Mamy majowe 2019 cz. 7 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-06-26, 08:20   #3061
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86937152]Od tej 2 nie śpię. Niech mnie ktoś dobije [/QUOTE]
Współczuję
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 08:24   #3062
smerfetk_a
Żona Gargamel

Bałam się że bidula w tym upale nie pośpi ale jak padła przed 22 to wstała 1:40 więc super jak na nią. Niestety od 5 klasycznie przebieranie nóżkami

Sysa z tego co pamiętam to dzieciaczki przybierają skokowo. My byliśmy w zeszłym tygodniu u pediatry i marudzili że przez weekend nie przybrała a 5 dni później miała ponad 200g na plus. Suchą pieluszką już bym się przejęła
Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
U nas pierwsze karmienie w zasadzie od 22. Jakoś wyjątkowo wcześnie bo czasem i do 1.30 pośpi.

sQ, super ten pomysł na "towarzystwo" tż podczas karmienia. Haha.musze też chyba starego tak uziemić. Niech zobaczy jak to jest. Jak znam życie, jak Olka uśnie, to po 5, max 10 minutach będzie ją już chciał do łóżeczka odłożyć. Powodzenia,

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mój ma to samo, ja z nią godzinami zalegam na kanapie a on po 20min "no weź ją do łóżeczka odłóż" - mówię mu jak jesteś taki mądry to odkładaj.
Chociaż ostatnie dni ładnie na kanapie śpi odłożona tfu tfu
Cytat:
Rumianek w sensie herbatka?
A to można takim maluchom?
Moja mama ciągle mówi że na brzuszek herbatkę z koperku dawać, ale ja jakoś nie bardzo jestem przekonana, chociaż wiem, że kiedyś to był standard. ( I podobno działało).

Sysa, o matko, współczuję Ci bardzo tych przeżyć, ale na pewno jesteście w dobrych rękach. Będą obserwować co i jak...

Położna mi mówiła że żadnych ziół, że się od tego odchodzi

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 08:27   #3063
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Pampka udaje się przebrać w nocy, np teraz
Ale w dzień choćby odlozenie jej to niczym praca sapera. Serio..
Łącznie z tym że jak trzymam ot tak za nogę podczas usypiania i jak zaśnie puszczę nogę to się panna budzi. A gdzie tu odlozenie na brzuch.. Jest taka delikatna że masakra. Muszę się skupić i po urlopie na jakieś masaże ją wziąć żeby się zrelaksowala..
Plus byłoby dobrze rezygnować z otulacza na noc.. A się nie zanosi :/

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Szkoda, że umiejętności saperskich nie można wpisać w cv później.. Współczuję Olcia, moja podopieczna, tak miała. Jak już słyszałam, że niby śpi to liczyłam do 100. Potem odrywalam po jednym palcu i liczyłam między nimi takie same odstępy Jak się zerwała to hyc ręka wracała
Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Nic nie mówią, mam wrażenie, że nie zwracają uwagi na wagę. A co do ilości mówili, żeby dawać mniej a częściej, że to też lepsze na brak wymiotów itd. Ale matka oczywiście świruje bo jak to możliwe, że w domu tyle jadła a tym mlekiem gardzi i dziennie ledwo 400ml zjada.

Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
O matko oby się już unormowalo, a to że często a mało to w sumie nie problem. Liczyłaś ile w sumie zjada? Bo może wychodzi podobnie jak w domu? [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86937152]Od tej 2 nie śpię. Niech mnie ktoś dobije [/QUOTE] Nie budziłaś starego? Ja bym obudziła po 2h

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 08:32   #3064
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Szkoda, że umiejętności saperskich nie można wpisać w cv później.. Współczuję Olcia, moja podopieczna, tak miała. Jak już słyszałam, że niby śpi to liczyłam do 100. Potem odrywalam po jednym palcu i liczyłam między nimi takie same odstępy Jak się zerwała to hyc ręka wracała O matko oby się już unormowalo, a to że często a mało to w sumie nie problem. Liczyłaś ile w sumie zjada? Bo może wychodzi podobnie jak w domu? Nie budziłaś starego? Ja bym obudziła po 2h

Stary jest w trasie. Sama jestem.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 08:46   #3065
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Za 2 tygodnie jakos Klasyka... To niczym jak podaje hele na chwilę mężowi lecę siku i słyszę że płacze... A spała... Bank stary usiadł... Ja mogę chodxic 40min ale on po3 musi usiąść... Lo masz... współczuję bardzo... Oby to była alergia na bmk!!! I nci nic więcej!!!
Nie martw się mama, nabierze sil i będzie dobrze. A co mówią na to że mniej je i waga stoi?

A to tak jak my
Cytat:
Rumianek w sensie herbatka?
A to można takim maluchom?
Moja mama ciągle mówi że na brzuszek herbatkę z koperku dawać, ale ja jakoś nie bardzo jestem przekonana, chociaż wiem, że kiedyś to był standard. ( I podobno działało).

Sysa, o matko, współczuję Ci bardzo tych przeżyć, ale na pewno jesteście w dobrych rękach. Będą obserwować co i jak...

Ja mam mieszanke rumianek koperek, anyz, nie wiem co jeszcze
Cytat:
Nic nie mówią, mam wrażenie, że nie zwracają uwagi na wagę. A co do ilości mówili, żeby dawać mniej a częściej, że to też lepsze na brak wymiotów itd. Ale matka oczywiście świruje bo jak to możliwe, że w domu tyle jadła a tym mlekiem gardzi i dziennie ledwo 400ml zjada.

Syska oby was szybko wypuścili i oby to była tylko alergia i nic poza tym! Czy to mleko które teraz jej podajesz ma taką konsystencję lekko gęsta? Może dlatego mniej je bo ciężej idzie?

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 09:00   #3066
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86937207]Stary jest w trasie. Sama jestem.[/QUOTE]Ojej, sorki, ja się już gubię. To zamawiaj obiad na wynos i przymykaj oko kiedy się da, nawet jak nie śpi a tylko leży. Masz tą pewność że raczej nie spadnie z łóżka

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 09:08   #3067
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Dobry

Sysa, współczuję okropnie, my też zmienialiśmy mleka, kąpaliśmy w emolium, ciuchy w loveli, bo ciągle coś było. Przeszliśmy zwykły Nan ten opripro plus, później Bebilon pepti, później nan bezlaktozowy po którym wyszły zaparcia, a w końcu jesteśmy na Bebilon prosyneo Ha i (odpukac) jest dobrze. Lecimy na tym już drugi tydzień. U nas rodzina alergików, córka nadal ma skazę białkowa, a ma w tym roku 8 lat. I powiem Ci, że moja tego Bebilonu na początku też mało jadła. Przyszedł czas i mamy puszkę za 35 zł na 3-4 dni

Eceea, moja też wczoraj piła co 2 godziny 120. Plus dwa razy po 150 wody. 300 ml wody wypiło moje dziecko. Widocznie potrzebowała... Plus czasami przytrzymam dłużej smoczka przy buzi, gdy wiem, że jest najedzona i nic jej nie jest. Po prostu jest nerwusem i wypluwa smoka.

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 09:10   #3068
Lilly Greace
Dostojna peema.

Obiad na wynos to najlepsze rozwiązanie! W ogóle to ja nie pamiętam, kiedy gotowałam obiad. Musiało to być bardzo dawno temu, jakoś w ciąży - teraz warzywa na patelni to szczyt moich chęci i możliwości

U nas noc nawet ok, ale mały był jakiś wykończony nie wiem czym i padł już na pierwszą drzemkę. Po pracy tż jedziemy do knajpy ogarnąć chrzciny, ustalić menu itp.
Stary 2019-06-26, 09:15   #3069
sQuaara
Zakorzenienie

Ja nie daje nic poza piersią. Dla mnie choćby woda to rozszerzanie diety a co dopiero ziołka.

Za nami spoko noc. Już zalicza 1 drzemeczke więc ja zaraz lecę na śniadanko itp popołudniu bioderka a jest TAK gorąco że aż się ubierać nie chce... Mam do zmierzenia kilka par jeansów z h&m i chyba przeczekam upały...

Stary 2019-06-26, 09:19   #3070
Olusiaa_
Zakorzenienie

Sq U nas już 28 w cieniu masakra będzie
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 09:27   #3071
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86936954]Tak, zrobiłam lekki wywar i dałam małemu.[/QUOTE]I to pomogło na problemy z brzuszkiem?
Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Bałam się że bidula w tym upale nie pośpi ale jak padła przed 22 to wstała 1:40 więc super jak na nią. Niestety od 5 klasycznie przebieranie nóżkami

Sysa z tego co pamiętam to dzieciaczki przybierają skokowo. My byliśmy w zeszłym tygodniu u pediatry i marudzili że przez weekend nie przybrała a 5 dni później miała ponad 200g na plus. Suchą pieluszką już bym się przejęłaMój ma to samo, ja z nią godzinami zalegam na kanapie a on po 20min "no weź ją do łóżeczka odłóż" - mówię mu jak jesteś taki mądry to odkładaj.
Chociaż ostatnie dni ładnie na kanapie śpi odłożona tfu tfuPołożna mi mówiła że żadnych ziół, że się od tego odchodzi

Smerf, łączę się w bólu. U nas też w nocy spoko, ładnie śpi, a teraz od rana darcie japki.
Wczoraj ją odgazowywaliśmy, bo okropnie nam ryczala, pomogło, ale chyba za płytko i za krótko trzymaliśmy.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 09:31   #3072
patrycjakarabasz
Rozeznanie

sQ, wiem, że są dwie szkoły... Dopajanie przy mm i niedopajanie. Maja jednak posmakowała wodę i chcę ją pić. Brzuszek reaguje dobrze, kupki są częściej przy piciu wody. Więc u nas tylko na plus.

A propos chrzcin... To my mieliśmy 9 czerwca w niedzielę w południe msza, później obiad, kawa w lokalu i po 16 byliśmy już w domu. Nasi goście szybko się ogarneli malutka prawie caly czas przespała.

Stary 2019-06-26, 09:32   #3073
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Dobry

Sysa, współczuję okropnie, my też zmienialiśmy mleka, kąpaliśmy w emolium, ciuchy w loveli, bo ciągle coś było. Przeszliśmy zwykły Nan ten opripro plus, później Bebilon pepti, później nan bezlaktozowy po którym wyszły zaparcia, a w końcu jesteśmy na Bebilon prosyneo Ha i (odpukac) jest dobrze. Lecimy na tym już drugi tydzień. U nas rodzina alergików, córka nadal ma skazę białkowa, a ma w tym roku 8 lat. I powiem Ci, że moja tego Bebilonu na początku też mało jadła. Przyszedł czas i mamy puszkę za 35 zł na 3-4 dni

Eceea, moja też wczoraj piła co 2 godziny 120. Plus dwa razy po 150 wody. 300 ml wody wypiło moje dziecko. Widocznie potrzebowała... Plus czasami przytrzymam dłużej smoczka przy buzi, gdy wiem, że jest najedzona i nic jej nie jest. Po prostu jest nerwusem i wypluwa smoka.

No my już też Bebiko, Bebilon zwykle, potem nutramigen, Bebilon pepti, znowu nutramigen i teraz Neocate, puszka 400g za 150zl i daj Bóg żeby pomogło. I żebyśmy dostali refundację bo rany zesci. Używałam też balsamu emolium do smarowania?

Agadzie, nie kochana, nie jest gęste. Teraz dwa razy pod rząd zjadła po 90 i pieluszka mokra. Całe szczęście.

30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 09:44   #3074
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
No my już też Bebiko, Bebilon zwykle, potem nutramigen, Bebilon pepti, znowu nutramigen i teraz Neocate, puszka 400g za 150zl i daj Bóg żeby pomogło. I żebyśmy dostali refundację bo rany zesci. Używałam też balsamu emolium do smarowania?

Agadzie, nie kochana, nie jest gęste. Teraz dwa razy pod rząd zjadła po 90 i pieluszka mokra. Całe szczęście.

Współczuję i zdrówka życzę! I dużo siły dla Ciebie.

Stary 2019-06-26, 09:47   #3075
Konto usunięte

To ja chyba jakaś nienormalne jestem, bo gotuję jak mały śpi na 3 dni.
Tak ta herbatka rumiankowa reguluje trawienie tak mi Położna mówiła. Dałam mu wczoraj to najpierw pierdy, a potem kupa. I dzisiaj chyba też działa, bo mały się nie prezy.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 09:47   #3076
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć
U nas nocka jak nocka, w sumie nie ma co narzekać.
Od rana czuję zbliżający się dół, wzięłam się za sprzątanie,żeby jakoś z nim zawalczyć.

Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
U nas chrzest albo ostatnia niedziela sierpnia albo 2 września... Liczę, że do tego czasu ogarniemy się sami ze sobą

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
chyba 1 września?bo to wypada w niedzielę.
my chyba też 1 września robimy,bo teraz cała rodzina się na wakacje rozjeżdża, wszyscy mają szkolne dzieciaki to na pewno 1 września już będą dostępni a my z kolei wyjeżdżamy 7 września do Włoch.

Cytat:
Zamotaj byle jak to może się uspokoi i już później popraw. Jak 5-10 min będzie średnio związana to nic się nie stanie. Ale. Rozumiem. Moja 2 dzieci tak robiła. Jak wylo to się w C ale w drugą stronę wywijalo.. Nogi na prosto, głowa do tylu... W chuste tylko jak spokojne... Tylko po kij wtedy w chuste wkładać

Posmaruj grubo zielonym linomag iem jak masz i zdrap paznokciem po 2h

Na jesień się sprawiają takie body jako podkoszulka więc może też kup

W 3 tyg jest kryzys laktscyjny (w 3 albo po 3, nigdy nie pamiętam) )

Ja też idę w baby gym teraz.
Miałam taki pałąk na materiale ale Zawiozlam do rodziców i już niech tam będzie. A tu kupię drewniane. Ikea albo puste w ogóle i będę coś tam wieszać. Dla starszego dziecka mam mate skiphop Explore and more. Gra świeci trabi buczy. Kocham ją (nie. Moje dziecko nie było przebodzcowane...tak. Wydaje się być normalny ) służyła nam od 4 to 10 mca

Koniecznie! Ja też bym tak chciała. Tzn ja bym chciała cały dzień.
Jak któraś z Was narzeka na męża to proponuję. Ja wpadłam na to jak syn miał. 8mcy ale wiem że działa.
Wręczyć staremu dziecko od razu po przebudzeniu i niech robi wszystko. A jak przychodzi dać dziecko na kp to ma siedzieć obok i czekać. Mój koło 16 miał dość. I zrozumiał co to znaczy zajmować się dzieckiem.. Bo tak to mi dawał do kp, sam szedł gdzieś tam, przychodził 20mon po tym jak skończyłam karmić brał spokojne dziecko. A jak się zajął od A do Z i nie mógł lecieć siku jak ja karmie to mu klapki z oczu spadły.

Moro jest do 3 miesiąca i wrec im dalej tym mocniej. Tzn w 2-3 bardziej niż w 1 jak wlsnsie już słyszy lepiej, widzi więcej itp dobrze dobrze to ważny odruch

U nas dziś spoko dzień. Panienka waży 5.8kg trochę przystopowala z przybieraniem na szczepieniu płakała ale szybko przeszło a rota prawie babce wyssala z tego pojemnika
Póki co zero nopow

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

U nas chrzest 11.8 bo to jedyna niedziela kiedy chrzestny będzie w pl

to nawet nie o przebodźcowanie mi chodzi, a o moje zdrowie psychiczne mam już wystarczająco głośno w domu przy dziewczynkach mam po nich pełno grających zabawek, więc teraz mam zamiar nie kupić ani jednej.
Moje dziewczynki też miały grającą matę i zabawki, żyją i mają się dobrze, także jak dla mnie wszystko z umiarem i bedzie okejka

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
My chrzcimy chyba 15go września.
Na szczepieniu ok. Płakał, ale cyc i przeszły smutki na razie nic się nie dzieje.
waży 6 kg!!! Od jutra dieta albo niech się prędko uczy chodzić

mój tydzień temu 5600, także teraz pewnie też 6 kg znając jego tempo.

Sq a Hela ile teraz?

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Jeju a moja dopiero 4kg przekroczyła

Co do mat i baby gym - to drugie mi się bardziej podoba ale czy mata nie jest lepsza? Jest więcej kolorów, różne materiały itd? Ktoś mądry może rozwinie temat? Bo pojęcia o tym nie mam

4 kg?Szok, po zdjeciach wydaje się też taka klusia

Baby gym też bywa kolorowe, zależy co wybierzesz.A tak naprawdę to po prostu oprócz baby gym daję inne zabawki, leży sobie na brzuszku czy pleckach i przekłada je sobie, wkłada do buzi. Nie musi być do tego koniecznie mata.

Cytat:
Helcia już ma drugie mleko tutaj. Po pierwszym miała duże bóle brzuszka i niesamowicie krzyczała. Pielęgniarki w szoku ale ja to mam na co dzień od 5 tygodni więc dla mnie standard. Kolejne dostaje od poniedziałku, godzin popołudniowych. Wymiotowala po nim znowu ale kazali przetrzymać, że może to reakcja żołądka na trzecie mleko pod rząd w krótkim odstępie czasu i faktycznie jest lepiej, nie zapeszajac. Tylko bardzo mało go zjada. Wcześniej, w domu, jadła od 80-120 co 3h a teraz tego zje 30-60 i odpływa. Daje jej co 2h, żeby się nie odwodnila bo umieram że strachu ale średnio z tym jedzeniem a waga stoi w miejscu od soboty i mnie to martwi. Bardzo chcialabym, żeby w końcu załapała bo już bardziej pomóc nam nie mogą z tym mlekiem, nie ma już więcej nic dla niej. Ze zmianami lepiej, niestety mamy atopowe zapalenie skóry więc będzie potrzebna wizyta u alergologa. Nie wiadomo czy to faktycznie od mleka czy kolejna jednostka chorobowa. Musimy myć się i smarować w emolium itp. Ma teraz troszkę na buzi i sporo na karku, szyi, uszka już dużo ładniejsze. Właśnie niedawno obudziłam Helcie na jedzenie, zjadła 50ml i odpłynęła znowu. Bez bujania 1h, dziwne i nowe dla mnie. Pampers suchy, boje się, że coś jest nie tak. Dziękuję, że pytasz

to masz zmartwienia tulę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 09:48   #3077
Konto usunięte

Cytat:

Biedna, współczuję
Stary 2019-06-26, 09:59   #3078
butterfly20
Zakorzenienie

Ja to ciągle coś gotuję,piekę...no ale jak już są starsze dzieci to się inaczej nie da. CHociaż czasem też mam lenia i zamawiamy gotowe

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 10:01   #3079
Konto usunięte

Ja z małym na dworze w cieniu, on zasnął, jak przymykam oko na hustawce- dom jest lepszy od mieszkania w bloku pod tym względem, nie wracam
Stary 2019-06-26, 10:07   #3080
Eceea
Zakorzenienie

Dostałam 500+ kurcze to za maj bym miala ;/

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Ja nie daje nic poza piersią. Dla mnie choćby woda to rozszerzanie diety a co dopiero ziołka.

Za nami spoko noc. Już zalicza 1 drzemeczke więc ja zaraz lecę na śniadanko itp popołudniu bioderka a jest TAK gorąco że aż się ubierać nie chce... Mam do zmierzenia kilka par jeansów z h&m i chyba przeczekam upały...

No właśnie przy mm jedni twierdzą jak Ty, inni że trzeba. I nie wiem co wybrać. Przy kp tylko kp

Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 10:14   #3081
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
A to tak jak myJa mam mieszanke rumianek koperek, anyz, nie wiem co jeszcze

Mieszanka wybuchowa

Cytat:

Ja też póki co tylko pierś. Ale jak już wyczerpię wszystkie możliwe sposoby na kolkę w postaci kropli to może o skuszę się na ten koperek.
Też mam zamowienie do zmierzenia, tylko nie mam chwilowo jak.

Stary 2019-06-26, 10:15   #3082
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Helcia już ma drugie mleko tutaj. Po pierwszym miała duże bóle brzuszka i niesamowicie krzyczała. Pielęgniarki w szoku ale ja to mam na co dzień od 5 tygodni więc dla mnie standard. Kolejne dostaje od poniedziałku, godzin popołudniowych. Wymiotowala po nim znowu ale kazali przetrzymać, że może to reakcja żołądka na trzecie mleko pod rząd w krótkim odstępie czasu i faktycznie jest lepiej, nie zapeszajac. Tylko bardzo mało go zjada. Wcześniej, w domu, jadła od 80-120 co 3h a teraz tego zje 30-60 i odpływa. Daje jej co 2h, żeby się nie odwodnila bo umieram że strachu ale średnio z tym jedzeniem a waga stoi w miejscu od soboty i mnie to martwi. Bardzo chcialabym, żeby w końcu załapała bo już bardziej pomóc nam nie mogą z tym mlekiem, nie ma już więcej nic dla niej. Ze zmianami lepiej, niestety mamy atopowe zapalenie skóry więc będzie potrzebna wizyta u alergologa. Nie wiadomo czy to faktycznie od mleka czy kolejna jednostka chorobowa. Musimy myć się i smarować w emolium itp. Ma teraz troszkę na buzi i sporo na karku, szyi, uszka już dużo ładniejsze. Właśnie niedawno obudziłam Helcie na jedzenie, zjadła 50ml i odpłynęła znowu. Bez bujania 1h, dziwne i nowe dla mnie. Pampers suchy, boje się, że coś jest nie tak. Dziękuję, że pytasz

Współczuję Wam bardzo tych przejść Przyrostami na wadze aż tak się nie przejmuj, bo dzieci przybierają skokowo. A co w szpitalu mówią na tą suchą pieluszkę?[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86937152]Od tej 2 nie śpię. Niech mnie ktoś dobije [/QUOTE]Biedna... Tak mały dał Ci popalić? Może uda się odespać w dzień

Matko, co za tropiki dzisiaj... Cała jestem mokra nawet jak leżę, nie wspominając co się dzieje jak bujam małą na rękach. Tragedia. Wyszłabym z nią na dwór ale nie wiem czy to dobry pomysł, może lepiej wieczorem?

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 10:18   #3083
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
sQ, wiem, że są dwie szkoły... Dopajanie przy mm i niedopajanie. Maja jednak posmakowała wodę i chcę ją pić. Brzuszek reaguje dobrze, kupki są częściej przy piciu wody. Więc u nas tylko na plus.

A propos chrzcin... To my mieliśmy 9 czerwca w niedzielę w południe msza, później obiad, kawa w lokalu i po 16 byliśmy już w domu. Nasi goście szybko się ogarneli malutka prawie caly czas przespała.

Ja przy mm się na wodzie nie znam. Ale ziołka na pewno bym nie dała

Cytat:

Biedne.. A emolium Wam służy? Słyszałam że bioder a jest super plus baaardzo często widzę na grupie na fejsie że są promki pt 2+1 gratis czy 1+1

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86937531]To ja chyba jakaś nienormalne jestem, bo gotuję jak mały śpi na 3 dni.
Tak ta herbatka rumiankowa reguluje trawienie tak mi Położna mówiła. Dałam mu wczoraj to najpierw pierdy, a potem kupa. I dzisiaj chyba też działa, bo mały się nie prezy.[/QUOTE]

W ogóle miałam 100 razy pytać, jak mama? Jak sobie radzisz bo przecież miałaś mieć nie tylko małego do opieki

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć
U nas nocka jak nocka, w sumie nie ma co narzekać.
Od rana czuję zbliżający się dół, wzięłam się za sprzątanie,żeby jakoś z nim zawalczyć.

chyba 1 września?bo to wypada w niedzielę.
my chyba też 1 września robimy,bo teraz cała rodzina się na wakacje rozjeżdża, wszyscy mają szkolne dzieciaki to na pewno 1 września już będą dostępni a my z kolei wyjeżdżamy 7 września do Włoch.

to nawet nie o przebodźcowanie mi chodzi, a o moje zdrowie psychiczne mam już wystarczająco głośno w domu przy dziewczynkach mam po nich pełno grających zabawek, więc teraz mam zamiar nie kupić ani jednej.
Moje dziewczynki też miały grającą matę i zabawki, żyją i mają się dobrze, także jak dla mnie wszystko z umiarem i bedzie okejka

mój tydzień temu 5600, także teraz pewnie też 6 kg znając jego tempo.

Sq a Hela ile teraz?

4 kg?Szok, po zdjeciach wydaje się też taka klusia

Baby gym też bywa kolorowe, zależy co wybierzesz.A tak naprawdę to po prostu oprócz baby gym daję inne zabawki, leży sobie na brzuszku czy pleckach i przekłada je sobie, wkłada do buzi. Nie musi być do tego koniecznie mata.

to masz zmartwienia tulę
A to tu nie grało ot tak sobie tylko sowa huczala i to jak się pociągnelo więc ja sobie chwalilam, żadnych melodyjek bzdurek

Helcia wczoraj 5.8 a też myślałam że 6kg a tu niespodzianka!

Ja też gotuję. Choć często młody odmawia jedzenia na rzecz owoców. Ale co się dziwić. Kto by chcial jeść krem z pora w taka temperaturę...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja to ciągle coś gotuję,piekę...no ale jak już są starsze dzieci to się inaczej nie da. CHociaż czasem też mam lenia i zamawiamy gotowe
No to to

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Współczuję Wam bardzo tych przejść Przyrostami na wadze aż tak się nie przejmuj, bo dzieci przybierają skokowo. A co w szpitalu mówią na tą suchą pieluszkę?Biedna... Tak mały dał Ci popalić? Może uda się odespać w dzień

Matko, co za tropiki dzisiaj... Cała jestem mokra nawet jak leżę, nie wspominając co się dzieje jak bujam małą na rękach. Tragedia. Wyszłabym z nią na dwór ale nie wiem czy to dobry pomysł, może lepiej wieczorem?

Teraz na dwór?? Jest taaaaaak gorąco nawet w cieniu... Wczoraj i tej porze (10.30) wracałam że spaceru ale dziś jakaś masakra..

Stary 2019-06-26, 10:22   #3084
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:

Biedne.. A emolium Wam służy? Słyszałam że bioder a jest super plus baaardzo często widzę na grupie na fejsie że są promki pt 2+1 gratis czy 1+1

W ogóle miałam 100 razy pytać, jak mama? Jak sobie radzisz bo przecież miałaś mieć nie tylko małego do opieki

A to tu nie grało ot tak sobie tylko sowa huczala i to jak się pociągnelo więc ja sobie chwalilam, żadnych melodyjek bzdurek

Ja też gotuję. Choć często młody odmawia jedzenia na rzecz owoców. Ale co się dziwić. Kto by chcial jeść krem z pora w taka temperaturę...

No to to

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Teraz na dwór?? Jest taaaaaak gorąco nawet w cieniu... Wczoraj i tej porze (10.30) wracałam że spaceru ale dziś jakaś masakra..

Oj nie powiem Ci, używalismy dopiero dwa razy bo wcześniej dawałam do kąpieli babydream. Szkoda, że tak wyszło bo człowiek tak się starał wybrać wszystko w ciazy idealnie itd Macierzyństwo nauczyło mnie bardzo ważnej rzeczy: że nic nie da się zaplanować. Dziekuje, zapisuje !
Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Współczuję Wam bardzo tych przejść Przyrostami na wadze aż tak się nie przejmuj, bo dzieci przybierają skokowo. A co w szpitalu mówią na tą suchą pieluszkę?Biedna... Tak mały dał Ci popalić? Może uda się odespać w dzień

Kolejna pieluszka już była mokrutka

30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 10:26   #3085
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie powiem Ci, używalismy dopiero dwa razy bo wcześniej dawałam do kąpieli babydream. Szkoda, że tak wyszło bo człowiek tak się starał wybrać wszystko w ciazy idealnie itd Macierzyństwo nauczyło mnie bardzo ważnej rzeczy: że nic nie da się zaplanować. Dziekuje, zapisuje !Kolejna pieluszka już była mokrutka

Oczywiście że się nie da... Ja mam że sobą skórne problemy więc wspieram Cię całym sercem!!!

Stary 2019-06-26, 10:54   #3086
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Laski kp: Wasze dzieci jednorazowo jedzą obie piersi? Zn przystawiacie do jednej, jak opróżni to drugą? Czy najadają się jedną?

Stary 2019-06-26, 10:58   #3087
sQuaara
Zakorzenienie

Różnie

U nas 2h drzemki... Tego dawno nie grali... Mój ulubiony urok szczepienia

Stary 2019-06-26, 11:01   #3088
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Laski kp: Wasze dzieci jednorazowo jedzą obie piersi? Zn przystawiacie do jednej, jak opróżni to drugą? Czy najadają się jedną?

Oj różnie. Ale żeby najadł się tak pod korek to najlepiej z dwóch.

Sq, u nas też dwie godziny drzemki a co najgorsze nic konkretnego w tym czasie nie zrobiłam :P
Stary 2019-06-26, 11:06   #3089
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszanka wybuchowa

Ja też póki co tylko pierś. Ale jak już wyczerpię wszystkie możliwe sposoby na kolkę w postaci kropli to może o skuszę się na ten koperek.
Też mam zamowienie do zmierzenia, tylko nie mam chwilowo jak.

Wiesz co, to jest przystosowane do najmniejszych niemowląt, więc delikatne wszystkie inne są po 6 miesiącu a ta może być od 2 tygodnia życia bodajże, mi ja pediatra poleciła, też jakoś strasznie dużo jej nie daje tego...przyznam się że czasem jej wyzeram bo mi strasznie smakują te granulki
Cytat:

No to to

Pięknie Helenitka przybiera
Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Dostałam 500+ kurcze to za maj bym miala ;/

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

No właśnie przy mm jedni twierdzą jak Ty, inni że trzeba. I nie wiem co wybrać. Przy kp tylko kp

Ja dopajam jak widzę że ewidentnie chce się malej pić... Nie jest to jakoś super często ale się zdarza
Cytat:
Oj nie powiem Ci, używalismy dopiero dwa razy bo wcześniej dawałam do kąpieli babydream. Szkoda, że tak wyszło bo człowiek tak się starał wybrać wszystko w ciazy idealnie itd Macierzyństwo nauczyło mnie bardzo ważnej rzeczy: że nic nie da się zaplanować. Dziekuje, zapisuje !Kolejna pieluszka już była mokrutka

Oj tak, tu się zgadzam. Przy dzieciach czasem ciężko coś zaplanować ogólnie, przy wyprawce to samo, nigdy nie wiesz jakie będzie jak się urodzi. Współczuję wam bardzo tych problemów skórnych i że maleńką tak boli ten brzuszek... Ale ja to zawsze powtarzam - nic nie trwa wiecznie, w.koncu musi być dobrze bardzo dobrze że siusia

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 11:16   #3090
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:

Jedną

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości