|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
|
|
#3512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 03:17 ---------- Poprzedni post napisano o 03:15 ---------- Cytat:
taki zwykły że tak powiem ![]() U nas jest problem bo ona zasypia, ani drgnie, odkładam i po 20s ona zaczyna się prezyc, wyciągać, podnosić ręce opuszczać, wygina w łuk.. No cusa na kiju. Trwa to 1min i leży z oczami jak 5zl i mogę zacząć od nowa usypiac:/ Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3513 | |
|
Rozeznanie
|
Sq Anuha ale miałyście przeżycia
![]() Moja najdłużej śpi 4h (3 tyg mamy) Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3514 |
|
Dostojna peema.
|
Grr, jesteśmy na tym wyjeździe i Stasio dostał kataru
(((( nie wiem co robić, czy wracać dziś do domu, na razie z tż się nie dogadam bo faceci wczoraj pili to wiadomo jaka gadka dziś o tej porze.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Biedny Staś, masz aspirator ze sobą?
U nas ładna nocka, Tomek spał od 21 do 1 ,do 4 i od 6 już aktywny |
|
|
|
#3516 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
znajomi dziś do nas będą dojeżdżać to chyba im powiem, żeby kupili po drodze. Mam sól fizjologiczna. Na razie mały jeszcze przysypia ale jak się obudzi to z solą podziałam.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Nasivin ten najsłabszy niech Ci jeszcze kupią i maść majerankowa
A sól przed odciaganiem Sq a smoczka ma ? |
|
|
|
#3518 |
|
Żona Gargamel
|
Wrrr Mała miała wczoraj pierwsze spanie 4h ale oczywiście nie skorzystałam bo w połowie TŻ wrócił do domu i się tłukł i nie mogłam zasnąć
![]() Ja nie mogę się doczekać zaniku tego odruchu Moro, może skończy się kombinowanie z woombie i odkładaniem tylko na brzuch bez Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy chłopaków! Wam też zasikuja ubranka mimo pamprsa?! Może macie jakieś patenty na to. A dwa, błagam podeślijcie linki w czym śpią Wasze dzieci, bo Kazik w nocy dwie nóżki przełożył przez szczebelki ;( Mam rożek ale to chyba za ciepło. Z otukacza się rozkopuje. Może śpiworek tylko nigdzie nie widziałam cienkich na lato. Poratujcie linkami
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ochraniacz na szczebelki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3521 |
|
Dostojna peema.
|
Nie będziemy raczej wracać dziś do domu. Na razie oczyściliśmy solą, ubieramy go ciepło i zobaczymy. Poproszę znajomych żeby kupili ta maść majerankowa, jak to stosować? A katarka użyjemy jutro..no chyba że będzie dziś bardzo źle z tym katarem to może wrócimy na wieczór, będziemy go obserwować. Bo tak to zadowolony, uśmiechnięty, dobrze spał...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Mascia smaruj pod nosek klika razy dziennie
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo ma chłopak ciśnienie i nic nie zrobisz.Mama ginekolog ma cienkie spiworki w sklepie. Może to byłoby rozwiązanie. Mój śpi w body dr i pod moją kołdrą. Taaaa pozbylam się starszaka na rzecz młodszego. Taka jestem konsekwentna że po 6 tygodniach wiszenia w nocy nad kołyska odpuściłam ![]() Dzień dobry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#3525 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
no i położenie rąk trochę zmienić, już sobie nie da ułożyć ich w dółIMG_20190516_100712.jpgWysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Sq tak myślę o Twojej Helenie. Ty umiesz masaż Shantala?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3528 |
|
Zadomowienie
|
I nie jest Waszym dzieciakom duszno w tych otulaczach? Mój śpi w samym bodziaku z krótkim rękawkiem i w skarpetkach. Niczym go nie przykrywam i tak się teraz zastanawiam czy dobrze robię
|
|
|
#3529 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Lilly witC jescze mogą Ci kupić i wapnoWysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje musi być przykryte czymkolwiek inaczej się mega wierci. Nawet jak jest 34 stopnie na zewnątrz to pielucha na nim musi leżeć do spania, bo inaczej nie zaśnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Sq no właśnie, ja umiałam kiedyś, ale chyba znowu umowie się do niej, żeby mi przypomniała. Ale to jest fajne, myślę, że Wam bardzo pomoże Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3531 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
My wczoraj mieliśmy jeden z gorszych dni w moim życiu... Wzywałam karetkę do Mai, bo zachlysnęła się kroplami do nosa... Nie oddychała. Już wszystko ok, nie opuszczam jej na krok... Zaczęło się od tego, że miała katar już dość długo, poszłam do lekarza, przepisał RhinoArgin krople. Po kropelce dwa razy dziennie. W domu chciałam zaaplikować, położyłam ja na polsiedząco, zdążyłam podać jedną kroplę i moje dziecko miało bezdech. Patrzyla na mnie wielkimi oczami, próbowała złapać powietrze, ale nie mogła. Najpierw dmuchałam w twarz, później pukałam w plecy, niby wróciła na parę sekund i znowu jazda. Zwołałam córkę i szwagierkę z góry, mała wracała na chwilę i wpadała w bezdech znowu... Zadzwoniliśmy na 112, kazali 5 razy pukać w plecy i podnosić do góry. Operator rozłączył się dopiero jak dziecko zaczęło płakać... 5 minut grozy w moim życiu zanim wróciła do nas na 100%. Nie muszę Wam mówić co się ze mną działo... W nocy prawie nie spałam, słuchałam czy oddycha, oczywiście spała z nami. Podobno ta kropla wpadla jej w tchawicę. Pogotowie przyjechało po !25! Minutach!!! Zbadali ja, powiedzieli że już ok i każdemu mogło się zdarzyć... Moja starsza córka była mega dzielna, podała mi aspirator i gruszkę zanim jeszcze operator 112 powiedział żeby wyczyścić noc. Poza tym wyszła na podwórko, otworzyła bramę dla karetki i... Wzięła nr domu (mieliśmy robiona elewacje i mamy ściągnięty nr), wiec wygrzebała ten nr skądś tam i stała z nim trzymając dwoma rękami nad głową 20 minut żeby pogotowie widziało. Jak mi to powiedziala, to ryczałam jak bóbr kolejny raz.... Wybaczcie za chaotyczny opis. Nadal płacze jak to piszę. Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja o matko. Sama siedzę i ryczę. Masz mega odpowiedzialna córkę
|
|
|
#3533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do kropli to mi sie maly zakrztusil sola fizjologiczna, wiec zmienilam na wode morska w areozolu bo tez raz odkaszlnac nie umial.Agata moj spi w body, czasami jak jest chlodniej to tez cienkie skarpetki. Jak bylo odrobine chlodniej to zakladalam mu taki bawelniany spiworek co jest cienki jka body i pampek pod spodem tylko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie mam siły. Od 5:30 nie spi. Szum nie działa, na rekach nie, najedzony 120ml, dorobiłam 60 i zjadl!!! Smoczek i oczy jak 5 zl
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3535 |
|
Kocia i psia mama :)
|
Patrycja ale współczuję i po części wiem co czujesz. U nas mały pierwszego dnia w domu zachłysnął się i nie mógł oddechu złapać, aż fioletowo bordowy na buzi się zrobił. Straszne przeżycia, pamiętam to do dzisiaj choć minął już ponad miesiąc.
Z córki możesz być mega dumna!!! Bardzo mądra i rozważna dziewczynka
|
|
|
|
#3536 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
( moja codziennie krztusi się mlekiem ale narazie sobie radzimy choc bardzo mnie to stresuje
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli ktoś szuka dla starszego dzieckaScreenshot_20190629-101451.jpg
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Moje też się krztusi przy każdym prawie karmieniu. Najbardziej mnie wkurza to na zewnątrz, bo wypluwa cycka, macha głową, a wszyscy się gapią
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

taki zwykły że tak powiem 

no i położenie rąk trochę zmienić, już sobie nie da ułożyć ich w dół
a co do kropli to mi sie maly zakrztusil sola fizjologiczna, wiec zmienilam na wode morska w areozolu bo tez raz odkaszlnac nie umial.