, że koleżanka znajomej, która długo nie mogła zajść w ciążę niedługo rodzi. Mam namiary na tego lekarza, umówiłam nas na środę, dopytam go też o clo ![]() To prawda, że każda z nas jest inna i trzeba zaufać swojemu lekarzowi. Ja do tej pory chodziłam do jednego, później poszliśmy na pierwszą wizytę do dużej kliniki, ale jakoś jestem sceptycznie nastawiona do tego lekarza. Być może na tym etapie nie mógł nam powiedzieć więcej, już sama nie wiem. Zresztą co lekarz to inne opinie i metody, widać to na przykładzie clo jeden mówi, że mam brać, drugi, że to bez sensu. Mam nadzieję, że ta wizyta będzie owocna w przyszłości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1056 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pracy, to przyjmij ją, ale nie przerywajcie starań. W ciążę nie tak łatwo zajść, a do pójścia na l4 na samym początku nikt nie zmusza, także spokojnie mogła byś sobie popracować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1058 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pracy Aniu, miałam niedawno taki dylemat, finalnie nie zmienilam pracy. Czy żałuję decyzji- nie, bo lubię tą pracę, mogę się skoncentrować na staraniach, choć finansowo gorzej bo jak zwróciłam się o podwyżkę to ciągle jest wymówka, że nie ma pieniędzy. Tak więc są dwie strony medalu. Może gdybym miała klika lat mniej, to bym zmieniła. Ty jesteś zdecydowanie młodsza ode mnie. Może idź na żywioł i zmień pracę 😀 A starania oczywiście swoją drogą. Dzialajcie 😊 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1059 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam wyniki. Tsh wzrosło do 2,8 niestety. Prolakthna bez tego proszka 427, a Prolaktyna z obciążeniem 4767. Nie mam normy ale to chyba wysoko druga ? Jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
faza luteinowa – poniżej 40 µg/l, trzeci trymestr ciąży – do 400 µg/l, Ale to raczej do tej bez obciążenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Bo wysoka prolaktyna utrudnia zajście w ciążę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1062 |
Wtajemniczenie
|
Marcja prolaktynę masz dużo za wysoką. Ona blokuje owulację. Po Bromergonie na pewno spadnie i lekarka pewno każe Ci po jakimś czasie powtórzyć badanie.
![]() |
#1063 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1064 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1065 |
Zakorzenienie
|
Ja studiowalam zarządzanie w hotelarstwie, chcialam whotelu pracować. Coś z podróżami,hotelarstwem zawsze mi sie marzyło. A pracuje w administracji w budownictwie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
Ja na początku miałam prolaktynę 25, lekarka przepisała mi bromergon i brałam, spadło do 6. Z kolei ostatni lekarz powiedział, że prolaktyna nie ma znaczenia i mam nie brać, bo brałam 1/4 tabletki i powiedział, że to nic nie da
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1067 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1068 |
Wtajemniczenie
|
Zmotywowana prolaktyna ma znaczenie. Tak jak Marcja pisze za wysoka blokuje owulację. Ja nieraz pytałam swojego lekarza czy powtarzać badanie bo od ostatniego minął ponad rok, ale odpowiada żeby nie powtarzać bo gdyby była za wysoka to nie miałabym owulacji. Przypomnę, że zażywam Dostinex 1/2 tabletki co dwa tygodnie 🙂
![]() |
#1069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1070 |
Wtajemniczenie
|
Tabletkę zawsze zażywam na noc żeby przespać ewentualne skutki uboczne. Na początku bolała mnie głowa i to w zasadzie tyle 😉
![]() |
#1071 |
Wtajemniczenie
|
No ja też zupełnie gdzie indziej pracuje, mam zawód technika odzieży i opiekunkę dziecięca a studiowałam pedagogikę ale niestety tylko rok więc się nie liczy bo nie skończyłam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówił też, że najlepiej zrobić to badanie około godziny 11. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez zmotywowanaja Czas edycji: 2019-06-16 o 07:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1073 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry w niedzielę.
Dopiero wstałam. Wczoraj byliśmy w kinie na "John Wick'. Takie bajeczki dla dorosłych mężczyzn. Nic dla kobiet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A ja wczoraj byłam na grillu ale burza nas zastała i wszystko biegiem chowalismy pod wiate i uciekalismy do domu bo burza za burzą.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1076 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1077 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry 😊
Ja to bym wszystko oddała za jakąś niegroźną burze. U nas się nie da oddychać. My już po kościele i śniadanku. Zbieramy się do mojej mamy 🙂 ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Marcja wyjełaś mi to z ust 😂
![]() |
#1078 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. U nas wczoraj burza, ogromna ulewa i brak prądu. Dzisiaj 20 stopni. Mam nadzieję że od jutra znowu upały będą, bo z samego rana jedziemy nad morze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1079 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😊
Zmotywowana co do prolaktyny to ja miałam podwyższona nieznacznie owulacja była ale dostałam bromergon aby się nie podwyższyła za bardzo. Marcja bierzesz euthyrox? Ta prolaktyna faktycznie za wysoka, ale nie martw się pewnie szybko spadnie po lekarzach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1080 |
Zadomowienie
|
Aniu, biorę eurytrox 25 a TSH wzrosło do 2,8. Jutro mam wizytę u Endo to pewnie zwiększy mi dawkę eurytrox i pewnie zapiszę bromergan czy jakoś tak. Gin mówiła mi że wynik prolaktyny może być duży, powiedziała że niektórym wychodzi po 15tys. Ja mam ponad 4tys.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.